Hirdetés

Hozzászólok Aktív témák

 • petya0426

  tag

  Sziasztok.
  Történetem kissé nevetséges lehet egyesek számára, én mégis szeretném valahogy visszaszerezni a pénzemet, amit egy piti csaló vett el tőlem.
  Az egész 2014.09.24-én kezdődött, amikor találtam az OLX-en egy hirdetést, miszerint 5500 FT-ért árulnak Nike Airmax cipőt, azonnali szállítással, tehát nem kell várnom rá 3-4 hetet, míg Kínából ideér.
  Árából ítélve gondoltam, hogy nem egy eredeti cipőről van szó, viszont képek alapján a jobb minőségű török replikának tűnt (varrott, és nem rávasalt nike jel), ezért gondoltam ennyiért a hülyének is megéri, nemhogy nekem..
  Még aznap leveleztünk ott az OLX rendszerén belül, mint ahogy a hirdetésben is megjelent, 4 db vásárlása esetén az 5. ingyen van, a postaköltség pedig 990 ft-több vásárlása esetén is !
  Másnap felhívtam telefonon, hogy akkor szeretnék rendelni, stb. stb.. Megegyeztünk, hogy rendelek 4 cipőt, így az 5.-et ingyen kapom. Kértem, hogy még aznap (csütörtök) adja fel postára, hogy péntekre megérkezzen, hiszen egyik családtagom külföldre utazik ki,s akkor kivinné magával az egyik párat.
  Mondta, hogy jó, amint megérkezik a pénz (23 ezer forint),egyből postázza. Még aznap befizettük a számlájára a pénzt.
  A hirdetés Juhász Gábor néven volt feladva, viszont a számlaszám Vígh Zsoltné néven volt, miután elküldtük a pénzt picit furcsálltuk is ezt, de bíztunk benne, hogy nem lesz gond.
  Pénteken hívtam délelőtt telefonon, hogy küldje el nekem a nyomkövetési számot, hogy meg tudjam nézni merre jár a csomag. Azt mondta, hogy előző nap az én csomagommal együtt 17 helyre adott fel csomagot, ezért időt kér mire előkeresi, meg egyébként sincs otthon, de nyugodjak meg, délután 2-3 óra körül küldi.
  Kicsivel több, mint 4 után felhívtam, hogy mégis merre van az a nyomkövetési szám,pontosabban a csomag. Azt mondta,hogy kiment a fejéből, de fél órán belül küldi a számot. Azóta se csomag,se nyomkövetési szám,s eltelt több,mint egy hét.
  A telefont nem veszi fel, vagy ki van kapcsolva -mikor mi..
  SMS-re, OLX-es levélre nekem nem válaszol.
  Próbáltuk másik számról is, mindhiába, viszont érdekesség, hogy próbáltunk másik OLX-es azonosítóval írni neki, hogy érdeklődnénk a cipők után, stb..-arra gond nélkül válaszol. Érdekesség továbbá, hogy a hirdetésben úgy volt feltüntetve, hogy Sükösdön személyesen átvehető, de mindig kitér alóla (fél a NAV-tól,sokat dolgozik,stb.) . Sőt, most már Juhász Gábor néven lévő bankszámlaszámot ad meg.

  Felvettem a kapcsolatot az Internetes Károsultakért oldallal, akik mindenképp azt javasolták, hogy jelentsem fel.
  E-mail-ben megtettük a feljelentést még csütörtökön a hozzám közel eső rendőrkapitányság címére, mellékelve a részletes leírással, illetve az utalást igazoló bizonylattal, s a teljes beszélgetéssel, viszont ezidáig nem kaptam választ.
  Kérdésem, hogy mit javasolnátok ?
  Törődjek bele, hogy egy pitiáner csaló lelépett a 23 ezer forintommal (meg még kitudja hány ember pénzével, hiszen ezidáig majdnem 4 ezer ember nézte meg a hirdetést), vagy mit tegyek ?

  Most látom, hogy időközben törölték is a hirdetést.

Hozzászólok Aktív témák