Új hozzászólás Aktív témák

• Pendra37

tag

Pete55555 javasolta, hogy dobjam fel ide is a speci, modularis, varialhato meretu hazam.

Prototipus, meg fejlesztes alatt!

A jelenlegi kialakitasban:
    - 35cm x 20cm x 16cm, 11.2 liter es 3.8 kg minden alkatresszel egyutt. Tokeletesen elfer egy repulos kabin borondben meretre es sulyra is. A sulyon meg csokkenteni is lehetne ~0.3 kg-t egy konnyebb hutos GPU-val.
    - A max GPU meret 34cm x 18cm. Most normal MSI GTX 960 Gaming van benne. A max CPU huto magassag 7cm ami megfelel a Cooler Master XDream I117-nek.
    - Normal ATX tapot kapott. Ez egy keretben ul, jobbrol es balrol satuszeruen megfogatva, hogy ne mozogjon.
    - A GPU reszt kb 30 perc alatt le lehet venni (ha nem egy egyszeru prototipus volna, 5 perc sem kellene hozza). Leveve, a doboz 7.7 literes es 2.9 kg.
    - Jo a szellozese es van benne hely boven a kabeleknek. A CPU (4570S) es a GPU (960 Gaming) nem megy kornyezet + 30-35C fole teljes terhelesen sem. A zajszint ekkor kb 25-30 dB (tokeletes csendben hallhato egy kis sugas).
    - A lapot es a GPU-t egy 19 centis 16x-16x tap nelkuli szalagkabel kapcsolja ossze. Az aliexpress-rol ~1500 Ft-ert hazhoz is szallitottak. Ez semmifele hatassal nincs a gep teljesitmenyere.
    - Mivel a leheto legegyszerubb kialakitasra torekedtem, minden hozzavalo legyartatasa megallt ~40e Ft-ban. Raadasul maradt boven alkatresz, hogy kibovitsem akar 50cm x 35cm x 35cm-re. Vagy epitsek egy masodik, SFX tapos, HTPC-t.

Bar beferne, a hazban nincs se ODD se HDD. Elobbire nincs szuksegem, utobbibol pedig egy 2.5-os kulsot hasznalok. Elsodleges hattertarkent egy 500-as mSATA SSD szolgal.

Elolapi panel helyett egy ilyet raktam hozza: [link] Remekul bevalt.

Meg szereznem kell rendes M3-as csavarokat (fekete, kicsi, csillag vagy imbusz fejes). Ami benne van, az csak olyan, amit hirtelen itthon talaltam. Ezert nincsenek besullyesztve sem. Majd a veglegeseket. A festes is hianyzik, meg nem dontottem el, milyet is szeretnek. Fekete-voros vagy feher-kek kombinacion gondolkodom.

A falak 0.8mm-es lezervagot aluminiumbol vannak, a sulycsokkentes vegett. A merevito rendszer pedig 3D nyomtatassal keszult. A muanyag mukodik, de nem eleg stabil es merev, ami az osszeszerelesnel okozott nemi fejtorest. A veglegesben mart alu cso lesz.

Új hozzászólás Aktív témák