- A Team Group SSD-je gondoskodik arról, hogy az utolsó bitig letörölhető legyen
- Maximum 320 Hz-et képes magából kipréselni a Philips dual mode-os monitora
- A TSMC gyárthatja a Nova Lake legfontosabb komponensét
- Majdnem mindenki a TSMC 2 nm-es node-jára vágyik, de van egy nagy probléma vele
- Lefőtt a júliusi hardverpárlat
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Apple MacBook
- Milyen videókártyát?
- Videós, mozgóképes topik
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- OLED monitor topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Notebook / laptop alkatrészek cseréje (processzor, RAM, HDD)
- TCL LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
L3zl13
nagyúr
Exchange 2000 szerveren megoldható valahogy a postaláda almappái (kiváltképp a naptár) megosztásának központi menedzselése?
-
iwu
addikt
hali!
meg lehet valahogy okosan oldani azt, hogy az exchange szerver összes bejövő ill kimenő leveléről egy adott user kapjon 1-1 példányt. (a jogi hátterével - és az erkölcsivel is - tisztában vagyok)
thx!
Üdw -
moonman
titán
válasz
T. Almeida #94 üzenetére
-
T. Almeida
senior tag
Üdv.,
M$ Exchange 2000 szerverünk van, amihez a felhasználók Outlookon keresztük kapcsolódnak.
Kérdésem lenne:
Néhány domainre nem tudunk levelet küldeni a levelek ott csücsülnek az exchange queue-ban, az alábbi hibaüzenettel: Unable to bind to the destination server in DNS.
Mit tudunk tenni? Ezekből a domainekből tudunk levelet fogadni.
Sürgős lenne, nagyon köszi a segítéget! -
lapa
veterán
hoppá most jutott eszembe mégegy dolog. volt korábban egy dizászter, és a postafiókok visszaállítás után (talán a kliens outlook nyelvétől függően vagy nemtom) duplázódtak a standard mappák. van egy beérkezett üzenetek meg van inbox is. van valami mód a takarításra? igazából csak az egyikbe érkeznek a levelek, a másikat csak megjegyezte az exchange korábbról...
-
lapa
veterán
köszönöm, nagy turkamurka után megleltem én is. meg majd megnézem ezt az attachment appot is, de ha minden igaz máshogy oldjuk meg és erre nem lesz szükség.
btw: [link] kitűnő szájt. azon belül pedig strongly recommendolom a nyilvános mappák pst-fájl-elkerülő használatáról szóló cikket [link]. igen hasznos és dupla élvezet van utána. -
L3zl13
nagyúr
Létre kell hozni egy contact tipusú bejegyzést a domainbe, ahol megadod az emilt.
Az exchange-en meg be lehet állítani postafiókonként egy alternatív címzettet (és hogy csak az kapja meg a levelet, vagy az eredeti is). Ott beállítod a contact-ot, és beállítod, hogy az alternate és az eredeti címzett is kapja a levelet. Melléklet kiszedését sajnos nem tom... -
lapa
veterán
üdv. van egy exchange 2000 szerverünk. szeretném, ha ez a szerver egy adott postafiókra (pop3 bigyóról) érkező emaileket továbbítana egy külső címre is. még advancedebb lenne, ha mondjuk a nagy csatolmányokat ki tudná szedni a továbbított emailekből.
ahogy néztem ilyen alapból nincsen benne. van-e vajon free app hozzá, vagy favágjak egy szerveren vmi outlook klienst, ami éjjel-nappal kliensoldali szabályt futtat erre a postafiókra? -
lumpi
csendes tag
-
X-COM
nagyúr
ha itt nem jutnál dűlőre, akkor esetleg próbálkozz itt:
[link] -
lumpi
csendes tag
Átolvasva a hozzászólásomat, néhány rész kicsit érthetetlenre sikeredett.
Van egy szakaszom ami úgy kezdődik hogy ''Szerencsére...''.
Itt sűrűn emlegetek betűvel kiírva ''első Exchange'' szervert, itt nem konkrét szerverre gondolok, aminek az a fantázianeve hogy 1-es szerver, 2-es szerver, stb., hanem a domainben elsőnek felinstallált Exchange szervert értem ez alatt. Ez minden domainben különleges, ezt nem tudtam.
Tisztázva a szervereket:
1-es szerver: win2003 DC (3-as szervertől átvette a PDC funkciót)
2-es: win2003 és Exchange 2003
3-as: ''ideiglenes'' és elsőként installált szerver: win2003 (P)DC + (legelső) exchange2003 ezt az exchange-t szedtem le, azóta már csak sima win2003 DC van ezen a gépen.
Bocs. -
lumpi
csendes tag
Sziasztok!
Van egy elég macerás problémám, aminek az oka az én figyelmetlenségem volt sajnos,
ebben szeretnék segítséget/ötletet tőletek.
A helyzet:
annó volt egy win2003 dc-nk exchange 2003-al. A továbbiakban a neve 3-as szerver. Ez volt az xyz belső domain első dc-je és exchange szervere. Mivel ideiglenes szerver volt,
később került mellé egy másik win2003 szerver, ez is DC, a neve 1-es szerver és lett még egy win2003 szerver, ami nem domain controller, ez pedig a 2-es szerver.
Cégünk mostanában nevet változtatott, és mivel xyz domain neve sajnos cégnévszerű volt, időszerűvé vált a belső domain nevének megváltoztatása. Win2003 domainben ez lehetséges, de nagyon macerás, sokan inkább új domaint csinálnak ilyenkor. Én az átnevezést választottam... Az átnevezés egyik előfeltétele volt a sokból, hogy ne legyen DC-re Exchange telepítve sehol. Elhatároztam hogy megszüntetem a 3-as szervert kompletten, amúgy is ideiglenes szerver, már nincs rá szükség, ami ugye DC is és Exchange is, és később majd csinálok egy új DC-t hogy biztonságosabb legyen a domain.
Szerencsére tudtam hogy az első DC kitüntetett, és van pár fontos dolog a domainben, amit csak ő tud, a többi DC nem. Ezeket a funkciókat sikeresen átvittem az 1-es DC-re, úgyhogy már csak az Exchange maradt (1-es szerverre került igy pl a Global Catalog, stb). Itt követtem el a hibát, ugyanis mint kiderült az első Exchange is ilyen, van néhány dolog ami csak ezen tárolódik, pl Offline Address List, Free/Busy info, stb. most már ezt is tudom, de sajnos akkor nem tudtam, amikor uninstall-t nyomtam a 3-as szerver Exchange-n. (a mailboxok is az első Exchange-n vannak alapból, de azokat már nagyon rég átvittem a 2-esre)
Summázva a dolgokat, a domainben tehát megszűnt az első Exchange szerver (a másik működik, levelezés megy), és emiatt változatos helyekről jelentkeznek a problémák.. Outlook kliensek send/receive-nél küldenek és fogadnak, de hibaüzenetben hozzák az Offline Address List (OAB) hiányát, kollegák nem látják egymás Free/Busy infoját, stb.
Próbálkoztam egy-két dologgal, pl OAB rebuild-el
(http://blogs.msdn.com/dgoldman/archive/2005/07/16/439665.aspx),
elkezdtem ismerkedni az OABInteg-el (http://blogs.msdn.com/dgoldman/archive/2005/07/16/439665.aspx), vagy http://www.petri.co.il/oabinteg_explained.htm
eventID-ben is olvasgattam,
microsoft oldalakon is, pl eső után köpönyeg:
http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;en-us;822931
most evvel szemezgetek:
http://support.microsoft.com/default.aspx?kbid=822444
de attól félek hogy tetézni fogom a bajt ahelyett hogy ezt megoldanám...
Másik gondom hogy időhiányban szenvedek, ezt a hozzászólást is 3 órán át írtam mert folyton mással kell foglalkozni, egyedüli emberként csinálok minden ilyesmit a cégnél.
Ezért fordulok most hozzátok.
Gondoltam arra is hogy talán mégis egyszerűbb lenne új ideiglenes szerverrel újrainstallálni az egész domaint és mindent megcsinálni előről egy hosszú hétvégén..
üdv -
L3zl13
nagyúr
Asszem a lopjunkegyuttkft.ru domainnevet regisztrálnod kell, és be kell állítani benne az MX rekordot (az exchange szerverre kell mutasson).
Meg utánna Exchange szervert beállítgatni, és létrehozni a domainben (asszem exchange megköveteli a domaint...) a barki nevű felhasználót.
-
iwu
addikt
hali!
fogalmatlan vagyok a témában...
van 1 cég, néhány pop3mas emil címmel (bubu@lopjunkegyuttkft.ru pl) kitalálták, hogy milyen jó lenne mindenkinek emil a cégnél, és be is ruháznának egy exchange szerverbe...
mi a menete annak, hogy éljen a világháló felé a barki@lopjunkegyutkft.ru emil?
thx!
Üdw! -
moonman
titán
-
jeszi
tag
Hali!
Cégünknél a régi szerver haldoklik, amin sbs2000 van. Vettünk új vasat, amire sbs2003 fog kerülni. A feladatom az, hogy egy hétvége alatt mindent ugyan úgy beállítsak az új szerveren, mint ahogy a régin van. Szóval Ha hétfőn bejönnek a dolgozók, akkor csak annyit vegyenek észre, hogy pl.: új jelszót kell megadni. A fejemben már megvan a terv, de az nem áll össze, hogy hogyan lehet az Exchange szerveren lévő leveleket átmenteni a felhasználókhoz. -
Lolek
aktív tag
Sziasztok,
Abba segítsetek nekem, hogy hogy tudom a naptáratamat áttenni egy személyes mappából a serveren lévő postfiókomba?
Hogyha rányomok naptár másolása, az nem jó mert akkor két naptáram lesz (naptár, ill. naptár1).
Valaki segítsen pls!
THX -
doc
nagyúr
ha már itt vagyok, egy kérdés:
miért van az, hogy outlookban csak olyan címre működik az átirányítás, mi bent van a címtárban? eltartott egy darabig mire rájöttem, miért nem kapom meg a freemailes címemre a leveleimet... miután beraktam a címtárba, működött rendesen -
moonman
titán
esetleg Bővebben: link
-
Lolek
aktív tag
sziasztok,
Adott exchange 2000 server amihez kb 300 kliens csatlakozik, van 1 gép ami minden üzenett 2x küld el...
Valkai tudja, hogy mi lehet a baj?
Vírust nem találtam rajta!
Köszi -
Lolek
aktív tag
Sziasztok,
A problémám a következő, ms exchange 2000 server, klinsen gépen be volt állítva a házon kívül automata válasz, de sajnos nem lehet kikapcsolni.
Ha rá szertnék klikkelni a következő üzenet jön:
Bővebben: link
Ha valaki tud segítsen!
THX
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
simaz
tag
Beállítottunk az irodánkban egy exchange servert. Ez kezelné a céges emaileket.
Van egy központi email cím amit több user használhatna, és van mindenkinek egy saját.
Hogyan tudom beállítani az Outlook 2003-at, hogy induláskor profilként válasszam ki, hogy éppen melyik exchange fiókot nyissa meg.
Elsődlegesen a cégest, utána a sajátot.
Exchange nélkül ez jól működött több mail cím esetén, de most nem akar összejönni. -
X-COM
nagyúr
dsacls ''CN=Mailbox Store (kiszolgáló),CN=First Storage
Group,CN=InformationStore,CN=kiszolgáló,CN=Servers,CN=first administrative
group,CN=Administrative Groups,CN=tartománynév,CN=Microsoft
Exchange,CN=Services,CN=Configuration,DC=tartomány,DC=tartomány'' /G
everyone:GA /N
még mindig nincs exchange-em, úgy kerestem rá a mailbox store LDAP elérési útvonalára, szal nem biztos, hogy így van, meg a Te domainedhez kell igazítani.
de megpróbálhatod adsiedit-tel is mahinálni -
jeszi
tag
Sürgős segítség kéne!
A bajt így okoztam:
First Storage Group-->Mailbox Store-->jobb egér, tulajdonság, security fül
Itt az Everyone-nak mindent letíltottam. Hatására az Exchange nem elérhető, a Mailbox Store nem látható így vissza sem tudom állítani. Megált a levelezés, kérem segítsen gyorsan valaki!
[Szerkesztve] -
Protezis
őstag
Nem nagyon értek ehhez, de érdekelne a téma.
Ha csak dinamikus DNS-em van, akkor is megoldható a levelek fogadása és küldése az internetről, illetve az internetre?
Szóval ADSL kapcsolaton is lehetséges mailszerver üzemeltetése? -
lumpi
csendes tag
Amúgy egy winwap nevezetű wap emulátorral próbálgattam,
meg persze különböző telefonokkal,
Autentikáció után ilyesmi hibaüzeneteket ad mindig:
''A System error has occurred while processing your request. Please try again. If the problem persists, contact your administrator.''
Amúgy sima explorerrel is be kellene engednie és látnom kéne a mailboxot igaz? -
X-COM
nagyúr
nem használok exchange-t, de találtam egy ilyet, openwave böngészőkről van szó, és ha a windows 2000sp4 előtti
Bővebben: link -
lumpi
csendes tag
Egy kérdésem lenne, hátha tud rá vki válaszolni,
1 db Exchange 2003 (SP1) van nálunk, OWA https-en keresztül megy,
és nem működik az OMA (outlook mobile access).
Korábban már kutakodtam a témában és arra jutottam
hogy ez amiatt van hogy https-en keresztül kellene ugye azonos szerveren
működnie az OMA-nak amire az nemigen képes alapállapotnban.
Úgy tűnt hogy a microsoft nemigen foglalkozik/-zott a problémával,
többmindent kipróbáltam hogy működésre birjam,
de csak akkor megy ha a https-t kikapcsolom.
röviden:
Tudtok-e erre a problémára működő megoldást?
(OMA https-en)
üdv! -
gfarkas
tag
A felhasználóknál nem állítottam külön!
Ezt én is megtaláltam, és jól is működik kivéve, hogy ENGEDI CSATOLNI a 20 megás fájlt (amit ugye lazán felnyom a szerverre, és felnyomja a rohadék mert a szabad hely csökken a köteten 20 megával) és UTÁNA a küldésnél beszól, hogy hoppá a maximális mailméret 1,5 mega és ezt ő nem fogja elküldeni....
Szóval én a csatolásnál szeretném már ha végezne fájlméretellenőrzést!
Köszi! -
moonman
titán
exchange system manager - global settings - message delivery - defaults fülecske.
fordítottan kell megadni, szal itt megadsz egy nagyobb limitet és usereknél egyesével veszed le kisebbre, mert ha itt adsz meg kicsit, és a usernél nagyobbat, akkor felülbírálódik. érteni amit makogok? -
gfarkas
tag
Hali.
Hol lehet beállítani az exchange szerveren, hogy a felhasználó adott méret felett ne tudjon fájlokat csatolni a levélhez?
Szóval az a bajom, hogy azt be tudom állítani, hogy csatol egy 20 megás fájlt, de ez buta szerver feltölti saját magának és UTÁNA szól be, hogy nem engedi elküldeni....
Valaki?
Kösz -
X-COM
nagyúr
de itt le vagyon íródva is
X-COM
nagyúr
hát, ha nem csal az emlékezetem régről, akko van valami mailbox store ''ikon'' valamelyik ágon a management felületen és azon jobbklattyolva lehet
-
moonman
titán
mailbox storage limiteket hol tudom állítani? mármint nem mailboxokra, hanem globálisan. itten beszót egy júzer, hogy aszongya megtelt, pedig van akinél kétszer annyi levél van a fiókban.
-
Som@
őstag
Meg van valakinek az Intelligent Message Filter Archive Manager?
Ugyanis a honlapja Bővebben: link sajnos nem jön be.
Szerk: gyorsabb volt a kezem, mint az agyam.Szerintem már megvan.
-
X-COM
nagyúr
hát ezt így nem lehet...
központi levelezőkiszolgáló, tehát a belső levelezést tudod helyileg bonyolítani, központi címtárral, faxolni tudsz vele
tud közvetlenül leveleket fogadni az internet felől (meg persze küldeni is) és azokat szétosztani a felhasználóknak, lehetőség központosított vírusellenőrzésre, biztonsági szabályok ráerőszakolása az outlook kliensekre -
L3zl13
nagyúr
Legfőbb felhasználási területe mail szerver. Mit akarsz még??
Ha nem tudod mi az a mail szerver akkor hidd el, hogy nem akarsz Exchange-t.
Ha tudod mi az akkor meg kérdezzél értelmeset és talán tud rá válaszolni valaki érdemben.
Ha vannak konkrét elképzeléseid valami vállalati felhasználásról. Pl hogy ezt vagy azt szeretnéd megoldani, akkor valószinű, hogy valaki megmondja, hogy erre jó vagy sem. -
X-COM
nagyúr
de mire vagy kíváncsi?
add pop3, imap levelezési lehetőséget, weben keresztüli elérést is (owa)
csoportnaptárak,
publikus mappák,
stb
X-COM
nagyúr
röviden: levelező kiszolgáló
ennél azért egy picivel több, csoportmunka kiszolgálónak is szokás nevezni -
joysefke
veterán
Hali!
Tudja valaki, hogy mit csinál a ''MS exchange server''?
aki tudja, az plz sűűűűrgősen írja meg!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 3900X 12 mag 24 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Fujitsu USB Port Replicator PR09 docking station (1x5K vagy 2x4K felbontás) (DisplayLink)
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felváráslás!! Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14T, Xiaomi 14T Pro
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest