Új hozzászólás Aktív témák
-
Necronom
senior tag
válasz
SunMount3r #191 üzenetére
Igen kell a licens a streamhez, de pl a sziamia MI box is kapott L1-et, meg par masik is, ezeken mukodnek is akar 4k-ig is. Csak ezt vasarlaskor piszok nehez eldonteni, mert az osszes "tud" a leiras szerint Netflixet pl, de ez csak feligazsag, mert csak SD-ben megy a film. Ezen lehet piciket szogelni, ha teszunk ra CE, mert akkor szoftveresen megoldja, de joszerivel 720p lesz, esetleg ilyen erosebb boxokon neha 1080p is megy
Ahogy en lattam amelyik boxon egytalan letezhet valamilyen licens, azok az Android TV-sek, de ott meg az a bibi pl az Mi boxnal, hogy orokre vasalva, nem lehet feltenni ra CE, igy meg a "letoltott" filmeknek van kicsi hianyossaguk. Szoval vagy a kompromisszum vagy 2db box akinek kell stream is meg letoltott tartalom is. Vagy epit maganak egy gepet az ember fiaIgy mar ertem miert mondogatod a PC-s dolgokat
Annak idejen amikor bejott a Pentium procko, akkor talaltak ki a Celeron nevet, csak sokak sokfelekepp hasznaltak. A Pentium volt az igazi, a Celeron meg az, amik felresikerult procik, nem teljes ertekuek, de meg eladhatoak, mert amugy mukodik
Ez igy ment egeszen sokaig, amig mar eleve elkezdek direkte Celeront gyartani, igy lettek az N-es procik...Ezeket nehol helyen igy hivjak nehol meg maskepp. Az igazi rendes prockok tovabbra is megmaradtak de akkor mar bejott az I3-I5-I7 elnevezes, ma meg mar tudjuk hogy GEN-x-s megnevezesek vannak, ezek a rendes prockok
Nos valszeg ezert van az, amit irsz, hogy nincsen HDCP 2.2 es az igazin meg van -
válasz
SunMount3r #184 üzenetére
Rendszeresen rendelek Ali-ról/Amazon-ról, szóval a külföldi rendelés nem (lenne) probléma.
...már ha lehetne kapni az adott termékből.Jelenleg legalább N305-ben gondolkodok, habár AMD fan vagyok.
-
aszamóca
aktív tag
Uraim!
Nézegetem ezeket a mini PC-ket az alin, és érdekelne hogy ez a gép [link] mennyire jó vásár lenne? Mert így adatok alapján simán helyettesíthetné a jelenlegi konfigomat, de mint olvasom alant, lehetnek licence gondok, és nem szeretnék lyukra futni. Épp elég rizikó a kínaiaktól ekkora összegben rendelni. Win 10 menne rá, és fő iránycsapás a net, és filmnézés, olykor-olykor ősi +20éves játékok futtatása. Köszi! -
SunMount3r
nagyúr
válasz
Necronom #190 üzenetére
A Streaming-re csak annyit, hogy ahhoz meg kell vásárolniuk a szolgáltatók licenceit is. Az ultra olcsó kínai Box-okon ezért sem van rendes streaming. Meg ott van a "másolásvédelem" is, ahhoz Google Widevine L1-es szint kell, amit szintén ritkán kapnak meg a Box-ok, mert jajj, félnek tőle, hogy pont azon a 20K-ba kerülő kínai Box-on fogják rögzíteni a stream adás videóját.
PC szinten nem tudom mi van és miért így, de pl. ezek a Pentium és Celeron szintű procik sem kapták meg a HDCP 2.2 "védelmet", ami nélkül nincs is raktuk 4K / HDR online streaming. Míg egy i3-on már lazán van, így nem értem a különbségtevést.
Sok minden baromságot csinálnak a szolgáltatók is, a Google is, meg úgy látszik az intel is még.
-
Necronom
senior tag
válasz
SunMount3r #189 üzenetére
Ebben tokeletesen egyetertek veled
Bar nem tudom, h idevalo a tema vagy sem, de manapsag nagyon sokan vesznek notebook otthonra, mint szamgep - de ennyi erovel vehetnenek egy miniPC sokkal jobb konfiggal es csak egy monitor kell hozza + bill+mouse, ugyanazert az arert sokkal jobb is lehet a miniPC
Mert manapsag a hordozhatosag inkabb egy tablet mint egy notebook
Sot, minap osszeszedtem azon mobilokat, amik rendelkeznek desktop moddal es egy dokkolo segitsegevel otthon hasznalod a TV-n vagy egy akarmi kijelzon
Sokan dolgoznak mar igy, hiszen egy mobil mar eleg eros uzleti felhasznalasra
Raadaskep egyes kereskedesek sem akarnak sajat maguk konkurrensei lenni, egy notin vagy asztali gepen 3x tobb profit is lehet, mint egy miniPC, hat minek vacakolni veluk
Es ez mar tenyleg offde a TV boxokat is nagyon kerulni akarjak a stream szolgaltatok, mert azon nincsen semmi haszon szinte, hiszen kina ontja a mennyiseget es az olcsosagot
Mi meg szivunk, mert lehetne ma mar sokkal jobb cuccunk is otthon, mert kereslet lenne, csak nem akarnak eladni - ertheto okokbol... -
SunMount3r
nagyúr
Illetve még teszem hozzá a korábbi témához, hogy más "nevesebb" gyártók Box-jaiból sem igazán találni a webshop-okban (Asus, Zotac, ECS). Hogy ez miért van így az kérdéses, lehet túl jó "deal"-ek lennének egy átlagfalhasználó számára és csak kevés árrést lehetne rájuk rakni egy Desktop PC-hez, vagy Notebook-hoz képest...?
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
Necronom #187 üzenetére
Azért ezek az N100-astól kezdődő Pentium, meg Celeron szintű processzorok ma már jóval erősebbek, mint régen voltak, szerintem ilyen általános felhasználás szinten simán pörgősen viszik a Win 11-et is. A kérdés legfeljebb a hűtés minősége lehet, ennek a legjobb, ha minden esetben utána jár az ember. SZVSZ.
-
Necronom
senior tag
válasz
SunMount3r #186 üzenetére
Nalam az elso talalti oldalon 3 fele Intel es egyfele R5 CPU -s verzsont talaltam, ezek itthoni boltokban vannak (42-105eFt)
A hazai hasznaltpiacon is lehet talalni, de sajna eleg sok tul van arazva, ez teny
Szvsz egy megfelelo valasztassal Linuxhoz szinte barmelyik megfelelo lehet
Jomagam sosem gondolkoztam wines verziokban, mert annak tul sok eroforras kell es az ilyen pici (meretu) gepeknek sosem tesz jot, ha agyon vannak hajszolva -
Necronom
senior tag
válasz
SunMount3r #184 üzenetére
Nem is volt kitetel, hogy itthonrol szeretne vasarolni...Egyebirant ezek sem kaphatok idehaza: "A legtöbb kínai "noname" Mini-PC-t "
-
Necronom
senior tag
Akkor ajanlom a Gigabyte Brixet erre a celra
Kulonbozo felszereltseggel lehet kapni, nem occo, viszont tartos - ertem ez alatt nem melegszik, csendes es stabil
Itt megtalalod majd sz osszes variansot, amik leteznek belole es tudsz valogatni, hogy neked melyik a jo - persze ez csak 1 pelda a sok kozul
https://www.gigabyte.com/Mini-PcBarebone/BRIX -
válasz
SunMount3r #180 üzenetére
Pont nem nóném-et nem akarok venni és direktben nem Win 11-et akarok rárakni, hanem linuxot. (Ubunbu & Proxmox)
-
Lehet-e tudni, hogy mely márkáknak jó a terméktámogatásuk (driver)?
Gondolkodok egy mini PC beszerzésén, de még a márkát sem tudom... -
GR44
csendes tag
válasz
SunMount3r #176 üzenetére
AMD vonalon nem nagyon vannak mini pck ebben az ársávban. Pedig jó lenne...
-
GR44
csendes tag
válasz
SunMount3r #175 üzenetére
Később egy gépcserénél lehet értelme a PCIe 4.0nek, ami már támogatja azt. Az általam felsorolt 2 SSD hasonló árban van.
HDCP 2.2 hiánya nekem nem okoz problémát egyébként. -
SunMount3r
nagyúr
Mondjuk fura ez a weboldal, ha kiválasztom a "EU VAT incl."-et, akkor már nem lehet a tápegység típusát kiválasztani. Mondjuk ha nem hülyék, hogy az EU-ba rendelem, akkor nyilván EU-s tápot küldenek hozzá, dehát ki tudja ezt...
------
Meg az is érdekelne, hogy AMD vonalon mi lehetne ebben az ársávban ennek az alternatívája. Lehet ott esetleg jobb ár/érték arányú SOC-al lehetne kifogni. ??? -
SunMount3r
nagyúr
A videóban azt mondják, hogy az M2 slot csak PCIe 3.0-ás, akkor van értelme a 4.0-ás SSD-nek?
Meg azt is, hogy a proci(?) nem támogatja a HDCP 2.2-őt, akkor ezzel nem lesz Netflix-ezés, meg hasonlók. Mondjuk nekem csak lokál videó lejátszásra kell, de ki tudja mit hoz a jövő...
-
GR44
csendes tag
válasz
SunMount3r #173 üzenetére
Itt a video végén szétszedik a gépet, SSDből Lexar van benne, a RAMot viszont nem ismerem (Wooposit?). 16 giga DDR4et tervezek belerakni (Crucial). Elvileg a proci támogatja a DDR5öt is, de ebbe az alaplapba az nem fog belemenni.
SSDből 500 giga Samsung 970 EVO Plust vagy Cricial P5 Plust (ez már PCIe 4.0). Azt értem, hogy így már nem olyan költséghatékony, de több évre tervezek és megbízható alacsony fogyasztású gépet szeretnék. -
GR44
csendes tag
Sziasztok!
Remélem jó helyre írok. 5 éve nem használok saját (csak céges) gépet. Kb. 15 éve raktam össze utoljára sajátot is 🙂. Most berendeltem egy GMKtec Nucbox G3 barebone-t. Arra gondoltam magam rakok bele RAMot és SSDt.
Kérdésem, hogy érdemes bele drágább (értsd gyorsabb) SSDt rakni, vagy az Intel N100as proci úgyis visszafogja majd a rendszer teljesítményét? Kérdezhetném úgy is, hogy M.2 PCIe 3.0 SSD helyett érdemes-e M.2 PCIe 4.0 tenni bele (szerintem a kompatibilitással nem lehet gond). Természetesen nem játszani akarok, csak egy pattogós, netezős gépet.
Köszi ha megosztjátok velem a tapasztalataitokat 🙂.
-
Bermi
aktív tag
Sziasztok,
irodai online számlázása és Excel minimális munkára kellene sürgősen átmenetileg egy windowsos gép, ezért sokat nem akarok rá költeni. Ezt érdemes megvenni?
[link] NiPoGi Mini PC, Intel Alder Lake N95, 8 GB DDR4 256 GB SSD, Windows 11 Pro, 4K UHD, LAN, WiFi/BT, fekete
Köszönöm előre is
szerk: kicsi a hely azért mini PC -
Flash82
tag
Sziasztok
Milyen mini pc t tudnátok ajánlani ami viszonylag nagyobb terhelés alatt is nem túl hangos?
Jelenleg egy minis hx90 van de játékok alatt nagyon pörög a venti . -
SunMount3r
nagyúr
válasz
SunMount3r #165 üzenetére
Hopsz, látom ez nekem hosszútávra nem lesz jó, valószínűleg csak HDMI 1.4-es kimenete van, ahogy itt írják a maximális felbontásra: 4096x2304@24Hz(HDMI).
-
SunMount3r
nagyúr
Hello!
Hát ez nem valami pörgős Topic, de hátha van itt valaki aki majd "megszakérti" a kérdésemet:
Erről a ThinkCenter-ről lenne szó, hogy megér e ez 200€-t? Meg a szokásos kérdések, hogy elég jó e a hűtése és nem zajos e? Valamint, hogy a RAM-ot lehet e benne bővíteni (cserélni) nagyobbra tetszés szerint? Az SSD-re is ugyan ez a kérdésem. Valamint sehol nem találok róla infót, hogy a HDMI és a DP port-jai milyen verziósak...
HTPC-zésre kellene főleg, meg csak a szokásos dolgok, böngészés, YT, ilyesmi.
Köszi!
-
zso79
őstag
Valaki esetleg tud hazai beszerzési forrást Beelink gépekre? Ahogy látom még az amazon.de sem szállít ide
-
azbest
félisten
válasz
vitezlejszlo #160 üzenetére
-
vitezlejszlo
őstag
elvileg ezzel: 7ZRJPXS1 leviheto 96247Ft -ra (https://tesztarena.hu/geekbuying-com-kedvezmeny-kuponok-2023-11-11/)
Ami vicces ebbe a haztetobe, hogy ket m2-es portja van,es az egyikbol ki lehet hozni a PCI-E -t es igy kulso vga kartyat is ra lehet kotnia gyarto oldalan van rola video, vicces
-
vitezlejszlo
őstag
Madzsarba vagyok termeszetesen, 11-en engedte ide rendelni a rizsat is meg az n100-at is.. aha de latom most megneztem, hogy nem engedi. Az en megrendelesem meg "Awaiting delivery" -ben van.
Geekbuyingon van olyan r7 5700u (OUVIS AMR5), ami 117k de 100 korulre le lehetett vinni, jo nem 65, de most hirtelen ez van -
azbest
félisten
válasz
vitezlejszlo #158 üzenetére
más országból vagy? Csak azért kérdem, mert a ryzen ide nem rendelhető
a kamu black friday lehet bekavar a kuponoknak is, vagy nem érvényesek már.A sok lan portos változatokból lehetne már n100-as kedvezőbb áron. Van egy-két eladó, aki nagyon gyanúsan új és kis forgalmú, azt inkább nem kockáztatom
-
vitezlejszlo
őstag
En most behuztam alirol 65-ert egy 16G ram / 512G ssd -s Ryzen 5 5500U-s mini pc-t... de van n 45 korul n100-as 8/256-os mini gep is.... Mindkettot megrendeltem, majd elmeselem mit birnak (nyilvan a Ryzen mindent IS
)
Az N100-as gep Batocerat kep Kodihoz meg retro jatekokhoz (Commodore 64 es amiga), a Ryzen napi munkahoz lesz Manjaro Linux-szal....
Ez az n100: https://rendeljkinait.hu/hirek/ujdonsagok/ennyiert-mindent-megbocsajtunk-a-firebat-mini-pc-nek/
Ez meg a Ryzen: https://rendeljkinait.hu/hirek/gyorshirek/ennel-jobb-ar-ertek-aranyu-mini-pc-t-meg-nem-lattunk/
Off: Nekem is Debian / Ubuntu volt sokaig, de sohasem tudtam gond nelkul valtani, amikor kijott az uj verzio akar TLS akar a sima... aztan ataltam Manjarora, es megvaltozott az eletem... miota feltettem nem kellett ujra telepiteni, mindenbol a legujabb csomag van fent.. aranyelet....
-
Pista0001
addikt
válasz
Necronom #156 üzenetére
Erre a szintre gondolok én is. Ezek elérhetőek mini gépként is, akár alig drágábban, mint egy itx lap. Sőt! Ne felejtsük el, hogy az itx laphoz is kell ház és táp, valamint a végeredmény legalább 4× nagyobb lesz mint a Chieftec IX-01 vs Intel NUC például. Ezek vannak nekem, és baromira meg tudom érteni, ha valaki inkább mini pc-t szeretne. A leírt igényekhez az itx bővíthetősége és variálhatósága nem szempont szerintem. Kell egy ssd a rendszerrel, egyéb anyagokkal, egy dokk vagy egy nas a nagyobb adatoknak (filmek).
Az átállás Linuxra szerintem már most is szinte elengedhetetlen. A Windows túl pazarló az erőforrásokkal, és túlságosan kiveszi az irányítást a felhasználó kezéből. Ez csak rosszabb lesz. Nem irigylem azokat, akik hozzáértés miatt, adott esetben koruk okán nem mernek váltani, és nincs a közelükben senki, aki segíthet nekik. Nálam mondjuk elég problémamentes a Manjaro KDE-vel, szép, csilli-villi, nem kellett semmit hegeszteni, mióta feltelepítettem, szóval bátran ajánlom bárkinek, akár nulla hozzáértéssel is. A Debian/Ubuntu vonal nekem kicsit idegen, főleg a verzióváltások miatt. A half rolling vagy teljesen rolling disztrók szerintem zökkenőmentesebbek, kevesebb problémát okoznak a felhasználónak. Ha meg ennek a disztrónak a fejlesztői is alaposak a tesztelésnél, tényleg tiszta szívvel le lehet okézni minden frissítést, nem lesz velük gond. Szerencsére a Manjaroval ez a helyzet nálam.
-
Necronom
senior tag
válasz
Pista0001 #155 üzenetére
Én pl 14 éves laptopon netezek, első generációs (Arrandale) U-s, 1,1GHz-es 2 mag/HT-s i5 van benne 8 giga rammal, és elvagyok vele
Nos igen, az elozo postomban epp ezt szertettem volna leirni, csak lehet butan fogalmaztam, sorry a kerdezotol...A meglepodesem is ezert van, nalam egy ujabb - kb 3 eves -, technologia dolgozik egy Celeron 1,1GHz 2 magos procko kepeben egy Asus mITX jo IGP-vel
Nem igazan lattam meg 850MHz fole tekeredni(ugye milyen viccesek ma ezek a szamok?) 1080p-s Youtube videoknal, helyben tarolt tartalmaknal meg ennyire se megy fel, mindez full passziv hutessel
Ezen felul meg errol a kis geprol 2db TV box is filmezik 1080p videokat
Eleinte 4GB memo volt benne, de a napokban en is bovitettem 8GB-ra, mert konnyebb neki a bongeszes, de itt is inkabb az, hogy a Chrome vagy az FF tul sokat akar, megtalaltam a Brave Web Browser (magatol full reklam mentes) az meg szinte mar szalad 8GB-on...
Termeszetesen nalam is Linux megy, egy igen aprocska Lubuntu
Sokan ragaszkodnak a windowshoz en tudom, mert felnek a Linuxtol, pedig kb 5 perc egy teljes install pendriverol, ugyanugy grafikus feluleteken dolgozik, magyar nyelven
Aztan mikor mar fent van, szinte lathatatlanna valik - nem akar semmit se, nem kell kiszolgalni mint a wint, nem kell foglalkozni vele, nem cseszteti az ember fiat, hogy most frissiteni akar meg inditgassal ujra meg csinaljal neki eztazt, beken hagy, csak teszi a dolgat
Szvsz ez egy oprendszer dolga es nem az hogy ugraltassa az embert mint a win
ps
talan meg erdekes lehet, hogy a LAN sebessegek is egesz jok
olvasas: 90-110MB/s
iras: 50-60MB/s -
Pista0001
addikt
Erre a kettőre valószínűleg bármelyik alkalmas, a legolcsóbbak is. Persze függ attól is, hogy netezés alatt mit ért. Legalább 8 giga ram legyen benne, azzal 8-10 lapig elvan, illetve ha Windowst használ, akkor annak is kell ennyi, hogy normálisan menjen. A procin/APU-n nem sok múlik, ha támogatja hardveresen a manapság használt technológiákat, akkor menni fog minden. Az elmúlt 4-6 év "Atom" cuccai (Celeron/Pentium Nxxxx) megteszik szerintem. Én pl 14 éves laptopon netezek, első generációs (Arrandale) U-s, 1,1GHz-es 2 mag/HT-s i5 van benne 8 giga rammal, és elvagyok vele. Win 10-zel is elvan, én inkább Linux-szal használom. Ha ez használható, akkor egy Nxxxx-nek 4 maggal, 2GHz felett meg se kottyan a net és a 1080p. Ami szempont lehet, a youtube új kódolását támogassa az igp, akkor azt se a procinak kell erőből megoldania, ott se lesz gond az 1080p.
-
Necronom
senior tag
Hat ilyenkor teszem le az allam, hogy minek ennyit kolteni? Oszinten szolva nagyon keves helyen talaltam arakat, amit lattam az olyan 150eFt
Ezt csak filmezni meg bongeszni?
Szvsz 90-bol magad is osszerakhatnal, ok az poppet nagyobb mert mITX
De kinek mi kellHatha jon valaki aki ajanl majd mast ez helyett
-
Necronom
senior tag
Ez igy elegge nagy merites, mert miniPC-bol van ezerfele, amik ismertek az a Gigabyte Brix, vagy az Intel NUC, ezeket kulonfele konfigban meg lehet vasarolni
Ezenkivul vannak az NCOMPUTING-nak un. terminal pc-jei (egy server eroforrasait hasznalja), van az Asusnak a VivoMini gepei es meg csomo minden
Ha epitkezni szeretesz, akkor egy megfelelo mITX lapocska, abba aztan azt teszel amit akarsz, de igazan az egesz oprendszerfuggo
Linuxnal filmezesre es netezese kb 20-ad annyi eroforras kell, mint windowsnal
De ennyi erovel akar egy TV Box is megteszi, ott azt kell figyelmbe venni, hogy "letoltott" filmeket szeretnel nezni, vagy inkabb streameket -
flash-
veterán
sziasztok
filmezésre(1080p),netezésre milyen mini pc-t javasoltok es honnan? -
Multibit
nagyúr
Plexhez nincs olyan, hogy feleslegesen erős
Ha nem rendelkezel egy potens lejátszó eszközzel, biztos, hogy beleütközöl a transzkódolás problémába.
A mai ultratakarékos nem passzív ajánlatokkal vigyázz, még akkor is, ha csendesnek reklámozzák! Ha egy ilyen teszkógazdaságos kütyüt meghajtanak, visít, mint a veszedelem
Évekkel ezelőtt én is ezért raktam össze az Asrock J5005-ITX alapú gépemet. Nincs benne mozgó alkatrész. Persze mára már elavultnak számít, több tekintetben is. -
nicu71
addikt
Én egy ilyet nyúzok,Plex ,torrent,fb yt, tökéletes [linhttps://www.nezdmitrendelsz.hu/2023/06/01/t-bao-t8-plus-alder-lake-n100-mini-pc/k]
-
adabra
senior tag
Tudnátok ajánlani egy passzív hűtésű mini PC-t? (nappaliban lesz, és nem akarok + zajt)
Egyelőre Plex szerver és Home Assistant futna rajta 0-24 -ben, tehát nem baj, ha nem fogyaszt sokat. 😜Mele Quieter 3Q valószínűleg jó lenne, sőt talán feleslegesen is erős. Meg nem bánnám, ha olcsóbb lenne (használt is lehet).
-
-
nicu71
addikt
Vettem egy TBao mini pc-t,egesz jó volt,viszont ujra tettem a win11 et,és fekete képernyő lett a vege.Sehol nem találom a gyártó oldalát,hogy a hiányzó videó drivert letölthessem.Visszaallitani nem lehet merg korábban sikeresen letöröltem a korábbi telepitéseket
Ha valaki ötletet adna nagyon hálás lennék...
-
-
Kingcold
aktív tag
Sziasztok!
Van egy régi, Asus Vivo VM42 es mini pc m.
Vettem vele új ram okat, de szeretném SSD vel is turbozni egy pict.
A hivatalos support oldal 2 régi variánst ajánl.Gondolom frissebb modelleket is támogat esetleg...
Milyen modernebb típust tudnátok ajánlani ez ügyben maximum 256GB erejéig.
Előre is köszönöm a segítséget!
-
Necronom
senior tag
Ez kb arra jo, amit fentebb irtam, de ezen a HA messze nem ketyeg el
Ha csak a Linuxon gondolkozol mint op rendszer es nem kellenek virtualis gepek - de vitualis kornyezet akkor is kell - es a Ha a legfontosabb +a tobbiek, akkor is minimalis kovetelmeny kb
- 8GB RAM
- I3 Gen8-tol
Igazbol a tobbi nem szamit, de egy alap 128Gb SSD, nem art ha van hely dolgozni
+ egy nagy winyo minden masnak
szerintem... -
barizo
tag
Egy alábbi LG MP500 alapú gépet néztem:
Fogyasztás: 5W, terhelve 7W,
CPU: Intel N2930 (22nm, 4 mag, 1.87GHz)
Chipset: Mobile Intel® QM57 Express Chipset
SSD: 32GB Sandisk SSD (bővíthető korlátlanul)
Memória: DDR3L 2GB 1600MHz (bővíthető 4/8GB-ra)
Soros port: One external RS-232C Serial port
USB port: 3xUSB 2.0 +1x USB 3.0 (USB-SATA-átalakítóval tehető rá +HDD)
LAN: Intel® 82577 Gigabit
Kimenet: DisplayPort
VGA: Intel® HD Graphics Controller
Mini PCIe: Bővíthető (Sata, M.2, wifi, Coral, videókártya, stb.)Indulásnak ezek szerint harmatos?
Köszönöm -
Patice
nagyúr
Alap OP rendszernek valamilyen virtualizációs host rendszer kellene. Pl. ESXi, VMware, vagy Proxmox.
Nekem utóbbival van minimális tapasztalatom, alapból minimális a gépigénye, Linux alapú, viszont nem annyira kattintgatós a felülete, kicsit szokni kell.
Attól függően, hogy mennyi virtuális gépet akarsz rajta futtatni én minimumnak mondanék bele 16GB RAM-ot, de a 32GB sem elrugaszkodott.
Procit illetően szerintem 4 mag alá nem érdemes menni, pláne, ha nincs többszálas lehetőség.
Ha mondjuk csak két virtuális gép kell, akkor egy mai modern Atom proci is megteszi, pl. N100, N200, vagy i3 N305.
Vagy mobil procis gépekből is egy négymagos Core i5 már mindenre elég lenne neked. -
Flash82
tag
Sziasztok
Nem ismerem a mini pc t. Melyik olyan ami aránylag elfogadható játékra ?
Nyilván nem milliós pc khez mérten de elfogadhatóan fusson rajta a játék .
(kb 150 200 ezres kategória?) -
barizo
tag
Sziasztok
Segítséget szeretnék kérni.
Ezidáig erősen gondolkodtam egy NAS vásárlásán.
Aztán időközben felmerült bennem hogy lehet egy mini pc jobb lenne.
Ugye a NAS-t a szokásos dolgokra szerettem volna, media tárolás, "privát-felhő", torrent.
De közben bejött a képbe, hogy lehetséges meg kellene barátkoznom a HA (Home assistant) -al is, hogy egy kalap alá kerüljenek a különböző platformos okos kütyük...
Tehát ha ebből indulok ki, hogy szükségem lenne egy otthoni szerverre, ami 7/24-ben menne, amin futna a torrent, ami (akár külsö vinyón) tárolná a média tartalmakat, amiket elérne az otthoni kettő tv box, az okos tv, ne adj isten a telefonok.,és legfőképpen futna rajta a HA.
Mivel ebben a világban nem mozgok otthonosan segítsetek, milyen alap OP rendszerben érdemes gondolkodnom, illetve mi lenne az elvárható HW konfig egy ilyen mini pc esetében?
Köszönöm -
hackeeeee
Jómunkásember
Sziasztok!
Érdeklődő kérdés..
Adott egy Asus PN50-E1.. papíron, az Asus adatai szerint HDMI 2.0 van rajta.. viszont, megy rajta a 4K 120Hz. Ez, hogy lehetséges? Persze 4:2:0, 8bit mellett.. de akkor is..
-
miresz
veterán
Sziasztok!
Megfordult a fejemben, hogy veszek a jelenlegi HP ProDesk 600 G5 (i5 9500T, 250GB+2TB M.2, 16Gb RAM) mini PC-m helyett vennék egy [Intel® NUC 11 Enthusiast Kit] -et. Néha koca játékra is használnám. Főként War Thunder. A kérdésem az lenne, hogy valaki használ itt közületek ilyen masinát? Mi a véleménye róla? Vagy van e neki más alternatívája is? Természetesen a háttértárak és a memória átkerülne a NUC-ba.
Köszönettel! -
Necronom
senior tag
Igen, latom a problemadat - ezt valaki rendkivul bonyisan tanacsolta neked
szvsz ez az egesz igy kuka
Jo cuccaid vannak...nem azokkal van baj, hidd el - a szervezes es a megvalositas a bibi
En igy ebben a formaban nem mennek bele, hogy a mosti rendszered reszelgessem...
Felejtos
Ami kell az egeszhez:
- router (gondolom van)
- uj windows a gepedre
- kell az Intel NUC - ez lesz a Media PC es a Server is (erre kell egy Linux - gondolom az nem megy egyedul)
- kell a Zido
- es kell az AVR, a Denon
Ennyi
Ezekrol beszelek, minden mizeriat meg lehet szuntetni, de tudod jol hogy tavolrol ez nem megy...
Ill. mehet tavolrol is, ha mindened megvan ami kell
Kell hozza egy skype es egy kis programocska amivel tavolrol elerem a geped
vagy szemelyesen
Egy delutan alatt mindent rendbe lehet tenni -
makoss
veterán
válasz
Necronom #119 üzenetére
Én nemigazán értem ezt az egészet
Van pár éve egy Zidoo Z9S médialejátszóm de napi rendszerességgel probléma van az otthoni hálózateléréssel.
Állandóan kódot kér [link] Nem lehet ezt valahogy megkerülni?
Már beállítottam minden tudomásomra jutott beállítást, [link] [link] [link]
mégsem jön össze
Van mikor beenged, van mikor nagy nehezen... -
Necronom
senior tag
Nagyon szivesen segitek neked egy tenyleg epkezlab es egyszeru rendszer osszeallitasaban. akar az elejetol a vegeig!
Tipus szamra melyik Denon va neked? HDMI-s vagy meg az elozo korszakbol?Szervízben mondjuk nem használtak HDMI-t, a hangkártya is USB hangkártya volt.
Na ezert volt naluk jo...messze nem ugyanazok a korulmenyek!(na ezert szerettem volna lerajzolni az itthoni rendszerem semajat
)
Pista0001
Akkoriban nekem is eszmbe jutott es egy regi Soundblaster EX usb-s cuccossal semi baj nem volt
node az megse a HDMI ....ugyhogy optikain csak 5.1-em volt, de teny hogy az jo volt -
Pista0001
addikt
Nem bántam meg a nas-t, egyszerűbb vele az életem. Retró gépekhez is egyszerűbb, mert Win 98-hoz pl a pendrive-okhoz is driver kell, XP-n se könnyű néha adathordozón másolni, a hálózatot sokkal könnyebb összehozni. De médialejátszós tapasztalatom továbbra sincs, nem tudom, azokkal hogy megy.
-
Pista0001
addikt
NAS-ról nincs gondom, rendszerint a NAS mappáját felcsatolom hálózati meghajtónak, és kész, semmi hálózati beállítást nem változtattam. Annyi, hogy az elején otthoni hálózatot választottam minden megosztással. A NAS mappáit is fel tudom csatolni, a nyomtatás is megy gond nélkül. Úgy látom, neked a másik irányba van problémád, a Win gépről szeretnél megosztani, és azt nézni a médialejátszón. Ehhez nem tudok hozzászólni, nincs médialejátszóm, és közvetlen két gép egymás közti megosztását sem használom, mert a NAS-ra felmásolni egyszerűbb, amit másik gépről is el akarok érni. Van itthon Linux, Mac, Win különböző verziói, nem szivatom magam közvetlen megosztással a gépek között
Csütörtökön kipróbálom hdmi-n kiküldött hanggal, aztán meglátjuk. Bár szerintem nagy generáció különbség van a két gép között, esélyes, hogy az en tapasztalatom nem releváns a te gépedhez. Addig is inkább driver fronton néznék körül még.
Ja, ami viszont érdekes lehet, a szomszéd srácnak van valami kínai laptopja N4100-zal és Win 11-gyel, a hét elején egy frissítés óta nincs hang se bt-on, se a gép saját hangszóróin, sem a 3,5-es fülhallgató kimeneten. Egy barátjának ugyanilyen gépe van, nála is ugyanez a helyzet, szóval ha ez nálad is mostanában kezdődött (okt. 16-i a frissítés), akkor ez is lehet a baj. Próbáltam eltávolítani a frissítést, kiírta, hogy kész, de valójában nem távolította el. Még ma kipróbálom nála az usb hangkártyámmal, ha az megy, akkor relevans lehet a te esetedben is.
-
makoss
veterán
válasz
Pista0001 #108 üzenetére
Szervízben mondjuk nem használtak HDMI-t, a hangkártya is USB hangkártya volt.
Filmet otthoni hálózaton nézek, azaz néznék mert az is kinlódik, sosem jó
Tegnap is ma is téma, és érdekes, hogy minden sz@r be van állítva: [link] [link] ennél is valami fantom hiba lehet mert alig tudom elindítani a hálózati lejátszást Zidoo médialejátszón
De érdekes, hogy mobilon VLC-n semmi mókolással kódok nélkül megy [link] -
Pista0001
addikt
Igen, azért gondoltam erre. Gondolkodtam, mi lehetett más a két helyszínen, hdmi útja biztosan más volt. Nekem 2. gen NUC-om van (i3-3217), és nem tapasztalok ilyesmit. Win 10 van rajta, minden frissítés rajta van, ami eddig jött. Ennek egyáltalán nincs hangkártyája, hdmi-n tud küldeni hangot, vagy usb-s megoldást lehet használni. Nálam most az utóbbi a helyzet, amikor Mo-n vagyok akkor viszont hdmi-vel tévére van kötve, júniusban (akkor mondjuk még Win 7-tel) jó volt. A következő hét második felében tudom megint tévével megnézni, immár a win 10-zel.
Esetleg az neted/hálózatod otthon? Potplayer, VLC-ben helyi vagy hálózati forrásról próbáltad? A szervizben mi volt a forrás, csak netest próbáltak ott?
-
Necronom
senior tag
Azóta kiderült mi okozta?
Azon a gepen 100% valami windows bibi volt, hol elojott, hol elmult, frissitesek erkezese utan romlott ill javult
Nalam pl teljesen mind1 hova volt dugva a HDMI, nem azok okoztak a bibit
egyertelmuen es 100% a win. De hogy mitol es miert arra nem jottunk ra
A videokartyam egy Gigabyte Radeon 570, ott is elojott a problema, ugyanigy, ha a katya DP portjabol jottem ki, es persze az alaplapi HDMI is ugyanezt produkalta
Siman lehet valami kompatibilitasi bibi..lap+videokartya+win
DE erdekes, hogy egy Intel NUC-on is letezik ilyen.
Az, hgy a szervizben meg j volt, szerintem a puszta veletlen muve, ill. siman lehet egy olyan (szinten hihetetlen jelenseg), hogy a gep ki volt huzba, es/vagy ujra lett inditva (nem kikapcsolva aztan bekapcsolva) -
Necronom
senior tag
windowsnal nalamis elofordult ilyen csuszas
jutub hang csuszottm vlc meg megakadt es dadogott, media player volt hogy vegog sem jatszotta
aztan egyszer csak jo lett...jott egy ujabb frissites es megint vacak
a filmeket azota kodi nezem, ott nincs problema
jutub meghat barmi mason ...pl tv box
de igazabol mar reg attertem a nagygeprol kozvetlen lejatszasrol, elegem lettkell ez a gep neked barmi masra?
-
makoss
veterán
Üdv!
Van egy NUC 11 gépem Windows 10 Pro van rajta, youtube, vimeo-ban csúszik a hang, Facebook + hasonlókban szintén,
Potplayer, VLC-ben a kép megy, a hang ismétlődik 2-3 másodpercenként.
Lényegében az összes ami médialejátszás, kinlódik
Semmit nem tudtam vele csinálni, végeztem takarítást is, bár ezeknél nem nagyon ajánlják a ccleanert.
Érdekes, hogy mikor elvittem szervízbe ott mutatták, hogy semmi baja
Mi lehet a gond?
Volt már ilyen valakinél?
Annyi, hogy a NUC-ban van egy Samsung 980 Pro m.2 SSD 1TB,
meg 16 GB (2x8) Kingston kit Ram. -
Necronom
senior tag
Ma mar majdnem minden Linux grafikus
Van olyan amiben egytalan nem kell, azaz nincs olyan muvelet amit grafikusan, egerrel stb. ne lehetne megcsinalni....Ehhez tedd fel a Linux Deepin-t (A fentebb linkelt lap siman viszi+nem art neki a 8GB memo)
Ha nem baj, hogy piciket terminalozni kell akkor valoban jo a Linux Mint
Par sorokrol van szo a hasznalat soran, pl ha mountolni kell egy drive, es/vagy a mappa megosztas is terminalos - ha jol tudom
Es van meg egy nagyon alap grafikus "opika rendszerke" a Lubuntu, ez szinte a levegobol el, nem kell neki semmi eroforras, megis piszok hatekonyan muxik (nalam ez van fent)
Kodi fut rajta tokeletesen, persze a VLC is ha az kell, igy reszemrol neha bongeszgetek, arra meg e Brave browser hasznalom, alapban full reklam mentes a YT is
Ide is kell par sor terminalozas, de szinten csak annyi, hogy mountolasok es megosztasokhoz...Igazsag szerint ezeket mar nem is kell keresgelned, mert pl a chat gpt megmondja nekedcsak kerdezed meg tole, magyarul es leirja szepen, akar peldakkal..ja es tudod mi jo ebben? nem farad el, kerdezhetsz tole 1000-nyi hulyeseget is.
Lenyeg, hogy bosegesen van valasztek, de mivel ezek 5 perces telepitesek perndiverol, igy akar az osszeset kiprobalhatod es majd meglatod melyik jo neked
Csak ra szansz egy napot egy jo kis server es/vagy Media PC elkeszitesehez
A Deepin pl szebb kinezetre mint a W11, mukodesileg nagyon "wines" (start menu, panelek alul, oldalt felul akarhol...), jobb eger egy mappara es a windowshoz hasonloan lehet megosztani bla bla bla bla.....
A Mint elegge felhasznalobarat, de azt elfeledtek odairni, hogy a kockasabbaknak a baratjaDe amugy ugyanaz, csak minden mashol van, mint ahol keresned...
Lenyeg az hogy probald! Bocs a sok melledumaert -
Lényegében mindegyik Linux ugyanolyan, az alapokat kell ismerni és megérteni és igen, mindegyikben kell/lehet terminált használni, mert 1. gyorsabb 2. valamit csak ott tudsz megcsinálni 3. illetve itt mindent is meg tudsz csinálni. Vannak olyan disztribúciók, amik felhasználóbarátak, szerintem keress egy olyat, pl. kezőknek én a Linux Mintet szoktam ajánlani. Most egy olyan gépről írok, amiben egy N100 proci van, pont az, amit azbest említett pár hozzászólással korábban. Debian fut rajta Gnome asztali környezettel. Gond nélkül viszi.
-
Necronom
senior tag
-
azbest
félisten
Csak egy videót tudok mutatni, amit nemrég láttam az N5105, N95, N100 ddr4 és ddr5 összehasonlítására. Ott nem volt jobb a ddr5 és úgy láttam a ddr5-ös minipécékben jellemzőbben forrasztott a ram, szóval figyelni kell, ha szeretnél bővíthetőséget. Mivel egy csatornás a ram, így a 2 slot sem szempont. Pesze készülék típusonként is lehet eltérés a hűtés miatt vagy fogyasztás limit különböző beállítás miatt.
-
Patice
nagyúr
Integrált bennük a memoriavezérlő, szóval implementáció függő, melyiket választotta a gyártó.
Húzni nem lehet ezekben a lapokban, csak a max támogatott sebességig mehetsz, vagy alatta, ami szabványos.
Azt nem tudom, hogy a DDR5-tel érezhetően gyorsabb lesz-e, egy dolog miatt lehet mégis jobb választás: csak egycsatornás memóriát támogat. -
Hulot
tag
Nézegetek MINI PC-ket alacsony fogyasztású N100 procival. Nem tudom melyik RAM-mal érdemes választani. A DDR4-3200MHz vagy a DDR5-4800MHz-el?
Melyik lenne gyorsabb? A DDR5-ről hallottam, hogy nagyon rosszabbak az időzítések, magas a latency. De újabb generáció.
Érdemes-e gyorsabb DDR5-5600-at venni, lehet-e a memóriát felhúzni ezekben?
-
Necronom
senior tag
Nos akkor meg egyszerubb a dolog
Nem kell ehez brutal teljesitmeny...sajna pont a winfos miatt erzi ugy mindenki, hogy video nezeshez paks kell meg minden..pedig dehogy...
Elmondom neked, hogy a szoba sarkaban egy olyan csendes kis server uzemel nekem, hogy a letezeserol sem lehet tudni es mar tobb eve
Mindosszesen annyit kell ertsel az osszerakashoz, hogy be tudd tenni az alaplapot egy hazba es 1 SSD +1HDD ossze tudd rakni...a Linux install meg manapsag egyerubb mint a windows (barmiben szivesen segitek) A gepben mindosszesen 2db ventillator ami mozog es az 1db HDD (tapegyeseg ventije es a haz ventije)
Teli estek, csukott ablakok, teljes csend van, persze megfelelo cuccokat kell valasztani, de adhatok peldakat is
alaplap, 2x memoria, egy neked tetszo mITX haziko + tapegyseg
kell meg 1xSSD az oprendszernek + 1xHDD az adanak (arra kell figyelni, hogy ezek helyei meglegyenek a hazban)
ezt bosegesen ki lehet hozni ujban, hazai boltbol 150-bol
Ha megsem akarsz egy ilyen gepet epiteni (en pedig nagyon ajanlom) akkor ugy van, ott az intel nuc, vagy a gigabyte brix is akar... -
Patice
nagyúr
Én Intel NUC-okat használtam/használok most is.
Jó minőségűek, bár lehet drágábbak, mint a versenytársak.
12. Gen i3-as NUC-ot használok most, kicsit zavaró a hűtése, ha terhelve van az IGP is, olyasmi mint egy laptop hűtés.
Agyalok egy Akasa házon mellé, hogy passzív hűtésű legyen, de eddig még nem volt keretem rá (másra kellett).Ezeknek a NUC-oknak már jó a HDMI kimenetük HDR-hez is, mert már HDMI 2.1 szabványt tudják. Már csak megfelelő lejátszó kell hozzájuk.
-
Ablakos
őstag
Egyáltalán nem kell windows. A cpu-ba integrált videó megjelenítőt használnak a mini pc-k vagy dedikált gpu-s jobb lenne (ahogyan laptopokban )?
Torrent kliensnek is szeretném egyúttal üzemben tartani (24/7). Nem túl sok, 20-30 torrent.
Eddig Dune mediaplayert használtam, de hardver hiba miatt cserélek. A Dune mellett néhány éve a passzív hűtése adta a voksom. Nem szeretnék lármában aludni a mini pc mellett.Esetleg valaki egy konkrét típus/márka... Csakhogy valamihez tudjak viszonyítani.
-
Necronom
senior tag
Egy Kodi eleg sokmindenre kepes (ossze nem hasonlithato az ilyen winfosos appokkal)
Persze sok fugg attol is, hogy milyen vas van alatta, de inkabb ugy vettem eszre, hogy milyen oprendszer fut az adott vason
Ha kell a win mindenkepp ra, akkor okes, de en tennek ra egy megfeleo Linuxos particiot, amire felpakolom a Kodit azrt, hogy az eroforrasok 80%-at ne az oprendszer egye meg es akkor boldogan letezek a vason, latva az egesz HDD-t is, vagy barmit ami benne van filmezesre adattarolonak
Ha meg kell a win egy restartnyi idot csak el lehet viselni
Fizikailag ez siman nezhet ki ugy, hogy van egy 512-es SSD-m aminek a nagy reszet odaadom a wines particionak es mondjuk hagyok 64GB korul a Linuxnak, amin fut a Kodi
Ez melle meg teszek egy nagyobb HDD-t adatnak (filmnek)
Igy el tudod erni akar win alol is ha ugy kell hogy napi hasznalat...
Egs! -
Ablakos
őstag
kb.150ezres kategóriában (itthoni új beszerzés) egy mini pc képes egy media player színvonalát hozni? (minőségi film lejátszás)
-
Necronom
senior tag
simán szól az 5.1
Huhh ez igy nem egyszeru...
Az, hogy szol minden hangszorod meg nagyon messze all barmifele 5.1-tol
Ez leirni szerintem igenycsak nehez lenne, de ha van egy AVR hazimozi erositod, ami kepes erre, akko no problem...
Egyebirant meg szerintem neked eleg egy TV BOX is....
Ha erdekel a dolgo bovebben, akkor keress meg privatUdv: Necro
-
-
trog
tag
Köszi a választ. Mint írtam a 4k nem probléma/feltétel, úgyis kevés film van amit úgy néznék, azokat csak simán rámásolom egy külső vinyóra és azt dugom be a tvbe.
Én úgy képzeltem, hogy a film letöltése után elindítom a minipcn, a hang és a kép HDMI-n keresztül menne a tvbe a mini pcről, mint írtam max full hdban. Az optikai kábel pedig vinné a jelet a tévéből tovább az 5.1be.
Vagy ez így nem működne? -
Patice
nagyúr
Raspberry-n nincs optikai kimenet, hacsak nem teszel rá egy olyan kiegészítő kártyát, ami ad ilyet, még akár működhet is a megoldás, csak az adott kiegészítő kártyánál kell megnézni, hogy a sokcsatornás hangot is átengedi-e, vagy csak sztereó.
MiniPC már jobb erre, csak akkor olyan kell, aminek van optikai kimenete: ilyen szerintem ritka lesz, hacsak nem úgy van megoldva, hogy az analóg jack csatlakozóaljzatban van integrálva az optikai kimenet is. Szerintem ez is ritka lesz.
Épített ITX gép esetén olyan lap kell, amin van integrált optika.
Intel proci esetén 7. generációtol fölfelé tudnak az IGP-k 4K-t lejátszani, de akkoriban még nagyon limitált volt a HDR képes HDMI szabványt (HDMI 2.0b) tudó alaplap, szóval ezt is jól nézd meg.
Szerintem jobban jársz egy erősebb Amlogic procis boxszal. Itt van a topikja, érdemes az összefoglalóját elolvasnod.
-
trog
tag
Sziasztok, gondoltam a tv-hez intéznék egy minipct, semmi másra nem kéne csak torrenteket letölteni, max böngésznék/exceleznék róla néha. A tvt használnám monitornak, 1080pben nézném a filmeket egyenesen a minipcről indítva, azt a néhány 4ksat amit úgy néznék meg rámásolom szívesen pendrivera ha tudok vele spórolni, használt eszközben gondolkodom akár innen az apró részlegről.
Mivel nem vagyok otthon a témában várom a javaslatokat. Pénztárcakímélő legyen, de a lejátszás azért ne akadozzon.
Kell a fentiekhez mini pc ITX házban, vagy elég egy raspberry 3 kaliber is hozzá? SSD-t/Külső HDDt tudok átszerelni a laptopomból, microSDs dolgokkal még sosem próbálkoztam.
5.1 hangrendszer van optikai kábellel a TVhez kapcsolva egy DVD lejátszó/erősítő segítségével, az 5.1 részét szeretném megtartani, nem tudom ezt ki kell-e emelnem külön, tényleg vakon vagyok a témában nagyon. Köszi előre is! -
Sziasztok,
Hogy jobban pörögjön a topik....Bedobok egy linket: [link] . Starfield a Minisforum minipc-jét! Ha jól számoltam, akkor az USA-ból szállítással együtt kerülne olyan ~250-300K forint közötti áron, de a teljesítménye azért nem rossz. Átlag 40 FPS-t nézek ki belőle 1080p-n, de egyes helyeken megvan a 60 is. Azért egy ekkora kis készüléktől ez nem rossz teljesítmény!
-
xy.zsolt
őstag
Lezártam a levelezést a geekbuying.com -mal. Kérésükre videoval bizonyítottam, hogy ahogy csatlakoztatom az ssd-t sata-n abban a pillanatban wifi interferencia jelentkezik a tőlük vett Bmax b3 mini pc-n. Kb totál hülyének néztek.....elsőre azzal próbálkoztak, hogy nem kapták meg a videót majd azzal, hogy "nem látják" azt ami vitathatatlanul megjelenik a videon. Szóval részemről csak egy újabb suttyó kínai cég amely szelektál a vásárlói értékelések megjelenítésével......plusz totál hülyének nézi a jogos panasszal rendelkező vásárlóját. Tipikus kínai mentalitás az is, hogy mindezt szépen próbálja kommunikálni. Részemről egyáltalán nem ajánlott shop.
-
xy.zsolt
őstag
Közben megvettem a Bmax b3-at....teszi a dolgát a leírtak szerint. Egy a gondom...A Kingston ssd sata kapcsolatnál is interferenciát okoz a 2.4 Ghz-es wifinél. USB3-nál is ezt eredményezett ezért gondoltam, ha már van sata a mini pc-ben rákötöm arra...nem jött be.
Szóval mit lehet tenni az 5Ghz-es wifire váltáson kívül? -
PTomi92
aktív tag
Sziasztok!
Vásároltam egy HP Elitedesk 800 G4 mini Pc-t, az i5 8500 CPU-val szerelt verziót. Beüzemelés előtt kitakarítottam, újrapasztáztam. CoreTemp szerint 70-80 fok között ingadozik a CPU hőmérséklete, de néha 90 fok feletti értékeket is kiírt. Mennyire normális ez? Lehetséges, hogy fals értékeket ír a program? Használ valaki ilyen PC-t?
-
ToBeY
nagyúr
Hello
Kb 180-200k körül milyen mini pc ajánlott mindennapos használatra?
4k32" monitorhoz kéne filmezésre és hobbi photoshophoz
Én a DELL Optiplex 7000 nézegettem itt az aprón,de hátha van jobb Deal -
xy.zsolt
őstag
Srácok, Látom képben vagytok....a kérdésem az lenne, hogy erről a Bmax b3 mini pc-ről mi a tapasztalat? Netes használat, hd-s yt videók akadozásmentes nézése, stb a cél...szóval semmi extra. Egy 12 éves x121e thinkpad-ot váltana amin win10 pro fut és egyre gyakoribb a kékhalál
Köszönöm -
Geripapa
aktív tag
Sziasztok, tudtok ajánlani nekem egy ilyen mini PC-t? Szervernek használnám, Open media Valut futna rajta mint nas két winyoval, meg mellete a home assistance, ill a torrent max 10 torrenttel egyszerre. Lehet ezeket ilyen használni vagy el vagyok tévedve? minnél olcsobb annál jobb. Használt is érdekel.
-
Necronom
senior tag
hat ezert jo a Linux
ott nem akadozik....
de persze te tudod mire van szuksgedegyebirant az 50mbit/s - az 6.25 MB/s ami egy HDD-nek meg sem szabadna kottyanni
Nalam egy nevetseges 1100MHz Celeronnal megy a file server 4MB memoval egy mITX lapocskan 4TB lassu HDD-vel....
Torrentezek ra 8-10 MB/s, azaz 64-80 mbit/s-sel, ez mellett meg ketto db TV box nez rola FHD filmeket akadas vagy mikro lag nelkul....(barmikor megtekintheto!)Nem lehet, h nalad van valami bibi?
-
Necronom
senior tag
De minek az SSD torrenhtez? Kihasznalatlan, 3x akkora HDD-t kapsz erte stb stb...
Meg akkor sem kell SSD, ha egyszerre torrentezel es ugyanarrol a HDD-rol nezed a filmetEgy jo Linuxhoz 4GB memo is eleg a 8GB pedig tobb mint eleg
Sokan felnek tole, de egyszerubb felrakni mint a wint...nembeszeve arrol, hogy 10 perc se kell hozza
Kulsore szebb mint a win, fel ora latt siman meg lehet tanulni hasznalni, nem, nem kell semmilyen parancssort megtanulni, ugyanugy egerrel tudod az osszes funkciot elerni
Mindenfele videolejatszo van hozza es tobb fele torrent klien is
Tehat a belso SSD-re oprendszer, kulso HDD-re meg minden mas
HAJRA! -
Midway
senior tag
[link] erről valaki véleményt? Netezésre alap dolgokhoz , külső ssd-vel torrent elég lenne?
Árban szerintem elég jó. -
werszomjas
addikt
Annyira azért nem nagy deal árban.
90k körül mennek a használt Ryzen-es mini PC-k. 256GB SSD-vel, 8GB RAM-al.
Ezek általában Ryzen 5 2400G-vel vannak szerelve, amiben Vega 11 VGA van.
Ez a szett gyakorlatilag ugyanazt tudja tudásban, mint a linkelt kínai.1TB-os SSD 20k, +8GB RAM 10k, így kb ugyanott vagy árban 120k.
Garanciára tekintsünk úgy, hogy egyikre sincs (itthon kapható használtról már lejárt, kínaira meg inkább nincs, mint van)
Így igazából annyi előnye van a linkelt BMAX-nak, hogy új és 2 évvel fiatalabb a hardvercsalád benne. (2018 vs 2020)De javíts ki, ha tévedek.
-
Gabesz87
veterán
A garanciális ügyintézést leszámítva milyen véleménnyel vagytok az ilyen gepekről? Mert ~117e-ert EU raktárból egész elképesztő mi van benne.
-
werszomjas
addikt
Sziasztok,
HP Elitedesk 705 G4-et használ valaki?
Ryzen5 2400G verzió.Nekem kicsit zajosnak tűnik, vagy ez normális?
Ráadásul nem is folyamatos zúgó a hang, hanem ilyen hullámzó.
VideóNVME SSD van benne, már alap használaton is 45-50 °C között van a hőmérséklete. Ez normális, hogy ennyire melegszik?
-
z123456789
addikt
válasz
gyáliSanyi #55 üzenetére
Nem mondasz hülyeségeket.
Köszönöm a segítséget, írtam is neki.
Illetve nézegetek. -
gyáliSanyi
őstag
válasz
z123456789 #54 üzenetére
Szia!
Nem vagyok egy nagy hozzáértő.
De a hirdetésekbe most ez van ami a keretbe, helybe neked jó is lenne: [link]
Ennek az új ára 150 ezer volt régebben, szóval ennyiért jó vételnek mondanám.
[Portok M920Q]Ilyen felhasználáshoz mondjuk egy használt 40 ezres is jó lenne. Netezéshez szinte bármi, amin elfut a Windows 11.
-
z123456789
addikt
Sziasztok!
Szüleimnek szeretnék egy mini PC-t venni. Totál nem vágom, mik a fontos tényezők.
Kértem árat asztali PC-re, de ott az elképzelés feletti árakat kaptam sajnos. Vagyis hát mint utóbb kiderült, mégsem akarnak annyit költeni rá.
Illetve rájöttünk, hogy teljesen elég egy mini pc.Igények.
-felhasználás: internetezés
-legyen 100 000 a keret
-nem tudom milyen a monitor sajnos, de igazodjunk 1920x1080 FHD felbontáshoz, display port és HDMI csatlakozási lehetőséggel ha lehet.
-jöhet használt is, akár privátban olyan is kereshet, aki konkrétan tud ajánlani használt gépet jó minőségben, megfelelő PH-s értékeléssel rendelkezve. Győr környéke előnyben.
- +1: Windows 11 fusson rajta! s az sem baj, ha adnak hozzá licenszt.Köszönöm előre is.
-
Necronom
senior tag
válasz
gyáliSanyi #52 üzenetére
GIGABYTE Brix - de nem hiszem h 20-ert hozza lehetne jutni
keresgelj es konfig fuggoen nagyon sokat talalni -
gyáliSanyi
őstag
Sziasztok!
Nem épp asztali géphez, de egy mini ipari pc-hez szeretnék konkrét típus találni.
1. Mire fogod használni a gépet?
Folyamatossn menne rajta egy 1gb-os kis szoftver. Amolyan műhelyprogram.
2. Milyen alkatrészekkel rendelkezel, amit az új gépben meg szeretnél esetleg tartani?
Semilyennel egy komplett mini pc érdekelne.
3. Milyen alkatrészekre van szükséged?
A programhoz minimum 2x1Ghz processzor, 2Gb ram, wifi, OpenGL, Windows 7-től felfele. USB legyen rajta, Hdmi monitornak.
4. Mennyi a kereted rá?
10-20k használtan.
5. Mekkora a monitorod natív felbontása
Monitor nem számítana. Hdmi-n keresztül egyszer beállítva lenne, utána Monitor nélkül üzemelnek.Lehetne Raspberry is. De inkább kihagyás a programozgatást, ha már van Windowsos megoldása is a programnak.
Kis fogyasztás előny. Műhelykörnyezeti párába, hidegben (5-10 fok) is jó lenne, ha elketyegne. -
Geri85
csendes tag
Üdv.!
Mivel már kiöregedtem a PC játékokból és gyakorlatilag csak Fifázok, 4K filmezésre, netezésre, munkára (nem gépigényes munka) használom a gépet, így eladósorba került a PC-m. Mivel kicsi és halk gépet akarok, így jutottam el a Mini PC-kig.
Ki is néztem egy MSI CUBI 5 10M gépet, de érdekelne az itteniek tapasztalata, hogy mire figyeljek, esetleg a fent nevezett gépről vélemény. (MSI 9S6-B18311-644)
Esetleg elfut ezeken egy Fifa 22 vagy gyakorlatilag játékok terén ezt is engedjem el?
Illetve mennyire Windows 11 kompatibilisek ezek, mennyire jól kezelik a perifériákat.
Előre is köszönöm a válaszokat!
Geri -
Sidorovich
senior tag
Sziasztok!
Otthoni kis hobbi szervernek keresek új gépet. Az irányelvek:
- kis fogyasztás, lehetőleg passzív hűtésű
- 24/7 működést bírja
- nem kell nagy teljesítmény (Ubuntu szerver lesz rajta, desktop GUI nélkül, néhány webservice és egy SQL DB fog futni rajta Docker containerekben)
- a keret az egészre max 100.000 HUFRövid kutatás után arra jutottam, hogy egy barebone gép lenne a legalkalmasabb a feladatra, kinéztem ezt: https://ipon.hu/shop/termek/asus-mini-pc-pn41-vga-port-intel-celeron-n4500/1976845
Ez a Celeron N4500 mennyire "erős" a kategóriájában? Gondolom egy Raspberry Pi 4-hez képest azért lényegesen többet bír, nem az i3-hoz vagy Ryzenekhez hasonlítanám.
Van tapasztalatotok ezzel vagy ehhez hasonló gépekkel? Mik a benyomások?Ehhez még venni kell SSD-t és memóriát, 120/240GB és 8GB RAM elég lesz a feladatra. Milyen szériát ajánlanátok, ami erre a célra jó lehet? Gondolok itt arra, hogy 24 órában menne, és kis, passzív hűtésű házban lesz, ezért SSD-ből valami olyat szeretnék ami nem melegszik annyira, nem gond ha nem olyan gyors, a hűvös működés és a megbízhatóság fontosabb. Valószínűleg M.2 SATA tempója is bőven elég lenne.
-
sarampo
csendes tag
Sziasztok!
Tanácsot szeretnék kérni.
Egy USFF / Micro PC-re (Windows) van szükségem.
Min Core i3 szint (de lehet AMD is, sőt), 8GB ram, 256GB SSD elég.
Keret: max 4-500eSzitu: egy ügyfél szeretné, ha nem a saját gépemről dolgoznék, de jelenleg nincs megfelelő virtual desktop megoldásuk (meg túl sok külsős emberük sem). Rám bízták, hogy válasszak gépet.
Van saját laptopom (egy Lenovo) 100W töltővel. Egyetlen USB-C kábellel csatlakozik egy dokkolóhoz, amibe aztán minden szar bé van dugva (töltő, monitor [HDMI], rj45, perifériák).
Ez a dokkoló egyébként egy jó minőségű kínai cucc ( [link] ), eddig minden géppel gyönyörűen működött (Lenovo, HP, Dell, Macbook). Sajnos 3-4 idegen gép van nálam folyamatosan, tehát nem egyedi a mostani igény, csak itt naponta kellene használnom a gépet, nem csak időnként, ha vmi gáz van. Az irodám viszont kicsi, így az asztalom is. Egyszerűen nem fér el rajta két laptop kényelmesen.Azt szeretném, ha elég lenne átdugnom ezt a kábelt, és máris dolgozhatnék az ügyfél gépén. Külön kiemeltem a töltőt a teljesítménye miatt, de az nem gáz, ha a saját töltőjét kell használnia, csak kommunikáljon rendesen a dokkolóval.
Nem egy KVM switchet szeretnék, mert elég rossz tapasztalataim vannak.
Írhattam volna, hogy olyan micro PC kell, amin van USB-C port HDMI móddal, de elsősorban az érdekel, hogy valakinél van-e ilyen megoldás, ami megbízhatóan működik.
Előre is köszi a segítséget.
Sorry, ez elég hosszú lett, húzok másik topicba, ha nem idevaló... -
Gomez
aktív tag
Szervusztok!
Itthoni felhasználásra (elsősorban netezés, filmnézés, libreoffice) keresek megbízható, csendes mini PC-t második gép gyanánt (tehát a játékos felhasználás nem cél). Max. 2k monitort kötnék rá. Ez jó választás lenne teljesítményét tekintve és ár/érték arányban?
https://store.chuwi.com/products/chuwi-corebox
Vagy mást javasolnátok inkább?
Előre is köszönöm a véleményeteket. -
Necronom
senior tag
-
Ruben82
csendes tag
Sziasztok.segitségteket szeretném kérni.ha árat nem nézzünk melyik jobb választás mini pc vagy android tv box csak letöltött 4k film lejátszására?
-
boxcar
csendes tag
-
Necronom
senior tag
válasz
ladam050406 #36 üzenetére
Nos igy mar vilagosabb a dolog
Csupan azert kerdeztem, mert pl hiaba a tavoli asztal, jatekot akkor sem tudsz kezelni a kisgeprol, hiaba fut az akarhol is, akkora a lag es egyeb mas dolgok, hogy erre alkalmatlan, ahogy videonezesre sem jo
Eebbe melyebben en sem mentem meg bele, hogy mi lehet az oka, hiszen csak egy kepernyot es a vezerlest kellne atvigye....mondjuk pont erre jo a Miracastes ott nincs ekkora lag es videot is nezhetsz, csak akkor mindket gepet Miracast kepesse kel tegyed, ami meg csak wifin hajlando mukodni
Viszont ott a chromecast, ami mukodik droton is, de ott meg nem tudom, hogy vezerlest is at tudja adni vagy sem
Lenyeg az, hogy mind a tavoli asztal vagy barmelyik ilyen tavoli eleros program nem kepes arra, hogy videot nezzel ezeken keresztul...Netezni, okes, persze korlatozottan, egy masik program kezelese pedig pont az, amire ez valo
Erre mondjuk az Anydesk egy nagyon jo megoldasGep ugyeben, pedig ezt joval kevesebbol is meg lehet oldani
miniITX alaplap - kedvedre valasztott procival (nalam egy alapra integralt 1100MHz 2 magos cerka van)
4GB memo
120 SSD
Tap es kis hazikot neki
Nekem ez cca 50 alatt kijott boseggelErre aztan ha nagyon windows, akkor felteheted, nem lesz egy hude, mert kuszkodni fog a 4GB miatt
Jomagam epp ezert tettem fel egy Linuxot es lass csodat, a fent emlitett kis masinan vigan elvan a Linux, annyira, hogy akar rola is meg lehet nezni a FHD filmeket, bongeszni meg egyszeruen vele kellSokkal gyorsabb, mintsem tavoli asztalon csinalnam
De persze, ha tavoli asztal es errol akarod kezelgetni a nagy gepedet, akkor edes mind1 miyen oprendszer teszel ra....JO probalkozast!
-
ladam050406
újonc
Köszi a válaszod.
Szeretném 100%-ban kihasználni a fönti "fő gépem" minden erőforrását. Internetezés (10-20 ablak), zenehallgatás, 3D tervezés valamint 3D nyomtató szoftver kezelése: szeletelés (Ultimaker Cura). A kisgép a pincében csak a távoli asztali kapcsolatra lenne használva, és azon nem szeretnék programokat futtatni.
Úgy gondolom, ha távoli asztali kapcsolattal kapcsolódok a fenti gépemhez, akkor a fönti gép erőforrásait használom, így ennek a gépnek nem kell egy nagy erőgépnek lennie. De javíts ki kérlek ha tévedek. -
Necronom
senior tag
válasz
ladam050406 #34 üzenetére
Sorry, de nem jo a megkozelites...
A legfontosabb kerdes az, hogy mire akarod hasznalni?Ertem ezen pl. videonezes, jatek, esetleg irodai feladatok?
-
ladam050406
újonc
Sziasztok!
Rövid leszek, remélem tud nekem valaki segíteni, köszönöm előre is (:
Adott egy számítógép: INTEL CORE I5-10500, GIGABYTE B460 HD3, KINGSTON HYPERX DDR4 16GB 2666MHZ CL16 DIMM 1RX8 (KIT OF 2), GIGABYTE 550W 80+ BRONZE, ADATA 512GB M.2 2280 (ASX8200PNP-512GT-C) SSD + a jövőben ehhez a géphez lesz egy 21:9 ~34" -os monitor.
Ezt a gépet szeretném elérni a pincébe hálózaton keresztül (vezetékes) távoli asztali kapcsolattal egy kisseb géppel. A kérdés az, hogy mi legyen ez a kis gép?
Ami biztos, hogy egy: DELL E2720HS 27" LED MONITOR -t kell elvinnie akadásmentesen maximum felbontáson.
Egy ASUS Mini PC PN40-BBC532MC + ram + m.2-es ssd-n gondolkodtam elsősorban, de ez így bruttó ~75-80 ezer forintba kerülne. Van-e ennél olcsóbb megoldás, egyáltalán ez elég-e, pl. egy raspberry pi-elbírná-e (ugye itt felmerül az a kérdés, hogy a raspberry tudja-e a távoli asztali kapcsolatot).
Fő kérdés: Milyen gépre lenne szükségem amennyiben napi szinten használni szeretném? -
Necronom
senior tag
ugyanaz mint a Kodi csak ki van herelve, igy joval kevesebb eroforrassal is beeri
viszont kell neki egy Android alap amit futtatnod kell, hogy mukodjon, ugyanonnan tudod letolteni
Ez nem egy komplett emulator, hanem csak egy droid kornyezet, igy szinte alig igenyel eroforrast
Nalam vigan mennek ezzel a parossal a 4k filmek egy joval gyengebb gepen
MiniITX alaplap, beforrasztott Celeron 1100Mhz proci, ami kb 8-900-on szokott jarni
Ugyan nem HDR de ez ebben az esetben nem oszt, nem szoroz -
Necronom
senior tag
Szvsz a GPU keveske hozza de ne add fel, ez csak szoftveres bibi lehet, ekkora teljesitmeny alapbol elegnek lellene legyen
Probald ki ezt: https://appsonwindows.com/apk/55182/
Kodi alapokon nyugszik ez is -
Falcon75
tag
Üdv. mindenkinek. A következő problémával fordulnék hozzátok :
Van egy intel i3 7100u (Kaby Lake) processzor integrált intel hd620 gpu val amit a Kodi playerrel használok filmezéshez. Namost a 4k Hdr filmeket akadozva, szaggatva viszi csak. Tud valaki egy integralt gpu-s rendszert intel vagy amd platformon ami akadásmentesen hibátlanul viszi a 4k Hdr t? Köszi.
Core i3 kevés? i5, i7? Vagy Amd Ryzen? -
fPApi
őstag
Ezen a Beelink SEi10 Mini PC-n gondolkodom, és mivel filmnézésre is használnám felmerült, hogy jól gondolom, hogy ez már tudja a 4k-t és a HDR-t is gond nélkül?
-
GU-81M
tag
Sziasztok!
Jelenleg a következő konfiggal rendelkezem: I5-3570k, 8GB RAM, HD7950, SSD-k és HDD-k vegyesen, 2 fHD monitor display porton, és Win10. Leginkább netezésre szoktam használni (sok chrome tab, youtube, stb), néha VS Code, IntelliJ, ArchiCad, stb. Szeretném ezt a konfigot a lehető legkisebb méretűre csökkenteni. Nem gamer pc a cél, így a video teljesítmény csak annyiban fontos, amennyire a jelenlegi feladatoknál szükséges. ODD nem kell, csak egy SSD maradna a gépben.
Méretben leginkább egy Dell Optiplex 3020 Micro tetszene, de nem tudom, hogy milyen teljesítményre számíthatok egy ilyen géptől. Lassabb gépet nem szeretnék, viszont méretben a lehető legkisebbet szeretném. A keret kb 100k, de indokolt esetben el tudok térni ettől. -
Macika_MC
tag
Sziasztok.
Nagyon sokáig gondolkoztam, hogy milyen Mini PC-t kellene venni.
[intel NUC] , [Asus PN62] , de végül egy [Elitegroup] mini PC mellet döntötten és nem bántam meg, ebbe asztali processzor kell.
Na szóval a configom:
-ECS LIVA ONE H470 95-670-MT1003 vékony kliens számítógép [link]
-Intel i5 10400 2,9GHz (6mag/12 szál) [link]
-Kingston A2000 1TB NVMe SSD [link]
-Kingston 2666MHz DDR-4 HyperX Impact (2x8GB) párban = 16 GB [link]
-Dell S2721D 27" WQHD IPS HDMI-DP LED monitor [link]
-Rapoo E9000 bill+egér. [link]Hát mit is mondjak valami, hihetetlen gyors a kicsike.
-
gabor128
aktív tag
Sziasztok,
Anno vettem egy Esprimo Q9000 Mini PC , I3 CPU-val, meg HDD-vel. HTPC-nek szántam. Youtube-t szoktam használni vele, de időnként akad a hang (meg lassú, mire betölti az oldalt). Az a gyanúm, hogy kevés a gép a netes videónézéshez. Szerintetek?
Illetve megkérdezném hogy fel lehet tuningolni I5-el és egy SSD-vel, hogy jobban menjen? -
Kaisho
kezdő
Sziasztok!
Egy olyan kérdésem lenne,hogy van egy Asus vivo mini pc-m amivel nagyon meg lennék elégedve. Egyetlen egy apró gondom van vele. Ha bekapcsolom nem mindig áll fel a rendszer. Csak bejön az Asus logó,kicsit tölt és elsötétül a kép és megáll. Újra kell indítani utána pedig pillanatok alatt bejön a win.
Tudnátok ebben segíteni mi lehet a gond? -
Petikusz
tag
Én is sajnálom hogy nem pörög. én ezzel szemezgetek. jó lenne ha véletlen van valakinek ilyen mndana véleményt. [mini pc gtx 1650]
-
pinnacle
nagyúr
Sziasztok! Nem is értem, hogy ilyen érdekes/hasznos topik miért nem pörög ezerrel.
Én nem is ismertem a miniPC-ket, Minisforum topikban ajánlottak párat. Dell Optiplex 30xx, Lenovo Thinkcentre Mxxx, HP EliteDesk/Prodesk Asus PBxx, Minisforum, ASUS VivoMini PC PN50.
Idős embernek vettem 17,3"-as laptopot, alig bírta kinyitni, a kijelző fényereje is kevés, pedig ez a jobbak közül van. Szinte biztos vagyok benne, hogy ha valaki a laptopját az asztalon tartja, nem fontos a mobilitás, akkor jobb választás a miniPC+monitor. A fent linkeltek közül szerintetek melyik a legjobb? Valakinek van tapasztalata miniPC-kel? Én az ASUS VivoMini PN50-re gondolnék, idén is majdnem pariban van a Intel NUC 11 i7-el, fogyasztása kevesebb, fontos lenne a halkság, mondjuk terhelésnél van hangja, tavaly jobb volt a NUC-nál. Böngészésre, képek, FHD videók Youtube, Netflix kellene. Mit ajánlotok?Tényleg fura, hogy enyém csak a 20. hozzászólás, Androidos boxok nekem nagyon bejöttek, az a fórum nagyon megy. Csak arra tudok gondolni, azért nincs érdeklődés a miniPC iránt, mert ár/érték aránya nem jó. Mondjuk az is igaz, hogy Androidos boxot tudok venni 15k-ért, Windowsos miniPC-t meg nem.
-
Vastika
tag
Sziasztok!
Ha már mini gépek, hátha valakit érdekel:
https://www.lenovo.com/us/en/desktops-and-all-in-ones/thinkcentre/m-nano-series/ThinkCentre-M90n-IoT/p/thinkcentre-m90n-iot
:-)
-
Falcon75
tag
válasz
tupacamaru #10 üzenetére
Szia. Intel hd graphics 620 van a gépembe. A HDR t csak akkor tudja ha frissíted a hdmi csatlakozó firmware-t a 2.0 (a) ra az alaplapgyártó weboldalán. a 2.0 nem elég ill. frissíteni kell, ha az alaplapgyártó erre ad lehetőséget. persze kábeleknek is jónak kell lennie. amúgy az igp viszi a 4kHDR t. MPC HC+madVR.
-
Necronom
senior tag
Sziasztok,
Hatha segitseg nehany itt feltett kerdesre:
A miniPC mint olyan, az nagyon tag fogalom, lehet az akar egy Androidos TV Box, egy Raspberry PI, de persze vannak gyarilag miniPC-bek hivott holmik, mint pl a GigaByte Brix
Vagy, ha csak egy kicsit ugyesebbek vagyunk, akkor magunk is osszeallithatunk egy mITX alaplapos holmit, mar ha a 20x20cm meg mininek szamit
Teny, hogy ez utobbi lesz a legjobb erre, hiszen megiscsak egy PC es azt teszunk fel ra, amit akarunk, persze HW konfigtol fuggoenA Rapsberry szerintem azoknak valo, akik szeretnek mokolni, sokmindent ki lehet beloluk hozni, de igazbol egy komoly valami sosem lesz belole - lehet ellentmondani
-, hiszen nem is az a celja
A TV boxok kicsit jobb helyzetben vannak ez ugyben, manapsag mar annyi a kinalat, hogy kiigazdni is nehez bennuk, ami viszont tuti, hogy alkalmasak napi feladatok ellatasara Androidos kornyezetben
(itt el lehetne az is mondani, hogy igen, vannak windowsos boxok is, csak szvsz ezek mar majdhogynem ertelmetelenek, hiszen itt is arrol van szo, hogy a HW kornyezet arra eleg, hogy a win fusson es ez majd minden esetben igy van)
A Gigabyte Brix es az ehhez hasonlo valoban gyarilag miniPC-nek keszult holmik mar sokkal jobb helyzetben vannak, viszont egy valamire valo Brix szerintem draga - viszont pici
Ennyi erovel inkabb egy epitett mITX, ami ketszer akkora meretben, viszont lehet talalni hozzajuk egesz pofas hazakat, akar kockat, akar fektetett (allitott) kivitelben es itt csak a penztarca szab hatart az elkepzeleseknek es meg mindig arrol beszelek, hogy zajtalan, akar full passziv is lehetA legfobb kerdes tehat mindig az - fokepp egy celeszkoz eseten -, hogy mire akarjuk hasznalni
Egy Raspberry ara 15-akarmeddig, egy Androidos TV box ara mar sokkal behatarolhatobb, 15-50 eFt (windows konyeztben akar 70-120 eFt)
A gyari miniPC-k, pl a Brix ara felszereltsegtol fuggoen 40-200 eFT es egy epitett mITX szinten felszereltsegtol fuggoen 20-30 eFT-tol ameddig a kepzeltunk tartPersze atfedesek mindig is lesznek, hiszen pl egy TV box arra jo, hogy filmeket nezzunk rajta keresztul, de ettol fuggetlen kepes arra, hogy turelmesen bongeszgessunk vagy youtube videokat nezegessunk rajta
De nagyon masra nem kepesek mokolas nelkulRemelem segitettem picit, legalabb abban, hogy legyen nemi fogalom arrol, hogy mi is az, amit szeretnetek megvalositani
Udv: Necro
-
hentes555
senior tag
Sziasztok!
Nem tudom mennyire megfelelő a topik, de egy HP Elitedesk 705 G2 mini gépről kérdeznék.
Láttam az egyik helyi boltban jó áron , 37k és A12-8800B+AMD R7 APU, 8 Gb ram, 250 gb hdd Win10-zel. A kérdésem az lenne, hogy valakinek van ilyen cuccal tapasztalata? Karácsonyra gondoltam magamnak, lecserélni a mostani nagy asztali gépet, lehet jövőre koliba is fogok költözni, szerintem sokkal jobban el lehetne vele férni, mint az asztalival.
Felhasználás szempontjából az idő nagy részében netezés, egyetem miatt Office cuccok babrálása lenne, játszani nem nagyon szoktam, max. ETS2 vagy Spintires-ben dagasztom a sarat néha unaloműzésből.
Ami érdekelne, az elsősorban hogy mennyire hangos egy ilyennek a hűtése illetve mennyire szoktak melegedni? És egyéb hátránya van az ilyen miniPC-knek?
Lehet noob kérdés, de sosem volt még ilyen eszközöm. -
previa69
csendes tag
Üdv szakértők
Netezésre szeretnék egy hangtalan minigépet, nonstop üzemre
Linkelnétek nekem melyik fórumban írnak ilyenekről ?
Vettem egy xiaomi boxot az tényleg hangtalan de egyszere csak egy oldalt lehet megnyitni rajta sajna
De a csend nagyon kellemes
Ez a mostani gépem
Itt a memóriát keveslem és zavar a hang
Ebból max az SSD tudom hasznositani
Fujitsu Simens
Windows 8.1 Pro 64 bites
Intel Core2 Duo Cpu T5270 @1.40 GHz 1.40 GHz
RAM 3 GB
128 SSD
2 terrás külső merevlemez és 4 terrás NAS van még hozzá -
Zyronkemble
csendes tag
Sziasztok!
A segítségetek szeretném kérni. Vásároltam egy W5 pro MiniPC-t, alapból win 10 home volt rajta. Elég lassú volt és frissítési problémái is voltak, ezért ráhúztam egy win 10 pro verziót, most már gyorsabb lett, viszont nem képes felismerni az érintő képernyőt, az audio drivert, a wlan és bt drivert...Már próbáltam mindenféle driver updater progival, próbáltam külön keresni is hozzá. Egyszerűen nem megy
Cherry Trail CR alaplap van benne és Intel atom x5-z8350 processzor. Tudnátok segíteni?
-
atee_13
őstag
Sziasztok!
TV hez keresnék valami mini pc-t. Elsősorban a cél digi omline lenne, itt nézném a csatornákat.
Mi lehet ehhez a legjobb ár érték arány.
Esetleg, ha nem nagy összegért lehet venni valamit ami sokkal többre képes akkor annak sem lennék az ellensége
-
Woodcutt3R
tag
válasz
Project: A #5 üzenetére
Az általad linkeltbe "Intel® HD Graphics 500" van.
Tupacamaru azt írta, hogy érdemes legalább HD Grapics 620 venni már a HDR miatt.Az a helyzet, ami 620-630 HD Graphics, az már 300 USD környékén van már, annyit nem szánnék rá.
Ezzel kacérkodok most az alábbi, de ebben is csak 600 HD Graphics van:
-
tupacamaru
veterán
válasz
Woodcutt3R #9 üzenetére
Úgy értettem a keveset, hogy majdnem minden 4k anyag HDR-es, tehát hiába tudja lejátszani, a színek nem lesznek megfelelőek. Szerintem tudná az én lapom is, csak az Intel nem ad ki rá drivert. A HDR-hez 7. generációs Core processzor kell amibe legalább egy HD Grapics 620 van integrálva. Az első linkeden a i5-7200U-nak már tudnia kell, de csak akkor lesz 60Hz, ha HDMI 2.0 van a lapon.
-
Woodcutt3R
tag
válasz
tupacamaru #8 üzenetére
"Viszi a 4k 60Hz-es filmeket is, de nincs HDR támogatás. FullHD-ig tökéletes volt, de beújítottam egy UHD TV-t és így már kevés."
A 4K HDR miatt kevés? Ennyire erőforrás igényes a HDR? Milyen mini pc integrált CPU és VGA tudná meghajtani a 4K HDR-t 60hzn? Első postomban jó pár CPU verzió szerepel a linkek mögött.
Köszönöm! -
tupacamaru
veterán
válasz
Woodcutt3R #6 üzenetére
Van igény, nekem is van egy épített mini PC-m Asrock J4105+8GB RAM. Folyamatosan megy, torrent+film lejátszásra. Viszi a 4k 60Hz-es filmeket is, de nincs HDR támogatás. FullHD-ig tökéletes volt, de beújítottam egy UHD TV-t és így már kevés. Most vagy egy Amlogic-os dobozzal nézek filmet, vagy PLEX-el a TV saját lejátszóját használva. Mind a két esetben a gép HDD-jéről jönnek az adatok.
-
Project: A
tag
válasz
Woodcutt3R #6 üzenetére
Igen-Igen, fura...
Nekem éjjel-nappal megy az asztali gép,(hangos, éves szinten megdobja a villanyszámlát 30 ezerrel...) annak kiváltására tökéletes lesz.... -
Woodcutt3R
tag
válasz
Project: A #5 üzenetére
Igen, elnézést, írtad.
HTPC fórum másról szól, úgy látom
Amúgy furcsállom, hogy nincs igény erre pedig kb. 50e HUF-ért csendes mini pc-vel win10-el elég időtálló megoldás (androidhoz képest, am logic proci etc.) 4k filmezéshez/torrentezéshez. -
tag
válasz
Woodcutt3R #3 üzenetére
Így van, nincs benne. Írtam is, hogy plusz költség.
-
tupacamaru
veterán
Szerintem a HTPC-s topikban érdeklődjetek. Ha szükségetek van HDR támogatásra akkor eddig egyikőtök sem nyert.
-
Woodcutt3R
tag
válasz
Project: A #2 üzenetére
Szerintem ebben nincs alapból RAM és hattertarolo sem, ezek beszerzése plusz költség.
-
tag
válasz
Woodcutt3R #1 üzenetére
Szia!
Szintén mindennapi torrent kliens futtatásra, filmnézésre illetve TV nézésre keresek mini PC-t.
Én ezzel szemezek egy ideje, és ez "csak" 40 ezer forint, plusz memória illetve merevlemez.
http://hu.gigabyte.com/products/page/desktop_platform/gb-bpce-3455rev_10#kf"SuperSpeed 4K HD Szórakozás
Támogatja a legújabb multimédiás szabványokat
A GIGABYTE biztosítja, hogy a felhasználók ne hiányoljanak egyetlen szabványt vagy kapcsolatot sem a BRIX-en. A HDMI 2.0 és a HDCP 2.2* támogatásával biztosak lehetnek a felhasználók abban, hogy eszközük képes lesz a legújabb tartalmak megjelenítésére is. A BRIX támogatja a natív felbontást 4K 60Hz-en, páratlan vizuális élményt nyújtva megfelelő UHD kijelzőkön.* A HDMI port támogatja a HDMI 2.0-t és a HDCP 2.2-t."
-
Woodcutt3R
tag
Sziasztok!
Nem találtam hasonló friss topikot ezért nyitottam.
Olyan eszközt keresek, ami futtatni tud torrent klienst és 60 fps-el 4k filmeket. Egy 55 colos tv lenne a hdmi kimeneten.
Az alábbi windowos mini pc-ket néztem, maximum 250 dollárt szánok rá, de 200 dollár lenne a komfortos, de örömmel veszek más ajánlatokat is.Ár/értékben melyik a legjobb választás?
Nekem a 4gigás 120 megás ssd elég lenne, a processzorra lennék kíváncsi, tudják e a 4kt 60fpsel.Esetleg az alábbiak közül?
Köszönöm előre is!
M.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
társtopik: Mini-ITX
- Posta, csomagküldés
- Milyen TV-t vegyek?
- Steam topic
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- A Bosch szerint Európának nem kellene az AI-t a halálba szabályozni
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- The First Berserker: Khazan
- Autóhifi
- E-roller topik
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- További aktív témák...
- GAMER PC : RYZEN 7 5700G/// 32 GB DDR4 /// RX 6700 XT 12 GB /// 512 GB NVME
- ASUS TUF Gaming X570-PLUS GAMING Alaplap + AMD Ryzen 5 5600X
- Lenovo ThinkCentre M710q TINY PC
- Dell Optiplex 7050 MICRO - TINY PC
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új RYZEN 7 5700/5800X +RX 6600/6700XT/6800/9060XT +Új 16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- AKCIÓ! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad V110 - i3-6GEN I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest