Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Steve-0
őstag
vki? [link] thx
-
aclandiae
senior tag
Sziasztok!
Van valakinél T-Comtól Sat TV, és tv-tunerrel nézi a számítógépen az adást?
ADB 5800S STB van nekem hozzá.Üdv!
-
zeus90
aktív tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni a témában. Albérletben, ahol lakom egy elég régi tv van, amin a kábeltévé 64 csatornájábóll kb 20at tudok fogni
Úgy gondoltam a legolcsóbb megoldás ha nem új tvt veszek, hanem a notebookomhoz beszerzek egy tv tunert. Csak teljesen fogalmatlan vagyok ebben a témában. Ezért szeretnék tőletek tanácsot kérni, hogy milyet vegyek, ami normális és felhasználóbarát. Mint ahogyan azt írtam, notebookhoz kellene és kábelen jön a tv. Tv nézésre kellene csak semmi extrára nem.
Köszi!
-
n00n
őstag
válasz
jenei92 #7395 üzenetére
Ha hosszabb távra tervezel szerintem már nem éri meg Analógot venni. Hiszen már kezd itthon is beindulni a Digitális sugárzás.
De majd egy hozzáértőbb megmondja a tutit.
daa-raa: Köszi végül is a tanácsodra kicsit jobban utána olvastam és egyöntetűen mindenhol inkább azt ajánlják, ezért inkább megvettem a Global-t. Köszi.
-
jenei92
senior tag
Tiszteletem!
Tv-tuner vásárlás előtt állok én is.
Nem szánok rá sokat,csak a tv-met szeretném kidobni a szobámból.
Nem digitalizálok,meg semmi ilyen extra.
ami szimpatikus:[link] van hozzá win7 driver szóval nekem ennyi elég lenne.
tapasztalat v. vélemény? -
gyerecske
senior tag
Sziasztok!
Új tv tuner kártyát készülök, mivel most frissítettem a gépemet 64 bites windows 7-re és a régi nem működik ez alatt.
Fogalmam sincs melyiket válasszam olyan nagy a választék.Melyik típust érdemes választani?Természetesen a képminőség a legfontosabb, de egyszerűen legyen használható és szeretnék vele digitalizálni is régi VHS felvételeket.Ehhez kérném a hozzáértők segítségét, tanácsát.
Köszönöm előre is.
Üdv -
Khelben
nagyúr
Leszűkítettem nagyjából a tunerigényemet, egy kérdés motoszkál még bennem: megér-e +6000 forintot a hardveres mpeg2 tuner, ha csak néha akarok felvenni tv adásokat? És ha a time-shiftet is használom?
Leadtek DTV2000H (12k Ft) és LEADTEK PxDVR3200H (18k Ft) között gondolkodom. -
n00n
őstag
Sziasztok!
Erről a kártyáról mi a véleményetek? Leadtek TV 2000 XP Expert TV tuner .
Mit lehet belőle kihozni.
Egyébként nem tudtok olyan oldalt ahol sample videókat lehet nézni a különböző tuner kártyákról?
-
bzoley
veterán
válasz
chrytusz36 #7383 üzenetére
Ha sok felvételt akarsz készíteni, nem árthat, ha tuner képes hardveresen Mpeg-2-be tömöríteni. Utómunkához nem feltétlenül szükséges plusz hardver sok pénzért, kivéve ha időd nincs. Hónapok óta porosodik egy PxVC1100 a gépemben, de még a driverét sem telepítettem. Mondjuk másképp sem nagyon tömörítek. A legtöbb esetben elég lehet a szoftveres utómunka.
-
-
bzoley
veterán
válasz
Bogyó bá' #7381 üzenetére
Hardveres "dekódolásút" nem fogsz találni. Amúgy meg mindegy, válassz ki egyet. Pl. DTV1800 H, vagy DTV2000 H plus.
chrytusz36:
Azok a felvételek nem valós időben lettek akkora méretűek, hanem egy nagyobb méretű felvétel után utólagosan feldolgozva, újratömörítve.
Valós időben nem lehet normális eredményt produkálni alacsony bitrate mellett. 4-7GB/film ami jellemző. -
Bogyó bá'
nagyúr
Szia bzoley!
Segíts nekem, légy szíves! Már 2 topicban is érdeklődtem digitális tv-tunerkártya ügyében, de még mindig elég tanácstalan vagyok. Véleményed szerint melyik az a (kizárólag) belső tunerkártya, amelyik full HD-ben is képes venni a földi digitális adókat (persze, ha olyan az adás), gond nélkül működik Win7 64 bit oprendszer alatt, és nem is túl drága? Nem kell feltétlenül, hogy analóg adást is tudjon venni (bár a helyi adónk még ilyen). Teljesen járatlan vagyok a témában, ezért nem szeretnék találomra választani, mert nem akarok szívni vele. Sajnos jelenleg max. 10-12 ezer forintot tudnék rá szánni. Jók a PCI csatlakozású modellek is, vagy inkább érdemesebb PCIe-st választani? (Bár ahogyan látom, azért azok drágábbak még....) Érdemesebb lenne esetleg még spórolnom rá, és hardveres dekódolásút választani? Pár napja keresgélek a cikkek/tesztek között, de érdemleges összehasonlítást nemigen találtam az egyes modellek/márkák között (képminőség, gépterhelés, stb.) Felvenni nemigen fogok vele, de a képminőség fontos volna.
Segítségedet előre is köszönöm!
-
bzoley
veterán
válasz
chrytusz36 #7378 üzenetére
Nem igazán lesz jobb a minőség hasonló felépítésű a kettő, és már a DV2000 sem volt rossz. Mindegyik típus tud 768-at. De azt nem ártana eldöntened, hogy kis fájlt, vagy jó minőségű videót akarsz. A kettő üti egymást.
Attici:
Mostanában többen is tapasztaltuk a jelenséget, főleg Win7-en. Vista-n nem emlékszem, mi a helyzet, de régebben ilyen gond nem nagyon volt. -
chrytusz36
csendes tag
Szerintetek van jobb választás 25e körül, mint LEADTEK DVR3200 H?
Esetleg drágább is lehet, ha jó az ár/érték arány.Win7, 5200+2magos proci, hd2600xt vga, PCI-E lap, 2GB memória.
Szeretnék vele jó minőségben, kis fájlméretben rögzíteni, digitális adók műsorait nézni.
Jelenleg egy LEADTEK DV2000-esem van, jobb lesz a kép és felvétel minősége a DVR3200 H-nak?
DV2000-nek 768x576 a legnagyobb felvételi felbontása.
Hol tudnék megnézni egy minta felvételt, ami DVR3200 H-al készült? -
n00n
őstag
Sziasztok!
Szeretnék venni tv tunert de nem igazán értek hozzá. Arra kellene, hogy a család régi vhs-eit bedigizzem (lehetőleg jó minőségben), meg néha néha egy egy filmet felvegyek a tvből. (T-home Sat TV). Javaslatok?
-
Ötletem nnincs, csak 1-2 tapasztalat.
Hibernálást sose használok, mert utálom, de sleep-ből felkelti a gépet és eddig mindig ki is tudta kapcsolni (1 fagyástól eltekintve). Mindig a legfrissebb PVR-t használom, de a programot, amit megadtam neki, még nem írta felül sose.
Milyen oprendszert használsz?
-
Steve-0
őstag
hi, allz!
Erősen gondolkodom, hogy vegyek e egy tunert.
Kábelen jönne a jel.Elvárásaim:
- USB-s (bár rábeszélhető vagyok PCI-osra is ha árban vagy minőségben nagy a különbség)
- távirányítóval
- lehetőleg FM tuner is legyen benne, de nem feltételÉn ezt néztem ki: GIGABYTE GT-U7200
-
Attici
őstag
Sziasztok!
Vettem egy Leadtek PxDVR3200 H tuner kártyát (ez az első tuner kártyám) aminek az időzitett felvétele elég rapszódikus.
Készenlétben , hol elindul, hol nem, felülírja a programozást és hibernálásban egyáltalán nem indítja az időzített felvételt, pedig a távirányitóval hibernálásból is be lehet kapcsolni! A leírása szerint hibernálásból is el kéne indulnia. Vagy mégsem?
Ha valakinek van valamilyen ötlete írjon!-Előre is köszi! -
scream
veterán
sziasztok!
ilyenkor mi van ?
megvettem a javasolt elosztot : [link]
meg a kábelt , aminek a két vége ilyen : [link]
de sajnos mind a két végének olyan telinek kéne lenni, hogy rátudjam rakni tunerra ... : ilyennek kéne lennie
szóval lehet venni olyan átalakítot amelyik erről a nem teli, nanem ilyenről alakítja át teli-re ?
vagy olyan kábelt vegyek amelyiknek mind a két vége teli ?
-
mecha79
csendes tag
Sziasztok!
Lenne néhány kérdésem.
Vásároltam néhány hónapja egy Leadtek TVPro 1920 külső tv tunert, eddig minden ok, de most felmerült egy olyan igény,hogy szeretnék műsort rögzíteni a pc-re, de nem tudom miként lehetne, egyáltalán eme készülék alkalmas-e rá?
Jelenleg monitorra és számítógépre is rá van kötve, de nem találok rá megoldást miként lehetne bizonyos műsorokat rögzíteni.( tv szolgáltatóm a Digi mégpedig kábeltv formájában.)Előre is köszönöm a segítséget.
-
törölt tag
Ezeket a problémákat a korábbi verziókkal soha nem tapasztaltam. A némításos megoldás is csak a 28-ban került elő.
A PVR-500MCE semmivel sem jobb erre a célra, mint a PxDVR3200 H. Még akkor sem ha 1,5-2x annyiba kerül. Ha csak VHS digitalizálás a cél, akkor egy akármilyen analog hw encoderes kártya is jó lehet (Leadtek-nél ezek kapják a (Px)PVR típusjeleket).
-
válasz
#65675776 #7363 üzenetére
Nekem x86 van, de a gép, amibe a digitalizáló kártya kéne, azon már x64 lenne.
Amióta megvan a kártya, 3 egyéb verziójú PVR2 is volt rajta, és mindegyikkel hasonló dolgok történtek. Egyedül a Windows 7 nem változott eddig. Az még ugyan az.Nemsokára újratelepítem a Win7-et, mert veszek egyet, úgyhogy remélem, az majd megoldja a problémákat. De ez most nem is lényeg, barátomnak a digitalizáló kártyája fontosabb lenne. Arra esetleg nincs valami ötleted, tanácsod?
-
-
Van pár gondom a tuneremmel Win7 alatt:
- PVR2 indításakor valamiért a rendszer elnémítja a hangszórókat, mintha a hangerőszabályzóban a némításra klikkelnék. Ha elindítok egy felvételt ugyan ezt történik.
- Miután elindult a PVR2, tök gyorsan vált csatornát a program, majd pár perc használat után ez az idő akár 5-6 másodpercre is nyúlhat, később még többre. PVR2 újraindítása után megint semmi gond.
- Nem csinál Snapshotot. Hiába nyomom le a space-t, a fotózás hangja megvan, de nem ment semmit a megfelelő mappába.Hozzátartozik, hogy Windows 7 x86 RC van a gépemen, a PVR2 pedig 2.0.3.28. A hang a PCI-E-n keresztül jön.
Egyébként megfelelően működik.
-
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni.
Egyik barátom szeretne venni egy digitalizáló kártyát, amivel régi VHS néptánc anyagokat tudna felvinni számítógépre. Semmi extra, sima mpeg2.
A lényeg a hardveres kódolás, megbízhatóság, és stabil működés Win7 x64 alatt is. Ha lenne beépített RCA csatlakozó, és nem vezetékes, az se lenne hátrány.Amit eddig talált: Hauppauge WinTV-PVR-500MCE-Kit 38k-ért.
Nem értek hozzá, nem tudom, kell-e neki egyáltalán ez, illetve, mitől jobb, mint mondjuk egy Leadtek PxDVR3200 H? Mit jelent a duál kódolás, illetve, mennyire lenne előny, vagy hátrány az, hogy ez PCI? Mert pl. Win7 alatt a PxDVR3200 H kártyám elég megbízhatatlan hang szempontjából.Köszönöm.
-
UdVi86
aktív tag
válasz
#65675776 #7355 üzenetére
Köszönöm. Akkor marad a Leadtek. A Goldnál a hivatalos oldalon fő eltérésnek tűnik a H.264 felirat, valamint valamilyen Burn funkció. Nekem amúgy tökéletesen elég lenne a sima Dongle is, de árgépen mindenhol csak Goldot láttam. 5000-6000Ft-ot szeretnék rákölteni.
Amúgy a Goldnak ugyanolyan a távirányítója, mint a sima Donglenek? -
törölt tag
Akkor valamit keverek...
DVB-T esetén a tuner csatolása már nem igazán számít.
Pinnacle a sw oldal miatt még véletlenül se. Compro ugye nem éppen beszerezhető. Sw szinten a Leadtek a nyerő, hogy a kettő közül melyik, az már a Te döntéseden múlik.
Khelben: Az utolsó pont miatt nem igazán lehet mást ajánlani, mint a Leadtek DVR3100 H-t. Ha nem akarsz csíkokat, akkor elfelejthetsz mindent, amin NXP chip van.
-
Khelben
nagyúr
Üdv!
Elkezdek visszaolvasni, de azért felteszem a kérdést: htpc-hez keresek tuner kártyát. Amit akarok:
- tv adások felvétele, lejátszása (analóg és magyar dvbt)
- külső bemenetről érkező adás (pl műholdas set top box) felvétele
- win7 media center kompatibilitás
- fenti funkciók kezelhetősége távirányítóval
- pár évig ne kelljen hozzányúlni...
- nem akarok csíkokat, foltokat és hangyákat se látniKöszi a tippeket.
-
UdVi86
aktív tag
válasz
#65675776 #7352 üzenetére
[link] - eszerint viszont nincs rajta ilyen. Néztem már az oldalt, de akkor rá is kérdezek erre a dologra.
De továbbra is érdekelne, hogy melyiket ajánlanád? Vagy ezek az usb-s digitális tunerek ugyanolyanok képminőséget tekintve? Ha igen, akkor melyik jobb támogatottság, egyéb funkciók tekintetében? -
UdVi86
aktív tag
válasz
#65675776 #7349 üzenetére
Köszi. A külső bemenetek alatt pontosabban mit értesz?
Akkor a Dongle-t tudod ajánlani vagy inkább valamelyik a többi közül?
A Leadtek oldalán nem írja a win7 kompatibilitást, csak a Dongle Mininél. Ettől működik gond nélkül (valami tapasztalat jó lenne)? A Minit meg sajnos nem találtam egyik webáruházban sem.
Valamint Media Center támogatása sincs. Ettől függetlenül lehet esély arra, hogy felismeri és együttműködik vele?
Mi az a ts? -
törölt tag
A tuner mellett van a dobozban egy bemeneti osztókábel. Azon van egy 3,5mm-es jack. Azt kell a hangkártya Line-In bemenetébe dugni, a 9 tűs dugót pedig a tunerbe.
faber24: Ha ennyire mindegy, akkor mondjuk Leadtek TV2100.
UdVi86: A két Leadtek tuner között a különbség, hogy a Gold-on van külső bemenetek csatlakoztatásának lehetősége. A sima csak antennajelet kezel.
1. Nincs.
2. Se encoder se decoder nincs a digitális tunerekben.EPG pedig a ts-ben van, azt mindegyik normális program ki is tudja olvasni. Legfeljebb szarul jeleníti meg.
-
UdVi86
aktív tag
Kimaradt még egy dolog. Legyen elektronikus műsorújság.
-
UdVi86
aktív tag
válasz
#65675776 #7329 üzenetére
Szétnéztem az ajánlott márkák tunerei között. A következőket találtam:
- Leadtek WinFast DTV Dongle
- Leadtek WinFast DTV Dongle Gold
- AverMedia AverTV Volar HD
- Pinnacle PCTV DVB-T Stick Solo 72e
- Compro VideoMate U90 (de úgy látom nálunk nem nagyon beszerezhető)
A kérdésem az lenne, ezek közül melyiket érdemes megvenni? Továbbá érdekelne hogy mi a különbség a Leadtek két tunere között? Az árgépet nézve kicsit kavar van a kettő között.Amire továbbra is kellene:
- a decemberben beinduló MinDigTV adásait fogni (UPC digital van otthon, ez csak arra kell hogy a gépen néha tévézhessek, ha a TV-t más nézi)
- jó kép-és hangminőség
- Win7 64 bites támogatás
- Media Center kompatibilitás (de nem feltétlenül szükséges)Közben a fórumot is olvasgattam, de lenne pár kérdésem.
1. Digitális adás vételénél van minőségi különbség a belső és külső tunerek között?
2. A külső tunerekben milyen encoder és decoder van? Számít ez valamit ebben az esetben? Olvastam hogy a hw mpeg2 az ajánlott. Van ilyen ezekben?Köszönöm a választ előre is.
-
faber24
őstag
Sziasztok!
Nekem olyan kérdésem volna, hogy Win7 64 bit-es oprendszerrel futó gépre milyen tunert ajánlotok.
Sima kábel tv jön be (nem tudom pont milyen szolgáltató, mert koleszba kéne), semmi extra....mindegy, hogy usb-s vagy pci-os, igazából az sem létszükséglet, hogy rögzíteni/digitalizálni tudjak, mert amúgy is nagyon ritkán nézek tv-t...csak legyen hozzá távkapcsoló, és lehetőleg 10k-n alúl legyen, minél inkább, annál jobb...
Előre is hálásan köszönöm a választ!
-
426os
őstag
válasz
#65675776 #7343 üzenetére
Sajnos nekem ez alapján sem akar összejönni, bár lehet, hogy bennem van a hiba. De az bizonyos, hogy a PSA izé az nem hoz létre nekem Cuttermaran által kezelhető fájlt, hiába pipálom be neki. Miért ilyen bonyolult ez? (csak egy elkeseredett sóhaj)
Mindenesetre köszönöm a linket. -
426os
őstag
Sziasztok!
Nagy problémám van nekem: Van egy PxDTV2300h kártyám és PVR2-vel felszeretnék venni műsort a digitális adásból. Ezzel idáig nincs gond, felveszi az adást, le is tudom játszani VLC-vel. Azonban DVD-re íráshoz, vagy egyéb további hasznosításhoz át kellene konvertálni valamilyen emészthető formátumba. De itt a gond. A PVR2-ben próbáltam már Ts-be, Mpeg-be felvenni (ettől függetlenül a kimeneti fájl mindig *.ts, de mindegy), de nem találtam még egyetlen olyan programot sem, ami képes lenne átkonvertálni normálisan. Az egyik ki fagy a fájltól, a másik átkonvertálja, de nincs hang, vagy torz a kép, vagy mind kettő. Teljesen tanácstalan vagyok, ráadásul rajtam kívűl vagy senki nem akar ilyet csinálni, vagy mindenkinek elsőre sikerült, mert nem találtam sehol konkrét megoldást. Tehát aki tud az kérem segítsen megtalálni a helyes utat
üdv,
batonyo -
törölt tag
válasz
chrytusz36 #7339 üzenetére
Léteznek dual(hibrid) tunerek, gyakorlatilag mindnek van valamilyen kisebb-nagyobb problémája. És mind NXP chipre épül (SAA7160 vagy SAA7164), szóval szép ferde csíkozódás van mindegyik képén.
mephi666: Nincs semmi baj a Vista/W7 hangrendszerével. A felületét szokni kell, minőségben viszont messze jobb, mint az XP-jé.
-
mephi666
nagyúr
válasz
#65675776 #7338 üzenetére
win7-nél még annyit lehet tenni, hogy a "figyelést" be kell kapcsolni a line-in bemenetre... nálam ez volt a probléma... a win95óta megszokott hangvezérlőt szétrobbantották és abban totál jól kiigazodtam... itt meg keresgélhettem, mint a hülye...
megnéztem: jól kötöttem össze mindent... aztán nézem a vezérlőpultban, hogy van jel a line-in-en... szépen villogott... aztán kezdtem gondolkozni, mi a rákos fene lehet... nincs letiltva/némítva... keresgéltem és találtam egy "figyelés" opciót... azt benyomtam és azonnal megszólalt
kicsit értelmetlen megoldásnak találtam ezt... miért kellett az egyszerű/jól kezelhető hangvezérlőt így megpiszkálni? ez az első kisebb negatív élményem win7-tel...
-
chrytusz36
csendes tag
Sziasztok!
Milyen dvb-t, vagy hybrid, esetleg két tuneres kártyát javasolnátok egy w7-es gépre, amin PVR2-vel már megy szépen egy DV2000-es régi analog tunerkártya?
Ár limit kb.: 25e , alaplap PCIe, proci 5200+,
Elképzelésem szerint a régi dv2000-el nézhetném a kábeltévés analóg műsort, miközben az új kártyával, JÓ MINŐSÉGBEN rögzíthetnék valamit, egy másik csatornán a kábeles analógról, vagy nézhetném a földi digi valamelyik bámulatosan érdekes műsorát
Minőség fontos lenne, dv2000 felvétele sem volt élvezhetetlen, de olyan minőség kellene, mint egy jó avi, divix, vagy dvd.
Működne egyáltalán a két tunerkártyás ötletem, vagy egy kártyával kell megoldani? -
scream
veterán
esetleg nem tudja valaki h miért nincs se TVnek se FMnek hangja Global FM progiját probáltam, de se felvétel nem tartalmaz hangot FMről , se nem hallani semmit sem
-
mephi666
nagyúr
válasz
#65675776 #7332 üzenetére
wmasf.dll és wmvcore.dll...
tv-nézésre vettem főleg, mert asszony itt hagyott és vitte a tv-jét is... a szerződés meg március közepéig szól és kellett valami, hogy ne feleslegesen fizessem... így jöttem ki szerintem legjobban, mert ennyiért csak valami nagyon lehasznált tv-t kaptam volna, az meg totál pénzkidobás lett volna...
mondjuk videóról való digitalizáláshoz jóval komolyabb kellene, de nekem a célnak megfelel... a szoftver is szerintem nagyon jó hozzá... -
mephi666
nagyúr
válasz
#65675776 #7329 üzenetére
én épp tegnap vettem egy 6000huf-os leadtek tv2100-at... egyedül fm-rádió hiányzik belőle, de ez nem is volt lényeg... van hozzá távirányító, 32bites win7-re azonnal felugrott a drivere, a szoftver is felment csont nélkül, csak 2db dll fájlt hiányolt, amit netről leszedtem és utána már a szoftver is frankón ment... csatornákat pár perc alatt belőtte... tökéletesen elégedett vagyok vele... csomó extra funkció is van a szoftverrel: programozott felvétel, txt, time-shift, stb... (nem tudom ezek mennyire alap dolgok, ez az első tunerem) a leadtek-ben, mint gyártóban, maximálisan megbízok és ennyiért szerintem nagyon jó vétel volt a kártya... egyedül elemet nem adtak a távirányítóhoz, de volt otthon 2db AAA elem... nem lehet minden tökéletes...
-
törölt tag
A Digi hálózatán egymás mellett van a digitális és analog jel is. A Global-lal az analog jelet minden további nélkül tudod fogni.
UdVi86: Leadtek, Hauppauge, Avermedia, Pinnacle (mondjuk mos tmár a tuneres vonaluk a Hauppauge tulajdona), Compro. Szóval azok a cégek, akik vették a fáradtságot és írtak egy sw-t a tunereikhez. Nem pedig valami 3rd party akármit adnak mellé, pláne nem frontend-et.
-
koxes
tag
hali
van itthon egy tv-tunerem soha nem használtam, hogy mukogyon kell venni hozzá egy parabolát és egy beltérit? -
scream
veterán
válasz
cowboy_bebop #7300 üzenetére
dupla hsz.
törölhető
-
scream
veterán
válasz
"... Ha csak analógra kell (a UPC miatt a digitális jel kábelen (DVB-C) csak a saját box-ukkal megy), akkor 10 ezer alatt: ..."
ez akkor azt jelenti ,hogy ha rákötöm a TV tunerre a kábelt akkor nem fog működni ?
-
scream
veterán
válasz
#65675776 #7321 üzenetére
és ebben az árkategóriában ez a Global FM a legjobb választás ?
ha kitolnám az árlimitet 10ezerre akkor lenne jobb ?
nem kell sima antenna, csak az a lényeg,hogy a kábeles TV-t rá tudjam kötni
FM sem feltétlen kell ,inkább a jó(jobb) képminőség és a hangminőség és a felvétel minősége a lényeg
-
gmagnus
csendes tag
Hello!
Segítséget szeretnék kérni. Van nekem egy Gigabyte GT-P8000 tv tuner kártyám a számítógépemben, amivel a hozzá kapott Presto PVR eddig hiba nélkül működött Win XP alatt. A hétvégén feltettem a Windows 7-et, és nem tudom sehogy normális működésre bírni. Már a telepítésnél is vannak gondok (pl. olyan hibaüzenet, hogy Win2000 vagy későbbi op.rendszerre van szükségem (wtf?)), de ha hagyom, hogy ő adja meg a telepítés beállításait, akkor felmegy ugyan, még a csatornákat is megtalálja, de képet nem ad, csak hangot. Próbálkoztam egy frissebb verzióval is a netről (ami a hirdetés szerint Win7 Certified), de azzal is ez volt az eredmény. Tudja esetleg valaki, hogy mi a gikszer? Esetleg másik szoftver? Köszi előre is. -
törölt tag
A HVR-2250-nel nem sokra mennél, lévén az ATSC tuner, amerikai használatra. Európai verziója a HVR-2200. Egyébként nem tudom miért nem képesek normális sw-t írni hozzá, hogy csak WMC (ami szerintem egy hulladék, ahogy lényegében minden frontend, de ez már az én dolgom) alatt megy teljes értékűen.
UdVi86: Sima DVB-T tuner esetén már tulajdonképpen mindegy. De az MSI tunerben noname.
babicsbalu: Amelyik olcsóbb. Ráadásul jelenleg ez pont az a verzió, ami némileg többet tud.
-
UdVi86
aktív tag
Sziasztok!
Úgy olvastam decembertől kis keleti régiónkba is lesz lehetőség fogni a földfelszíni adást. Ezért megfordult a fejemben, hogy beszerzek egy digitális tunert a számítógépbe.
Mit ajánlanátok? Lehet pci-os vagy usb-s is. Az ára pedig emberi, mondjuk 10k alatt.
Egyet néztem eddig, az MSI Digivox Micro HD. Erről mi a véleményetek? De mint mondtam, valami jóféle kellene a fent vázolt dologra. Ja és működjön win7 alatt!
Köszönöm.Üdv
-
X@b3e
addikt
válasz
#65675776 #7311 üzenetére
Az még nem lenne gond, hogy csak WMC alatt megy, mert ott használom, viszont ahogy nézem, szoftveres mindkettő, és nem tudom win7 x64-el hogy boldogulnak.
Ami jó lenne az a Hauppauge WinTV-HVR-2250, de nem nagyon lehet beszerezni itthon, és gondolom nem is túl olcsó. -
törölt tag
Pluszba hozzá kell tenni, hogy pl az Aver esetén a két tuner csak WMC alatt működik, egyébként sima egytuneres eszközként funkcionál. engusz használt egyet korábban, meglehetősen lesújtó a véleménye róla. A Hauppauge dual hibridjei esetén ugyan ez a korlátozás létezik.
Egyéb dualhibrid pl a Compro E900F, az viszont árban húzósabb, és vannak problémai annak is. Talán ha végre méltóztatna a Leadtek forgalomba bocsátani a PxDVR4300 DH-t, akkor lenne ilyen tuner normális támogatással.
KisCobiii: Pinnacle tunert és semmi alá sem ajánlanék...
Jó ez a kiszemelt tuner: dual DVB-T egy antennabemenettel. Gratulálok... (Mondjuk DVB-T esetén annyira nem probléma) Ráadásul ennyiért... Erősen felejthető kategória. Olcsóbban vannak dual hibridek. Ráadásul az MSI ebben a témakörben noname.
Mikee868: Leadtek TV2000XP Expert vagy Global (de nem RM, FM, Deluxe vagy sima). Persze a kép két szélén lesz egy-egy fekete oszlopod, vagy torzított lesz a kép.
-
Mikee868
tag
Üdv!
Segítségeteket szeretném kérni tv-tuner választásban.
Főleg simán tv nézésre használnám(SAMSUNG 22"-os monitoron) magenta kábel tv szolgáltató van ehhez kellene valami analóg tuner. Nem érdekel a digitális nem látok benne sok változást az elkövetkező időkben, nem hiszem hogy hamar lesz ezen sok adó...
Win7 kompatibilitás ami szempont még és lehetőleg belső PCI vagy PCI-e 1x-es csatolójú legyen.
Milyen márkákat tudnátok ajánlani? Elsődlegesen valami használtat szeretnék venni 3-4 ezerért. Távirányítók terén mi a helyzet? Mik a buktatók, mennyire használhatóak?
Segítségeteket előre is köszönöm. -
KisCobiii
aktív tag
Üdv. Mindenkinek!
Látom van faca kis tv-tuneres topik, akkor már feldobom a kérdést, hogy egy vista-s gépbe milyen tv-tuner lenne most jó választás? Mivel azt mondta egy nem túl buta barátom, hogy ezek a Pinnacle karik vista alá nem a legjobb választás. Nézelődésem során én is találtam egy kiszemeltet, csak kicsit húzos az ára... Valami kicsivel olcsóbbat és márkásat tud valaki ajánlani? vagy maradjak ennél? THX előre is..
Üdv.
-
X@b3e
addikt
Egy Club3D Zap 1001-et nyűttem eddig a HTPC-ben, de már rég foglalkoztat a dolog, hogy egy hybrid kellene, amin esetleg 2 tuner is van, hogy felvételkor más csatornát is lehessen nézni. Most, hogy újra kellene rakni a wint, win7 x64-et raktam volna, de nincs drivere hozzá. Igy most fontolóra veszem az új tuner beszerzését. HW-s kellene persze, nem kell távirányító hozzá. Létezik ilyesmi megfizethető árkategóriában?
-
Tbor
tag
Sziasztok,
PCI foglalatba milyen analóg, illetve hibrid tunert tudtok ajánlani, ami működik Mediaportal alatt (harveres tömörítést kell tudjon) ?
Előre is köszönöm:
Tbor -
scream
veterán
válasz
cowboy_bebop #7303 üzenetére
köszi mindenkinek
akkor a napokban meg is rendelem
-
törölt tag
válasz
cowboy_bebop #7303 üzenetére
Engem is meglepett a dolog.
-
törölt tag
-
scream
veterán
válasz
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo Thunderbolt 3 kábel (4X90U90617)
- Dell Latitude 7420 / 4K UHD / i7-1185G7 / 16GB RAM / 512GB SSD Prémium ultrabook Újszerű állapotban
- Double-shot és dye-sub PBT ISO kupak készletek és Accent készletek
- Philips 345B1C Ívelt Ultrawide Monitor!34"/3440x1440 /VA/100hz/AdaptiveSync/
- Új Acer NITRO V 15 Gamer Tervező Laptop -30% 15,6" RYZEN 5 7535HS 16/512 NVIDIA 2050 4GB FHD 144Hz
- BESZÁMÍTÁS! MSI PRO Z690 i7 14700K 64GB DDR4 2TB SSD RTX 3070Ti 8GB Fractal Design Meshify C CM 750W
- LG 55B4 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 7900 XT 20GB GAMER PC termékbeszámítással
- Realme 7i 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest