- Programajánló: közeleg az idei Bacsis-tuning Retró Számítógép kiállítás
- Computex 2025: az Akko klaviatúráira nem mondható, hogy unalmasak
- Computex 2025: szinte mindenre gondol a Team Group
- ATX 3.1-es tápokkal gyarapodott az MSI MAG termékcsaládja
- Még mindig nem döntött az ASML High-NA gépeiről a TSMC
Új hozzászólás Aktív témák
-
galaxys80
veterán
válasz
darvinya #2797 üzenetére
Nem igazán értem most ezt. Itt egyetlen gombra van lehetőség nyomni az pedig az Add.
Akkor inkább marad a Make MKV. Nekem a lényeg, hogy ne kódoljon át semmit csak tegye mkv-ba.
Vagy marad úgy, hogy csak az elsőt adom hozzá. Végül is a lényeg, hogy a teljes felvételt elkészíti így is. -
galaxys80
veterán
Egy DVD-t szeretnék MKV konténerbe varázsolni. (Régi családi felvétel VHS-ről).
Jól látom, hogy az MKV merge képes erre?
Csak az a fura, hogy a 4 meglévő VOB fájlból csak egyet enged betallózni. Ennek ellenére viszont az egész felvételt átnyomta MKV-ba. Normális ez?
MKV merge-vel több mkv-t is össze lehet fűzni egybe ugye? -
Gsx-rr
veterán
Mivel tudok a legegyszerűbben egy srt-t egy mkv-ba belerakni?
-
Yamakawa
csendes tag
Sziasztok!
MKVToolnixet használom fejezetek létrehozására MKV fájlokban. A VLC programmal működik, de ha asztali BR lejátszón, vagy multimédia lejátszón nem müx. Ha lenne egy pár soros leírás ehhez a progihoz, megköszönném. -
ptesza
senior tag
Lehet, hogy az AAC hang okozza?
Mivel lehetne egyszerűen átkódolni. -
Multibit
nagyúr
Semmi extrém nincs a jellemzők között. Ha nem ragaszkodnál a Plexhez, egy mediaplayer (mezei net share-rel) ezt lazán megkajálná. Nem tudom, hogy a Plex mennyire érzékeny a level értékre, ezért egy próbát érdemes tenned a H264 Level Editorral. 3.1 -> 4.1
-
ptesza
senior tag
válasz
Multibit #2777 üzenetére
Általános
UniqueID/String : 176824201988846643525710058950610448436 (0x85071A40BC0676078B821DBCA2ACF034)
Teljes név :
Formátum : Matroska
Formátum változat : Version 4 / Version 2
Fájlméret : 505 MiB
Időtartam : 57 perc 0 mp
Teljes adatsebesség : 1 239 kb/s
Kódolás dátuma : UTC 2016-08-16 04:25:56
Kódoló szoftver : mkvmerge v8.3.0 ('Over the Horizon') 64bit
Kódoló könyvtár : libebml v1.3.1 + libmatroska v1.4.2
Kép
Sáv száma : 1
Formátum : AVC
Formátum/adatok : Advanced Video Codec
Formátum profil : High@L3.1
Formátum beállítások, CABAC : igen
Formátum beállítások, ReFrames : 5 képkocka
Kódek azonosító : V_MPEG4/ISO/AVC
Adatsebesség : 1 120 kb/s
Szélesség : 720 képpont
Magasság : 404 képpont
Képarány : 16:9
Képkockasebességi mód : állandó
Képkockasebesség : 23,976 FPS
ColorSpace : YUV
ChromaSubsampling/String : 4:2:0
BitDepth/String : 8 bit
Sorváltás típusa : folytonos
Bit/(képpont*képkocka) : 0.161
Adatfolyam mérete : 457 MiB (90%)
Kódoló könyvtár : x264 core 148 r2692 64f4e24
Kódoló könyvtár beállításai : cabac=1 / ref=5 / deblock=1:-2:-2 / analyse=0x3:0x113 / me=umh / subme=8 / psy=1 / psy_rd=0.90:0.00 / mixed_ref=1 / me_range=16 / chroma_me=1 / trellis=1 / 8x8dct=1 / cqm=0 / deadzone=21,11 / fast_pskip=1 / chroma_qp_offset=-2 / threads=13 / lookahead_threads=2 / sliced_threads=0 / nr=0 / decimate=1 / interlaced=0 / bluray_compat=0 / constrained_intra=0 / bframes=3 / b_pyramid=2 / b_adapt=2 / b_bias=0 / direct=3 / weightb=1 / open_gop=0 / weightp=2 / keyint=250 / keyint_min=23 / scenecut=40 / intra_refresh=0 / rc_lookahead=50 / rc=crf / mbtree=1 / crf=19.0 / qcomp=0.60 / qpmin=0 / qpmax=69 / qpstep=4 / ip_ratio=1.40 / aq=1:1.00
Nyelv : angol
Default : igen
Forced : nem
colour_range : Limited
matrix_coefficients : BT.709
Hang
Sáv száma : 2
Formátum : AAC
Formátum/adatok : Advanced Audio Codec
Formátum profil : LC
Kódek azonosító : A_AAC
Adatsebesség : 116 kb/s
Csatornák száma : 2 csatorna
Csatorna kiosztás : Front: L R
Mintavételezési gyakoriság : 48,0 kHz
Képkockasebesség : 46,875 FPS (1024 spf)
Adatfolyam mérete : 47,5 MiB (9%)
Forced : nem
Szöveg
Sáv száma : 3
Formátum : UTF-8
Kódek azonosító : S_TEXT/UTF8
Kódek azonosító/adatok : UTF-8 Plain Text
Időtartam : 54 perc 28 mp
Adatsebesség : 33 b/s
Count of elements : 415
Adatfolyam mérete : 13,5 KiB (0%)
Cím : Forced
Forced : igen
Menü
00:00:00.000 : en:00:00:00.000
00:07:19.105 : en:00:07:19.105
00:19:14.528 : en:00:19:14.528
00:28:02.514 : en:00:28:02.514
00:38:42.820 : en:00:38:42.820
00:48:54.723 : en:00:48:54.723
00:53:34.586 : en:00:53:34.586 -
ptesza
senior tag
Hali. Van olyan teszt lemez vagy valami sample gyűjtemény amivel ki lehet próbálni, hogy egy lejátszó milyen kódolással bír még el? (mkv)
Olyan probléma adódott , és mostanában egyre gyakrabban, hogy a lejátszótól azt az üzenetet kapom ,hogy nem elég erős a videó lejátszására. Ez egy BananaPro SOC-ra épült PLEX médiaszerver. Eddig nagyon jól tette a dolgát , minden mkv-val megbirkózott. Milyen pogival tudnám kicsit "visszabutítani" a kódolást?
Ez a formátum dobta a hibát:Video..... : X264 @ CRF 19
Frame.Rate..: 23.976
Resolution..: 720x404
Audio.......: AAC LC 2ch 48.0 KHz -
alphamooncam
őstag
válasz
Multibit #2772 üzenetére
Egy probléma kapcsán csak most kapcsolódtam be, eddig nem követtem a topikot.
Csak jelzem, hogy 2700-nál jár a hozzászólások száma ! Tengernyi időm van
Esetleg egy támpont mi alapján keressek... ( kinek a hozzászólását, mikor keletkezett ez a hozzászólás bármi csak ne kelljen az egészet végignyálazzam )
-
Multibit
nagyúr
válasz
alphamooncam #2771 üzenetére
de még mindíg nem tudom hogy a toolnixben, mi a jó csudának van a split
Volt már téma, ha kíváncsi vagy rá, olvass vissza! A split funkcióval darabolni lehet pl. filmet idő, vagy méret alapján. Audió fájllal még nem próbáltam, de valószínűleg - hasonlóan a filmhez - úgy darabol, hogy marad az eredeti konténer. -
alphamooncam
őstag
válasz
Multibit #2770 üzenetére
Köszi ! Közben én is rájöttem.
Szal a folyamat:
- mkv extract gui, ( mka->flac )
- cue split ( először nem akart működni, de aztán jó fél nap után vélhetően MS framework telepítése után már működött )Megoldódott, de még mindíg nem tudom hogy a toolnixben, mi a jó csudának van a split, meg az edit chapters egy progiba, ha erre nem jó, na mindegy...
Azért köszi P
-
Multibit
nagyúr
válasz
alphamooncam #2768 üzenetére
A topik névadójával ezt nem fogod tudni megoldani. Vannak erre célprogramok.
-
darvinya
titán
válasz
alphamooncam #2768 üzenetére
Képen MKV toolnix van, én MKV extract-ot mutattam.
Split vágást jelent, de darabolás.De ha így van akkor egy egyszerű zip állomány az a flac, amit TC-vel kibontható.
-
alphamooncam
őstag
válasz
darvinya #2767 üzenetére
Azt is csináltam, lett egy nagy flac fájlom, utána meg kézzel vághattam meg taggelhettem.
Hogyan, mivel kell a nagy flac fájlt szétdaraboltatni. Ott van az az *.xml fájl is meg a *.cue is gondolom azokban vannak az adatok.Meg mi a francnak van a képen látható split, ha nem tudom vele feldaraboltatni...
-
darvinya
titán
válasz
alphamooncam #2766 üzenetére
Kibontani MKVextract-tal kell.[link]
-
alphamooncam
őstag
Üdv !
