Új hozzászólás Aktív témák
-
BRIKLY
veterán
Ez a megoldás Mennyire korrekt? Mivel az autós erősítőket elég olcsón meg lehet kapni, számítógép tápom meg van egy pár darab,elgondolkodtam rajta. Csak mélyet hajtana, tehát nem kell hiper szuper hangzás. Vagy pedig van egy méretes autó akkutöltőm,esetleg annak a trafójából?
[ Szerkesztve ]
-
-
Pubszon
veterán
válasz BRIKLY #17203 üzenetére
Ha nem találod meg rajta vagy a neten, akkor nem tudom.
Én azt csinálnám, megnézném használat közben hogy mit bír hogy még ne essen a fesz 12V alá és ha az neked elég, akkor jó, ha nem, akkor csere.ASRock X79 Extreme6, i7 4930K, 32GB DDR3, GTX 1080 G1, Corsair RM750x...
-
BRIKLY
veterán
válasz Pubszon #17204 üzenetére
Rajta tuti nincs,ez egy ősrégi töltő, aminek elszállt az egyenirányítója. (ja,igen,arra is kéne tanács,hogy milyet csináljak hozzá )
Próbálással az a baj,hogy addig nem akarok erősítőt venni,amíg nem vagyok benne biztos,hogy van hozzá egy jó tápom.Hát,akkor lehet maradok ennél, bár a hangfalas topikban leszólták..
-
BRIKLY
veterán
válasz Pubszon #17206 üzenetére
Hát pont ettől tartok én is,hogy messze áll a 700W-tól. Ha 300-at leadna,azt mondom oké. Ha csak 100-at,akkor nem kell,mert annyit szerintem a quad is tud ami nálam van. Bár kimérni nem tudom hogy lehetne,hogy valójában mennyi. Ez egy barátomé,egy éve nálam van,még nem kérte vissza,de ha eszébe is jut,10.000Ft-ért nekem adja,de nekem valami erősebb kellene,mert ez félig sem tudja meghajtani a 600W-os mélyemet.
[ Szerkesztve ]
-
BRIKLY
veterán
-
-
CounterBoci
senior tag
válasz flashpointer #17200 üzenetére
Furnér keret, az 5mm vastag és szúnyogháló?
Más:
Van egy Giga tápom, FSP belsős, 460W-os. "Terhelés" alatt iszonyatosan felpörög a ventije, már akartam szólni a mclarennek, hogy jöhetnek szélcsatorna tesztre. Ami feltűnt, hogy jéghideg levegőt fúj kifelé. Mérgemben rákötöttem az előlapi szabályzóra a ventijét és lecsavartam. Egy 50W TDP-s xeon és egy geforce 560Ti nem egetverő terhelés. Kérdésem, hogy mérjek-e benne valahol hőmérsékletet, ha igen hol, vagy elég, ha nem meleg levegő jön ki belőle? Multiméterrel tudok mérni hőfokot, vagy pc-s szenzorral.[ Szerkesztve ]
-
macko20
őstag
válasz CounterBoci #17212 üzenetére
A venti felpörgést a szennyezettség is okozhatja ha nem tud ki áramlani a levegő hátul,nálam 2 havonta kell tisztitani
multiban nem lesz hőmérő,
ilyesmi kellene nekedVillanyszerelés is ! Üdv.:m20
-
macko20
őstag
válasz CounterBoci #17214 üzenetére
A szűrő mosható?
ill hogyan tisztítod ?
esetleg egy pontos táptípus közelebb vihetne a megoldáshoz + saját fényképek
a hőmérőt nézted?[ Szerkesztve ]
Villanyszerelés is ! Üdv.:m20
-
CounterBoci
senior tag
válasz macko20 #17215 üzenetére
A táp [link], ház [link], lejjebb van a szűrőről is kép. A tápban lévő yate loonnak már volt egy kis csapágy hangja is, arctic cooling f12-őt raktam helyette. Komolyabban nem értek a villanyhoz, az érdekelne mi lehet a kritikus része a tápnak melegedés szempontjából, főleg hogy néhol a kondik 1-2mm-re vannak a bordáktól.
-
macko20
őstag
válasz CounterBoci #17216 üzenetére
Sajnos nem a legjobb táp,
az alu bordára csavarozott elemek ,de a tekercsek is melegednek
az alsó táposoknál van olyan gond h ha körbe van pakolva ,asztal mellett stb akkor kevés helyről tud friss levegőt szívni ,érdemes mondjuk 2db lécre tenni a lábaitVillanyszerelés is ! Üdv.:m20
-
Hebehebe
tag
Sziasztok!
Olyan problémám van, hogy van egy custom házam, alaplaphibás lett, új lap kellett bele aminél máshol vannak az alaplapi csatik, és a power, reset gombokhoz való házkábel nem ér el odáig, ezt kellene meghosszabbítani, és olyan csatlakozót rakni a végére ami standard mert ami most van rajta rá se megy az új alaplapra.
Erre tudtok valakit?
Köszi -
csib41
aktív tag
Sziasztok, másik topikban írtam, de (még) nem jött kielégítő válasz. Gondoltam bedobom ide is, hátha több sikerrel járok. Ötletek, vélemények?
-
BRIKLY
veterán
Visszatértem az ötlethez,hogy rendbe rakom a lefüstölt Fisher erősítőmet. Kivettem az összes vég tranyót, 1 db jó, 3 zárlatos,2 szakadt. Belemerültem mélyebben a NYÁK-ot lesni,és rájöttem,hogy nem is lesz olyan bonyolult kivenni a hozzá kapcsolódó többi tranyót.
Keresgéltem,és találtam olcsón tranzisztort hozzá. 2800Ft lenne a 6 darab vég tranyó, a kisebbeknek meg 2-300 Ft darabja,szóval szerintem 5000-ből megúsznám még akkor is,ha az összes tranyót kicserélem ami benne van,de ugye mind csak nem szállt el.Mennyire megbízható ez a bolt? Na meg a PMC, mint gyártó?
Ha ezekkel nincs gond,holnap kapcsolási rajzot,forrasztópákát,multimétert ragadok,és szedem ki a többi tranyót is méregetni. -
HollyBoni
veterán
Nincs valakinek ötlete honnan tudnék szerezni egy kb 45x25-ös 1,5-2mm vastag aluminium lemezt?
-
BRIKLY
veterán
válasz Lompos48 #17229 üzenetére
Azért kérdezem,mert ha úgy van,kiforrasztom,és ha minden igaz,kapcsolási rajzon meg kell lenni,hogy milyen értékű. Így akkor kiveszem.
Az lehetséges,hogy a vég tranyók előtti tranyók,azok a picik szinte mind zárlatos,vagy szakadt? Vagy nagyon nem jól mérek.. ez alapján mérek, mindkét irányból,mert ugye nem igazán tudom,hogy PNP, vagy NPN. Bár 001-et sehol sem szabadna mutatni neki ha jól olvasom, vagy 600-650,vagy semmi ( 1 ). Van amelyik ír 2 láb közt 50 körüli értéket,de a másik lábra meg zárlat..
-
Lompos48
nagyúr
válasz BRIKLY #17231 üzenetére
Első mérésre jó a metódus. Pontosabb meghatározáshoz érdemes utánanézni a kapcsolási rajzban a tranzisztor típusának. Létezik JFET, aminek D-S között akár lehet 50 is a mért érték. Vannak Darlington tranzisztorok, amikben integrált ellenállások vannak például E-B között. Ezeknél a metódus már félrezevető.
-
imibogyo
veterán
válasz HollyBoni #17227 üzenetére
Hát ha előbb jelzel, akkor vágtam volna neked és fel is hoztam volna Pestre (többit priviben). Sajnos legközelebb csak 2-3 hét múlva leszek a raktározott anyagaim közelében. Ha addig jó neked, akkor megbeszélhetjük. Ha nem akkor, sajnos nem tudok segíteni. Esetleg a most következő hétvégére tudok felhozatni hozzám a lakáshoz, mert szüleim jönnek majd fel unokázni. Ja és 2 mm-es anyagom van.
[ Szerkesztve ]
-
zetecR
addikt
Sziasztok,
egy GPS-t szeretnék egy autóba moddolni.
A táp, antenna, line-out kivezetéssel semmi gond, azonban van egy mikrokapcsoló a GPS-en, amit 2mp-re lenyomva stand-by-ba kapcsol a készülék, újabb 2mp lenyomásával onnan folytatja a navigálást, ahol abbahagyta.
Ezt a 2mp-es "rövidzárat" szeretném megoldani úgy, hogy a gyújtás ráadásával-elvételével működjön.Hogyan lehetne ezt elegánsan és egyszerűen megoldani?
-
imibogyo
veterán
válasz zetecR #17235 üzenetére
Laikusként annyi ötletem van, hogy ezt a mikrokacsolót vezesd ki valahova a műszerfalra egy nem túl látványos helyre és már kész is vagy. De majd jön valaki elektromos szaki és lehet megmondja a tutit.
Simán, ha "töltőn" van a GPS (értsd kap tápot az autótól) majd a gyújtást elveszed nem ajánlja fel a készenlétet az érintőkijelzőn? Nekem azt csinálja leveszem a gyújtást és feldobja, hogy "Folytatás", "Készenlét", vagy "Kikapcsolás" közül akarok-e választani. Ha a készenlétet választom, akkor a gyújtás visszaadását követően ott folytathatom, ahol abbahagytam (kis várakozással persze).
Az a baj, hogy ezt a két másodperces időzítést nehéz megoldani. Mert ha csak valamit "nyitni", vagy "zárni" kellene, akkor azt egy egyszerű relével is meg lehetne oldani, de ugye nálad ennek úgy kellene működnie, hogy 2 másodpercig "zár", majd annak ellenére, hogy továbbra is kapja a delejt mégis el kellene engednie ezt a kapcsolatot. Leállításnál meg ugye ennek a fordítottja kellene, vagyis elveszed a tápot tőle, de neki még 2 másodpercig zárnia kell ezt az áramkört, majd csak utána engedheti el.
-
-
kuimester
csendes tag
Szevasztok!
Adott egy LITEON PS-5281-7VR, vagy más néven LENOVO 41A9751 típusú tápom. Valami kókány gépet hagyott nálam egy ismerős, abból szedtem ki. Rákerestem a gyártóra és a típusra, elvileg nem is rossz cuccról van szó. Viszont ahogy vizsgálgattam a csatijait, észrevettem, hogy a 24 tűs ATX csatlakozóból hiányzik 3 vezeték. Az egyik a fehér színű -5 Voltos (20. pin), amiről megtudtam, hogy talán a mai gépek nem is használják, és nem egy tápnál eleve létezik ez a hiányosság. A másik két vezeték a 12. pin +3.3 Volt és a 23. pin +5 Volt. Tovább keresgélve a világhálón találtam egy másik ugyanilyen tápot, ugyanezzel a hiányossággal:
Mi ennek az oka? Használhatom nyugodtan a cuccot más gépekhez?[ Szerkesztve ]
3dfx lives forever!
-
BRIKLY
veterán
Vég tranzisztorok,és a hűtő közé feltétlenül kell az a kis átlátszó műanyag lapka?? Csak mert nem tűnik valami jó hővezetőnek..
-
Lompos48
nagyúr
-
imibogyo
veterán
-
zetecR
addikt
válasz Irmscher 353 #17246 üzenetére
Igen, így logikus, csak még nem találkoztam ilyen megoldással.
-
Irmscher 353
aktív tag
válasz zetecR #17247 üzenetére
pedig nem butaság, pl. utólag beépített autórádiók esetében jó, ha úgy kötik be az egészet, hogy teszem azt, gyújtás hiányában áramtalanítsa a fejegységet /erősítőt (ha van), vagy jelen esetben bármilyen fogyasztót, amit a szivargyújtó aljzatba dugtunk...
(jártam már párszor úgy, hogy az akksit a hifi 0-ra leszívta, és tologathattam a vasat...)[ Szerkesztve ]
-
imibogyo
veterán
Jól elbeszélgettek arról, amit már leírtam.
-
félisten
Sziasztok!
Egy fejhallgató erősítőt szeretnék beépíteni a házamba.
mATX méretű a ház és egy itx-es lap van benne, vagyis alul van hely bőven.A kérdéseim a következőek:
- A táp 12Vos ágát hogy lehet alkalmassá tenni audio célokra (dac + erősítő)?
Nem tudom, hogy a mai ATX tápok mit szólnának egy csupasz pufferkondihoz... nem szólna be valami védelem? Ellenáláson, tekercsen meg nem akarom átvezetni, mert az lassítja a puffer töltését.- Ha mégsem az ATX táp 12V-os ágát használom fel, hanem saját 50Hz-es tápot csinálok, akkor annak milyen távolságban kell lennie a winyóktól? Nem szeretném, ha a szórása bezavarna bárminek.
Illetve magát az erősítőt is védeni szeretném a gépházon belüli zavaroktól. Erre egy sima acélház megfelelő? Kössem össze az erősítő és a gép földjét?Kössz!
Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest