- Melyik tápegységet vegyem?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Audiokultúra - Hi-Fi-ről hifisen
- CES 2025: AMD Ryzen AI CPU-n alapuló okosságok a Minisforum fémjelzésével
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- OLED TV topic
- iPad topik
- Milyen TV-t vegyek?
-
PROHARDVER!
Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
uisz1
csendes tag
Sziasztok! A segítségeteket szeretném kérni.
Tudom nem mai darab de nem mindenkinek adatik meg a legjobb. Van egy Intel® Desktop Board DQ67SW alaplap szeretnék egy HD 6850 és Videókártya az a kérdésem hogy bele lehet tenni?[ Szerkesztve ]
"A nagy erő nagy felelősséggel jár."
-
csibe1
addikt
válasz South Velen #148196 üzenetére
A pasziánsznál is alul volt feszelve, és két plusz ventillátor tolta rá a hideget nehogy túlmelegedjen.
" Bármi megtörténhet, még a pók is foghat halat. "
-
South Velen
addikt
válasz csibe1 #148194 üzenetére
"bányát még képen sem látott, csak heti 1-2 órát pasziánszoztam rajta, de most hogy nem lehet rentábilisan bányászni, inkább eladnám, mert felesleges pasziánszra"
--minden vga hirdetés nyáron
vagy:
"alulfeszelve volt használva"
ami igaz is lesz , persze a memóriák 100 fokon mentek 24/7
[ Szerkesztve ]
-
csibe1
addikt
válasz makoss #148188 üzenetére
"Jó, most nem kötekedni akartam, csak próbáltam rávilágítani arra, hogy a videókártyára + tápra én mennyit költenék..."
Sajna más sem költene el többet a két cuccra, ha nem muszáj.
Ha annyira muszáj akkor meg ennyi az ára most.
Október végén az 1660 Super 3 év garival 85-95 ezer környékén ment /gyártó, verzió függően/, most meg 210 alatt nem találsz, esetleg aprón, de az német garis 180-ért.
(most néztem árukeresőn van 199-ért 3év garival, kérdés meddig), : [link]
Ez van, de nem igazán tudunk vele mit kezdeni.
Akinek annyira kell kifizeti, akinek meg nem az vár az alacsonyabb árakra.Most néztem vissza a hsz-eket, hogy te 4k játékra keresnél kártyát; hát a csúcsfelbontás az sose volt olcsó. Az nagyon zsebbenyúlós dolog volt mindig.
[ Szerkesztve ]
" Bármi megtörténhet, még a pók is foghat halat. "
-
csibe1
addikt
válasz TheNewDawn #148186 üzenetére
"pár hónapos csak a feleségem által napi fél órában használt stb"
Ez olyan, mint az autóknál a "hölgy tulajdonostól megkímélt állapotban" verzió?
Nagyon ott van a toppon" Bármi megtörténhet, még a pók is foghat halat. "
-
arcitec
addikt
Azt meg tudná nekem mondani valaki,hogy az MSI Afterburner miért csak a framrate adatot írja ki? Sokkal több minden be van jelölve , max a cpu és gpu infókat írja még ki..
[ Szerkesztve ]
Kereskedőnek akkor se higgy, ha ló legel a sírján!
-
hahakocka
őstag
válasz TheNewDawn #148184 üzenetére
4K ra 3080-3090 6900 xt kell de a 6800 xt se rossz játékfüggő.
-
makoss
veterán
válasz 4264adam #148176 üzenetére
Jó, most nem kötekedni akartam, csak próbáltam rávilágítani arra, hogy a videókártyára + tápra én mennyit költenék...
Amúgy már november-december óta figyelem hellyel közzel a vga piacot mert jó volna jelenlegi (adatlapom) kártyámról váltani csak nem tudom még mire lenne érdemes
Ha még nem, akkor maradok még ennél.Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"
-
arcitec
addikt
válasz TheNewDawn #148186 üzenetére
No no én újra gondoltam .... Azért is maradjon a nyakukon ...
[ Szerkesztve ]
-
TheNewDawn
addikt
válasz arcitec #148185 üzenetére
Dehogynem, tele lesz a piac a 3XXX kártyákkal pont majd, jön ki a sok 100 ezer kártya a bányából, apró dugig lesz majd hogy : " 4XXX kártyára való feljebblépés miatt 2.5év garival bontatlanul meg pár hónapos csak a feleségem által napi fél órában használt stb " eladó
-
arcitec
addikt
Senkinek sem lesz már 3xxx kártyája,mert mire lenne,jönni fog az új 4xxx sorozat.
[ Szerkesztve ]
-
KAMELOT
titán
válasz Hegyirabló #148182 üzenetére
2070 v 980ti fog kapni jelenleg vagy kivár!
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
Hegyirabló
veterán
válasz makoss #148175 üzenetére
Értelek Téged, de akkor mit fogsz csinálni? Mert 250 körül újonnan nem fogsz kapni olyan kártyát, ami megfelel.
Vén épület már a világ, | Le, alacsonyra sűlyedett. | Ha egyenest jársz: beütöd | A gerendában fejedet. | Hajolj meg, ha a fejtörő | Gerenda ellenedre van... | Én inkább betöröm fejem, | Semhogy meghajtsam derekam! (Petőfi S. - S.K. Emlékkönyvébe)
-
hahakocka
őstag
válasz TheNewDawn #148177 üzenetére
6800 inkább ha 3070 bár annál erősebb 15% al de árban elvileg kb egál 50 difi az MSRP a valóság persze változóan más 6700 xt elvileg 3060 ti nél lesz picit jobb nem? néhol eléri a 3070 et de annál olcsóbb lesz nem? Mikor lesznek róla tesztek?
-
4264adam
veterán
válasz TheNewDawn #148177 üzenetére
+1
január első hete : RTX3070 230k
januar második hete : 260k
azóta pedig 400+kha pár hónapon belül elérjük a <300k-t már vásárolhatnak mondható
[ Szerkesztve ]
-
TheNewDawn
addikt
Ahogy páran leírták előttem, nyilván volt némi irónia a kommentemben. De alapvetően igazat írtam, ha kompromisszum nélküli 4k kártyát keresel, az csak a 3080TI/3090 ill AMD oldalról majd a 6900XT. Viszont ezek horror árron mennek, mi több, ha normalizáódik a helyzet sem fognak sokkal lejjebb menni.
A kompromisszum nélküli 4k új játékok esetén az pillanatnyilag luxus kategória, amit bizony keményen meg kell fizetni, szóval no way, hogy pár éven belül 500 alatt elérhető legyen.Ha 300 körül keresel, az a 3070 ill 6700 XT, kb 1 hónappal ezelőttig elérhető is volt időnként a 3070 pl. De ezek egyike sem lesz kompromisszummentes, szóval ne várd, hogy mindent is ultrára téve mindenhol tartani fogja legalább a 60 as FPS t. Azt meg végképp ne, hogy RTX bekapcsolása esetén ne legyen meredek FPS esés. De némi kompromisszummal már alkalmasak 4k ra ezek a kártyák is, szóval ezeket lesz majd érdemes nézegetned.
De sajnos lehet erre is hónapokat kell várni, hogy újra legalább ennyiért kaphatóak legyenek.[ Szerkesztve ]
-
4264adam
veterán
Ironikus volt a kolléga. Viszont abban igaza van, hogy RTX3090 kell. Annak a reális ára 600-800 ezer között van. Így nézve ha te 1 millióért veszel autót a 4K felbontású játékok futtatása nem a te penztárcád ligája. 300 ért FHD és 2K Maxolás van.
FHD és 4K között 4 szeres a pixel szorzó így a szükséges erőt nézd
[ Szerkesztve ]
-
makoss
veterán
válasz Hegyirabló #148133 üzenetére
Jó, én meg 300.000 forinttól nem szándékozom többet költeni úgy videókártyára, hogy a 300eFtban már benne van egy 750w-os corsair táp
1 milliós kártya azoknak kellhet akik már kínjukban nem tudják mire költsék a pénzüket! Annyiért már autót veszek! (!!)Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"
-
fidokaaa
csendes tag
sziasztok
tervezek egy ilyen konfigot venni. Elsősorban grafikus munkára, ezért inkább a többi részre van helyezve a hangsúly mint a VGA-ra
AMD Ryzen 5 5600x
MSI MAG B550 Tomhawk
HyperX fury 32 GB ddr4 3200maradt kb 40k VGA-ra (ha egyszer lemennek az árak, akkor persze vennék egy rendeset, de most feleslegesnek találom), elsősorban újban gondolkodom
tudnátok ajánlani néhány best buyt ebben a kategóriában?
köszi
-
Csupingo
veterán
válasz DaeMonS #148160 üzenetére
Az alaplapodon nincs kimenet? Akkor akár oda köthetnél 2 monitort, meg 3-at egy vga-ra. Pl. egy gtx 960-ra is lehet 4-et + az usb-s átalakítód. Nekem olyan rémlik, hogy úgy is használható több monitor, ha mondjuk 2 videokártyát teszel a gépbe. Talán rasotamas használta is innen a topikból így, ha jól emlékszem.
[ Szerkesztve ]
Villám Shakesespeare... Főnök, ha zavarja a fogsora, vegye ki! (M-N)
-
DaeMonS
tag
válasz MZsoltee #148163 üzenetére
ertem
nem igazan "okos, takarekos" megoldas.
kidobok 5 monitort, es veszek 5 uj hdmi-set...es kereshetek hdmi-s videokartyat ami kezel 5 monitort...sodrodunk abba az iranyba, hogy mondjuk egy mst-hub kezel 3 kijelzot.
mar csak kerdes h egy low profile tipusu kartya amin van 3 kimenet, vga-dvi-hdmi , mukodne egyutt v sem?! -
DaeMonS
tag
Sziasztok,
Egy erdekes elkepzeleshez kernek segitseget, hardver javaslatot.
A szerviz gepem egy munka-web-programozas platform. Egyaltalan nem kell komoly videoigeny.
Jelenleg 1hdmi 1vga 1usb-vga megoldassal hasznalom. Viszont meg melle tennek 2 monitort, igy lenne egy 5 monitoros munkaallomasom parhuzamos feladatokhoz-terminalok, web-prog-teszt stb.Ehhez keresek olyan videokartyat amire rakotheto 5 vga ( esetleg atalakitoval dvi).
A monitorok adottak, regebbiek, ezert vga kabelesek, de megvannak. Nem feltetlenul szeretnek draga matrox stb megoldast, valami "olcsonak" mondhato megoldast keresek.Barmilyen otletet javaslatot szivesen fogadok. Koszonom.
-
kolopele
nagyúr
válasz koko52 #148156 üzenetére
Ott ahol előveszed azt a legyező szerű tükröt, ami egy másik dimenzióba visz át. Brutális mennyire nem bírják a VGA - k, azon te nem fogsz tudni segíteni sehogy, ott olyan droppok van végig mint ide Lacháza.
Kamelot: Pontosan. Na de mi hülyék vagyunk, user error bajnokok, mit tudnánk tenni?[ Szerkesztve ]
-
koko52
nagyúr
válasz kolopele #148155 üzenetére
Melyik ez a rész? Megnézem egyszer ha lesz munkakerülő VGA-m.
[link]
De tudjuk te plug and play és kész.[ Szerkesztve ]
"Meglepetten néztünk Európára, arra, hogy mennyire nyitottak az országok, és vannak, akik csak úgy magukhoz veszik a bevándorlókat, fel nem ismerve azt, hogy egy napon a saját hazájukban kisebbséggé válhatnak."-Ernst Roets
-
kolopele
nagyúr
válasz BerserkGuts #148149 üzenetére
A feléig akkor eshet be ha v-syncet használsz (60/30), egy rosszul optimalizált játék meg beeshet 10 - re, sőt alá is. Amennyiben van g-synced, akkor az 57 fps 57 fps marad és nem lesz belőle 30, de a 10 fps - t már nem fogja kivédeni. Valahogy az jön le nekem hogy ezt te nem tudod.
koko52: Ahhoz akkor csak gratulálni tudok, de nem mindenki képes átírni egy játék motorját[ Szerkesztve ]
-
koko52
nagyúr
válasz kolopele #148148 üzenetére
Hát jó pár ilyen problémát megoldottam, persze nem mindet. Türelem játék és egy kis hozzáértés.
"Meglepetten néztünk Európára, arra, hogy mennyire nyitottak az országok, és vannak, akik csak úgy magukhoz veszik a bevándorlókat, fel nem ismerve azt, hogy egy napon a saját hazájukban kisebbséggé válhatnak."-Ernst Roets
-
addikt
-
hahakocka
őstag
6700 XT t mi értelme volt így pozicionálni mint a bemutatón láthattuk? 5-10% ra van kb a 6800 tól bár annál azért jóval olcsóbb mert olcsóbb a 3060ti nál is
-
hahakocka
őstag
Ez amit megosztottatok kamu? Ha igaz akkor ezek nagyon jó játékgépek is hisz PC re egy kártya ára közel ennyi Itt meg kapsz mellé 8 magos procit 16-32 gb ramot SSD t 144hz es monitort s egy 2070 super-2080 szintű karit. -
-
BerserkGuts
őstag
válasz kolopele #148146 üzenetére
Hat talaltal egy amatőrt
Valamit nem jol csinalt 1000 dolog megzavarja sajnos a 01%-ot ezt elrontotta ennyi
Nekem 50 korul szokott lenni ami arányos mert általában ha van X fps-ed akkor a feléig beeshet x/2 .
Csgo 300+ is hiába ha a 0.1-% csak 150 körül mozog magyarán elég sokszor a körül mozog ami nem baj mert egy jó paneles 144hz monitor azon a ferkvencián fog hajtani.
12600KF/ROG Strix 4070ti/ROG Strix B660/Noctua NH-D15S/ROG Strix AuraEdition 850W/Hisense 65" 144Hz 65E7KQPro/SamsungOdysseyG7 32" 1440p/ThermaltakeTower900/RazerViper8K/F4-3200C14D-16GFX(FlareX)/Kingston A2000
-
kolopele
nagyúr
válasz koko52 #148147 üzenetére
Tudom, user hiba, nálad szinte minden az ami nem működik jól
Ott volt pl. a Dishonored 2, ha láttál még látványos fps droppokat bizonyos helyeken, kb. ehhez hasonlóak voltak. Furcsák az olyan user errorok, amelyek mondjuk csak egy bizonyos játéknál jönnek elő....[ Szerkesztve ]
-
koko52
nagyúr
válasz kolopele #148146 üzenetére
Ez 99%-ban nem a játék hibája. Ilyenkor ki kell nyomozni hol a hiba. Driver csere, hotfix, RAM OC kikapcsolása, proci tuning kikapcs stb. Játszottam ezzel még a 2060-al de nem voltak ilyen beesések egyáltalán. Igaz az szar Ryzen 3600-al volt.
-
kolopele
nagyúr
válasz BerserkGuts #148144 üzenetére
Nagyon nehéz a felfogásod továbbra is. Azért kell az erős gép, mert 4K - BAN JÁTSZOM!
Amúgy meg ajánlom figyelmedbe mire is mész a Warzone esetében egy mondhatni brutál géppel. Ugye látod azt a 0.1% low értéket, ami a mániád? :
Rosszul optimalizált játékkal nem lehet csodát tenni, ilyennel még a g-sync sem tudna, ami viszont képes a stabil 60 fps - re vagy felette azzal nincsenek problémák, nincsenek droppok még v-sync mellett sem.[ Szerkesztve ]
-
kolopele
nagyúr
válasz pecccccccca #148143 üzenetére
Kivéve, ha olyan borzasztóan van egy játék optimalizálva, hogy még egy 2080 Ti - n is beesik 10 fps - re.
-
BerserkGuts
őstag
válasz KAMELOT #148117 üzenetére
dehogy is az durva
Én a codmw 2019-et mondom lehet ott gyakorolni botokkal de ég és föld.( warzoneban is van trening botokkal)Kolepe ezt nem erti ő azt ismeri oda jo 60 fixen mert ugye nem a szarral gurigázik hanem legjobb cucokal pedig ha helyes volna a gondolat menete akkor olcsóbb konfiggal is beérné de nem ő is a legjobbat veszi de lehordja a masikat mert szar esport jatek oda minek
12600KF/ROG Strix 4070ti/ROG Strix B660/Noctua NH-D15S/ROG Strix AuraEdition 850W/Hisense 65" 144Hz 65E7KQPro/SamsungOdysseyG7 32" 1440p/ThermaltakeTower900/RazerViper8K/F4-3200C14D-16GFX(FlareX)/Kingston A2000
-
Televan74
nagyúr
-
Mans20
addikt
Aprón vannak 66-70-ért garis 1650 ddr6-ok, Gainvard, inno, PNY..ezek a 1050ti-hez képest nagyon gyengék? gondolom nem igazán érné meg.
-
kolopele
nagyúr
válasz rasotamas #148118 üzenetére
Erre megint csak azt tudom mondani, mindenkinek az az elég, ami neki megfelel. Ne gondold, hogy nem próbáltam napokig 144HZ - en játszani, gyerekeimnek azok vannak FHD - ban, száguldjon nekik a Fortnite, de bármikor visszavettem 60 - ra, semmi olyat nem tapasztaltam, ami miatt nekem hú de kéne ennyi fps, és amikor a fiúknak is direkt úgy hagytam, semmit nem vettek észre belőle, tulajdonképpen azt sem tudják mi van a gépükben, meg mi az az fps, 8 éves koruk óta vannak gépeik, így 12 évesen szerinted érdekli ez őket? Simán fut 60 - on is meg 144 - en is, ugyanazt az élményt kapják akármennyin is hagyom, ők nem profi e-sportolók, meg nem olyan otthoni koca gémerek, akik minden vereséget arra fognak, hogy szar a gépük miközben csak játszani nem tudnak Megmondom őszintén, menekültem vissza a megszokott 4k 60 fps - re. A konzolokat is ide vehetnénk amúgy, hiszen azoknál is csak álom volt sokáig a 60 fps, és most sem igazán tudnak többet, kivéve talán a PS5 - öt, csak éppen nem árt hozzá egy 120HZ - es 4k tévé, hogy fusson is ennyivel. Nyilván lesz valamennyi minőségromlás a performance mód miatt, de akiknek mindene a magas fps, azokat úgysem érdekli hogy néz ki egy játék, és ilyenkor akaratlanul is beugrik a CSGO mindig.
-
Hegyirabló
veterán
válasz makoss #148132 üzenetére
Nyilván nem szép dolog, hogy trollkodott, de végül is Te kérdezted, hogy milyen kapható kártya van, ami viszi a 4K játékokat, és érdemes rá költeni. Jelenleg nagyjából ennyi az ajánlat.
Vén épület már a világ, | Le, alacsonyra sűlyedett. | Ha egyenest jársz: beütöd | A gerendában fejedet. | Hajolj meg, ha a fejtörő | Gerenda ellenedre van... | Én inkább betöröm fejem, | Semhogy meghajtsam derekam! (Petőfi S. - S.K. Emlékkönyvébe)
-
makoss
veterán
válasz TheNewDawn #148062 üzenetére
Az neked értelmes ár??
Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"
-
bobalazs
nagyúr
válasz beyruth82 #148109 üzenetére
Lehet látni a különbséget Fhd és 4k között. Kétszer annyi a pixelek száma. Az input lag és responzívitás érzékelhető 60 és 75 hz esetén is, amikor több fpst küld a vga mint amennyit a monitor képes megjeleníteni.
Képtörés meg vga monitor szinkron nélkül mindenképp meg fog történni, nem elég csak 60 vagy 75re korlátozni az fpst. A monitor frekvenciája változik kell a szinkron.
[ Szerkesztve ]
-
Hegyirabló
veterán
válasz arcitec #148127 üzenetére
De igen, de nem Giga, hanem Asus. Meg sem próbáltam gariztatni a jelen helyzetben, szerintem leghamarabb akkor, amikor végeztem Dragon Age-el, de akkor is csak úgy, hogy hogy előtte valahogy-valahol megveszem az újat. Mondjuk abból lehet pofára esés, ha a kereskedő meg nem adja vissza a rossznak az árát, bár ezt nem hinném, ráadásul kerregő ventivel is el tudnám adni annyiért, mint amennyiért vettem.
-
arcitec
addikt
válasz Hegyirabló #148126 üzenetére
Nem neked kerregett a venti?
-
Hegyirabló
veterán
-
VGNGR
senior tag
Méghogy nincs VGA, nesztek még 13% akció is van rá: [link]
-
arcitec
addikt
válasz Hegyirabló #148121 üzenetére
Sikerült a csere Gigáról?
-
veterán
válasz Hegyirabló #148121 üzenetére
De nekem a Gaiwardon mindkét bios ilyen, azonos pontokon indít és azonos a céőmérséklet is ha jól néztem, észrevehető különbség legaálbbis nincs.
sőt ez tovább passzív sztem, talán 50.https://tinyurl.com/rasoapro
-
Hegyirabló
veterán
válasz rasotamas #148120 üzenetére
Már ha az nem különbség, hogy 45-50 fokig el sem indítja a ventiket. Legalább is nekem az Asus.
-
veterán
válasz Hegyirabló #148094 üzenetére
Nekem a Gainward Phantomon is van kapcsoló, elvileg az egyik silent de én semmi különbséget nem találtam.
[ Szerkesztve ]
https://tinyurl.com/rasoapro
-
privacy99
senior tag
Annyit hozzátennék a témához, hogy én úgy tudom, hogy az emberi szem kb. 1000 "fps-ig" lát, persze mindenkinek más. Nyilván nem véletlen vannak már 300Hz-es monitorok, és ez még nem a vége. Nekem még csak 144Hz jutott, de 60 és 144 között van akkora különbség látványban, mint 30 és 60 között. Szóval van még feljebb bőven.
-
veterán
válasz kolopele #148104 üzenetére
Nyilván sokféle játék van, van ami a 60-at is alulról karcolja ultrán FHD-ben, van ami 1440p-ben is stabil 200 fps.
De azért nem csak az minden maxra húzva és a sivár low grafika létezik, hanem vannak közte szintek, egyenként állítható beállítások. Sok játék esetében van 1-2 rosszul optimalizált grafikai beállítás amit érdemes visszáb venni mert nagyon visszahúzzák és alig adnak a látványhoz. AC Originsnél a volumetric clouds nagyon visszahúz, GTA esetén az MSAA.
Illetve a 4k monitorodhoz (úgy emlékszem azt mondtad normál méret nem tévé) nyugodtan csökkenthetsz az élsimításon, ha nem is kapcsolod ki teljesen, egy közepes szint bőven elég belőle. Szóval az überultra és az ultraközeli ogikus beállítás közt látványban szinte semmi, teljesítményben meg mondjuk egy 3080-3090 közti különbség van ami nagyon nem mindegy, mert száz eurókban mérhető.
RDR2: 3070 1440p nem mindent kimaxolva de gyönyörű úgy emlékszem 80-90fps, proci miatt droppolgat 60 környékére.
És mégegyszer elmondom: Én teszek a kompetitív játékokra, csak azért kell a képfrissítés mert tetszik a folyékony látványa. A való életben nem kivitelezhető a gyors forgás, mert a szemedet nem tudod gyorsan de egyenletesen forgatni, csak tárgyról tárgyra tudsz ugrani vele. Nyilván 60Hz is képes arra hogy folytonos legyen a játékmenet, de a több mégis jobb, nekem. Neked nem. Hogy egyáltalán semmi különbséget nem látsz-e 60 és 144 közt vagy csak nem annyit hogy megérje foglalkoznod vele azt nem tudom. Azt aláírom, hogy 75 már elég, a 60-at akkor is keveslem. Lehet, hogy a 4k jobban tetszene, még csak a 65 colos tévénken próbáltam, azt meg nem lehet egy monitorral összehasonlítani, de 75Hz-nél kevesebbet akkor sem szeretnék.
Egyébként ha beraknád azt a 144Hz monitort mit vesztenél vele? Vagy el akarod adni és így jobban eladható?
A mostani egyébként hány Hz-ig tudja leengedni a syncet?https://tinyurl.com/rasoapro
-
veterán
Ha a monitorod 75Hz-es, akkor másodpercenként 75-ször, 13,33 milliszekundomonként tudja megváltoztatni a tartalmat a képernyőn. A videokártyád hiába küld neki egy új képet gyakrabban, akkor is fix 75Hz monitor 13,33 ms-enként frissít, mindig. Ha van freesynced vagy gsynced, akkor ez az idő nem fix, lehet több is, tud várni a videokártyára míg elkészít egy képet (általában 48Hz-ig azaz 20,83ms-ig). Ha hamarabb jön egy kép, hamarabb mint 13,33ms akkor előfordul, hogy a kép teteje még az előző kép, a kép alja pedig már a következő, szakadozik a kép, emiatt érdemes mindig lekorlátozni az fps-t a monitor frekvenciájára.
[ Szerkesztve ]
https://tinyurl.com/rasoapro
-
Hegyirabló
veterán
válasz kolopele #148103 üzenetére
Én Amigán ugyan nem játszottam, de C64-en sokat (tízessel fiatalabb vagyok, mint Te). Nagyon élveztem, de azért az akkor is a múlt. Most más játék trend. Néha szívesen benyomom az online emulátorban a Wizard of Wor-t, de a korral haladni kell.
-
veterán
válasz Pkc83 #148111 üzenetére
Köszönöm szépen a felvilágosítást
Igen tv-n úgy néztem filmeket de tényleg nem láttam különbséget, sőt pl volt olyan, hogy egy 4k-s film még fakóbb, életlenebb volt mint egy fhd-s (öngyilkos osztag 4k-ban csúnyábbnak tűnt mint az fhd-s westworld sorozat részei).
Youtube videóknál pedig csak természetfilmeket láttam, azok gyönyörűek valóban.
Annyiban kapcsolódik a topichoz is a hsz-em hogy akkor alkalmasint majd ha veszek egy erősebb videókarit akkor érdemesebb monitorból is olyant venni ami több hz-s mint a jelenlegi mert hiába képes egy kártya akár 100 fps-t is produkálni ha a monitorom csak 75hz-s.Illetve a másik, hogy az is feltűnt, hogy videókártya teljesítményénél nagyon sokat számít a felbontás, mert láttam olyant youtube videón, hogy fhd-n egy erős videókari mondjuk (csak a hasamra ütök) 125 fps-t produkált de 4k-n már jóval kevesebbet.Akkor nyílván ennek látványban is érződnie kell, tehát sokkal szebbnek kell lennie 4k-n egy játéknak ha ennyivel több erőforrást igényel. -
Lendova
őstag
-
VGNGR
senior tag
válasz rasotamas #148101 üzenetére
Szívemből szóltál. A 60 és a 75 között volt igazán nagy ugrás számomra is. A 120-144 közöttit már én sem érzékelem. Viszontt volt, hogy a drivert eldobta a windows és 75-ről visszaállt 60-ra a Dell, azonnal "darabos" volt, rögtön feltűnt, hogy valami nem OK: Ha az ember egyszer átlép a 60 Hz-en, akkor már nem tud visszaállni rá.
-
Pkc83
őstag
Így van ahogy mondod. 75hz az max 75 fps.
Nem jó ha nincs korlátozva az fps-ed 75-re mert
ha több van akkor mielőtt a monitorod végezne
egy kép megjelenítésével már kapja a következőt
és akkor törik a kép.A tv-n azért nem látsz különbséget mert nem csak
a tévének kell 4k-nak lennie hanem a sugárzott filmnek
is. Tölts le egy 4k filmet vagy nézz youtube-on egy 4k
videót és látni fogod. Ég és föld. -
barabasb
tag
Csak halkan jelezném, hogy van egy "milyen monitort vegyek" topik
-
veterán
Akkor elvileg ha nekem 75hz-s monitorom van 75fps a max amit láthatok?Pl tegnap far cry 4-el jatszottam egy kicsit és bekapcsolt v-syncnél 75 fps-t mért amikor kikapcsoltam akkor meg 110-125 között ugrált.Ez utóbbi viszont akkor nem valós mert a monitorom nem tudja megejeleníteni?Nem is láttam semmi különbséget egyébként.Lehet, hogy nekem szemem sincsen erre mert ha egy játék nem laggol vagy szakadozik akkor tök mindegy hogy 45 vagy 75 fps én semmi különbséget nem látok.
Játékok esetén az fhd és 4k között lehet látni különbséget?Mert pl a tv-n filmeknél én már fhd és 4k között sem látok különbséget, akkor játékoknál sem fogok?[ Szerkesztve ]
-
kolopele
nagyúr
válasz csurenzoo #148107 üzenetére
Nem vitatkozom. Bennem csak az maradt meg az ilyen játékok kapcsán, amit az én drága profi barátomtól láttam, amit már leírtam fentebb is. Direkt 60 fps mellett mutatta meg, ahogy elintéz mondhatni mindenkit a pályákon. Ez nem légbőlkapott dolog. Azt esetleg elhiszem, hogy amikor totál amatőrök esnek egymásnak ilyen játékokban, akkor számíthat valamit a képfrissítés, de igazi profik ellen elbújhatnak 1000 fps mellett is.
[ Szerkesztve ]
-
kolopele
nagyúr
válasz BerserkGuts #148105 üzenetére
Miért? Mert kell a 4k miatt. Szerintem te nem akarod ezt felfogni, ahogyan azt sem, mennyire nem érdekel az, hogy bárki ellen harcolgassak hülye gyerek módjára felnőtt fejjel. 60 fps - ről meg csak akkor leszel 30 - ra leesve ha v-syncet használsz, g-sync esetében ez másként működik, szóval amihez nem értesz, abba inkább ne szóljál bele, csak hogy ismételjem a szavaidat. Majd ha újra rászánom magam egy 3090 - re akkor bedobom a mély vízbe a 144HZ - es monitort is, de jelenleg ennél sokkal égetőbb feladataim is vannak, itt az egy havi iskolabezárás, azt hiszem lesz mivel foglalkoznom a két gyerek végett. Egyébként meg látva a videókon a Warzone esetében a minimum 10 fps - re beeséseket az Isten syncje sem segítene azon a gamén.
[ Szerkesztve ]
-
BerserkGuts
őstag
lol akkor neked minek a 2080ti meg 3090 tiszta hülyeséget beszélsz már
akkor nem kell oda a több csilliós gép gondolkozzál már teljesen ellent mondasz magadnak
hagyd abba és ne szóljál bele olyanba amihez közöd sincsensose próbáltad nem is akarod akkor meg miről beszélsz? A vakoknak se könnyű elmagyarázni a szivárványt
Botokat betöltöm codmw-ben köze nincsen ahhoz amikor egy másik ember irányítja mindet szarrá lehet lőni oda nem kell annyira fps meg a Hz.
Meg simán egyszerű bizonyítani az elmélkedésed fogod letöltöd valamelyiket aztán kiugrasz a kis repcsikédből 30fpsre korlátozva mert ha az átlagod 60 akkor a fele könnyen lehet amikor bezuhan multiban meg amilyen cuccaid vannak vígan elboldogulna vele már csak ezért is
[ Szerkesztve ]
-
kolopele
nagyúr
Még egy apróság: A mai címek esetében már sokszor ahhoz is csúcs kártya kell, hogy a stabil 60 fps - t elérd FHD - n, főleg ha még a látvány is fontos. Nyilván very low mellett nem, csak mondjuk egy RDR2- nél elég kiábrándító tud lenni a sivár környezet, de egy CSGO - nál elhiszem hogy nincs jelentősége.
-
kolopele
nagyúr
Van 144HZ - es 4k monitorom is, itt áll a sarokban a dobozában, akkor vettem amikor a 3090 - et, gondoltam miért ne. A monitor megmaradt, de a 2080 Ti mellett nem használom. Tudod az a legnagyobb baj, hogy míg az én korosztályom még jókat tudott játszani egy Amiga 1200 - ason is, ahol nem tudtad mi is az a fps, a mai korosztály már ennek rendel alá mindent. Sokáig a legtöbben azt gondolták, egy 60HZ - es monitoron is annyi fps - el játszanak, mint amennyit a monitorozó program kiír. Azért valljuk be, a legtöbb baj a fejekben van. Annyi gond van a világban, hogy kb. a legutolsó az, ki hány HZ - en, felbontáson játszik. Gondolom mindenki el tudja dönteni mi a jó neki. Kicsit ki tudok ezért akadni az ilyen kukacoskodó, fél oldalon keresztül levezetett milliszekundum számításokon, hogy de hát most engem azért lőtt fejbe az a másik mert én laggoltam.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
Komolyan srácok, meddig vitatkoztok még, hogy hány fps meg milyen felbontás kell? Mindenkinek annyi amennyit gondol. Nem feltétlen kell annak K/D-ben meglátszania, hogy magas az fps-t akarjon valaki, pusztán a látvány miatt is akarhatja valaki, nem?
Aki akar játszon 1280x720 240Hz-en, aki akar játszon 8k 30Hz-en.
Én a középutat preferálom, se a fullhd se a 60hz nem elég már.
Én látok különbséget 60Hz fölött, de 120 és 144 közt nem, 60 és 75 közt sokkal nagyobb a különbség és exponenciálisan csökken. Lehet hogy már 100 és 120 közt sem látom, nem próbáltam. Hogy ettől jobban megy-e a játék az nem érdekel, de élvezem a folyékony látványt, amennyi fps-t tud látni a szemem, annyit szeretnék is látni.
Ugyanígy sokkal élesebb a kép 27" 1440p-n mint 24" fullhd-n.
A 60 hertzet keveslem, nekem nem elég folytonos a mozgás miközben az egérrel hirtelen forgok. A 4k így ki is esett mert a monitorok nagyja 60hz még a drágák is.https://tinyurl.com/rasoapro
Új hozzászólás Aktív témák
Techpowerup VGA /GPU kiadások időrendben, valamint teljesítmény összehasonlítására alkalmas/
Játék tesztek és GPU vs GPU tesztek (Angol) Link 1 - Link 2
A GPU-k grafikus egységeinek listája: AMD, Nvidia, Intel ARC.
- ASUS Expedition GeForce GTX 1050 Ti OC 4GB GDDR5 128bit (EX-GTX1050TI-O4G)
- EVGA RTX 3070 FTW3 Ultra Gaming 8GB VGA eladó (2025. 02. 18-ig garanciális)
- PNY GeForce Quadro RTX A2000 6GB -ÚJ/AKCIÓ/-
- KERESEM / GIGABYTE AORUS RTX 3080 XTREME 10GB / GIGABYTE AORUS RTX 3090 XTREME / ORSZÁGOSAN
- AKCIÓS-GARIS!!! POWERCOLOR RED DRAGON RX 580 8 GB