- Apple notebookok
- OLED TV topic
- NVMe/SATA tárolóbővítés az Orico dokkolójával
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Androidos tablet topic
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Hobby elektronika
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
-
PROHARDVER!
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kowi84
aktív tag
Sziasztok,
Szüleimnek keresnék egy Tv-t. A keret kb 100e. Nem kell hogy "okos" legyen, tv adásokat fognak nézni rajta szinte kizárólag. A lényeg, hogy szép képe legyen és ebben az árkategóriában (az ajánlhatók közül) a legnagyobb képátlóval rendelkezzen.
Köszi a segítséget előre is.
-
Kowi84
aktív tag
Sziasztok,
Milyen tv-t ajánlanátok 60-65" méretben? Nem kell, hogy szuper "okos" legyen, nem kell 4k, 8k, akárhány k. Nem lesz rajta játék se.
Ami legyen: szép színek, jó képfissítés és minnél nagyobb méret. Igazából mindennapi tvzgetésre kell leginkább, néha egy egy film de az is max "sima" hd-ben.
2-300k a keret. Nyilván minnél olcsóbban szeretnék elfogadhatót.
-
Kowi84
aktív tag
Sziasztok,
65"-os kategóriában keresgélek a legelfogadhatóbb áron, minél jobb (a lehetőségekhez mérten!) készüléket. 200e Ft környékéről nem nagyon szeretnék (és nem is tudok) elmozdulni.
Így hirtelen ezt néztem ki, ami talán vállalható. LG 65UM7450PLAEsetleg tudtok ajánlani jobb vételt ebben a méretben és ebben az árkategóriában? Ha van olyan modell ami mondjuk 10-15el többe kerülne, de nagyságrendekkel jobb, attól azért nem zárkóznék el...
-
Kowi84
aktív tag
Erre valaki?
Muszáj rendelnem egy TV-t a napokban, mert jövő héten költözünk és az asszonynak mindenképp kell egy masina. Megöl ha nem lesz záros határidőn belül valami... -
Kowi84
aktív tag
válasz JohnYBoVs #41280 üzenetére
Ez a sony nekem is szimpatikus (csak én a 65-ös mérettel szemezek). Tetszik még az LG65UM7450 is, de elbizonytalanított vele kapcsolatban amit írtál. Valóban ekkora lenne a különbség a két márka között kép minőségben (és akár hogy is nézzük egy TV-nél az a legfontosabb)? Vagy egy újabb LG és e között a Sony között már nincs akkora diffi?
-
Kowi84
aktív tag
Ez a típus üzemel otthon valakinél? PHILIPS 65PUS7304
Már azt hittem, hogy sikerült megállapodnunk az LG65UM7450PLA mellett, erre az asszony meglátta az Ambilight-ot, és jött a kérdés: "Miért nem lesz inkább ilyen???"
Vannak jó, vagy épp rossz tapasztalatok a fenti Philipssel kapcsolatban? Mennyire kell félni az android rendszertől? Azt olvasom, hogy mindenki említi, hogy nem jó egy TV ha androidos, de ez pontosan miben jelentkezik, miért "nem jó"?
-
Kowi84
aktív tag
válasz kmisi99 #41493 üzenetére
Ez csak az én véleményem:
Az egy 2016-os modell. Szerintem fejlődött 3-4 év alatt annyit a technológia, hogy a mai alsóbb kategóriájú TV-k is tudnak már ennyit (vagy közel ennyit). Szerintem itt nem feltétlenül azt kell nézni, hogy a régi TV valamikor csúcs volt-e vagy sem.
Nekem sokkal fontosabb lenne, hogy a "régi" TV-nek már biztos lejárt a garanciája, így minden nap egy ajándék. Lehet 2 nap, vagy 2 hét, vagy 2 hónap és beszarik. Az is lehet, hogy simán elkaristol még 2 évig, de sajnos nem ez a tendencia, és inkább az előbbi kimenetel a valószínűbb. Az új TV meg 2 év nyugalommal jár (vagy akár többel).
A mostani termékek időtállóságát nézve, amikor mindent úgy terveznek, hogy a garnacia idő +1hét legyen az élettartama, akkor én biztos nem vennék ennyi pénzért használtat, még ha az valamikor csúcsmodell is volt... -
Kowi84
aktív tag
Sziasztok!
Nyugdíjas szüleimnek keresnék TV-t.
A támasztott elvárások:
- Nem kell, hogy okos legyen! Számukra teljesen felesleges ez a funkció. Nyilván ha elkerülhettlen, akkor legyen...
- TV nézésre lenne hasznalva, kábel szolgáltató maximum HD minőségű tartalmai. Semmi 4K film, csúcsminőségű streaming, konzolon játszogatás vagy hasonlók...
- 55"-os méret. (már fel van rajzolva a falra! )
- Ami talán a legfonotsabb, hogy legyen szép a képe, minnél szebb. Ha pedig ehhez társulhat valami normális képfrissítés az csak hab a tortán.
- A keret maximum 200e. Természetesen nem kell kimaxolni, ha kevesebből is kijön a fentieknek megfelelő eszköz az csak jó.Előre is köszönöm a segítségeteket!
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest