- Megválik a legfontosabb mérnökétől az Intel
- Rendkívül ütőképesnek tűnik az újragondolt Apple tv
- 3D nyomtatás
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen alaplapot vegyek?
- Philips LCD és LED TV-k
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Milyen TV-t vegyek?
- Autós kamerák
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ranagol_5
őstag
Friss exchange szerverrel is ugyan az a hiba, amit 2 postal ezelőtt írtam..
-
Ranagol_5
őstag
válasz
kraftxld #1096 üzenetére
Office 2007-ben volt és Outlook SP3. Most egyenlőre annak fényében, hogy csak próbára raktam össze elsőre és úgy jelentkezett a hiba, elkezdtem újra rakni mind az oprendszer-t, mind rá az exchange-et. Mit és hogyan érdemes beállítani ahhoz, hogy kívülre is tudjak (external) küldeni leveleket és fogadni? Ha küldenek az exchange-ben beállított fiókra egy velet pl gmail címről, akkor hogyan fogja azonosítani, hogy nekem akarják küldeni? Mert ez még nem teljesen tiszta.
Most telepítésnél akadt egy ilyen problémám:
[ERROR] Setup encountered a problem while validating the state of Active Directory: Active Directory operation failed on WINSERVER.blabla.HU. The supplied credential for 'EXCHANGE-SERVER\Administrator' is invalid.
Amikor ezt a parancsot adtam ki:
.\setup /Preparead /IAcceptExchangeServerLicenseTerms /OrganizationName:blabla
-
Ranagol_5
őstag
Üdv!
Egy olyan problémám lenne exchange 2013-al, hogy adott egy 2012 r2, amin az AD, dns etc. van. Na most ugye R2-re nincs még exchange, de nekünk elég égető, hogy menjen, ezért hyper-v alá csináltam egy sima server 2012-őt, beléptettem tartományba, csináltam hozzá ad-be felhasználót és felraktam rá az exchange-et. Minden felment szépen, hozzá adtam magamat, mint első user-t próbaképp, akkor rá is tudtam a saját céges gépemről csatlakozni, ha beléptem a AD-s nevemen. Viszont mióta beállítottam a kimenő és bejövő levelek (send connector, receiving connector), azota ha elindítom az outlook-ot kidob, hogy nem tud csatlakozni. Pop3 és az imap még nincs tiltva. A segítséget előre is köszönöm!
Szerk.: Még annyit, hogy ha újra konfigurálom a fiókot a vezérlőpult > póstafiók-nál, akkor magától felismer mindent és kiírja, hogy minden sikeres volt, utána viszont, ha indítom az outlook-ot, ezt kapom:
-
kraftxld
félisten
Nem hivatalos Exchange ötletbörze [link]
Valószínűleg ha eléri a kritikus tömeget történik is valami -
kraftxld
félisten
Egy SBS 2011-en nálam ezt köpte ki:
InternalAuthenticationMethods : {Basic, Fba, Ntlm, WindowsIntegrated}
BasicAuthentication : True
WindowsAuthentication : True
DigestAuthentication : False
FormsAuthentication : True
LiveIdAuthentication : FalseÉs igen, nem hátrány ha engedélyezve van pár.
Még mindig nem értem mit szeretnél variálni a connectorokkal. Rengeteg mindentől függ, hogy miképp kell őket beállítani.
-
Immy
őstag
válasz
kraftxld #1091 üzenetére
Láttam egy konfigot és csak szeretném megérteni, hogy miért így csinálják a szakértők?
Más kérdés: "Get-OwaVirtualDirectory" parancsra az alábbi kimenetet kaptam:InternalAuthenticationMethods : {Basic, Ntlm, WindowsIntegrated}
BasicAuthentication : False
WindowsAuthentication : False
DigestAuthentication : False
FormsAuthentication : False
LiveIdAuthentication : False
AdfsAuthentication : False
OAuthAuthentication : False
ExternalAuthenticationMethods : {Fba}A BasicAuthentication-t és FormsAuthentication-t nem kéne True-ra tennem? Mert így elvileg nem kéne működnie a rendszernek nem?
-
Immy
őstag
Receive connectornál miért van értelme felvenni külön default, relay és kliens-ként is ugyanazt a szervert is más beállításokkal?
-
Immy
őstag
Sziasztok!
Exchange-nél SendConnector-t érdemes authentikálni security szempontból?
-
válasz
A_ScHuLcZ #1084 üzenetére
Bár gondolom megnézted te is a hibaüzi alapján, de 2 dolgot is ajánlanak kipróbálásra:
- offline address book törlése
- új outllook profil létrehozása -
Lenry
félisten
a helyzet
van egy Exchange szerver, Windows SBS 2003-on fut. már nincs használatban és csak lokálisan hozzáférhető, Outlook Web Accessen keresztül (https://localhost/exchange/) elérem még a felhasználók leveleit.
a feladat
az egyik felhasználó igényelné a leveleit. hogyan és honnan exportálom ki azokat mondjuk .eml formátumba, hogy ő azokat a szervertől függetlenül olvasni tudja?
-
A_ScHuLcZ
addikt
Semmi használhatót. Napokkal ezelőtt lett beállítva, tehát még csak azt sem lehet mondani, hogy nem frissült le.
Diagnosztikai adatok rendszergazdák számára:
Létrehozó kiszolgáló:
/O=DOMAIN/OU=EXCHANGE ADMINISTRATIVE GROUP (FYDIBOHF23SPDLT)/CN=RECIPIENTS/CN=név1
#MSEXCH:MSExchangeIS:/DC=local/DC=domain:XCHSRV01[578:0x000004DC:0x0000001D] #EX#név2@gmail.com
#MSEXCH:MSExchangeIS:/DC=local/DC=domain:XCHSRV01[578:0x000004DC:0x0000001D] #SMTP#név3@gmail.com
#MSEXCH:MSExchangeIS:/DC=local/DC=domain:XCHSRV01[578:0x000004DC:0x0000001D] #SMTP#/O=DOMAIN/OU=EXCHANGE ADMINISTRATIVE GROUP (FYDIBOHF23SPDLT)/CN=RECIPIENTS/CN=név4
#MSEXCH:MSExchangeIS:/DC=local/DC=domain:XCHSRV01[578:0x000004DC:0x0000001D] #EX# -
Immy
őstag
Sziasztok!
Ezt a menüpontot hol találom meg powershell alatt?
Servers/Database/[database]/Maintenance/This database can be overwritten by a restore (checkbox)
Mod: Get-MailboxDatabase
-
A_ScHuLcZ
addikt
Sziasztok!
Mi lehet az oka, hogy felhasználók nem tudnak egy distribution group nevében levelet küldeni, ha van rá jogosultságuk? (Exchange 2003, a kliens gépeken pedig Outlook 2010)
A Distribution Group tagjaihoz hozzá vannak adva, tehát a leveleket kapják, illetve AD-ben kikeresve az adott Disribution Groupot a Security fülön engedélyezve van nekik a "Send as" opció.Mi lehet a hiba, ha mégis jogosultság hiányában tagadja meg a küldést tőlük?
-
Macibook
tag
Sziasztok,
Kerdesem lenne, egyik pillanatrol a masikra nem jonnek be a levelek. POP3 konnektor leszedi, eltunik a szerverrol de a felhasznalo postaladajaba nem kerul be a level. Sehol nem talalom a hibat mi lehet. SBS2008
-
Azt meg tudom valahogy egyszerűen nézni exch 2008-ban, hogy egy mailboxba honnan vannak átirányítva a levelek? Van egy public folderünk, ami valahonnan kapja másolatban az anyagot, de egyszerűen nem jövök rá...
-
Immy
őstag
Merre találhatok olyan leírást/guide-ot, ami marketing rizsáktól mentesen leírja a lényegi változásokat exchange 2010 és 2013 között?
-
Immy
őstag
Require ActiveSync Certificate Based Authentication
2007-2010-nél ez volt a parancs:
Get-ActiveSyncMailboxPolicy | Select identity, ClientCertAuth
2013-ban Get-ActiveSyncMailboxPolicy | fl parancsra nem dobja ki ClientCertAuth-otMod: lehet, hogy külön kiegészítőt kell még feltenni és azért nem látom alapból. Ha exchange 2013-as ember megerősítene annak örülnék
-
Immy
őstag
válasz
kraftxld #1064 üzenetére
Hogy tudnám ki találta ki ezt a "mobile"-t.
Persze, hogy nem találom alatta a "NonProvisionable Devices", hogy ezt is el kellett költöztetni...
"Allow mobile devices that don't fully support these policies to synchronize"-fölött szokott lenni, de az a mobile/mobile device mailbox policies/general-on belül van és ott mást nem találok.Active Sync-nél volt Activesync Inactivity Based Authentication, amit itt értem el:
Server Configuration/Client Access/Exchange ActiveSync(Tab)/Microsoft-Server-ActiveSync/Properties/Authentication (tab)/Require client certificates
Hát mondanom sem kell, hogy most servers fül alatt nincs client access. -
kraftxld
félisten
A POP3-at, meg az IMAP-ot alapból tiltani szokás, minden menjen https-en keresztül.
A send connector meg ugyebár általában csak smart host felé megy, de nem igazán tudok egyéb hasznos biztonsági beállításról ami nem zavarja a felhasználókat.
Persze lehet varázsolni RMS-el, meg titkosítással, de nem sok értelme van kis környezetben. -
Immy
őstag
Server 2013-ban mi történt az AntiSpam-el?
Exchange 2010-ben még működött, de 2013-ban már ezek nem:
Get-AntiSpamUpdates
Get-Mailbox | select identity, AntispamBypassEnabled -
Immy
őstag
válasz
kraftxld #1058 üzenetére
Valami olyan guide-ot, ami alapján beállíthatnám "biztonságosra"exchange Management shell-en keresztül.
Például ilyenekre gondolok:
Get-Popsettings | select identity, LoginType
Get-Popsettings | select identity, MaxConnections
Get-SendConnector (Only authorized hosts should be listed) -
Immy
őstag
válasz
kraftxld #1050 üzenetére
Igen közben leesett, hogy mailbox role nélkül elég nehezen tudok tesztelni.
(egyébként van egy olyan sanda gyanúm, hogy nem s2k8r2-re kellene feltelepítenem, hanem jobban járnék s2012-vel...)
Most telepítés végén elszállt egy ilyen hibával, és teljesen szétcseszte az egész rendszeremet, még jó hogy snapshot-ból visszatudtam állni." was run: "Couldn't mount the database that you specified. Specified database: Mailbox Database 0833519368; Error code: An Active Manager operation failed with a transient error. Please retry the operation. Error: Database action failed with transient error. Error: A transient error occurred during a database operation. Error: MapiExceptionNetworkError: Unable to mount database. (hr=0x80004005, ec=2423)
Diagnostic context:
Lid: 65256
Lid: 10722 StoreEc: 0x977
Lid: 1047 StoreEc: 0x977 [Database: Mailbox Database 0833519368, Server: WIN-XXXXXXXXXX.test.fulldomain].". -
kraftxld
félisten
-
Macibook
tag
Sziasztok,
Exchange 2010ben hogy tudom beallitani, hogy a pop3 connectorral leszivott levelek merete mekkora lehessen?
Az exchange management consoleon belottem a hub transponal hogy max legyen 20 mega de meg mindig nem szedi le a 10 meganal nagyobb leveleket. -
Immy
őstag
Exchange 2013-hoz security beállításokat merre találhatok?
-
desolator
senior tag
Sziasztok!
Egyik felhasználó nem bír küldeni leveleket az outlookból mert folyamatosan azt írja neki, hogy tele van a postaládája. Fogadni tud. Már gyakorlatilag totál üres, kb 10mb és a limit 200mb. Előtte valóban megtelt neki és azóta nem megy. Mi lehet a gond? Beállítottam neki már másik gépen is, ott is ezt kapja vissza. 2003-as exchange.
-
0xY
tag
Sziasztok!
Exchange 2013-ban az utóbbi 1-2 hétben a következő hibát tapasztaljuk:
Outlookba történő e-mail cím felcsatolásakor (exchange módban) első bejelentkezés után megérkeznek a levelek (lehet küldeni, fogadni…stb…) az Outlook újraindítása után a frissen felcsatolt fiókhoz jelszót kér, de nem enged be és folyton felpattan az ablak.
Egy idő után működik, majd megint nem.. melyik logot nézzem, mi lehet a baj? teljesen rapszodikus a hibajelenség, nem tudom kötni semmihez.köszi!
-
gduck
addikt
Sziasztok!
2012 R2 alá esélytelen még az Exchange 2013? Tudom hivatalosan még nem támogatott, de már találtam olyan cikket amiben leírták hogy kell R2-re telepíteni. A cikkben a CU2 verzió volt, én a CU2v2 verziót tudtam leszedni (elméletileg ez a legújabb), de az nem ment fel "unsupported OS" üzenettel...
-
deminos
aktív tag
válasz
kraftxld #1030 üzenetére
Upsz, ezt lefelejtettem.
Szóval Outlook 2003, SBS Szerver 2003. Az utolsó kérdésre a választ nem tudni. Ugyanis nem történt semmi változás, egyszer csak elkezdtek elmaradozni a visszaigazolások (néha visszajött, néha nem), aztán mára már odáig jutottunk, hogy egyáltalán nem megy. Nem lett módosítva sem a vírusírtó, sem a szerver, sem a kliens beállításán és elméletileg a szolgáltató sem kavart be. -
deminos
aktív tag
Ismét hozzátok fordulnék, mert tanácstalan vagyok. Van egy olyan beállítás az üzenet küldésekor, hogy "Az üzenet kézbesítésének visszaigazolása". Ez az opció lassan fél éve nem nagyon működik (hol igen, hol nem), viszont egy hónapja kb. már semennyire nem megy. Milyen korlátozó tényezői lehetnek ennek? Értem ez alatt szolgáltató, beállítás az Exchange-ben?
Köszönöm a válaszokat előre is. -
desolator
senior tag
Sziasztok!
Exchange 2003 alatt van egy olyan gondom, hogy a public foldert mindig újra fel kell mountulnom egyébként az alábbi hiba jelenik meg kliens oldalon:
Szerver oldalon pedig ez:
Ezután dismountolnom kell a serveren a public folder storet és utána működik.
Mi okozhatja ezt? -
bugizozi
őstag
Sziasztok!
Exchagen 2007 esetében ki lehet valahogy szedni egy usertől azokat a leveleket amiket pl múlthéten kapott? Láttam, hogy van ilyen parancs, hogy New-MailboxExportRequest ami jó lehetne de ahogy nézem ez a 2007-ben még nincs benne
Köszönöm!
-
gaba2001
csendes tag
válasz
kraftxld #1018 üzenetére
Húú beállításnál jó kis figyelmeztetést kiadott:
WARNING: The cmdlet extension agent with the index 1 has thrown an exception in OnComplete(). The exception is:
System.InvalidOperationException: Operation is not valid due to the current state of the object.
at Microsoft.Exchange.Data.Storage.ExchangePrincipal.get_ServerFullyQualifiedDomainName()
at Microsoft.Exchange.Data.Storage.MailboxSession.Initialize(MapiStore linkedStore, LogonType logonType,
ExchangePrincipal owner, DelegateLogonUser delegateUser, Object identity, OpenMailboxSessionFlags flags,
GenericIdentity auxiliaryIdentity)
at Microsoft.Exchange.Data.Storage.MailboxSession.<>c__DisplayClass12.<CreateMailboxSession>b__10(MailboxSession
mailboxSession)
at Microsoft.Exchange.Data.Storage.MailboxSession.InternalCreateMailboxSession(LogonType logonType,
ExchangePrincipal owner, CultureInfo cultureInfo, String clientInfoString, IAccountingObject budget, Action`1
initializeMailboxSession, InitializeMailboxSessionFailure initializeMailboxSessionFailure)
at Microsoft.Exchange.Data.Storage.MailboxSession.CreateMailboxSession(LogonType logonType, ExchangePrincipal owner
DelegateLogonUser delegateUser, Object identity, OpenMailboxSessionFlags flags, CultureInfo cultureInfo, String
clientInfoString, PropertyDefinition[] mailboxProperties, IList`1 foldersToInit, GenericIdentity auxiliaryIdentity,
IAccountingObject budget)
at Microsoft.Exchange.Data.Storage.MailboxSession.ConfigurableOpen(ExchangePrincipal mailbox, MailboxAccessInfo
accessInfo, CultureInfo cultureInfo, String clientInfoString, LogonType logonType, PropertyDefinition[]
mailboxProperties, InitializationFlags initFlags, IList`1 foldersToInit, IAccountingObject budget)
at Microsoft.Exchange.Data.Storage.MailboxSession.OpenAsSystemService(ExchangePrincipal mailboxOwner, CultureInfo
cultureInfo, String clientInfoString)
at Microsoft.Exchange.ProvisioningAgent.MailboxLoggerFactory.XsoMailer.Log(AdminLogMessageData data,
LogMessageDelegate logMessage)
at Microsoft.Exchange.ProvisioningAgent.AdminLogProvisioningHandler.OnComplete(Boolean succeeded, Exception e)
at Microsoft.Exchange.Provisioning.ProvisioningLayer.OnComplete(Task task, Boolean succeeded, Exception exception) -
gaba2001
csendes tag
Sziasztok!
Van egy 2010-es Exchange szerverünk, nincs engedélyezve az Outlook Anywhere funkció a Client Access-ben, de most lenne 1 vezető aki szeretné más tartományból is használni a levelezőt, nem elég az owa.
Az lenne a kérdésem, hogy tudom én ezt 1 emberre engedélyezni vagy ezt csak globálisan.
Előre is köszönöm a segítséget.
-
Krix
őstag
Üdv.
Adott egy SBS 2011. Exchange 2 domaint fogad: legyen domain.ie és domain.co.uk. Van egy user akinek külön címe van a két domainhez: kpisti@domain.ie és k.pisti@domain.co.uk. A gépére a kpisti névvel jelentkezik be. Pisti szeretné a két mailboxot egy Outlook (2010) profilból kezelni (küldés és fogadás is). A fogadással nincs is baj, látja mindkét inboxot az Outlookban egyszerre. Viszont mailt küldeni csak a .ie címéről tud ebből az Outlook profilból. Ha megpróbálja átírni a feladót .co.uk-re akkor kap egy automata választ, hogy nincs neki send on behalf joga.
Ez így igaz is, mert send on behalf az tényleg nincs neki és nem is kell. Viszont 'send as' joga és full permission joga az van neki.
Átmenetileg csináltam neki egy Outlook profilt a .co.uk címhez is és ha erről akar levelet küldeni akkor most ezt használja, de ő csak egyet szeretne.
Mi a fenét hagytam ki?
-
deminos
aktív tag
Új fejlemény:
An SMTP protocol error occurred.
Ezt dobja a SmallBusiness SMTP-csatlakozó. -
deminos
aktív tag
Üdv mindenkinek.
Olyan problémám lenne, hogy kifelé a mail-ek nem akarnak elmenni, befele szépen jön minden. Ennek milyen okai lehetnek?
A jelenlegi helyzet leírása:
- internet szolgáltató váltás (a régivel minden működött)
- publikus, de nem fix IP (no-ip.org-al megoldva[az előző szolgáltatóval is működött])
- windows 2000 sp4 server SBS 2003 (ezen nem történt változtatás semmi)Előre is köszönöm a válaszokat.
-
bugizozi
őstag
válasz
[HUN]Zolee #1005 üzenetére
fogadni nem tudsz...ilyenkor a küldőnek megy vissza valami hibaüzenet?
A mail.novusinterior.hu az jó -
[HUN]Zolee
őstag
válasz
[HUN]Zolee #1004 üzenetére
Közben eljutottam odáig, hogy küldeni már tudok, a fogadás még valamiért nem.
-
[HUN]Zolee
őstag
Üdv.
Az internetszolgáltatónak (nála van a domain) kértem hogy állítsa be az mx rekordot, hogy a cégnél lévő szerverre mutasson. Ez ma megtörtént és most se fogadni se küldeni nem lehet. az mx loop-ra ezt a választ kapom :
Pref Hostname IP Address TTL
10 mail.novusinterior.hu 62.77.214.190 60 minEz így jó?
A @novusinterior.hu a domain, és nem értem miért van ott a hostname alatt a mail előtag.
-
kraftxld
félisten
válasz
[HUN]Zolee #1002 üzenetére
Outlook express a gond. Már 10 éve is gáz volt használni
-
[HUN]Zolee
őstag
Üdv.
Adott két exchange server (sbs 2003) , Az első serverről küldött üzenetek gond nélkül megérkeznek a kettesre, de a kettesről küldött levelek megérkeznek, de outlook express nem tölti le őket valamiért, Web access alatt megvannak az e-mailek amiket az outlook nem lát.
Mi lehet a gond?
Új hozzászólás Aktív témák
- Formula-1
- Megválik a legfontosabb mérnökétől az Intel
- Rendkívül ütőképesnek tűnik az újragondolt Apple tv
- 3D nyomtatás
- iPhone topik
- Merész dizájn és új teleobjektív az iPhone 17 Pro mobilokban
- Hegesztés topic
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- The Crew sorozat
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- További aktív témák...
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Game Pass Ultimate előfizetések 4 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Lenovo V130-15IGM laptop (Pentium Silver N5000/8GB/256GB SSD
- iKing.Hu - Apple iPhone 15 Pro Blue Titanium Titán dizájn, Pro teljesítmény 128 GB
- Tablet felvásárlás!! Samsung Galaxy Tab A8, Samsung Galaxy Tab A9, Samsung Galaxy Tab S6 Lite
- ÚJ HP OmniBook Ultra Flip 14"OLED 2,8 K 120Hz - Ultra 7 256V - 16GB - 1TB - 2,5 év gari - MAGYAR
- Microsoft Surface Pro 6 fekete
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest