- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Androidos tablet topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Rendkívül ütőképesnek tűnik az újragondolt Apple tv
Aktív témák
-
Vasinger!
nagyúr
-
Zadia
senior tag
Ezeket találtam 10k-ig
1,Asus 8600GTS 10k
2,Xprertvision 8600GT 8k
3,Gainward 7950GT 10k
4,Galaxy 7900GS 7k
5,Asus 3650 TOP 10kEből kéne valamelyiket vagy valki ajánlhat konkrét vga-t is.
-
HollyBoni
veterán
Sziasztok!
Van egy MSI 8800gt-m,kikapcsoltam a gépet szabályosan,mikor visszajöttem azt vettem észre hogy nincs kép!Próbáltam más monitorral más videókártya 6pines kábellel,más kábelekkel,csináltam CMOS resetet,de semmi.Valaki kérem segítsen!
[ Módosította: Kalandor ]
-
Vasinger!
nagyúr
Sziasztok!
Keresek olyan VGA-t ami FULL HD-ben elviszi a Counter Strike:Source és Team Fortress 2-t, min. 2x élsimítással? És ezt mind 150-200 FPS-sel. TF2-ben a stabil 150 is elég lenne.
-
csika
tag
Sziasztok!
A mostani gépem lecserélésen gondolkodom és VGA-t nem tudom mit kellene választanom.
Árban olyan 5770-es Readeonok szintjéig mennék el. Viszont fontos, hogy minél halkabb legyen. Van ebből passzív hűtésű (vagy csak az 5750-ből)? Ha nincs, akkor melyikek a nagyon halkak?Ti mit ajánlanátok?
Magyarok! Férfiak és asszonyok! Hallgassátok csika vezért!
-
lsc
nagyúr
válasz KoviE92 #39283 üzenetére
Van tápos topic, de én nem erőltetném, a 420 W bőven elég lenne, ha le is adná.
Mod: Az a "táp" nem lesz elég, ha el is indulna hosszú távon nem bíznám rá. A tápos topicban írd be a keresőbe hogy lc power, aztán olvasgass. Így remélem érthető.
[ Szerkesztve ]
Az élet kegyetlen .
-
KoviE92
csendes tag
Helo!
Szerintetek elmenne ez a kártya egy 420W-os táppal? MSI N9600GT-T2D512
Alaplapom: Asrock NF6P-VSTA
CPU: AMD Athlon 64 X2 5000+
2,5Gb Ram
Táp: LC-POWER LC6420
+ 1 CoolerMaster Led-es venti (de gondolom ez nem fogyaszt sokat)
A választ előre köszönöm......[ Szerkesztve ]
-
orwelll
csendes tag
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem. Adott egy 9800gtx, amit lecserélnék, de milyen kártyát rakjak helyette be a gépbe. Én inkább NV-s vagyok, de tetszenek az új atik is, főleg a directX11 miatt, viszonz az NV mellett szól a PhysX, ami szintén roppant látványos tud lenni. Tehát a következő kártyák jöttek szóba nálam.
Ati: HD4890 Toxic
HD4870X2
HD5850
NV: GTX260 OC 216SP
GTX275
GTX285
Végül is ár érték arányba a legjobbat keresem, meg ami egy kicsit értékálló. Tudom a GTX260 az nem egy súlycsoport a többivel, de nem tudom érdemes e arra lecserélni, mert azért ha lehet, nem költenék rá 70k-t. Ja, egy két hónap múlva lesz egy FullHD monitorom, tehát FullHD fogom nyomni idővel. Ehez mérten kéne a segítségetek.Köszi a segítséget.
-
Zadia
senior tag
Hali.
10k-ból kéne valamilyen PCI-E-s kari eléggé gyorsan.Mit tudnátok ajánlani?
konfigom az adatoknál. -
iSonic
addikt
Kérdés a követező lenne-> 22000Ft értékben melyiket érdemes venni?
HD4770 vagy esetleg, ha picit rádobok 4830-as, bár még 3870-ben is morfondírozok
-
Jared
aktív tag
válasz antikomcsi #39268 üzenetére
Ciao!
Köszönöm még 1x mindenkinek a segítséget!
Igen közben megtaláltam az említett kártyákat.
Üdv,
Jared Soldier vagyok, Hendrix szellemi örököse. A szomszéd lakásban lakom.
-
antikomcsi
veterán
-
antikomcsi
veterán
Hello!
Én a takarékosság helyett inkáb a teljesítményt nézném, így zöld kiadást nem vennék, max egy jófajta 9800GT-t.
Egyébként szerintem is egy használt 4850-et, vegyél az apróról, vagy ha mégis nv, akkor gts250-et. 9800GT Green-t azt ne.
Szerk:
Ott van egyel feljebb a link a 4850-hez, legalább nézd meg.
[ Szerkesztve ]
-
Jared
aktív tag
Köszi a válaszokat!
Végigtúrtam a netet 4850, 4770, 4830 után, de sehol sem találtam.
Még a ph! aprók között is 24k a legolcsóbb 4850...
A 9800GT btw vadi új lenne 3 év garival.Jared Soldier vagyok, Hendrix szellemi örököse. A szomszéd lakásban lakom.
-
Jared
aktív tag
Sziasztok!
Szerintetek egy 9800GT greenpower 17500HUF-ért megéri?
4850-et szerettem volna of course csak már lehetetlen beszerezni...Üdv,
szerk:
Annyi kérdésem lenne még, hogy nem öngyilkosság egy teljesen amd-s gépbe ilyen nfika-s karit, ugye?[ Szerkesztve ]
Jared Soldier vagyok, Hendrix szellemi örököse. A szomszéd lakásban lakom.
-
antikomcsi
veterán
Szia!
Ha a GeForce a szimpatikusabb, akkor 15K-ért egy használt 9600GT, 8K-ért egy gyengébb 8600GT. Amennyiben az ATI kártyákat szereted jobban, úgy 15K-ért egy 3870-es vga ajánlható. 9-10K-ért 4650. A DDR2-es memóriával szerelt változatok kerülendőek mindkét gyártónál.
Persze ezek használtak, új kártyákat jóval gyengébbeket kapsz ennyi pénzért, és szerintem oyanokat nem éri meg venni. Inkább egy használt, pár hónap garival.
-
Gaboman
nagyúr
válasz Dark KillerX #39259 üzenetére
Egy 5770hez teljesen jó a procid!
Ha meghalsz te nem tudod hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz. Ugyanez a helyzet akkor is ha hülye vagy. ;-)
-
Dark KillerX
addikt
válasz Dark KillerX #39253 üzenetére
Köszi,azt hiszem akkor jó lesz az 5770 vagy 4870/4890-ből vmelyik a későbbiekben,csak kérdés,hogy a procim mennyire fogja majd vissza.De talán elég lesz neki,.
[ Szerkesztve ]
-
zso73
veterán
válasz j0k3r! #39255 üzenetére
Na ja. Én is Core I5,I7 platformot favorizálnám, de a pénztárcám nem. A másik, hogy nem indokolja semmi a nagy teljesítményt. A 88GT-n is elment minden játék rendesen. Amit a monitor szeret.(1280x1024) Én nem teszteknek, és az 120+FPS-nek veszek VGA-t.
Nem is cseréltem volna VGA-t, ha nem romlik el.Gaboman: Küldenél képet a tesztek végéről? Az adataimnál ott a mélcímem. Jöhet oda minden, bírja a fiók.
"A mosoly olyan, mint egy ablakban felgyúló fény, amellyel a lélek jelzi, hogy a szív otthon van."
-
Argos
őstag
Sziasztok !
Véleményetek szerint, ebbe a konfigba milyen kártyát érdemes venni, mit ajánlanátok?
CPU : Intel Celeron D 360, 3481 MHz (26 x 134)
Alaplap : ASRock 4CoreDual-VSTA (4 PCI, 1 PCI-E x16, 1 AGP, 2 DDR DIMM, 2 DDR2 DIMM, Audio, LAN)
RAM : 2Gb DDR2 Kingmax KLDE88F-B8KU5
Táp: 500W-s
Ár: kb.: 8.000-15.000 HuF
Előre is köszi a válaszokat !
...elmúlik...
-
Ari18
őstag
válasz Dark KillerX #39253 üzenetére
5k-t megér szerintem, hogy ne maradj gép nélkül 2 hónapra. A tápod meg bőven elég. Még egy 5870-hez is.
-
Dark KillerX
addikt
Hülyeséget csinálnák azzal,hogy beszámítanám az árba ezt a karit [link](ami átmenetileg jó lenne) és kb 2 hónap múlva vennék egy 5770-et mondjuk.Ja és a mostani tápom elég lenne egy 4870-ek vagy 5770-ek.
-
-
joi29
őstag
válasz _Petya_ #39222 üzenetére
-Vagyis a monitorod egy 18.5˝-es széles képernyős (Widescreen) típus.
-Ezt még az integrált 8200-as Gf-ok is simán kezelik, tehát több mint valószinű
hogy egy Gf 9300gs vagy egy HD4350-es is elbánik vele.kizul
-Pont ez lehet a gond forrása vagyis a 400W-os no name táp, mert ha a kártyán
lenne + tápcsatlakozó akkor azt egy szabad 12V-os ág ellátná energiával
még ha gagyi is a táp.
-Így viszont hogy a kártya kizárólag a lap felől kap áramot még fontosabb,
hogy a tápegység minőségi legyen és a lap számára megfelelő mennyiségű
áramot biztosítson, mert ez a kártya bizony maximálisan kihasználja a pci-ex sin
teljes kapacitását.
-Próbaként ne legyen semmi rákötve a tápra csak a lap minden más kiiktatva.
-Feltételezem a lap 12V-os kiegészítő csatlakozója is a helyén van. -
Gaboman
nagyúr
Nagyon jó kis kártya volt az ASUS,akinek eladtam ő is nagyon elégedett vele.
Szinte teljesen halk még terhelésnél is,én vettem rá hűtőbordákat a VRMre és a Ramokra is pluszba összesen 15öt tettem rá.
60fokos volt terhelve ha jól emlékszem.
1600x1200ban szinte minden tökéletesen ment rajta,vannak tesztjeim is (Crysis,FarCry2,Dirt2).Ha meghalsz te nem tudod hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz. Ugyanez a helyzet akkor is ha hülye vagy. ;-)
-
qwerty123
tag
Köszi srácok, valóban a játék hibája, már megnéztem a topikját! Mással még nem néztem, de biztos nem lesz rossz. Keresek valami patch-et.
-
zso73
veterán
válasz Gaboman #39235 üzenetére
Pont olyan kártyát akarok venni. Véleményed milyen a kártyáról?
Az előző kérdés: Furcsa teszt...Nem tudom, annyira.....DE a teszt, és az itteni vélemények alapján ez jött le nekem. A teszteknek annyira nem hiszek. Azért is kérdezősködtem itt. Tudom, hogy a PH társaságban vannak igen nagy tudású VGA szakértők, és tesztelők. Nekik inkább hiszek, mint bármelyik oldal " fizetett prókátorainak" .
"A mosoly olyan, mint egy ablakban felgyúló fény, amellyel a lélek jelzi, hogy a szív otthon van."
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz qwerty123 #39237 üzenetére
Annak a játéknak elmaradt a betatesztje. Van is már hozzá egy pár patch. Érdemes telepítgetni, de még jönnek hozzá tapaszok. Sajna az EA úgy gondolta, hogy idő előtt elzavarja a játék fejlesztőit, így nincs kész a kiadott termék.
[ Szerkesztve ]
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
FireKeeper
nagyúr
válasz qwerty123 #39237 üzenetére
talán próbáld a játék topikjában. amúgy szerintem a játékhoz kéne letöltened egy patch-et. gondolom ati kártyád van, és vista/win7 oprednszered, töltsd le a legfrisebb patch-et.
Gaboman: lehet hogy nem tudja normálisan vezérelni a driver, mert csak 2pines a csatija[ Szerkesztve ]
steam, GOG, uPlay: @petermadach || HotS: PeterMadach#2675 || Xperia 10 VI || Ultrawide & SFF masterrace || Unofficial and unpaid VXE R1 shill
-
qwerty123
tag
Viszont ismét megfagyott a játék (The Saboteur), csak most kb 20 perc után. Mi lehet a probléma? 450W-os Chieftec tápom van, Q6600-as proci 2 GB RAM, 2 HDD. Kevés neki a táp? A CD-ről tettem fel a drivert, lehet,hogy nem elég friss?! Valaki tapasztalt már hasonlót??
-
RIOSE
csendes tag
Srácok!
Tudom, hogy nem ide tartozik, de nem tudja valaki, hogy mi lett w.daywalker kollégával? -
bmwsan
senior tag
Sziasztok
nem igazán tudtam hogy rakjam fel a kérdést ...A HD4870 ati dx9-dx10-ben nyújtott teljesítmény melyik HD5xxx-es kártyáéval egyenlő?
Előre is köszönet. -
Gaboman
nagyúr
Nekem fura kicsikét ez a teszt mintha túlzottan erősnek mutatnák az 5000 szériát benne.
Mert eddig akárhány tesztet néztem ennél újabbat is a 4870X2 mindenhol verte az 5870et összességében itt meg sokszor az 5850 is lepipálja ami nem valós eredmény.Ha meghalsz te nem tudod hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz. Ugyanez a helyzet akkor is ha hülye vagy. ;-)
-
zso73
veterán
válasz j0k3r! #39186 üzenetére
Találtam egy jó tesztet. 5770 CF De itt minden újabb kártya szerepel. Ez alapján nem sokkal gyorsabb a 4890, az 5770-nél. Viszont a DX 11 fontos lehet.......Bár lehet, hogy ez is marketing egy darabig.
5770 a választás.
6750 van most a masinában. 775-ös foglalatom van, így a Quad 8400-ban gondolkodom. Az ár/érték alapján lehet, hogy Q 8200, vagy Q8400 lesz. De ez még nagyon képlékeny, és legalább áprilisig várni kell a pénzre.................
Köszi a segítséget!! (j0k3r!, Gyufa)"A mosoly olyan, mint egy ablakban felgyúló fény, amellyel a lélek jelzi, hogy a szív otthon van."
-
qwerty123
tag
Végre sikerült vennem egy 5770-et. Gondoltam kipróbálom, beraktam, feltelepítettem minden drivert. A régi kártyám már néha belassult a The Saboteur nevű játékkal, gondoltam letesztelem azzal. Be is állítottam a full felbontást, amit a monitor engedett. Elindítom, rohangálok pár percet a városban, teljesen elámulok, fényévekkel jobb mint az előző. Utána gondoltam kocsikázok egyet. Kerestem egy autót, beszálltam sikeresen. Megnyomtam a gázt, és teljesen szétfagyott a gép. Nem ment el a kép, nyomkodtam a Ctrl+Alt+Del-t a Windows gombot mindent. Semmit nem csinált. Reset, újraindul, Windows kérdi, hogy normál módban induljon-e? Mondom persze és megnyomom az entert. Semmit nem csinál, nyomtam minden billentyűt, de semmi. Ekkor már kezdtem megbánni a VGA vásárlást, tiszta ideg voltam, majd ráböktem a jó régi vezetékes billentyűzetemre és betöltődött a Windows. Ezután jöttem rá a probléma forrására: pont akkor fogyott ki az elem a vezeték nélküli billentyűzetemből, amikor megnyomtam a gázt. És pont olyan szerencsétlenül állt le a játék, hogy úgy tűnt, hogy lefagyott. Az autó nem ment, de valamiért olyan hangja volt, mint amikor nyomom neki a gázt. Ezután végre sikerült kipróbálni a játékot és elmondhatom, hogy sokkal élvezhetőbb, mint a régi VGA-mmal. Ezúton köszönöm mindenkinek a segítséget a választásban, elégedett vagyok!
-
kizul
tag
Sziasztok!
Nagyon nagy helpre lenne szükségem! Öl az ideg már pár órája..
Vettem egy Zotac 9800GT Eco-t , kicsomaglás rakom be a gépbe , gép elindit, majd fekete képernyő nem jön be semmi , átrakom a monitort a lapi vga-ra szintén fekete képernyő, kártya kiszed majd megin lapi vga igy már jó elindul van kép, visszarakom a régi kártyát (ati x1650pro), úgyis van kép , de az újjal csak a fekete képernyő van , nemtom mi a baj , a tápom igaz no name 400w de pont ezért választottam ezt az eco verzsönt mert hogy ez energia takarékos (külön tápcsati sincs rajt) meg olvastam ment 250-300w os táppal is. Az alaplapom egy Asus M2V MX SE a PCIe foglalat nem 2.0 de úgytudom működik a régebbivel is.. Nemtudom mit tegyek PLZ HELP!Előre is köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz RootRulez #39221 üzenetére
Az nem számít. A DX11 hiányában a Win 7 kisebb prioritást élvez. Gondolom a Vista malőr miatt főleg a stabilitásra helyezték a hangsúlyt, innen a teljesítményhiány. Szerintem rendbe jön ez. A következőben lehet bízni. Ettől függetlenül láthatóan jobban érdekli az NV-t az XP. Az AMD pont fordítva dolgozik, főleg az új Winekre fejlesztenek és az XP van félvállról véve.
[ Szerkesztve ]
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
_Petya_
őstag
Sziasztok!
Olyan VGA-ra lenne szükségem, amelyik biztosan tudja az 1360x768/1366x768/1368x768 felbontások valamelyikét. A monitorom natív felbontása 1366x768.
Csak 2D-re lenne használva, jó lenne passzív hűtésű, és lehetőleg olcsó is.
MIt tudtok ajánlani?
Petya
Fontos feladatot soha ne bízz olyan gépre, amit egyedül is fel tudsz emelni!
-
RootRulez
félisten
válasz rumkola #39219 üzenetére
Nyúztam olyat, annyira nem volt húzós, gámák alatt max 60 fok volt... De meg fogom válogatni, akármi is lesz a végső döntés...
qwerty123 Annyiért lehet pazarlás volt egy olyan karit eladni... Kis türelem és tuti elkelt volna, nem is túl gyakori
Bár ilyen ez a beszámolósdi...Abu85 Pedig már lassan egy éve optimalizálgathatták...
[ Szerkesztve ]
═════════════════════════════════════════
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz rumkola #39209 üzenetére
Ez maximum XP-re igaz. Win 7-en keményen szopok most a 9600 GT mellett. Van olyan játék ahol felére esett a teljesítménye. Persze mondta az NV, hogy csak a januári driver lesz teljesen Win 7 ready, szóval számítottam rá.
[ Szerkesztve ]
-
kriszbon
őstag
válasz RootRulez #39216 üzenetére
Kár hogy csak annyi van rá [link] igaz most csak rendelhető, de karácsony előtt volt náluk csak akkor 9k áron adták.
Mindörökké az első tökösebb gépem 4S akkuval: https://www.youtube.com/watch?v=ryVAamO5QpI (a többit már magam építettem kicsit jobbra) Netuddki, valahol a térben és időben! Vazze eltévedtem! Valaki?? Segitsééééééég!!
-
RootRulez
félisten
Köszi mindenkinek! Ezek után már 2600xt 8600gt vagy 1950es fog szóbajönni. Sajna a 8K így is a max. Unokahugiság, ösztöndíjra várás, miegymások miatt, az alaplapot így is én adom neki ajándékba, szal remélem össze tudom neki hozni mihamarabb.
Mégegyszer köszi!!
Lord Vader Az ATI driverekkel igazad lehet, ezért is tároltam el a "mérföldkő" drivereket pl.: 9.3, 9.9, meg hasonlók
[ Szerkesztve ]
═════════════════════════════════════════
-
lsc
nagyúr
válasz RootRulez #39211 üzenetére
Valakivel akkor kevertelek, az a gép már egy 3850-nel is elbír, az említett felbontásban meg még az is jó. Még esetleg a 4650, most egy ddr2-essel "nyomom" a stalkereket, vissza kellett venni a grafikát de fut a dolog, a fogyasztásuk meg igen kevés. 4550-et ne, a 64 bit azért kevés, igaz 4650-ben is dobtak ki már 64 bites kártyákat, azokat is meg kell nézni.
[ Szerkesztve ]
Az élet kegyetlen .
-
Tothgera30
Ármester
válasz Alister71 #39208 üzenetére
Nekem volt Sapphire 2600 XT, de valószínűleg nem volt rajta normálisan a hűtő, és ezért túlmelegedett, és csíkozódott a kép. Szerencsére 2000 forint rápótlással ezt egy passzív Giga 2600 XT-re cserélték, és ezzel a karival semmi gond nincs, de 10-ért nem biztos hogy eladnám .
"A pokol nem hely, hanem állapot"
-
Alister71
nagyúr
válasz RootRulez #39206 üzenetére
Szerintem ezt döntse el az, hogy te melyik oldalhoz húzol jobban. Nekem volt mindkettő, 256 megás MSI 8600GT, és Sapphire 256 megás 2600XT. Semmi gondom nem volt egyikkel se, XP-vel se, Vistával . Ha találsz 8k-ért egy 512-es 2600XT-t, vedd meg nyugodtan.
[ Szerkesztve ]
Alister from Hell
-
Alister71
nagyúr
válasz MZsoltee #39204 üzenetére
Ha ati oldalt nézünk ennyiért én egy 512 megás HD2600XT-t vennék, az kb a 8600GT-vel van egy szinten.
DX9-be mindkettő elég jó, de akkor is ott a lehetőség a DX10-re, és azért egy Bioshock is elég jól nézett ki, és simán fut mindkét kártyán. (nekem volt mindkettő)Alister from Hell
-
MZsoltee
veterán
válasz Alister71 #39200 üzenetére
Attól függ játszik-e Dx10es játékokkal, sztem wowban erősebb lehet az 1950es, de lényegi küönbség nem lesz köztük. A lényeg hogy egy előző generációs karit kell venni és nem az újakból (HD3-4k ill Nvidia 94/95GT) válogatni.
A tökéletes nő süketnéma, nimfomániás, és az apjának kocsmája van.
-
Alister71
nagyúr
Dirt2 topikba is olvasgattam, páran azzal nyomják, 1280-ba 30-35 fps-el fut. Játszható. Normal grafikai részletességgel a legtöbb játék vígan szaladgál rajta.
A másik érv ami mellette áll, az az, hogy az nv driverek visszamenőleg is támogatják a régebbi kártyákat is, az Ati drivereiről ez nem 100%-osan mondható el, pláne nem az X-es szériáról.[ Szerkesztve ]
Alister from Hell
Aktív témák
- Háztartási gépek
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Horgász topik
- Bekerült a Copilot a fogyasztóknak szánt Microsoft 365-be
- Androidos tablet topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- További aktív témák...