- Vezetékes FEJhallgatók
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- HTPC (házimozi PC) topik
- Autóhifi
- Milyen egeret válasszak?
- Házimozi haladó szinten
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Marcona Socket AM5-ös deszka érkezik a Maxsun gondozásában
- Előrendelhető a OnePlus Pad 3
- Melyik tápegységet vegyem?
-
PROHARDVER!
Linksys WRT54G/GL/GS router
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tonyk
veterán
válasz
iceman1024 #3998 üzenetére
Mi a fenének a DNS1 és DNS2 kitöltése a szolgáltató ipjére?!!!
Elég a DNS1-hez beírni a router IP címét! A többit (a két DNS-t) intézi a router. -
Kommy
veterán
válasz
lencseszosz #3992 üzenetére
Én úgy tudom az alap firmware ne tudja a statikus dhcp-t, de a tomato firmware biztos , hogy tudja, de azt azt hiszem nem lehet erre a routerre felrakni.
Angol leírás DD-WRT-hez [link] -
iceman1024
csendes tag
válasz
lencseszosz #3995 üzenetére
Én sem találok ilyet, amit a kolléga ír. Tehát a fix ip-s gépet így állítod be:
Pl.: ha a 192.168.1.0 alhálót használodIP cím: 192.168.1.x
Subnet mask: 255.255.255.0
Gateway: 192.168.1.1 ( konkrétan az a cím, amin a routert konfigolod)
DNS1 és DNS2: a router status lapján lévő címek.Melyik szolgáltató/szolgáltatás?
-
Osiris
őstag
WRT54GL router MMC/SD card módosítást vállal valaki valahol? Tud valaki ilyesmiről? Lehetőleg Budapesten..?
-
lencseszosz
csendes tag
Nnnah bocsi, hogy 2-ben írok!
Szal a helyzet az, hogy én nemtalálok semmiféle beállítást, hogy egy konkrét ip címed rendeljek egy mac-címehz. Csak anynit, hogy dhcp-t akarok-e vagy sem, aztán, hogy melyik címtartományba, és mennyi ideig. Ennyi.
Meg a router "sugó"-ban is azt írja, hogy ha portfordítást akarok hazsnálni, akkor statikus ip-t kell használnom:S -
amargo
addikt
válasz
lencseszosz #3992 üzenetére
Magyar leírást nem tudok adni..
Viszont nem kell statikusan megadni az IP címeket elég, ha a routerben állítod be, a DHCP kiosztásnál a MAC address-ed alapján a statikus IP-t és már is megy a portfordítás, de akár az UPnP is elvégzi neked -
lencseszosz
csendes tag
Hali!
Segítségre lenne szükségem!
Először is szeretnék kérni egy normális (lehetőleg magyar) leírást, hogy hogyan tudok rakni wrt54g v5-ös routerre egy nemgyári firmwire-t. Ennek nagyon tudnék örülni.
Másodjára pedig kérdésem lenne, nem-e tudja vki, hogy miért van az, h. ha statikus ip-t használok egy gépen sem tok netezni viszont a torrent megy. Bármit megtok pingelni még a dns szervert is amit a router Status oldalán a kapcsolat állapotánál lestem ki, de vmiért nmmegy se a net se msn, se ftp, csak a torrent.
Azért szeretnék staticus ip-t használni, mert szükségem lenne portfordításra a jobb torrentezésre, de sajna totál elakadtam.Előre is köszi mindenkinek!
-
pentium4
senior tag
hali
ma fogod bezserválni egy WRT54GL tipusu roterecskét!
kérdés adott: paradicsom vagy dd-wrt??
másik: milyen antennát ajánlanátok beltérre ehez a routerhez, a köv körülményekhez: 3 emeletes házikó, vasbeton födémmel, és a középső szinten lenne a router!?
én mindenképp 7dB vagy a feletti antennára gondoltam.
kösziP4
-
Osiris
őstag
WRT54GL routerrel megoldható lenne valamelyik fw-vel, hogy torrent fusson rajta webes kezelő felülettel? + egy lanon keresztül rákötött winyóval szeretném megoldani, hogy éjszaka ne kelljen az egész gépemnek mennie a letöltések miatt...
-
cyber86
őstag
Hello. Van valakinek wrt54GR routere? Ha igen pls whisp rám.
-
Uzmany
őstag
Már csak azt szeretném tudni, hogy miért van az, hogy bekapcsolás után pár percig várni kell, hogy legyen net. Eddig azonnal volt...
Köszönöm előre is. -
hzcs
senior tag
az miért van, hogy a ddwrt v23 és v24-gyel sem megy a wrt54gl és egy dlink dwl-g650 108 megabiten? Ha enabledre rakom az afterburnert, akkor kb 2 mp-re 108 megabit van, utána megint csak 54. Kb 1 méter van közöttük, a jel tökéletes.
-
Krissz22
senior tag
Sziasztok!
Úgy néz ki, hogy az ADSL modemem rossz. A hibajelenség az, hogy töltök le hosszú ideig és x óra után a routerrel megszakad a kapcsolat. Kihúzom a konnektorból 10 percre, majd utána a router tud csatlakozni. Tegnap ezt többször is eljátszotta. Amúgy ez a hibajelenség szinte azóta fent áll mióta megvan, de eddig kb 2hetente 1x jelentkezett, mivel nem töltöttem le komolyabban. Egy D-Link modemről van szó. Az a "kék-szürke", ami olyan sokunknak is van.
Ötlet?
Cseréljem le? Ha igen milyenre?
Amúgy egy Linksys WRT54GL routerem van.
Köszönöm a válaszokat!
-
h_143570
addikt
-
neduddki
nagyúr
válasz
h_143570 #3955 üzenetére
HI!
me erzem ugy hogy tul gyorsan megszabdultam a gyari fw-ktol:- )))
udv
neduddki
p.s. nem pejorativ akar lenni, egyszerun csak lila kodom nincs a gyarirol:- ))) /habar van meg egy g5.1es amit megorokoltam es meg gyari van rajta, de majd beszelek a tanto nenivel es valszeg cserelunk:- )/ amugy megitn gyutt egy gl1.1 az istaloba:- )
-
xabolcs
őstag
válasz
canniball #3970 üzenetére
hmm, itt sztem keveredes van
az hogy te a routereddel es a nehany gepeddel hogyan jatszol a dhcp szolgaltatassal, az teljesen fuggetlen attol, h a routered mit jatszik az isp-ddel.
a te gepeid atjaroja es dnse mindig is a router lesz, szoval nyugodtan allithatsz a gepeken fix dnst: a routered ip-jet.
aztan h a routered honnan talalja ki, h mit jelent az asdf.com, az legyen a routered gondjaa szolgaltato dnset azert szoktak a routernek megadni, mert altalaban nem szokott valtozni, es ezt kihasznalva egy hajszalnyival gyorsabb/biztosabb a szolgaltatas ...
-
canniball
nagyúr
válasz
iceman1024 #3969 üzenetére
Arra gondoltam, hogy hiába állítom be a fix belső IP mellé a DNS-t, ha az is változik a dinamikus külső IP-m miatt.
Mindegyikőtöknek köszönöm a segítséget!
-
iceman1024
csendes tag
válasz
canniball #3966 üzenetére
Nem értem, hogy mire gondolsz?!
Ha mondjuk van egy T-Online-os adsl neted, ami dinamikus ip kiosztast alkalmaz, attól te még a routert úgy konfigurálod, ahogy akarod. Mi csak azt írtuk le, hogyha a router mögötti hálózatodban dhcp-t használsz az ip-k kiosztására (dinamikust), attól még egy vagy több gépnek is lehet fix ipje.
Ami a netezést illeti (weblapok megjelenítésére gondolok elsősorban) az kötött, mert ugye a fenti példát követve a T-Online-on keresztül jutsz ki a világhálóra, ezért a DNS beállítások már az adott szolgáltatóhoz kapcsolnak.
Tehát a DNS címek kötöttek, DE ha dhcp-t használ az egyik gép, akkor az ip cím, subnet mask, gateway beállítások mellett a DNS címeket is megkapja automatikusan.Én az előző postomban azért írtam erről, mert fix ip-s beállításnál neked kell ezt is megadnod az előbb leírtakkal egyetemben.
A DNS címeket megtalálod a router Status lapján. -
-
Uzmany
őstag
Sziasztok, lenne egy problémám.
Adott egy Linksys WRT54GL 1.16 Tomato fw-vel. Tegnap notiban ki lett cserélve a wifi Intel 4965AGN-re. Azóta képtelen vagyok beállitani a hálózatot
Elvileg az N-s wifi lefelé kompaitiblis a G-s routerrel, avagy rosszak az infóim?
Akármit állitok, kikapcsoltam a titkositást, mac szűrést, bármit csinálok mindig azt irja:
Nem azonositott hálózat. Mi lehet a megoldás? -
canniball
nagyúr
válasz
iceman1024 #3960 üzenetére
"A netezéshez persze kellenek még a dns címek, de azt meg tudod nézni a router config oldalán."
Megint egy láma kérdés: ezek fix értékek vagy változhatnak (dinamikus IP-m van)? -
h_143570
addikt
válasz
iceman1024 #3957 üzenetére
A V5-V8 hardver revizioju routerek FWit nem tudod felrakni egy V2.2ra mert mas a hardver.
A V szamok a kulonbozo hardver reviziok. A GL routerek hardver szempontjabol azonosak a G-s V1-V4 reviziokkal, sot a GS V1-V4ekkel is. A G-s V5-V6 kozott a RAM es a flash memoria menyiseget felezte le a gyarto. Mig a V7ben meg a procit is kicsereltek, a V8 mar megind broadcom procival mukodik, ha jol emlekszem, de eben nem vagyok biztos. A GSek eseteben is hasonloan alakultak a hardver valtozasok.
Ha jon ki ujabb V2.2es vagy GL fw akkor frissitheted. Illetve mivel nem "butitott" verziod an igy az alternativ fw-k is kulonosebb gond nelkul felpakolhatoak ra.
-
h_143570
addikt
válasz
canniball #3961 üzenetére
Regen volt mar fent gyari fw a Client Lease Time opcioval elmeletileg szimulalhato a statikus dhcp. A linksys oldalan csak a 4.30.0as van fent online kiprobalhato valtozatban. Ott a lease 0 ra allitasa maximum egy napig engedi, a 4.30.7-esben talan megvaltoztattak, ha nem akkor az elottem mar 2 forum tars altal leirt modon tudod a kerdeses gepen beallitani a fix ip cimet.
-
canniball
nagyúr
válasz
ngabor2 #3956 üzenetére
Én csak ezeket az opciókat találtam a Setup->Basic Setup->Network Setup alatt:
Network Address Server Settings (DHCP)
-DHCP Server: Enable/Disable
-Starting IP Address:
-Maximum Number of DHCP Users:
-Client Lease Time:
-Static DNS 1:
-Static DNS 2:
-Static DNS 3:
-WINS:
Ezért is kérdeztem itt, hátha valahol más eldugott helyen (amit nem vettem észre) van más DHCP-opció is.
(Emiatt nem szívesen cserélnék fw-t, pláne ha lehetséges megoldás amit h_143570 kolléga írt. Azért köszi a javaslatot, megjegyzem, hátha még jól jön.)
-
iceman1024
csendes tag
válasz
canniball #3958 üzenetére
Szia!
Dehogynem! Dhcp-t bekapcsolva hagyod, oszt azon az egy gépen manuálisan állítasz ip-t a bból a hálózatból, amit a router használ.
Pl.:
router 192.168.1.1
dhcp 192.168.1.100 - 192.168.1.110
fix ip-s gép: 192.168.1.x x=amit jónak látsz (célszerű nem dhcp-s tartományból választani
)
ekkor persze még kell manuálisan a subnet mask, ami: 255.255.255.0 és a default gateway, ami a példa szerint a router belső címe, tehát: 192.168.1.1.A netezéshez persze kellenek még a dns címek, de azt meg tudod nézni a router config oldalán.
-
eziskamu
addikt
válasz
canniball #3958 üzenetére
Ja, beállíthatsz fix ip címet a gépnek, de ilyenkor a gateway opciót (meg asszem az egyik dns szerver opciót is) a router ip címére kell állítani a számítógépen, de maga a gép ip címe legyen más. Valamint a gép ip címe ne essen a dhcp szerver által kiosztható címek tartományába. Asszem bizonyos címeket ki is lehet iktatni, de érdemesebb úgy csinálni, hogy pl x.x.x.100-tól kezdve osszon ki ip címeket a dhcp szerver, a te géped meg kapjon mondjuk x.x.x.99-es címet, de ez ugye firmvare függő, hogy lehet megoldani.
-
-
iceman1024
csendes tag
Sziasztok!
Egy gyors kérdésem lenne:
Va egy WRT54G-s routerem 4.21-es firmware-rel. Ha megnézem a linksys.com oldalon egészen 8-ig vannak a frissítések, de ezek közül egyiket se tudom rátenni. A routerre a v2.2 van ráírva. Ha viszont megnézem a WRT54GL-es firmware-eket, akkor ott azt az egyet, az 1.05-öst fel tudom rá rakni és ilyenkor már azt írja frissítés után, hogy ő már WRT54GL-s router v4.30.12 verzióval.
Most akkor tovább már nem frissíthetek?
Akkor a WRT54G oldalon kiknek szól a 5-8 ig elérhető frissítések?Előre is köszi!
-
pbalu
aktív tag
Üdv!
Év végén újítottam egy WRT54GL-t. Online szoktam játszani és ezzel a ruoterrel nagyon megnőtt a ping érték, 80-120 közé. Előtte sose volt magasabb 40-nél. Ha kiiktatom ismét visszaáll a ping normál szintre, tehát tuti a Linksys a ludas. Reset után egy napig bírta tartani az elfogadható ping értéket, azóta megint megugrott. Portforward be van állítva, gyári firm. Ha nem muszály ezt nem is bántanám. Ja és direkbe vagyok rákötve, nem wifin.
Mi lehet a baja, egyszerűen csak sz@r? -
Geryson
addikt
Sziasztok Urak!
Kérdezném, hogy egy GS-nek mennyi a hatótávolsága? Pont itt korábban olvastam, hogy valaki nem annyira volt megelégedve vele. Egy emeletes kertesházat kellene ellátnia plusz még a kertet ha elbírja, vagy ez már tuti teljesen kizárt minden esetben?
Köszi előre is!
-
canniball
nagyúr
WRT54GL router, "gyári" 4.30.7 firmware, az IP-címeket DHCP osztja, egyetlen eszköznek szeretnék fix IP-t adni - tényleg nincs erre lehetőség vagy csak én nem találom?
-
h_143570
addikt
válasz
neduddki #3948 üzenetére
A Campus gond szvsz gyorsan meg fog oldodni, meg nem lehet a programjaik nelkul meg lenni, illetve szepen javittana az eladasi statisztikajukat is.
Nem tudok rola, hogy a publikus kulcsos megoldassal bajok lennenek, visszont ha mar ugyis osszerakod akkor erdekel a dolog, hatha szuksegem lesz ra valamikor a jovoben.
-
neduddki
nagyúr
válasz
h_143570 #3947 üzenetére
HI!
Amit mondasz az a legutolso lepes a felvazoltamban:- )
Amit most szeretnek, hogy a itthoni laptoty amin xp van az egy router mogott log wifin, openvpn kliensen keresztul hasznalhato vpn kapcsolatot hozzon letre a tszcse beli routeremmel /erre keresek megoldast most eppen, ugy tunik a cisco vpn kliens mintajara mukodne is, de az nem tunik most jo, jarhato megoldasnak, vagy csak meg nem baratkoztam meg vele igazan:- )/. amugy lenyeg, hogy xp-n es "relative barhonan" mukogyon a vpn /az is igaz hogy erdekes hejjzet lesz, ha a campus hejzet nem oldodik meg (de ezt nem hiszem)/
koszi a linket
amugy bajok vannak az pablik kij-es dologgal? /mivel meg nem tartok ott nem is foglalkosztam vele egy percer sem:- )/udv
neduddki
-
h_143570
addikt
válasz
neduddki #3944 üzenetére
Foleg a public keyes vpn resz. Pontosan meg nem fogom, hogy mit ertesz a router mogotti vpn reszen. Ha a PC-t akarod ravenni, hogy csak a VPN-t hasznalja akkor az alabbi link megoldas lehet ha unixot hasznalsz. [link]. Esetleg meg a 2 routert ugy konfiguralni, hogy az egyik legyen a Server mig a masik a Client, igy mar az elobbi konfiguracio mukodne a kliensek konfiguralt routeren. Mar ha jol gonolom, illetve jol ertette, hogy mit szeretnel.
-
Protezis
őstag
QOS? En az Urban-terror-nak allitottam be egy ilyen szabalyt:
TCP/UDP
Dst Port: 27900-28000Es High osztalyba soroltam. Lakotars toltott, 100 feletti pingem volt, a modositas utan lement 15-20-ra. Ezen kivul ajanlott a torrent klienseknek beallitott portokat Lowest-re allitani.
-
neduddki
nagyúr
-
neduddki
nagyúr
válasz
xabolcs #3941 üzenetére
HI!
dd-wrt wiki lepeseit vegigkovetve semmi extra:- )
hw-s atalakitas nincs a routereken
ha megoldottam ezt a mostanit router mogul is, akkor tovabb megyek a public key-esre /addig bisztos nem/, ha azzal is megleszek akkor felmegy majd a sajatra a v24vpn es megcsinalom a cisco vpn-t auto konnek-tval, es utanna majd jobban utannanezek v24vpn stabilitasanak es ha megfelelo lesz akkor a tszcsebe is lecserelodik a fw es akkor a ket router kozotti vpn lesz a vegso megoldas ahol ha nem latok addig vmit ami meg erdekelne:- )
az az igassag az elmutl 1 honapban eleg sok ijjen ojjan router megferdult a kezem kozott es most erre cuppantam ra + raadasaul kell egy olege biztonsagos hozzaferes a jogasz tszcse elnok neniknek ami ezek utan mar csak ujgyakorlat: - )))udv
neduddki
p.s. elleneben ha vkinke van tapasztalat GlobeSurf II 7.2 -vel attol szivesen vennek nemi otletelest mert a voda es wm rendszerhaz egymasra mutogatrnak hogy miert nem muxik a pf:- (((
-
xabolcs
őstag
válasz
neduddki #3939 üzenetére
majha keszenleszel es megpijhensz, akkor majd beszamolsz, h hogyan is volt a vpn-es jatszasod dd-wrt alatt, stepbystep?
ipkg + jffs, netan dd-wrt.v23_vpn_wrt54g.bin? ...elore is koszi
quby01: hat ha beallitod 23 orara, akkor mindig 1-1 oraval elorebb fog "szakadni"
, amugy ja, eleg elvetemult otletnek tunik, de vmire biztos jo
-
neduddki
nagyúr
válasz
neduddki #3930 üzenetére
HI!
Na a tegnap est nagy felfedezes utan vegre aktivan ki is tudom probalni es muxik:- )))
A kerdesem az lenne, amire nem talaltam valaszt, hogy ha a kliens gep router mogott van, hogy tudom az osszes forgalmat szinten erre a vpn-re attuszkolni /az office proxis valtozat nem akar muxeni:- (/
kosziudv
neduddki
-
xabolcs
őstag
huuhh
akkor meg en nem ertelek, h hol itt a kerdes
igen, ez az aminek latszik
te mondod meg neki, h mikor bontsa a kapcsolatot ... pl neked vmi furcsa ok folytan (rapdishare?) az sokkal jobban tetszik, h orankent megszakad a neted egy pillanatra, akkor beallitod 1 orara, es a router vegezeni fogja a dolgat
bocs, a sok kavarasert most nincs keznel dd-wrt
tovabbi jo konfigolast -
xabolcs
őstag
haatakkor ij
... majd a tobbiek megmondjak ...
ha a force-ra koncentralok, akkor en arra gondolok, h pl 21 db sikertelen bejelentkezes utan is megprobal bejelentkezni, s nem all le pl a 10-ik utan.leginkabb az, h pl van adsl-ed, ami valszeg 24 orankent megszakad - a kozpont bontja a kapcsolatot - akkor a router hamar gyorsan visszaallitja a netedet
-
-
quby01
csendes tag
sziasztok,
DD-WRT v24 rc-6 os firmware van a routeren es pppoe kapcsolatnal a kovetkezo opciok jelentesevel nem teljesen vagyok tisztaban:
-PPP Compression
-MPPE Encryption
-Force reconnect
-STPenable vagy disable legyen beallitva ezekre?
elore is koszi
-
neduddki
nagyúr
HI!
Szovla dd-wrt v23sp2 ala begyalultam a dd-wrt wiki fele vpn szervert static key-val,gepre feltettem openvpn-t beallitottam,be is jelnkezk de ip-t nem kapok utannaolvasgattam erre+arra de nem laltem semmit, vkinek otlete?
kosziudv
neduddki
-
skoos
őstag
Sziasztok! úgy fest haldoklik a router itthon, így lecserélés következik lassan. Gyakran elfelejti a beállításokat, sokszor nem cserél IP címet és a wireless sem a régi. A router egy Linksys WRT54G, ebbe megy 2 gép kábelen, 2 meg anélkül. Valami erősebb jelerősségű kéne, illetve olyan ami kompatibilis ezen router wireless kártyáival. Valami megbízható doboz kéne ami hosszútávon is frankón működik majd. Persze ár/érték arányban azért jó legyen
Mit tudnátok javasolni?
Köszi!
-
tomimidi2
csendes tag
#3884-ben tudna segíteni valaki? Köszönöm!
-
And
veterán
Azért említsük meg, hogy a router saját antennájához képest nem nehéz bármilyen külső példánynak határozott javulást adnia
. Régebben már linkeltem egy táblázatot wifi-s Yagi-antennákhoz, amelyből sok érdekes tanulság vonható le. A boomhossz függvényében a nyereséget a második fülön találod. Látható, hogy 16dBi (=14dBd) nyereséghez 2,4GHz-en kb. 64cm-es hossz tartozik, ennek az M-16 típusnak pedig a teljes hossza 22cm (fotója alapján kb. 9 elemes lehet). A nagyobb testvér M-19 -es hossza is csak mindössze 30cm, a névleges 18,6dBi-s nyereséghez pedig kb. 115cm (és 26 elemes kialakítás) kellene. Hiába a méretes reflektortükör, ezek a nyereségadatok szinte biztosan kamu kategóriájúak.
-
sleve
tag
Mégis vettem egy ilyen yagit probaképpen, a jobbakat túl drágának találtam, hogy tudja-e a 15 db-t nem tudom de a router antennájánál határozottan erősebb. Majd összehasonlítom hogyan aránylik egymáshoz a két antenna csak itt vidéken nehéz RP TNC csatit szerezni most ideiglenesen két bnc-ből eszkábáltam össze egyet
-
RNS
csendes tag
lenne egy gondom van egy WRT54GL roterem és nem tudom hogy áljak neki a firmware frisitésnek azt se tudom hogy mejiket érdemes felrakni rá tudnátok segíteni nekem ebben az aproságban
ja a ruterhoz egy tp-link tl-ant2406a antenát használok azzal átt tudok hidalni 3 falat?
-
RNS
csendes tag
Hello mindenkinek.
-
Andrej1
aktív tag
Hali !
Linksys WRT54GL Wireless 54Mbps 2 antennás 3 év gar: 13.900,-
Linksys WRT54GS Wireless 54Mbps 2 antennás 3 év gar: 16.500,-melyiket lenne érdemesebb megvenni ?
nekem a fö szempont hogy ne keljen 3 naponta áramtalanitani,mert megfagy -
Dj. FreeBoy
csendes tag
hello!
hát köszönöm ezt a hosszú leírást. de vannak alapvető dolgok amiket még nem tudok. pl: irtad, hogy állítsam be a gép ip-jét. de hol? nem igazán tudom azt sem.
egyébként ha esetleg van msn-ed akkor azt pm-ben elküldhetnéd és hétvégén megproszálhatnánk ezt megcsinálni. de még abban is benne vagyok, hogy felhívlakpersze ha ez nem okozna gondot neked.
Azért köszönöm az eddigi helpet is. -
hzcs
senior tag
válasz
Dj. FreeBoy #3911 üzenetére
nyugi, amit vettél, többet tud mint az a wap...
Először is kábellel kösd össze a gépet a routerrel, állítsd be a gép ip-jét 192.168.1.100-ra, fixen, maszk 255.255.255.0
Töltsd le a www.dd-wrt.com oldalról a v24 release candidate rc3 könyvtárból (generic broadcom) a dd-wrt.v24_mini_generic.bin fájlt. Ha ez megvan, akkor irány a router konfig felülete, a 192.168.1.1 címen éred el. Belépés alapértelmezettként (talán admin/admin, vagy root/admin, vagy admin/root), majd a firmware upgrade helyen betallózod az előbb letöltött dd-wrt.v24_mini_generic.bin fájlt, és ok.
Ezután csinálj egy hosszú resetet (nyomd kb 30mp hosszan a reset gombot, miközben áram alá helyezed a routert), majd lépj be a konfig oldalra. 192.168.1.1, root/admin alapból ha jól tudom. Irány a wireless fül, beírod neki azt az ssid-t, amire csatlakozni akarsz, majd átállítod a módot repeaterre. Ezután hozz létre egy új virtuális kapcsolatot (Add virtual valami, bocs nincs előttem), oda azt az ssid-t írod, amit akarsz, neked erre kell majd csatlakozni. Save-apply. Elvileg megy, ha nem, akkor status fül-wireless, site survey, kiválasztod a hálózatot, majd join. Ezután már mennie kell. -
Dj. FreeBoy
csendes tag
Szóval akkor segítsetek miként kezdjek neki én most tartok a kezemben előszőr routert
nah amit szeretnék fentebb írtam.
egyébként utánna jártam és amire én szeretném használni ajánlottak egy Linksys WAP54G készüléket. De sajnos már én ezt a WRT54GL -t megvettem és nem cserélik ki meg nem is veszik vissza. szóval segítsetek hogy lehet ezt megcsinálni, hogy jó legyen.
(nem értek a routerhez ezért ha lehet részletesen írjátok le)Köszönöm. Béla.
-
And
veterán
válasz
Dj. FreeBoy #3908 üzenetére
Mármint vezeték nélkül akarod továbbszórni a netet? Megoldható, de annyira nem egyszerű: vagy WDS-link kell hozzá (amihez az első routeren is be kell konfigurálni ezt a módot, ha ismeri egyáltalán), vagy pedig univerzális "repeater" wifi-módot kell beállítani a Te routereden. Közös jellemzőjük, hogy gyári firmware-rel egyik sem elérhető, csak 3rd-party (külső) verzióval, a sima repeater-módhoz pl. DD-WRT v24 RC5, RC7 vagy magasabb verzió szükséges.
-
Dj. FreeBoy
csendes tag
Üdv mindenkinek!
Segítségre szorulnék.
vettem egy Linksys WRT54GL típusú Wireless - G routert.
Nos amit szeretnék vele:a szomszédságunkban van valaki aki allnet ként osztja a netet laptopal fogom is a konyhából de a szobámba már nem. vettem ezt a routert mert ezt ajánlották az üzletbe, és nem bírom beállítani, hogy átvegye a osztott netet és tovább szorja. Tudnátok ebben segíteni? köszönöm.
-
dybo
tag
Hi!
Tomato fw van fenn a routeren, semmi baj magával a nettel, de ha játszom olyan lagos hogy beszarok. Ilyen 2-3 sec-es deelayék 5 percenként. Wifivel vagyok. Valami ötlet? -
-
Osiris
őstag
Üdv!
Csak kíváncsiságból (megszokásból) érdekelne, hogy az 54GL routerek hogy bírják a tuningot? Láttam, hogy a DD-WRT v23 SP2 firmverbe lehetőség van 200Mhz-ről 250-ig beállítani a procija sebességét.
Van ennek egyáltalán értelme?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Gamer Gép - ASUS TUF B660, Intel I9 14900K, 32GB DDR4, RTX 4070 SUPER , 4 TB M.2 SSD, 550W
- Intel Core i7 11700 - 4.9 GHz - 8mag/16szál - Eladó!
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! R9 3900X / RX 6700XT / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Gamer Gép - MSI Z490, Intel I7 10700, 32GB DDR4, RTX 3060 Ti 8GB , 1 TB M.2 SSD, Gigabyte 450W
- ThinkPad E16 Gen1 16" FHD+ IPS i7-1355U GeForce MX550 16GB 512GB NVMe IR kam gar
- Bomba ár! Dell Latitude E7270 - i7-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T460 - i5-6GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo ThinkCentre M720q/ Dell OptiPlex 3060- 3070/ Hp EliteDesk 800 mini, micro PC-Számla/garancia
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest