- OLED TV topic
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- Androidos tablet topic
- Felmerült az Intel és az AMD egyesülése
- Milyen TV-t vegyek?
- Megérkezett a Snapdragon X-hez tervezett Windows 11 lemezkép
- Projektor topic
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Melyik tápegységet vegyem?
-
PROHARDVER!
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)
Új hozzászólás Aktív témák
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
Sziasztok,
hetek óta dilemmázok tévé-ügyben, egy kis segítséget szeretnék kérni.Van egy Samsung UE43JU6000 tévém már vagy 4-5 éve.
Ez annyit tud, hogy 4K és ennyi. Se HDR, se Dolby, se semmi.
Egyébként szerintem nem csúnya a képe.Most gondolkodom a váltáson, max. 55-ös (illetve 58-as, de abból sajnos nagyon kevés van) lenne jó, és nem lenne baj, ha az új konzolok képességeit is ki tudná majd használni (pl. 120 Hz, HDMI 2.1.), de ez sem feltétel.
Viszont az oprendszer annyira nem érdekel (Apple TV-m van), a beépített hangzás sem (akkor úgyis kell hangprojektor, ha az a fontos).
Szóval a max., amit néztem a Samsung Q80, de nekem jó lenne egy Hisense vagy TCL tévé is, nem baj, ha lassú az oprendszer, vagy nem olyan erős a hangzás, de cserébe olcsóbb. Úgysem értek annyira hozzá. Nézegettem boltban is, de tényleg sokszor nem látok nagy különbséget.
Pl. a Hisense A7100F teljesen gagyi? Ebből van 58-as is.
Kategóriában szerintem nem rosszabb annál, mint ami Samsungom most van. Ezt is leírták anno, hogy milyen gány a panel, biztosan így van, de annyira nem érint rosszul.Szerk.: TCL is szóbajöhet.
Köszi, ha adtok bármilyen inputot!
[ Szerkesztve ]
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz panav3 #46886 üzenetére
Wow köszi szépen a beszámolót, nagyon korrekt!
(#46888) KD6-3.7 neked is a feedbacket.Ahogy írtam is, az oprendszer engem nem izgat, mert úgyis külső eszközt használok, filmeket se néznék, max. YT, Netflix, leginkább játékra használnám.
(#46892) Piftuka
Köszi szépen! A második link valamiért nem megy.Még annyi húzott a 7100-as Hisense fele, hogy az 58-as, míg a legtöbb 55-ös, de akkor ezt a méretkülönbséget megpróbálom elengedni. 65-ös sajnos már nem férne be.
[ Szerkesztve ]
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
Létezik amúgy olyan (jó) tévé, amelyik tud 120 Hz-et FHD-ban, de nem is 4K-s, vagy 4K-ban csak 60 Hz-et tud?
Igazából engem a képfrissítés jobban izgat jelenleg, mint a felbontás, akkora különbséget most sem látok feltétlenül (tudom, hogy van, nem ez a lényeg. )
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz nightshadow #48591 üzenetére
Ööö... mert itt azt olvastam:
One of these is an HDMI 2.1 port, too, although it’s not overly useful in this specific set. -
BomiBoogie
MODERÁTOR
Na jól van, addig agyaltam rajta, hogy szerintem marad most egy ideig a az 5 éves sima 4K-s Samu, nem olyan rossz a képe.
HDMI 2.1. meg HDR miatt váltanék (új Xbox miatt), de márka nem is számít éppen ezért, a TCL-nek is lesznek majd jó modelljei (pl. R635), csak nálunk még sehol semmi, de gondolom, máshol is elkapkodják az elején.A Samu Q-széria nem rossz, de ilyen felhasználásra meg amúgy relatíve drágák, és ezek az idei T-k sem annyira meggyőzőek.
Az OLED meg egyre jobban tetszik, ahhoz viszont az asszonyt nem lenne szabad odaengedni, mert beégeti.Úgyhogy marad a kivárás.
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz balazs1022 #48698 üzenetére
Wow, ez a TU8000, és ilyen jókat írsz róla?
Nem semmi!Tudom, nyilván nem olyan a fényereje és a brightness, meg a HDR, de azért én sem olvastam róla rosszakat.
Egyébként érdekes, hogy az én régi 43JU6000-esmről is (pedig már akkor is írta mindenki, hogy gagyi és belépőmodell, ami igaz is persze) a legrosszabb, amit el tudok mondani, hogy kicsit kicsi, és, hogy a fekete tényleg inkább szürkés (meg persze HDR-t és semmi mást nem is ismer). De amúgy casual haszálatra nem rossz, szóval ki nem dobnám.
[ Szerkesztve ]
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz balazs1022 #48713 üzenetére
Hát hallod, a 2. kép elég meggyőző.
De mondom, laikus vagyok, nyilván nem tiszta fekete, meg ilyesmi, de azért rossznak sem rossz.
Az én régi tévémen a fekete tényleg szürke, és az sem zavar kifejezetten, csak most, hogy nézegetem a tévéket, meg olvasgatok, már jobban látom, hogy ez "mekkora" probléma.[ Szerkesztve ]
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz B.Marko #48723 üzenetére
150-ért?
Milyen méret?Az elég jó árnak tűnik.
Ja igen, ez a 43-as. Szerintem ennyiért megéri.Szerintem alapszinten nincs baj velük, és azért annyira sok baja nem lehet. Ha dead on arrival, akkor nyilván cserélik, ha meg a neten rendeled, akkor a 14 napos elállás is él.
[ Szerkesztve ]
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest