Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • angclung

    csendes tag

    válasz SimonYana #1353 üzenetére

    Egyrészt az, hogy az egész világon előre utalással vásárolnak, enyhén túlzó állítás. Ami a vaterát és a "többieket" illeti, az előre utalás ott is ugyanolyan probléma.

    Csak zárójelben kérdezném, hogy aki annyira előre utalás párti, az ugyanezen az alapon miért nem küldi előre magát a terméket? Mert ugye, ő maga bizalmatlan, de a másiktól azért feltétlen bizalmat vár?

    Nem azért szólnak sokan az előreutalás ellen, mert el akarnak ütni másokat az üzlettől, hanem mert az előreutalás nagyon kockázatos, sokakat átvernek, és ha csalóba botlik az ember, jogi úton nagyon nehéz visszaszerezni a pénzt. És hogy hányan megvezetik a másikat, ehhez tessék végigolvasni a panaszos hozzászólásokat.

    Sok egyéb mód is van egy üzlet lebonyolítására, mint az előre utalás (pl. a legkézenfekvőbb az utánvéttel való küldés, ami azért valamivel biztonságosabb), de ha mindenképp előre utal valaki, akkor azt szerintem csak bizonyos garanciák mellett tegye. Ezek közül a legfontosabb, hogy az eladó személy, vagy cég egyértelműen, és ellenőrizhető módon azonosítsa magát. Pl. faxolja el valamely személyi azonosságát igazoló okiratának fénymásolatát aláírva. (Persze, ezt is lehet hamisítani, de ha ez megtörténik, akkor ez már mindenképp bűncselekmény, és adott esetben a rendőrség itt már kikérheti a banktól az illető valódi adatait a számlaszám alapján, nem úgy, mint az 50 ezer alatti utalások esetében, melyek csak szabálysértésnek számítanak, ahol gyakorlatilag a rendőrség sem tehet sokat.)

Új hozzászólás Aktív témák