- Melyik hordozható audiolejátszót (DAP, MP3, stb.) vegyem?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Videós, mozgóképes topik
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Apple notebookok
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- OLED TV topic
- TCL LCD és LED TV-k
- DUNE médialejátszók topicja
- Hogy is néznek ki a gépeink?
-
PROHARDVER!
Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
kolopele
nagyúr
válasz tothjozsi96 #149588 üzenetére
Ez igaz, bár azért egy gyerek is látja azt, ha szaggat egy játék, netalán megakad, anélkül hogy tudná mi az az fps. Olyan ez mint a csoki, a minőséget ott is megérzi aki egyszer belekóstol egy Lindt - be
-
Csupingo
veterán
válasz barabasb #149596 üzenetére
Ha jól emlékszem, 2000 környékén volt az éjfél utáni 50 filléres "ingyenes" internet. Azt használtam. Emiatt kicsit kevesebbet aludtam akkoriban. Meg a szomszéddal is össze voltam kötve helyi koax-os hálózattal.
[ Szerkesztve ]
Villám Shakesespeare... Főnök, ha zavarja a fogsora, vegye ki! (M-N)
-
Csupingo
veterán
válasz tothjozsi96 #149592 üzenetére
Mikor cyrix processzorom volt, akkor meg talán a fifa97 telepítője írta ki, hogy ez nem intel cpu, ezért el sem indulok. (Gondolom abból hiányzott a szükséges utasításkészlet.) Később eredeti 166-os mmx procim lett, akkor viszont nagy királynak éreztem magam. A diamond monster voodoo 1 kártyáról nem is beszélve. Az drága is volt, mint a turista kolbász.
[ Szerkesztve ]
-
tothjozsi96
addikt
válasz Csupingo #149589 üzenetére
Igen!
Én emlékszem amikor az AGP-s kártyát beszerelte a szerelő imádkoztam hogy csak induljon el a COD 2 és tudjak játszani a haverokkal. Beletoltam 500 órát és lehalt a kártya, eleinte 100 fps-el futott és rendesen 500 óra után valahogy teljesen lehalt a gép és csak ilyen 30 fps-el futott, de imádtam úgy is.
-
Csupingo
veterán
válasz tothjozsi96 #149588 üzenetére
Fiatalon talán már 16-20 fps-sel is játszottam. 23-26 -re azt mondtam hogy bőven jó, 30-40 -nél meg sírtam a gyönyörtől. (Mikor csak olyan cuccai voltak az embernek, amit csóró gyerekként meg tudott venni.)
-Első cél az volt, hogy egyáltalán elinduljon a játék. Ha darabosan is, de legalább működött, az már élmény volt.
[ Szerkesztve ]
-
KovyZoly
tag
Régi kártyákat érdemes használtan venni? Pl. Radeon 7870
-
kolopele
nagyúr
válasz nobela #149583 üzenetére
A kíváncsiság. Először kikapcsoltam a g-syncet csak az egyik gyerek gépén, majd tettem 30 - ra, ikrek lévén kezdődtek is a bajok, mert a másiknak jobban futott a Fortnite. FPS - ben ők sincsenek még képben, azt nem tudják hogy az egyik 100+ fps - en futott, a másik meg 30 - on, de észrevették nyilván hogy az egyik akadozik. Utána 60 - ra raktam, azt már nem érzékelte, de ez természetes, az a határ, nyugi lett. Végül persze visszatettem ahogy kell
-
-
KovyZoly
tag
Sziasztok
Az esélytelenek nyugalmával jöttem kérdezni.
Felújítom a gépemet, ezután tabu lesz a gyerekek részére.
A régi alkatrészekből csinálok a gyerekeknek másikat. Van-e valami olyan videókártya, ami olcsó (15-20k), de képes futtatni játékokat. A gyerek leginkább GTA V-tel játszana. Gondolom esélytelen ennyiért olyat kapni. Acer V1986L 19" 5:4-es monitort tudtam szerezni hozzá, tehát FHD-ről szó nincsen.
Intel i3-3250-es proci, Gigabyte GA-H61M-DS2 alaplap, 16GB memória az alap.Köszi
Zoli -
TeeBee73
veterán
válasz TechN7ne #149532 üzenetére
A melóhelyen, a laposomban (nem, nem a tetűre gondolok),1050Ti van egy 8300H procival, 16GB RAM-mal.
Eddig csak a Valhalla és a Control alatt kellett a felbontásból visszavenni 1360*768-ra, hogy meg legyen a "játszató" sebesség, cserébe pár dolgot fentebb tudtam tekerni. 15.6"-ra nekem elég, sajnos, hozzá romlott a szemem. (Mondjuk, itthon a 34"-oson szebben néznek ki a dolgok, de nem is egy kategória a két vas.)
RDR2 nincs meg, a másik kettőről tudok mérést csinálni kedden.[ Szerkesztve ]
"4Z 1N73LL1G3NC14 4 V4L70Z45H0Z V4L0 4LK4LM4ZK0D45 K3P3553G3" -573PH3N H4WK1NG
-
-
kolopele
nagyúr
válasz Dr. Romano #149568 üzenetére
Miért, mit vártál most 100 ezerért? Újonnan jó ha 1050 Ti - t kapsz 80k körül. RTX 2060 újonnan 300k körül van.
Ja, korrekt ajánlat nagyon Jelenleg ilyen árak vannak, és nem is lesz jobb még elég sokáig.[ Szerkesztve ]
-
kolopele
nagyúr
válasz Dr. Romano #149566 üzenetére
Az RTX 3080 tökéletes UHD - ra, nekem jól viszi még a Valhallát is Azt mondjuk nem tudom, az általad felsorolt játékokhoz miért kellene ilyen erős kártya, de 100 ezerért ezekhez már bőven kapsz egy használt 1060 - at
-
kolopele
nagyúr
válasz TechN7ne #149564 üzenetére
Sajnálom amennyiben úgy érzed szándékomban állt beléd állni, nem ez volt a célom, bárkinek megírtam volna azt, hogy az 570 azért már nem a legalkalmasabb az újabb címekhez, ne vedd magadra Nyilván a régebbi játékok tökéletesen futnak rajta, ahogy az újabbak közül is a nem annyira gépigényesek, és aki csak ilyenekkel játszik, persze hogy felesleges lenne hogy vegyen egy 3090 - et Egyébként meg ez a topic már régóta csak off, kártya ajánlással nem igazán lehet találkozni.
[ Szerkesztve ]
-
TechN7ne
nagyúr
válasz kolopele #149559 üzenetére
Tudok mérlegelni ,jelenlegi igényeimnek mekkora vga elég ,és ez tökéletesen megfelel.
Miért baj ez ,talán unatkozol hogy belém állsz?
Miért vegyek vga t több száz ezrekért ,mikor okosan (kis hozzáértéssel) megoldottam pár ezer forintból?
Hidd el ,ha majd jön egy olyan játék ami érdekel és a jelenlegi vga kevés lesz ,akkor veszek erősebbet ,de jelenleg még nem érzem szükségét.”(érdekes, újabban csak AMD vonalon mozogsz, meghazudtolva saját eddigi éned)”
AMD kártyákat mindig is szerettem a szép képe miatt ,de ezt már leírtam egy párszor ,kevered a cpu val...
Lehet ,hogy unatkozol ,de legyél oly kedves akadj le rólam míg meg van a kölcsönös tisztelet ,nem állt szándékomban veled leállni bármiről is vitatkozni.
Fejezzük be mert nagyon sok lesz az off ,és az A.C. mániádra ,avagy az én reagálásomra senki sem kiváncsi!Köszönöm ,
-
Scarletiel
senior tag
válasz gyonyoruwok #149561 üzenetére
Persze, megvan a helye a kártyának és ahogy írtad ha van rá keret akkor a 8GB modellt érdemes, azonban én azt láttam, mikor vettem HA-ról az enyémet, hogy míg a 4GB-os modellek 90k környékén mentek addig a 8GB-os 580/5500XT az ilyen 140-180 ezer volt. Annyit meg nem ér meg a dupla annyi ram, gondolom a bányászathoz jó vagy mit tudom is én.
Én annyit akartam az egésszel, hogy akinek "olcsón" kell most VGA és 1440p monitora van mint nekem, az kb ezekre az értékekre számíthat. Nyilván ami optimalizálatlan szar és indításkor teleszemeteli a VRAM-ot mindennel annak a 8GB is sokszor kevés nemhogy a 4GB. Kompromisszumos mindenképp, de teljesen élhető.Asrock B550M Steel Legend / Ryzen 7 5700X / Sapphire Pulse RX7700 XT 12GB / Kingston Fury Beast 2x16GB DDR4 3200Mhz CL16 RAM / Kingston NV2 1TB x2 SSD / Thermaltake Toughpower GF1 650W / Deepcool AK500 WH/ Deepcool CH360 Digital
-
gyonyoruwok
tag
természetesen simán jó kis kártya az RX 5500 XT 4GB is, összességében bőven elégedett vagyok vele én is, de kezeljük a helyén azért. nem lehet azt kijelenteni, hogy simán elég 1080p ultrára, mert ez egyszerűen nem igaz. sok játékot elvisz, a régebbiek közül a jó grafikára kihegyezetteket is, de az újabb, nagy címeknél könnyen koppanhat az ember, ha túl sokat vár tőle. nem is kell 1440p, abban a kis indie játékban, a valhallában már az environment textures high-ra állításával kifogy a vramból. ha van lehetőség beszerezni, és vásárlás előtt áll, inkább a 8GB felé terelnék mindenkit. feltéve, hogy nem csak a régi jó kedvencek érdeklik
Sony A6000 | iPhone 12
-
Scarletiel
senior tag
Uh én nem akartam ekkora vitát kirobbantani a véleményem leírásával. Maradjunk annyiban, hogy mindenkinek más a megfelelő videokártya teljesítmény, mert játék és igény függő. Valaki észreveszi, hogy szebbek az árnyékok valaki észreveheti, de nem foglalkozik vele stb. Elég lehet sok esetben az RX550-570 is vagy egy GTX1050Ti is máshol meg már kevés még az RTX2060 is.
Asrock B550M Steel Legend / Ryzen 7 5700X / Sapphire Pulse RX7700 XT 12GB / Kingston Fury Beast 2x16GB DDR4 3200Mhz CL16 RAM / Kingston NV2 1TB x2 SSD / Thermaltake Toughpower GF1 650W / Deepcool AK500 WH/ Deepcool CH360 Digital
-
kolopele
nagyúr
válasz TechN7ne #149552 üzenetére
Az AC nem fogyott? Kicsit tájékozódjál már azért jobban. Amúgy meg a Crash 4 - et már közel kimaxoltam, ahogy a gyerekeim is, a Death Stranding ellenben számomra egy semmitérő fos, ha van unalmas kategória, odatenném simán, de ez van, szerintem nincs ezzel gond. Egyébként itt messze nem erről van szó, hanem hogy a mai és a jövő játékai olyan szintet fognak képviselni már, hogy egy 570-580 (érdekes, újabban csak AMD vonalon mozogsz, meghazudtolva saját eddigi éned) mehet a kukába már FHD mellett is. Mondjuk ez természetes is, múlnak az évek, minden fejlődik, ami még 10 éve csúcs volt, az mára már max. alsó-közép.
Dr. Romano: Igazad van, nem tudhatom milyen játékokkal játszol, pl. van aki csak CSGO - zik, oda meg egy kenyérpirító is elég[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Lendova #149555 üzenetére
De ha beéred a PRO GÉMER full low beállításokkal, akkor megteszi egy Intel HD Graphics 3D lassító iss.
RX 550-el is el lehet vele muzsikálni vegyes medium/high beállításokkal, de azért egy R9 380/GTX 1050 ti-vel mehet az ultra/max is már FHD-n.RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
Hegyirabló
veterán
válasz #24845312 #149554 üzenetére
Aha. De akkor is irreleváns a dolog és a hozzászólásom szempontjából, hogy azért nem írta be a helyes interfész sávszélességet, mert nem tudta, hogy mekkora, vagy mert nem lehet beírni.
[ Szerkesztve ]
Vén épület már a világ, Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd A gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő Gerenda ellenedre van... Én inkább betöröm fejem, Semhogy meghajtsam derekam! (Petőfi S. - S.K. Emlékkönyvébe)
-
Lendova
őstag
Szerintem meg a StarCraft 2 az über király és így fullHD-ra egy GT 1030 bőven jó.
All fiat goes to zero.
-
törölt tag
válasz Hegyirabló #149551 üzenetére
Én csak tényeket közöltem.
-
TechN7ne
nagyúr
válasz kolopele #149543 üzenetére
Miért ,erőszakkal a fosstalicska Valhalla legyen alap?
Neked is be kéne ismerned ,van az a réteg akit a kutyát nem érdekli ez a játék ,rá se nézett ,telepíteni de még rá kattintani az ikonjára sincs már se kedve ,se ideje.Ha maga a “játék fogalmát” nézzük ,lehet vicces meg gyerekes (mondjuk az egész Konzol/PC game is az) ,egy Crash 4 fényévekkel komolyabb játékmenetet ,élményt nyújt annál a fossnál.
Én próbáltam vele játszani még a GTX1660S/RTX 2060/2070/2070S el ,átmenntem a barnabőrű fickóval a kincses barlangon (első pálya) ,kiértem a púpos tevékig ,bementem a városba vele ,aztán ott rohadt az egész ,nézelődjél ,mászkálj ,+ beszélgess magaddal című folytatás —- ennél azért a játék fogalma jóval több ,nem mint amit unalomba csapnak össze a fejlesztők havonta hogy legyen új kiadás.Death Stranding:
Na látod ez játék ,játék menet ,látványosság ,történet ,érdekesség és izgalom ,ráadást új kiadvány....
1080p n hasít és 60fps alá még véletlen sem esik ,ahogy a normális játékok 90% a sem egy RX570/580 szintű vga n.Hagyjuk a Valhalla játékod mert a kutyának nem kell ,egy GTAV is (ami téged nem érdekel) fényévekkel elterjedtebb ,kidolgozottabb és jobban fogyott játék mint az egész A.C. sorozat felhozatalt összevéve.
[ Szerkesztve ]
-
Hegyirabló
veterán
válasz #24845312 #149550 üzenetére
Továbbra sem értem, mert teljesen lényegtelen elem a hozzászólásomban, hogy meg tudja-e adni a 256 bitet. Azért forszírozom ennyire a dolgot, mert felesleges kötekedésnek érzem a hozzászólásodat.
Vén épület már a világ, Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd A gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő Gerenda ellenedre van... Én inkább betöröm fejem, Semhogy meghajtsam derekam! (Petőfi S. - S.K. Emlékkönyvébe)
-
törölt tag
válasz Hegyirabló #149547 üzenetére
Igen, pont arra a hozzászólásra reagáltam, nem tudom, hogy mit nem értesz.
Ezt írtad:
"Aki nem ért hozzá, annak semmit nem mond a 64-128-256bit. Kiválasztotta az első opciót a Jófogás hirdetésfeladási oldalán, mert lehet, hogy nem engedte tovább a rendszer."Erre reagáltam:
"32-64-128 bit közül lehet csak választani a jófogáson."De akkor kifejtem bővebben is:
Akár ért hozzá, akár nem, semmiképpen nem tudja a hirdetett RTX 2070-es kártya esetében a valóságnak megfelelő 256 bitet megadni, mivel a hirdetés feladásakor az értékeket egy legördülő listából választja ki, ahol egészen egyszerűen nincs a 256 bit kiválasztására lehetőség, mert ahogy írtam is, csak 32-64-128 bites értékek választhatók.
Ha esetleg újra megkérdeznéd, hogy "és?", akkor a válaszom csak annyi, hogy nincs és, csak ennyit akartam mondani amit leírtam, nem többet, nem kell ezt túlgondolni/túlbonyolítani. -
kolopele
nagyúr
válasz Dr. Romano #149546 üzenetére
Persze, csak életszerűbb lett volna mondjuk a Valhallát felhoznod vagy az RDR2 - őt
-
Dr. Romano
veterán
válasz KAMELOT #149522 üzenetére
Hiába lehet gyors ha a driver támogatás egy kalap répa lesz. Mert jelenleg az integrált fronton elég gáz a helyzet.
A legdurvább nálam az volt mikor egyes játékokban ha eltértem a monitor natív felbontásától, akkor a HDMI hang megszűnt.
A meg nem jelenő textúrákat nem is említem.Ez....e...ee...ez egy.... ez egy FOTEL???
-
Hegyirabló
veterán
válasz #24845312 #149544 üzenetére
És? Egyszerűen nem értem, hogy jön ez az én hozzászólásomhoz!?!
-
törölt tag
válasz Hegyirabló #149542 üzenetére
Annak nincs jelentősége, hogy melyik rossz lehetőséget választod a sok közül, ha egyszer a valós adatot úgysem engedi a jófogás rendszere megadni. Jópár hsz-en keresztül arról ment a diskurzus, hogy biztos nem ért hozzá, mert 64 bitet adott meg. Hát ha akarna sem tudna 256 bitet megadni, mert ez fizikailag lehetetlen.
-
kolopele
nagyúr
válasz Dr. Romano #149533 üzenetére
Azért egy kártya megítélésénel nem pont a Crash 4 - et kellene alapul vanni 900p - s felbontás mellett....
-
Hegyirabló
veterán
válasz #24845312 #149540 üzenetére
Nem attól tűnt elsősorban kamunak a hirdetés, mert 64 bit van megjelölve, hanem mert túl olcsó a termék. Igazából nem is értem, hogy miért írtad, hogy a Jófogáson csak 32-64-128 bitet lehet megadni, ha szerinted sincs jelentősége.
-
nagyúr
válasz #24845312 #149535 üzenetére
Akkor csak a 192,256,384 és az 512bit lehetőségek hiányoznak, azért ezekből elég sok van.
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
törölt tag
válasz Hegyirabló #149539 üzenetére
Nem a kamu - nem kamu dologra reagáltam, hanem csak annyit jeleztem, hogy az, hogy hány bitet adott meg, nem igazán bír jelentőséggel, mivel eleve nem is lehet 256 bitet kiválasztani.
-
Hegyirabló
veterán
válasz #24845312 #149538 üzenetére
Ez most hogy jön ahhoz, hogy kamu hirdetés-e vagy sem? Mert akkor mondjuk nem jelöl be semmit, hanem beírja a leírásba. Ez inkább erősíti azt, hogy nem csaló, hanem egyszerűen csak nem ért hozzá. Az is lehet, hogy a 64 bitet összekeverte az architektúrával.
-
törölt tag
válasz Hegyirabló #149537 üzenetére
Hogyan jelöljön be valaki a 2070-hez 256 bitet, ha ez fizikailag lehetetlen?
-
-
Scarletiel
senior tag
válasz Pécsi gyerek #149528 üzenetére
Engem csak az 1440p teljesítménye lepett meg igazán, hogy relatív kevés kompromisszum mellett tudok vele 50-60 fps-el játszani, és mivel natívan támogatott a freesync így az én esetemben 48fps-ig nincs is gond. Kellemeset csalódtam.
Asrock B550M Steel Legend / Ryzen 7 5700X / Sapphire Pulse RX7700 XT 12GB / Kingston Fury Beast 2x16GB DDR4 3200Mhz CL16 RAM / Kingston NV2 1TB x2 SSD / Thermaltake Toughpower GF1 650W / Deepcool AK500 WH/ Deepcool CH360 Digital
-
törölt tag
válasz Hegyirabló #149529 üzenetére
32-64-128 bit közül lehet csak választani a jófogáson.
-
Allihoppa
aktív tag
válasz hawrlantb #149513 üzenetére
Szia!
Menni fog és stabil is lesz, bár az 550W-os tápod lehet egy fokkal hangosabb lesz mint eddig. Illetve arra figyelj, hogy csak úgy fog jól működni, ha a 3060-at teszed a felső slotba és a 2060-at a középső slotba.
Továbbá arra figyelj, hogy azt a 470.05 drivert töltsd le melynek, az alábbi a checksumja:
SHA256: DE4614BCF96D18B3CB0F0EC94095176E03C00C66E910B0017BAD9B494AA536E2
[ Szerkesztve ]
-
Dr. Romano
veterán
válasz TechN7ne #149532 üzenetére
Ez így van. RX 580-am és R9 290X-em volt a legutóbbi két erős karim. FullHD alá egyikkel se kellett menjek. Sőt inkább még egyes játékokban fel is skáláztam a felbontást.
Most R7 260X 2GB-om van. Nyilván ez elmarad tőlük, de 3 hétig szenvedtem az Intel HD 630-on, ahhoz képest ez egy RTX 3080
Crash4-et tolom én is Magas beállításokkal 900p-ben 50-60fps, 750Ti szint kb. Amíg nem normalizálódnak az árak addig ezzel elleszek.
[ Szerkesztve ]
Ez....e...ee...ez egy.... ez egy FOTEL???
-
TechN7ne
nagyúr
Látod engem is kinevetnek ,pedig mindig nagy dög kártyáim voltak ,legutóbb a 2070 super GS amin ugyanazzal játszottam ,mint most a RX 570 en.
Játékok 90% a tökéletesen futt FHD n magas beállítások mellet ,pl. tegnap raktam fel a Death Stranding és több mint tökéletes ,Forza Horizon 4 + többi részei is szintén magas beállítások mellett 60fps alá még véletlen sem esik és gyönyörűen csillog -nem úgy mint a zöldeknél.
Este meg az új Crash Bandicoot 4 et nyomattam ,nagyon nagy játék ,de neki nyilván nincs is nagy igénye.Van az a réteg ,akinek ez is bőven megteszi ,egy 1050 ti al már nyilván szenvednék ,ahogyan egy Rx 460 al is ,de a régi RX 470/480/570/580 kártyák mai napig 1080p n tökéletesek.
-
Pécsi gyerek
addikt
válasz Hegyirabló #149529 üzenetére
Lehet
Gigabyte b360 hd3+i5 8400+4×4 gb ddr4 2400 mhz+fsp 460 80+Gtx 1060 6 Gb +zalman z1 neo
-
CJ4567
nagyúr
Annó ugyan ilyen kombóval játszottam, majd fejlesztettem 16GB RAM-ra. Utána az R5 2600 + 1070 az egy szép "kis" ugrás volt
No Sana No Life
-
Hegyirabló
veterán
válasz Pécsi gyerek #149525 üzenetére
Aki nem ért hozzá, annak semmit nem mond a 64-128-256bit. Kiválasztotta az első opciót a Jófogás hirdetésfeladási oldalán, mert lehet, hogy nem engedte tovább a rendszer.
-
Pécsi gyerek
addikt
válasz Scarletiel #149526 üzenetére
Semmi gond egy gyengébb kártyával , csak tudni kell beállítani,hogy megfelelően fusson a game.Anno kiröhögtek hogy a Pentium g4560/Rx 460 4 gb/8 gb rammal hogyan tudok játszani fhd-n.Hát simán
[ Szerkesztve ]
Gigabyte b360 hd3+i5 8400+4×4 gb ddr4 2400 mhz+fsp 460 80+Gtx 1060 6 Gb +zalman z1 neo
-
Csupingo
veterán
válasz Scarletiel #149526 üzenetére
Köszi az infót!
-
Scarletiel
senior tag
Sziasztok,
Tudom ez nem az ömlengős csoport, de hátha valakinek segítség aki ebben gondolkodik.
Egy RX 5500XT 4GB-os verziót hajtok pár napja. Ugyan a VGA már 1 hónapja megvan, de csak most sikerült hozzá gépet építeni. Arra gondoltam, hogy mivel csak 4GB Vram van benne illetve igencsak belépő kártyának számít manapság, biztos majd Low beállításokon fogok tudni futtatni sok sok címet 1440p felbontás mellett. Nos meglepően tapasztaltam, hogy ez nem így van. Az alábbi játékokkal teszteltem:
Final Fantasy 14 Shadowbringers: 1440p Max settings és a HBAO+t levettem Standardra így 50-60 fps.
Red Dead Redemption 2: 1440p Medium minden kivéve a textúra ami High és 60fps
Genshin Impact: 1440p csutka max minden és 60 fps
Borderlands 3: 1440p Medium Preset, 16X AF és Motion Blur bekapcsolva + Fidelity FX és 50-60fpsÉn azt mondom aki játszani szeretne és képes az Ultra beállításoktól megválni illetve 1440p monitora van mint nekem, de csak ilyen kártyára tellik neki, az bátran vágjon bele. Nyilván a 8GB verzió jobban megéri, vagy vannak olcsóbban RX580-as kártyák, viszont nekem nem ment fel 60 foknál magasabbra a hőmérséklet 50%-os venti sebesség mellett és nagyon nem is hallom a hangját.
Ezek az én tapasztalataim, nyilván az eredmények konfig függőek, csak gondoltam megosztom, mert én is nagyon sokáig aggódtam elég lesz-e a VGA erre a felbontásra vagy válthatok vissza 1080p-re és 25 colra. Akinek esetleg 1080p monitora van, nos szerintem ott az ultra is fogható.
-
kisza25
félisten
válasz Pécsi gyerek #149518 üzenetére
lehet hogy csak nem ért hozzá és pont azért is adja olcsón...
Alfa Romeo Giulietta Sprint
-
chopin42
addikt
Aki esetleg nem tud várni, és van pénze, valamint járatos a külföldi rendelésekben, itt tud venni magának "olcsón" vidkarit. 3-at is némelyikből. Itthonra nem szállítanak, de az is megoldható elvileg.
Szakmai kérdések csak a fórumban...
-
bobalazs
nagyúr
válasz TechN7ne #149515 üzenetére
Olvastam egy pletykát hogy kínai piacra szánt cég AMD-NV verő kártyát csinált https://www.pcgamer.com/big-island-gpu-rival-amd-nvidia
has the potential to spit up "twice the performance of mainstream manufacturers' products." -
demmer123
őstag
Szerintetek ennyiért ez a kártya átverés lenne? Elég furcsa az ára holott ez a kártya valójában +200k fölött mozog.
[ Szerkesztve ]
-
KAMELOT
titán
Remélem jó fajta lesz [link]
16GB, 512EU, 2.2Ghz, 275WV1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
hawrlantb
tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy az alábbi konfig elbírna-e egy további 3060-as vga-t? A jelenlegit munkára hasznalom, emellé szeretnék egy kis bányászkártyát
HÁZ: Zalman Z9 NEO
MBO: Gigabyte Z390 UD
TÁP: FSP 550W Hyper M
CPU: Intel Core i7 9700K
RAM: Corsair Vengeance LPX Black 2x16GB 3000MHz DDR4
SSD: Samsung 1TB 970 EVO
VGA: Gigabyte RTX 2060 SUPER Windforce 8GB
Előre is köszönöm! -
m.lala
aktív tag
4 gigás rx570-ről mire érdemes váltani minimum manapság? Vagy érdemes várni?
Full HD 100-120hz/FPS, főleg MMO-k és ARPG-t játszom.Doktor úr kérem segítsen, valami baj van a memóriámmal. Mióta? Mit mióta?
-
agyhalal
aktív tag
válasz Meggyi001 #149507 üzenetére
Köszönöm. Ez jó meglátás lehet.
Közvetlenül a bordára sajnos már nem nagyon fogok tudni ventilátort rakni, mert alapból is kihasználja a rendelkezésre álló helyet szinte teljes egészében. A dB kérdés inkább az ASUS aktív változata kapcsán merült fel bennem. Nem tudom, hogy mennyire lehet hangos alapból, vagy akár vezérelve a fordulatszámot.Nézz tükörbe, hogy neked mi van a homlokodra írva!
-
-
agyhalal
aktív tag
Sziasztok!
Egy Dell Optiplex 7020 SFF-be szeretnék belepasszírozni egy GT 1030-at.
Az érdekelne, hogy ennyire szűk helyen mennyire lehet átgondolatlan lépés egy passzív Asus GT 1030? Csajos gépbe lenne, úgyhogy csak Sims 4-hez, Netflixhez és Plexhez kell 1920x1080-ban. A kártyától nem messze van egy kisebb méretű rendszerhűtő, ami azért mozgatja a levegőt.
Szóba jöhet még egy dupla helyet foglaló, aktív MSI, vagy ASUS, de ott meg a ventilátor zaj a kérdéses. Jelenleg dB alatt vagyok és jó lenne ezt tartani.Nézz tükörbe, hogy neked mi van a homlokodra írva!
-
bobalazs
nagyúr
válasz gordonfreemN #149497 üzenetére
Akkor jó helyen lakhatsz, mert mifelénk a segédmunkások nem kapnak 15-20at, még álmukban sem.
Hegesztő szakmunkás keres 15t egy nap, és az még jónak számít. Gondolom Pestről beszélsz, mert azt tudom hogy ott másak árak és a fizetések.boogie84
Nem személyeskedtem.
A véleményemet fejeztem ki, hogy hülye aki 120 ezret egy 1050tiért, mikor vannak jobb lehetőségek is.Pkc83
Én is fogom a fejemet, úgy hogy rx 5600 xt vettem 105ért anno az alzán. Amit el is adtam, 95ért.
omfgk
Evganál lehet 10 éves garit kötni a kártyára, plusz lóvéért. A 3 éven felül lehetett kötni 5, vagy 10 évre. A 1060amra anno én is 5 éveset kötöttem.zsero
Szép![ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Techpowerup VGA tesztek /VGA teljesítmény összehasonlítására alkalmas/
Az AMD grafikus feldolgozó egységek listája
Az Nvidia grafikus feldolgozó egységek listája
Az Intel/Intel Arc grafikus feldolgozó egységek listája
5+1 kritikus dolog, amire oda kell figyelned használt videókártya vásárlásánál
Videókártya tesztelések a King's Tech-től, amely nemcsak szórakoztató, de egyben tanulságos is
- iPhone topik
- Xbox Series X|S
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Melyik hordozható audiolejátszót (DAP, MP3, stb.) vegyem?
- Autós topik
- PlayStation 5
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 7. nap: Control
- MIUI / HyperOS topik
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte RX 6800 XT Gaming OC 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- MSI GEFORCE GTX 1080 TI GAMING X videókártya eladó
- Fair Áron / AMD Radeon Videókártya Felvásárlás / ORSZÁGOSAN
- SAPPHIRE RX 7900 XTX 24GB GDDR6X NITRO+ GAMING OC VAPOR X - Új, tesztelt - Eladó! 360.000.-
- XFX Speedster SWFT 319 RX6800 ingyen foxpost box
- Gainward GeForce RTX 4070 Ghost 12GB (RGB) eladó! Még közel 36 hónap Alza garanciával!
- GTX970-GTX780-GTX670 Retro csúcskarik (Lehet hibásak)
- Eladó a képen látható Gigabyte radeon rx 560 4gb!
- MSI Radeon RX 560 AERO ITX 4G OC (4GB GDDR5, 128bit)
- SAPPHIRE Radeon PULSE RX 6600 8GB GDDR6 128bit (11310-04-20G) Lite Edition Videokártya
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest