Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Házimozi belépő szinten
- Milyen videókártyát?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Vezetékes FEJhallgatók
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Lenovo Legion és IdeaPad Y széria
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD APU (AM4 és AM5) topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Multibit
nagyúr
Intel N97 alapú Hardkernel SBC-t vettem. Nem egy erőgép, de kicsi, relative csendes. Az az AMD konfig, amit kinéztél, gyanítom jóval erősebb. Aki mini PC-t akar és DIY irányba megy, nem sok lehetősége akad. Valszeg ezért is népszerűek a kínai mini gépek.
Ragaszkodsz az ontopic formátumhoz? Mini-ITX már nagy lenne számodra?[ Szerkesztve ]
-
Multibit
nagyúr
A ház még nem érkezett meg az Odroid-H4 SBC-hez, de nem bírtam magammal és összedobtam a kütyüt. Elsőre indult, rögtön látta a Samsung 970 PRO SSD-t és a 16 GB-os Crucial DDR5 RAM modult (csak egy van, single channel). A BIOS-ban rövid és kiterjesztett SSD tesztre van lehetőség, most csak a rövidet futtattam. Felraktam a legfrissebb BIOS-t (múlt havi). Az Odroid Wiki nagyon pöpec, minden részletesen le van írva benne. Ezt már korábban is értékeltem, remekül dokumentáltak mindent a koreaiak.
Jelenleg a Memtest86 fut. Az SSD is elég meleg, de a RAM forró! Nem tudom rajta tartani az ujjamat. 70 fok felett van a hőmérséklete a Memtest szerint. Ez nem túl biztató! Lehet, hogy búcsút kell mondjak a hangtalanságnak és be kell majd építsek a fedél alá egy ventilátortszerk:
Most néztem, a memoár hőmérséklete 53 fokra csökkent. Vagyis erősen függ az éppen futó teszt jellegétől.[ Szerkesztve ]
-
Multibit
nagyúr
Ahogy a jelenlegi asztali PC-mnél, úgy a korábbi Odroid vásárlásakor is az volt az elsődleges elvárásom, hogy hangtalan legyen. A mostani asztalimat 2018 óta használom (lap + ház + táp + MLC NAND-os SSD). Mint látszik, a hangtalanság számomra fontosabb a teljesítménynél.
Az Odroid-H2 egy kompakt mini board, integrált, passzív hűtésű J4105 CPU-val. Két darab 1Gbps Realtek NIC van rajta. Anno a két NIC azért volt fontos, mert routernek vettem az SBC-t. Most a H4 vásárlásakor ugyanúgy fontos a hangtalanság, de már elég egy NIC. A H4 lapokon amúgy Intel i226-v ethernet csatolók vannak. "Kész" gyári házak nincsenek az Odroid SBC-khez, csak (akril)lapokra szerelt műanyag házakat biztosít hozzájuk a Hardkernel: H2 router ház, H2 NAS ház (3.5"-os HDD-khez). Mint látható, nem szép, de legalább ocsmány A H4 ház hasonlóan szépségdíjas Ezeket a vásárlónak kell összeszerelni. Hiába, az Odroid már csak erről szól: DIY. Később, mikor a HDD-ket egy 2.5"-os SSD-re cseréltem, kulturáltabb házba került a H2. Maga az SBC masszív, stabil működésű. Sajnos a konstrukció nem a legszerencsésebb, mert a PCB alatt kapott helyet az NVMe SSD (mondjuk, máshova nem is férne el). Ugyanez a helyzet a H4-nél is. A H2 alatt lévő 250GB-os Samu 960 EVO hiba nélkül teszi a dolgát, hűtő nélkül(!). A CPU, a rendszer SSD és az adat SSD hőmérséklete magasabb a szokásosnál, de ez egy passzív rendszer, számomra megfelel (nyári állapot).[ Szerkesztve ]
-
Multibit
nagyúr
Megvetted valamelyik Odroid H4 változatot? Mik a tapasztalataid?
Valószínűleg veszek egy alap H4-et. Csak az a bajom, hogy nincs hozzá kulturált ház. Van egy H2-m, ahhoz is csak később tudtam normális fémházat venni. A H4 asztali PC lenne, nem viselném el a gyári műanyag lapokból tákolt ház látványát -
Multibit
nagyúr
válasz Donki Hóte #501 üzenetére
csak az bökkenő, hog az adatok egy 4TB-os 3,5 collos HDD-n vannak
Nincs bökkenő. Tedd a 3.5" HDD-t egy saját tápos USB 3-as HDD házba! -
Multibit
nagyúr
Egy ilyen f@sza kis gépet tuti nem pazarolnék windowsra Tipikus router vas. Az Opnsense tartalmazza a drivert az i226-hoz (ami egy sokadik verziós i225). Ha a tűzfalat megfelelően belövöd, még az ilyen "beaktiválta magát digitális licensszel alapból, pedig be sem jelentkeztem online fiókkal" balesetek is elkerülhetőek.
-
Multibit
nagyúr
válasz aszamóca #192 üzenetére
Az ilyen jellegű gépekkel lehetnek hőmérséklet problémák (erős, de passzív). A másik gond (szerintem ez is a magas üzemi hőmérsékletre vezethető vissza), hogy nem lesz egyszerű stabil SSD-t találni hozzá - hosszú távú használatra!
Nekem kettővel is van/volt dolgom, routerként. A pfSense topikban írtam az ezirányú tapasztalatairól.Szerk:
Még egy hiányosság, ami házimozinál lehet zavaró, csak HDMI 2.0-t tud.[ Szerkesztve ]
-
Multibit
nagyúr
Plexhez nincs olyan, hogy feleslegesen erős
Ha nem rendelkezel egy potens lejátszó eszközzel, biztos, hogy beleütközöl a transzkódolás problémába.
A mai ultratakarékos nem passzív ajánlatokkal vigyázz, még akkor is, ha csendesnek reklámozzák! Ha egy ilyen teszkógazdaságos kütyüt meghajtanak, visít, mint a veszedelem
Évekkel ezelőtt én is ezért raktam össze az Asrock J5005-ITX alapú gépemet. Nincs benne mozgó alkatrész. Persze mára már elavultnak számít, több tekintetben is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
társtopik: Mini-ITX
- Ryzen 5 5600, Asus Tuf B550M, RX 5700XT, 16Gb DDR4 3600MHz CL16, 1Tb M.2 Gen4 SSD, FSP 600W 80+Bronz
- Eladó 2020 Apple Mac Mini M1, 16GB RAM, 256GB SSD
- AKCIÓ!!! GAMER PC: RYZEN 9 5900X + RX 6800 16GB GDDR6! GARANCIA/SZÁMLA!!!
- Indiana Jones and the Great Circle - Digital Premium Edition - beváltás: 2025.1.30 - RTX 40XX
- GAMER Ryzen 5 3600 / RX 6600 XT 8GB / 16GB DDR4 / 512GB NVME / Beszámítás / Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest