- Hisense LCD és LED TV-k
- Azonnali fotós kérdések órája
- Projektor topic
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Fujifilm X
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Hogy is néznek ki a gépeink?
-
PROHARDVER!
Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
privacy99
senior tag
Csatlakoznék a témához, mert pont aktuális nálam is. Nekem Ryzen 7 5700X-em van, hozzá pedig 5700XT VGA, 1080p-ben nagyon jó kombó, viszont most váltanék egy jobb monitorra, ami 1440p. Az 5700X mellé egy 7800XT megfelelő lehet az "új" felbontáshoz szerintetek? CPU limittel elég rossz tapasztalataim vannak, elsősorban ezért kérdezem.
-
privacy99
senior tag
válasz kolopele #173595 üzenetére
A Windows update-ben van egy választható (nem kötelező) frissítés. Ha az valamiért bepipálásra került, akkor felülírja a meglévő AMD drivert egy jóval régebbivel, és akkor írják ezt a játékok. Pár napja én is eljátszottam.
Az AMD oldaláról elég letölteni a drivert, telepíteni, és kész is, az felülírja a régit a legújabbal. Szerintem ez inkább Windows hiba, mint AMD amúgy.
[ Szerkesztve ]
-
privacy99
senior tag
válasz Munkas #172465 üzenetére
Az a baj, hogy a CPU limit nagyon zavaró, teljesen el tudja rontani a játékélményt (microlag, érthetetlen fps dropok stb.), ezzel szemben a videókártya legalább egyértelmű. 100%-on pörög, azaz ennyi tud, de procit én még nem nagyon láttam játék alatt 100%-on, bőven alatta is az a szűk keresztmetszet.
-
privacy99
senior tag
válasz Munkas #172454 üzenetére
Nekem pont az ellenkezője a tapasztalatom. RX 5700XT mellett Ryzen 5 3600-ról Ryzen 7 5700X-re váltva sokkal magasabbak a minimum fps-ek, és szebben fut minden, pedig a 3600 sem épp egy gyenge proci. Én úgy tudom, hogy ha egy CPU játék alatt 80%-on van, az már közel sem optimális.
Megfogadtam, hogy ha valaha gaming PC-t rakok össze még magamnak, akkor a CPU a felső polcról lesz, nem hallgatok az "ez mindenre elég" véleményekre.
-
privacy99
senior tag
válasz TeeBee73 #171318 üzenetére
Manapság kicsit alá van becsülve a proci szerepe játékok alatt. A legtöbb helyen azt olvasom, hogy a mai játékok a videókártyát terhelik főleg, a processzor másodlagos. Ennek ellenére nálam 1080p-ben a Ryzen 5 3600 visszafogta az RX 5700XT-t, illetve furcsa reccenések voltak néha. Cseréltem Ryzen 7 5700X-re, és amellett, hogy több lett az átlag fps, látványosan stabilabb/folyamatosabb (szinte) minden játék, mivel ugye már nincs proci limit. Leginkább a minimum fps nőtt, ami bizonyos esetekben még fontosabb lehet, mint a maximum, vagy az átlag (ezekkel eddig sem volt gond).
Egy életre megtanultam, hogy ha ajánlanak egy cpu-t ami "mindenre elég", akkor annál pont 2 lépcsővel kell erősebbet venni, és az már jó lesz, mert a Ryzen 5 3600 sokak szerint ma is mindenre elég.
-
privacy99
senior tag
válasz kolopele #171156 üzenetére
Én 2 éve a Ryzen 5 3600-at, és most a Ryzen 7 5700X-et is csak betettem, rátettem a Cooler Master belépőszintű hűtőt, és megy. Bios-ban nem állítottam semmit. Játékok alatt 70 fok körül van. Csak hogy legyen ellenvélemény is.. nem gondolod komolyan, hogy az a rengeteg ember aki AMD procit vesz, szív vele, meg elfüstöl, mégsem hallani erről semmit.
-
privacy99
senior tag
Szerintetek melyik kártya lenne a minimum 1080p-re, ha szeretnék ray tracinget ultra beállítások mellett?
CPU: Ryzen 7 5700X
A jelenlegi RX 5700XT elég jó 1080p-ben, gyakorlatilag minden maxon van általában, de elég nagy különbséget látok a videókban rt off/rt on között.
Köszi!
-
privacy99
senior tag
válasz Golyobis #170561 üzenetére
Win7-re már nem érkeznek frissítések, ami azt jelenti, hogy ha találnak benne egy rést, akkor szabadon támadható. Most csak kitalálok valamit, de pl. szétdobnak a neten egy olyan progit, ami ezen keresztül a mentett jelszavaidat átadja a támadónak. Én nem kockáztatnék.. Nem (csak) a szép új felület miatt kell frissíteni egy szoftvert.
-
privacy99
senior tag
válasz bobalazs #170383 üzenetére
Ne vedd támadásnak, én is rendszeresen tapasztalom a saját bőrömön, de ez borzasztó, hogy egy friss, szinte legújabb generációs közép/felsőkategóriás hardveren egy 7 éves játék 1080p-ben belenéz a 65fps-be. Lehet, hogy sosem megy be 60 alá, de nem kizárt 1-2 harcnál, mondjuk amikor üldöz 20 katona, és közben lövöldöznek stb. Én 144Hz-en játszom Freesync-kel, de amint 60 alá megy valami, rögtön észreveszem. Lehet mondani, hogy "ó rosszul van megírva a játék", de mi a garancia arra, hogy a jövőre megjelenő Mirage nem ugyanilyen lesz, vagy rosszabb? Ezek az új trükkök is kicsit viccesek nekem, hogy butítjuk a felbontást, és élesítünk, mert nem képesek a hardverek vinni a játékokat natív felbontáson. Nem is tudom, hogy van-e olyan összeállítás, amivel 1080p-ben garantáltan mindig minimum 80fps-sel tudok játszani mindennel, talán egy 4090, meg egy Ryzen 9 7950X, de egy Cyberpunk 2077 ray tracinggel natív 1080p-ben még talán azt is befullasztja 50 fps-re.
[ Szerkesztve ]
-
privacy99
senior tag
válasz ati3x #148321 üzenetére
Igen ez bennem is felmerült. Minek szétbombázni az egész gépet, ha úgyis ott a B450-es lap. Abba a 3600 mostmár nagyon jó áron van, de ha árban belefér az 5600, akkor az még jobb, és abszolút naprakész/erős a rendszer. Konkrét teszteket nem néztem annyira, és nem is akarok belemenni egy vitába, de úgy tudom, hogy az 5600 ráadásul eléggé veri az Inteles társait.
Update: Közben látom, hogy korábban említette, hogy Intelre váltana, úgyhogy nem szóltam
[ Szerkesztve ]
-
privacy99
senior tag
Annyit hozzátennék a témához, hogy én úgy tudom, hogy az emberi szem kb. 1000 "fps-ig" lát, persze mindenkinek más. Nyilván nem véletlen vannak már 300Hz-es monitorok, és ez még nem a vége. Nekem még csak 144Hz jutott, de 60 és 144 között van akkora különbség látványban, mint 30 és 60 között. Szóval van még feljebb bőven.
-
privacy99
senior tag
válasz BerserkGuts #147607 üzenetére
Hát elég durva, tavaly November végén vettem 150-ért, most minimum 350-ért elmenne 1 napon belül Ha jól tudom ez a leghatékonyabb kártya bányászatra, ha figyelembe vesszük a fogyasztását is. Kár, hogy hiány van 6800-ból, lehet, hogy minimális ráfizetéssel tudnék fejleszteni. Ha jól látom ilyen 420 környékén mennek, amikor épp vannak.
-
privacy99
senior tag
válasz Pro Koryak #147549 üzenetére
Évek óta létezik, de a mai napig nincs olyan VGA, ami kompromisszummentesen futtatna minden játékot 4K-ban. DLSS-el és hasonlókkal kell butítani a felbontást, hogy normálisan menjen valami, és még az sem mindig elég.. Most tartunk a 2K-nál szerintem, azt már ki tudjuk hajtani.
-
privacy99
senior tag
válasz #31418368 #146047 üzenetére
Én sem értem, hogy mire gondol Ennél egyszerűbb, mint hogy letöltés, telepítés, játszhatsz nem nagyon tud lenni.
#146038 kolopele
Igen, olvastam még egyedi fan curve beállításokról is, lehet ránézek majd, de alapvetően plug'n'play, itt páran túlgondolják szerintem. Aki a Radeonokat tuningolná és/vagy feszültséget állítana, az ugyanúgy megcsinálja RTX kártyáknál is szerintem.[ Szerkesztve ]
-
privacy99
senior tag
válasz pecccccccca #146027 üzenetére
Én 2 hónapja raktam össze a gépemet 5700XT-vel, azóta is megy, a gyárilag ígért boost órajel felett van játék közben órákon át, és a hőfokok is rendben vannak (76-78). Plug'n'play volt minden, én semmit nem állítottam. Cyberpunk 2077, AC: Odyssey, Forza 7/Horizon 4, GTA Online megy rajta, és soha semmi gond nem volt. Mondjuk vicces is lenne, ha nekem kéne állítgatnom a feszültséget és hasonlókat, én csak használni szeretném.
-
privacy99
senior tag
válasz omfgk #145416 üzenetére
Igen, ez a másik fele, bár azt én nem tudom megítélni, hogy a gépigény arányos-e a látvánnyal. Szerintem idegesítőbb, és az is rossz optimalizáltság, amikor azt látod, hogy a proci is pihen, meg a VGA is, beállítások mindegy, minden limit kikapcsolva, 144hz freesync monitor, és így nincs meg a minimum 60 mindig. Sajnos az Odyssey és (elvileg) az Origins ilyen A Valhallával ilyen gond már nincs, ha minden igaz.
[ Szerkesztve ]
-
privacy99
senior tag
válasz kolopele #145412 üzenetére
Sokan mondják, hogy a CP rosszul optimalizált, de én kezdem azt gondolni, hogy ez nem igaz. RX 5700XT végig 97-99% között dolgozik ultrán 1080p-ben, Ryzen 5 3600 pedig néha felugrik 85%-ig is 4150-4200Mhz-en. Ezek alapján tehát kihajtja a hardvereket.
Összehasonlitásképpen jelenleg még a CP mellett az AC: Odyssey-el játszom, és ott 40-50% között ugrál a CPU, és 70-80%-ig megy fel a GPU. Ettől függetlenül nagyon szépen fut, de nem tudja kihasználni a hardvereket, szerintem inkább ez a rossz optimalizáltság.
Cyberpunk esetén csak nagyon nagy a gépigény, de szerintem grafika is van hozzá.
-
privacy99
senior tag
válasz TheNewDawn #142558 üzenetére
Köszi! Igen, igazából a fix 60 a cél, a komolyabb monitort maximum Fortnite és hasonlókban lehetne meghajtani, de ilyen AC és hasonlókra tökéletes a 60.
-
privacy99
senior tag
Sziasztok!
Ryzen 5 3600 mellé egy Sapphire Nitro+ 5700XT jó választás? 1920x1200 felbontású monitort hajtana, és Cyberpunk 2077, AC: Valhalla jellegű játékokra szeretném.
Később egy 1440p-s, 120-144hz monitor még lehet, hogy jönne hozzá.
Köszönöm!
-
privacy99
senior tag
Sziasztok!
Egy új konfigba illesztett VGA-ról szeretném kérni a véleményeteket. A cél egyelőre 1080p, min. 60fps, lehetőleg közel max beállításokkal. Cyberpunk 2077, AC: Valhalla biztosnak tűnik.
Később váltanék 1440p-re.
Ryzen 5 3600X proci van kinézve, és eddig a 2070 super-t terveztem hozzá (ez olyan 180k környéke), de elgondolkodtam, hogy érdemes lenne egyből 3070-re menni (290-300 környéke), mert akkor 1-2 év múlva nem kéne cserélni a 2070 supert.
Szerintetek melyiket lenne érdemesebb? A 3070-et egyáltalán ki tudná hajtani a 3600X? Nagyon sok helyen bottlenecket jósolnak ennél a kombónál a proci miatt.
Köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Techpowerup VGA /GPU kiadások időrendben, valamint teljesítmény összehasonlítására alkalmas/
Játék tesztek és GPU vs GPU tesztek (Angol) Link 1 - Link 2
A GPU-k grafikus egységeinek listája: AMD, Nvidia, Intel ARC.
- Nintendo Switch 2, vagy amit akartok (találgatós topik most még)
- Automobilista 2
- Asszociációs játék. :)
- Hisense LCD és LED TV-k
- Elektromos cigaretta 🔞
- Motorolaj, hajtóműolaj, adalékok és szűrők topikja
- Renault, Dacia topik
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Elden Ring
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- További aktív témák...