- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- MSI MPG X870E Carbon WiFi: alaplap Zen 5 alá
- TCL LCD és LED TV-k
- Házimozi haladó szinten
- Plazma TV topic
- Notebook hibák
- Projektor topic
Aktív témák
-
-
dangerzone
addikt
válasz Vasinger! #46582 üzenetére
Egyszerű a megoldás: Várnod kell.
1hijjanhusz
A vga tuning túlzottan sokat amúgy sem számít. Leginkább csak a tesztprogramokban.
Különbség a 2 kártya között?
Hát tesztekben (amiket én futtattam) jobb a 4890. De akkora hatalmas előnye nincs.
Viszont hűvösebb, meg jobban vissza lehet venni az órajeleit 2d-ben.
Én nem a teljesítmény miatt cseréltem le a 4870-et sem. Azért ,mert nemsokára lejárt a garija, aztán nem akartam kockáztatni. Erre meg most van 2 év.[ Szerkesztve ]
-
dangerzone
addikt
válasz Vasinger! #46574 üzenetére
3,8ghz még egy 5970-nek is elég. (ott, ahol nincs támogatva a 4 mag)
A tápod meg minden 1 gpu-s kártyát simán visz. Még a 2 magosakat is elbírja, de ott már lehet hogy hangos lesz
Az általad írt árkategóriába a 4890 , gtx 275 esik. Ezek alá felesleges adnod, mivel akkor alig lenne előrelépés. De ha ezek meg nem tetszenek a fogyasztásuk miatt, akkor érdemes megvárnod, amíg leesik az 5850 ára. De ez kb csak az új generáció kiadásakor lesz.Egyébként a 4850 tuti hogy viszi 100fps-sel a cséét HD-ban. Max nem full részletességgel, de szerintem multiban felesleges is ez.
Én a 4890-emmel elégedett vagyok. Bár én 33.000-ért vettem 2 év garival. 2d-ben simán visszavehető 100/200-ra az órajele. Meg nem vészes a melegedése sem. Bár ez vapor-x. Furmark alatt sem megy benne semmi 80 fok fölé. (memio sem, gpu meg 65 körül van)
[ Szerkesztve ]
-
1hijjanhusz
senior tag
válasz Vasinger! #46544 üzenetére
Két lehetőség:
Vagy vársz míg lemegy az 5850 ára. Esetleg egy kicsit kitolod a végösszeget, mert használtan akkor kapnál ilyen karit.
Vagy veszel egy 1gigás 4870et. Igaz, hogy kicsi kompromisszumok lehetnek FullHD-ben.
4890 nem sokkal erősebb, mint a 4870.
GTX260 gyengébb és drágább. Még a GTX260+ is sovány a gigás 4870hez képest.
5770 meg 128bites. Meg drága is.Nagy előrelépést csak 5850el érnél el igazából Vagy addig veszel egy karit átmenetileg, míg nem lesz pénzed 58xx karit venni.
lúzer sport club/ A pohár már félig van.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz Vasinger! #39337 üzenetére
Az ATi karik nyers számítási képesség nagyon durva. Mikor csináltam a HD4850 vs GTX260 216SP tesztet akkor is látszott, hogy hiába a GTX erősebb nyers számítási kapacitásban lepipálta a GTX-et a 4850 (mind kettő alapórajelen járt term).
Ezért is ajánlottam a 4890-et ilyen bátran a többiekkel karöltve, mert az jó kártya.Meg lesz a 100 (főleg hogy nem riadsz vissza a tuningtól). 1680x1050-ben meg pláne 100 fölött leszel. TF2 nem mai játék, szóval ezek a karik (GTX, 4890) lazán égbe repítik az FPS számot. Főleg hogy a 4890 GDDR5-ös, és a hubvezérelt memóriavezérlője is korszerűbb, fejlettebb mint az nV-s crossbar megoldás.
No meg az nV-ket még mindig súlytja a memoryleak bug, ami magas felbontáson odaver könnyen egy nV-nek. Visszacsatolva a korábbi 4870 1GB vs GTX260 896 MB tesztünkhöz: pont a fent említett bug miatt jött ki nagy különbség Crysis-ban. Mértük G4ga kollégával (övé a 4870 1G) a vga ram használatot és 1680x1050-ben is már átlépte a 896MB-ot a számláló. Az nV meg itt már elvérzik, mert a bug lényege, hogy nem üríti a vga memóriáját (a nem használt adatokat nem írja felül) hanem elkezdi a rendszer memót használni. Ami DDR2 800 vagy 1066 CL5-el... Gondolhatod nem gyengén visszaesik az fps szám.
Ez magas felbontáson hatványozottan jelentkezik nyilvánvalóan.#nincsbennetarcsi
-
Qru
MODERÁTOR
válasz Vasinger! #39310 üzenetére
Táp miatt ne félj, röhögve elviszi ezeket. VGA meg a cpu a 12V-os ágat húzza, a VX450 meg csak 12V-on tud ténylegesen leadni 396W-ot. Szóval nem kell félni, röhögve elviszi még akkor is ha 5870-et veszel meg Quadot.
Sütiszag: Corsair azért halk mert alulvezérlet a ventije, cserébe marhára tud melegedni. Ami nem baj, mert 105-fokra hitelesítettek a kondik benne, csak van akit zavar hogy meleg a tápja teteje. Illetve ha alsótápos házad van, akkor a fölötte lévő (pl vga) cuccok jobban melegszenek, mert ugye a meleg levegő felfelé száll.
Helyedben mivel nV-s játékokra gyúrsz látom, GTX275 vagy használt GTX280/285-öt vennék. De ha ragaszkodsz az ATi-hoz 4890. Ez nem csak egy húzott 4870 1GB, hanem számos optimalizáláson esett át a magja a 4870-éhez képest.
5770-et sztem nem érdemes venni, nem elég erős, hogy később a DX11-ben jeleskedjen igazán nálad.
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
vzsryl
nagyúr
válasz Vasinger! #39303 üzenetére
"A 4890-nel az a az egy bajom, hogy rengeteget eszik és félek, hogy a tápom nagyobb terhelésem hatására, jobban pörgeti a ventit és hangos lesz."
A VX450 nem fogja jobban pörgetni a ventijét, legalábbis nem fogod észrevenni, mert alul van szabályozva a ventilátor sebessége.megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
Gaboman
nagyúr
válasz Vasinger! #38566 üzenetére
Shader Model 2.0+ot tud csak,sajnos sok játék el sem indulna már vele,nem jó választás!
1650XT na az nem rossz,nekem is az van most gépembe,frankón megy.
Ha érdekel jó ár esetén el is adom!Ha meghalsz te nem tudod hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz. Ugyanez a helyzet akkor is ha hülye vagy. ;-)
-
veterán
válasz Vasinger! #38566 üzenetére
Abból hiányzik még a DirectX9c-is, nem? (Shader Model 3.0)
Itt az aprók közt keresel kártyát?
ATI oldalán X1××0-től felfelé, nVidia oldalán GeForce 6××0 szériától felfelé támogatják a kártyák hardveresen a SM3-at. (Sok játék igényli.)[ Szerkesztve ]
Javíts ki nyugodtan, ha tévedek valamiben. :)
-
Qru
MODERÁTOR
válasz Vasinger! #37179 üzenetére
VaporX az "csak" VaporChamberes hűtésű a Toxic szintén de az még pluszban HeatPipe-al is megtámogatták. Igazából a VaporX is elég hűtés szempontjából és mivel nem veted meg a tuningot a Toxic alig gyorsabb a gyári OC hatására, amit lazán beérsz. Szóval Toxic max akkor ha egy árban van vagy olcsóbb.
varsam: Elbír 3db 3870-es húzott Q9650-el, szóval elvisz akkor 2db 4890-et is.
#nincsbennetarcsi
-
varsam
őstag
válasz Vasinger! #37179 üzenetére
Nekem a Toxic hűtése kicsit jobbnak tűnik, így képek alapján (3 hőcső). Nekem ugyan egy Vapor-x 4890-em van, de a hangját elnyomja a Corsair CX400-as tápom. A mag hőmérséklete játék alatt 75fok alatt van, viszonylag jól szellőző házban.
A toxic alapon 960MHz-en megy, míg a vapor csak 870-en.
Itt egy teszt mindkét kártyáról(#37178) Qru
Sztem azért két 4890-et (egyenként 190 wattos fogyasztással) már nem igazán vinne el, de tény hogy egyet tuti.
Bár nekem eddig egy 3870-em volt ezen a tápon, és nem volt semmi hangja, most hogy megjött a 4890 ami jóval többet eszik, így egy kis szélgépre emlékeztet a hangja sajnos.[ Szerkesztve ]
-
Qru
MODERÁTOR
válasz Vasinger! #37171 üzenetére
4890-hez is még elég egy húzott 2-magos. 3,3-3,5GHz-től natív felbontásnál nem lesz procilimited, a legtöbb játék még mindig nem igazán használ 2-nél több magot.
VX450 nagyon erős és korszerű táp, Seasonic belsős (nem Seaget, az egy winyó márka), 2 db 4890-et meg húzott Quadot is elvinne lazán.#nincsbennetarcsi
-
vzsryl
nagyúr
válasz Vasinger! #32231 üzenetére
Jó ár/érték arány:
XFX HD4870 1GB DDR5 LITE PCIE 37.005Ft
POWERCOLOR AX4870 1GBD5-PPH 38.655Ft
XFX HD4890 1GB LITE PCIE 46.423Ft
Halk hűtés:
SAPPHIRE HD4870 1GB GDDR5 VAPOR-X PCIE 44.477Ft
SAPPHIRE HD4890 1GB GDDR5 VAPOR-X PCIE 53.212Ftmegprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
cizoe
őstag
válasz Vasinger! #14267 üzenetére
Nemnagyon... De gyere, kérdezz rá a kártya Topikjában, biztos segítenek.
-
cizoe
őstag
Aktív témák
- Star Citizen
- Kerékpárosok, bringások ide!
- World of Tanks - MMO
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- League of Legends
- The First Descendant (PC, PS4, PS5, XO, XSX)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Építő/felújító topik
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- További aktív témák...