Aktív témák
-
prmcsk
addikt
válasz Gaboman #39398 üzenetére
Köszönöm a válaszokat, de lehet még vélemény...
Értsem úgy, hogy az X2, a kettős felépítés az felfogható egy CrossFire- nek, vagy "kvázi" CF ?
"Azé lesz egy ország, aki teleszüli". Kezdek aggódni magamon. Ha a katicabogarat hasznosabbnak tartom, mint a krumplibogarat, már rasszista vagyok ?
-
Gaboman
nagyúr
válasz prmcsk #39394 üzenetére
Én most váltott a nagyobb testvérére 4870X2 és nagyon elégedett vagyok a teljesítményével!
Ahol működik a CF márpedig a játékok nagyobb többségében működik ott erős nagyon,jóval erősebb mint egy 4890,nem sokban marad el egy 4870X2től.Ha meghalsz te nem tudod hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz. Ugyanez a helyzet akkor is ha hülye vagy. ;-)
-
Alister71
nagyúr
válasz ALONSO11 #39392 üzenetére
Hát ezt köszönöm! Ez most nagy igazság volt.
De a GTX280-at csúnyán veri az 5850, ha lenne annyi lém, ordítva rohannék megvenni, mert elismerem a mindent elsöprő elsőbbségét az nV felett.
Egyenlőre.Abu85: ez csak természetes.
Gaboman: ezt a hsz-t szerkeszd újra, mert nem jóra sikeredett.
[ Szerkesztve ]
Alister from Hell
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz ALONSO11 #39392 üzenetére
Miért ne mondtam volna, hogy jó? A GeForce 6-7 szériánál szerintem tökéleteset alkottak. Nem is vettem Radeon x1000-et. [link] régebbi beszélgetés, amikor az NV kínált jobb terméket. Ennyire van lent a vörös szemüveg. Lehet, hogy csak a véleményünk nem egyezik. Persze ettől én még mindig a jobbat pártolom, ez a kötelességem.
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
prmcsk
addikt
Üdv...
Ide "küldtek" a kérdésemmel. Sürgős lenne...
"Azé lesz egy ország, aki teleszüli". Kezdek aggódni magamon. Ha a katicabogarat hasznosabbnak tartom, mint a krumplibogarat, már rasszista vagyok ?
-
Alister71
nagyúr
Nagyon készülhet az nV a Fermire, mert
2009.11.26-tól nem adott ki új meghajtót. Parasztok.Alister from Hell
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz Alister71 #39388 üzenetére
Én is így csinálom, csak ATI-val. Most a GeForce-os gépet csak Linuxra használom, mert Win7-en sokat esett a teljesítmény az XP után. Januárra ígérték az új driverrel a javulást. Na majd akkor veszek még egy kis GeForce-ot és lenyomom a Batmant PhysX-szel.
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz Alister71 #39386 üzenetére
Hát most mit csináljanak? Van versenyképes termékük? Valamivel rá kell venni a népet, hogy GeForce-ot vegyen.
Mondom valami más ott a hiba. Semmi köze az irányításnak a videokártyához.
[ Szerkesztve ]
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz Alister71 #39383 üzenetére
Lehet, hogy valami csúnya dolgot csinálhatott az NV.
De fel kell rakni az 1.02-es patchet szárnyra kapnak az ATI-k. Nem tom én az irányításban nem vettem észre különbséget. Talán más probléma van vagy volt ott. Igazából sok köze a GPU-nak ehhez nincs.[ Szerkesztve ]
-
Alister71
nagyúr
Akkor nem tudom mit csinál az nV, de rajtnál 45-50 fps-em van, és verseny közbe is sokkal jobb az irányítás az Ati után. Verseny alatt 9800GTX-el van 70-120 fps-em, 1440x900-on, 4xaa-val, 8af-el és minden graf high. Akkor ez honnan jön? Atival ez sehol nem volt.
[ Szerkesztve ]
Alister from Hell
-
-
-
-
Alister71
nagyúr
Hát kinek a pap, kinek a ló. Nekem 1440x900-hoz bőven elég, nem volt még vele gond.
(#39371) : max 20k-ért nehéz lesz találni, mert csak a 9800GTX veszi fel a versenyt a 4850-el, ebbe a kategóriába. A 8800GT-nek erre semmi esélye. Talán még egy G92-es 8800GTS, kicsit megrángatva, 20-ért lehet találni.
[ Szerkesztve ]
Alister from Hell
-
HollyBoni
veterán
Kéne még egy kis segítség.Barátomnak 4850-e van,sima vga kábellel van kép,dvi vga átalakítóval nincs.Pedig én is azt az átalakítót használtam,és másnál pedig jó.
-
-
Zadia
senior tag
Haverom nézelődött itt a PH-n,de nem akar regisztrálni ezért kért meg engem,hogy ez a kari megéri-e az árát . [link]
Mielőtt ATI kártyát ajánlanátok helyette ő kimondottan nVidia párti.
-
HollyBoni
veterán
http://hardverapro.hu/apro/elado_asus_8600_gts_256mb_8000ft/hsz_1-50.html
Szerintetek jólesz ez?
Hopsz,ez gts!De szerintem a célnak megfelel.
[ Szerkesztve ]
-
Motaba78
addikt
Sziasztok
érdeklődni szeretnék, hogy milyen pci-e videókarit tudnátok ajánlani 16000-19000 Ft magasságban, amivel 1280*1024 illetve 144*900 felbontásban lehet kicsit játszani is ?
csak új jöhet számításba és az iponról lenne rendelve.én atiból a hd4670 verziót néztem ki, egy kétmagos athlon II x2 mellett lenne.
[ Szerkesztve ]
-
HollyBoni
veterán
Hali!
Max 8000-ért szeretnék venni egy pót karit amíg meg nem lesz az új,a mostani kipukkant.Játszanék is vele,amit pesze elbír.
Valaki tudna ajánlani valamit?
Ati,Nvidia,bármi jöhet.
-
Qru
MODERÁTOR
Bőven elég az 5750 is TV-zésre, HD film nézésre. Ha játszani is akarsz akkor érdemes 5770-et venni inkább. Esetleg csatlakozók terén még érdemes olyat venni amin van HDMI ha a TV-d is olyan. Nem kell átalakítókkal vacakolni, elég egy HDMI kábel és csókolom.
mod:
Vasinger!: Szívesen máskor is.
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
Qru
MODERÁTOR
válasz Vasinger! #39337 üzenetére
Az ATi karik nyers számítási képesség nagyon durva. Mikor csináltam a HD4850 vs GTX260 216SP tesztet akkor is látszott, hogy hiába a GTX erősebb nyers számítási kapacitásban lepipálta a GTX-et a 4850 (mind kettő alapórajelen járt term).
Ezért is ajánlottam a 4890-et ilyen bátran a többiekkel karöltve, mert az jó kártya.Meg lesz a 100 (főleg hogy nem riadsz vissza a tuningtól). 1680x1050-ben meg pláne 100 fölött leszel. TF2 nem mai játék, szóval ezek a karik (GTX, 4890) lazán égbe repítik az FPS számot. Főleg hogy a 4890 GDDR5-ös, és a hubvezérelt memóriavezérlője is korszerűbb, fejlettebb mint az nV-s crossbar megoldás.
No meg az nV-ket még mindig súlytja a memoryleak bug, ami magas felbontáson odaver könnyen egy nV-nek. Visszacsatolva a korábbi 4870 1GB vs GTX260 896 MB tesztünkhöz: pont a fent említett bug miatt jött ki nagy különbség Crysis-ban. Mértük G4ga kollégával (övé a 4870 1G) a vga ram használatot és 1680x1050-ben is már átlépte a 896MB-ot a számláló. Az nV meg itt már elvérzik, mert a bug lényege, hogy nem üríti a vga memóriáját (a nem használt adatokat nem írja felül) hanem elkezdi a rendszer memót használni. Ami DDR2 800 vagy 1066 CL5-el... Gondolhatod nem gyengén visszaesik az fps szám.
Ez magas felbontáson hatványozottan jelentkezik nyilvánvalóan.#nincsbennetarcsi
-
iceQ!
addikt
Sziasztok!
9600GT karimat megéri lecserélni egy 9800GT-re??
Amiből lekvárt lehet főzni abból pálinkát is! A csavargó embert nem lehet munkára fogni! Samsung S23 Ultra Dual SIM | Notebook: HP Omen | Car: Volkswagen Passat B6 1.9 PD TDi BLS
-
félisten
Ahogy nézem, épp pang az a szekció ami neked kéne.
Legutóbb, amikor néztem, még volt jópár 3850 is ezen a környéken, a 8600 meg közelebb volt az 5K-hoz mint a 10-hez.
Mivel nem írtad mihez kéne a kari, így annyira nem tudom belőni, de ha filmnézéshez, akkor keress egy passzív 8600-at, és próbáld meg lealkudni kicsit, mert elég vicc kategória, hogy lassan 2 éve 10K a használt 8600Gt ára."The rewards of tolerance are treachery and betrayal."
-
sp2002
csendes tag
...vagy pedig bizonyos kodekek része?
Előre is meg hátra is mindenkinek köszönöm. -
sp2002
csendes tag
Bocsi már rég kiestem a pörgésből. A DXVA az egy szoftver amit az oprendszer tud vagy nem, vagy a dx része vagy a videókártya segítsége a cpunak szoftveresen?
-
Ari18
őstag
válasz fekeandras #39326 üzenetére
8600GT vagy 2600XT. Ezeknél erősebbet felesleges. 7-8k-ért biztosan találsz.
-
gtamate2
veterán
válasz fekeandras #39326 üzenetére
Szerintem egy 8600GT-t tehetsz mellé, egész jő áron van használtan itt az aprók közt.
*Sn0w
-
fekeandras
őstag
A kérdés: milyen videokártyát érdemes rakni egy P4 3Ghz/2048kb cache, 2x512/667mhz konfigba? Eddig egy sima GF6600 volt benne ami hét elején elfüstölt. Könnyelműen ígéretet tettem, hogy nézek neki valamit olcsón itt az aprón. Mondjatok valamit mert napi 3x felhív, hogy mi a helyzet. (kicsit wow függő a kisgyerek, lol...)
mod: az kimaradt, hogy pci-e kártya kellene.
[ Szerkesztve ]
-
sp2002
csendes tag
ya és AGP-s.
-
sp2002
csendes tag
Egy kérdés: Sapphire HD3450-es kártya 512 rammal 2500+ bartonnal viszi szerintetek a 720p-s HD videókat?
-
-
Qru
MODERÁTOR
válasz Vasinger! #39310 üzenetére
Táp miatt ne félj, röhögve elviszi ezeket. VGA meg a cpu a 12V-os ágat húzza, a VX450 meg csak 12V-on tud ténylegesen leadni 396W-ot. Szóval nem kell félni, röhögve elviszi még akkor is ha 5870-et veszel meg Quadot.
Sütiszag: Corsair azért halk mert alulvezérlet a ventije, cserébe marhára tud melegedni. Ami nem baj, mert 105-fokra hitelesítettek a kondik benne, csak van akit zavar hogy meleg a tápja teteje. Illetve ha alsótápos házad van, akkor a fölötte lévő (pl vga) cuccok jobban melegszenek, mert ugye a meleg levegő felfelé száll.
Helyedben mivel nV-s játékokra gyúrsz látom, GTX275 vagy használt GTX280/285-öt vennék. De ha ragaszkodsz az ATi-hoz 4890. Ez nem csak egy húzott 4870 1GB, hanem számos optimalizáláson esett át a magja a 4870-éhez képest.
5770-et sztem nem érdemes venni, nem elég erős, hogy később a DX11-ben jeleskedjen igazán nálad.
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
vzsryl
nagyúr
válasz vergilx #39305 üzenetére
A HD4890 maxon, pl Furmark alatt kb. 20W-al többet eszik (~205W és ~ 225W). De játékok közben szinte teljesen megegyezik a fogyasztásuk, kb. 150W.
(#39308) Vasinger!: Hidd el, úgy lesz. És ha nem alsó tápos a házad, akkor esélyes a sütiszag.
megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
vzsryl
nagyúr
válasz Vasinger! #39303 üzenetére
"A 4890-nel az a az egy bajom, hogy rengeteget eszik és félek, hogy a tápom nagyobb terhelésem hatására, jobban pörgeti a ventit és hangos lesz."
A VX450 nem fogja jobban pörgetni a ventijét, legalábbis nem fogod észrevenni, mert alul van szabályozva a ventilátor sebessége.megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
Vasinger!
nagyúr
válasz vergilx #39301 üzenetére
ATI érdekelne. Most 4870, 4890 és 5770 között vacillálok. Ezek mellett azért, mert nagyon jó a hűtésük és nagyjából közel egy teljesítménnyel rendelkezek, ha 4870-ből is 1 gb-os verziót nézzük.
A 4890-nel az a az egy bajom, hogy rengeteget eszik és félek, hogy a tápom nagyobb terhelésem hatására, jobban pörgeti a ventit és hangos lesz. :\
Nos?
5850 felé is kacsingatok, ha nem csak ref lenne belőle és 50k környékén lehetne venni használtan...
[ Szerkesztve ]