- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- MSI MPG X870E Carbon WiFi: alaplap Zen 5 alá
- TCL LCD és LED TV-k
- Házimozi haladó szinten
- Plazma TV topic
- Notebook hibák
- Projektor topic
Aktív témák
-
M4123057
csendes tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy akinek van DVI csatlakozós videokártyája, az milyen kábellel kötötte össze a szintén DVI csatlakozós monitorával. Konkrétan egy venni tervezett Sapphire HD5670 videokártyára és egy Samsung monitorra gondolok. Állítólag így sokkal szebb a monitor képe. Azért tőletek kérdem, mert más fórumokon elég ellentmondásos válaszokat kaptam. Előre is köszönöm a választ. Üdv -
zuchy
őstag
válasz vzsryl #41889 üzenetére
Nem fontos felhúznia 3GHz-re, 7300GT-hez képest még alapon is óriási különbség lenne. Ha felhúzná, azzal nem nyerne annyit, mint mennyeit a cserével. De olyan 2,5GHz is simán elég neki. De hogy ne legyen ebből megint vita, ez az én meglátásom, haver 2,1Ghz-n használ 8800GT-t sose tuningolt és nem is fog.
Ezzel csak azt akartam mondani, hogy ha nem húzza fel a procit, akkor is nyugodtan megveheti.PC-STYLE.hu
-
lorcsi
veterán
válasz vzsryl #41889 üzenetére
van esetleg valami teszt ezekről egyben?...túroma netet...
j0k3r!: köszi !
csak azon vacilálok hogy a használt de még garos 9600GTnél 12k-val drágább a 4770...és nem biztos hogy az megérné a konfigomban..még ha egy ds3 lapra cserélek
a 9800GT pedig csak 1-2 ezerrel több használtan mint a 9600GTLord Vader: persze , lesz alaplap csere is (már betettem aláírásba)
[ Szerkesztve ]
eladó: vadi új soundcore motion+
-
vzsryl
nagyúr
válasz capulet75 #41884 üzenetére
A HD4890 gyorsabb, de 1GB-nál több memória egyikre se kell, csak akkor ha a GTA4 minél jobb futtatása a cél.
(#41885) joi29: PCIE 2.0 volt a kérdés, és az 150W-ot képes adni a kártyának. Az más kérdés, hogy az osztott 12V-os ágú tápok és az alaplap bírja-e.
(#41886) lorcsi: Ha felhúzod a procit 3Ghz környékére, akkor megveheted. A tápod bírni fogja.
(#41888): A HD4770 kb. 20-30%-al gyorsabb a 9800GT-nél. De óriási előrelépés lenne mind a 3 kártya.
[ Szerkesztve ]
megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
zuchy
őstag
válasz lorcsi #41886 üzenetére
A táp az elbírná. Nagy előrelépés lenne a 7300GT-hez képest.
Lord Vader: A GTX280-on azért van egy 8 meg egy 6 pines tápcsati, hogy PCI-E 1.0-ban is kapjon elég kraftot. Inkább kompatibilitási probléma lehetett. De ha ugyanabban a lapban, akkor passz. Elvileg mennie kéne abban is.
[ Szerkesztve ]
PC-STYLE.hu
-
joi29
őstag
A tápcsatlakozót nem dísznek rakták a kártyákra attól hogy 2D-ben alig
20W-ot eszik kártyád 3D-ben bőven megszalad a fogyasztása amit egy
max 77W leadására képes pciex sin nem tud kiszolgálni ergo fagyás lesz
a vége.A processzor tápcsatija tudtommal csak a cpu áramellátásáért felel azt nem lehet megosztani, ami a 4 tűs és 8 tűs változatokat illeti megvan hogy melyik
mekkora fogyasztású proci mellé szükséges.A pci-ex sin csak abban az esetben képes 77W-nál nagyobb vga-t kiszolgálni
árammal ha a sin mellet az alaplapon van egy molex csati ami kizárólag
a max 150W fogyasztású kártyák pciex-en keresztül történő
áramellátására való.
Ezt a molex csatit CF, Sli vagy egyedi vga tuningra kihegyezett lapokon
helyezik el az olyan tuning őrültek kedvéért mint én.
Ugye sokan nem engedhetik meg hogy drága vga-t vegyenek ezért a 60~75W-os
osztályból válogatnak na de ezeknek nincs + tápcsatlakozója ami a tuning során
keletkezett áram szükségletet kiszolgálná.
Erre jó megoldás a pciex kiegészítő tápcsatlakozója aminek hatására egy 75W fogyasztású kártyát is kitud szolgálni a sin egészen 150W-ig ha kell.[ Szerkesztve ]
-
Atomgeszi
nagyúr
válasz vzsryl #41878 üzenetére
Szia!
Értem köszi szépen!
Amúgy használt mindkettő és 1 év gari még van rá. Akkor marad a toxic.Ja és az adatlapomon lévő konfighoz lenne. 1920x1080-hoz. Ennél többet nem tudok már rá áldozni szal szerintem ez jó lesz nekem. Ugye?
[ Szerkesztve ]
Eladó gyönyörű, kitűnő állapotú audiophile hangfalszett https://hardverapro.hu/apro/elac_carina_audiophile_5_0_szett_3/
-
Alister71
nagyúr
Volt egy 9800GT-m, aminek volt 2D-s profilja, az ment 2.0-ás lapba tápcsati nélkül is. Az nV panel jelezte, hogy 3D-s alkalmazásokat nem fogok tudni elindítani.
Az elképzelhető, hogy pl egy GTX280 1.0-ás sinbe azért nem tudja visszavenni 2D-be az órajeleket, mert nem tudja leállítani a külső tápellátást, mert kevés kraftot kap a sinből? 2.0-ás sinbe pedig működik a visszavétel?
M4123057: ha fogsz monitort is cserélni akkor érdemesebb lehet az 1 gigás verzió.
[ Szerkesztve ]
Alister from Hell
-
vzsryl
nagyúr
válasz Atomgeszi #41870 üzenetére
Szia!
A Zalman-os giga felejtős. Hangos, nem lehet szabályozni és nincs a videómemórián süni. A Toxic-ot választanám, de csak akkor ha kb. 35k-ért kapható, mivel a HD5770 szvsz jobban megéri.
(#41877) zuchy: "De mit számít az, hogy ott van az a kábel, vagy sem?" Ha nincs egyben a 12V-os ág, és külön csati nélkül akarja etetni a VGA-t, akkor a 12V1-ről kapja a kraftot. De sztem. hülyeség így csinálni, mert a proci is onnan kapja az áramot.
megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
zuchy
őstag
Elvileg igen. Max nem indul a gép, mert mégis kell neki a tápcsati a VGA-nak. Nem tudom.
Nekem csak 1.1 van, az is 75W-ot tud, 8800GT-vel párosítva, így nem tudom kipróbálni.
Egy próbát megér. De mit számít az, hogy ott van az a kábel, vagy sem?Ha lapról megy a VGA tápellátása, akkor a 4, vagy 8 pines alaplapi csatolón veszi fel, meg még hozzájön a proci is. Lehet, a táp nem bírná, és azért nem indulna el. De egy 8 pines alaplapival már nem lehet gond szerintem.
[ Szerkesztve ]
PC-STYLE.hu
-
Atomgeszi
nagyúr
Sziasztok!
Ha ugyanazon az áron van a kettő akkor melyiket?
Gigabyte Zalman 4870 1GB vagy Sapphire Toxic 4870 1GB OC
Köszi!Eladó gyönyörű, kitűnő állapotú audiophile hangfalszett https://hardverapro.hu/apro/elac_carina_audiophile_5_0_szett_3/
-
syberia
veterán
válasz TOTAL LOKI #41865 üzenetére
Ha minden jól megy NVIDIA-nál tavasszal jön a Fermi
https://howbad.info/
-
M4123057
csendes tag
Sziasztok!
Nemrég lett feltelepítve a gépemre a Win 7 Pro 64 bit oprendszer, a meglévő Win XP Pro 32 bit op. rendszer mellé. Ennek kapcsán gondoltam arra, hogy lecserélném a gépemen lévő Asus EN7300GT Silent 256 MB videokártyámat egy korszerűbbre. Jelenlegi monitorom egy Neovo F-417. Játékokkal nagyon, szinte alig játszom. Videokártya árilag 30000 Ft-ig érdekelne. A piacon megtalálható kártyák közül melyik gyártóét javasoljátok? A videokártyák témájában nagy a sötétség. Az alaplapom Asus P5k, a procim Core2 Duo E6550. A Windows 7 jelenlegi élményindexét (4,4 játékra alkalmas kártya) mennyire javítja fel egy jobb kártya? Bocs, ha tegnap már kérdeztem ebben a témában, de újra átgondoltam a dolgot a játékok (train simulator, esetleg rail simulator használata) tekintetében. Boccs a hosszért. Üdv -
TOTAL LOKI
tag
4870X2nél akkor csak a 5870 és a 5970 a gyorsabb, ha jól néztem az ábrát.
Várhatóak most újabb kártyák, amik komolyabb változást hoznak a VGA piacon?
Mert ha igen, akkor még várok a vásárlással.TL
-
Alister71
nagyúr
A PCIE 1.0 mennyi feszt ad le, és mennyit tud leadni a 2.0?
Alister from Hell
-
j0k3r!
senior tag
válasz TOTAL LOKI #41862 üzenetére
igen, persze, hogy gyorsabb
[ Szerkesztve ]
some men just wanna watch the world burn...
-
joi29
őstag
válasz Alister71 #41852 üzenetére
Hogy mit csinálok?
Ha már találkoztam olyan esettel ami nem tetszik a nagyérdeműnek akkor már
mellé beszélek?
Az Fx5200-as egy darabja okozott fejfájást egy ismerősömnek e téren,
és nem általánosítottam a többi Gf-ra.
Sőt egy szóval nem marasztaltam el a 8k 9k szériát a képminőségükkel,
csupán megjegyeztem hogy amióta foglalkozom a témával ezt és ezt
tapasztaltam.
Nekem is volt NV-s kártyám, volt 7600GS-em GT-m és nálam is szép volt
a kép, sőt egy 8600GT is volt nálam pár napig és az is szép volt de a testvérem
HD2600-ához nem volt fogható a színek tisztasága, egyugyanazon TV-n.Alpachino
Attól más még találkozhatott vele.De úgy látom jobb híján én vagyok az ügyeletes piros szemüveges mumus,
úgyhogy bármit is mondanék még ha az 100%-ban igaz is akkor is csúnya
vagyok punktum.
Mellesleg mielőtt elkezdenének az igen tisztelt szakértő urak ATI AMD
bérencezni megjegyezném hogy igen sokszor én voltam az egyetlen a topikban
aki alsó kategóriás kártyák között említésre méltatta a Geforce családot.[ Szerkesztve ]
-
Alpachino
veterán
Érdekes.. sok ATI-s ezzel a baromsággal dicsekszik, hogy szebb a TV-re, kivetített képe, mint az NV.-nak. Én sem tapasztaltam egyáltalán különbséget a kettő között, pedig egyszer csakis azért cseréltem NV.-át, ATI-ra, mert kíváncsi voltam, hogy tényleg így van-e
De egyáltalán nem, csak beállítás kérdése.
"Hagyjuk a szexualitást a hanyatló nyugat ópiumának!" ( Virág elvtárs)
-
Malachi
addikt
még GT210-et sem találtam s-video kimenettel, mondjuk érthető is, hogy a HDMI-t nyomják
GF9400gt már akad
-
Alister71
nagyúr
Te most keményen mellé beszélsz. Ilyet soha nem tapasztaltam. Pedig már jó pár éve átrakom nV-ről a képet TV-re, és Ati-ról is. Mindkettő tökéletes volt, tehát nálatok háztáján lehetett a gond.
Komolyan mindjárt lefényképezem, csak, hogy nyugodtan aludjál![ Szerkesztve ]
Alister from Hell
-
joi29
őstag
válasz Alister71 #41848 üzenetére
55´´-ös 50hz-es Orionon?
A haver vagy egy hetet szenvedet vele mire PowerStrip-el kitudta nagyítani
hogy ne látsszon a keret.
Habár igazad lehet , mert az nem is annyira keret volt inkább üres jelnélküli
terület, akkor meg jött a képfrissítés szinkronizálatlanságából fakadó csúszások.
Szegény majd ideg bajt kapott mikor elvittem a 9550-em és 5 perc után hasított
a LOTR ugyanazon a TV-n. -
joi29
őstag
válasz Alister71 #41845 üzenetére
Nem a kezelő felülettel vagy a beállításokkal van a gond, igazából semmi gond
nincs.
Mindössze az a szitu hogy amikor a Geforce FX-ek még csak valamilyen
VHS minőségű jelet tudtak fekete keretes ablakban megjeleníteni a TV-n,
akkor a 9k Radeonok S-videon keresztül olyan minőségű jelet adtak a TV-nek
hogy olykor az ember nem tudta eldönteni hogy a PC vagy a konfig árának
3x-osa értékű első osztályú (mert akkoriban még nem voltak gagyi 5k-s
lejátszók) DVD lejátszónak köszönhető e az adott kép.
A 7K GF-ok már sokat javultak elődeikhez képest a 8k széria pedig maradéktalanul
megtudja jeleníteni S-video porton keresztül is azt a jelet amit a monitor mutat.
DE akárhány helyen próbáltuk a TV, a Control Panel, vagy egyéb
segédprogram és lejátszó belső beállításaival, kodekekkel variálni az a kis icipici
dolog ami a Radeonokban benne van, azt nem sikerült produkálni.
Nem csak nekem és ismerőseimnek de itta PH-n mások is említették hogy
azt a szín telitettséget és kontrasztot amit egy Radeon nyújt CRT TV-n
GF kártyával nem lehet produkálni.
Persze élvezhető és szép a képe a GF kártyáknak is, de aki nap mint nap
használja a Radeonját házimozizásra az egyből észreveszi, hogy valami ne
olyan a Gf-okkal vetítet filmen mint otthon TV-től függetlenül.Malachi
A 4550 jó még egy kis 3D is belefér, de csak DXVA-t gyorsit vagyis ha a film
kódolásának bitrátája nem esik ebbe a szabványba akkor a cpu-nak kell
szenvednie.
Egyébként a GT210 és a 9400GT is jó választás.[ Szerkesztve ]
-
Malachi
addikt
válasz Alister71 #41845 üzenetére
akkor mondanál nekem a HD4350-re és HD4550-re valamilyen nVidiás megfelelőt?
Nem vagyok láma, csak soha nem követtem a belépő szintű kártyákat ezért kicsit el vagyok tévedve most.
Aztán a végén eldöntöm, mi legyen.
Amúgy most az XFX HD4550-et találtam meg ami tetszik, s-video, 512MB, olcsó, mi kell még.
-
Alister71
nagyúr
Szerintem ha valaki megfelelő képen tudja kezelni bármelyik gyártó s-videós kezelő panelét, nem vesz észre semmi különbséget. Én pl. az Ati panellel jobban megszenvedtem mint az nV-ével.
Nincs képminőség beli eltérés.
Néha ha egy egy kis konzolos élményre vágyom, átrakom s-videón a képet a tv-re, 1024x768 (régi 72-es 100 hert-es Panasonic), de gyönyörű a kép rajta, csak tudni kell rendesen beállítani.[ Szerkesztve ]
Alister from Hell
-
Malachi
addikt
Köszi.
Bamm, épp megjött a válasz!
Köszönöm, ezeket is megnézem akkor.Mióta PC-m van csak nVidia kártyám volt, ezért nézegettem azokat, de nem ragaszkodom hozzájuk.
Játékra nem használnám, ugye az Atom mellett nehéz is volna, csak a 720p kódolás menjen hardveresen és legyen rajta s-video kimenet.[ Szerkesztve ]
-
-
Alister71
nagyúr
válasz M4123057 #41836 üzenetére
Fúha, ez a változás szemet gyönyörködtető lesz, mert ennek a karinak tökéletes full hd-s támogatása van videó lejátszásba, míg a 7300GT alig szagol hozzá.
j0k3r!: így igaz, nekem is volt E6550-em, 433x7-en alapfeszen tökéletesen futott, és csodákra volt képes.
[ Szerkesztve ]
Alister from Hell
-
j0k3r!
senior tag
válasz M4123057 #41836 üzenetére
ha "ritkan" jatszol, akkor milyen felbontasban? regebbi vagy ujabb jatekokkal?
jatszik-e a full hd-s film lejatszas?
en a helyedben a procit megcibalnam min. 3 ghz-ig(#41837) Mlnr To'm nincsmit
(#41839) Lord Vader az szep : )
[ Szerkesztve ]
some men just wanna watch the world burn...
-
M4123057
csendes tag
Sziasztok!
A jelenlegi, Windows 7 Pro 64 bit op. rendszer alatt használt Asus EN7300GT Silent DDR2 256 MB videokártyámat szeretném lecserélni egy Sapphire HD5450 DDR3 1024 MB videokártyára. Játékokkal nagyon ritkán játszom, ezért gondoltam erre a kártyára. ASUS P5k alaplapom van Core2 Duo E6550 2,33 GHz Procival. Ebben a videokártya kategóriában ez jó választás szerintetek? Az előző kártyához képest érezhető lesz a változás? Előre is köszönöm a választ. Üdv -
Mlnr To'm
tag
Üdv.
Egyik barátomnak kéne egy amolyan htpc-t építenem, egyedül a vga-val / igp-vel vagyok elakadva.
Erre az alaplapra gondoltam MSI 785GM-E51
Az ebben lévő igp támogatja a hd állományok gyorsítását / elég hozzá a teljesítménye?
(Természetesen FullHD-ra gondolok, Bluray lemezről és fájlokból egyaránt.)
Ha nem, milyen diszkrét videókártyát javasoltok hozzá?
Előre is köszönöm. -
sp@rtan
senior tag
512MB mennyire fogja vissza az 5750et? Esetleg az 5770et?
/1440x900/Köszi!
5770nek már illik az 1gb, igaz?[ Szerkesztve ]
-
gooool
őstag
Köszi mindenkinek a segítséget,a Hardverker-ből rendelem,ott 21K a Powercolor,ugyan az,mint a Sapphire.
Remélem jó lesz nekik.Üdv, Balázs
-
gtamate2
veterán
válasz gooool #41820 üzenetére
Szia!
Itt van 2 javaslat, tőled függ hogy mennyire halkra gondoltál: 4670 aktív 4670 passzívmod||
Lord Vader: a pixmánián tényleg annyi énis csak néztem[ Szerkesztve ]
*Sn0w
-
gooool
őstag
Sziasztok!
Havernak kell egy jó kis VGA,mert alaplapival nem vmi élmény gamelni.
A szempontok:
halkság,1024-es CRT-n lehetőleg minden fullon,ne egyen sokatA keret 22K maximum.
Ja és újnak kell lennie.Köszi a segítséget!
Üdv, Balázs
-
Alister71
nagyúr
Fenébe jó sokáig nem jött be a PH!!!!!!!!!!!
[ Szerkesztve ]
Alister from Hell
-
-
RootRulez
félisten
Az hasonló vitákról mindig ez jut eszembe : "nekem zörögsz papírzacskó"
---> [link][ Szerkesztve ]
═════════════════════════════════════════
-
Mlnr To'm
tag
Üdv.
Egyik barátomnak kéne egy amolyan htpc-t építenem, egyedül a vga-val / igp-vel vagyok elakadva.
Erre az alaplapra gondoltam MSI 785GM-E51
Az ebben lévő igp támogatja a hd állományok gyorsítását / elég hozzá a teljesítménye?
(Természetesen FullHD-ra gondolok, Bluray lemezről és fájlokból egyaránt.)
Ha nem, milyen diszkrét videókártyát javasoltok hozzá?Előre is köszönöm.
[ Szerkesztve ]
-
Malachi
addikt
Sziasztok,
szükségem volna egy alacsony fogyasztású PCI-e kártyára, mini-itx alaplapba kell. Sajnos kénytelen vagyok beletenni, mert a tévén csak s-video bemenet van és máshogy nem tudom összekötni a géppel.
Mindegy milyen, mindegy mit tud, csak keveset fogyasszon és kódolja a h264-et.
Eddig GF8400 vagy 9400-on gondolkodtam, nem tudom, van-e jobb ötlete valakinek.
Előre is kösz!
-
Chosen
addikt
válasz 1hijjanhusz #41805 üzenetére
Legyen úgy,el van felejtve. az értelmetlen hsz-ekre se kíváncsiak...
Lord Vader:az nem én leszek
hajbel:ha valakinek úgy írok, ahogy írok, arra jó okom van.Sajnálom, ha valakinek ez nem tetszik.Ha valaki megadja a tisztességet, annak megadom én is, ha nem adja meg, akkor én miért tenném?"anyuciék kevés kultúrát neveltek belé" a másik, hogy hozzád egy szót nem szóltam, nem tudom miért kell beleszólni. De védd nyugodtan, folytatódjon a topik, a hsz-emet meg úgyis törölni fogják.
-
Gaboman
nagyúr
válasz 1hijjanhusz #41804 üzenetére
Nem igazán vannak gondok vele!
Ha meghalsz te nem tudod hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz. Ugyanez a helyzet akkor is ha hülye vagy. ;-)
-
Alister71
nagyúr
válasz 1hijjanhusz #41805 üzenetére
Az eszmecserékbe szvsz kisebb viták beleférnek, csak vigyázzatok mert van itt valaki aki rögtön a modikhoz szalad!
Alister from Hell
-
lsc
nagyúr
válasz ViZion #41798 üzenetére
Nv kb ősszel fog kiadni hasonló teljesítményű kártyát ezekhez hasonló teljesítménnyel, árcsökkenés nem nagyon várható.
Ezeknek a kártyáknak ált elég az 512 ram abban a felbontásban, ha kell a dx11 és a kisebb fogyasztás, jó hűtés akkor 5750, ha nem fontosak az előbbiek akkor 4850 /4850-nél a refhűtés gyenge, de van rengeteg variáció, van jó is/.Az élet kegyetlen .
-
Chosen
addikt
válasz hajbel #41759 üzenetére
természetesen én vagyok a hibás, mert nem kapod rendes választ.
"A legjobb egy 5970 lenne mellé Én se vennék bele túl drágát, mert nem éri meg a cpu limit miatt. Talán még egy 4670 is megreggelizné a procidat."
Itt látsz egy szót is, ami választ ad arra a kérdésemre, hogy mit vegyek konkrétan? Csak azt látom, hogy ez meg az cpu limites, ez előtte már pár hsz-el ki lett tárgyalva, hogy egy 4670 sok.Alpachino tisztességes választ adott, neki ugyanilyen tisztességgel válaszoltam. Tudod nem bírom azokat, akik csak hsz-t gyűjteni jönnek.
"Más topikban is szidják a kiválasztottat" - ezt kifejtenéd?