-
PROHARDVER!
A TOPIK CSAK A HARDVERAPRÓ.HU-S KÁROSULTAK RÉSZÉRE VAN!
Ha csalás történt, akkor elsőként a Hardverapro.hu-s hirdetésben megtalálható "Jelentem" gombot használd, ez itt nem "ügyfélszolgálat", csak egy topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
raziel01
veterán
válasz Beeblbrox #3646 üzenetére
Csaj egy jó tanács. Nem adunk telefonszámot. Egyrészt ha nem titkos akkor a tudakozóban simán látszik a konkrét lakcímed, én nem örülnék neki.
Illetve a másik, hogy egy esetleges reklamációnál vagy kötözködős vevőnél nincs semmi bizonyíték, hogy mi lett megbeszélve. Írásban pedig ott van minden, nincs az, hogy én telefonba ezt meg ezt a dolgot nem említettem vagy nem úgy mondtam stb. Tapasztalat. -
raziel01
veterán
válasz rasotamas #3621 üzenetére
Bankszámlaszámmal nem megy semmire.
Én se szoktam üzletelni újoncokkal de nekem is volt, hogy jófogáson kinéztem valamit és csak azért regisztráltam, hogy megvegyem.
Ha tudsz várni pár napot én lehet egy régebbi tagnak adnám el ha lesz jelentkező.
Ha utal is simán előállhat később kamu sztorival, hogy sérülten érkezett, nem az volt benne stb. Millió ilyen sztori volt már.BigFish®: én ezért csak városon belül szoktam max elvinni azt is úgy, hogy mondjuk valamelyik bolt előtt találkozunk. ha át is ver max elintézem a napi bevásárlást.De újoncnak semmiképp.
[ Szerkesztve ]
-
raziel01
veterán
"Abba meg nem sokan mennek bele, hogy elküldik, megkapod, kipróbálod, és utána fizeted ki"
Egyértelmű. Az emberek 99%-a semmit nem fizetne ha már nála lenne a termék vagy nekiállna alkudozni hogy nem annyit fizet stb.
Nem azt mondom hogy sok pozitívos eladónál 100%-ban el lehet kerülni, hogy átverjenek de én el szoktam engedni azokat az üzleteket amik túl jó áron vannak pár pozitívos vagy újonc eladónál és így a 15 év alatt sose vertek át a neten.
Ha valami túl szép, hogy igaz legyen akkor az nem az. Illetve másik trükk hogy érdemes rákérdezni a személyes átvételre is. Ha rögtön vonakodik az már gyanús.
Bankszámlaszámra is érdemes rákeresni a neten, van mikor van találat.
Egyébként személyesen is át tudnak verni. Veszel az utcán egy jónak kinéző videókártyát és otthon derül ki, hogy nem ad képet. Ő azt mondja nála jó volt. Semmit nem tud vele csinálni a rendőrség se.
Abba meg én se mennék bele, hogy random idegen feljöjjön hozzám tesztelgetni bármit is. Szóval nagyrészt lutri minden de azért érdemes körültekintőnek lenni.[ Szerkesztve ]
-
raziel01
veterán
válasz erdeidaniii #3464 üzenetére
Egyértelmű, hogy megy a terelés full kamu.
Amúgy meg jó tanács, hogy "keresek" hirdetést nem rakunk fel nagyon sok csaló arra utazik.szenes.ivan és mindenki aki olvassa. 4 napos újoncnak nem utalunk előre egy Ft-ot se. Nem véletlen van mindenhol leírva. Egy nulla pozitívos full ismeretlen emberrel max úgy üzletelnék, hogy személyes találkozó és kipróbálva/átnézve amit árul.
-
raziel01
veterán
válasz brabbitz #3355 üzenetére
Nekem eleve már az gyanús lenne, hogy új reg és 5 pozitív. Azért 1-2 napot várnék, mert általában aki csalni akar az nagyobb értékben teszi de persze nem lehet kizárni. Ha 1-2 nap után sincs semmi előrelépés akkor lehet jelenteni az oldalon is.
Mondjuk az eleve érdekes, hogy a hirdetést meg törölte tehát arra meg nem vár értékelést? Gyanús.[ Szerkesztve ]
-
raziel01
veterán
válasz PandaMonium #3342 üzenetére
Sőt a rendőrség is azt fogja mondani, hogy honnan tudod egy nap után, hogy átvert. Kérik majd, hogy várj 1-2 hetet. És utána meg évekig lehet reménykedni meg rohangálni a bíróságra.
2-3 év után megállapítják, hogy átvert de ettől még nem kapod vissza automatikusan a pénzed. Polgári pert kell indítani utána.
Úgyhogy a lényeg, hogy régi tagtól kell venni, sok pozitívos eladótól és akkor 98%-ban kizárható az átverés esélye. Fontos, hogy ne úgy legyen 20 pozitívja, hogy újoncoktól pár hónap alatt kapta. Illetve én azt szoktam még figyelni, hogy eladóként legyen sok értékelése, mert ha vevőként van neki az szvsz nem sokat ér, mert időben utalni bárki tud de attól még nem lesz automatikusan jó eladó.
Utánvéttel semmivel nincs jobban védve az ember. Nem egy sztori volt, hogy postán bontotta ki az ember a csomagot, benne volt a féltégla és ugyan úgy évekig ment a bíróságra járkálás. -
raziel01
veterán
válasz Delfino #3150 üzenetére
99%-ban kamu. Nagyon mennek ezek az átverések. Ha belegondolsz minek venni bárki is külföldről mikor tuti biztos, hogy Angliában is beszerezheti.
Ráadásul ha paypal akkor meg mindig a vevőt védi. Sajnos többen is beleszaladtak, hogy a vevő bekamuzta, hogy nem azt kapta és visszakapta a lóvét. Én elengedném a helyedben. -
raziel01
veterán
válasz zsoltictrl #3088 üzenetére
Úgy érted, hogy előre küldted el neki a terméket és úgy volt, hogy ha megjön akkor kifizeti?
-
raziel01
veterán
válasz DonDennis #2611 üzenetére
Egyelőre várnék a helyedben. Ha a héten visszautalja akkor részedről el van felejtve az ügy. Ő meg leboxolja a foxposttal.
Ha nem utalja vissza akkor lehet tovább vinni az ügyet. Az biztos, hogy kellemetlen az eladónak is, ha ő tényleg szépen feladta és a foxpost meg eltüntette. -
raziel01
veterán
válasz Trebron09 #2459 üzenetére
Vevőként mondom, hogy senkitol se elvarhato, hogy evekig foglalkozzon ilyen dolgokkal.
Lehet, hogy ő is hibazott de ha en is adnék el kódot tuti hogy nem foglalkoznek azzal aki panasszal él 9 honappal később. Szerintem még hivatalos bolt is elhajtana ennyi idő után. 2 héten belül jelezve más lenne a dolog. -
raziel01
veterán
Egyértelműen kamu, mert az ilyen foglalós történet olyan dolognál szokott lenni amit utána nem tudna eladni. Például speciális procit rendel neked külföldről és kér foglalót, mert utána nehezen tudná eladni ha mégse kell.
De egy PS5-re minek kérne bárki foglalót mikor pikk pakk el lehet adni? Plusz kijelenti, hogy jóval olcsóbban tudna mikor annak fix ára van és jelenleg kapni se lehet? Ha nem akarod megszivatni magad akkor engedd el.
Ha azt feltételezzük, hogy nem kamu akkor pedig arra fog kimenni a történet, hogy utalsz neki 80-at aztán majd kiderül, hogy utalni kéne még 120-130-at, mert időközben drágult a dolog és mivel már nála van a foglalód így nincs mit tenni utalni fogod a maradékot is. -
raziel01
veterán
válasz #98320896 #2389 üzenetére
Aki azt írja, hogy 1 hét próbagarancia az 95%-ban azért írja, hogy a vevő megnyugodjon.
Ha meg bármi gond van a termékkel akkor nem fogja úgyse visszavenni, mert nem tudni, hogy az eladó rontotta-e el. Ez kb 10 éves netes tapasztalat több 100 vásárlással.
Eladónak igazából az dolga, hogy olyan jól becsomagolja, hogy a postán ne tudjon megsérülni. -
raziel01
veterán
válasz #24845312 #2363 üzenetére
Felesleges belemenni utánvétbe még úgyis, hogy előre utalja esetleg a csomag árát.
Ha valaki annyira buta, hogy egy 12 éves tagnak se mer előre utalni akkor így járt. Ilyeneket simán leszoktam koptatni. Mit szenvedjek utánvéttel mikor jön 3 másik aki megvenné előreutalással. Jó áron kell hirdetni ennyi az egész. Én amit eddig árultam az jellemzően 4 napon belül mindig elment. -
raziel01
veterán
válasz Balerik #2356 üzenetére
A törvény általában azt mondja, hogy elállás esetén a vásárlás előtti állapotot kell visszaállítani. Ráhúzva erre az esetre akkor én azt mondanám, hogy utalja el neked a 25 ezret és felejtsétek el egymást. Te meg vegyél mástól egy másik kártyát.
Egyébként meg sok mindent nem tudsz csinálni ha nem hajlandó egyezkedni az eladó.
Át nem vert ha olyan értelemben nézzük, mert használtad a kártyát valameddig és működött, így feljelenteni sem tudod meg nem is érdemes. -
raziel01
veterán
-
raziel01
veterán
válasz angclung #2188 üzenetére
"Mégis úgy gondolod, hogyha valaki előre kéri a pénzt, az teljesen természetes és elvárható, ugyanakkor ha valaki előre kéri az árut, akkor az a legpofátlanabb dolog?"
Igen mivel ha valaki megkapja az árut akkor 90%, hogy nem fizetne, mert minek. És akkor az életben nem hajtod be rajta.
De egyébként a lényeg, hogy aki át akarja bárhogy is verni a másikat az úgyis átveri tök mindegy, hogy előreutalás vagy utánvét vagy bármi.
-
raziel01
veterán
válasz killbull #2180 üzenetére
A futárok 90%-a nem is engedi kibontani fizetés előtt.
Ha úgy hibás a proci, hogy nem látszik kívülről semmi rajta akkor mi van?
Én adtam már el sok kisebb dolgot és mindenki megkapta eddig amit rendelt ajánlott levélként vagy csomagként előreutalás után.
Aki csaló az úgyis csal tök mindegy hogy kéred. -
raziel01
veterán
"Utánvétnél, ha nem azt kaptad, amit kellett volna vagy hibásat, stb, lehetőséged van letiltatni a kifizetést a postánál, így a pénzed nem tűnik el."
Csak a mesében van ilyen. Esetleg akkor ha postán vennéd át és belemennek abba, hogy előttük bontod ki (létezik ilyen egyáltalán? vagy csak neten olvastad te is?).
De sokra nem mész vele ha rendelsz mondjuk egy HDD-t és tényleg az van benne. Aztán hazaviszed és kiderül, hogy hibás.
Az a baja sok embernek, hogy nem ezen a bolygón élnek. 1 hetes újoncoknak utalgatnak 100 ezreket aztán meg le vannak döbbenve, hogy átverték őket.
Több éves tagtól kell rendelni, megnézni a pozitívjait. Persze ez se garancia semmire.
Vagy személyes átvétel. De igazából ott is átverhetik azt aki béna. Csomószor látni, hogy az eladó azt mondja hogy este találkozzanak de ő siet és a vevő meg sem tudja rendesen nézni a terméket. De ha már elment oda akkor ennek ellenére is megveszi. -
raziel01
veterán
-
raziel01
veterán
Paypal-en hogy utaltál? Család/barátként vagy eladónak? Mert ki lehet választani, hogy ki fizesse a jutalékot.
Akkor lehet a paypal-nál reklamálni ha eladónak utaltál.Amúgy meg 100%, hogy át lettél verve. Újonc eladó, több darab rohadt jó áron? Csak a mesében....
Pont azért mondta azt, hogy Bécsbe utazik és utalj előre, hogy ne nagyon tudj gondolkozni rajta.Te is tudod, hogy normális eladó nem csinálja azt, hogy sehol sem elérhető. Persze lehet még reménykedni pár napig, hogy hátha nem vert át de ennek már jó vége úgysem lesz.
Ez csinálják a csalók, rohadt jó ár, előreutalás aztán hopp lelép.Rendőrségen lehet feljelentést tenni. Az más kérdés, hogy mekkora az esélye, hogy foglalkoznak az üggyel.
De azt tudnod kell, hogy ha vissza is kapod a pénzed az évek munkája.[ Szerkesztve ]
-
raziel01
veterán
válasz Jakuskacsa #1767 üzenetére
De miért hisztek a mesékben? Senkinek nem esik le, hogy ami túl jó ár az átverés?
Rendőrségi feljelentést kell tenni és még úgyse biztos hogy elkapják. De azon kívül mást nem tudsz tenni.[ Szerkesztve ]
-
raziel01
veterán
válasz Sziszilabi #1721 üzenetére
Külföldi csomagnál igen.
-
raziel01
veterán
válasz cinkoxid #1672 üzenetére
Garanciát nem kell rá vállalnod egy percet se magánszemélyként. Ez tiszta sor.
Az is hogy fenyegetőzik az anyuka. A nagy része az ilyen embereknek a valóságban nem jelentene fel csak meg akar félemlíteni. Elég pofátlan, mert te voltál olyan rendes, hogy részletre odaadtad neki és még van pofája fenyegetőzni.
Perelni nem tud mire. Mert az adásvétel létrejött, működött is a számítógép. Nincs indok amivel tudna perelni.Az már más kérdés, hogy a NAV felé megeresztett telefont ha megmeri tenni akkor mennyire lennél bajban.
De az biztos hogy én a helyedben nem fizetném vissza. 150 ezer nagyon sok pénz. És nem is jogos. -
raziel01
veterán
válasz s3nsitivity #1595 üzenetére
Irj a vateranak hogy mi a helyzet.
-
raziel01
veterán
válasz s3nsitivity #1593 üzenetére
Vatera egy igazi szutyok cég.
Nem is jelzik hogy tartozásod van aztán 100 Ft-ból is képesek 40 ezres tartozást csinálni.
Szerintem egyszerűbb befizetni és elfelejteni őket mint szarakodni vele.
Legalábbis nekem nem érné meg a sok zaklatás. -
raziel01
veterán
Ezzel így az a baj, hogy önként küldted el neki.
Rendőrség azt mondja erre, hogy felelőtlen voltál.
Srác meg azt mondja, hogy ő visszaküldte neked csak vagy elhányta a feladóvevényt vagy nem ajánlottan adta fel. Aztán a te szavad lesz az övével szemben és nem lesz megoldva a dolog. -
raziel01
veterán
válasz petya0426 #1515 üzenetére
Feljelentetted. Többet nem tudsz tenni mivel címét sem tudod.
Nem kell OLX-en vásárolni, mert az egy mocsok, csaló oldal.
Azt ne várd, hogy hip-hopp pár nap alatt visszakapod a pénzt.
Talán több év múlva de leginkább soha.
Sok a csaló, rendőrség is nehezen tud vele foglalkozni. -
raziel01
veterán
válasz Trailblazer #1500 üzenetére
Lehet töröltetni moderátorral.
-
raziel01
veterán
válasz stratega610 #1483 üzenetére
Te korrekt vagy. (mondjuk ez el is várható, mert abszolút a te hibád, hogy olyan céget bíztál meg ami nem is létezik kb)
De miért kellett egy noname céggel küldeni?
Ennél még a magyar posta is jobb.[ Szerkesztve ]
-
raziel01
veterán
válasz Rossifumi46 #1476 üzenetére
"ő erre azt felelte hogy ő nem kérheti vissza a futárcégtől a csomagom mert nekem van jogom hozzá mert az enyém. "
Tipikus átbaszós dolog. Úgy akarja beállítani, hogy ő mindent rendben csinált.
Még hitegetni fog pár hétig. Fel kell jelenteni.
Normális eladó nem kamu futárcímet adna meg és rögtön próbálna segíteni. -
raziel01
veterán
válasz Rendo84 #1466 üzenetére
Rosszul gondolod. Egyébként 5000 ft miatt biztos nem tennék feljelentést.
Ha esetleg elkapják akkor sem jó móka rendőrségre meg targyalasra járkálni.
Sokkal nagyobb kiesés pénzben mint az 5 ezer Ft. Munkáltató is nagyon örül neki biztos.
Persze nagyobb osszegnel erdemes megtenni.
Nem a saját hibajukbol kellene tanulni az embereknek hanem masebol.
Ne utaljatok előre felelőtlenül. -
raziel01
veterán
Átvertek a Vaterán legalább 27 embert, mégsem csaltak?
Na így utaljatok felelőtlenül előre.
-
raziel01
veterán
válasz balazs2 #1421 üzenetére
"3 telefon és 1 laptop összesen 301.000 értékben, de csak a felét utaltam előre, a másik felét érkezéskor kapta volna."
Látod ez itt a baj.
Bele sem gondoltok.Semelyik eladó nem fog a fele árért elküldeni bármit is egy ismeretlen vevőnek.
Elküldené aztán meg a vevő ki se fizetné, mert minek ha már ott van nála a termék. -
raziel01
veterán
válasz angclung #1354 üzenetére
" (pl. a legkézenfekvőbb az utánvéttel való küldés, ami azért valamivel biztonságosabb), "
Kapsz egy féltéglát vagy egy kiégett VGA-t és bizonyítsd be, hogy nem azt kaptad amit rendeltél.
Gyakorlatilag az eladó szava áll a tiéddel szemben. Ő azt mondja majd, hogy ő feladta, csak te kamuzol, hogy nem azt kaptad.Egyik se biztonságosabb semmivel se.
-
raziel01
veterán
válasz mizseig #1328 üzenetére
Nem esett le, hogy átvertek? Ha tisztességes lenne akkor már rég elrendezte volna veled a pénzügyet.
120 ezret előre utalni meg...2-3 év is lehet mire lesz valami a dologból. Sokat nem tudsz tenni. Feljelentés megtörtént az a lényeg.
Mondjuk a számlaszámára kéne rákeresni google-val és ha mást is átvert akkor velük kéne összebeszélni és akkor már súlyosabb számára a dolog.Illetve ide is kéne írnod:
[link][ Szerkesztve ]
-
raziel01
veterán
Saját névvel nyit számlaszámot de a neten a vevőnek kamu nevet ad meg.
Utalásnál ha neten utalsz akkor tök mindegy milyen nevet írsz be úgyis megfogja kapni az eladó a pénzt. A számlaszám a lényeg. Van akár 5-6 számlaszámuk is és ahhoz kitalálnak 20 nevet mondjuk és azzal folyamatosan csalnak.Megoldás, hogy nem utaltok előre ilyen értékelés nélküli oldalakon.
-
-
raziel01
veterán
válasz Tenager18 #1178 üzenetére
Szard le. Nem fog feljelenteni. Tipikus idióta aki így akar visszaszerezni valamennyi pénzt. Ilyenekkel van tele a net. Magánemberként nincs garancia a termékre. Főleg, hogy írta is, hogy tökéletes.
Az, hogy ő mit cseszett el az nem a te problémád. Úgy sem fog feljelenteni, mert tudja, hogy nem lenne esélye.Ott van a kezedben a bizonyíték, hogy írta, hogy tökéletes állapotban megkapta.
-
raziel01
veterán
válasz Rendo84 #1157 üzenetére
Hatósági bontás sincs. Tudom sokszor sok ember említette, hogy van de nem találkoztam még olyannal aki tényleg el tudta érni ezt.
---------Kriszta
Tárgy: Hatósági bontás?
T. Magyar Posta ÜgyfélszolgálatInternetes oldalakon kering egy bizonyos információ, miszerint utánvételes küldemény esetén van lehetőség fizetés előtti felbontásra, amit állítólag hatósági bontásnak neveznek, és rendőr jelenlétében történik. Érdeklődnék, hogy ez valós információ-e?
Ha igen, hogy történik pontosan a hatósági bontás?
A rendőri kiszállást a címzettnek kell kérnie a rendőrségen, vagy a posta hívja ki a bontáshoz a rendőrt?
Van-e a címzett felé vmi anyagi vonzata?Kérem a T.Magyar Posta, fenti kérdésekkel kapcsolatos hivatalos
állásfoglalását.Tisztelettel
--------- KrisztinaVálasz a postától:
Tisztelt ------ Krisztina!
Köszönjük, hogy megkereste ügyfélszolgálatunkat.
Tájékoztatjuk, hogy az Ön által leírt szolgáltatást a Magyar Posta nem végzi.Tevékenységünket jogszabályok – a postáról szóló 2012. évi CLIX. törvény, valamint a postai szolgáltatások ellátásáról és minőségi követelményeiről szóló 335/2012. (XII.4.) Kormányrendelet – alapján végezzük. A jogszabályok hatálya a Magyar Köztársaság területén végzett vagy igénybevett postai tevékenységre, az e tevékenységet végzőkre és igénybevevőkre terjed ki.
A postai szolgáltatások Általános Szerződési Feltételeit megtekintheti honlapunkon az alábbi címen:
http://posta.hu/static/internet/download/PASZF_ASZF01_ASZF_20140301.pdf
Üdvözlettel:-------- Mária
központi ügyfélszolgálati ügyintéző
Magyar Posta Zrt. -
raziel01
veterán
válasz Corsair90 #1148 üzenetére
Én érdemben szólok hozzá csak te nem akarod megérteni, hogy annak a pénznek búcsút inthetsz. Fogadni mernék meg se nézted a Svindlerek listáját amit linkeltem. Szinte minden nap az a téma, hogy ugyan azok a csalók csalnak folyamatosan és szinte senkit nem kapnak el közülük.
De most nem tudom mit vársz. Gyakorlatilag semmit nem tudsz arról aki átvert. Most így hogy akarsz bármit is előre lépni? Max ha van bankban nagyon jó ismerősöd akkor esetleg az állását kockáztatva megnézi neked de erre az esély nulla. Az a baj, hogy netes utalásnál nem kell a valós név csak elég a számlaszám. Így simán más más nevekkel tudnak csalni. Ugyan azzal a számlaszámmal. -
raziel01
veterán
válasz Corsair90 #1140 üzenetére
Álomvilágban élsz.
Ajánlanám olvasgatásra a Svindlerek listáját
Nincs benne a pakliban. Szerinted mire való a pozitív értékelés? Pont arra, hogy megállapítsd, hogy csaló-e vagy nem. Nem kell olyan helyről venni ahol nincs ilyen.
Kinyomozható lenne egy ideális országban de ez nem az. Nem foglalkozik vele a rendőrség, mert iszonyú munka lenne amit te mondasz és kicsi az összeg.
Egyébként meg totál nem törődnek vele, hogy tudod a számlaszámot. Folyamatosan csalnak különböző számlaszámokkal a csalók. Nem félnek semmitől, mert tudják, hogy a rendőrség úgyis kb max az 5%-ukat kapja el.
[ Szerkesztve ]
-
raziel01
veterán
válasz Corsair90 #1138 üzenetére
Mondom, hogy az a lehetőséged, hogy feljelented.
Bankszámla szám alapján nem adják ki neked, hogy kihez tartozik.Így név nélkül meg cím nélkül nem fogod tudni bíróságra rángatni. (név is valszeg kamu)
Nem mondtam, hogy ne utalj előre de ha neked ez most megfelel, hogy egy full idegennek előreutaltál úgy, hogy semmit nem is tudtál róla és átvertek akkor csináld továbbra is.
Olyan helyről kell vásárolni ahol van pozitív visszajelzés.
Aprod nagy része átverés. Erre álltak rá a csalók.,[ Szerkesztve ]
-
raziel01
veterán
válasz Corsair90 #1136 üzenetére
Pert indíts? Lehetőség megvan rá ha tudod, hogy ki ellen indítod.
Így, hogy semmit sem tudsz róla így elég nehéz.
Rendőrségnek kéne kinyomoznia de azok meg nem foglalkoznak vele ilyen kis összegnél.
Azért feljelentést tedd meg és legközelebb ne utalj előre az aprodon senkinek.
Egyébként ha bírósági tárgyalás lenne akkor is elhúzódik 3-4 évig és talán akkor visszakapnád a pénzt. Járkálhatsz tárgyalásra. Nem éri meg. De fel kell jelenteni akár emailben is. -
raziel01
veterán
válasz Csongii #1123 üzenetére
Ti még hisztek a mesékben? Gondolom aki 130 ezret előre utal felelőtlenül annak nem nagy gond ha nem kap cserébe semmit.
Először is velük konzultálj
Nagy eséllyel ismerik azt aki átvert. Ezek a csalók több 100 embert csőbe húznak hetente.
Persze a rendőrségi feljelentést is meg kell tenni majd. Minden adatot, beszélgetést amit tudsz el kell menteni és le kell adni a rendőrségen. -
raziel01
veterán
válasz angclung #1115 üzenetére
Kb felesleges feljelentést tenni
A rendőrség úgyse csinál semmit. Ezernyi csaló van.
De hiába olvasni millió helyen, hogy ne utalj előre. Az emberek nem törődnek vele. Az aprodon az emberek 90%-a csaló.Persze az nagyon jól hangzik, hogy tegyünk feljelentést de mikor beidéznek 2-3 tárgyalásra tanúként és neked megy vele az időd plusz munkahelyen szabadságot kell kivenned ez miatt akkor átértékeli az ember, hogy megérte-e. Nekem pl nem érte meg feljelenést tenni anno régen a 15 ezer Ft-os biciklim miatt. (akkor még 10k volt a minimum határ)
-
raziel01
veterán
Semmit nem tud csinálni. Szard le. Ha te tudod, hogy jó volt minden akkor legyen nyugodt a lelkiismereted.
Magánszemélyként nem vagy köteles garanciát adni. Főleg semmi okod rá, mert gyári garanciás. Vigye el ha akarja. Szerintem csak meggondolta magát.
Személyesen megnézhette. Ne foglalkozz vele. Nem fog semmit csinálni. Ilyen kis idióta vevő, hogy csak keménykedik.
Max ha tudja a címed is akkor lehet esetleg problémás. Isten tudja milyen barom és hogy hoz e pár havert.[ Szerkesztve ]
-
raziel01
veterán
Na nem mintha a rendőrség nagyon foglalkozna bármivel is
Persze jobbat nem tehet az akit átvertek mint hogy feljelenti.
De mindenhol a tolvajok személyiségi jogai vannak védve sajnos.Én azt tanácsolom mindenkinek, hogy ne vásároljon apródon, mert a nagy része kamu.
Lásd Svindlerek listája ezzel van tele[ Szerkesztve ]
-
raziel01
veterán
válasz szotyika77 #1045 üzenetére
Most mondom el másodszorra, hogy NEM csalónak utalt!
Mi olyan nehéz ezen a mondaton, hogy nem sikerül értelmezni?
Véletlen rossz számlaszámra utalt. Se az nem csaló akinek utalt se az akinek eredetileg utalni akart.
Új hozzászólás Aktív témák
- Akció! Dell Latitude E6230 laptop (12,5/i7-G3/8GB/128SSD) - 1 év garancia, 27 % számla
- Konica Minolta Bizhub C227 fénymásoló
- Yamaha NS-555 hangfalpár + opcionális HiFi - házimozi cuccok
- Lenovo ThinkCentre M93p SFF PC, Quad Core i5-4570 CPU, 8 GB DDR3 RAM
- Lenovo ThinkCentre M83 SFF PC, Quad Core i5-4590 CPU, 8 GB DDR3 RAM