-
PROHARDVER!
Linksys WRT54G/GL/GS router
Új hozzászólás Aktív témák
-
Integra
titán
dd-wrt23 fw-vel
nálam hibátlanul működik, az is, csak jelszót módosítottam mert kurva nehéz volt a régi és a srácnak arra írtam át amit szeretett volna, nyomtam egy save-t és utána ennyi. nem engedett belépni az admin/jelszó párossal.
erre nyomtam hard resetet, de kábel kihúzással is nyomtam neki, hogy biztos ami biztos és most egyáltalán nem enged be. -
h_143570
addikt
válasz
Integra #2193 üzenetére
A tvnetwork nem a modem mac cimet nezi hanem a halokariet, amivel eloszor felcsatlakoztal. A prancssorba a kovetkezo parancs begepelesevel deritheted ki a fizikai cimnel (feteve ha annal a gepnel ulsz amelyikrol legeleoszor felcsatlakoztal):
ipconfig /allA masik megoldas, hogy felhivod az ingyenes 1289 et, a szerzodes szam es a lezart boritokeba kikuldot pinkod birtokaban, majd bediktalod routered MAC cimet.
-
Integra
titán
cimbimnek hard resetet kellett nyomnom a routeren, mert a jelszóval nem engedett be..
de utána se enged be maszkba, és nem tudom a tvnetwork modem mac addressét benyomni hogy végre legyen nete..
tiszta száxxxx
szóval hiába írom be hard reset után hogy admin és enter, nem enged be, ha nem írok be semmit, akkor se.
vagy nem admint kéne beírnom a login-hez????? -
bnss
veterán
Azt hogyan oldjam meg, hogy egy programot használunk a háló minden egyes gépén, forwardoltam a címekre a szükséges portokat, de egyszerre csak egy gépen működik a dolog. Tudom, én vagyok a balf*sz, de egyszerűen már nem tudok mit kitalálni.
szerk.: ahogy nézem a szoftveres tűzfal logot, ott a bibi, érdekes, hogy csak a bejövő csomagokkal balhézik, amikor megvan adva, hogy befelé/kifelé is mehet.
-
quby
őstag
nekem két ilyen routerem is van. az 1ik dd-wrt a másik tomato 1.07. A tomatos a barátnömnél van, és csak 2 gép közt osz 1 ADSL-t. eddig nem tartottam nagy számnak de az rendszeresen megy 60 napokat, és az is csak akkor szakad megy ha kihúzzák tápot mert kell takaritáskor a porszivónak az aljzat
-
bnss
veterán
Felejtsd el a gyári cd-t, csak a dugdosós részt mutatja be, ahogy azt mondtad (csak az egységsugarú, 1 bites júzereknek kell a cd). Csak a router gyári IP címe kell és mehet a banzáj. A gyári firmware-rel használod?
14 napja megy a router, eddig egy fagyás vagy bármi hülyeséget nem csinált. Rommel6600 kollegának már több mint 100 napja megy. Jól váalsztottál.
-
quby
őstag
hali!
A cd csak arra jó hogy mit hova kell dugjál! utánna webes felületen kell configold. a hálokarinak amihez csatlakozik a router valamielyik portja állits be automatikus ip-t.nyiss 1 böngészöt, (IE, opera, firefox stb) ott címsorba 192.168.1.1 igy bejön a router adminfelülete. Deafult asszem nincs log in név csak jelszo -> admin. Basic setupban PPPoE-t kell válassz ha ADSL kapcsolatod van. Itt megadod az ADSL hez tartozo acc-ot. aztán connect és lehet netezni!! ezután nem kell tárcsázz win-bol mert a router megoldja.
(#2183) xabolcs:
A hétvégén lesz SD operáció. bizti lesz pár kérdeésem. Aforrasztgatástol nem félek, ellenben Linuxos ismereteimet ismerve....
bizti lesz bénázás
-
Kulbi
aktív tag
Sziasztok!
Megvettem a Linksys WRT54GL routert. Sajna valamiért nem olvassa a gyári telepítőt a DVD íróm, ezért képfájlt csináltam másik gépen és abból telepítek. A telepítő végig vezet azon mit hova dugjak, de aztán kilép és nem megy tovább, ezért kézzel telepítettem a Driver és App alkönyvtárból a setup.exe-ket. Ujraindítás után se történt semmi, nem találtam semmit, ahol bármit is lehetne állítani. Ha a korábban már létező kapcsolódást próbálom (T-online ADSL), akkor nem sikerül (megáll a PPOE WAN miniportnál vagy hol). és a hálózati kapcsolatoknál megjelenik egy internet átjáró letilva, ha engedélyezem akkor kis idő múlva magától újra tiltódik. Mi a túrót csináljak? Segítséget előre is köszi!!!
Kulbi
-
xabolcs
őstag
Optware, ami az sd kihasznalasahoz kell
optware + ctorrentSeaky's CTorrent Control Server, by Seaky77
ilyesmit vartal valaszul?
-
quby
őstag
valahol olvastam, hogy ha van benne SD kari tud rajta torrent kliens futni. de most nem találok erröl leirást.
csak béna vagyok vagy nem jol emléxem
-
bnss
veterán
válasz
Rommel6600 #2178 üzenetére
Én még csak annyinál tartok, de nincs igényem a frissebb verzióra. (Majd egy áramszünet után.)
-
quby
őstag
Én 55 napnál tartok, de a hétvégén belemászó sd kari nullázni fogja
-
ngabor2
nagyúr
válasz
Rommel6600 #2178 üzenetére
nekem most volt egy áramszünetem... úgyhogy a 67 nap már nem fog nőni egy darabig
-
bnss
veterán
Megjelent a Tomtato 1.11!
-
fagee
csendes tag
válasz
Rommel6600 #2174 üzenetére
Lannet van, de ha csak a felhasználónév és jelszót adom meg akkor nem tud csatlakozni. Kell más is neke? Köszi a segítséget!
-
Rommel6600
őstag
Még mielőtt bármiféle lépésről lépésre beállításba belemennénk: TvNetWork, de Signet, Lannet, vagy Adsl?
Ha signet akkor a bejelentett MAC címet kell klónoznod (azét a hálókariét amivel eddig használtad a netet), ha bármelyik másik akkor viszont PPPoE van amihez jár felhasználónév és jelszó, ugyanezek kellenek a routernek is, hogy tudjon tárcsázni.
Szóval melyik? -
fagee
csendes tag
Sziasztok!
Valaki tudna nekem segíteni egy LINKSYS WRT54GL tipusú ruter beálításában lépésről lépsre? Még nem nagyon csináltam ilyet, és nem sikerült felcsatlakoznom a netre. A beállítás a TVnetwork hálozatához kellene és egy asztali gép és egy laptophoz. Nagyon köszönöm a segítséget! -
mano2
tag
hi! Tudnátok adni egy pontos linket, ahonnan letudnám tölteni a DD-WRT legújjabb verzióját, ami jó a WRT64GL routerhez?
THX -
Kulbi
aktív tag
Hali!
Most már olvastam eleget, és úgy néz ki én is a Linksys mellett döntök. Abban kéne egy kis segítség, hogy melyiket: (árak kb.)
WRT54GL 14100
WRT54GS 14500
kicsit újabbak: (ezek VPN és MIMO is tudják)
WRT54GR 15480
WRV200 15828Ezek közül csak a WRT54GL-esre lehet ''3rd party'' firmware-t felrakni ( talán ezek a DD-WRT és a tomato) , amivel lehet sávszélességet jól osztani (vmi QoS-nek hívják vagy mi). Ez lehet, hogy fontosabb lenne, mint az újabb kommunikációs technológia és szabvány. Egy családi ház emeletéről kellene lefelé nyomatni a jelet (fal és koszorú mindenhol).
Válaszokat előre is köszi... Kulbi
ui.: ezeket úgy olvasgattam össze a hülyeségekért elnézést
-
bnss
veterán
válasz
Rommel6600 #2158 üzenetére
Gratulálok, én ennek a tizedénél tartok.
Uptime 10 days, 06:35:08
(#2159) bszabi4: beállítottál mindent helyesen, akkor kattints a connect gombra és menni fog. (Tipp: a routert ne w-lanon keresztül konfiguráld!
)
-
bszabi4
csendes tag
Sziasztok!
Nem vagyok egy szg zseni szóval a kérdésem lehet, h banálisnak fog tűnni, de azért felteszem: miután sikeresen beállítottam a router honlapján mindent és felcsatlakoztam a hálózatra, egyszerűen képtelen megnyitni az internetes oldalakat és erre még akkor sem képes ha kábelen keresztül teszem mindezt.
A válaszokat előre is köszönöm és ha lehetséges próbáljatok úgy magyarázni mint egy 2 évesnek...
-
Rommel6600
őstag
uptime
12:59:06 up 100 days -
válasz
ngabor2 #2156 üzenetére
Ezen bizony nincs pico, se nano, csak vi.
Édesanyám miatt kell az egész, hogy tudjon a munkahelyéről netezni.
Egyszer korábban is érdeklődtem ez ügyben, akkor azt mondtátok, hogy MMC ártyát építsek be és egy webszervert dobjak fel rá és akkor azon keresztül majd tud netezni a melóhelyéről(ahol amúgy szinte minden tiltva van).
Ez nekem még bonyolult s akkor csak bénáztam azért nem ment a dinamikus port forward ssh-val, most ok és saját userrel tud bejelentkezni, akinek minél kevesebb jogot akarok adni.
Ugyanis nála fő az egyszerűség, egy scriptből indul a putty, amibe be van állítva a user-pass páros is, meg a port forward is.
Na már most ha ez netán valaki kezébe kerülne, nem akarom, hogy csesztesse a routerem, ezért kellene csak annyi, hogy be tudjon lépni és onnan tovább semmit ne csinálhasson.
Remélem érthetően fogalmaztam.Próbáltam, hogy elvenni a jogokat az "others" jogokat a mappákról, de egyszerűen nem engedi, pedig talán ezzel lehetne a legegyszerűbben kilőni.
Vagy az alap shellel variálni, hogy ne a /bin/sh-t kapja?
Mondjuk ennek nem tudom van-e értelme, csak úgy eszembe jutott. -
ngabor2
nagyúr
-
Megvan, új felhasználó létrehozva(ismerkedtem a vi-vel, persze semmi nem úgy működött mint a villám hogyanban, jó menet volt
), külön csoport és home könyvtár megadva, a 700-as joggal rendelkező mappákhoz nem is fér hozzá vagyis a jogosultság is részben ok.
Olyat valahogy meg leht csinálni, hogy a home könyvtárából ne tudjon kilépni és semmilyen parancsot ne futtathasson?
Csak annyi joga legyen, hogy be tudjon ssh-val lépni és utána "mozdulatlan" maradjon?Amúgy jól láttam, hogy itt csak egy "messages" log van?
Semmi auth meg hasonlók? -
Korábban már felvetettem a kérdést, csak akkor nem érkezett rá válasz.
DD-WRT v24 RC4 van egy GL routeren, szeretnék egy korlátozott jogú felhasználót felvenni ssh használat miatt.
Addig eljutottam, hogy a /tmp/etc/passwd állományban kellene ezt megtenni, de hogy a jelszót hogyan adom meg, plusz hogyan állítom be a jogait arról fogalmam sincs.
Tudnátok ebben segíteni? -
ngabor2
nagyúr
válasz
Sz.Miki #2150 üzenetére
lehet, hogy nem nem foglalkozunk a kérdéseddel, csak egyszerűen ötlet nincs, mert vagy senkinél nem volt ilyen, vagy ha volt, ő se tudta megoldani.
amúgy a v7 egy meglehetősen butított verzió, arra még 3rd party fw sincs, hogy értelmesen lehessen próbálkozni.
(amúgy ha most visszaemlékszek, nálam is volt hasonló, még gyári fw-vel, dd-wrt-re váltás megoldotta.)
-
Sz.Miki
őstag
Szomorúan látom, nem nagyon foglakoztok a problémámmal!
Sajnos még mindíg ismétlődik időnként a jelenség. Ismerősöm szerint az történik, hogy valami miatt szétesik a szinkron a modemmel, de a router nem szakítja meg a kapcsolatot, viszont utána már nem megy a net, ezért kell kihúznom a routert és visszadugni.
Amúgy 7-es verziójú router, találtam róla néhány cikket miszerint butítva van egy kicsit az előző verziókhoz képest, de úgy tudom az a wirelles-re vonatkozik.
A legfrissebb firmware-t a linksys.de oldalról szedtem le, de nem javul a helyzet. -
xeri
tag
Kösz a tippeket, a jövő héten próbálkozom majd
. Egyedül a reboot-ot nem tudtam, hogy kell a teljesítményváltás után (dd-wrt helpje egyébként max 70-ig ajánlja emelni). Amikor állítgattam, csak a Save-re nyomtam mindig, és úgy tűnt, változik is a dolog (csak rossz irányba, mint mondtam). Az antennák rendben vannak (a router gyakorlatilag vadiúj, a kártya pedig remekül fogja más adók jeleit). Kb. 3m magasan van most a router, ennél sokkal feljebb nem tudom tenni, de egy pár könyvet még alárakok majd
-
quby
őstag
háát az akkor is naon karcsu! nálam légvonalban 10m is megvan panelban, két fal allja utját(beton), és 35mW-os adoteljesitménnyel legrosszabb esetben is 18-al kapcsolodik. A gipszkarton egyáltalán nem kéne akadályt jelentsen sztem. ellenörizd az antennákat mindkét oldalon (gépek, AP). probáld meg mi van ha emeled az adoteljesitményt (hütés nélkül max 50-ig).El ne felejtsd rebootolni a routert ha emelsz.Amit még megprobálhatsz hogy minnél magasabbra teszed a routert. lehet az is segit
-
toth_janika
őstag
Hello!
Igaz ez más kérdés, de tudtok ajánlani olyan routert, megfizethető áron, ami tud VPN-t is?
-
xeri
tag
Hello!
WRT54GL-t használunk az irodánkban pár napja, DD-WRT van rajta, mert AP-ként kell mennie, és működik is minden szépen. De: egy gipszkarton fal és 5m távolság leküzdhetetlen akadálynak tűnik az egyik gép felé(ezt álmomban nem gondoltam volna, otthon egy asus wl530g még a födémen is majdnem átmegy a saját antennájával).
Próbáltam tologatni a fal mellett jobbra-balra, hátha egy merevítő árnyékol, de semmi. Próbáltam a dd-wrt-ben az adóteljesítményt növelni, de semmivel sem lett jobb, sőt inkább rosszabb (azokon a gépeken, amik egy szobában vannak a routerrel, esett a jelszint).
(A másik szobában levő gépben egyébként egy dlink kártya van, ami nagyon szépen működik más hálózatokkal.)
Azon gondolkodom, hogy valami rövid kábellel átküldjem-e az egyik antennát a gipszkartonon, vagy a másik szobában levő gépet szégyenszemre kábelezzem be?Minden ötletet köszönettel fogadok
szerk: amíg a sztorit írtam, a routerrel egy szobában levő gépek kapcsolatának minősége (a dd-wrt status lapja szerint) 55-60%-ról leesett 30% köré, aztán visszamászott, ez mitől lehet és mennyire gáz? Ez a két gép légvonalban 3-4m-re van a routertől - igaz, hogy maguk a gépek árnyékolnak az antennáknak.
-
ngabor2
nagyúr
válasz
attila7400 #2141 üzenetére
az, hogy mi van a routeren, a használt oprendszertől teljesen független. ugyanis a router szabványban leírt módon kommunikál. tehát win felé is legalább olyan jól osztja a netet, végzi a qos-t, meg mindent, mint linux felé. jó közelítéssel linux ismeret se kell a beállításhoz, elég, ha tudod, mit akarsz csinálni.
-
attila7400
csendes tag
Sziasztok!!
Szeretnék a közeljövőben szert tenni egy routerre,és ezzel kapcs lenne egy kérdésem szóval:
wrt54gl sima windows xp-s gépen is teljesen jól használható vagy inkább a linuxra van optimalizálva és ha windows-ra szeretném használni akkor egy másik windowsos firmware-t kell feldobni rá?
vagy esetleg egyszerűbb a sima wrt54g-t venni?
Segítséget és az infót előre is köszi!! -
Sz.Miki
őstag
Nos a portforwardnig minden állítás nélkül elkezdett máködni, semmit sem állítottam és most már működik.
Viszont lehet, hogy kezd meghalni a router
Azt vettem észre, hogy minden jel nélkül egyszer csak megszakad a net és csak akkor tudom újraéleszteni ha kihúzom a routert és vissza bedugom. Nem a modemmel van a baj mert azon minden led világít szép stabilan, egyértelmű, hogy a router fagy le. Megfigyeltem, hogy a routeren minden led világít normálisan de nem ad internetet! Ha kihúzom és bedugom utána tökéletesen máködik bizonytalan idejig ez lehet, 1 hét de lehet 1 óra.Garanciában vissza tudom ezzel vinni? Vagy van rá megoldás?
-
h_143570
addikt
-
WRT54GL-em van DD-WRT v24 RC4-el és valamiért nem forwaldolja a "Port Range Forwarding"-ban megadott portot.
A sima "Port Forward"-nál be van állítva a 22-es, az rendben is van.
Kíváncsiságból kitöröltem a 22-es forwardját, apply changes, reboot router, de ugyanúgy be tudok ssh-zni a gépemre.
Valaki találkozott már hasonlóval? -
makro
senior tag
sziasztok!
szeretnék egy WRT54GL -t venni. Ti mindig elég rendesen ottvagytok a témában ezért tőletek kérek most segítséget. Hol lehet a fent elmített wlanrouter legolcsóbban megkapni?
-
prmcsk
addikt
válasz
Rommel6600 #2133 üzenetére
Van frissebb firmware a v7.00.0 - től, a v7.00.4 - es. Én is azt használom.
Megpróbálom megtalálni. -
Rommel6600
őstag
válasz
Louis551114 #2131 üzenetére
Ha a gyári fw-t szeretnéd frissíteni, márpedig gondolom azt, mert nem írtad, hogy 3rd party fw-t szeretnél rá tenni, akkor azt a gyártó oldaláról, mégpedig innen kell leszedned, és egyszerűen betallózni a Firmware Upgrade menüpontnál.
De, ahogy néztem a legördülő listát, a 7es verzióhoz nem lehet letölteni fw-t, ami nagy valószínűséggel azt jelenti, hogy nincs hozzá újabb. -
válasz
Louis551114 #2131 üzenetére
Már írták itt a topicban, hogy azt sajna nem lehet frissíteni 3rd party fw-vel.
-
Louis551114
csendes tag
WRT54G Routerem van, v7.00.0 verzió. Valaki tudna segíteni lehet e, ha igen lehet e ,honnan és hogyan frissiteni a Firmware-t.
Köszi a segitséget.
Ja még egy kérdés , ha frissitve lenne, mi lenne a változás? -
Cerebellum87
csendes tag
válasz
xabolcs #2128 üzenetére
Nem próbálkoztam kábellel, egyrészt mert nincs, másrészt mert nem tudom használni sem meg lusta is vagyok. Firmware update után ment fél évet, és hirtelen adta meg magát :S
Nem fogom eldobni, eladósorba került az apró rovatba, hátha valami okos tud vele kezdeni valamit
-
xabolcs
őstag
válasz
Cerebellum87 #2126 üzenetére
jtag? soros port?
[OFF]
el ne dobd!!ha csak firmware-t frissitettel rajta es meg van rajta gari, akkor visszaviheted cserere
, ha meg mar elveszett/elmult a gar, akkor nyugodtan fel
lehet nyitni a dobozt, s nekiallni hegeszteni
[/OFF](edit: nem muxik az OFF, /OFF
)
-
h_143570
addikt
válasz
Cerebellum87 #2126 üzenetére
Hat akkor, hogy tenyleg megadta magat
-
-
h_143570
addikt
válasz
Cerebellum87 #2123 üzenetére
Ugytunik, hogy sikeresen bricket csinaltal belole, visszont a jelek alapjan sikerult alapallapotba allitanod, mar csak ujra kell flashelni. Ehhez kell egy mukdo fw, az en esetemben az eredeti gyari volt, es egy TFTP kliens. [link]
Allitsd at a halokairit automatikus ip cim meghatarozasra.
Tomoritsd ki a mukodo fw-t, es masold egy konyvtarba a tftp progival.
Nyis egy parancssort fenti konyvtarba. Majd ird be a kovetkezo parancsot, de meg ne inditsd el:
tftp -i aRouterGyariIPCime PUT aMukodoFWNeve.bin
Dugd ossze a router a geppel, a Lan portok egyiket hasznald le a Wan-t, majd helyezd aram alal routert. Ezutan initsd el a fenti parancsot, a router boot delaye kb 5 masodperc igy sietned kell, ha szerencsed van akkor elkezdi az uj fw felmasolasat.
Ha vegzett akkor egy sima ujrainditas utan mukodni-e kellen megint.Ha jol emlekszem a gyari ipcime 192.168.1.1.
Ha linuxod van akkor itt a leiras hozza. [link]
A fenti eljrasnak mukodnie kellene ha nem hardveres hibarol van szo.
-
aranyb3ka
csendes tag
Amióta WR54GL-et használok 1.10 Tomatoval, néha a weboldalak helyett egy PacNames oldal jönn fel, nem tudja vki miért? A probléma a routerrel lesz, mert ha nem pc-vel böngészek akkor is ugyanúgy feljönn.
-
Cerebellum87
csendes tag
válasz
Cerebellum87 #2120 üzenetére
Profik, ős userek, valami ötlet?
-
-FreaK-
veterán
Kéne kis help a GL routeremmel kapcsolatban(tomato 1.10)
A router wifi-je access pointra van állítva, és így ha scannelek talál is egy ilyet:
1 AP / Strongest: "SMC" -85db
Ez gondolom egy smc router, de érdekes hogy csak AP módban találja meg ha kliensre állítom akkor nem. Hogy lehetne megoldani hogy kapcsolódjak erre a routerre? -
Cerebellum87
csendes tag
válasz
Cerebellum87 #2118 üzenetére
Helló! Már megpróbáltam a Hard Resetet is (Összezártam a leírt lábakat). Jelenleg ott tartunk hogy a power led áram alá helyezéskor villogni kezd, majd folyamatosan ég. A Lan ledek folyamatosan égnek, a router nem is érzékeli a rácsatlakoztatott UTP kábelt. Egyik pillanatról a másikra kuka??? Köszönöm előre is a válaszokat!
-
Cerebellum87
csendes tag
Sziasztok! Relatíve nagy problémával fordulok hozzátok :S Múltkoriban otthoni hálózatunkba egy Wlan klienst iktattam be, öcsém gépét. Semmi gond nem volt, de előtte párszor újra kellett indítanom a routert olyan gondok miatt hogy nem adott portot a UPnP-t használó progiknak. Újraindítottam, lementem öcsém gépéhez, belőttem a Wlan kártyát, az szépen felcsatlakozott, de nem jöttek be oldalak...hát mondom nagyszerű, bementem a konfigfelületbe,nincs net. Oké, felmentem reseteltem a routert, és itt vége volt a világnak. Azóta a Power Led, és a négy LAN Link folyamatosan világít, néhány csatlakoztatáskor az Internet LED is folyamatosan ég. Nincs valami ötletek véletlenül (mielőtt szétverek mindent?
) Köszi előre is
-
Szelev
csendes tag
Sziasztok!
A 94-96 bejegyzések már foglalkoztak remote access-el, és ott az volt az érdekes, hogy a nettől nézve a router mögötti gépekről nem volt elérhető az admin oldal.
Már egy ideje bitkózom a dologgal, de nekem pont fordítva történik. Csak a router mögötti gépekről tudom elérni egyáltalán
ha http://mydomain.dyndns.org =>itt port megadásával és nélküle is felmenne
ha https... akkor meg kiírja, hogy érvénytelen a tanúsítványKívülről a net felől, pedig semmire sem reagál, sem ip, sem dyndns, sem ping-re. Minden más jól működik.
Nálam egy Router wrt54G v3.1 firmware V4.21.1 megy az egyik helyen a másikon meg wrt54gGL v1.1 firmware V4.30.07 de egyformán reagálnak, illetve nem. Biztos valami beállítás lehet, amire nem jövök rá.
Nagyon köszönöm, ha volna valami ötlet!
Szelev -
bnss
veterán
válasz
Sz.Miki #2114 üzenetére
Az a baj, hogy nem ismerem a gyári firmwaret, mert addig volt a routren, amíg frissítettem Tomtatora. Portforwardot a linken leírtak szerint csináltad végig?
(#2115) a.t.t.i.: előszöris melyik routert, mert a címben 3 szerepel, a WRT54G, a WRT54GL és a WRT54GS. Nekem GL van, arról leszerelhető mindkét antenna.
3rd party firmware segítségével lehet Access Pointot csinálni a routerből (GL-ről beszélek még mindig), de hogy egyik antennán vegyen, a másikon pedig továbbítsa az szvsz nem megolható, mert egyszerre csak az egyik antenna dolgozik.
-
a.t.t.i.
senior tag
Sziasztok.
Most nézegetek egy ilyen routert.
Meg tudnátok mondani hogy az antenna levehető-e és milyen csatija van?
szeretnék nagyobb natennát tenni rá és átlőni 500m-re.
Valamint egy másik wifi routerről venném a jelet,az lehetséges hogy egyik antennával veszem a máésikkal adom tovább a jelet? -
bnss
veterán
válasz
Rommel6600 #2112 üzenetére
Köszi szépen a kielégítő választ, láttam, hogy ott van alatta a magyarázat, de sajnos az nagolom még nem az igazi, így néha - mint most is - nehézségekbe ütközöm.
DMZ-ről én is ezt olvastam, szvsz nem sok értelme van így első ránézésre...
QoS: elég sok apróság beállítható - legalábbis első blikkre - abban kell még elmélyüljek.
-
Rommel6600
őstag
"Tomtatosok előnyben, a Port Forward/Basic lapon a táblázat fejlécében szereplő adatok mit jelentenek pontosan? Magyarul hogyan forwardoljak."?
Oda vannak írva a táblázat alá, elég részletesen:
* Src Address (optional) - Forward only if from this address. Ex: "1.2.3.4", "1.2.3.4 - 2.3.4.5", "1.2.3.0/24".
* Ext Ports - The ports to be forwarded, as seen from the WAN. Ex: "2345", "200,300", "200-300,400".
* Int Port (optional) - The destination port inside the LAN. If blank, the destination port is the same as Ext Ports. Only one port per entry is supported when forwarding to a different internal port.
* Int Address - The destination address inside the LAN.De azért elmondom, én is, szép sorban, bár szerintem teljesen egyértelmű:
On - Azt gondolom ez egyértelmű, ha kiveszed előle a pipát, a szabály nem lesz alkalmazva.
Proto - Itt lehet beállítani, hogy protocollra legyen érvényes a szabály. Lehet TCP, UDP vagy mindkettő, azaz Both.
Src Address - Forrás cím. Azaz csak a megadott ip címről vagy tartományból érkező kapcsolódásokat forwardolja. Nem kötelező ilyet megadni.
Ext Ports - A port, portok (vesszővel elválasztva, kombinálni is lehet, például ez is jó: 1000-2000,3000) vagy port tartomány, amit el szeretnél forwardolni
Int Ports - Ha nem egyezik meg a külső kapcsolat portjával, csak akkor kell ilyet megadni. Elég speciális opció. Normál portforward esetén erre sem lesz szükséged.
Int Address - A gép belsőhálós címe amelyiknek forwardolni szeretnél.
Description - Megjegyzés. Azaz ide írhatsz bármit mondjuk a progi nevét ami miatt csinálod, de nincs semmi jelentősége a szabály szempontjából.A DMZ pedig annyit csinál, hogy a létező összes portot elforwardolja a beállított gépnek, így gyakorlatilag olyan mintha nem lenne az adott gép router mögött. Hacsak olyan progi rá nem kényszerít a használatára ami véletlenszerűen mindig más portot használ, nem célszerű alalmazni. A legtöbb p2p progi esetén be lehet állítani portot (vagy portokat) hogy azt használja, vagy ha nem akkor találni kell egy normálisat ami tud ilyet (Esetleg valami játék kényszíerthet rá, de a neten elég szépen megtalálható -például itt- hogy a játékok nagyja mely portokat használja). Mégegyszer mondom, nem célszerű alkalmazni (Kirakod magad a NAT védelme mögül, ill a többi gép nem fog tudni p2p-zni), de nagyon ritkán van is rá ténylegesen szükség.
A QoS-en pedig nemtom mit lehet kivesézni, mindenki a saját szájíze szerint szokta prioritizálni a különböző alkalmazásokat, protokolokat.
szerk: Ja, és csakazértis beírom
# uptime
21:04:33 up 90 days, 16:24, load average: 0.00, 0.00, 0.00 -
Sz.Miki
őstag
Sziasztok
1 hónapja vettem egy ilyen WRT54G routert, Warcraft 3 nál szerettem volna Battleneten játékot kreálni, de senki sem tudott hozzám csatlakozni, nem látták a hostot. Mondták hogy mi sem egyszerűbb Port Forwarding, és kész, meg is van, hogy mettől meddig kell megnyitni a portokat, először hagytam az ip-t a windowsban beállított automatiku ip-n de nem ment, utána FIX ip-t állítottam be, úgy sem ment, utána kipróbáltam azt, hogy a DMZ-t engedélyeztem és oda írtam be a fix -ip-met de akkor sem látták a hostoamat. Régebben D-link routerem volt, ott sem tudtam soha belőni a Port forwardot. Nem hiszem el, hogy egy Liksys routerrel is baj lenne!!!
Bízom benne, hogy valaki tud segíteniamúgy már ezt az oldalt is segítségül hívtam
[link] -
Az SSID Broadcast elől kiszedem a pipát ez a szerencsétlen XP nem találja meg a hálózatot, a W-Lan kártya saját util-ja sem.
Az SSID-nek az a lényege, hogy x időközönként hirdeti a hálózatot és segíti a hálózat autómatikus konfigurálását. Mivel kiszedted, így nem hírdeti, Neked kell manuálisan beállítani a hálókártyánál, a csatorna számot, a titkosítás típusát, jelszót, a hálózat típusát (B/G), IP címet - alhálózati maszkot ha statikusat adtál, átjárót, stb.
-
bnss
veterán
Ma végre belőttem a routert végleges helyén, net is szépen megy, a titkosítással vagyok kicsit bizonytalan, WPA Personal + TKIP-et használok, elbizonytalanított néhány hozzászólás. Az SSID Broadcast elől kiszedem a pipát ez a szerencsétlen XP nem találja meg a hálózatot, a W-Lan kártya saját util-ja sem. Erre van valami megoldás?
Amúgy alap adóteljesítményen is simán megy a net az egész családi házban, sőt, még kinnt az udvaon is van kb. 15%-os jelerősség.
Tomtatosok előnyben, a Port Forward/Basic lapon a táblázat fejlécében szereplő adatok mit jelentenek pontosan? Magyarul hogyan forwardoljak.
DMZ és QoS a későbbiekben kerül kivesézésre, nem teljesen tiszta még minden velük kapcsolatban.
Köszi a válaszokat előre is!
-
Köszi mindkettőtöknek!
Az MMC kártyát még megfontolom, nem lenne hülyeség, csak a kézügyességem nem az igazi.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! R9 3900X / RX 6700XT / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Gamer Gép - MSI Z490, Intel I7 10700, 32GB DDR4, RTX 3060 Ti 8GB , 1 TB M.2 SSD, Gigabyte 450W
- ThinkPad E16 Gen1 16" FHD+ IPS i7-1355U GeForce MX550 16GB 512GB NVMe IR kam gar
- PS5 Slim+ 2x Dualsense Wireless Controller garanciálisan
- Eladó fullos Asus Tuff PC Plusz Monitor +...
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- 10% -tól elvihető.Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! ACER PREDATOR HELIOS
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest