- Masszívan lekorlátozza az AI gyorsítók elérhetőségét az USA
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- Projektor topic
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
Aktív témák
-
Malachi
addikt
Helló, megint én. Tegnap kaptam egy ilyen tanácsot (utólag is KÖSZÖNÖM):
"A 4550 jó még egy kis 3D is belefér, de csak DXVA-t gyorsit vagyis ha a film
kódolásának bitrátája nem esik ebbe a szabványba akkor a cpu-nak kell
szenvednie."Ezt akkor nem gondoltam végig. Utánaolvastam, annyi kiderült, hogy bizonyos módon kódolt .mkv fileokat nem szeret a HD4550. Már csak azt kéne tudnom, mennyire általános ez a kódolási mizéria, magyarul mondjuk 10db 720p-s .mkv-ból vajon mennyit nem eszik meg a videokártya? Van-e valakinek ilyen vagy HD4350 kártyája és mi vele a tapasztalata?
2 lehetőségem van, vagy veszek egy használt Gigabyte GF9400GT 512MB-t gari nélkül, dobozzal 8k-ért és akkor nem foglalkozom a témával a PureVideo bedarál mindent ILLETVE vehetnék egy XFX HD4550 512MB-ot vadi újan, garival, olcsóbban (nagyker) viszont akkor izgulhatok, hogy ha 720p-re szottyan kedvem, akkor zsákbamacska az egész.
Netezős munkagépbe, csak filmezni kellene. Minden tanácsot nagyon megköszönök!
-
Malachi
addikt
még GT210-et sem találtam s-video kimenettel, mondjuk érthető is, hogy a HDMI-t nyomják
GF9400gt már akad
-
Malachi
addikt
válasz Alister71 #41845 üzenetére
akkor mondanál nekem a HD4350-re és HD4550-re valamilyen nVidiás megfelelőt?
Nem vagyok láma, csak soha nem követtem a belépő szintű kártyákat ezért kicsit el vagyok tévedve most.
Aztán a végén eldöntöm, mi legyen.
Amúgy most az XFX HD4550-et találtam meg ami tetszik, s-video, 512MB, olcsó, mi kell még.
-
Malachi
addikt
Köszi.
Bamm, épp megjött a válasz!
Köszönöm, ezeket is megnézem akkor.Mióta PC-m van csak nVidia kártyám volt, ezért nézegettem azokat, de nem ragaszkodom hozzájuk.
Játékra nem használnám, ugye az Atom mellett nehéz is volna, csak a 720p kódolás menjen hardveresen és legyen rajta s-video kimenet.[ Szerkesztve ]
-
Malachi
addikt
Sziasztok,
szükségem volna egy alacsony fogyasztású PCI-e kártyára, mini-itx alaplapba kell. Sajnos kénytelen vagyok beletenni, mert a tévén csak s-video bemenet van és máshogy nem tudom összekötni a géppel.
Mindegy milyen, mindegy mit tud, csak keveset fogyasszon és kódolja a h264-et.
Eddig GF8400 vagy 9400-on gondolkodtam, nem tudom, van-e jobb ötlete valakinek.
Előre is kösz!
-
Malachi
addikt
válasz jaja1981 #39960 üzenetére
Intel D510MO, semmi nincs rajta, csak egy PCI, meg egy mini pci-e, de az erre nem jó. A bajom igazából az, hogy kell egy HD-t lejátszó kártya, amin van s-video kimenet, és passzív. Szűk a keresztmetszet, de nem lehetetlen a dolog.
Sparkle gyárt pl. 9400GT-t, 8400GS-t, 512MB rammal, de eddig csak USA boltokban találtam ilyeneket. Ha már itthon nincs, akkor is jobb lenne EU-n belülről. Még keresek kitartóan.
joi29 - ez durva, de nagyon öszvér megoldás. nem férne be a mini házba.
[ Szerkesztve ]
-
Malachi
addikt
Üdv,
nem hiszem el, hogy Magyarországon nem lehet kapni PCI csatlakozós 8400GS-t, HD4350-et vagy esetleg 9400GT-t.
vettem egy dual atomos alaplapot, botor módon arra gondolva, hogy biztosan találok valamilyen VGA kártyát bele, de a maximum amit találtam az a csodás 6200a, ami egy hülye vicc, főleg 13-14 ezerért.
valakinek bármi ötlet, itthoni beszerzésre?
-
Malachi
addikt
nVidia fan vagyok, szóval maradna a 7950GT, és valamiért nekem sem kell annyira még az a dx10, gyengébb teljesítmény mellett... amúgy egyszerűen nem értem a gyártókat, hogy tudták most így kiherélni ezt a középkategóriát... egy éve 7600GST-m van, akkor 35k-ért vettem, szuperül ment rajta minden, utóbb a DIRT kicsit megszivatta de így is elmegy 800*600ban. most meg gondoltam megnézem mi a helyzet, jön a dx10, vista, miegyéb... és semmit nem találok 70k alatt ami normális megoldás lehetne... ez nagyon durva.
[Szerkesztve] -
Malachi
addikt
InnoVision GeForce 8600GTS 256MB PCIExpress 41k
vagy
InnoVision GeForce 7950GT 256MB TV DVI PCIExpress 43k
ha most vennétek, melyiket választanátok?
Aktív témák
- Külpolitika
- Max
- NFL és amerikai futball topik - Spoiler veszély!
- Masszívan lekorlátozza az AI gyorsítók elérhetőségét az USA
- Politika
- Trollok komolyan
- Cyberpunk 2077
- Bugok, problémák a PROHARDVER lapcsaládon
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- További aktív témák...