- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Milyen videókártyát?
- Ízléses, masszív és praktikus mikrotorony jött a Jonsbo műhelyéből
- VR topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- OLED TV topic
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
Új hozzászólás Aktív témák
-
4Grider
félisten
Bőven. Még a B20 és B28-at is összefogja. Az adminisztrációs felülete viszont gáz, alap dolgok nem állíthatóak be rajta. És töltés közben nagyon melegszik, ha közben használod, akkor sokszor kiírja, hogy az akkumulátor megkímélése érdekében a töltést inkább szünetelteti. Szóval szoftveresen nem egy huawei...
-
4Grider
félisten
A jelenséggel én is találkozom (természetesen a velem egy publikus ip címen osztozó szomszédoktól függően), csak azt nem értem, hogy ezeknek a portoknak fel kellene szabadulnia, miután a csomag továbbításra került. Szóval mi lehet az oka, hogy mobil szolgáltatóknál sokkal gyakrabban találkozik az ember ezzel a jelenséggel, mint mondjuk egy vezetékes szolgáltató cgnat-ja mögött, ahol ez kifejezetten ritkán fordul elő?
-
totron
addikt
Mobilnetes berkekben a 32/32 mindig kbits.
Marcsello31: behozza, tableten, Opera Minivel vagy mobilon, némileg butítva, egyébként felejtős. Az említett opciótól nagyon messze van a 32/32-élmény. Látom, még mindig nem kötelezted el magad, csak megfelel az a wlan, ami van.
-
Marcsello31
őstag
Szia! Köszi A helpet!
Megtaláltam, amit kerestem az oldalon, köszi! Végülis mindegy, melyik csomagot választanám, mondjuk a legolcsóbbat, akkor is lehetne böngészésre használni, ha elfogyott a keret, a havidij meg fix. Lehet nem ártana egy ilyen tartaléknak a rendes simem mellé. Hamár két simes a telefonom.. Gondolom az oldalak többségét behozza gond nélkül. Ez olyasmi lehet mint a korlátlan web és emailezés, ami régen volt.. A telekomnál.
Köszi! Hát töltögetni nem ezzel fogok.
-
Igen, az LHG LTE6-ra már csorgattam is a nyálamat, de van egy kis érdekesség nálam.
A jelenleg ugye SXT-m van, ami (amint azt még tavaly megírtam) beltéren egy kicsit jobban teljesít, mint kültéren. Kiteszem az ablakon, és egy kicsit visszaesik a sebessége.
Az LGH viszont beltéren nem férne el, a kültéri felszerelése meg elég problémásnak ígérkezik. (Ennek ugye már van kiterjedése...)
Aztán könnyen lehet, hogy nem bírom ki, és veszek egyet "próbára".
Köszönettel: MaCS
-
Router
őstag
Erős cucc de ennyiért beáldozom a B525-öt és kiteszem vízhatlan dobozban egy fára két bot antennával, poe tápot megoldom utp-n egy step down konverterrel. Van mozgásterem, agglomerációban élek. Bent a házban is elkaptam már a stabilabb tornyot modemmel, az alapvető probléma az, hogy nem tudom behatárolni melyik torony irányában kellene keresgélnem. Szegény ember vízzel főz.
-
Greybeard
tag
Nyugat-Európában is elterjedtek már az 5G routerek. A Vodafone hálózatfüggetlen H112-370-eseket ad a nagyobb homenet előfizetésekhez -> vodafone. A kinti aprón már van rengeteg. Néhány hónapja vettem egyet én is Németországból. A lakhelyemen ugyan még jó darabig nem lesz 5G hálózat, de 4G-n is cat19-es, így jelentősen bobott a le/feltöltésen a korábbi B525-höz képest. Nekem megérte.
-
sepsi0
őstag
Köszönöm!
Nekem még sohasem volt 100Mbps
nem is kell, jó ping kell.
Simán elvagyunk 60-al is. Remélem lesz előre lépés, ha mégsem, akkor élek a 14 nappal. Ezért is kérdeztem, mert még le tudnám mondani. Drága dolog ez a mobilnet. Kábel itt nincs, helyi szolgáltató (mikro). Most érdeklődtem körbe a szomszédokat, már elfelejtettem, miért hagytam ott őket. 70/35-ös net legjobb esetben 30/10, csúcsidőben 2/1... -
taki01
őstag
-
-
Buckey
őstag
Itt a kép, neked biztos mond valamit.
Amúgy az az érdekes, hogy kb. március végétől, amíg december elején meg nem vettem a B535-öt, addig nem volt ilyen probléma a Cube-val. És azért cseréltem, mert a Telekom megduplázta a sebességet (meg hát miért ne), amit telefonnal vettem észre.
A telefon is ott volt egy szobában a routerrel, azon nem volt lassulás (amikor újraindítottam a B-535-öt és jó volt, egészen addig, amíg be nem lassult a router). A SIM-eket is megcseréltem, de a hiba változatlan maradt.
Én a DHCP-re gyanakszom, hogy ott valami nem kerek, mert a Cube is azóta lehetett jó, amióta a gépeken fix IP-t állítottam be. De a Wifi miatt nem tudok fix IP-t beállítani, mert a kliens egy kicsit butácska. -
Igen, nálam így megy már pár hónapja.
Kb. annyi a beállítani való Winboxban, hogy az adott LTE-kapcsolat kis ablakában alul a menüből ki kell választani a LAN eth-portját passthroughnak.
Csak annyiban cseles a dolog, hogy ettől kezdve viszont nem fog menni a Winbox (ha azon a porton csatlakozik, ami triviális tud lenni, ha nincs másik), hiszen az a port már a WAN-é. A visszatérést a Winboxra én a SIM-kártya kivételével tudtam megoldani.
Arra viszont kíváncsi lennék, hogy ha simán LTE módban vagyok, akkor mégis hogyan tudom kikapcsolni a wifit -- amihez mellesleg nem tudok csatlakozni. Vagy hogyan tudok hozzá csatlakozni...
MaCS
-
szabifotos
senior tag
Igen, eddig is ezzel próbálkoztam. A "modem üzemmód" miatt egyébként is volt DMZ bekapcsolva. Csak így tudtam megoldani, hogy egy második router is rendesen kapjon netet a Huawei-től.
Úgy néz ki most így ki tudom nyitni a portokat. De valamiért nem mindet. Ami nekem kéne, azt eddig nem sikerült, de próbálkozok rájönni, miért. Köszi -
Ha 800 MHz, de 20 MHz, akkor a 150 Mbps háló tudhat akár 130 Mbps hasznos sebességet is.
Ezt olyan helyen mértem anno nagyon vidéken (Bódvaszilas) a Telekom hálózatán, ahol csak 800 MHz van: [link]
1800 MHz legközelebb úgy 50 - 60 km távolságra van talán mindegyik szolgáltatónak. -
SADE_RUSH
csendes tag
Melyik csomag korlatlan 12-ert, aminek nem kell telefonban lennie?
Akkor neked nagy szerencsed van. Itt nincs mas csak 800Mhz, ezt tobbszor is felhasznalja az ipad?
Ilyen sebesseggel, mint ami neked van mar boldog lennek, de az 1 mega eleg keves. Van ertelme jelentgetni hibara?
-
Direktben gépre kötni jelenleg sajnos nem tudom a Mikrotik routert, mivel hülye módon éppen nincs műnödő, Ethernet-csatlakozós PC a háznál. (Persze tudom, hogy ez jó próba lenne...)
A Mikrotiken elvben minden ki van kapcsolva, a WinBox összefoglaló ablaka szerint sima LTE-mód, DHCP kocka üres, de a DHCP ablakában sincs semmi a listában.
Az a lagnagyobb bánatom, hogy nem értem, hogy mi történik...
-
Köszi, de nem az a gondom, hogy nem tudom beállítani a passthrough-t (be is van állítva, kísérletkppen az általad írt CLI-n és WinBoxon keresztül is), hanem az, hogy a lenti üzenetet adja rá a router, és ez az egész valami szolgáltatóoldani problémának tűnik.
A passthrough tehát megvalósul, a Mikrotik szépen áttolja magán az LTE-Ethernet vonalon, aztán az Asus router, ami DHCP-n vát IP-címet a Telenortól, valaiért nem kap.
-
Diák66
őstag
Nincs nagy különbség ránézésre a távolságokban. Valószínűleg a távolabbinak erősebb a jele, a közelebbi kisebb területet fedhet le, vagy pont nem feléd néz az antenna és két szektora közé esel, esetleg domborzati viszonyok....vagy bármi más egyéb. Hálózati beállítás is lehet, hogy a 800 MHz-et használja, valamint kérdés, hogy a Telenor torony esetében van-e 4G?
-
Diák66
őstag
A meglévő KPE csőbe húzod be, vagy lesz neki új? Ha nem lesz befűző szál, próbálkozz a koax kábellel
Az már úgy is bent van és az FTP-n meg elméletileg van még bőven, hogy aztán azzal visszahúzd. Jó, igaz ez némileg kockázatos, de ha szellősen "laknak" a kábelek a csőben és egyenesen van rögzítve, akkor erőfeszítés nélkül megy a dolog és nem törik a kábel. Egyéb esetben maradj meg a befűződrótnál.
-
taki01
őstag
Itt egy telenor torony de nem erre csatlakozik mert ha rá fordítom akkor rosszabb a jel.
-
Diák66
őstag
-
humigabi
aktív tag
Milyen messze vagy a toronytól? Látom vidéken vagy, ott próbálkozol minél jobb jelvétellel. Én is Telenoros mobilnetet használok, most akarom majd felrakni a MIMO-s panelantennát. Nekem most a Huawei B525 belső antennáival ezek az értékek:
RSRQ: -7dB
RSRP: -76 dBm
SINR: 24 dBEzeken akarok még egy kicsit javítani a panelantennával. Napközben nem ennyire jók az értékek.
-
Nem teljesen összehasonlítható ilyen tekintetben a mobilinternet és a wifi, mások az arányok az eltérő szükséges körítés miatt is a kapcsolati és a hasznos (mérhető) sebesség között.
Wifi esetén sincs viszont olyan, hogy 300 Mbps kapcsolat esetén max 100 Mbps, jóval több több is lehet az és semmi extra nem kell hozzá. -
A következő jelöltem nekem is a Mikrotik SXT LTE. A paraméterei alapján tökéletesnek kell lennie -- igaz, a jelenleg tesztelt, szintén R11e-LTE kártyával szerelt illetve wAP-LTE-nek is -- bár csak 2×2 dBi körsugárzó antennával -- hoznia kellene a 60-80 Mbps-ot.
Pontosan ez az én gondom: a körülmények nem rosszak, tehát egyértelműen valami beállítási gond va, tehát én szúrom el valahol. De hol?
Az SXT egyébként ugyanazt az R11e LTE egységet tartalmazza, csak 9 dBi, irányított (60 fokos nyílásszögű) antennával. A netes források szerint nagyon jó készülék.
MaCS
-
Ksix
tag
Szerintem túlzottan nagy jelentőséget tulajdonítasz ezeknek a számoknak. A sebességet leginkább meghatározó tényezőt, hogy rajtad kívül hányan használják még a cellát, nem mutatják, azon pedig semmilyen külső antenna nem fog segíteni.
Ráadásul, nekem úgy tűnik, hogy a négy mérhető adatból pont annak a kettőnek van a legkisebb jelentősége, amik nálad látszanak, mert azokból az enyéim rosszabbak a tieidnél, mégsem gondolnám, hogy lenne okom a külső antenna vásárlásra, hiába mondják azt ezek az értékek: -
RoSSo3
senior tag
Köszi a gyors reakciót!
Ó, én összetenném a két kezem egy 20-as sebességért!
Balatonon tesztelném, ahol eddig kínszenvedés volt még stabil kbps sebességet is elérni, nemhogy megát
Aztán jött a Telekomos megoldás így a 4G- stickkel ezzel a routerrel, maga a mennyország. Csak drága és macerás a feltöltögetős, és jó lenne a flotta - ami viszont Telenoros. És azt tesztelném ily módon, mielőtt megrendelem.
(Itthon állandó net is 30-as, nekem bőven megteszi. Szóval az nem akadály, csak menjen legalább 10-20 körül és már boldog leszek!)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- CASIO órák kedvelők topicja!
- Windows 10
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Autós topik
- Motoros topic
- Milyen videókártyát?
- Ízléses, masszív és praktikus mikrotorony jött a Jonsbo műhelyéből
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Apple iPhone 12 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Apple iPhone 14 Pro Max / 256 GB / 88% akkumulátor / 1év Garanciával / Gyári Független
- LG 27GR95QL - 27" OLED / Limitált LoL Edition / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync
- Apple iPhone SE 16GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged