Új hozzászólás Aktív témák
-
bugizozi
őstag
válasz
kraftxld #799 üzenetére
Szia!
Ezt én is megtaláltam, és igaz, hogy nem vagyok egy pro angolból, de nekem ez a megfogalmazás kicsit ködös
Végülis itt is az Organization Configuraton/Hub Transport/Transport Rule -nél kellene létrehozni egy újat, ahol bepipálom, hogy From users that are outside the organization? Mert addig megvagyok, de utána az action-nél nem vágomvagy rossz helyen kapisgálok?
Amúgy azt hittem, hogy ez 3 kattintásból megoldható lesz...Köszi!
-
bugizozi
őstag
Sziasztok!
Exchange 2010 esetében meg lehet adni egy globális out of office szöveget, ami mindenkire vonatkozik? Pl az ilyen okt 23.ai ünnepeknél ha külföldi partnerektől kaptunk emailt, azok tudják, bárkinek is ír nálunk, hogy országos ünnep van.
-
Jeti1
tag
válasz
kraftxld #792 üzenetére
A remove után nem használhatom fel egyeből a visszavont tanúsítvány thumbprintjét? A remove lehet a megújítási esemény végén is? Gondolom a Get-ExchangeCertificate –Thumbprint 58C8 | New-ExchangeCertificate parancs után, ha a Thumbprint a megújítani kívánt Thumbprint, akkor felülírás lesz, aztán később a régi törölhető.
-
Jeti1
tag
Exchange szerver tanúsítvány érvényesítését az alábbi parancsok segítségével tudom megoldani?
Get-ExchangeCertificate | fl
Remove-ExchangeCertificate -Thumbprint c4248cd
Get-ExchangeCertificate -Thumbprint c4248cd | New-ExchangeCertificate
Enable-ExchangeCertificate -Thumbprint c4248cd -Services POP,IMAP,SMTP,IISMuszáj visszavonni egy tanúsítványt az érvényesítése előtt? A get és a new parancsnál kiadható az a thumbprint, ami vissza lett vonva?
A thumbprint utáni azonosítókat csak találomra másoltam ide, hogy valóságosabbnak tünjön, de nem valósak.
-
gaba2001
csendes tag
Még egy gondom lenne....
Van egy xp-s outlook 2007-es kliens gép, ami Exchange fiók típust használ és mivel sajnos a szerver nem a legjobb elég sokszor van szétkapcsolás (még ezzel magában nem is lenne nagy gond) DE a kliens nem kapcsolódik automatikusan vissza, hanem kimegy "nincs kapcsolat" állapotba és csak újbóli outlook indításra kéri le a leveleket.Tudom ezt valahol szabályozni? Már végignézegettem, de nem találok semmi beállítást.
-
gaba2001
csendes tag
válasz
kraftxld #785 üzenetére
Köszi a gyors választ.
Sajnos én is ettől féltem, hogy a *.nk2 fájllal van gond.Ha jól gondolom, akkor hiába vesszük fel ugyanazzal az email címmel a felhasználót a szerveren a kliensek gépen az outlook a címhez megjegyez valami azonosítót, ami csak többszöri próbálkozásra javítódik ki. Ez fasza....
Még annyi, hogy belső címen van gond. -
gaba2001
csendes tag
Sziasztok!
A következő problémában kérném a tanácsotokat. Adva van egy Exchange szerver, ahol egy felhasználó már több éve használja az x.y@test.hu email címet, viszont tegnap a fiók törlődött és ma újra megkapta ugyanezt az email címet. Az új fiók működik megfelelően a "régi" email címmel, de aki régebben küldött neki levelet az most hibaüzenetet kap. DE, ha küldök neki a problémás címről egy levelet arra már tud válaszolni arra, valamint ha ezek után új levelet kezd el írni, akkor is kimegy már a levél. Gondolom a kliensen frissít valamit, de nem tudom mit.
A gondom az, hogy cégen belül nagy emberé az email cím és sokan ismerik és most jönnek a telefonok, hogy nem tudnak küldeni neki levelet. Valami ötlet valakinek? Előre is köszönöm.Üdv.
-
tdi0
csendes tag
válasz
kraftxld #782 üzenetére
próbaképpen feltettem a spamhaus-spamcop mellé a relays.ordb-t.
egyenlőre megoldódni látszik a probléma, de a gyanús felhasználónevet még nem merem engedélyezni, majd hétfőn ha addig nem lesz megint gáz. (pillanatnyilag tiltva van)
megnézem a patch-eket hogy állnak.
melyik normális spamszűrőt javasolod?Köszi
-
tdi0
csendes tag
Sziasztok segítséget szeretnék kérni tőletek.
Adva van exchange 2003
az egyik felhasználótól (legalábbis feladóként szerepelt) rengeteg kimenő levél ment elsősorban kínai címekre (...qq.com, .... com.cn) akkor is amikor ki volt kapcsolva a gépe.
letiltottam a felhasználót - erre a dolog átmászott egy másik belső e-mail címre, és folytatta a spammalést. a megnyitott smtp portokat, fagyasztottam egy darabig és törölgettem a tartalmukat.
Mostanra eljutottam oda, hogy a postmaster@ küld riadóztató leveleket, hogy a levelesláda megtelt. (de rengeteget néhány óra alatt 14000) ami ledermeszti az egész szervert.
Sajnos nem lehet törölni a fiókot, mert vannak benne régi fontos levelek.Gondolom valami vírus teszi. (természetesen átnéztem az összes gépet ez ügyben)
Várom a megoldási javaslataitokat
Előre is köszönöm -
babbab
csendes tag
Sziasztok!
WIN2003, Exchange 2003
Szolgáltatót váltottunk, azóta 'kintről' nem jönnek be a levelek, kifelé minden ok, és a belső levelezés is teljesen rendben működik, hibaüzenet nincs, kérlek benneteket, ha van valami ötletetek, szívesen meghallgatom. -
A_ScHuLcZ
addikt
1 napon belül már másodszor tévedek ide.
Az egyik felhasználónk nem tud e-mailt küldeni egy bizonyos címre, mindig visszadobja a levelet, de csak neki, és csak arra a címre. Ez a hibaüzenet:
Üzenete csak néhány, vagy egy címzetthez sem jutott el.
Tárgy: tárgy
Küldve: 2012.08.23. 14:40A következő címzett(ek) nem érhetők el:
'xy@blabla.hu': 2012.08.23. 14:40
Egyik e-mail fiók sem tudta elküldeni az üzenetet ennek a címzettnek.Én tudtam küldeni, pedig egy exchange-n belül van mind2 fiók, mi okozhatja ezt?
-
kraftxld
félisten
válasz
A_ScHuLcZ #772 üzenetére
Beállítod a full access-t Lakatos Jóskának (admin) Kiss Béla fiókjár.
Belépsz a https://exchange.falubelimulato.hu/owa címen mint Lakatos Jóska
Fogod, beírod Kiss Béla user nevét vagy email címét az owa url mögé, tehát:
https://exchange.falubelimulato.hu/owa/kiss.bela@falubelimulato.hu -
A_ScHuLcZ
addikt
válasz
kraftxld #771 üzenetére
Tehát először az adott mailboxhoz hozzáadom a saját felhasználómat full access-el, ez eddig tiszta, meg is van. Utána ha a webes felület nálunk ezen a címen érhető el (https://servernév/owa), akkor hogyan kellene loginolnom, https://servernév/owa/userneve vagy https://servernév/exchange/userneve ?
Az itt leírt OWA method módszert is próbáltam (de ez még 2007-es, ebben nincs ‘Open Other Mailbox’), hogy először loginolok a sajátommal, majd módosítom a címet ezek valamelyikére: https://servernév/owa/userneve vagy https://servernév/owa/userneve/inbox , de ezek sem jártak sikerrel, mit csinálok rosszul?
-
A_ScHuLcZ
addikt
Sziasztok!
Egy gyors kérdés az exchange gurukhoz: házon kívüli üzenetet hogyan tudok beállítani a szerveren egy usernek, ha nem tudom a jelszavát, de nem is akarom átírni?
-
bugizozi
őstag
Sziasztok!
Azt hol lehet beállítani az Exchange 2010-ben, hogy egy automatikus szöveget tegyen a levél aljára mindig mindenkinél? (pl hogy óvja a környezetet, ne nyomtassa ki ha nem muszáj...)
-
desolator
senior tag
Sziasztok!
egy láma kérdésem lenne: ha egy e-mail cím minden beérkező levele át van irányítva egy másik exchange-s mail címre, akkor azt csak a az átirányító user outlookjából tudom kiszedni a szabályok közül, hogy ne kapja meg többé a leveleit?
-
Macibook
tag
Hello,
esetleg valaki tudja, hogy az mitol lehet, hogy beallitottuk az exchange-t egy ceges iphonera, es azota a telefon allandoan passcode-ot ker. A telefonbol nem engedi kikapcsolni, de a szerveren sem latom, hogy hol lehetne.
Koszi
-
amdkiller
aktív tag
Sziasztok,
Exchange 2003, Outlook 2010
Eddig nem voltak ilyen hibaüzeneteink, amíg újra nem kellett indítani az egész szerver parkot, most jönnek elő:Üzenete csak néhány, vagy egy címzetthez sem jutott el.
Tárgy: XY
Küldve: 2012.06.07. 11:49A következő címzett(ek) nem érhetők el:
A Anna (Anna.a@valami.hu): 2012.06.07. 11:49
Nem rendelkezik engedéllyel ahhoz, hogy ennek a címzettnek üzenetet küldjön. Forduljon segítségért a rendszergazdához. <mail.valamidomain.hu #5.7.1 smtp;554 5.7.1 <Anna.a@valami.hu>: Relay access denied>Mitől lehet ez?
Befelé tudnak, kifelé másoknak tudnak, de van egy egy user akinek megvan a saját címzettje akinek nem tud küldeni ugyanilyen hibaüzivel.
De más user ugyanarra a címzettre tud küldeni. -
-
Macibook
tag
Ez nem szerves resze az exchangenek, de erdeklodnek, hogy ha pop3 connectorral felveszek egy emilt valakihez azt nem tudom valahogy tobb emberhez is betenni?
-
fullup
csendes tag
Sziasztok!
Remélem tud nekem valaki segíteni ebben a témában.
Már több mint két éve üzemeltetek exchange szervert, és most előállt egy hiba amivel nem tudok mit kezdeni...
Már mindent megpróbáltam, amit én tudok, hogy hiba lehet, de ez most kevésnek bizonyul...A hiba a következő: egyik reggel még minden ment faszán, és 9 óra párperckor egyszer csak nem jött be több levél. Kifelé mennek a levelek, és a belső hálózaton küldünk, az is jók (elküldhető/megérkezik)! Már beszéltem a szolgáltatóval, mert én DNS hibára gyanakodtam, volt is valami beállítási problémájuk, de a levelek még mindig nem érkeznek meg...
Ja és a szerveren meg a routeren semmi nem lett elállítva!Ha van valaki aki vágja nagyon, írjon rám pls!
Előre is köszönöm!
Üdv,
Dani -
bugizozi
őstag
Ha esetleg valakinek szüksége lenne rá a jövőben, hogy hogyan lehet beállítani az összes usernek egyszerre a mailbox méretét akkor itt van a következő parancs, amivel nekem műxik
$userAccounts = get-mailbox
ForEach ($user in $userAccounts)
{
Set-Mailbox -Identity $user.alias -ProhibitSendReceiveQuota unlimited -ProhibitSendQuota unlimited -IssueWarningQuota unlimited
} -
Macibook
tag
Hello!
Lenne egy kerdesem. Adva van a cegnel egy Exchange Server 2007 tobb telephellyel. Localban minden mukodik tokeletesen. A tavoli gepek nincsenek tartomanyba leptetve (hatha olyat kell telepiteni ami fontos), VPN beallitva, amikor beallitottam az exchange-t mukodott, ma reggel viszont azt irja ki hogy a kiszolgalo nem talalhato. A VPN mukodik latom a felhasznalot de valamiert nem latja az exchange-t online. Az mar csak hab a tortan, hogy a beallitott megosztott mappakhoz sem tud csatlakozni. Esetleg valami otlet mi romolhatott el?
Elore is koszi a segitsegeket...
-
bugizozi
őstag
Hello!
Exchange 2010: ma egyik pillanatról a másikra nem jöttek be a levelek...
Leteszteltem a bejövő kapcsolatot, azt mondta hogy:
452 4.3.1 insufficient system resources
A Google kidobta, hogy másnak is volt már ilyen gondja, ellenőriztem, nálunk több mint 4 GB szabad hely van, de a levelek csak nem jöttek be, így hát megcsináltam a Disable Back Pressure részt és lőn világosságEsetleg az is lehet, hogy kevés neki a memória, és azért állt le a levelezés?
Így hogy letiltottam a Back Pressure-t nyugodtan lefekhetek este aludni, nem lesz belőle gáz?Köszönöm
-
bugizozi
őstag
válasz
gardener #747 üzenetére
A bejelentkezőfelet után nem tölti be az adatokat? pár hsz föntebb nekem is volt hasonló gondom a 2010-zel, hátha az segít
-
gardener
senior tag
válasz
kraftxld #745 üzenetére
exchange 2007.
weben keresztül nem tudom elérni. (ip cím/exchange) és https://mail.ceondemand.com/CookieAuth.dll?GetLogon?curl=Z2Fowa&reason=0&formdir=1 linken keresztül sem.
De mintha olvastam volna,hogy alapból tiltva van 2007-ben? -
-
gardener
senior tag
Minap arra lettem figyelmes,hogy kliensemben (outlook2010) duplán van a naptár,a névjegyalbum,a feladatok ,stb. mappák. Egy angol/egy magyar elnevezéssel: pl.
aptár/Calendar, Feladatok/Tasks,stb.
Na most nem tudom, mikor jöttek ezek létre. Létrehozásuk dátumát meg tudom valahol nézni? Ill. Létrehozhatta ez esetleg valami külső program(pl.: Google Calendar sync vagy a Google Apps sync?
Szerenék megszabadulni a duplikált mappáktól. A magyar elnevezésűeket szeretném megtartani. Viszont azt tapasztalom, hogy a Google Calendar sync a Calendar mappával szinkronizál, a Naptár mappával nem. Ha törölném a Calendar mappát vajon átugrana a Naptár mappa szinkronizálásra?Köszi előre is.
-
bugizozi
őstag
Az SBS 2011-ben lévő Exchange 2010-nek mennyi a database limitje?
Valaki azt mondta hogy 75 GB, viszont neten nem találtam ilyen korlátozást, csak az sbs2003 esetén, 2011-nél 1024GB-ot írtak
-
kraftxld
félisten
Az SBS-ben lévő POP3 connector egy hülyén megírt script miatt a legalacsonyabb értékeket veszi a receive connectorokból, tehát ha a többit módosítod de a faxot nem akkor pop3-on nem változik a max email nagyság. Elszarakodtam vele pár órát még SBS 2008-ban amire kimazsoláztam, hogy ez a gond. Remélem a fejlesztő felmenőági rokonsága azóta is csuklási rohamokkal küzd
-
kraftxld
félisten
-
bugizozi
őstag
Hello!
Gmailről próbálunk küldeni egy nagyobb méretű file-t (13 MB) Exchange 2010-re, és visszajön egy hibaüzi, hogy sikertelen, (552 552 5.3.4).
Próbáltam, hogy a melléklet méretét nagyobbra állítom
[PS] C:\Windows\system32>Get-SendConnector -Identity "Windows SBS Internet Send SBS2011" | select maxm*
MaxMessageSize
--------------
20 MB (20,971,520 bytes)
[PS] C:\Windows\system32>Get-ReceiveConnector -Identity "Default SBS2011" | select maxm*
MaxMessageSize
--------------
20 MB (20,971,520 bytes)
[PS] C:\Windows\system32>get-transportconfig | select max*
MaxDumpsterSizePerDatabase : 35 MB (36,700,160 bytes)
MaxDumpsterTime : 3.00:00:00
MaxReceiveSize : 20 MB (20,971,520 bytes)
MaxRecipientEnvelopeLimit : 5000
MaxSendSize : 20 MB (20,971,520 bytes)
ExternalDsnMaxMessageAttachSize : 20 MB (20,971,520 bytes)
InternalDsnMaxMessageAttachSize : 20 MB (20,971,520 bytes)de még mindig semmi
Valakinek valami ötlet?!
esetleg az Exchanget kellene újraindítani, hogy érvénybe lépjenek a változások?!
ps:annyira nem égető a probléma, csak engem csigáz, hogy szvsz mindent átállítottam és mégsem megy
-
bugizozi
őstag
Sziasztok!
Egy kis info hátha valakinek egyszer jól jön
Exchange 2010 esetében ha az OWA belépés után 500 internal server error-t dob akkor ez egy megoldás lehet [link]
"the issues is typically caused by the “Microsoft Exchange Forms-Based Authentication” service being in a stopped state. Starting the service immediately fixes the issue."
-
bugizozi
őstag
Hello!
Exchange 2010-zel lenne gondom
A bejövő emailek nem a legtökéletesebb helyre érkeznek, konkrétan a levélszemét mappába az Outlook 2003-on belül
Itt olvastam egy olyat, hogy"content filters turned to level 9 (essentially turning it off)."
Én kikapcsoltam ezt a content filters-t, (Organization Configuration/Hub Transport/Anti-Spam/Contetnt Filter) azóta jó helyre, a beérkezett üzenetekbe jönnek a mailek.
Az lenne a kérdésem hogy ez jo megoldás, vagy a jövőben lesz ennek valami hátulütője?
Vagy itt a kivételeknél kellene hozzáadnom pl *@gmail.com meg az összes mailt ahonnan kapunk üzit és akkor azok nem a szemétbe mennének?
Előre is köszi!
-
kraftxld
félisten
Megjelent az Exchange 2010 SP2:
[link] -
gardener
senior tag
Hali!
Végre a Google Calendar Sync 0.9.4.1 verziója szinkronizálta az MS office 2010 64-bit-es outlookomat. Viszont most meg valamiért szinkronizáláskor újraindul miatta az outlookom.
Várok,már vagy 3hete, hogy legyen újabb kiadás a Google Calendar Sync-ből, hátha javítva lesz a hiba, de sehol semmi.
Van valami ötletetek,hogy miért indul újra miatta az outlookom? -
medvezsolt
senior tag
Sziasztok!
Szeretnék veletek megvitatni egy kérdést.
Van egy Exchange 2003mas szerverünk. A helyzet az, hogy egyes gmailos címekről nem érkezik meg a levél. Mármint a exchange log fájlait böngészve ill. a Message Tracking Centert böngészve azt látom, hogy megérkezett a levél a szerverhez. Viszont a postaládákig némelyik gmail levél nem jut el. De van ami eljut.Gondoltam a IMF beállításokkal lehet a gond, de ott csak azt lehet állítani, hogy hanyas SCL rate felett dobja el a leveleket. Viszont ezt az értéket 6os-ra vettem, vagyis nem sok levél van amit jelenleg nem enged be. Tehát ezt kizártam.
Segítenétek mi lehet a gond?
Egyébként ha az exchange-ről küldök egy levelet gmailra és onnan válaszolok vissza, az viszont furcsa mód megérkezik. Evvel kapcsolatban arra gyanakodtam, hogy a válaszleveleket nem érzékeli szemétnek, az újonnan küldötteket pedig igen. De fura mód más gmailos címről megjött a levél..
-
A_ScHuLcZ
addikt
Sziasztok!
Kicsit kísérleteztem, aminek az lett a vége, hogy pár levelem eltűnt, mert leszinkronizáltam őket egy pst fájlba a gépen, ami egyúttal a szerverről való törlést is jelentette.
Gondoltam visszamásolom őket az ost-be, szinkronizáltatom, majd próbaképpen töröltem az ost és újra letöltettem az outlook-kal, sajnos nem voltak benne a visszamásolt levelek. Hogy tudnám visszatenni bele? Fontos lenne, hogy mind a szerveren tárolódjon, hogy bárhonnan hozzá tudjak férni, ne kelljen archive fájlokkal szórakozni.. -
kraftxld
félisten
Na, fasza, kinyírták Kenny-t:
[link]Akarom mondani lehúzták az Exchange 2010 SP1 hosting mode-ját. Eddig arról ment a propaganda, hogy ne hekkelt rendes Exchange-t használjunk, mert a /hosting a tuti megoldás, erre most meg visszaváltanak. Még jóhogy van folyamatban van 3 ilyen projectem ahol a kókányolt Exchange-ről mennénk át /hosting mode-ra.
-
moonman
titán
válasz
kraftxld #711 üzenetére
ácsi! arról nem volt szó, hogy neked is csinálja.
és ja, működni működik, csak nem szeretem, ha random hibák tűnnek fel az eseménynaplóban. tudom, hogy - pláne SBS-nél - egy rakat errort by design figyelmen kívül lehet hagyni, de ez akkor is szúrja a szemem.
egyébként most sikerült Windows Phone-ról is reprodukálni, létrehoztam egy dummy usert és a régi domain-neves címmel jelentkeztem be, egyből bevágta. utána viszont összevissza szinkronizáltam és semmi. és persze az új címmel meg egyáltalán semmi hiba.
-
moonman
titán
van itt egy SBS 2003 Premium, amin Exchange 2003 SP2 futik jól. nemrég felvettünk egy új domaint és új e-mail címeket adtunk a usereknek, melyeket beállítottunk default-nak is.
namost egy ideje a mobilos szinkronizálásnál a következő üzeneteket kapjuk az application log-ba:
Event ID: 3005 Unexpected Exchange mailbox HTTP status code: [409]
Unexpected Exchange mailbox Server error: Server: [server.domain.local] User: [pocsfej@domain.hu] HTTP status code: [500]. Verify that the Exchange mailbox Server is working correctly.
a http status code egyébként 409, 500 és 503 teljesen véletlenszerűen. ezeket többnyire iPhone-ok dobálják, Nokiával és Windows Phone 7.5-tel semmi probléma. látszatra az iPhone-ok is rendben szinkronizálnak, de valószínűsítem, hogy levél törléskor és újraszinkronizáláskor vágják be ezt, bár nem ebben nem vagyok biztos.
próbáltam már több dolgot, de az IIS-t és az Exchange konfigot nem akarom széttúrni, mert azok nyilvánvalóan jók (egész nap lógok a szerveren Outlook-ból Exchange proxy-n és telefonról ActiveSync-en is, nincs semmi hiba).
erős a gyanú, hogy vagy az iPhone kezel szarul valamit, vagy beragadhatott valami piszok ezekbe a fiókokba. van valakinek ötlete?
-
DopeBob
addikt
Autodiscover jónak tűnő leírás (bár én csak most ismerkedem az Exchange-el) Hátha másnak is hasznos.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Azonnali notebookos kérdések órája
- VoLTE/VoWiFi
- iPhone topik
- droidic: A Coffee Lake titkos nyolcmagos processzora – CC150
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- Tőzsde és gazdaság
- E-roller topik
- Red Magic 10 Air - gaming telefon is lehet kecses
- Egérpad topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Targus Universal USB 3.0 DV1K-2K Compact docking station (DisplayLink)
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
- Huawei Nova Y70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4
- Bomba ár HP Pro X360 11 G1 - Intel N4200 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W10 I Gari
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest