- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
-
PROHARDVER!
Mozilla Firefox
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
lck
senior tag
Ja annyit még, hogy létezik Infinity New Tab és Infinity New Tab Pro.
Nekem most a sima ( nem pro ) van fenn. Funkciójában ha jól tudom teljesen ugyan azok, mindegyik ingyenes.
Nincs korlátozás a simában sem. Mindegyik szinkronizál. Sőt, ha jól gondolom egyik a másikkal is, ha belépsz a fiókoddal.
De ezt nem teszteltem, nekem kb. 2 éve fenn van a sima, aztán csak használom. -
nyugis21
kezdő
Óh, én balga, hát perszehogy a gmail szervere azért nem tud az interneten át az euromail szervernek levelet küldeni, mert az én gépem egy hétig ki volt kapcsolva és nem mutatta a pontos időt!
Óh, hogy erre nem gondoltam!
Már csak azt kellene kideríteni, hogy ennek ellenére az euromail szervere hogyan tud levelet küldeni a gmail szervernek?
Vagy csakis azért tudta megtenni, mert közben bekapcsoltam a gépemet? -
movax
őstag
Egyetlen példát mondok, de van több is. A Backspace míg a világ egy lépés vissza funkcióként működik. Erre valami nagyokos kitalálja a Mozillánál, hogy egyszer csak nem működik így. Persze, az about:configban vissza lehet állítani, de miért kell azt nekem, buherálva visszaállítanom?? Ez olyan, mintha a mindörökké a mentést jelentő Ctrl+S-et megszüntetnék. Fölösleges és baromság.
A 91-es frissítés óta egyébként nálam lassabb az oldalbetöltés, főleg a képkezelés, pedig viszonylag friss a telepítés, és nincs ezer addonom sem.
-
Cs1csó
titán
Üdv, pl. nekem van a könyvjelzősávba betéve könyvtármappa amibe van sok könyvjelzős és az új frissítés dupla sortávja miatt egy csomót kell görgetni vagy a böngésző "hasznos" része tehát az ablak amiben látod a tartalmat csökkent a bazi nagy megnyitott könyvjelző sáv az alatta lévő címsáv és a könyvjelzők köze is nagyobb lett.
Vagy a felső sáv ahol a megnyitott lapokat látod ott nem engedi a téma színt ami nálam egy szürkésbarna tehát alul a tálca is ilyen és a megnyitott ablakos programok kerete is ilyen és ott vakító fehér volt végül sikerült megcsinálni.Amúgy nem extrém probléma csak nem látom az értelmét főleg annak, hogy ha már változtatnak legalább lenne benne módosítási személyre szabási opció.
-
atoszmester
tag
Eddig nálam is működik, 10-ből 10x betöltött rendesen.
Megjegyzés:
Egyik fórumtárs írta, hogy a kiegészítők betöltésével lehet gond és valóban így van.
Két portable verziónál próbálgattam, az egyiken csak az FVD volt feltelepítve, ezen hibátlanul működött
eddig is, nem kellett semmit se állítgatni. A másikon 6 bővítvény van, na ezen nem indult el mindig, Ick mester leírása alapján eddig frankó, még tesztelgetem.Köszi a fáradozásért!
-
lck
senior tag
Tehát, összefoglalva:
Gyorshívó bővítmények indításkori betöltődési problémájának megoldása firefoxban:
1. about:config > extensions.startupScanScopes - bejegyzését 0-ról 1-re kell állítani.
2. A saját profil mappájában ( természetesen leállított firefox mellett ) az "addonStartup.json.lz4" nevű
fájlt kitörölni.3. Ugyan ebben a mappában létrehozni egy ugyan ilyen nevű ( addonStartup.json.lz4 ) almappát.
4. A kiegészítő a Firefox > Beállítások > Kezdőlap részlegben a bővítmény megfelelően be legyen konfigurálva.
( #57980 vagy #57981 szerint )Előző 3 hozzászólásom akár törölhető is.
-
temporello
tag
Rögtön a "General" fülön kell bejelölni,hogy "When Firefox starts, open dials page".
Egyébként nálam újabban sajnos már ez sem segít.Biztos,hogy a FF hibája egyébként,mert a GSD készítője is írta,hogy adott be róla hibajelentést.
Valami olyasmi egyébként a magyarázat,hogy a kiegészítők induláskor "versenyeznek",nem valami eldöntött sorrend alapján indulnak el és ez okoz valamiért galibát. -
Syl
nagyúr
-
snakebait
senior tag
Szia!
Megkérdezhetem ez a "végeredmény" hogyan hozható össze? Mármint,hogy ilyen sok inexkép legyen egy sorban. Nekem a customize about:newtab kiegészítő van,ennek a kiegészítőnek a beállításaiban lehet állítani a rácsot,de nekem 3 sortól több nem akar megjelenni,hiába állítok be bármennyit. Lefelé bővül,de horizontálisan nem. -
törölt tag
A régit töröltem, nem tudtam maradhat e, de a mappáját ezekszerint megtartotta vagy nem tudom, de mindenem megmaradt, a beállítások addonok stb és minden működik is, annyi volt, hogy hidegindításnál ki írta, hogy úgy érzi újra telepitetem és akarom e lenullázni frissíteni a böngészőt. (persze természetesen nem így fogalmazott) viszont akadt 1 kis gond! ezzel a 64-essel nem indulnak facén a játékaim 2-őt is kipróbáltam, mit tegyek, másik flash kell neki vagy mi baja
?
-
-
-
-
-
spammer
veterán
Tudom, panaszkodtam is eleget miatta anno a Chrome topikban. Röhej az egész. Nem is használom, csak egy Chromiumot tartok a gépen (másodlagosnak). A Firefoxszal sem vagyok elégedett, de sajnos nincs alternatíva, ha valaki power user és igényli a mély testre szabhatóságot (+Vimperator addon használó, mint én).
-
Predator2
addikt
Működik, de csak úgy, ha kezdőlapként állítja be az oldalt, de ezzel még meg tudok barátkozni.
Azért telepítettem fel ezt a kiegészítőt mert a ff kivezeti a lapok csoportosítása menüt. Ezt ajánlották helyette.
Viszont nem értem, ez a kiegészítő miként válthatná azt le? Mi az ami miatt ez a kiegészítő jobb mint lapok csoportosítása menüNem találom az erre vonatkozó lehetőségeket/beállításokat.
-
pedig tuti nem.
A Flash a McAfee-t próbálta rámsózni, a Java pedig az Ask-kal próbálkozott.
meg volt egy oldal, aminél egy programot egy downloader programon keresztül tudtam leszedni, aminél be volt pipálva, hogy valami Search nevű kereső legyen a kezdőlapom, aminél én természetesen kivettem a pipát, de a jelek szerint a telepítő nem igazán vette a lapot. (vagy csak a választási lehetőség látszatát akarták kelteni.)
Illetve ennél a 3.-nál totál nem volt sehova írva, hogy az Operát is telepíteni fogja. Na most ilyenkor hogy védjem ki azt, hogy telepítse az Operát?(#40347) colomb2: ez az eset Win10 alatt történt.
-
Kékes525
félisten
Ezt nem néztem. Érdekes, hogy az Adguard gyorsítana is? Melyiket nézted előbb? Ez azért lenne esetleg érdekes, mert esetleg a második mérésnél már a memóriában volt és abból töltötte be.
Amúgy és is az Adguard Adblockert (az Adblock Plust cseréletem le) használom, nagyon bevált. -
CPT.Pirk
Jómunkásember
Ha jól olvasom ezt: [link] akkor ez szerint a lejárt objektumokat törli ki magától, a csak egyszer-kétszer megnézetteket nem amíg le nem járnak.
Tegyél egy próbát, csak ne azzal a kieggel amit mutattam, mert az régi. [placescleaner]
Toolbar ikonja nincs mióta új az ff gui, de ettől még működik. Nézd meg, hogy változik-e a places.sqlite fájl mérete.
Elvileg 10 és 30.7MB között lehet a mérete, függően attól, hogy hány hónapnyi cucc van benne, de elvileg semmilyen körülmények között nem csökkenhet a mérete, csak nőhet még el nem éri a maximumot. -
CPT.Pirk
Jómunkásember
A places adatbázist érdemes kitisztítani, tele van olyan oldalakkal, amiket csak egyszer néztél meg. Régebbi telepítés esetén extrém sok weboldal kerül eltárolásra. https://addons.mozilla.org/hu/firefox/addon/vacuum-places-improved/?src=search
Ez jótékonyan hat az indulási sebességre. -
Vakegérke
félisten
Az a vicc, hogy a Sync számomra túl komplikált. Nem mondom, raktam már vele helyre a rókucit, de megizzadtam. Ez talán az én butaságom.
No, azért hadd álljak ki a MozBackup használhatósága mellett. Mivel megelégedésemre használom, nagyon nem érdekel, hogy hol van a profilmappa, meg az egyéb sallang. Telepítem a Firefoxot, elindítom, leállítom, aztán jöhet a kedvencem, a MozBackup, és tényleg pár kattintás, máris régi fényében tündököl a böngészőm.
-
miku84
tag
Tényleg jónak tűnik ez a Adfender proxys reklámblokkoló.
Sikerült bemásolni a hufiltert is, meg könnyű hozzáadni szabályt, meg whitelistet is.1
1 gondom volt vele, mégpedig a Youtube videókat nem blokkolta, pedig a privoxy blokkolja.Erre tud vki vmilyen megoldást? Van olyan lista, amiben ez is bent van?
-
BullZeye
veterán
Jaja, másikat, én körülbelül 3 hónappal vagyok előtted. És mint az azure is volt, annál pl 8 hónappal voltam előtted. Majd szépen lassan bejönnek nektek is a jóságok.
(#34851) DS39
Nem is vettem el eddig sem a helyet alulról, csináltam CSS-t hozzá, hogy eltűnjön, és csak akkor jöjjön elő, ha fölé viszem az egeret, itt nekem pl currency, és tőzsde cuccok voltak, amiket napjában ha 5x megnézek sokat mondok, viszont sok helyet foglalnak ahhoz, hogy felülre berakjam, na most ez a lehetőség eltűnt. Cserébe több helyet foglal felül a toolbar.(#34852) mrszitya
Hát, van aki a telemetriára élvez, és hogy mennyi memóriát eszik a FF, meg hogy hány tized másodperccel gyorsabban indul a FF, ízlések és pofonok. -
BullZeye
veterán
Divat? Ez no comment, tényleg, mennyire értesz hozzá? Visszaolvasva mezeibbnél mezeibb felhasználó vagy.
Firefox TÉNYSZERŰEN visszafelé fejlődik (vagy legalábbis állóvízben van évek óta) szinte minden fronton, gyorsabb alig alig lett az elmúlt 2 évben (utoljára a 3.6->4.0-nál volt igazi gyorsulás), az UI amit pár hónapja bemutattak, és beraktak Nightly-ba meg egyenesen röhejes. Csak egy példát kiragadva ami az átállást részemről kizárja, "small icons" opció eltűnt a toolbaron, azaz kb 1,5x olyan magas lett, mint előtte volt. Erre persze megint csinálhatok majd egy Style-t, meg kaparhatom össze a régi iconokat, mert ők lusták hozzá.
Hardveres gyorsítás hibájából fakadóan cleartype-al ti nem szoptatok annyit mint én anno fél évig, mert Ti már csak egyszerűen kikapcsoltátok about:configban amit ki kellett, de Mozilla finoman le se tojta hónapokig ezt a hibát, sőt még a mai napig sem javították ki ezt, így aki nem ért hozzá csak azt látja, hogy összefolynak a karakterek. Mutatja ezt jól, hogy mai napig látom belinkelve a 8 hónapos HSZemet, és vissza olvasva látom, hogy több mint 1 évvel ezelőtt jött létre ez a hiba Nightly-ban (9 verzió jött ki azóta), szó szerint egyik napról a másikra, még csak nem is verzió szám növekedéssel.
Hétről hétre jönnek az "újítások" amik a kutyának se tetszenek, vagy legalábbis eléd dobják mint egy darab csontot, hogy ez van, ezt kell szeretni, semmi választási lehetőség, semmi beállítás about:configban, hogy ha esetleg neked nem tetszene, visszarakhasd a régit.
De ha nekem felsorolsz pár olyan dolgot, amit a Mozilla érdemben tett hozzá Firefoxhoz az elmúlt időszakban, ami elnyerte mindenkinek a tetszését, és/vagy jobb lett tőle a böngésző, akkor légy szíves győzz meg.
Nem hiszem, hogy divatból fikázzák az emberek, mikor 40 kiegből 20 azért van fent, hogy helyre rakja vagy olyanná varázsolja a Firefoxomat, amilyen volt alapból pár évvel ezelőtt, amiket megszoktam, és megszerettem, aztán fogták kivették, mert miért ne. Ez szted divatból fikázás?
Sok dolga nincs egy böngészőnek, mert mostanra mindegyik majdnem ugyanolyan gyors, 99%ban az UI, illetve a beállítási lehetőségek döntik el, hogy ki mit használ. És ebben FF a fénykorához képest nem picit el van maradva, és kezd átmenni chrome-ba, ahol még ennyi beállítás sincs.
-
Ceree
senior tag
Ma frissítettem én 5-re, de pl.: nyuuz.hu totál megdöglött tőle egyszerűen, percekig pörgette FF az egyik magot 100%-on... Visszament a kettes, máris minden a régiben. Bár ez csak 5 cuccot szűr pl ezen az oldalon, az 5-ös meg 6-ot, de máshol egyelőre nem láttam különbséget.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
● Mozilla blog az ITcafé-n.
- Blogbejegyzés Hidegben sem fagy az új Firefox
- Blogbejegyzés Biztonságban ünnepel a Firefox
- Blogbejegyzés A Firefox követés elleni védelme és egyéb biztonsági szolgáltatásai
- LG 40WP95XP-W - 40" NANO IPS - 5120x2160 5K - 72Hz 5ms - TB 4.0 - HDR - AMD FreeSync
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dell Latitude 8-11. gen i5, i7, 2-in-1 szinte minden típus csalódásmentes, jó ár, garancia
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged