Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • fabula

    őstag

    válasz Padre103 #35249 üzenetére

    Szerintem a Sapphire Plus SP-5, ez a legújabb javított verzió. Én is dillemmáztam, de aztán ezt vettem, eddig jól működik. Alapból a hotend nem nagy szám, átlagos olcsó kivitel, de ellentétben azzal, amit többen írtak róla, egész jól lehet nyomtatni vele, csak mivel ebben is (mint több Enderben) az extruderből jövő teflon csövet kell ledugni a heatbreakben a fúvókáig, ha ezt nem sikerül pontosan megcsinálni, akkor szivárog vagy eltömítődik. Én még összeszereléskor megcsináltam a Cheap féle modot benne, azaz külön Capricorn teflon csövet tettem a heatbreakbe és a hotendbe, majd egy ABS-ből nyomtatott kis gyűrűvel leszorítottam a hotend tetején levő couplerrel és az extruderből a cső csak a hotend tetejéig megy. Ezzel minden hotend probléma meg lett oldva.
    A másik, hogy a motordrivereken be kell állítani a motoráromkat pontosan, hogy jól működjön, de ez sem nagy ügy, mivel az új verziókon van egy levehető fedlap az alaplap felett, ezért könnyen hozzáférhető.
    Ha ezeket megcsinálod, akkor gyári álapotban is már egész jól lehet nyomtatni vele akár 100 mm/s sebességgel is.

    A továbbfejlesztése a Diamond Hotend-el célszerű. Én mostanra szedtem össze a szükséges alkatrészeket hozzá és ez lesz a következő lépés a direct drive-al és 3D Touch szenzottal együtt. Nagyon sokat javít rajta a leírások alapján és simán nyomtatnak vele 150-200 mm/s sebességgel jó minőségben.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák