- A hivatalos árnál jóval többe kerülhetnek az új GeForce-ok
- Megágyazott az egyik exascale rendszerének Németország
- Kvantumpontos OLED óriással bővült az INNOCN gaming kijelzőinek kínálata
- 2 TB-osra hízott a Team Group egyik strapabíró memóriakártyája
- Jóval kevesebbet költ a modern gyáraira idén a Samsung
- AMD Catalyst™ driverek topikja
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Nosztalgikus húrokat megpendítő házzal rukkolt elő a SilverStone
- E-book olvasók
- Amazon Fire TV stick/box
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- OLED TV topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
Diák66
őstag
válasz kaszymusic #12118 üzenetére
Kapcsolj ki benne minden felesleges funkciót, amit nem használsz. Volt ilyenem, szenvedés volt vele a távoli adótorony elérése. QoS eleve kikapcs, mert csak "összezavarodott" miatta.
-
Zoleee89
aktív tag
1-8 óra közt változóan, gondolom ennyit illene tudniuk. Az energiatakarékos mód ki van kapcsolva.
Nem megy torrent rajta és nagyobb adatforgalom sem, jelenleg maximum 3 eszköz (2 mobil - közösségi oldalak/email és egy internet rádió) csatlakozik rá egyidőben.Lehet ezeken downgrade-t elkövetni vagy érdemes-e próbálkozni vele?
-
4Grider
nagyúr
válasz Zoleee89 #12121 üzenetére
Ha nem torrentezel, vagy több eszközzel és nagy sávszélességgel nem terheled, akkor elvileg nem kellene ilyesmit csináljon.
Kérdés persze, hogy mi az x időnként. Mert azért ezek a szappantartók nem folyamatos netezésre vannak kitalálva...
Szerk.:
A WiFi energiatakarékos mód ki van rajta kapcsolva?[ Szerkesztve ]
-
Zoleee89
aktív tag
Sziasztok.
Szeretnék kérni egy kis segítséget tőletek a problémám megoldásában.
Van egy Huawei E5785-320 eszköz, amit Yettel kártyával próbálok használni (csak net kártya ).
Sajnos X időnként wifi-n nem továbbítja a mobil internetet. Ilyenkor applikációból sem lehet elérni. Web felületről elérhető és látszik, hogy nincs adatforgalom (ping és traceroute sem megy a készülékről külső ip cím felé). Próbáltam várni, wifi-n újra csatlakozni, wifi 2.4 és 5ghz-es frekvencián is próbáltam használni, de csak az újraindítás segít rajta.
Ugyan azon a helyen és útközben is tapasztaltam többször is.
Applikáció szerint a legújabb fw van rajta.Valaki találkozott már ilyennel? Van rá valami megoldás?
Előre is köszönöm a segítségeteket.
-
4Grider
nagyúr
válasz kaszymusic #12118 üzenetére
Ez egy fos router. Ne terheld túl speedtest-el, és akkor talán nem fog fagyogatni.
-
gbr88
csendes tag
válasz lockdown90 #12117 üzenetére
Ez lett végül a megoldás, köszi!
-
kaszymusic
csendes tag
Sziasztok! Szeretnék egy kis segítséget kérni! Van egy Archer MR600 V1 4g routerem. Tökéletesen működik, mind addig még nem csinálok rajta egy Speed test-et, a letöltés oldal lefut, amint átvált feltöltésre. lefagy a router. Csak reset után érem el. Csináltam firmware updatet ( 1.2.00.9.1) és ISP updatet is ( 23021501) Pingelni tudom az eszközöket, akkor nem fagy ki, se netezés közben. Vodafone sim van benne. Előre is köszönöm a segítséget. Üdv.
-
gbr88
csendes tag
Sziasztok!
Budapest 14. kerületben (Huszt utca) egy új építésű társasházban várunk a vezetékes szolgáltatás bekötésére. Néhány hétre keresem a legjobb ideiglenes megoldást, hogy netigényes homeoffice melót tudjam csinálni (legyen wifi is a lakásban, tehát ezek az usb-s stickek nem játszanak). Szolgáltatásként ez a 2 merült fel eddig: Yettel hordozható net (250GB) és Telekom Domino (korlátlan, igazából valami 40 GB). Sim kártyás routert nem úszom meg, az már világos, mit ajánlanátok a vázolt esetre? Ahogy látom, ilyen 20k Ft körül kezdődnek, de az olcsóbbak nem tudom mennyire lesznek jók (mint pl. ez [link] ).
Előre is köszi a segítséget! -
4Grider
nagyúr
válasz Diák66 #12112 üzenetére
Dél-Buda az Budapest déli részét jelenti, Érd még odébb van. De ez nagyjából lényegtelen. Marha sok helyen van az országban B1/3/8/28. Lényegében közel az összes modernizált állomáson van a Dunától keletre. Nyugatra meg B20 is. Persze ezeknek az 1-2 kilométeres körzetében kell élni.
A te esetedben véletlenül nem a telekom biztosítja a B20-at és a yettel bázisállomása jóval messzebb van, ezért látsz abból csak B28-at? -
Diák66
őstag
válasz donjohnson #12106 üzenetére
Yettel Otthonnet 4G Basic amit dob Max. 50 Mbit/s. Emiatt nem cserélném a routert. Ugyan az a B20-as cella, mint Telekomnál, ugyan azzal a sebességgel, ha +B28 is bekapcsolódik, maximum 10-15 megabittel lenne gyorsabb. Az semmi.
-
-
Kisfundy
aktív tag
Sziasztok!
Jól gondolom hogy yettel hálózaton 1-3-8-20-28-as csatornák közül csak 3db-ot tud egyszerre összefogni az mc801?
Csak mert bárhogy állítom 3-nál többet nem szeretne használni,vagy létezik más beállítás zte hack-en kívül?
[ Szerkesztve ]
-
4Grider
nagyúr
válasz Diák66 #12105 üzenetére
Épp ma voltam Érden egy ismerősnél mert szidta a mobilnetjét, hogy sokszor lassú, nem tud vele esténként szakadásmentesen tv-zni. A Cat4-es eszközével napközben 30-40 Mbps volt az elérhető sebesség, az ajándékba vitt leselejtezett Cat6-os eszközön 70 Mbps volt mérhető, az 5G routeremen meg ugyanott közel 400 Mbps. Neki sem javasoltam, hogy maradjon a jól bevált ősöreg eszközöknél...
-
donjohnson
addikt
válasz Diák66 #12105 üzenetére
valóban nem tudja a B28+B8-at, de ez megint kirívó eset. nem ez a nagy átlag, hogy akkor mindenkinek ajánljunk cat4-es routert 2025-ben.
ha például van nálatok elérhető yettel otthonnet, akkor a zte mc801a, amit adnak, már tudni fogja a B28+B8-at, ha force-olod a B20 kivételével.[ Szerkesztve ]
ThinkPad P51 | ThinkPad X250 | http://www.youtube.com/watch?v=Hp6UjOL0s2Q
-
Diák66
őstag
válasz 4Grider #12104 üzenetére
Nekem Huawei B818 van, de totál mindegy, egy cat4 ugyan azokat a sebességeket hozza. Telekom csak B20, One szintén B20 only, csak fele akkora sávszélességen. Yettel 700/800/900 MHz, de a router képtelen ezeken a sávokon CA-t alkalmazni. Tehát érdemben nem gyorsabb a Telekom és a Yettel, főleg, hogy 800 MHz-en közösködnek, ami a legnagyobb sávszélességet biztosítja.
-
4Grider
nagyúr
válasz Norbi.Sz #12103 üzenetére
Mindig van értelme a jobb routernek, ha a gyorsaságra és rendelkezésre állásra hajtasz. Tegyél fel a telefonodra egy netmonster alkalmazást és nézz rá vele a bázisállomásra. Ha van 800, 1800 és 2100 MHz is, a Huawei máris nem fogja tudni használni mindegyik sávot. Ha csak kettő van a fentiek közül, akkor nem lesz nagy különbség a két router között. Ha pedig több frekvenciasáv is használatban van a tornyon, akkor még komolyabb router javasolt.
-
Norbi.Sz
senior tag
válasz 4Grider #12102 üzenetére
Szerintem nincs értelme jobb routernek, egy kistelepülés, ahol 4g van csak. Sajnos nincs más megoldás 100Mbit körüli internetre, egyéb szolgáltató 15Mbit-et tud adni (telefonon 100/50-et mértem Vodafone hálózatán - Redmi Note 13 Pro+). Gondolom ezt tudni fogja ezekkel a routerekkel is, vagy tévedek? Mivel árban nagyjából ugyanannyiért találtam használtan (5ezer HUF eltéréssel), ezért kérdeztem, melyiket éri meg jobban megvenni...
[ Szerkesztve ]
Notebook: Lenovo ThinkPad T61 - Desktop: AMD FX-8320 Eight-Core
-
4Grider
nagyúr
-
Norbi.Sz
senior tag
Sziasztok! Otthoni mobilnet használatához melyik routert ajánlanátok inkább:
ZTE MF289D vagy Huawei B529s-23aLeginkább az számít, hogy stabil legyen, ne álljon le naponta 10x, ne fagyjon, ne dobálja el a hálózatot... Voda hálózatán menne, itt van légvonalban kb. 150m-re a torony, direktbe rálátok.
Esetleg más ajánlott típus? (UTP csatlakozó fontos)
THX
[ Szerkesztve ]
Notebook: Lenovo ThinkPad T61 - Desktop: AMD FX-8320 Eight-Core
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Catalyst™ driverek topikja
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Nosztalgikus húrokat megpendítő házzal rukkolt elő a SilverStone
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Telekom mobilszolgáltatások
- Külpolitika
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- E-book olvasók
- Amazon Fire TV stick/box
- További aktív témák...
- Eladó Steelseries Arctis 7+ DESTINY 2 Edition fejhallgató!
- Yamaha RX-V1800 házimizi erősítő eladó!
- Apple MacBook Air 13" M3 Chip 16GB 256GB - bontatlan új - 1 év garancia
- Lenovo Thinkpad T450, 14" HD+, i5-5200U CPU, Félkonfig, Dupla akkuval
- HP Irodai Laptop I AMD Ryzen 3 2200U I 240GB SSD I 8GB DDR4 I 1366x768 I GARANCIA I BESZÁMÍTÁS I
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest