-
PROHARDVER!
Milyen belső merevlemezt vegyek? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
King Unique
titán
válasz RAiN91 #60872 üzenetére
Ez a topik nem külső merevlemezekkel foglalkozik, hanem normál típusokkal, azaz belsőkkel! Van a fórumnak amúgy keresője, de az itteni téma-összefoglalóban és a téma tudnivalókban is fel van tüntetve a külsők topikja, illetve a társtopikjai. A weboldal teljes nézete pedig ugyanúgy beállítható mobilon is, tehát még az sem lehet kifogás...
Lassan már tényleg át lehetne nevezni ezt a topikot, vagy legalábbis a "belső / nem külső" dolgokat kihangsúlyozni, hátha akkor másoknak is egyértelműbbé válik...
[ Szerkesztve ]
-
tpeter77
addikt
válasz RAiN91 #53872 üzenetére
szia
Van némi tapasztalatom ezzel a kék WD-vel, mert a 250 és 500GB szériából és néha vannak velük hibák. Több, mint 400 gépben használunk vegyesen 250 és 500GB kék WD-ket.
Amin már megjelent a hibás szektort, azt felejtsd azonnal el...
de ha találsz másikat, nézesd meg, hogy a P/N azonosítónak mi a száma.
például:
P/N: 599687-002
P/N: 634605-003A -002 végűeket én már nem venném meg, de a -003 (ez az újabb) típusúakkal még nem volt gond.
Az elmúlt 6 évben 8 darab HDD-t kellett szektorhiba miatt kicserélni, és ezek a fent említett 002 tipusból kerültek ki.
üdv, remélem tudtam segíteni. -
válasz RAiN91 #46251 üzenetére
Attól függ, mennyire offolva, és mennyire gagyi. Van a HDDnél is rosszabb SSD. És ha már szénné van írva, akkor is meglepi van. De ha abban gondolkozol, hogy amellé a Green, akkor az sem lesz valami nyerő páros, mert gondolom aktívan (játékok, letöltések, stb) lenne használva a Green, amit én nem tudok javasolni.
@JaMart: Ez semmiképp sem jó hír, de ahogy a kolléga is említette, jó lenne bővebb adatokat ismernünk. Nekem is volt már hasonló esetem több éve, és nem a HDD haldoklott... azóta is futnak azok a HDDk.
Nehéz új, feltételezésem szerint rendszernek is jó, 2TB-os winyót mondani ebből az árkategóriából, mert a WD csak a Blacket küldi (ami 35ezer), Bluet nem.
Így marad:
ST2000DM001
DT01ACA200
Illetve egy picit kicsúszva: ST2000DX001, viszont nagyon gyors.[ Szerkesztve ]
Tegnap még működött...
-
-
Coolmat
őstag
válasz RAiN91 #32415 üzenetére
A mostanidnál szinte bármelyik gyorsabb lesz, de ha a leggyorsabbat keresed akkor 1 tányérosat kell venned, konkrét típusok amiket megtalálhatsz aprón 10-12k körül: Hitachi Deskstar 7K1000.C HDS721050CLA362 500GB, Samsung F3 HD502HJ, Seagate Barracuda 7200.12 ST3500418AS, Western Digital WD5000AAKS-00M9A0/22M9A0/00D2B0/00V1A0/22V1A0/65V0A0/00V0A0/07V0A0/08V0A0/00E4A0/007AA0/00UU3A0/00H2B0 (itt fontos hogy a felsoroltak közül valamelyikkel egyezzen a típusszám vége, mert csak ezek egytányérosok).
-
Coolmat
őstag
válasz RAiN91 #32412 üzenetére
Szia!
Azt javaslom inkább egyben vegyél 320 vagy 500GB-os HDD-t, 7-9 ezerért már kapsz aprón ilyen méretű HDD-t. Bármelyik típus megteszi, csak arra figyelj, hogy HDSentinel képet mindig kérj az eladótól ezzel ellenőrizve a HDD állapotát.
Szvsz nem érdemes RAID-el vacakolni, csak a lineáris írás/olvasás értéked lesz a duplája, a programok betöltésénél inkább számító 4k írás/olvasás értékek nem nőnek érdemben, ezért nem veszel majd észre nagy sebességkülönbséget, másrészt nagyobb a rizikófaktor is RAID0-nál (ha az egyik HDD bekrepál oda az összes adat), régen én is sokat szívtam ezzel hogy néha eldobta a kötet egyik lemezét, pedig nem is a HDD volt ludas hanem az akkori gyenge tápom... -
Új hozzászólás Aktív témák
- Hír Új 12 és 14 TB-os merevlemezek jönnek az év végére a Toshibától
- Hír 2020-tól gyorsan nőhet a Seagate HDD-k tárkapacitása
- Hír 14 és 15 TB-os merevlemezeket mutatott be a Western Digital
- Hír Nagy kapacitású héliumos Seagate merevlemezek érkeztek
- Hír Drasztikusan növeli az adatátvitel tempót konvencionális HDD-iben a Seagate
- Hír Alig van eltérés a HDD-k között a Backblaze megbízhatósági statisztikájában
- Hír Megérkeztek a Western Digital 10 és 12 TB-os Purple merevlemezei
- Hír Itt a Western Digital 14 TB-os PMR HDD-je
- Hír Hatékonyabb notebookokba szánt HDD-t mutatott be a Toshiba
- Hír Hagyományos irányt követő modellekkel frissíti vállalati HDD-it a HGST
- Hír Új technikával gyorsítaná a merevlemezek működését a Seagate
- Hír Seagate SkyHawk AI merevlemezek mesterséges intelligenciához
- Hír Egy év múlva érkezik a Seagate 20 TB-os HDD-je – HAMR technológiával
- Hír 40 TB-os HDD-ket ígér a Western Digital MAMR technológiája
- Hír Elsőként mutatott be 14 TB-os merevlemezt a HGST
- Hír 12 TB-os HDD-vel bővült WD Gold sorozat
- Hír Olcsó és gyors 8 TB-os merevlemezt hozott a Toshiba
- Hír Új HDD-családdal támadja az adatközpontokat a Western Digital