- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Androidos tablet topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Rendkívül ütőképesnek tűnik az újragondolt Apple tv
Aktív témák
-
Silencer83
addikt
válasz gainwardgs #40799 üzenetére
mindenkepp uj, 0kms dobozos szamlas kellene de irtam is...
ha hasznalt is jo lenne, nem kerdeses...koszi
mas valaki?4850 nem hiszem
-
gainwardgs
veterán
válasz Silencer83 #40797 üzenetére
Gts 250 Vagy használtan gtx260 33K-ért
-
Silencer83
addikt
udv Sracok!
gyorsba kellene egy kis tanacs!
30k a limit uj VGA-ra, pci-e termeszetesen, ati nvidia mind1!
lenyeg hogy UJ, nem hasznalt, hanem bolti garos szamlas!
ebben a kategban mi a bestbuy?
neztem GTS250-et,meg ATI-nal asszem 4770-en, v mi a befuto? -
Laby
őstag
válasz Alpachino #40793 üzenetére
Rántás alatt a tuningot érted? Majd megnézem mit tehetek, először legyen meg és megnézem tuning nélkül mit tud ha meg úgy van akkor bios-ba feljebb rakom mostanin is próbáltam bár ugyan olyan szar volt
VGA nélkül az integrált-al kitörölhetem vagy azzal is futhat cod2 valamiylen szinten?Youtube csatornám: https://www.youtube.com/@labanczbence
-
Alpachino
veterán
Persze, hogy jó. Ennyi pénzért, a 3850-nel jársz a legjobban, és ennyit a 2.2GHz-es COD is megérdemel, még ha procilimites is leszel egy kicsit. Bár nem ismeretes a lapod, de ha tudnál a procin egy kicsit rántani, akkor az még jobb lenne.
"Hagyjuk a szexualitást a hanyatló nyugat ópiumának!" ( Virág elvtárs)
-
Naibu
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnék Öcsém gépébe 18-20 ezer forint körül videókártyát venni.
AMD Athlon II X4 620 processzor mellé lenne. Most egy Geforce 512 MB ddr2 128 bit van melette. 2 gb ram a gépben.
Milyen kártyákat ajánlotok?
-
-
Laby
őstag
-
Mika1227
őstag
-
Laby
őstag
Üdv! Most készülök egyik ismerősömtől 30-ért venni egy gépet. 2.2-es dual proci van benne, egy újabb fajta alaplap ennyit tudok egyenlőre. Nincs benne vga csak az integrált de azt mondják azzal is megy pár játék. Call of Duty2-zni szoktam arra van esély hogy megy integrálton? Valamint szeretnék venni bele egy PCI-os vga-t nem kell hogy isten király legyen mert nem játszok új játékokkal annyira de azért jó volna ha futna rajta sok dolog. Egy ilyen procihoz mit ajánlotok, vagy jóval pontosabb adatok kellenének hogy tudjatok valamit mondani? 10e környékén akarok egy videókártyát használtan is jó. Kösz előre is!
Youtube csatornám: https://www.youtube.com/@labanczbence
-
Mika1227
őstag
Azt mondták nekem, hogy valakinek volt már rossz tapasztalata ezzel a bolttal kapcsolatban. Én két dolgot is rendeltem már a karit+az S1-et de nálam minden ok volt! Csak gondoltam szólok róla! Amúgy tényleg jó árakkal dolgoznak!
[ Szerkesztve ]
A Mikulásnak teljesen igaza van, hogy évente csak egyszer megy az emberek közé!!! Még az is sok!!!
-
Mika1227
őstag
Én 41 500-ért vettem azóta emeltek de ha jól emlékszem így is olyan 43k körül van [link]
[link]
Én ilyet kaptam [link]
a hűtőt lecseréltem rajta Accelero S1-re+ kettő 12 cm-es venti és tök szuper a hőfok is!
Idle 43 fok gyári 63 fok load 60-65 gyári 85-95![ Szerkesztve ]
A Mikulásnak teljesen igaza van, hogy évente csak egyszer megy az emberek közé!!! Még az is sok!!!
-
Messa
tag
Tehát akkor összegezve:
-GIGABYTE GA-P55-UD3
-Intel i5 750 (4mag 2.66Ghz) Turbo modeban 3.2Ghz tuning nélkül
-Corsair VX 450W
-CSX 4096Mb DDR3 1333Mhz CEC FAN KIT
-COOLERMASTER Hyper TX3 RR-910-HTX3-GP
mellé 1920x1080as felbontáshoz az 5850 passzolna legjobban?Asszem le kell rombolnom a "Videókártyáért nem adok 40K-nál többet" lélektani határomat.
Mod: Eredetileg GTX275re gondoltam de 10K-t hozzádobok és megkapom az 5850et. Nagyon remélem azzal nem lesznek olyan gondjaim,mint az 5770-el.
[ Szerkesztve ]
Time is the fire in which you'll burn.
-
Alpachino
veterán
Félreértettél
Úgy értettem, hogy hasznos infót adtál annak aki nem volt vele közelebbi kapcsolatban, de mégis ajánlja valamely fórumtársunknak, aki segítséget kér, mint, pl. te magad is
[ Szerkesztve ]
-
Alpachino
veterán
"Volt 5770esem 1 napig (MSI) 2 óra alatt 9x fagyott vele a gépem."
Azért ezeket jó tudni, és ennek tükrében ajánlgatni.
Én is gondolkodtam, hogy kipróbálom az 5770-et, de szerintem még drága a teljesítményéhez képest. Ráadásul ezekkel a fagyási problémákkal, amit elmodtál és a többi amit olvastam én is a saját topicjában, inkább úgy döntöttem, hogy"Hagyjuk a szexualitást a hanyatló nyugat ópiumának!" ( Virág elvtárs)
-
Messa
tag
Samsung 2243SW-t használok 1920x1080ban.
Mod: A jelenlegi gépem E4500@3.0Ghz, DDR2 1066Mhz CSX,Galaxy 9600GT OC.Alaplap P35 chipsetes.
Mod2: Nekem is az 5850hez húz a szívem,de nem akarok idegrohamot kapni,hogy megveszem a Gigabyteot és 2 hét úlva 10Kt esik az ára. Volt 5770esem 1 napig (MSI) 2 óra alatt 9x fagyott vele a gépem. Hivatalos ati fórum szerint a felhasználók 5%ánál megmagyarázhatlan hardver kompatibilitási problémák vannak és legyünk türelemmel,majd javítják driverrel. Ilyenbe nem akarok még 1x belefutni. Másnap vissza is vittem az 5770et.
[ Szerkesztve ]
Time is the fire in which you'll burn.
-
Alpachino
veterán
válasz bandi0000 #40768 üzenetére
A GTS250 green 700/2000MHz. Ezzel szemben a "nem green" 740/2200MHz.
tehát érdemesebb a "nem geen"-t választanod. A 4850-nel, kb. pariban vannak, már mint a "nem green" változat.
Bár nálam sok játékban verte a GTS250 a 4850-et.
[ Szerkesztve ]
-
Alpachino
veterán
Nem akartam, ezt a tesztet elővenni, de gondoltam a saját méréseimnek úgy sem hiszel, vagy esetleg te megad is tesztelgetted valamelyik párosítást. Mer az mérvadóbb lett volna számomra.
Én a 640-es GTS után váltottam 8800GT 512MB/256MB-ra, majd egy 9600GT 1GB, majd egy 8800GTS......... (G92) ezek között volt egy pár ATI-m is. .......stbEzért írtam, amit írtam, mert a 9600GT, még a 640-es GTS-től is gyorsabb volt.
22K, az nem 15 és nem 20K
[ Szerkesztve ]
-
fagy53
nagyúr
Az 5770 és az 5850 közé, kb a 4890 teljesítményszintjén.
Én a teljesítmény szerint kategorizálom inkább. - pontosan ezért írtam! Nem lesz gyorsabb a 4890-nél, márpedig a 4890 és az 5850 közé esés ezt jelenthetné...
Igaz viszont, hogy teszteket még egyikünk sem látott.[ Szerkesztve ]
-
-
Ari18
őstag
válasz Alpachino #40755 üzenetére
Amik voltak: 8800GT, 4850, 4870. Tudtam, hogy előveszed ezt a tesztet. Csak annyi a bibi, hogy a 8800GTX sokkal régebbi driverrel lett tesztelve. Régi mérésből mentették át az adatokat. Ment is utána az anyázás, hogy milyen valótlan tesztet készített a PH. Mivel elég régóta regeltél, valószínű ez magad is tudod
Nemrég vettem 22k-ért Twin turbóval szerelt 4850-est, havernak itt a ph-n.
Messa
Egyértelműen HD5850, halk, hűvös, alacsony fogyasztás, nagy teljesítmény.
4890 valamivel erősebb, mint a GTX275 és gondolom olcsóbb is... szóval mit keress itt?
Tápod elég mindegyikhez.[ Szerkesztve ]
-
Messa
tag
Sziasztok!
Kellene egy kis segítség,mert képtelen vagyok dönteni. Új konfigot raktam össze,de a videókarinál megakadtam. Eddig megvettem és itt pihen mellettem a dobozokban:
-GIGABYTE GA-P55-UD3
-Intel i5 750 (4mag 2.66Ghz) Turbo modeban 3.2Ghz tuning nélkül
-Corsair VX 450W
-CSX 4096Mb DDR3 1333Mhz CEC FAN KIT
-COOLERMASTER Hyper TX3 RR-910-HTX3-GPEbbe kellene nekem egy VGA, de nem tudom eldönteni,hogy mit vegyek. Nvidia GTX 260,260+,275 vagy Ati 4890,5770,5850?
A tápnak bármelyiket el kell bírnia.[link]
Lényeg a legjobb ár/érték arány.
Minden ötletet előre is köszönök.
Üdv,
MessaTime is the fire in which you'll burn.
-
Alpachino
veterán
Melyiket tesztelted ezek közül személyesen ????? Ill. melyek voltak azok a karik bírtokodban amiket felsoroltál itt????
A 8800GT a 8800GTX-et nagyon sok helyen veri [link] Csak ennyit az okfejtésedről.
Használtan sem kapsz 15-20K-ért 4850-et elvétve itt az apróban, tán esetleg gari nélkülieket, de azokat is hamar elviszik ennyiért.
Úgy hogy maradjunk az új áraknál és ajánlásoknál.
-
Ari18
őstag
válasz Alpachino #40753 üzenetére
Látom nem nagyon vagy képben. Maximum egy szinten lehet vele. Amikor kijött a 8800GTX ő volt a legerősebb, alatta 8800GTS 640/320. Ezek után jött a 8800GT=9800GT, ami a 8800GTX alatt van teljesítményben. Ezekből le kell vonni vagy 10%-ok, mert a 9600GT egy csonkított 8800GT. Akkor szerinted?
Ki mondta, hogy újonnan? Legalább olvasd el amit írok, ne csak ugorj...
-
Alpachino
veterán
Elvagy te tévedve a 9600GT, legroszabb esetben is 10%-al kap ki a 9800GT-től (8800GT)
De számos játékban majd csak ugyan azt a teljesítményt hozza, tehát a GTS320 a közelében nincs.4850-et hol kapsz te újonan 15-20K-ért ?
-
-
coolhwhip
csendes tag
Hali!
Van egy 2éves öregecske gépem amiben meghalt egy nvidia 8800 gts (320mb), a közeljövőben tervezek új gépet összerakni(1-2 hónap múlva). Milyen kártyát tudtok addigis ajánlani a 8800as helyére amit majd az új gépbe is átörökíthetnék (nettó 15-20k Ft értékben)? -
XP NINJA
őstag
sok helyen látok olyat hogy egy gépbe 2 ugyanolyan videokártya van, és egy monitor összesen.
ennek mi az előnye?
-
Alpachino
veterán
válasz pobori lac #40738 üzenetére
[ Szerkesztve ]
-
pobori lac
csendes tag
Srácok kicsit ki öregedett a gépem szóval új proci meg alaplap kéne....van olyan topik ahonnan segítséget tudok kérni????
köszi előre is........ -
opcsi
csendes tag
válasz jaja1981 #40721 üzenetére
A jelenlegi kártyámmal is elindul a program, ami egy Avid videószerkesztő cucc.
A gond csak az, hogy noha minden funkció működik, tehát tudok importálni, exportálni, konvertálni, stb, de nem megy a realtime videólejátszás a timeline-on, ami pedig a vágás lényege lenne. Fehér a preview-monitor lejátszás közben, de pl. hallom a hangot... tehát minden megy, csak nem jelenik meg az importált videó képe. Így meg nem lehet dolgozni. Az Avid oldalán a rendszerkövetelményeknél láttam, hogy Quadro-t akar, minimum belépőszintet. -
Ari18
őstag
-
félisten
válasz Tökmindegy #40728 üzenetére
Félre ne értsd, de ha a crysis alatt nem sikerült beröffenteni a CFX-et, ott valami bibi lehet, rossz crack vagy ilyesmi. A Crysist bacsis simán tolta a 4850 CFX felállással. Ergo megy. Nem mindenféle világvégi fórum, meg leírás. Itt "bóklászik" a fórumon.
A drivergondok: általános "nem jó". Soha semmi konkrétum, hogy mi nem jó.
Egyébként szívesen meghallgatnám, hogy neked személyesen mi volt a gondod.[ Szerkesztve ]
"The rewards of tolerance are treachery and betrayal."
-
Laci59
csendes tag
válasz Alpachino #40717 üzenetére
Igen, először csinálok egy nagytakarítást, portalanítást aztán 220-ra állítom, 15,5x220=3410, de a gyári hűtő hiába csöves, elég szar.Valójában csak a GTA 4 nem megy full max 1280-ba.Tehát eddig nem volt igény a procihúzásra./ azt hiszem a Clear Sky-t is egy kicsit vissza kellett venni/
A "teszteletlen" kifejezés azt jelenti, hogy nem működik........
-
kriszbon
őstag
Nekem sem volt gondom Ati kártyával/driverrel, kivéve mikor én voltam a balfék figyelmetlen, de az is rövid uton orvosolható volt (User error ).
Mod: Ja és nekem is volt 4db, abból kettő még mindíg megvan.[ Szerkesztve ]
Mindörökké az első tökösebb gépem 4S akkuval: https://www.youtube.com/watch?v=ryVAamO5QpI (a többit már magam építettem kicsit jobbra) Netuddki, valahol a térben és időben! Vazze eltévedtem! Valaki?? Segitsééééééég!!
-
Ari18
őstag
Meg kell védenem D1Rect kollégát, mert az esetek 98%-ban user error van. Mindenféle buhera Windows-okat használnak és csodálkoznak, ha nem megy valami rendesen. Nekem az előbb említett problémámon kívül semmi bajom nem volt még egyetlen egy Ati driverrel sem.
-
Tökmindegy
senior tag
válasz D1Rect #40726 üzenetére
Kérlek nehogy félreérts de ahogy olvasom, neked minden probléma ami ATI val felmerül vagy User error vagy urban legend.
Szoktam olvasni Ati fórumokat és bizony vakaróznak rendesen ,mi több három kártyám volt a közelmúltban 4850,4870,és 4890 en. Nem akarok belemenni mélyebben ,de nagyon nem voltam megelégedve velük. Persze ez nem azt jelenti ,hogy rosszak ,vagy másoknak nem működnek jól,de az sem egy járható út,hogy minden felmerülő problémát az asztal alá söpör az ember.Fúúúú, végre van egy kártya mégdrágábban mint amennyiért eddig sem tudtam megvenni! Király!!"by capulet75"
-
félisten
válasz SirKero #40709 üzenetére
Én a 8800GT óta használok ATI-t és semmilyen problémával nem találkoztam.
Ez ilyen nVidia fan urban legend, hogy az ATI driverek nem jók.(#40715) XP NINJA: Ha röviden akarok fogalmazni, akkor a GDDR gyorsabb, de általában a gddr5-el szerelt "olcsó" kártyák vissza vannak fogva, memory interfacenél. Így gyakorlatilag a GDDR3 sebességét hozzák.
[ Szerkesztve ]
"The rewards of tolerance are treachery and betrayal."
-
-
opcsi
csendes tag
Sziasztok!
Némi segítségre van szükségem. Elképzelhető, hogy kell vennem egy videókártyát, mert egy progimnak speciálisak a minimális rendszerkövetelményei. Ezzel nincs is gond, viszont nem tudom, hogy az alaplapom támogatja-e ezt a kártyát.
Az alaplapom egy Gigabyte GA-965P-DS3-as, a kártya meg, amit a progi akar, egy nVidia Quadro FX valamilyen, de minimum belépő kategória, pl. 560-as.
Eddig nem tudtam kideríteni, hogy az alaplapom támogatja-e a Quadro FX cuccokat, de azt tudom, hogy csatlakoztathatóak egymáshoz PCIe-vel.Egy általam is megfizethető ÚJ kártya, ami alacsony kategóriás, de benne van a program minimumfeltételeiben, olyan 45e Ft-tól kezdődik. Egy csúcskategóriás, ámde HASZNÁLT kártyát, pl. egy FX 3450-est 30e-ért is tudnék venni. Ez nem kis pénz számomra, így szeretném tudni, hogy támogatná-e az alaplapom. Sajnos, a gyártó oldalán nem találtam erre vonatkozó infókat.
Köszi!
-
Alpachino
veterán
válasz Laci59 #40701 üzenetére
1280-ban, egyértelműen procilimit van egy GTS250 mellett. Egy 3.3-3.5GHz-nek, már elégnek kell lenni, e felbontásban. 1650-nél még egyértelműbb a dolog.
Próbáld feljebb húzni a procit, legalább a fenti értékekre. Ennyit simán kell hogy mennyen a X2 6000+"Hagyjuk a szexualitást a hanyatló nyugat ópiumának!" ( Virág elvtárs)
-
XP NINJA
őstag
Gddr3 és a GDDR5 között mi a különbség?
-
SirKero
őstag
válasz D1Rect #40706 üzenetére
Gondolkoztam az 5770 kártyában de elkezdtem olvasgatni a fórumát és annyi gond van vele,hogy elbizonytalanodtam. Egyébként is minden ATI kártya fórumon azt olvasom,hogy gondok vannak játékok alatt / csíkozódik kifagy bugos milyen hotfix a jó stb. / Ezer éve Nvidiás kártyámim voltak sosem volt ilyen gondom ezért is gondoltam a GTX275-re.
Természetesen nem hagyhatom figyelmen kívül azt sem hogy mennyi pénzért mit kapnék és ez ami elbizonytalanít az ATI irányába. / olcsóbb erősebb kevesebbet fogyaszt korszerűbb /Most olvastam a rendőrségi hírekben hogy rasszista támadót keresnek, felhívtam őket, erre kiderült hogy nem állásajánlat.....
-
Davidof92
senior tag
Üdv, rövid leszek. 3850 512MB vagy 9600gt? Szigorúan dx9 alatt.
-
Tökmindegy
senior tag
válasz SirKero #40702 üzenetére
GTX 275! Na az egy jó kártya. Nem sokkal gyengébb mint egy gtx285 .
Nekem az utóbbi van és hidd el nincs semmi ami miatt felvontam volna a szemöldököm.
Tudom ,fejletlen ,meg régi,meg satöbbi,de 1680X1050 ben (monitor natív ennyi) nincs semmi ami egy kicsi kis kompromisszumra kárhoztatna.
Mellesleg lehet kapni? Mert eléggé hiánycikk volt nemrég.[ Szerkesztve ]
Fúúúú, végre van egy kártya mégdrágábban mint amennyiért eddig sem tudtam megvenni! Király!!"by capulet75"
-
Laci59
csendes tag
válasz Alpachino #40699 üzenetére
Sajna az én monitorom 1280x1024 max. de elvittem a karit egy x4 940.hez és hát ott látszott a 6000+ "gyengesége". Ennek ellenére azért vehet az illető nyugodtan, mert az ára jó./ a gyengeség azért idézőjelben/ Proci húzást nem probáltam, nem sokat lehetne.
[ Szerkesztve ]
A "teszteletlen" kifejezés azt jelenti, hogy nem működik........
Aktív témák
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Assetto Corsa EVO
- Háztartási gépek
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Horgász topik
- Bekerült a Copilot a fogyasztóknak szánt Microsoft 365-be
- Androidos tablet topic
- További aktív témák...