- A karmos/ujjbegyes fogásokkal nyomulók örömére megjött az Arye szénszálas egere
- ISA dokumentáció árulkodik az Intel közelgő magjairól
- TMR technológiás Keychron billentyűzet, ezúttal teljesen kerámiából
- Bemutatkoztak az NZXT legfrissebb, C Gold Core sorozatú tápjai
- Ha eGPU-ról van szó, akkor az OCuLink a teljesítménybajnok
-
PROHARDVER!
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
ViZion
félisten
Uhh, de sokminden!
VIA külön linuxos drivereket is biztosít, Ubuntu 10.10 gond nélkül felismer mindent, írták fórumban is. Először raid NAS-t akartam, giga HW raid-os lapot néztem is, de igazából nekem nincs rá szükségem.
Linux USB stickről elszaladgál, két sata elég nekem, persze mindenki igénye más. Nálam ebbe lesz dugva a 3G router, mivel mobilnetem van. A netet és a wifit is a router tolja, rá lesz dugva ez a gép, meg az enyém, a laptop és a másik gép "wifizik".
TV-tuner-hez nem tudok hozzászólni, nekünk Digi TV-van (azt se nézem), azzal sztem nem lehet összehegeszteni (pedig jó lenne a digis beltérit lezúzni, mert egy f¤s).
Brazos minden tekintetben jobb, ez nem is vitás. Ha sok filmet nézel biztosan az a befutó. Eredetileg NAS-t akartam venni, de ez kicsit többet tud. Esetleg webcam-ot kap még, ha a párom skype-on csevegne, sztem azzal még el kellene bírnia.
Sajnos nem találtam használtan, tesztekben is még a korábbi atomokkal van hasonlítva. CPU-ja harmatos, de nekem elvileg elég. -
GerykO
aktív tag
És a Linuxos támogatottsága milyen ennek a VIA csodának? Mennyire fekszi meg a gyomrát egy Win7? Bár a DX9 grafika nem követeli meg -vagyis XP elég alá-, de akkor mi van a flash gyorsítással? Igaz ott az instant boot -Linux oké kéne hogy legyen. NAShoz nem tartod kevésnek a 2 SATA csatit? Vagy pen-ről megy majd a rendszer? Ha beledobsz egy TV-tunert, hogy teljes legyen a tv-zős élmény, azzal elboldogul-e? TimeShift, megy-e rögzítés mellett? És ha benne van a tuner, hova teszed a W-LANt? Vagy mindezt USB 2.0 akarod erőltetni -csak mert az hamar megeszi a procit. Előcsalható-e bármi tartalék a prociból? Ha teker a felvétel mellett a vinyón a time-shift, akkor ellátja-e mellette a NAS funkciót is rendesen? Nekem hirtelen ezek a kételyeim támadtak. Ha viszont ezekre van megoldás, akkor én sem brazos-ra építek otthoni mindenest.
-
ViZion
félisten
Via chipsetesbe ezt néztem. A VGA chip 720p-ig jó, tesztek szerint szépen viszi. Teljesítményben, fogyasztásban Atom kb.
Van PCIe csati, ha mégis HD kellene. [link] [link]
NAS-nak (Network Attached Storage - hálózatra csatlakoztatott tároló) nem kell nagy kraft otthonra pár géphez: sata csatlakozó, LAN és egy jó router, kész. Brazos jobb, de árban a duplája.Agyalok azon, h teszek egy próbát a VIA deszkával, ha nem elég akkor vagy marad NAS-nak, vagy eladom (OK, ez bukó, de HW-ben mi nem az
), és veszek utána Brazost.
-
zodo
nagyúr
"Valóban az egy nagyon tuti jószág, ha PCIe ×16 lenne rajta, akkor akár belépős gamer cucc is lehetne régebbi játékokhoz."
Persze hogy lehetne csak ép a proci lenne a gyenge láncszem.
Amúgy talán még így is lehet rajta régebbi játékokkal tolha hiszen egy jó int. vga van rajta.
Igaz teszteket nem néztem mert általában nem komázom az integrált cpu-s lapokat. de az AMD Brazos Klub-ban biztos többet tudnak mondani róla.
VIA lapra nem tudom melyikre is gondoltál, de többnyire osztom a véleményt hogy az ára nagyon magas viszont teljesítményben harmatgyenge.
Régebbieket lehet látni olcsón de azok még inkább felejtősek.NAS lapnak amúgy mi az ideális vagy minimum amit tudnia kell mert nem igazán vágom a témát?
picoPSU vagy paneltáp+adapter tényleg nem olcsó mulatság de ha számít a méret akkor nincs más. Különben mintha olvastam volna egy tesztben hogy villanyóra felüli fogyasztásban nincs vagy csak minimális különbség van egy normál akár 300-400W-os tápegységgel hajtott gép esetében a picoPSU-hoz képest. Hatásfok nyilván más kérdés de pl. a paneltáp egyes házakat igencsak befűti ami megint nem túl ideális.
Milyen házba tervezed a konfigot?
Esetleg apróban rákereshetsz a Shuttle termékekre hátha találsz házat akár táppal.
(#7248) DopeBob
Ez igen lapos ház.
Nem magasat akartál?
Házhoz veszel külső adaptert is vagy az már megvan, régebbről?
Mekkora külső adapter is kell pontosan?mert ilyen lapos házakból van még egy két típus ami olcsóbb is lehetne, külső adapterrel.
pl. 75W adapterrel LC-Power 1320MI
vagy ha nem fontos a táp kérdés de szebbet szeretnél a nappaliba akkor kicsivel többért az Antec - ISK 310-150
Személyes kedvencem: CFI-A6719
Valaki vehetne már egy ilyet hogy többet megtudjunk róla.
Esetleg az apróban is találhatsz valamit.
-
DopeBob
addikt
-
user137
őstag
Sztm a Brazos - jól (mmint, h épp nem sokat) fogyaszt, és azt még rendes gépnek is tudod használni, ha nem vagy egy türelmetlen típus. Az Atomban nincs normális grafikus gyorsítás, a Via meg... hááát....
A gépnek elég úgy max 50W, azaz egy 90W paneltápot leoszthatsz még 3-4 vinyóra is, ha annyi elég neked a gépbe.
Ház?
-
ViZion
félisten
Helló!
építenék egy kis gépet: elsősorban NAS, kicsit netezés (flash is), filmek (nem full HD), zene (kevés), fotók, szövegszerkesztés is néha. Ubuntu lenne vagy vmi spéci linux disztró.
Három "játékos" van:
1. ASRock PV530: ~11500 Ft, 1 mag, 1,8 GHz
2. Intel atom: ~16000 Ft, 2 mag+ 2 HT (azt írják sokat nem jelent a HT, progik nem használják ki), 1,8 GHz
3. ASRock Fusion E350M1: ~22500 Ft, 2 mag, etc...Fogyasztásban és teljesítményben mi a sorrend? A Via csábítóan olcsó, de még topikja sincs
NAS-ként üzemelne 80%-ban, így lehet, hogy megfelelne. A teljesítménye hol van egy 2 GHz-es Celeronhoz képest? Vagy pl. a Brazoshoz képest?
Táppal bajban vagyok. Paneltáp+külső táp drága, használt 250W-os FPS 2500 Ft, ez talán jó is lenne, de kb. 30%-os terhelésnél szvsz 60-70% lehet a hatékonysága... újonnan meg nincsenek már kis tápok... Kerestem VIA-t használtan, mert megérné akár csak próbára is, de sehol nincs eladó...
Véleményeteket köszönöm! -
CséZé
őstag
srácok bajban vagyok!
tegnap este derült ki, hogy nem jutok hozzá egy bizonyos pénzmaghoz, és mivel csóró egyetemista vagyok 2 lehetőség közül választhatok:
1) Brazos, Wesena ház, valami 2.5-es winyó
2) H67, i3-2100, 10k alatt ház kitudja milyen táppal
nem nagyon tudom mi legyen, elvileg elég a Brazos ahhoz, amit a gépen csinálok. (net, HD, zene, Office)
-
_Orbi_
aktív tag
Helló mindenkinek!
Felszámolom a Brazost, de az új géphez amit vettem ház, az nem az igazi (Chieftec BT-02B)
Igazából nem is az a legnagyobb baj, hogy nagyon kicsi, hanem, hogy nem tudok bele értelmes VGA-t tenni. Azt hittem, hogy sokkal nagyobb (néztem sok tesztet, de mindenhol nagyobbnak tűnt).
Szóval a kérdésem az lenne, hogy tudtok nekem valami értelmes házat ajánlani?
Az lenne a lényeg, hogy egy két slotos VGA elférjen benne és ne SFX tápos legyen.
Előre is köszi -
user137
őstag
válasz
attila199207 #6423 üzenetére
Most nem nézel, de később lehet "muszáj leszel", ha elfogy az SD tartalom... ha választani kellene, lehet, h egy Brazos felé mennék (ezt én írtam le?!
), kevesebbet fogyaszt, elfogadható videóteljesítménye van, és gyorsabb is, keress teszteket, itt a fórumon is linkeltünk már egy párat
(lassan érik egy 1.hsz updét, anyone... ?)
-
CséZé
őstag
Nem kizárt.
Minden jár most a fejemben. Akartam Brazos-t, de tartok tőle, hogy gyenge. Akartam laptopot, de annyim meg nincs, hogy normálisat vegyek. Lehet SB lesz belőle. Az gyors is meg van is rá keret.toldy: na megint kűfőd...
egyébként csak nekem van elb*szódva a mylemon teteje? -
Chaser
legenda
Az EE cpu csak parasztvakítás, eleve kisebb órajelen megy meg kisebb vid-et kap, ettől "EE". Szerencsére a lapoknagy részében van alulfesz, így fölösleges pénzkidobás. Nekem egy hivatalosan 45W-os x2-m van, 235e, csak kíváncsiságbóél vettem, vajon mitől EE
Hát az elmondottak miatt.Szépen alulfeszelve már tényleg EE, az egész gép megelégszik konnektorból 60W alatt ha csak a cpu és ram van maxra terhelve.
A modecom házat nemigen erőltetném, ritka fos táp van benne. GB-nak van egyszép házikója 15k körül, abban 60W-os FSP panel táp van, de az meg igazából csak brazoshoz, atomhoz elég.toldy: Nekem volt egy ddr2-es lapom -van is, mert visszaváltottam rá
- az említett x2 235e procival, ami ddr2-3 vezérlős. Vettem alá ddr3-as lapot, chipset még kisebb nm-en is készült, és többet fogyasztott ugyanazokkal az összetevőkkel a gép mint ddr2-vel
Az markating, hogy mennyivel fogyaszt kevesebbet, amit én eddig láttam semmivel, talán a so-dimm és az is 1066-ig bezárólag. Ami még érdekes, hogy ddr2 és c2d noti konfigok idle mind kevesebbek mint a core i és ddr3 kombók..van egy régi gépem ccfl-es kijelzővel, ddr2-vel és még nem láttam olyan gépet ami idle verte volna core i v amd. Igaz x3100-as chipset van mellette, az tényleg alig eszik, az intel hd-k terhelve meg éhesebbek, de hogy idle mitől esznek többet azt passzolom.
-
tthom
senior tag
válasz
user137 #6291 üzenetére
Nem, teljes munkaidős móka, igazad van, nem szeretek várakozni.
Nem is a fogyasztás vezérel, hanem maga az ITX platform tetszik, ezért szeretnék váltani, de akkor Brazos kilőve, csak morognék ha nem történne azonnal minden...Akkor már csak azt kell kitalálnom, hogy S775, vagy 1156.. Ér +15-20e-et az i3/i5 páros? Régen a DDR3as tesztekben alig volt gyorsabb a DDR2nél, nem tudom most mennyire érezhető.
-
user137
őstag
ha melóra kell, akkor ne vacakolj fogyasztással meg ilyesmikkel - legyen gyors, legyen erős, legyen sok RAM - minél kevesebb termelő időd essen ki várakozással. Ha jelentős időt lekötő hobbira kell, akkor dobj fel egy pénzt, legfeljebb eladod később.
Webszerkesztéshez általában(!) nem kell sok PS erőforrás, nézd meg, h az átlag műveleti várakozási idők meddig tartanak (egy filter, egy blur parancs, egy réteg drop shadow elhelyezése stb), szorozd meg mondjuk néggyel, és ha így sem fáj az idő, akkor nekivághatsz egy alacsonyabbra speccelt géppel is. Igaz ami igaz, a PS-t a sok és gyors memória gyorsítja a legjobban.
A brazos multimédia cucc, videólejátszásra és SoHo felhasználásra termett, pénzt keresni nem ilyennel kell (hanem egy i3-mal vagy négymagos i5-tel, cheers Chaser
)
-
tthom
senior tag
válasz
user137 #6287 üzenetére
Hát, sitebuilder dolog, szóval nem ritkák a jóóó nagy PSDk, ezért kell a sok memória, lehet, hogy processzornál annyira nem igényes. Videokonvertben igazad van, az végülis nem számít, régen is kibírtuk, hogy nem volt kész 5 perc alatt.
Nem tudom, mert Brazos 25e, de mehet bele az olcsó DDR3-8Gb, viszont 30ért meg ugye van C2D - DDR2 és az a proci tuti sokkal erősebb..
-
Chaser
legenda
Még mindig ott tartunk, hogy intel c2c gyorsabb mint az x4, rohadt vicces ám, de bizonyos feladatokban egy ht nélküli e8400 is gyorsabb egy x4-nél, persze nem mindenhol. Az i3 meg erősebb egy e8400-nél...mondom felőlem 1 magos is lehetne, amíg az erőviszonyok ilyenek. Jobban vennék amd-t, de drága az a lap, még ha jól felszerelt is. + az amd fogyasztása se meggyőző..hogy az újak mikor/milyen árban jönnek azt meg nem tudja senki. Volt itt linkelve h67 lap 18k-ért, amit nem hinnék hogy valós, de ha 22k már akkor is jó, mellé egy kisebb SaB i3 30k alatt biztos lesz apróban, i5-ök is vannak 30-40k. Ezek még rávernek a core i-re is és alig drágább mintha amd-t vennék..ez az én nagy bajom
tthom: Már nem tudom mire akarod használni
775-ösnél is lehet ddr3-at használni, chipset függő. Viszont ilyen itx lapot nem találtam. Ami talán van az egy zotac g43, de az még a dxva-t se tudja és ddr2-es. Számolgattuk nemrég, nem sokkal lenne olcsóbb egy belépő E3xxx procival mint egy h55n+ i3. A 2 platform között kb 10k a különbség, persze ha nem akarsz erős cpu igényes sw-eket, az is bőven elég, a brazost cpu szinten kenterbe veri, viszont multimédiában jóval elmarad..külső vga meg elviszi az i3 melletti árelőnyét. 8GB ddr2 rammal meg drágább is vagy egy árban lenne mint egy i3 kombó. A g45-ös zotac lenne ddr3-as, de azt nem láttam sehol itthon, meg gondolom drágább is.
szerk: toldy: A server ramok nem feltétlen mennek desktopban, az meg hogy core i-nél mennyi a max ram a cpu dönti el, nem a lap. Elvileg 16GB a max mindenütt.
-
tthom
senior tag
Persze, nem is beszólásként gondoltam, én is hirdetem a mostani mATX szerűségemet, aztán ha elkel, akkor max csere ITXre, mert tetszik. Játszani nem játszok, szóval az mindegy, csak általános PS, web, meg ilyenek.. Brazos-al is szemezek, de nem tudom mennyire bírná a photoshopt, meg néha videó konvertálást. Tény, hogy fele, mint egy i3 alapú..
-
GerykO
aktív tag
Ez igaz, de a mostani gépem is kiszolgál, ami miatt le akarom cserélni a 2003-as gépemet, mert sokat fogyaszt. Illetve igazából én sub-notira váltok lassan (lenovo x120e a kiszemelt), és a gépem helyett a brazos-t kapja meg anyám a tv-mmel együtt. Ez lesz egy ilyen mindenes itthoni szerver, amit ssh-n keresztül bármikor csesztethetek. Szóval engem nem hajt a tatár.
Én meg majd projektorra váltok, a heti 2~3 filmmel számolva nem egyhamar kell izzót cserélem.
-
GerykO
aktív tag
Nem kötekedni szeretnék. Tőlem mindenki azt vesz amit akar. Most vagy újat, vagy használtat veszek, nem új+használt kombó. Ez nem volt túl következetes részedről. Nem árt azt is figyelembe venni, hogy mire veszed a gépet. Nézzük azokat az alaplapokat amiket te linkeltél... Intel 28 079Ft AMD 17 563Ft. Ha jól párhuzamosítható programokat használsz, nem erőteljesen Intel által AMD-n nem használok sse utasítást compailerrel fordított (pl eddigi adobe progik) programokat nézünk, de ha játékokat, akkor is a 3 AMD mag egyenlő a 2Intel mag+HT-vel, még ha 1 mag c2c lassabb is. Nem szeretnék Intel AMD vitát nyitni, de ha valamiből újat veszünk, akkor mindenből, ha valamiből használtat, akkor mindenből használtat. De van pre-tested p2 x2@x4, vagy a2 x3@p2 x4 pretested is, amik +3~4HUF a bolti árhoz képest. Ha már hasonlítunk valamit, akkor maradjunk következetesek.
Ha szarnám a pénzt, én akkor se vennék LGA1366, se majd LGA2011-et sem, mert nincs szükségem akkora teljesítményre. De ez az én személyes hozzáállásom. Arra veszek gépet, amire szükségem van. Erre most a Brazos lesz az én választásom, de mivel eperfagyi fórumtárs is igen sokat érdeklődött a Brazos klubba, ezért mertem feltételezni, hogy neki is elég ez a teljesítmény.
Van valahol hiba a gondolatmenetemben?(#6266) gere: Remélem is, hogy kijön valamivel, ami lenyomja az árakat, és akkor még barátibb lesz az ára a kiszemelt lapomnak. Apropó, ki tudja mikorra is várhato a Llano? Mert q2-re lett az utolsó hír szerint beígérve.
-
GerykO
aktív tag
Akkor kezdjük:
1: 24 550 HUF
2: 34 012 HUF
3: 39 111 HUF
4: 39 620 HUF
5: 45 771 HUF
Jelenleg ezek kaphatók kishazánkban, csak gyors keresés eredményeképpen. Nem nehéz kitalálni, hogy asus lapjához képest az usb3-at nem tartalmazó lap ~5ezerrel lesz rövidebb, az ugyanilyen felszereltségű (+WIFI) ~5ezerrel, de max ~10ezerrel lesz hosszabb. Aztán jön az, hogy ha lecseng az újdonság láza, akkor minimum 5-el rövidebbek lesznek ezek a lapok, mivel az asrock is 29~30ról indult, most 25 alatt van. Aztán meg fog szűnni hamarosan a hiány is, amint a TSMC új gyárüzeme nekilendül a gyártásnak, megint esni fognak az árak 2~3 ezret."Intelest keresett."
Már meg nem mondom, hogy melyik topicban, mert vagy 7~8 topicban vagyok jelen, de írta, hogy lehet elcsábul a Brazos felé, mert az is elég lenne neki, D1Rect-el beszéltek erről, max ha mégsem elég, cserél SB-re. Ezért bátorkodtam az Asus lapját még mint lehetséges alternatíva feldobni az Asrock mellé, mert lehet ha egy picit nagyobb fekvő házat választ, abba az mATX is befér, de ha mindenképp mITX, akkor viszont a Deluxe-ba már nem kell WIFIt venni, és faragni a kivezetésnek helyet, passzív borda hűt mindent, abszolút zajtalan, és az eddigi Asus tesztekből átlag 1600MHz -> 1900MHz tuning is belefér, szemben az Asrock 86MHz-ével.
Persze éntőlem vehet SB-t, ágyúval is lehet verébre lőni. -
Chaser
legenda
Tényleg, előtte meg az, hogy kit of 2..na mind1, ha lehet kapni annak csak örülök, nem mintha lenne majd ilyenem
GerykO: Intelest keresett. Tudbán a 880g-s asus itx lap "baráti árát" el lehet képzelni a fullos brazos itx mennyibe fog kerülni. Ezért is tettem le itx vonalon az amd-ről, drágábbra jön ki x4-gyel mint egy i3 +h55n.
-
Pista0001
addikt
Nem valami biztató, kicsit azért izmosabbra vártam a CPU részt
-
Mercutio_
félisten
válasz
stratova #6037 üzenetére
A másik házam egy Antec Aria
és a kettő közül az egyiktől lehet, hogy jó ajánlat esetén megválok
Ha megnézed méretben a legtöbb mITX ház se érezhetően kisebb, viszont anyagminőség és belső kihasználhatóság tekintetőben sokkal kompromisszumosabbak.
user137: Amíg nem jön visszajelzés a gariztatás alatt álló Zotac-kal kapcsolatban nem tudom merre tovább, ha javítják vagy eladom, vagy keresek bele procit, ha levásárolható lesz lehet, hogy egy brazosos asrockot veszek, de ártól függően egy AM3-as Asus mITX is lehet belőle, szóval még 2 hét bizonytalanság
toldy: Rosszul látom, vagy az a Foxconn deszka mATX?
-
stratova
veterán
válasz
Mercutio_ #6025 üzenetére
Ej a macska rúgja meg, szíved csücskét (szép darab) alapul véve néztem az Antec Aria-t. Minden van benne előlapi usb és hang, ODD-hely gombbal, kártyaolvasó, FireWire (bár ez utóbbi nem létszükséglet az előlapon) kinézetre is egész rendben van, erre mit látok miniITX, mATX méret. Ehh..
Úgy látom egyelőre vágyálom mindez a legapróbb méretben visszafogott kinézettel. Bár időm van rá még másra kell most félre tenni.
De milyen szép is lenne kiforrott Brazos lapocska egy talán leendőbeli TV-tuneres HD6570 kártyával hybridben. Üresben alig enne, amikor pedig szükség van rá bekapcsolna a 6570-es és ha 6310-zel nem is a nagy tesóval a lehet, hogy a néhányak által hiányolt MVC is meg lenne oldva és az inteles 24fps hiba is kiütve. -
GIJoe
addikt
Valóban ígéretes a Brazos, de most őt mint alapot vettem célba, 12500 ért jónak tűnik!
-
toldy
őstag
válasz
user137 #5918 üzenetére
De nálad a scythe venti alatt ott egy komolyabb borda és egy "70w"-os proci, én egy brazos vagy egy 35w Sandy esetleg egy 45w amd procis lapot gondoltam bele.
A venti zaj meg érdekes, én is lecseréltem a gyári 12cm silverstone ventit egy noiseblocker ventire aminek nagyobb a fordulat száma, a légszállítása mégis halkabb pedig ugyan abban a környezetben van és ugyan onnan hallgatom mind kettőt. -
user137
őstag
válasz
user137 #5904 üzenetére
szuperül össze vagyok szedve...
szóval tetszik ez a ház... a 150W-os verzió egy FlexATX(?) táppal jön, amiben egy 8cm-es oldalsó venti van ránézésre, a 110W-osak paneltáposak külső brick-kel...
a slim odd és az 1db 2.5HDD (SSD!) pedig az alaplap alá jön, ez is egy érdekes megoldás, de mindenképp jobb, mint a meleg CPU fölé rakni őket... érdekes, h szélesebb a ház, mint mély, de hifi pultba így illeszkedik jobban. és SSD-vel teljesen passzív is lehet.
találtam egy buildet is, de sajnos Atommal van. Brazosból érdekes lenne egy ilyet látni, a paneltápos verzióban... (upsz, ezt biztos leírtam?!).
-
toldy
őstag
Lehet benne valami. Akkor egy athlon II X2 ? 10-12ért találni már aprón.
Mercutio_: Lényegében miaz ami most megvan? Ház/táp, lap, hdd? És akkor kelene proc,ram? Ha igen akkor én ezt raknám össze, ha nem felel ( nagy, zajos, sokat fogyaszt stb) meg akkor késöbb ezt is el lehet adni ( hdd nélkül, ezért érdemes aprós cuccokat beszerzni) . És akkor öszerakni brazos alapon, de mire ez kiderül addigra már megint lesz h67, jobbik esetben pedig talán liano is.
-
Mercutio_
félisten
Bizonyos szintig számít, de sokat nem akarok procira költeni (1TB-s WD Blue vinyó, ház+táp és alaplap adott) gondoltam alulfeszelve egy brisbane magos X2 vagy Sempron talán elég és az 30-45W körülre levihető talán
De az is lehet, hogy egyszerűbb eladni a lapot (garis) és venni egy brazos-os lapot, 1 vinyó van, esetleg egy külső e-sata/usb-n és egy ODD lesz a konfigban. -
toldy
őstag
A sandy igp-je egész jó, engem csak az bosszant hogy a normál procikban a gyengébb van. A HD 2000 az amd integrált ( 4290 ) szintjén míg a HD 3000 az 5450 és gt210 szint.
Fogyasztásilag a penltáp is jó egy brazos laphoz, igaz ilyenkor több a vezeték.
Mercutio_: Attól függ, ha mevan a zotac lap akkor egy újabb am3 procit kéne bele és hd, torrent szerintem egy sempron is megfelelő lehet ( 6k aprón), egy kicsit alulfeszelve. Ha lapot is most veszel akkor én a brazos-t választanám hiszen elvileg erre találták ki illetve kisebb a fogyasztása és kevesebb hőt termel, így a hűtés is jobban megoldható egy kicsi szűkös paneltápos lcpower, stb házban.
-
Chaser
legenda
válasz
Mercutio_ #5856 üzenetére
Ha számít a fogyi újabb 2 magost keress. Sztem a brazos is megbírkózik torrenttel meg HD lejátszással, főleg mert nagyrészt ott a gpu dolgozik. A fogyasztás jó kérdés, ezen filózok én is. Oké hogy keveset fogyaszt, de ahhoz spéci táp is kell, még a jó 80+ tápok is ált-ban elvéreznek 30W valós fogyasztás alatt hatásfok szempontjából. Igazából piopsu kéne hozzá meg külső ACDC, csak az meg már drááága..de attól is függ hány hdd-t használsz.
-
Mercutio_
félisten
válasz
user137 #5842 üzenetére
Emlékeim szerint az én 8200 ITX Wifi-men nincs
Kérdés: HTPC-ként ezzel és egy olcsó AM2-es procival járok jobban, vagy az Asrock Brazos lapjával?
Melyik mellett mi szól?
Milyen procit keressek, régebbi 2magost, vagy egy AM3-as sempron is elbírja adott esetben a torrentet + HD lejátszást? -
Mercutio_
félisten
válasz
user137 #5826 üzenetére
Az új alaplap vásárlóknak egy reális, és jó alternatíva, valamint aki most vesz nettopot/netbookot az - várhatóan - ugyannnyiért kap egy ION-szintű konfigot, mint amennyiért most a "semmire se jó" ion-nélküli atomokat árulják. És mivel így már van alternatívája az atom+ion-nak talán az árak is konszolidálódnak ami a vásárlónak jó.
Míg a WDTV live-ot hiába vinnéd be előadásra, addig ezt viheted jegyzetelni, haverokhoz filmezni, családdal kapcsolatot tartani, és otthon hdmi-n rátolva a TV-re filmezhetsz, torrentezhetsz, stb.
Nyilván lesz aki a noti mellé is megveszi a fixen bedrótozott médialejátszót, de egy albiba pl. egyetemistáknak sokkal hasznosabb és multifunkcionálisabb egy ilyen netbook, mint a player.zodo: Izomkocka meglétét nem zárja ki, hogy egy brazos is ketyeg a nappaliban
-
user137
őstag
wd-tv live, vagy hasonló csodák 30k alatt megvannak, letöltenek, torrenteznek, usb-n csatolják a filmeket, stb...
egy brazosból hol lesz hangtalan gép? lap+proci gondolom egyben, + ram 10k, + ház 10k + táp 5-10k + kijelző 5k + távirányító 2k. a vinyó az mindenhogy ugyanannyiba kerül. és akkor még a windózt addig kell reszelgetni, amíg nem megy minden hiba nélkül, ez általában nem 15 perc
szóval van árnyoldala is amellett, h cserébe van egy asztali gépünk is.
igen, aki most néz ilyen gépet, annak jó választás, ez igaz.
-
user137
őstag
nos, az a bajom vele, hogy nem látom a piacát konkrétan.
amikor az Atom bejött, szétcsapta a teljes piacot (Atom N230, N270, N330, D410, D510 egyre erősebben), nem volt erős, de elég volt, közben nevetségesen keveset fogyasztott az akkori C2D megoldásokhoz képest (harmada-negyede). Igaz lassúcska volt, lett mellé ION chipset HD tartalmakhoz, és mindenki boldog vala, HTPC-re nem volt nagyon reálisabb megoldás.
most itt van ez a Brazos cucc, olcsó is, még kevesebbet is fogyaszt, de ugyanúgy CPU limites, mint az Atom+ION. 10W-al kevesebbet fogyaszt, so what? az évi 2000Ft. aki akart, már megvette a kis Atom kockáját, arról váltani igazán nincs értelme. C2D-ről váltani a zöld érzelműeknek van értelme, de lassabb procit kapnak cserébe. X2-ről váltani is csak fogyi miatt van értelme. tisztán médiaplayernek manapság meg ott van egy csomó jópofa megoldás 20-30k-ért komplett távirányítóval, kanapéról, kényelmesen.
aki még nem vett HTPC-t, és akar asztali gépet, az vehet ilyet, vagy vehet egy Core i3-at, kb most így állunk. lehet az Intel többe kerül (sőt, egészen biztos), de pl egy Core i3-ból ki lehet hozni erőt is, ha szükség van rá, és nem fogyaszt jelentősen többet (nekem a gép kétmagos i5-tel 50W idle, egy Asrock nettop meg 35W idle), csak ha hajtják. amit láttam energy-to-performance tesztet az az i3-as győzelmét hozta ki.
Ez a bajom az AMD-vel. Nem azt mondom, h nem jó, hanem azt mondom, h én nem látom akkora durranásnak - nagyon csúnyán elkésett, nem elég erős, nem elég pozícionált. az Intel jön az új megoldásával sztm 6 hónapon belül és megint lehet majd loholni utána...
-
toldy
őstag
Nos, a helyzet a következő,
1, lesz meló, gép marad, valamint szerintem össze fogok rakni egy brazos gépet is egy moddolt antec házban.
2. Az sg05nek olyan ledjei vannak hogy a papírpénzen átvilágít és látszanak benne a fémszálak, vagyis eredetiség vizsgálatra alkalmas. -
szponzor
senior tag
"Sokkal bővebben nyugalmi (idle) állapotban az E-350 70%-al kevesebbet fogyaszt, mint az Atom D510 vagy a régebbi Atom az Ion-nal együtt." A grafikonok szerint csak kb. 30%-kal fogyaszt kevesebbet. Mindenesetre ez egy jó és megkésett válasz az Atom-ra, kérdés, hogy milyen lesz a következő generációs Atom és mit tudnak még kihozni az AMD-sek. Bár Inteles vagyok, ha most kellene HTPC-t összedobnom, akkor biztos a Brazos-t választanám.
-
Chaser
legenda
Brazos itx lapokról tudtok valamit?
-
Pista0001
addikt
válasz
user137 #5788 üzenetére
P4 csati nélkül egyik sem indul mert a proci tápáramköre csak onnan kap áramot.
Szerk.: Ez természetesen azokra a lapokra igaz amiken egyáltalán van. Ezért szúrt annyira szemet nekem hogy a Brazos-os lapok egy részén van, más részén nincs (az eddig bemutatott lapok között kb fele-fele az arány). Kíváncsi vagyok hogy amelyikeken van azok elindulnak-e nélküle.
-
szabi__memo
nagyúr
Brazos laptopott nem látott valaki?
-
Pista0001
addikt
Újabb Brazos-os lapok- Korábban felvetettem hogy az ASRock lapján nincs kiegészítő tápcsatlakozó, a most bemutatott két alaplapon szintén nincs.
-
stratova
veterán
válasz
eperfagyi #5684 üzenetére
Ej de szépek, a fene az árukat, no meg, hogy Brazos alapon érdekelnének. Tud esetleg valaki ilyen forma házat, mint amiben ezek a "csöppségek" lakoznak?
Hiába vadászok nem nagyon találok olyat, ami kis helyet foglal, van benne hely ODD-nek, legalább egy 2,5-ös HDD szerelhető bele, legalább egy low profile bővítőkártya használata megoldott, tartalmaz kártyaolvasónak 3,5-ös előlapi helyet vagy már kivezetések is megvannak illetve letisztult a formaterve és beszerezhető itthon.
A Thermaltake Element nekem kicsit nagy meg csúnyácska, a linkelthez képest. bár az alapforma (lekerekített oldalélű téglatest/kocka, kvázi sima felületek) már közelít az áhítotthoz.Más
Szerintetek milyen szintű védelmet tud biztosítani egy ilyen picopsu jellegű táp a PC-nek, normál kivitelű nagyobb testvéreihez mérten? Azt látom, hogy nagyon jó hatásfokkal (96%) tud üzemelni. -
Pista0001
addikt
válasz
Pista0001 #5677 üzenetére
Javítok: Brazos-hoz is ajánlott a Linux+XBMC. Unokatesóm felhomályosított hogy folyamatosan van AMD-s programozók által fejlesztett nyílt forráskódú driver AMD/ATi holmikhoz. Legalább is a mostaniakhoz. Többek közt a Fusion-höz is, csak az a kérdés hogy energiatakarékosság terén van-e olyan fejlett mint a Win-es Catalyst (HCF, igény szerint diszkrét kari hibernálása, órajel dinamikus állítása, stb).
-
BigBear
senior tag
Ezt azért remélem nem gondoltad teljesen komolyan.
SSD-SSD között is meghal mind az Atom, mind a Brazos.
Egyszerűen kevés a proci teljesítménye minden számításigényesebb feladathoz. Lehet, hogy csak hozzászoktam a jóhoz korábban, de ilyen téren nagyon-nagyon kevés volt a kis gép teljesítménye. Persze, el lehetett vele lenni. Nem is pakolgat ki az ember minden nap 5G+ méretű fileokat. Elvileg nem is dolgozik az ember ilyen kis gépen (CAD, Photoshop egyebek). De néha sajna mégis kellett, s ilyenkor szenvedés volt. Ahogy sima alkalmazásokkal (torrent, böngészés, office) is meg lehet akasztani őket. Persze tudom, mindent, de nem ugyanakkora terheléssel. No mindegy. Nem rosszak persze ezek a kis gépecskék, megvan a helyük, csak egyetlen mindenes gépnek nem jók. Ha pedig az ember elkezd számolgatni, (mert itthon sajna ezt is kell) hogy kicsi gép erre, aztán még egy arra, akkor nem biztos, hogy olyan jól jön ki. -
BigBear
senior tag
Kérdés, mire használja az ember.
Jó másfél évig nyüstöltem egy 945gsejt lapot, kiegészítve egy Broadcom kártyával.
Filmnézés, netezés, meg ami jött.
Alapvetően jó is volt, de időnként össze tudtam volna törni, annyira lomha volt a kis gépezet. Addig oké, hogy mentek a full HD filmek is, de ha ki kellett csomagolnom egy nagyobb rar file-t elmehettem kirándulni, olyan lassú volt. Eddig bírtam.
A Brazos ugyanez, csak azzal némi játék is mehet. Ahol gyorsít a rendszer, ott használható, de mihelyt procira van szükség, meghal sajnos ez is.Úgyhogy átmenetileg visszatértem egy gagyi platformmel (x2 250, 880g) matx-re, amíg az AMD is elő nem rukkol az elvileg ütősebb rendszerével, aztán meglátom, hogy Sandy Bridge vagy Bulldozer. Csak legyen itx választék is.
-
_BM_
senior tag
-
HookR
addikt
ASRock's E350M1: AMD's Brazos Platform Hits The Desktop First - Avagy teszt a tomshardware.com-on.
-
HookR
addikt
Cooler Master V-A2 - [link1], [link2]
- 120x120x59 mm (120x120x15mm-es ventivel együtt)
- 800-1600RPM PWM controlled FAN
- LGA 1366/1156/1155/775, AM3/AM2+/AM2============================================
(#5426) Pista0001: Slim ODD-nek kialakított belső tér szerves része a konstrukciónak. Az előlap mögé helyezett 3.5"-es HDD már eleve meghatározza a ház magasságát, és az alaplapot sem helyezhetem 15mm-rel alacsonyabbra az opcionális alsó 3.5"-es HDD hely, illetve a hosszú VGA - SATA csatlakozó viszonya miatt. Az meg, hogy ki van-e fúrva a 4db menetes furat az ODD számára, már nem oszt, nem szoroz. A konstrukció további sajátossága, hogy a kivezetése nem az előlapra, hanem a burkolati U-lemez oldalára esik, tehát csak a korábban vázolt 3 lehetőség marad: (1) Teljes méretű kivágás; (2) slot-in-nek megfelelő rés kivető gombbal; (3) nyílás lehagyása esetleges utólagos kitörési lehetőséggel (utóbbi a felületkezelés makulátlanságának megőrzése miatt lehet problémás).
(#5427) zodo: Vagy legkisebb rosszal járó kompromisszumos megoldás kell ((2)-es), vagy tényleg ki mit kér, igény szerinti alapon. Mindegyik változatnak megvan az előnye, hátránya (melyek hol a felhasználói, hol a kivitelezői oldalra esnek), nem könnyű dönteni.
(#5429) toldy: A kábelezés az megoldható. Egyetlen kitétel, hogy SATA legyen minden.
Felhasználást tekintve a HTPC, a közepes teljesítményű Gaming PC (jelenleg HD5750, GTS 450), és a max 3 (3.5"-es) HDD-s NAS céljának is megfelel(het). Akár az életciklusán belül váltogatva is. Pl. először fokozatosan játékgéppé bővíthető asztali gépként, később HTPCként, majd NASként használva (netalán HTPC-NASként egyszerre).(#5436) Joe_Black7: A BT-02 rendes, nagy méretű ODD-vel nem alkalmas valamirevaló, szellőzésben nem gátolt CPU hűtő elhelyezésére. Az a ház Atomos, illetve most már Brazos-ra épülő alaplapok fogadására alkalmas. Illetve akkor lehet jó, ha - ahogy a többiek is írják - elhagyod a nagy ODD-t.
-
szabi__memo
nagyúr
Látott már valaki ITX-es Brazos alaplap árat? Az eddig átnézett cikkekben nem láttam sehol.
Egyébként mikorra várhatók hogy ezek ideérnek? Esetleg ezekből épitett MiniPC-kről tud valaki? Mint pl ami az Asrocknak vagy a Zotacnak van IONosban.
Köszi -
Pista0001
addikt
"A vezérlőhíd szerepét a Hudson M1 jelzésű lapka tölti be, amely 65 nm-es gyártástechnológiával készül. A chip a megszokott funkciók mellett hat darab 6 Gbps-os SATA, 14 darab USB 2.0 és négy darab PCI Express x1-es csatornát biztosít. Emellett a HD audiokodek is része a rendszernek, ami az x4-es UMI buszon keresztül kapcsolódik az APU-hoz. Az USB 3.0 támogatása a Renesas vezérlőjével oldható meg, amennyiben a gyártó szükségesnek látja ezt. A Brazos platformhoz diszkrét grafikus kártya is társítható egy x4-es PCI Express 2.0 felület segítségével, melyért az APU-ba épített vezérlő felel."
Ezek szerint a vezérlőhíd (régi déli híd) ad 4*1 sávot, az APU pedig plusz 4-et egyben. A 4*1 elmegy ethernetre, wifire, ilyesmikre, az APU 4 sávja meg mehet a PCI-E foglalatra diszkrét VGA-nak. Ez teljesen az Intel sémát másolja, VGA-nak ott is a proci adja a PCI-E csatornákat, a többi - jellemzően alaplapra integrált - holminak meg az ex-déli híd.
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Autós topik
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Vicces képek
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Windows 11
- További aktív témák...
- MEGÉRKEZTEK! - 512MB (3db) - 1GB (16db) - 2GB (21db) DDR2 RAM-ok (és RAM-Kitek)
- GIGABYTE Z790 UD Alaplap GARI: 2026.07.26.
- 8 gb ddr3L-1600 mhz samsung laptop memória
- BESZÁMÍTÁS! 64GB (2x32) Kingston HyperX Renegade 2666MHz DDR4 garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 64GB (2x32) G.Skill Trident Z RGB 4000MHz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! AMD Ryzen 9 3900X 12 mag 24 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Google Pixel 10 Pro XL Moonstone Super Actua 120 Hz, Pro kamera 5 zoom 256 GB Használt,Gari
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Számlás,garanciás SSD-k! Kèszletről!
- Honor X6 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest