Hirdetés
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- Nem tudja garantálni a TSMC a tiltólistás cégek kizárását
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
-
PROHARDVER!
Milyen belső merevlemezt vegyek? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
norbi0604
aktív tag
Sziasztok!
Most raktam össze komplett új gépet, SSD nélkül, elég nekem a SATA2 is. (60-80MB/s-el másolok a gyakorlatba, de nem ez a lényeg.)
A HDD egy SAMSUNG 1000GB F3 7200rpm 32MB SATA2 HD103SJ , amin 2 partíciót készítettem (400GB-600GB), a 400-asra ment a rendszer (7 X64 Prof.), programok és a játékok. A 600 gigáson a többi "adat".
Azt vettem észre, hogy mikor indul a Windows, a HDD úgymond "kapar/erőlködik", és olyankor kicsit belassúl az egész rendszer. (Többet kell várni pl. még az asztalon betöltődnek az alkalmazások stb.) Ez nem csak rendszerindításkor fordul elő, pl ha megnyitok, több kis fájlt tartalmazó mappát vagy ha olyan oldalra megyek a neten ahol sok környezeti elemet pl képeket kell tölteni.
Kicsit arra hasonlít (a hangja is), mint a régi winchestereknél, amikor töredezett és sokáig olvassa az apró fájlokat.
Kérdésem tehát, hogy ez a normális működés?
-
montezuma
tag
válasz
scott_free #27591 üzenetére
5k3000-ben sincs de nem is kell. Halk és hűvös.
-
montezuma
tag
válasz
Ace Ventura #27590 üzenetére
Rendszernek használom az 5k3000-t, a felpörgési ideje viszonylag hosszú, de ettől eltekintve nincs vele gondom. (WINXP SP3-at használok), nem játszom. Ha kéred, mutatok SMARTot. HDtune van pár hozzászólással előbb.
-
rszp
aktív tag
válasz
scott_free #27591 üzenetére
Van benne AAM és használható.
7k3000-ben nincs de nem is kell.
-
Zlin50
senior tag
válasz
Ace Ventura #27590 üzenetére
Némi kompromisszummal jó lehet rá, mert cseppet elmarad a 7K-tól sebességet illetően, de semmi kattogás és egyéb probléma nincs vele, és elég halk. És ez nem utolsó szempont.
-
scott_free
senior tag
vettem egy ilyen vincsit: HITACHI 1000GB 7K1000.C 7200rpm 32MB SATA2
katasztrófa!
az agyába ültetnék egy ilyen vinyót annak az ostoba mérnöknek, aki kitalálta, hogy letiltja az Acoustic Management-et...
kérdezném, hogy az összes újabb fajta Hitachi vincsiben le van az AAM tiltva?
mert akkor innen kezdve felejtős számomra mind.szerk.: most látom, hogy följebb is hasonló problémák és kérdések vannak.
-
Ace Ventura
addikt
Próbált valaki 5K3000 vinyót rendszernek használni?a mostani 7K1000.C helyett lenne, mert a kalibrálását seekelését már nem viselem el.
Sokkal lassabb rendszert kapnék? -
Hurkafej
aktív tag
-
Hurkafej
aktív tag
Hello!
Véleményeket szeretnék az alábbi 2 winchesterről:
1TB WD SATA II winchester Green 64MB - WD10EARS (3év gar.) - Green Power
Erről még azt tudom, hogy 5400rpm
1TB Samsung winchester 7200rpm 32MB - HD103SJ SATAIIA WD-nek nagyobb a cache-je, viszont kisebb a fordulatszáma. Álalános használatra melyiket éri meg jobban megvenni? Mindkettő 13e.
Netezés, film nézés, letöltés, játékok. -
Johnny001
senior tag
válasz
Zlin50 #27581 üzenetére
Hi!
OKDigital árgépben, a legelső 22100 +1800 körül volt a futár, a garanciát nem tudom, mert csak számlát kaptam, de az asszem jó garanciának is. Van üzletük is a XIII. kerületben.
Macrosys Hungary Kft. a másik nevük. Ja azt írják, hogy teljes gyártói garancia - 3 évHátha érdekel még valakit.
By.: Johnny -
Johnny001
senior tag
Hi!
Hitachi 7k3000 2TB (ajánlott 723020BLA642)
Na beszereltem, elég csendes-úgyszólván csak halk susogás a hangja, úgy döntöttem rámásolok 2 partíciót, az egyiken van win7, friss telepítés. ha kész lesz nézem tovább.Kattogni még nem kattogott, remélem nem is fog
By.: Johnny
-
totyax
aktív tag
válasz
krystman #27576 üzenetére
Mihez képest érzed lassúnak? :-)
Amit megadtál, az a lineáris olvasási sebesség, annak a win betöltődéséhez nincs annyira sok köze, ott a pozicionálási sebesség sokkal jobban számít, rengeteg fájl töltődik be ugyanis, ezért tűnik ebből a szempontból gyorsnak az SSD. Nekem 5.5-öt ad 400GB-os hitachira az "élményindex".
Amúgy automatikusan induló progik kurva sokat számítanak, főleg ami betölti magának az egész .net istennynila könyvtárrendszert, pl az atalyst control centert emiatt nem is használom, az a fél perc plusz nem éri meg nekem bootolásonként, töredékezettségmentesítés(!) ami fegyelembe veszi a boot fájlokat is, amikről leíró sacc 5-7-ik rendszerindítás után készül, víruskereső(!), memória, procisebesség...
Van kedved játszani, akkor valami segédprogival egyesével kiveszed az aut induló progikat hogy kiderüljön melyik fékez.Amúgy mondjuk egy (ingyenes) hard disk sentinel a smart adatok alapján meg tudja saccolni van-e valami baja a vinyódnak.
-
totyax
aktív tag
Másik töredezettségmentesítővel (mydefrag) lefutott gond nélkül, viszont a smartban az ultra ata crc count 2-őt mutat már, úgyhogy SATA kábelt cseréltem. De szerintem ez mindenképp hardveres hiba, csak lehet "extrém esetben" jön ki, mint vga-knal is van olyan tesztprogi/játék, amitől a vga kimúlhat (driverben korlátozzák ha tudják), mert nem maximális terhelésre terveznek. A tápcsatiról annyi adalék, hogy mivel "régebbi" tápom van sima molex van szétosztva 2 sata tápcsatira.
-
krystman
őstag
Nekem van egy 1TB-os Samsung winyó, 103sj ha jól tudom, megnéztem a HDD Tune progival, 125MB max és 85MB min-ot írt ki. Viszont ez rendszer winyó, és akárhányszor teszem fel a rendszert, mindig lassúnak érzem ahogy fel jön a win7. Pedig csak alap dolgokat használok. A Win7 is 5.7 pontot ad rá. Mi a fene lehet a gond?
-
smiti
veterán
-
Zlin50
senior tag
válasz
Johnny001 #27566 üzenetére
Rendszernek fogod használni? (mert erről azt feltételezném). Nekem ilyen feladattal a hátán produkált kattogásokat. Indítás, program futtatás, telepítés, lomtárra váltás - csak így néhányat példának. Nem állandóan, de sűrűn.
Igaz is, hol vetted?
(egy kis adalék: venni akartam egy 5k-t 5900 rpm, de úgy szállították be hogy a csomagolás az egyik saroknál közel centi hosszon szakadt volt - vissza a feladónak azonnal részemről. Biztos nem kapott eleget mig odaért azért volt szétszakadva a tasakja)
-
Zlin50
senior tag
Mármint hogy a Hitachi mindegyik kínai. Mert a WD pl nem. (product of Malaysia)
Egyébként a dolog felemás. Saját esetemből kiindulva mondom. Iponnál vettem egy 7K3000-et és nem találok kifogást. Na ezen felbátorodva másikat is vettem egy 5k3000-el együtt. A második 7k kattogott ezért kértem rá egy 5k cserét.
Szerintem darabonként változik a viselkedésük. Szóval jót kell kifogni. Az "első" 5k val meg nincs bajom de majd meglátjuk a másodikat (7k cseredarab).
Még ha annak 7K-nak nincs is baja csak üzemszerűen csinálja, akkor is idegesítő volt.Olyan ez mint az opera, ha nem mondják meg előre, hogy énekelni is fognak, akkor az ember a végére idegösszeroppanást is kaphat.
-
Johnny001
senior tag
Hi!
Na megjött a Hitachi 7k3000-em!
Made in China, kérek szépen gyors választ, hogy nem gáz-e
By.: Johnny
-
totyax
aktív tag
válasz
scope2007 #27551 üzenetére
Az UDMA 5-6 mód IDE vinyóknál volt aktuális, a SATA máskép működik. Az UDMA5 100MB/s, az UDMA6 szabvány 133MB/s-et tesz lehetővé elméletben. A SATA1 150MB/s, a SATA 2 300MB/s sebességet tesz lehetővé elméletileg, tehát láthatóan semmi köze sincsen az UDMA 5-6 sebességéhez. Hogy írsz tesztet vinyókról ha ilyen alapvető dolgokkal nem vagy tisztában?
Tök mindegy milyen UDMA módot ír ki egy SATA meghajtóra egy tesztprogi vagy a windows, ha a burst rate rendben van, akkor nincs gond az átviteli út sebességével. Persze a "kimért" burst rate-t a HDD cache/HDD elektronika sebessége is csökkentheti, hiszen a max átviteli sebesség meghatározása nyilván a HDD cache segítségével történik. A Samsung problémás úriembernek a burst rate-ja 200MB/s, tehát nincs korlátozva az átviteli út sebessége, bármilyen UDMA módot is jelez ki neki bármilyen program. Nem amiatt lassú a HDD-je.
Nálam a sentinelben (windowsban...etc) pl az van írva a 2TB-os hitachinál, hogy max UDMA mód 6, aktív 5(!), ezzel szemben a burst rate 260MB/sec, ami jó SATA2 sebesség, és jóval több mint amit az UDMA5-6 mód tud, konkrétan ez az UDMA 6 sebességének kétszerese.
-
Dictator^
veterán
Kicsusztam, de másik kérdés, a Samsung HD753LJ-nél (rendszer rajta van)
Van egy Calibration Retry Count sárgán kijelölve
Current 100, Worst 100, Threshold 0, Data 4, Status : Warning.Ez is okozhatja a HD204UI-n kivül a hibát?
Szóval ehhez a vinyóhoz akármikor hozzáférek amikor a HD204UI beszarik egy pillanatra akkor is. -
Dictator^
veterán
Na bedugtam a másik 2 terrásat
Összehasonlítás:
Régebbi iPon.Új, nem használt:
-
Egon
nagyúr
Hi all!
Megkérdezem itt is, ez a topic jobban pörög...
Adott egy Asus P8P67 Pro alaplap, egy Fractal Design Define R3 hazikó, és egy Spire Gigapod VIII mobilrack (ez utóbbi az E-Sata-s verzió). A házon van elöl egy E-Sata port, aminek a kábelét az alaplap egyik "normál" Sata csatlakozójára dugtam (mivel az Internal portok között nincs E-Sata, csak a hátlapon van).
A kérdés az, hogy okozhat-e ez valami problémát? Ugyanis a másolás során, érdekes dolgokat produkált a rackben levő vinyó... -
scope2007
addikt
""
üdv!
készülne egy címlapos teszt 2TBos HDD-kről
kérném segítségeteket... aki rendelkezik bármilyen 2TB-os hddvel azt ha megkérem készítene méréseket? [+ ha nincs az adatlapján a gépe + vezérlő, akkor azt is ossza meg velem pls - win7en futtattam a teszteket]
HDTune, CrystalDiskMark, ATTO
többféle configgal jobban látni a dolgokat.""
privátban jöhetnek a cumók
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hír Új 12 és 14 TB-os merevlemezek jönnek az év végére a Toshibától
- Hír 2020-tól gyorsan nőhet a Seagate HDD-k tárkapacitása
- Hír 14 és 15 TB-os merevlemezeket mutatott be a Western Digital
- Hír Nagy kapacitású héliumos Seagate merevlemezek érkeztek
- Hír Drasztikusan növeli az adatátvitel tempót konvencionális HDD-iben a Seagate
- Hír Alig van eltérés a HDD-k között a Backblaze megbízhatósági statisztikájában
- Hír Megérkeztek a Western Digital 10 és 12 TB-os Purple merevlemezei
- Hír Itt a Western Digital 14 TB-os PMR HDD-je
- Hír Hatékonyabb notebookokba szánt HDD-t mutatott be a Toshiba
- Hír Hagyományos irányt követő modellekkel frissíti vállalati HDD-it a HGST
- Hír Új technikával gyorsítaná a merevlemezek működését a Seagate
- Hír Seagate SkyHawk AI merevlemezek mesterséges intelligenciához
- Hír Egy év múlva érkezik a Seagate 20 TB-os HDD-je – HAMR technológiával
- Hír 40 TB-os HDD-ket ígér a Western Digital MAMR technológiája
- Hír Elsőként mutatott be 14 TB-os merevlemezt a HGST
- Hír 12 TB-os HDD-vel bővült WD Gold sorozat
- Hír Olcsó és gyors 8 TB-os merevlemezt hozott a Toshiba
- Hír Új HDD-családdal támadja az adatközpontokat a Western Digital
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Külpolitika
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- SK Hynix Platinum P41 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7000-6500 MBs - Eladó!
- Crucial P3 Plus 4TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - Eladó!
- Sandisk 1TB SD kártya
- Álmodtam egy nagyot! Persze! Hisz alszom! WD Red 3.5 8TB 5400/256MB (WD80EFAX) Ingyé FOX!
- SAMSUNG 2TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
- 124 - Lenovo Yoga Pro 7 (14IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060 (48 hónap garancia!)
- LG 65C4 - 65" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - 1000 Nits
- LG 48C3 - 48" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- REFURBISHED - DELL Thunderbolt Dock WD19TBS dokkoló 210-AZBV + DELL 180W AC töltő
- BESZÁMÍTÁS! 64GB (2x32) G.Skill Trident Z RGB 3600MHz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest