Aktív témák
-
peti800
tag
helo mindenkinek lenne egy kérdésem. most fogok kártyát venni és szerintetek melyiket vegyem nvidia9600 gt vagy 9800 gt?
-
Chaser
legenda
válasz misi46 #18162 üzenetére
4760-et vegyél, az kb olyan méretű, mint a 7600gt, loadon 70W-ot eszik, legfejlettebb video képességei vannak, 7.1 HDMI-n, idle-ben meg 8-10 W a fogyija. A procid 1ébként ehhez is nagyon kevéske alapon. Ez kb 4x teljesítményű a 76gt-hez képest.
szerk: #18190 RaiDani: Ne várjál semmire, mennek fel a vga árak is, 1680-ban már elég lesz a procid, sztem 4850-et vegyél.
[ Szerkesztve ]
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
zsolt1129
addikt
-
őstag
Hali!
Milyen VGA ajánlott ebbe a gépbe olyan 60ezres kategóriában?
ASUS P5N32-E SLi PLUS
Q6600@3ghz
2Gb 800mhz GEIL -
RaiDani
tag
Sziasztok!
Melyik VGA-t vegyem szerintetek egy 5200+ mellé ami 3.16Ghz-n van hajtva?
nvidia oldalról:
9800 GT(8800 GT)
ati oldalról:
HD 4850Az érdekel hogy kihajtja-e a procim a 4850-est, vagy esetleg megéri várni a HD 4830-ra, mert októberben kellene megjelennie
Köszi a választ előre is!!
-
Tomate
veterán
-
sylas
tag
válasz HerryBoy #18186 üzenetére
én is ilyen ezek között választanék meg a 9800gtx+ van a versenyben
sajna az alaplapomon csak 1 igazi pcie x16os van
2 x PCIe x16 (blue @ x16 mode, black @ x4 or x mode
ha másik is 16os lenne akkor a 8600gt-m mellé és ilyen galaxy jött volnaez most hogy radeon vs nvidia ez olyan hogy aki mindig nvidias volt az nagyobb eséllyel marad nvnél aki meg radeonos volt régen mikor jó karijaik voltak akkor lehet visszatér
én megvagyok elédegve az nvidiákkal
nálam az 1280*1024 a full szal a ezek a vidkarik simán mennek - nagy felbontsánál jönnek ki a különbségek
szal valszínű hogy maradok én nvnélA múltra csak emlékezni tudunk - ha szembetalálkozunk vele, meg sem ismerjük.Gondolatban haladhatunk ugyan visszafelé, de az idő közben mindig előrehalad"
-
zolee3000
tag
Sziasztok!
Már írtam a Radeon topikba is, de próba cseresznye.
A HIS HD 4850 IceQ 4 tulajok segítségét szeretném kérni. Az érdekelne, hogy már a sima IceQ-n is olyan komoly hűtés van, mindent (vram, ramok) lefedő alu fansinkkel, mint az extra (Turbo, Turbo X) verziókon vagy egy egyszerűbb darab?
Akinek van erről infója, kérem ossza meg velem, mert nagyon tanácstalan vagyok. A Sapphire Toxic-ot néztem még ki, ami árban most azonos, de azt Bp.-ről kéne rendelnem, tehát ha gond lenne, a gariztatást nagyon nehezen tudnám megoldani.a HIS karit itt is lehet kapni, de nem merek beleugrani, mert azt nem ismerem.
Előre is köszi a segítséget![ Szerkesztve ]
-
zolynet
veterán
-
LamaCube
addikt
Sziasztok!
A 3 márka közül melyiket vennétek 9800GT vagy GTX lenne.
Gainward,Gigabyte,XFX
A megbízhatóságukra lennék kíváncsi,tuningolni nem akarom.
Köszi a válaszokat!HyperCube< ModernWarfare 2 baráti kör >Az elv olyan mint a fing, tartja az ember, amíg bírja...
-
sylas
tag
válasz easy...rider #18175 üzenetére
ez nem rossz
9800GT Galaxy 9800GT OC Xtreme Tune [link]ha meg 9800gtx és gtx+ között választanál akkor megéri sztem a +
zotac 9800gtx+ (hűtése miatt)A múltra csak emlékezni tudunk - ha szembetalálkozunk vele, meg sem ismerjük.Gondolatban haladhatunk ugyan visszafelé, de az idő közben mindig előrehalad"
-
Neoteric
addikt
válasz easy...rider #18168 üzenetére
1680on ha feltolod grafikát + szűrőket, akk a 3.3ghz még sztem nem akasztja meg a 4850-t.
hosszabb távon egyértelműen a 4850-el jársz jobban.
amúgy "eza később veszek mellé még1et" sztem hülyeség..
nemtom mikor akarsz újat venni, de ha félév-év múlva, akk jobban megéri venni egy másik új vgat, mint venni cf-es lapot meg még 1 régebbi vgat.cf/sli azoknak jó akik most perpill akarnak high-end gépet.
értelem szerűen 2 top vgat raknak bele.PSN: ne0teric_sAN
-
easy...rider
őstag
válasz Neoteric #18164 üzenetére
1680x1050 a felbontás.
jó lenne a szűrő is mert azért nem árt
8800GT-t ugyanezekben az árban láttam ha a gyártó is ugyanaz.Qru
hosszú távra tervezek. úgy gondoltam h akkor legyen most egy 4850, aztán ha veszek nagyobb procit meg crossfire lapot, akkor veszek mellé majd még 1et. -
Csádám
tag
Hali!
Gépbővítés előtt állok, és nem tudom, milyen videokártyát vegyek. Nem igazán játszom, főleg nem nagyon a mai játékokkal, ezért erre gondoltam:
HIS X3450 256MB 64bit DDR2 iSilence PCIEAzt mondják, a 64 bit miatt felejtős. Tudtok hasonló áron jobbat? Nem lenne rossz, ha néhanapján azért tudnék vele játszani. Nyilván nem arra gondolok, hogy crysis 1440*900 100fps, csak ha van ilyen áron ennél jobb....
Nem bánnám, ha tudna DX10/10.1-et, ha esetleg játékfejlesztésre lenne kedvemthx
[ Szerkesztve ]
-
Qru
MODERÁTOR
válasz easy...rider #18163 üzenetére
Mindenben egyet értek Neoteric kollégával.
9800GT egy átmatricázott 8800GT, akkor inkább olcsóbban egy 8800GT.
9600GT ma még elég 1280x1024-re, de sajnos ez nem sokáig lesz így.HD4850 a háromból ha hosszabb távra tervezed a vga vételt. Ha később több pénzed lesz vga-ra akkor meg 9600GT, bírja ameddig bírja aztán csere.
#nincsbennetarcsi
-
Neoteric
addikt
válasz easy...rider #18163 üzenetére
kérdés mekkora felbontáshoz kell, ill h megfelel azis ha ha nincs szűrő.
98gt sztem helyből felejtős, mer ua mint a 88gt, csak drágábban.
96gt 1280on szűrő nélkül még visz mindent high grafon, kérdés meddig...
+1 voks a 4850re.
PSN: ne0teric_sAN
-
easy...rider
őstag
Sziasztok!
Az alábbi VGA-k közül melyik a tuti?
Ezek az "árkategóriák":"nyugodt szívvel"
GAINWARD 9600GT 512MB 24K
LEADTEK 9600GT 512MB 25K
Galaxy 9600GT 512MB 25.5k"belefér"
Inno3D 9800GT 512MB (amúgy mennyire megbízható?) 28K
Galaxy 9800GT 512MB 28K?
Leadtek 9800GT 512MB 28.5K?
Zotac 9800GT 512MB 30K?"nehéz szívvel"
Saphire HD4850 34KÉn is tudom h ár/teljesítmény arányban 4850 lenne a legjobb, de nehezen szánom rá azt a 34K-t
Előre is nagyon köszi!
-
misi46
csendes tag
-
misi46
csendes tag
Sziasztok!
A következő témában szeretnék segítséget kérni:
Adott egy silverstone lc16m-es ház ahol sajnos a videókártyának nem szabtak túl sok helyet. Jelenleg egy 7600GS csücsül benne és épphogy nem érinti a bluray írómat.
Főleg htpc-ként üzemel a gép, de néha játszom is rajta ezért szeretnék venni egy új kártyát de nem merek mert félő hogy nem férne el.Tehát tud valaki olyan oldalt ahol a kártyák méreteire vonatkozóan találnék információkat?
Jelenlegi kiszemeltem egy hdmi-s club 4850-es de ismerősöm mondta hogy az ati kártyák eleve hosszabbak.Köszi!
[ Szerkesztve ]
-
Qru
MODERÁTOR
válasz varsza #18151 üzenetére
Igen ott tolonganak a vga-k. x1950 Pro jó kis kártya, elég erős de nem tud DX10-et. Ha nem akarsz Vistát használni akkor nincs is ezzel gond (xp nem támogatja a DX10-es megjelenítést). 8600GT-t venném, vmi rendes, nem referencia hűtőset. Nekem ilyen volt és nagyon elégedett voltam vele. Szóval ha nem szükséges a DX10 akkor x1950 PRO, ha kell 8600GT.
nV driverek még kicsit jobbak (nekem legalábbis jobban bejönnek), most váltottam Gef-ről ATi-ra szóval friss az élmény.
#nincsbennetarcsi
-
ToBeY
nagyúr
Max 30k-ig 1280x1024 felbontáson játékra, milyen vga-t érdemes venni? Mind az ATI mind az Nvidia fronton?
-
varsza
tag
Sziasztok guruk! Nehéz követni a kort pénztárcával.
Én még egy 6600GT-t nyúzok, de szeretném lecserélni, mert az új Brothers in Arms már nagyon szaggat
Max 10k körül tudnátok ajánlani vmit, amit használtan érdemes lenne belerakni? ATI vagy Nvidia mindegy. PCI-e-s kell
Ja és egy jó öreg AMD3000+-os dobog a gépben, szóval nem aszfaltbetyár, de szeretnék belőle kihozni picit többet.
pls help -
nygma
addikt
válasz fekeandras #18140 üzenetére
Jó lesz,csak arra figyelj,hogy ne meleg levegőt fújjon...
-
Qru
MODERÁTOR
-
Qru
MODERÁTOR
válasz fekeandras #18137 üzenetére
Jó választás sztem is de azért egy ventivel nem árt megtámogatni, mert full paszívként melege lesz a vga-nak.
#nincsbennetarcsi
-
Tomate
veterán
válasz fekeandras #18137 üzenetére
Én is ezt ajánlanám. Jó kártya. Az igényeket maximálisan ki fogja elégíteni!
-
fekeandras
őstag
Egy ismerősnek rakok össze épp gépet.A videókártyával vagyok gondban.
Annyi a feltétel, hogy : ne legyen drága 10-11k max., jól vigye a counter strike source-ot, ne legyen hangos és lehetőleg ne fogyasszon sokat.
Én egy passzív ASUS HD2600XT(gddr3)-ra gondoltam.
Vélemény/ellenvélemény? -
Roland35
tag
válasz bandi210 #18133 üzenetére
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni hogy néztem egy laptopot és 3470 X2-es VGA van benne... és hogy az meddig lenne jo... az uj játékokkal és hogy melyik VGA szintjén van kb... pl a 8800GT... hez... ( de szerintem gyengébb a 8800GT nél...)
Előre is köszönöm.
,, Arcom piros szemem ragyog, ha kerestek szarni vagyok!"
-
bandi210
aktív tag
szevasztok!figyi milyen karit ajánlanátok a lent említett leendő konfighoz?
10K környékén!By Crytec...."Szörnyű, manapság hogy hígul ez az informatikus szakma. Sokaknak már barátnőjük is van...."
-
zolynet
veterán
válasz Sziszifeca #18128 üzenetére
Ha erre gondoltál akkor lehetséges hogy érdemes lecserélni mert ezen nem az a jófajta rézcsöves hűtés van. Egy 4cm-is ventitől nem várnám el hogy ne süvítsen, annak 'az a dolga'.
Life is too short to stay stock!
-
Qru
MODERÁTOR
válasz Lenist #18127 üzenetére
Igen, 3-3,2GHz már elég lenne.
TTomax: Azon a felbontáson még a HD4850 is elboldogul (jó nem Crysis de oda 4870 is kevés lenne). Teszt
mod:
Sziszifeca: Nem kell, a GTS gyári hűtése is elég jó. Max fordulaton hangos (de melyik nem?), én sokáig nyúztam ilyet és nem volt gondom a hűtéssel, pedig Vmoddal!! húzva Crysis-oztam.
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
Sziszifeca
őstag
Sziasztok.
Segítsetek nekem légyszi:
Ha vennék egy Gainward 8800GTS 512mb videókarit, akkor érdemes lecserélnem a hűtését Zalmann Vf1000 + ZM-RHS88-re, vagy elég a gyári hűtése?
Köszönöm a segítséget előre is!
>>Youtube/Sziszifeca<<
-
-
Lenist
tag
Hali
Milyen VGA illene egy E6750-hez?
1680x1050 be szeretnék játszani és jó lenne ha nem kéne grafikai kompromisszumokat kötnöm.
60k szánnék rá...
Rég nem figyelem a VGA helyzetet de az tudom hogy Ati most a nyerő...
Mégis milyet vegyek? -
TTomax
félisten
válasz kosarob8 #18121 üzenetére
Sokkal.... Mondjuk megy stabil 3,4- 3,6Ghz-et...
Az elég lenne a 4850-hez...és jó az ára is,erősebbet hiába veszel a következő VGA cserénél úgyis megint cserélned kell.Addig meg nem tul sokat profitálnál egy 4Ghz-re húzott E8400-böl sem...★★★★★ I got too much soul, rhythm and blues R&B ya see, all that's cool, but hip-hop and rap yeah that's where my heart's at Even back when I used to break on a box ★★★★★ "Chief Rocka"
-
kosarob8
aktív tag
válasz TTomax #18118 üzenetére
A Zalman nekem eddig bevált, bár lehet már nem az az igazi régi fíling, de nekem megfelel
Hűtés szempontjából inkább mindig túlbiztosítom magam, mint sem kevés legyen...
Az 5200-as pl nem sokban tér el (vagy mégis) a mostanitól... mondjuk 1,6 helyett 2,5, meg 2MB cache, meg hát újabb gyártástechnológia... teljesítményben mennyivel lehet jobb?[ Szerkesztve ]
-
kosarob8
aktív tag
válasz zsolt1129 #18117 üzenetére
Előbb-utóbb kénytelen leszek cserélni, csak amikor 1 éve decemberben megvettem, akkor ez fért bele az akkori keretbe akkor ez is előrelépésnek számított (S478 P4 3GHz-ről )
szépen lassan fejlesztgetem a dolgokatNem tudjátok hol lehetne elpasszolni a tápomat? 3. éves, teljesen jól működik, csak a 2 ventiből az egyik eltávolításra került mert nagyon hangos lett már, aztán nem kaptam a helyére másikat, mert fele olyan vastag mint a normál hűtők de egyébként hűtés szempontjából így sincs vele semmi gond
-
TTomax
félisten
válasz kosarob8 #18114 üzenetére
Ja tényleg 2032BW,elnézést, nekem 2232 van elnéztem,akkor bizony hamarabb lesz CPU limit....
arra a procira még túlzás is az a hűtés,de legalább nem lesz gond ha wolfira cserélsz,mondjuk én nem preferálom a zalmant,kicsit megkopott a feeling,azért egy procicserét majd be kell iktatnod,pl E5XXX...de ez már egy másik fórumtéma...★★★★★ I got too much soul, rhythm and blues R&B ya see, all that's cool, but hip-hop and rap yeah that's where my heart's at Even back when I used to break on a box ★★★★★ "Chief Rocka"
-
zsolt1129
addikt
-
kosarob8
aktív tag
válasz zsolt1129 #18110 üzenetére
Tudom h karcsú a proci ez van sajnos egyelőre... majd idővel talán azt is lecseréljük vmi komolyabbra, előbb a régi 17"-os CRT akartam, mert miért legyen "nagy" VGA-m, hogyha a monitorom meg nem bírja hozzá a megfelelő felbontást....
TTomax: a moncsi csak 20"-os a procin a hűtő szerintem elég komoly (Zalman 9500) szal egy kis húzást, hőmérsékletileg legalább is bírna. Egyébként a memóriákon Revoltec hűtőbordák vannak, hogy azért azok is bírják egy kicsit
És azért kéne a 4850 h a nagyobb felbontásban is jobban fussanak a dolgok majd[ Szerkesztve ]
-
TTomax
félisten
válasz kosarob8 #18109 üzenetére
a 22"-os monitorodhoz ha 3Ghz-re megrángatod a procid egy jó hűtővel akkor elég lesz,de gyanítom nem megy annyit a procid,lesz egy kis CPU limit,de azért el fogsz tudni rajta játszogatni,nem leszel egy 3démárk bajnok de a 8600GT után egy megváltás lesz 1680X1050-ben.Arra számíts,hogy a sz@rt is ki kell passzírozni a szerencsétlen pentiumbol
(#18111) audi100td
Szívesen[ Szerkesztve ]
★★★★★ I got too much soul, rhythm and blues R&B ya see, all that's cool, but hip-hop and rap yeah that's where my heart's at Even back when I used to break on a box ★★★★★ "Chief Rocka"
-
kosarob8
aktív tag
Sziasztok!
Kérdésem az lenne, hogy a mostani gépembe (adataimnál) a 4850-es kártya szerintetek hogy muzsikálna? vmikor tervezem venni egyet, de gyanítom a proci nem biztos h elég naftát adna neki... de ettől eltekintve, az lenne a lényeg h a monitorom miatt nagyobb felbontásban is jól vizsgázzon a VGA
Előre is köszi az észrevételeket, üdv -
Qru
MODERÁTOR
válasz Sziszifeca #18107 üzenetére
Nem, az én HD4850-emen is VF1000 van. A gyártó honalapján fent van a kompatibilitási lista...
#nincsbennetarcsi
-
Sziszifeca
őstag
Sziasztok!
A Zalmann Vf1000 és a ZM-RHS88 ugye csak a 8800-as szériához jó?
>>Youtube/Sziszifeca<<
-
TTomax
félisten
válasz littlelion21 #18105 üzenetére
Aham,a te általad linkelt tesztből kitünik ,hogy 5-9%-al erősebb az X2 az itt tesztelt játékokban,csapjunk hozzá még mondjuk 2jatékot...pl Oblivion,meg mondjuk hmmmm,Bioshock...máris 4850 a jobb,de ha nem csapunk akkor ezt a pár százalékot kb 25-30% plussz fogyasztással éri el,és gyanítom az X2-es kicsit drágább is lesz mint a mostani béka segge alatti árcédulával ékesített 4850...
Ja igen...jut eszembe...ha 4850 akkor HiS IceQ4[ Szerkesztve ]
★★★★★ I got too much soul, rhythm and blues R&B ya see, all that's cool, but hip-hop and rap yeah that's where my heart's at Even back when I used to break on a box ★★★★★ "Chief Rocka"
-
TTomax
félisten
válasz audi100td #18095 üzenetére
Simán elviszi,nálam a HX 520 elvitt egy 4850CF-et egy 3,8Ghz.re rángatott quaddal...most is ugyanezt a quadot viszi egy GTX 260,meg egy 8800GT társaságában egy X48-as lapban ami ugye megint csak nem túl takarékos... a VX450 simán vinné a 3870X2-t meg egy rongyra rángatott wolfit...én ha már ATI-t veszel akkor inkább a 4850-et vedd... az mindig minden helyzetben menni fog,az X2 lehet hogy nem,és akkor kb egy 3870 teljesítményével fog menni a játék..és milyen bosszantó,ha az pont a kedvenc játékod...
-
audi100td
nagyúr
Egyébként a 38xx széria topikjában valaki az X2-őt, van aki a 4850-et ajánlja inkább, nem tudom melyiket vegyem.
[ Szerkesztve ]