Aktív témák
-
amir
csendes tag
Üdv mindenkinek!!
Remélem tudtok nekem segíteni még ha nem is ebbe atopic-ba való a téma....
Olyan kérdésem lenn hogy az ATI Mobility Radeon HD 3200 -as videó kari sokkal gyengébb teljesítményben mint az NVidia GeForce 8400M GS?? (mindekttő notebookban van)!!!!!!!!!!
Azt tudom hogy papíron nem sokkal de jobb az NVidia.
(3D MArk '05 )
ATI : 2534 pont
NVidia : 2671 pontDe amit visz a 8400M GS azt viszi az ati is?
Köszönöm!!!
-
syC
addikt
-
Motion_Blur
félisten
Aki 70K környékén szeretne VGA-t venni, ne is gondolkozzon: GeForce GTX 280
Stavelot 2, easily full throttle into another twenty second top gear flatout section
-
Dyno
veterán
válasz Tomcraft83 #17795 üzenetére
Az lehet, hogy a Shader miatt van, de nem hiszem ha elindult akkr normálisan kell futnia.Bár igaz én úgy tudtam, hogy 3.0 kell hozzá, de ezekszerint elég a 2.0 is.
-
Tomcraft83
csendes tag
Most jutottam odáig, hogy feltelepítettem a játékot, és a legnagyobb meglepetésemre elindult, játszottam is vele egy keveset, igaz nem tudom így kell-e kinéznie vagy ennél sokkal jobb is lehetne, a menüje gyanusan fekete, de ennyi.
-
-
Dyno
veterán
válasz Tomcraft83 #17789 üzenetére
Persze.
nVidia front: 6XXX,7300GT,7600GT,7800GS
ATi front: X1600PRO,X1950GT/XT,HD2400PRO,HD2600PRO/XT,HD3650/HD3850.
Hirtelen ezek jutottak eszembe.
-
gége1
csendes tag
HIS Radeon HD 4850 IceQ 4 et érdemes venni vagy esetleg másik 4850-et vegyek vélemények ? nekem az lenne a lényeg hogy halk legyen
-
bebebacsi
csendes tag
válasz South Velen #17785 üzenetére
És ez jobb mint egy Geforce8600? Mert azt néztem még ...
-
bebebacsi
csendes tag
üdv! e2180 és 2 gb RAM mellé milyen vga-t érdemes venni max.20k-ért.Az idc-ben szeretném megvásárolni(idc.hu).Köszi!
-
Dyno
veterán
válasz Tomcraft83 #17779 üzenetére
Azért nem futna mert Pixel Shader 3.0-át tudó kártya kell hozzá.
-
Tomcraft83
csendes tag
-
válasz Tomcraft83 #17776 üzenetére
Milyen konfig van alatta? Ugyanis nem csak a videokártyán múlik, hogy jól fut-e egy játék.
Pénztárca bemutatók: https://www.youtube.com/playlist?list=PLYQxd5Rbby46cPtVVMQodEGZuxZm7csIo
-
Tomcraft83
csendes tag
Sziasztok!
Van egy kis problémám, általában a FIFA sorozat játékaival szoktam játszani, aztán most, hogy megjelent a 09, gondoltam folytatom azt a szenvedélyem, viszont a videokártyám közbeszólt, egy ATI RADEON 9600-as kártyám van, ami elég karcsú, ezzel már korábban is tisztába voltam, viszont most lett csak igazán kellemetlen. Vennék én új kártyát, viszont elég korlátoltak a lehetőségeim, ugyanis AGP-és csatlakozással kéne találnom valami olyat, ami azért nem csak 2-3 hónapig lesz jó, hanem esetleg még a következő FIFA is elgut rajta, a kérdésem annyi, hogy mit tanácsoltok, van ilyen kártya, vagy felejtsem el és vegyek új alaplapot, azért, hogy játszani tudjak.
-
válasz m1sk4r #17772 üzenetére
Annyira nem tudod felhúzni, hogy értelme legyen egy 4850-nek. Szerintem max 4670-et lenne érdemes beletenned. Valszeg azt sem hajtanád ki, mág procihúzással sem, de már ez a kártya is nagyon olcsó ahhoz (meg keveset fogyaszt), hogy megérje megvenni.
Pénztárca bemutatók: https://www.youtube.com/playlist?list=PLYQxd5Rbby46cPtVVMQodEGZuxZm7csIo
-
T-unit
őstag
-
m1sk4r
aktív tag
Sziasztok!
Milyen videókarit képes kihajtani egy 4200+ X2-es AMD, ATIra gondoltam.
Üdv.: Robi.
Aurea mediocritas
-
félisten
Sziasztok!
5-10 K-ért milyen PCI-E videókarit érdemes venni?
Szempontok: kis fogyasztás, alacsony hőtermelés, elfogadható számítási kapacitás."The rewards of tolerance are treachery and betrayal."
-
válasz Toncsi #17766 üzenetére
Ennél a kártyánál talán nem. De azt vedd figyelembe, hogy a PCIe 4x épp az AGP 4x sebességének felel meg. Ráadásul ha később erősebb kártyát szeretnél majd betolni, majd a fejed fogod a falba verni. Persze a kérdés itt is az, hogy mire lesz használva a gép, nameg hogy tervbe van e véve későbbi upgrade.
Egyébként 12k körül már kapsz olyan inteles Gigabyte alaplapot, amin 16x PCIe van.Pénztárca bemutatók: https://www.youtube.com/playlist?list=PLYQxd5Rbby46cPtVVMQodEGZuxZm7csIo
-
Toncsi
aktív tag
Félig OFF, de úgy érzem mégis ide tartozik.
Alaplapot szeretnék venni és a Giga GA-EG45M-DS2H-t néztem ki, de csak PCI Express x4 slot van rajta.
Később ha veszek bele egy Radeon HD3650-es vidkártyát, akkor lenne különbség a x16 és a x4-es foglalat között, vagy egy középszintű kártyának elég az x4 is? -
Lenry
félisten
válasz zolynet #17763 üzenetére
8800GTS, mint G92-es GTS ugye? azzal boldog lennék egy darabig
most nézem, 25-28k-ért hozzávágják az emberhez a g92es GTSeket... azt hiszem megvan az előkarácsonyi ajándékom
köszönöm mindenkinek a gyors válaszokat
[ Szerkesztve ]
Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data
-
Lenry
félisten
esetleg hasonló ár / teljesítmény nVIDIA-ban?
(tudom, hogy az ATi-k most mindent vernek, és én is azt ajánlgatom aki kérdi, hogy mit vegyen, de én nem akarok ATi-t... mindig is nVIDIA-m volt, maradnék is ennél )ha 4850-et vinné, akkor egy 8800GT/9600GT/9800GT-vel simán megbirkózik...
mod: akkor válaszoltam is a többiek kérdéseire
árintervallum: max 30kQru: HD4870/GTX260 ezzel a procival ki lehet hajtani? jól választottam anno
[ Szerkesztve ]
Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data
-
addikt
8600gt vagy 2600xt?
-
lsc
nagyúr
válasz grabber #17756 üzenetére
DDR2-est ne , akkor inkább a 2600 XT, annak elég a 256 is /a 3650-nek is elég lenne/, teljesítményben a két kártya /2600 XT-3650 DDR3/ szinte ugyanaz .
Mod Lenry :Amennyiben a tápod bírja akkor egy 4850-et is képes hajtani a proci azon az órajelen . Most néztem az adatlapod, annak a tápnak elméletileg bírnia kellene .
[ Szerkesztve ]
Az élet kegyetlen .
-
addikt
Sziasztok!256 mb ddr4 vagy 512 mb ddr2.Mennyi a különbség.2600xt illetve 3650 a két kártya.
-
Lenry
félisten
melyik az a VGA, amit egy 3200-ra húzott E2140 még ki tud hajtani?
le szeretném cserélni az öregedő 7900GTO-mat, és ha lehet, akkor a legtöbbet ki szeretném hozni a rendszerből
(procicsere nem várható a közeljövőben)Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data
-
roPHka
senior tag
Valaki tudna nekem olyan PCI-os kártyát mondani, ami megfelelne az alábbi követelménynek?
Támogatja a widescreen felbontásokat (1400x900, 1680x1050, stb.). Röviden ennyi.
Erre egy Radeon 7000 64MB-os kártya megfelelő lenne?
Valaki hozzáértő válaszát várom, ugyanis én hiába próbáltam utánaböngészni, semmi érdemlegeset nem sikerült még kiderítenem ezügyben, ezen kívül:
Felbontás Hz
640x480 200
800x600 200
1024x768 200
1152x864 160
1280x1024 120
1600x1200 100
1920x1080 90
1920x1200 90
1920x1440 75
2048x1536 60
Mindezt leszámítva képes lehet a fenti felbontás támogatására, vagy felejtős?[ Szerkesztve ]
-
E-Maxx
tag
válasz tzsolesz #17745 üzenetére
70-80-at írtam árnak, gondolom a 80+6-ra gondolt, de végülis 88 még éppenhogy lélektani 90 alatt van nálam.
Hűtése milyen?Hang, melegedés, stb...?
Tuning semmiképpen nem játszik, az nem érdekel.
De ha gyári hűtő hangos, vagy nem jó, akkor mit lehet ráapplikálni?# # # Amíg a föld kerek, mindig lesznek dízelek, de mivel a föld ovális, jó lesz nekünk a benyás is!!!:)) # # #
-
Ruban
tag
Egyt gyors kerdesem lenne .. sajnos mobil videokartyak koreben nem vagyok tul jartas de egy ATI Mobility Radeon HD 3470 - 256 MB videokartyaval szerelt laptoptol mit lehet elvarni .. tudom hulye kerdes de nem eppen az uj jatekok futtatasahoz kellene de gatyi kartyaval laptopot sem akarok venni... egy HD 2600XT-hez kepest. Ha esetleg van valami osszehasonlito teszt az is jo lenne.. nem talaltam .. eg ylink a laptoprol...
http://www.equanet.com/catalogue/item/SONB0272....
-
E-Maxx
tag
Hello!
Max 70-80 között mire érdemes lecserélni egy 8800ultrát?Vevőm egyenlőre úgy néz ki megvan rá, de ha nem éri meg nem cserélek.
Egy biztos, sli, cf megoldást nem szeretnék.
Jah igen, full hd felbontásban szeretnék játszani, és lehetőleg minél jobb beállításokon.[ Szerkesztve ]
# # # Amíg a föld kerek, mindig lesznek dízelek, de mivel a föld ovális, jó lesz nekünk a benyás is!!!:)) # # #
-
Embi
csendes tag
hello mindenkinek !! sűrgős lenne !!:
meghalt a vga-m garancia van... ki akarom cserélni egy újabbra ... a halott kártya akkori vagy mostani árábol tudok gazdálkodni ?? mert az anno 40e volt ... a kártyát még most is lehet kapni 16e-értfontos !!!!!!!!!
előre is kösz -
Embi
csendes tag
hello mindenkinek !! sűrgős lenne !!:
meghalt a vga-m garancia van... ki akarom cserélni egy újabbra ... a halott kártya akkori vagy mostani árábol tudok gazdálkodni ?? mert az anno 40e volt ... a kártyát még most is lehet kapni 16e-értfontos !!!!!!!!!
előre is kösz -
Terentius
őstag
Inkább a 9800 GT árának környékén lesz a 4830!Ugyanis ez annak az ellenfele.
OnePlus 12 16/512
-
Neoteric
addikt
válasz Sziszifeca #17732 üzenetére
nemtom pontosan milyen árban lesz, valszeg a 96gt körül h konkurencia legyen neki.
ezeknek egy minőségi 400as táp bőven jó. pl fsp
PSN: ne0teric_sAN
-
Tomate
veterán
válasz Sziszifeca #17730 üzenetére
Ati jelen pillanat. 4830-nak valamikor most kell jönnie a hónap elején és ott fogja hagyni a 9600GT-t!
-
Sziszifeca
őstag
Köszi srácok, de most melyik a jobb:
NVIDIA vagy ATI ???
Valamint mikor jön az új kártya (4830)?
[ Szerkesztve ]
>>Youtube/Sziszifeca<<
-
Tomate
veterán
válasz Sziszifeca #17727 üzenetére
Vagy várd meg a 4830-at. Annyi lesz kb amennyit szánsz rá és újonnan megkapod. PH-s tesztben a 9600-nemsokkal veri csak el a 4670-et. Nézd meg!
-
Neoteric
addikt
-
Sziszifeca
őstag
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni!!
Milyen videókártyát ajánlotok, ami jó és 20-25 körül meg tudnám használtan venni?
Valamint ez a kártya jó?:
MSI GF 9600GT OC 512MB 256bit DDR3 PCI-E N9600GT-T2D512-OC 21.990-ért????Köszönöm
>>Youtube/Sziszifeca<<
-
Shono
aktív tag
válasz Geri Bátyó #17715 üzenetére
Na ők is rájöttek, hogy geb@sz van. A picsáb@ én meg csak most értem haza.
Délben még ennyibe került: 57.822 Ft
most meg: 62.483 FtEzt elb@sztam....
-
Terentius
őstag
Sziasztok!
Egy 3Ghz-3.2Ghz-en járatott AMD X2(5400,5400BE,5600->a lehetőségek) megfelelő lesz egy 4830 mellé?Tápegységből pedig van egy 350 W-os,de a nevét nem tudom.Jó lenne,ha azt nem, kéne cserélni.OnePlus 12 16/512
-
-
Geri Bátyó
addikt
Lényegi különbség nincs a gyártók között (ámbár léteznek gagyi gyártók is).
A GS valószínűleg azért olcsóbb, mert frissebb beszerzésből származik. Nyugodtan megveheted (én arra szavazok)."Ki a büdös istennyila vagy te bohócképű!?" SzŐr Geri, birodalmi poéta és főszakács (:L topic)
-
Shono
aktív tag
Üdv!
Az biztos, hogy 4870-et szeretnék, kérdésem csak az, hogy:
Gainward ( sima / gs ) / sapphire ( sima / toxic )?
A gyártók között van e érdemi különbség, vagy csak a hűtés?Megj.:
Gainwardból elvileg a GS jobb mint a sima, de mégis olcsóbb a GS. Miért?
GAINWARD 9580-BLISS HD4870 512MB GDDR5 PCIE 57.822 Ft
GAINWARD 9399-BLISS HD4870 512MB GDDR5 PCIE 58.870 Ft
forrás: ipon -
balogtibi
csendes tag
Módosítottam
Pls privit irjatok, ne a hirdeteshez. Thx.
-
tzsolesz
nagyúr
válasz balogtibi #17711 üzenetére
Érdekes kérdés az biztos.
Töltsd ki a cuccok részt az adataidnál.
Milyen prockóval hajtod most a 8800GTX-et?
A 4870X2 nem kicsit gyorsabb a GTX-nél, sőtt ma a legerősebb videókari amit lehet kapni. De nem mindegy hogy milyen környezetbe építed be. Megfog nőni a fogysztás is, és lehet hogy tápot, és procit is cserélned kell.De az egész attól is függ, hogy milyen felbontásban szeretnél játszani. Én úgy gondolom, hogy ma 1680-ban majdnem mindenre elég egy 8800GTX.
[ Szerkesztve ]
-
balogtibi
csendes tag
Üdv,
Szerintetek egy ASUS 8800 GTX-et érdemes lecserélni egy HD 4870 X2-re?
Pls privit irjatok, ne a hirdeteshez. Thx.
-
őstag
Ha esetleg még nem döntöttél, ezt is nézd meg: HIS HD4850IceQ4. Nekem ilyen van, bátran merem ajánlani. A hűtése nagyon jó. Idle, load. Magától szabályozza a ventit, láthatod, hogy alapon szinte alig pörög a venti, és teljes terhelésen sem vészes. Riva Tunerrel 100%-ra rakva viszont már süvít, de ekkora sebesség úgysem kell, mert GPU CapsViewer izzasztja meg legjobban a karikat és ott is csak 63%-ra ment fel. Nagyon jól tuningolható, nekem ennyire sikerült, bár ez csak 3DMark06 alatt ment le, GPUCV-ben ezt tuti nem bírná! Szóval szerintem érdemes elgondolkozni rajta!
-
ToBeY
nagyúr
Ide írom mert talán itt több hozzáértőbb ember van.
Azt szeretném kérdezni hogy egy primecooler vgahg1-cu [link]
le tud-e hűteni egy Radeon 4850?
Mert láttam VF-900-al szerelt 4850-et is Vagy a VF-900 ennyivel jobb lenne mint VF-700 és hasonlók?[ Szerkesztve ]
-
FDToth
tag
Ugyanahhoz a géphez analógon csatlakoztatok egy FS tft monitort, beteszem a DVD-t, lejátssza teljes képernyőn (felbontás itt 1024x768).
Utána leválasztom az FS monitort, DVI-vel összekötöm az új Samsung-ot (felbontás ekkor 1680x1050), nem működik a teljes képernyő DVD-knél. Átállítom itt is 1024x768-ra, de így sem, csak egy lila téglalap látszódik. -
tzsolesz
nagyúr
vagy az csak parasztvakításnak jó?
A kérdésed meg is válaszoltad.
Nem csak a felbontáson múlik, hogy érdemes-e 1Gb-al szerelt VGA-t venni vagy sem, hanem a videókari teljesítményén is.
Például szerintem egy HD4850-ből sem éri meg 1Gb-os verziót venni, mivel állítólag a radeonok-nál nem olyan vészes, ha kifogy a memóriából. NV-nél talán valamivel észrevehetőbb ha ez történik. -
ToBeY
nagyúr
Érdemes 1GB-al szerelt vga-t venni,vagy az csak parasztvakításnak jó?Átlagos felbontásra gondolok 1280x1024
-
tzsolesz
nagyúr
Ma reggel mondottam vissza egy HD3850 megrendelését, és egy HD4670-at rendeltem helyette öcsém gépébe. Ahogy megláttam a PH! friss tesztjét, nem volt dilemma. A kari jóval kevesebbet fogyaszt, és kevésbé melegszik. Már ezért is jobban megérte. nem beszélve arról, hogy úgy tűnik, az új jövevény lekörözte a régi vetélytársát. 18K-ót megért, és ráadásul úgy látom nem is ref. hűtős.
Ez nem OFF akart lenni, csak a két kari közötti választásban én személy szerint erre voksolok.[ Szerkesztve ]
Aktív témák
- MSI GTX 1660 SUPER GAMING X 6GB GDDR6 Videokártya
- KERESEM / GIGABYTE AORUS RTX 3080 XTREME 10GB / GIGABYTE AORUS RTX 3090 XTREME / ORSZÁGOSAN
- ASUS GeForce RTX 4080 TUF GAMING (TUF-RTX4080-16G-GAMING) videokártya 16GB
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix RTX 4090 OC 24GB GDDR6X Videokártya!
- Csere-Beszámítás! Zotac Trinity 4090 OC 24GB GDDR6X Videokártya