Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • angclung

    csendes tag

    válasz SimonYana #1355 üzenetére

    SimonYana:
    Azt hiszem, teljesen félreértettél. Először is nem Veled kívánok beszélni, (még ha formálisan az általad írt hozzászólásra is reagáltam) hanem általánosan fogalmaztam meg a véleményemet, mindenki számára. Azért hogy most Neked is válaszolok, azért van, mert megszólítottál, igaz, meglehetősen kioktató és lekezelő stílusban, melyet nem fogok viszonozni.

    Tehát szó sincs arról, hogy elvárnám, hogy csak úgy megbízz bennem (nem is akarok Tőled vásárolni semmit), pusztán arról van szó, hogy általában aki előre utalást kér, az a másik oldalról nézve tulajdonképp ugyanaz, mintha valaki azt mondaná, hogy előre kéri a terméket, és majd utána fizet. Csak épp erről az oldalról talán jobban látszik a dolog fonáksága.

    Mert milyen alapon veted a másik ember (illetve egy vásárló) szemére, hogy egy utánvételes csomagküldéssel aztán "rohadt sokat bevállal", ha az előreutaláshoz való ragaszkodással Te magad hasonló mértékű bevállalást teszel (vagyis nagyjából semmit)?

    (A küldés költségeit mellesleg bele lehet építeni az árba. Szerintem így is sokan inkább ezt választanák, mint az előre utalást.)

    Végül félreértés ne essék, nem az üzletedet kívánom rontani, és nekem sincs Veled semmi bajom. De a vásárlókat is kell valamilyen módon védeni, mert ezzel az előreutalással nagyon sokakat átvernek, akik aztán nem tudják visszaszerezni a pénzüket. Ráadásul, ahogy olvasom, elszaporodtak az olyan panaszok is, hogy bíztak a több éves regisztrációban, meg a többtucat pozitív értékelésben, mégis felültetés lett a vége.

    raziel01:
    Nem azt írtam, hogy az utánvétel teljesen biztonságos, hanem azt, hogy valamivel biztonságosabb. Azért azt szerintem kevesebben merik megkockáztatni, hogy elküldenek csomagban egy féltéglát (amit mellesleg kicsomagoláskor videora is lehet venni), mint hogy zsebrerakják a hamis névre utalt pénzt.
    Ettől függetlenül részben elismerem az igazadat.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák