- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Házimozi belépő szinten
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- 3D nyomtatás
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Hisense LCD és LED TV-k
- Házimozi haladó szinten
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- MSI MPG X870E Carbon WiFi: alaplap Zen 5 alá
Aktív témák
-
Qru
MODERÁTOR
válasz Gaboman #19496 üzenetére
9800 GTX, helyett inkább 8800 Ultra, erősebb az Ultra a nagyobb mem és a szélesebb memvezérlő miatt, főleg, hogy OC-s.
Radeonok fejletebbek, kevesebbet esznek az Ultránál és telejsítményben verik, tehát ha nem vagy nV fan, akkor 4850.
Gainward extra hűtőse elég jó, Asus se rossz de a felárat csak akkor ér, ha több gar van rá (bár ha jól elmékszem nem). Giga Zalmanosa sem rossz, szerencsére ezen már nem a VF900 van mint a Sapphire Toxicon, mert az kevés rá ha tuning is lenne.#nincsbennetarcsi
-
Gaboman
nagyúr
Ez lenne még a nagy kérdésem,ezek közül melyiket?
Több tesztet néztem ahol a 4850 és az Ultra kb fej,fej mellett haladnak,de ez ráadásul OC-verzió,és árban is egálban vannak.
Ti melyiket választanátok?
Galaxy GF 9800 GTX 512 DDR3 3 év gar: 37.990,-
EVGA GF 8800 ULTRA KO (OC-s) 768 DDR3 1 év gar: 39.990,-
VGA Gainward Radeon HD 4850 512 DDR3 Extra hűtős 2 év gar: 38.500,-
VGA Gigabyte Radeon HD 4850 512 DDR3 Zalman hűtős 2 év gar: 38.990,-
VGA ASUS Radeon HD 4850 512 DDR3 Glaciator hűtős 3 év gar: 39.990,-Ha meghalsz te nem tudod hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz. Ugyanez a helyzet akkor is ha hülye vagy. ;-)
-
b-age76
csendes tag
Üdv !
Gyors kérdés:
Asus AH3450/HTP/256M 256MB AGP
http://www.firstcomputer.hu/webshop/index.php?searchstring=AGP+Asus+AH3450%2FHTP%2F256MB+LP
VAGY:
Sapphire Ati Radeon X1600pro 256MB DDR2 AGP
(használtan)??????????
A gépem konfigurációja:
AsRock 775i65G alaplap
Intel Pentium Dual Core processzor 2.6 ghz
1 gb RamKöszi előre is ! ;)
-
Tituszazeb
tag
válasz fekeandras #19485 üzenetére
ez milyen is?
[ Szerkesztve ]
Kérek mindenkit, hogy privátban írjon, mert azt jobban észreveszem! Köszönöm! :)
-
Dyno
veterán
válasz fekeandras #19488 üzenetére
Hűtőt elnézve elszaladtam a monitortól HD2600XT féleség csak nagyobb a venti, nem hangos?Driverekkel hogy áll?Mennyibe fog fájni a megvétele?Plusz infók róla?SM-ek száma, órajelek?Kiváncsian várom.
[ Szerkesztve ]
-
Dyno
veterán
válasz fekeandras #19485 üzenetére
3750-est?Én még nem halottam róla.Még a Sapphire oldalán sincs róla semmi....milyen kártya ez?
[ Szerkesztve ]
-
casenoid
tag
elméleti kérdés:
milyen ATi kártyát javasoltok egy MSI K8N Diamond 939-es lapba?
most AMD X2 4200+ (alapfrekin) proci van, egy 1600XT-vel. -
fekeandras
őstag
Beszereztem egy SAPPHIRE HD3750-est.Első benyomás elég jó .HD2600XT és a HD3850 között van teljesítményben.Ha megjön a másik is kipróbálom crossfire-ben mit tudnak.
[link][ Szerkesztve ]
-
mimi_bacsi
tag
válasz South Velen #19482 üzenetére
Néztem a gyári oldalát a 9600-nak, olyan felbontást tud, ami elég lehet, a színét nem tudom....
Nem tudom mennyi lenne az ára, holnap rákérdezek...
-
South Velen
addikt
válasz mimi_bacsi #19480 üzenetére
Jobban elbírja a nagyobb felbontásokat (bár játék nélkül a 9600gt-nél sem lenne gond)
Szebb a képe (bár állítólag a 9600gt-t is be lehet lőni)
Szerintem olyan 3000 Ft plusszt megér, de többet már nem. -
Tomate
veterán
válasz mimi_bacsi #19478 üzenetére
Nem csak a ház a lényeg, a benne lévő ventik, elhelyezése. Elején fújja be hátul ki, esetleg oldalt is ki. Vagy vedd le az oldalát. De ez már más téma...
Itt egy teszt. Kb ugyan az a kettő, de én a 3870-et választanám.
[ Szerkesztve ]
-
mimi_bacsi
tag
válasz South Velen #19479 üzenetére
A 3870-es mivel jobb a 9600-nál?
-
South Velen
addikt
válasz mimi_bacsi #19475 üzenetére
Ha nem játszol, akkor nincs gond a passzívval.
Egyébként 3870-esből is van passzív, én azt venném, ha nem drágább 2-3k nál többel. -
Tomate
veterán
válasz mimi_bacsi #19475 üzenetére
Sztem jó a passzív, de szellőznie kell a házadnak!
-
Tomate
veterán
válasz mimi_bacsi #19473 üzenetére
Jó lehet még neked egy 3870-es is. Kb egy árban van a 9600-ossal. A Sapphire edition hűtés pedig nagyon jó. Ilyen van tesómnak. Baromi hűvös még húzva is és nagyon halk! Ez az amúgy.Amit az Iponról linkeltem szerintem ez csak hülye képet raktak hozzá...
[ Szerkesztve ]
-
z0d1AK
nagyúr
válasz mimi_bacsi #19471 üzenetére
nyáron tuti, én az aktív hűtésben hiszek
| Nem én vagyok bezárva közétek. Ti vagytok összezárva velem. |
-
z0d1AK
nagyúr
válasz South Velen #19467 üzenetére
hát a wowról is volt itt szó az előbb ugye, és ha már a fórum a vélemények kinyilvánítására van...
-
Dyno
veterán
válasz South Velen #19460 üzenetére
Semmi gond, amúgy 7800GS még jó lehet, lehet gyengébbek a Radeonnál, de legalább működnének neki.
Mimi_bacsi:Jó választás de dobni kéne rá kábelkötegelővel egy halk 12centis ventit úgy tuti a hűtése nélküle viszont csak valami nagyon jól szellőző házba szabad megvenni.
-
Tomate
veterán
válasz mimi_bacsi #19461 üzenetére
Ha jól szellőzik a házad nem lesz baj a passzívval. Arra amit írtál jó lesz a kártya!
Dyno: Driverek hoztak és hoznak rajta még. A 3850-en már nem valószínű...
z0d1AK: Itt is mondom használd a (Szerkesztés) gombot. Főleg ha olyan értelmes hozzászólást teszel közzé mint 3al feljebb...
[ Szerkesztve ]
-
Dyno
veterán
válasz Tomate #19459 üzenetére
Igazad van csak a PH-n is 2 teszt van a 4650megjelenésekor készült meg a 4670 megjelenésekor készült, kicsit eltérnek az eredmények, ezért nem igazán adok rá.guru3d-n valahol jobb a 3850-en inkább azt mondanám hogy fej-fej mellett vannak......de valóban fogyasztás fontos és valóban csábító a 4670. Bocsi a tévedésemért.
-
z0d1AK
nagyúr
válasz mimi_bacsi #19461 üzenetére
én személy szerint nem ajánlanám a passzív hűtést, mert még most el menne úgy ahogy, de nyáron? ott főne meg a házban!
-
z0d1AK
nagyúr
válasz South Velen #19460 üzenetére
deutáloménawowot
-
mimi_bacsi
tag
NVidia 9600GT 512Mb PCIE Gigabyte DDR3 Silent erről mi a véleményetek?
Gigabyte iP45 GA-EP45-DS3R alaplaphoz
Intel 3000/1333 LGA 775 6MB Core 2 Duo E8400 BOX procihozNEM játékhoz kell (Irodai munka, web, grafika, fotó "piszkálás"), hanem "csak" egy 24"-os monitort hajtana meg!
[ Szerkesztve ]
-
Dyno
veterán
válasz South Velen #19456 üzenetére
Most cseréli mert cseszik neki rendesen működni, és úgye AGP-s kellene.
Otto: X1950GT/PRO, vagy 7600GT vagy 7800GS vagy akár 6800Ultra.X1650PRO.Ezekre még van rendes driver.
-
Dyno
veterán
válasz Tituszazeb #19452 üzenetére
HD3850, nem tudom a kollégák miről beszélnek, de eddig akárhol néztem tesztet/olvastam kicsit mindig erősebb volt HD3850.17K-ért 512-est kapsz azt kell megvenni, kártyához meg kapsz PEG csatit ami kell hozzá.
-
otto2008
csendes tag
Hi mindenki!
Azt szeretném kérdezni hogy az Asrock 775I65G alaplapomba melyik Videókari passzolna a legjobban? Játékokra kéne, főleg WoW-ra. -
z0d1AK
nagyúr
a 4670 lehet h akk jobb választás
-
Tomate
veterán
De a 4670 azzal a 3e-el gyorsabb is.
-
Tituszazeb
tag
válasz Tomate #19449 üzenetére
Tehát, akkor te azt mondod, h 4670?
Mert azt mondták, hogy az 20E alatt volt bestbuy most meg már akörül, sőt kicsit felette van.
A 3850 3E-vel olcsóbb.Bár a 4670 abból a szempontból nekem tényleg jobb lenne, hogy nem kell majd rákötni a tápomra. (nincs ugyanis ilyen csati a tápomon)
Kérek mindenkit, hogy privátban írjon, mert azt jobban észreveszem! Köszönöm! :)
-
Lac99
tag
Köszönöm mindenkinek, olvasgattam a saját topikjában is, akkor 4670 lesz tényleg, Sapphire-éktől. További szép estét!
-
Tomate
veterán
válasz Tituszazeb #19446 üzenetére
Jaj, elírtam, de hülye vagyok 4670-et akartam írni, a linkelt teszt sem véletlen.
-
z0d1AK
nagyúr
válasz Tituszazeb #19446 üzenetére
jó hozzáállás, nekem tetszik
-
z0d1AK
nagyúr
jah, hát akkor így érthető, akkor jó az a kari is
Szerk: bár ha az előttem szólók azt mondják, h az ati hűtésével gond van, lehet úgy van.
nem rajongok az ati iránt, illetve nem is ismerem őket annyira[ Szerkesztve ]
-
Tomate
veterán
válasz Tituszazeb #19442 üzenetére
Magyarul ATI
Itt a PH!-s teszt. Nézd meg. Szerintem 4870-et vegyél.
-
Lac99
tag
válasz z0d1AK #19439 üzenetére
Valamin muszáj spórolni és mivel nem vagyok nagy játékos... Az elsődleges szempont, hogy 1080p menjen úgy, hogy közben még fut pár dolog. Valamint néhány évig ne kelljen hozzányúlni.
A másik két reakciót is köszönöm, én is Sapphire-t néztem. Vagy Gigabyte. A 3870 már picit sok lenne nekem. 4670-ből is gondolom elég az 512 MB-os, felesleges bikáznom az 1 gigával. 22"-es monitor lesz hozzá, azt még elfelejtettem.
-
z0d1AK
nagyúr
válasz Tituszazeb #19438 üzenetére
csak ati?
-
Tituszazeb
tag
Ha most 20E-ért vennétek VGA-t melyik lenne az?
Hd3850 (512, ddr3, pcie) 17E-ért
vagy
HD4670 (512, ddr3, pcie) 20E-értÍrhattok esetleg más karit is! Esetlen egy nagyon kevéssel túl lehet lépni az összeget.
-
Lac99
tag
Üdv!
Új géphez szeretnék (természetesen) videókártyát is. Elsődlegesen filmnézés, néha játék, de nem a legkeményebb gépigényűek (PES, NHL, ilyesmik). 25 ezret szánnék rá, proci Q6600, 2*2GB memória. Máshol HD4670-est ajánlották (mindenképpen Radeont szeretnék), pár oldalt visszaolvasgatva itt az fel sem merült. Megfelelő lesz, vagy inkább mást ajánlotok helyette? Köszönöm! -
zsolt1129
addikt
válasz Georgeester #19428 üzenetére
Nem kell könyezned hidd el .
-
Georgeester
csendes tag
Sziasztok
Köszönöm a hozzászólásokat!
Végül is Gainvard HD4850 9566 lesz, egyrészt olcsóbb, másodrészt pedig külön hőkivezető van rajta amit nagyon tudok értékelni, és az a 3év garancia sem kellemetlen ami jár mellé. Bár egy könycseppet ejtettem, hogy nem az ASUS-t választottam -
KubanitoS
veterán
válasz jokeman #19422 üzenetére
Azok, akik nem értenek a videókártyákhoz, minek akarnának tanácsot adni?
60-70 ezerért kapsz egy ATI HD 4870-est, de el fog telni mondjuk két hónap, kijön egy új játék és akkor el lehet felejteni az 1900x1200-as felbontást.
4870X2 lenne az igazi megoldás hosszabb távra, de mondjuk a videókártyák jelenlegi fejlődését elnézve max egy évnél tovább az sem igazán húzná.
Nothing will stand in our way. I will finish what you started.
-
jokeman
aktív tag
Sziasztok, hozzáértők DE CSAKIS AZOK véleményére vagyok rászorulva.
Szóval VGA vásárlás előtt állok.
Olyan kártyára lenne szükségem ami gond nélkül megbirkózik egy 24" monitor 1920x1200 as felbontásával, és a jelenlegi játékok alatt is megfelelő fpst, produkál.
Valamint egy E8500 as processzor megfelelöen ki tudja hajtani a kártyát, és egy Zalaman ZM 460 Aps [link] táp (12V1 16A , 12V2 18A) gond nélkül megbírkózik vele!
Köszönöm a hozzáértő válaszokat, ja az ár hát az maradjon 60-70 ezer max.
PSN---janesz79--------ORIGIN---jokemanHUN
-
wxzoli
csendes tag
Köszi!
-
wxzoli
csendes tag
Sziasztok!
A kérdésem az lenne, hogy a Radeon X1650 tud-e wide-os monitorral dolgozni?
köszi
wxzoli -
syC
addikt
-
syC
addikt
-
syC
addikt
-
c41r0^
őstag
válasz KubanitoS #19404 üzenetére
a HD3870 overall 10-11%-ban gyengébb emberi felbontásokban, mint a 9800 GT
azonban egy előnye viszont van a HD3870-nek, mégpedig nagy (> full HD) felbontáson nagy, pl 16*AA-val jóval gyorsabb, kb. 40%-kal (igazából mindegy, hogy 15 vagy 20 FPS, mert kb. ennyit tudnak kihozni így, de meg kell említeni)
-
Palesz82
csendes tag
Köszönöm szépen a hozzászólásokat és a tanácsokat, sokat segítettetek! Azt hiszem ezután is bátran fordulok hozzátok!
Üdv.:
Pali
-
KubanitoS
veterán
válasz Georgeester #19401 üzenetére
ASUS glaciator-os HD 4850-esem van, erről tudok véleményt írni. Egy 8800 GT-t cseréltem le. A 8800 GT nálam indításkor porszívó módjára mindig felpörgött, aztán úgy ahogy lecsendesült. A HD 4850 beszerelése után mikor először indítottam a gépem, azt hittem rosszul tettem be a kártyát, mivel csak a proci ventilátorát hallottam. Aztán vettem észre, hogy szépen megjelent a kép a monitoron. Azt hiszem ezt nem kell magyarázni, olyan mintha passzív kártyám lenne. Szerintem szomszédodnak még a referencia hűtéses van, az elképzelhető, hogy hangos.
Alapjáraton 40 fokos, két óra Crysis után 60 fokot mértem a kártya hőmérsékletének. Szóval nagyon baba.
Az sem mellékes, hogy erre alapból 3 év garancia jár, ami főként eladásnál jöhet jól. Én mindenképpen csak ajánlani tudom.
Az általad felsoroltak közül a Sapphire dual slotos hűtésű változata, ami még nagyon jó, de ez sztem egy az egyben ugyanaz (még kinézetre is) mint az ASUS, de kinek pap, kinek a papné.
[ Szerkesztve ]
-
c41r0^
őstag
válasz Terentius #19399 üzenetére
Jelenleg a két kártya (9800GT vs. HD4830) teljesítménye közel azonos, hol egyik jobb, hol másik a játéktesztekben (játékfüggő), nagyobb felbontásokban (full HD és felette) szűrőkkel a HD4830 előnye látszik, a mostani játékoknál is, a későbbiekben elhúzhat mégjobban (driverek optimalizálása, újabb shader-intenzív játékok). Tuning szempontjából mindkét kártya jó, a 9800GT-vel kb. a GTX szintjét lehet elérni, a HD4830-al pedig majdnem a HD4850 szintjét, nagy átlagban talán a 98GT jobb tuning terén.
Én a 9800GT mellett döntöttem egy hete két okból, én is vacilláltam a 2 kártya között:
1. nekem 1360*768-hoz (HD-Ready LCD TV)+szűrőkhöz (16*AF, 4*AA) nekem nem kell erősebb kártya a mostani játékokhoz
2. egy Gigabyte 9800GT-t olcsón (26K) be tudtam szerezni, ami ráadásul Zalman hűtős és a GTX szintjét el lehet vele érni tuning terén (majd megnézem, egyelőre nincs rá szükségem), míg 4830-ast csak a P*xm@nia árult (gari kérdéses+PK), és még mindig alig kapniHa újonnan vennék kiskerből kártyát, HD4830-at választanék én is, de sok különbség nincs a két kártya között, ez árban is látszik most, tehát majdhogynem szimpátia alapján kell dönteni.
-
KubanitoS
veterán
válasz Palesz82 #19397 üzenetére
A HD3870 és a 8800/9800 GT nagyjából egyformák, elméletileg a 9800 GT már jobb, de én inkább ezeket hanyagolnám. Ahogy a többiek is írták: g92 8800 GTS / HD 4830, ezek jobbak és árban is nagyjából ugyanott vannak.
-
norbee2244
senior tag
asus:egyetértek királyok mindenképp..sok garancia
gigabyte: állítólag jól lehet őket húzni megbízhatóak
sapphire: mindenkinek bejön kivét nekem(nálam eddig 2 adta meg magát)
gainward:ha minden igaz ezeknek jó a hűtésük nekem nagyon szimpikmsiben is gondolkozhatsz sok garancia és az is megbízható
-
lsc
nagyúr
Akkor ezt se hagyd ki . Halk, hűvös, nem a legolcsóbb, viszont ez elmondható az asusról is /mármint hogy nem olcsó, a többi nem mindig / .
Az élet kegyetlen .
-
Georgeester
csendes tag
Sziasztok
A videókártya típúsát már eldöntöttem, hosszas gondolkodás és pénzszámolgatás után - HD4850-es lesz a drágám a 3870 helyett -, de hogy milyen márka az a kérdés. Szal kinek mi a tapasztalata a következő gyártókról, vagy mit hallott, melyiket érdemes:
ASUS; kedvenc márkám, soha nem volt bajom az ilyen cuccaimmal, de drága és hangos a hűtője is - szomszédnak van onnan tudom -, bár ez a glaciator-os kari olcsóbb, de olyat még nem láttam.
Gigabyte; alaplapjai tetszenek, de a videókariairól nem tudok semmit
Sapphire; na ilyen címkéjű doboz még nem volt a kezemben, de úgy szimpatizálok vele
Gainward; ez azért "jó" mert ez az egyik legolcsóbb, csak nem tudom, hogy igaz-e a mondás itt is, hogy olcsó húsnak...Szal ha valkinek van valami ötlete, véleménye, azt szívesen várom!
Aktív témák
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Yettel topik
- Házimozi belépő szinten
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- További aktív témák...