Aktív témák
-
mhorvat
senior tag
Sziasztok!
Úgy néz ki egy Zotac 8800GT 512 MB fog muzsikálni a gépembe, ilyen:
Szerintetek elég lesz rá ez a gyári kis ventilátor, ha játszok rendesen a karival, vagy valami külső ventire be kell majd ruháznom?
-
tzsolesz
nagyúr
válasz redhunter #19998 üzenetére
Látom nem mer senki válaszolni. A két kari átlagos teljesítménye közel megegyezik, max a 4850 valamivel modernebb felépítésű, és időt állóbb. Rendelkezik DX10.1-es támogatással, ami a 2009-es évben valószínű nem lesz hátrányodra.
Egy voks a 4850-re. 1680x1050-es felbontáson minden játékkal megbírkózik még szűrőkkel is.(AA, AF).
-
redhunter
senior tag
Szasztok ha nem játszok 1280 -tól nagyobb felbontáson melyiket éri meg jobban venni 9800gtx v 4850 ,ja és utóbbiból az asus glaciátor hütője tényleg jobb mint a többi?
PSN - RedFoxHun
-
syC
addikt
Nem, de van olyan modell - még nincs forgalomban, de kb 30ezerrel lesz drágább mint a referencia modell - szerintem nem éri meg.
•
-
jamez
senior tag
sziasztok!
Merre találok 4870x2 összehasonlításokat? melyik gyártóét érdemes venni?
Ingatlan eladás-vétel, ingatlan jogi kérdések, bérbeadás kérdésed van? Hívj vagy pü.
-
tzsolesz
nagyúr
válasz CrazyTom #19986 üzenetére
Figyelj, ha nem sajnálod rá a pénzt nyugodtan vehetsz 4870-et is, végül 20-30%-al erősebb. De akkor mát télleg venned kéne egy másik procit, mondjuk egy E7200-ast a E4300 helyett.
A 4850-et kevesebből megúszod, és szerintem egy 3Ghz-re húzott E4300 is elegendő neki.De ezt rád bízom, ha van léd, ráadásul rá van szánva, akkor üsse kavics, vágj bele...
-
portoky
csendes tag
válasz South Velen #19983 üzenetére
Rendbe akkor marad a GT és köszi szépen a segitséget
-
portoky
csendes tag
válasz South Velen #19978 üzenetére
XpertVision PCI-E 2év gar. nVidia 8800GT Super 512MB 256bit DDR3
MSI GF 8800GTS 320MB 320bit DDR3
Pl. köztük?
-
dmenyusd
csendes tag
válasz South Velen #19978 üzenetére
köszi szépen a gyors választ!
-
tzsolesz
nagyúr
válasz portoky #19976 üzenetére
Héjj. Ne hogy megajándékozd magad egy 8800GTS-el, mert lehidalok. NV.nél egyébként a csúcskatos VGA-knál 256 és 512bites memvezérlőt használnak (gondolom a crossbar miatt), ATI-ék a ringbus-t, és újabban a HUB vezérelt 128, illetve 256bit-es memvezérlőt használnak, ami valószínű hatékonyabb, mint a crossbar, ezért is lehet elég a 256 bit a legerősebb kártyáin is.
Egyébként a memória-sávszélességet jelenti. De egyébként így van minél nagyobb annál hatékonyabb.
8800GT-nél maradj. -
South Velen
addikt
válasz portoky #19976 üzenetére
Beszélhetnél konkrétabban is....
Milyen kártyákról van szó?(#19977) dmenyusd: Ez a proci már (3DMarkon kívül) kihajtana egy 4870-est is.
Ennek ellenére én csak egy 4850-est vennék, nem gyorsabb annyival a 4870, mint amennyivel drágább. 9800gt-t elfelejtheted.[ Szerkesztve ]
-
dmenyusd
csendes tag
GIGABYTE GA-EP43-DS3 775,P43,4xDDR1066(max.16GB),1xPCX
Intel Core 2 Duo 3160/1333 Mhz LGA775 6 Mb E8500 Box
Geil 4GB DDR-II 1066Mhz Ultra Dual Channel (2x2GB)ehhez melyik lenne a legmegfelelőbb VGA a 4 közül?
GIGABYTE HD4850 1GB DDR3 PCIE GV-R485MC-1GH
GIGABYTE HD4850 512MB DDR3 PCIE GV-R485ZL-512H
GIGABYTE HD4870 1GB DDR5 PCIE GV-R487-1GH-B
GIGABYTE 9800GT 1GB DDR3 HDPC PCIE GV-N98TZL-1GHTudom hogy a 4870 a legjobb közülük, de melyiket használná ki a legjobban az adott gép?
-
portoky
csendes tag
válasz South Velen #19971 üzenetére
Aha értem, köszi a gyors választ! Amugy az mennyit számit egy kártyánál hogy 256 vagy 320 bites? Miben nyilvánul meg? Megéri beruházni egy 320asra vagy inkább egy 256os?
-
Neoteric
addikt
-
dmenyusd
csendes tag
Az lenne a kérdésem hogy mekkora a különbség a 2 kártya között:
GIGABYTE HD4850 1GB DDR3 PCIE GV-R485MC-1GH
GIGABYTE HD4870 1GB DDR5 PCIE GV-R487-1GH-B
Csak mert árban elég nagy és nem tudom mit vegyek.
-
portoky
csendes tag
Hello! Videokártyát akarok venni és ezt néztem ki:
Asus GeForce EN8800GT 1GB
Csatlakozó típusa : PCIe x16
Grafikus processzor típusa : GeForce 8800GT (G92)
Grafikus processzor órajele : 600 MHz
Memória mérete : 1 GB
Memória Interfész : 256 bit
Memória típusa : GDDR3
Memória órajele: 1.8 GHz
DirectX támogatás : DirectX 10
Csatlakozók : DVi
Csatlakozók: 2db DVI
Csatlakozók: S-Video
Maximális felbontás : 2048 x 1536 pixel
Egyéb: SLI támogatásVélemény?
-
Terentius
őstag
válasz tzsolesz #19961 üzenetére
Én nem tudom,hogy hangos-e!Csak hallotam,meg mintha olvastam volna egy külföldi tesztben.Nem is tudom.29 vagy 49 db volt a hangja.Szerinted az ASUS ránézésre egy slotos?A célom egy jó kari,amit azért meg akarok rángatni.Az ASUS honlapja szerint hűvösen tartja a dolgokat ez a fajta hűtés!Ráadásul azon a Ramok gyárilag 2 ghz-en üzemelnek.Nem lesz rossz választás sztem.Olcsóbb mint a 4850 és ha jól húzható,akkor hozza a 4850 teljesítményét.Olvastam a neten.Tudom a hiányzó shadereket nem lehet pótolni,de a tesztek szerint azonos fps-t ki lehet szedni belőle,mert az órajel számít.Mondjuk ha belegondolok,akkor ha már 38-ra van pénzem akkor 41-re is(száll. költséggel együtt.).
A kártya:
[link]
Ilyen hűtő van ezen is:
[link]
[link]
Szerintem 2 slotos.[ Szerkesztve ]
OnePlus 12 16/512
-
tzsolesz
nagyúr
válasz CrazyTom #19964 üzenetére
Kezdek azon gondolkodni, hogy bevallalom csak a vga vetelet (HD4870) es meglatom mit bir a regi proci. Ha sok neki ugyis tervben van a masik proci es majd akkor rarek filozni, hogy mi legyen a masik gepben
Ez nagyon bölcs döntés. Rángasd meg kb 3Ghz környékére, vagy amit bír stabilan, és relatív hűvösen.
Hasonlítsd össze a kapott fps-eid a többi 4850 tulajdonoséval (akiknek nagyobb proci hajtja ), és mérlegelj, hogy megéri-e a felárat az új proci.
-
CrazyTom
csendes tag
válasz tzsolesz #19958 üzenetére
Koszi a valaszod!
A helyzet az, hogy most ez van a gepemben otthon, es mivel egy jo kartyat akarok venni (HD4870, vagy GTX260) "muszaly" egy jobb procit is beszereznem. Ami valoszinu E8500 lesz. Igy felszabadul az E4300-as ami viszont egy masik gep szive lesz, de a 8600GT ami benne van most az felejtos.
Szal. azt mondod, akar egy HD4850-et is elhajtana, huzva (ami nem okoz neki problemat, mar teszteltem parszor es mindig stabil maradt) ?
Kezdek azon gondolkodni, hogy bevallalom csak a vga vetelet (HD4870) es meglatom mit bir a regi proci. Ha sok neki ugyis tervben van a masik proci es majd akkor rarek filozni, hogy mi legyen a masik gepben"Nem a pek hibaja, ha rossz kenyeret sut a hentes"
-
Dyno
veterán
válasz Titok Levi #19942 üzenetére
Nem sokkal lenne gyengébb a 4850 a porciddal még mindig lényegesebben többet érnél vele mint a 3870-nel.
-
casenoid
tag
rokonomtól kaptam a gépet, én már rég dobtam volna az X1600XT-t. 3 éve még elviselhető kártya volt.
egy okom lehet 4850-re, hogy azt még igazán érdemes lehet áttennem másik lapba később.tápfelvétel nem világos, hogy ha nagyobb az igénye PCI1-nél a videókarinak, akkor elég-e neki a plusz csatin át, szóval fel tudja-e venni így ami kellhet
-
edef
csendes tag
Meg úgy hallottam hogy a HD4850 nagyon melegszik. Milyen hűtés lenne a legjobb megoldás rá? És ez mennyi plusz költséget jelent?
-
tzsolesz
nagyúr
válasz CrazyTom #19957 üzenetére
Tuninggal (2.8-3.0 Gz-en) akár egy 4850-est is, de csak akkor ha játszani akar vele az illető. Ha 3DMark sztár is akar lenni közben, akkor vegyen E8500-at. Az szépen adja majd a pontokat, játékban meg kb 5fps plusszt.
Terentius: Nem mondod komolyan???
[ Szerkesztve ]
-
CrazyTom
csendes tag
Hali Mindenki!
Azt szeretnem kerdezni: egy E4300 proci milyen vga-t tud hajtani?
Gondolok itt arra, hogy nem akarok sokkal jobb vga-t mint amit a cpu elbir.
Most egy 8600GT-vel van egy kalitkaban, erdemes lecserelni?
Nem sajat reszre lesz, mivel en egy masik gepet akarok osszehozni (E8500 + HD4870) de ezt mar kibeszeltuk.
Koszi a segitsegeket!"Nem a pek hibaja, ha rossz kenyeret sut a hentes"
-
mcintosh
tag
Valakit esetleg nem érdekel?[link]
-
tzsolesz
nagyúr
válasz Terentius #19949 üzenetére
[SAPPHIRE DUAL SLOT 35.000 Ft]
De ezen kívül van még egy csomó féle. Te pl. kb 5 hete jártál volna jól az Asus HD4850 Glaciator-al. A PCX ilyet küldött 36K-ért a ref. hűtős helyett hetekig, mert elfogyott.
Ma ez a kari 45-nél kezdődik, és elmegy 50-55K-ig is az ára.....
[ Szerkesztve ]
-
edef
csendes tag
Holnap lesz egy hete hogy megvettem a gépet (a 9600GT-vel). Holnap elmegyek a boltba és megkérdezem. Végülis utólag el tudná adni a kártyát nem?
-
válasz Titok Levi #19946 üzenetére
Pénztárca bemutatók: https://www.youtube.com/playlist?list=PLYQxd5Rbby46cPtVVMQodEGZuxZm7csIo
-
joi29
őstag
-Ha a HD2600 és a 4850 és a 3870 erőviszonyára gondolsz akkor az a szitu hogy a
2600XT-100%
3870-300% vagyis 3x-erősebb,
4850-400% tehát 4X-erősebb. -
Terentius
őstag
válasz tzsolesz #19945 üzenetére
Mutass nekem egy nem refis 4850-est ennyi léért és már veszem is!Mondjuk a 2.9 ghz-s 1 mb cache-es 5600 X2-m nem tudom megfelelően meghajtaná e 1280x1024-ben.Nagyobb felbontásban mindenképp,de ekkorában?A másik:nagyon szerelmes lettem az ASUS 4830-ba!
OnePlus 12 16/512
-
tzsolesz
nagyúr
Ha nézegeted a Computerbase teszteket, akkor ha rámész a videókari nevére, szépen mutatja hogy száűzalékos arányban hogyan viszonyul hozzá a többi VGA teljesítménye, adott játékban, adott beállítások mellett. Annyi az egész, hogy a 2600XT-ét 4-5%-al a 3650 fölé gondolod.
-
Titok Levi
tag
-
tzsolesz
nagyúr
válasz Terentius #19941 üzenetére
Ne hari, de 39K-ért nem inkább 4850-est kellene venned?
Arról nem volt szó ennyi léd van rá. Vétek lenne kihagyni a 4850-et, mikor meg van rá a kess.Halgass rám vegyél 4850.
Titok Levi: Má hogy a fenébe ne látnánk értelmét. Mi az 30% plussz... Na meg kapsz élsimítást is, ami nem elhanyagolható.
A prockót meg feltolod 2.8 Ghz fölé azt jónapot.
De végül is te tudod, hogy megér-e annyit 15K. illetve ha nem húzod a procit, akkor meg az egész necces.
[ Szerkesztve ]
-
syC
addikt
válasz Titok Levi #19942 üzenetére
Mondjuk. Bár ha megrántod 5600+ -t akkor nem elképzelhetetlen a 4850 kihajtása sem.
•
-
Titok Levi
tag
Szentetek
AMD 5600+ X2
2G 800mhz mem
350W + gigabyte középkaka alaplap
-hez
hd4850 felesleges mert úgysem hajtja ki, hanem legyen hd3870 ?
ja for games of course[ Szerkesztve ]
-
Terentius
őstag
Úgy vagyok,mint casenoid!Most akarok venni 4830-at,de a lapom csak pci-e 1.-ás nem 1.1-es.Akkor mi van?
Másik kérdés
Melyik éri meg jobban?
Sapphire 4830 duál slotos(azt hallottam,hogy hangos meg nem hűti a vramokat) ~36
ASUS EAH4830/HTDP/512MD3 ~39OnePlus 12 16/512
-
-
Tim82
félisten
tzsolesz, Qru: köszönöm. Igazán gyors válasz volt. Most már csak kellene találni belőlük passzív hűtésűt, meg megoldani, hogy lehetőleg ne kelljen ráfizetnem...
[ Szerkesztve ]
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
Qru
MODERÁTOR
válasz tomy_cz #19925 üzenetére
Ha nem sürgős, akkor várjál, most fentvannak az árak, egyrészt a válság miatt, másrészt a karácsonyi vásárlási láz is beindul lassan és a kereskedő érdeke, hogy drágán adjon túl a termékeken. Inkább várj tavaszig, jönnek újabb vga-k, lejebb mennek az árak.
Amúgy a váltásnak lenne értelme, 8800GTS 512-ről váltottam 4850-re és a húzott GTS-t elverte Crysis-ban (is) az alapórajelen hajtott 4850. (mod: 1280x1024-ben játszok!) Pedig a Krízis nV párti ráadásul ugye...[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
casenoid
tag
újra megpróbálkozom a kérdéssel, mert se én se ttom26 nem kaptunk választ.
(annyira pörögnek a HSZ-ek )"Kérdésem, hogy egyáltalán futna egy MSI K8N Diamond alaplap v1-es PCI-E slotjában 48x0-es sorozat? vagy csak plusz tápcsati kérdése ez esetben?
4830-al szimpatizálok, mert egy AMD X2 4200+ (2.7Ghz-en fut stabilan) nem hajtana ki valszeg többet."Köszönjük a megfelelő tippeket!
-
Tim82
félisten
Sziasztok, egy 8600GT-nek kb. mi a megfelelője tudásban, teljesítményben ATI/AMD oldalon? Le szeretném cserélni a passzív 8600GT-met egy szintén passzív és kb. azonos tudású ATI/AMD kártyára, mert bizonyos régebbi játékok, amikkel nagyon szeretek játszani (a BioWare Infinity Engine-t használó CRPG-i) csak bug-osan futnak az újabb Nvidia szériákkal. Milyen kártyát érdemes keresgélnem?
A válaszokat, segítséget előre is köszönöm.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
T 1000
aktív tag
Sziasztok! Miután végigolvastam a fél fórumot, vagy 10 tesztet meg táblázatot, úgy bekavarodtam, hogy na. Szóval a régi gépemet lecserélem, Vga-ra olyan 30 körül gondoltam. Ezen az árszinten milyen kártyát ajánlottok, illetve ha ti választanátok akkor 3870 vs. 9600/8800 Gt-t választanátok? Előre is köszi!
-
tzsolesz
nagyúr
válasz tomy_cz #19925 üzenetére
Milyen felbontásban játszol? 1280x1024-re tökéletes a 9600GT, és most nem éri meg váltani a magas árak miatt. Ha viszont a lé mindenképpen rá van már szánva, akkor lehet beleférne egy 4870 is. Nézz szét a webshopok kínálataiban. Természetesen a 4850 is erősebb nem kicsivel.
-
tomy_cz
senior tag
Helló!
Szerintetek érdemes lenne lecserélni egy Gainward 9600GT 512 Golden Sample-t egy HD4850-re? Vagy mi az esetleg ami max 50huf-ért megérné? Illetve jó még egyenlőre a 9600? ráérek?http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=tomy_cz
-
tzsolesz
nagyúr
Hol adták neked ezt el egyébként, ha megszabadna kérdeznem.
Egyébként nyugi, jó a karid nem kell elkeseredni. A legtöbb játék természetesen medium beállítások mellett, és szűrők nélkül (esetleg 2xaa) azért menni fog. De ha három napon belül vagy, nem ártana nyalizni egy kicsit a boltban, hogy lehetne-e helyette esetleg egy 9800GT.... Esetleg ráfizetéssel 4850. a ráfizetésnek (még ha 2-3K) általában szoktak örülni az emberek.
attosz1120 Így van. Cseréljed kifele. Az a táp egyenlő a kínai piacon kapható 12 voltos szabályozhatós adapterekkel, csak egy kicsit nagyobb, meg raktak rá egy 8cm-es ventit. Ne köss rá még csak egy izzót sem. Nem hogy számítógépet.[ Szerkesztve ]
-
Dyno
veterán
válasz attosz1120 #19919 üzenetére
Mi olyan bonyolult rajta?Ne kockásztass már a kodgánnyal!!
-
attosz1120
tag
sajnos nem értek az összerakásához,amint lesz vki aki megcsinálja beletesszük.
-
lsc
nagyúr
válasz attosz1120 #19917 üzenetére
Ezek a tápok szabványméretűek, bele kell menni . Azzal a kodegánnyal nem hajtanám sokáig, főleg hogy van már egy normális táp is .
Az élet kegyetlen .
-
attosz1120
tag
működik a 3650-es karim,sikerült!A táppal lehet lesz egy kis gond,azt még nem tettem bele.Lehet nem fér bele.most codegen 350-es van benne egy Mercury KOB139-es házban.ez az új táp pedig fsp cr 350-es 12cm.szerintetek jó ez az én házamban?
-
attosz1120
tag
oké,megpróbálom,még ma jelentkezek.
köszönöm az információkat. -
Sdi
addikt
válasz attosz1120 #19906 üzenetére
Ha Nvidia volt, akkor nem árt, egyébként nem annyira fontos. Egyébként már ajánlották, hogy lehetőleg az új táppal pakold össze a gépet, később ne keljen még plusz ezzel is szarakodni.
"Ha az alkohol akadályoz a munkában, hagyd abba a munkát!" /Manuel Scorza/
-
attosz1120
tag
oké megpróbálom,de előtte letöröljem a régi karit?
-
Sdi
addikt
válasz attosz1120 #19903 üzenetére
Nem kell hozzá MSN, abba a csatlakozóba vagy a tápod valamelyik molexét kell beledugni / sima négy pines csati /, vagy ha nem olyan a kiképzése, akkor a kártyához valószínűleg adtak molex átalakítót és azzal tudod rácsatlakoztatni. Elrontani valószínűleg nem tudod, mivel vagy kompatibilis / magyarul belemegy különösebb erőszak nélkül/, vagy nem és akkor nem oda való.
[ Szerkesztve ]
"Ha az alkohol akadályoz a munkában, hagyd abba a munkát!" /Manuel Scorza/
-
attosz1120
tag
a kártyám asus silent hd 3650 512 mb agp ddr2 - rosszul írtam az előbb
ezen van a hűtő alatt egy tápcsati féle,de nem nagyon értek hozzá-vkivel msn-en nem konzultálhatnék????[ Szerkesztve ]
Aktív témák
- MSI GTX 1660 SUPER GAMING X 6GB GDDR6 Videokártya
- Eladó MSI Radeon RX 6800 XT GAMING X TRIO 16G
- ASUS STRIX GAMING OC EDITION / GTX 1080 TI 11G
- KERESEM / GIGABYTE AORUS RTX 3080 XTREME 10GB / GIGABYTE AORUS RTX 3090 XTREME / ORSZÁGOSAN
- ASUS GeForce RTX 4080 TUF GAMING (TUF-RTX4080-16G-GAMING) videokártya 16GB