Adott egy MKA fájl, ami tartalmazza ezeket:
Egész napom rá ment, hogy megcsináljam, de sehogy nem tudok rájönni hogyan kell a konténerben lévő fájlokat úgy kibontani, hogy azok külön-külön *.flac fájlok legyenek.
Meg ezen az oldalon állítgattam mindent ( split ), de sehogy nem jött össze. Nem hiszem el hogy ennyire láma vagyok, hogy csak kézzel tudom szétvagdosni és taggelni.
Na még egy kép, hogy hol akadtam el:
Köszi a segítséget. P
-
-
darvinya
titán
válasz
Roland8622 #2759 üzenetére
Mint eseted pontosan példázva:
1. Magyar hang+ forced felirat
2. Angol hang+ magyar feliratEzt két külön esemény program szempontjából, amit videó file nem képes kezelni.
Tehát így kellene:
If hun sound track then forced hun sub
If eng sound track then full hun subÉs ilyet kellene berakni és ezt kell lejátszónak kezelni.
ixd/sub felirat file típus kezeli az ilyet, de lejátszók többsége nem.
(#2760) Lauda
Nem ismerem a Mkvtoolnix algoritmusát így nem tudom miként egyszerűsíti a forrás file, ami által file méret csökkenthető.
Ennél egyszerűbben nem lehet elmondani.
Egy példát írhatok:
File azonos blokkjait megszámolva, egy azonos blokkohoz hozzárendeli darabszámát és helyét. (nªⁿ) -
Roland8622
aktív tag
válasz
darvinya #2757 üzenetére
Ahaa. Értem. Köszi. Akkor ilyen mértékű variálást felejtsek el.
Kár érteNem vagyok lusta állítgatni a feliratot, de ez csak egyszerűbb megoldásnak tűnt volna.
Viszont most már sejtem, hol lehet a gubanc: pl 2 hangsáv, egyikhez hozzátársítva indításnak a forced felirat, de a konténerben van még mellette 3 felirat amit csak manuálisan lehet váltani, mert nincs hozzá rendelve egy hangfolyamhoz sem. Vagy valami ilyesmi
Ódzkodtam áttérni az mkv-ra aviról, de be kell látnom, hogy jobb megoldás, főleg nekem azért mert avi mellé nem tudok 2-3 feliratot tenni úgy, hogy azt a régi asztalik megegyék. Mkv-t meg úgy is media lejátszóval néz az ember, szóval itt bőven van lehetőség. -
darvinya
titán
Idézem magam:
Konténer mint egy „könnyített” csomagállómány, így ismétlődő adatokat lehet egyszerűsíteni ezáltal méretet csökkenteni, de ez sok lejátszó nem szereti.
(#2755) roller0123
Ahhoz már komolyabban tudnia kellene egyszerű videó file-ban a programban mikor mit csináljon, és ehhez lejátszónak is tudnia kell kezelni.
(#2758) Lauda
Én értemném.
Lehet nem ismered zip, rar, stb. csomagállományokat, amik algoritmussal csomagolja össze eredeti állományt. -
Van az mkvmergeben jobb oldalt a compression lenyithato ful. Annak van jelentosege, hogy hova allitom? Ha igen melyiknel mi tortenik? Koszi!
-
Roland8622
aktív tag
Üdv !
Olyan kérdésem lenne, hogy betudom-e úgy állítani a hangot és a feliratot, hogy pl. ha szinkron akkor magyar forced ha van, ha pedig eredeti nyelv pl. angol akkor teljes magyar felirat?
Mert az odáig megy, hogy ha vlc-ben indítom a filmet akkor szinkron + forced felirat már megy.
De ha átváltok angolra ott szeretném ha jönne vele a teljes magyar felirat is.
Vagy ez már túl bonyolult?Amit használok:
MKVExtract GUI 1.6.4.1
mkvmerge GUI v2.9.7('Tenderness')Mit rontottam el?
http://imgserv.com/images/2016/09/25/Ie73ZR8.pngElőre is köszönöm a válaszokat
-
darvinya
titán
Nehéz értelmezni mit takar tömörített mkv-t, mivel ez csak egy konténer.
A benne lévő kodek(és beállításai) határozza meg legfőképpen mekkora/minőségű lesz végeredmény.
Konténer mint egy „könnyített” csomagállómány, így ismétlődő adatokat lehet egyszerűsíteni ezáltal méretet csökkenteni, de ez sok lejátszó nem szereti.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Honor 90 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 48C2 - 48" OLED EVO - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
- AKCIÓ! MSI Z690 i7 12700K 32GB DDR4 1TB SSD RX 6800 16GB Phanteks P600S Cooler Master 750W
- Csere-Beszámítás! Prémium számítógép PC Játékra! I7 12700KF / RTX 3080 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest