Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Házimozi belépő szinten
- Milyen videókártyát?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Milyen SSD-t vegyek?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Milyen monitort vegyek?
-
PROHARDVER!
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Quadgame94
őstag
válasz CharlieDrop #91411 üzenetére
Vegyél egy VESA talpat vagy egy 120 centis bútorlapot.
-
So5ika
tag
válasz CharlieDrop #91352 üzenetére
Milyen méretben gondolkozol?
-
Quadgame94
őstag
válasz CharlieDrop #91347 üzenetére
Igen kb. 550 nit fényerővel. HDR lényege, hogy a LED-ek csak egy bizonyos ponton képesek legyenek megvilágítani a tévét. FALD nélkül erre képtelen a tévé LCD esetében. Egy korrekt LCD tévé, de azt a tudást ma egy TCL C655 is tudja. C645 sem marad el sokkal.
-
Quadgame94
őstag
válasz CharlieDrop #91344 üzenetére
Nem tudom milyen Sony-d van, de ezek a HDR feltételei. Ha nem tudja őket a tévéd akkor kamu HDR-t kapsz. Attól az még neked tetszet, de ne hívjuk HDR-nek.
-
Quadgame94
őstag
válasz CharlieDrop #91341 üzenetére
[Itt] összeszedtem még régebben.
-
So5ika
tag
válasz CharlieDrop #91329 üzenetére
Szia!
Esetleg még a Samsung Q60D jöhet szóba. Nézd meg az összehasonlítást.
https://www.kitele.com/en/compare/samsung-qe43q60d,tcl-43c655Fényerő elvileg azonos, kontraszt picit jobb a TCL-nél, illetve ami még a TCL mellett szól specifikáció alapján, az Dolby Vision HDR szabvány, 120 Hz és a nagyobb pixelsűrűség. A Samsung viszont keskenyebb és tudja az Airplay-t, TCL-nél ez kérdéses. Rtings teszten nem végzett olyan rosszul a Samsung. https://www.rtings.com/tv/reviews/samsung/q60d-q60-q60dd-qled
A tükröződés elleni bevonatra direkt nem tértem ki, mert a kitele oldalán a Samsunghoz írja, hogy van, viszont a displayspecification adatbázisa pedig a TCL-nél tünteti fel
[ Szerkesztve ]
-
Quadgame94
őstag
válasz CharlieDrop #91323 üzenetére
Igazából egy szűk szobában kellene, az esetek 90%-ban este néznék, egy 2006-os Samsung le32a551p2r-t váltana, szóval...
Csak középről nézzük, 0 oldalszög...Ez semmin sem változtat. C645 akkor is jobb marad.
-
Quadgame94
őstag
válasz CharlieDrop #91321 üzenetére
Mert egy Edge LED tévé kb 300 nit fényerővel. A TCL pedig 450 nit-es és Direct-LED. Az sem hú de jó, de jobb mint a másik. Ilyen árban ezeket lehet kapni. Videókról egész jó Ezen jót nevettem most.
-
Quadgame94
őstag
válasz CharlieDrop #91317 üzenetére
Jobb. Pana egy vicc.
-
TechN7ne
nagyúr
válasz CharlieDrop #88184 üzenetére
Rendszerével semmi gond nincs ,jobban pörög mint egy régebbi LG készülék frissítve ,
Kép minőségét tekintve vlmi ilyesmire kell számítani ,aztán ha szerencse van pozitív csalódás. -
rainman72
Topikgazda
-
Vhiktor
veterán
válasz CharlieDrop #88181 üzenetére
Tizen oprendszerrel semmi gond nincs szerintem.
Ha teljesen nyitottat szeretnél akkor Android alapút vegyél.ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
rainman72
Topikgazda
válasz CharlieDrop #88184 üzenetére
Vannak emberek akiknek erre van keret azért raktam ki.
Képről nem tudok nyilatkozni,a Tizen ről írtam amit írtam.Philips 65Oled718 Samsung 85CU8002
-
TechN7ne
nagyúr
Hulladék…
Max. egy bolti kirakatba a leértékelt akciókészlet százalékértéket mutatni.
Az ilyeneket hazaviszed és fényes nappal sem látod a felhősödéstől a tartalmat ,este meg lefejelnéd a falat mint ,hogy ezt nézed. -
rainman72
Topikgazda
Eddig az androidtól kaptak hidegrázást az emberek,most már a Tizen is ilyen?
Nekem van/volt több Samu semmi problema vele alap felhasználási szinten.[ Szerkesztve ]
Philips 65Oled718 Samsung 85CU8002
-
Gömbike
senior tag
válasz CharlieDrop #79036 üzenetére
Dehogynem. Aki ismeri a fizikai alapokat, az nagy valószínűséggel nem tévedhet. Aki meg nem ismeri, az esetleg utána olvas, vagy kérdez.
De ezek általános iskolai dolgok. Ha valaki nem biztos benne, jól teszi, ha megkérdezi, mert így elkerüli a kárt.
Te tudtad, hogy így nagyon kicsi a sérülés lehetősége.
[ Szerkesztve ]
Akinek két bekezdésnél több van a memóriában, az látja a szomorú jelent.
-
00alex00
csendes tag
válasz CharlieDrop #76456 üzenetére
Nem, a NANO évben a szögben nálam elhasalt.
-
00alex00
csendes tag
válasz CharlieDrop #76437 üzenetére
Arra gondoltam, h nem szemből nézve, -pár lépéssel oldalról -már erősen fakó volt a kép.
-
00alex00
csendes tag
válasz CharlieDrop #76432 üzenetére
Egy 43nano betekintési szöge, nekem kevés. Ha van esély rá, hogy ilyen téren jobbat tud egy másik VA akkor inkább azt választanám 48-50 méret ami fix.
-
Gardaai
senior tag
válasz CharlieDrop #75930 üzenetére
Javítsatok ki, ha tévedek, de azonos modellszámú TV-t nem szerelnek külön panellel. Viszont vannak olyan esetek mint amibe én is belefutottam, hogy annyi volt kiírva, hogy QE65Q95T. Na már most ez egy 2020 csúcs TV VA panellel, mindenféle jósággal papíron. De ezt a modellt 2021-ben újra elővették és a maradék IPS paneleket vagy nem tudom milyen okból belepakolták. Ezáltal látszólag ugyan azt a TV-t két külön panellal szerelték és hívhatjuk panel lottónak, de itt nem ez a helyzet. QE65Q95 van TA és TD végződéssel. TA = VA panel, TD = IPS panel. Így ez nem nevezhető lottónak, mert azt kapod amilyen végződésű modellt veszel.
Inkább az összeszerelés minősége vagy éppen az adott IPS panel hogy gurul le a szalagról-tól fog függni, hogy IPS panel esetén mondjuk milyen a bevilágítás mértéke stb. Nyilván ennél sokkal több mindentől függ, de leegyszerűsítve a panel lottót, szerintem így kell érteni.
Ahogy CPU, GPU de még rengeteg minden attól függ, hogy az adott chip mennyire a silicon wafer közepéről jön le. GPU-nál pl. a közepéről kikerült darabok voltak a quadro kártyákban. Jobban bírják a strapát stb. stb. de ez már nem ide tartozik.
↪ PlayStation játékok / PS Plus előfizetés - olcsóbban - akár több ezer forint kedvezménnyel!! https://bit.ly/hardverapro-psn-gift-cards-by-gardaai
-
rainman72
Topikgazda
válasz CharlieDrop #75928 üzenetére
Panel lottery szó külföldi forumokról jött be ide is.Annyir kiszámíthatatlan lett a panelek illetve az össze szerelés minősége,hogy elnevezték így
-
fecke78
senior tag
válasz CharlieDrop #75916 üzenetére
Panel lotto
-
rainman72
Topikgazda
válasz CharlieDrop #75893 üzenetére
150-ért nem igazán van 50" de kisebb se.
Alap Lg,Samu TCL.Philips 65Oled718 Samsung 85CU8002
-
rainman72
Topikgazda
-
badrian250
tag
válasz CharlieDrop #72908 üzenetére
Azt olvastam még több tesztben, hogy a gyors mozgások nem annyira a barátai az x85nek, illetve néha lassabb jeleneteknél, közelítéseknél is van kis szaggatás. Nem tudom eldönteni, hogy ezek a tesztek csak szőrszálat hasogatnak és ezek amúgy nem is zavaró dolgok, vagy tényleg észrevehetőek.
Mi a tapasztalatod? -
Kaba
veterán
válasz CharlieDrop #71854 üzenetére
Lesz leárazás a BF környékén is, de elsősorban az olcsóbb szegmentből illetve a kevésbé keresett készülékekből.
-
Vhiktor
veterán
válasz CharlieDrop #71590 üzenetére
Filmeknél állandó. Játékoknál vrr esetén mozog 48-120 Hz között.
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
rainman72
Topikgazda
válasz CharlieDrop #71557 üzenetére
Inkább a 85seria nem a felsőház az 95s lenne az a Sonynál.
A J meg K csak model év.
Elnézve a tesztek vmit javultak erre az évre.
Hogy ez szemmel mennyire látható az kérdéses.Philips 65Oled718 Samsung 85CU8002
-
mohitook
tag
válasz CharlieDrop #71544 üzenetére
Még egy gyors - ha már Sony és ez a kategória akkor miért nem a X90J ?
Elég jókat olvasók róla / bár nekem elég az 55 bőven (ez is picit nagy lesz)Másokhoz is megy a kérdés mivel látom az X85J elég népszerű... Ahogy nézem 55-ben csak a MM árulja most, van valami amire nem figyeltem fel? (Mostmár tényleg az utolsó köröket futom a TV valasztassal )
-
mohitook
tag
válasz CharlieDrop #71544 üzenetére
Köszönöm ránézek erre is. Van benne minden ami kellhet? Minden streaming, ilyesmi?
Ultra vicc amikor beleirtam ezt a típust is a kérdésembe és a náci Reddit bot ezt is leszarozta instant...Reddit link
-
Gabor970
addikt
válasz CharlieDrop #71527 üzenetére
sosem jutna eszembe rákeresni, kb hányásom van a retekklubtól, de félreértések elkerülése végett, a telaviv kettőt sem tartom többre. Legalja :(
[ Szerkesztve ]
Tanulj meg alkalmazkodni a körülötted levő világhoz, mert a világ nem fog tehozzád! /boda
-
Gabor970
addikt
válasz CharlieDrop #71523 üzenetére
philipsen is megy. Android tv, van app.
Tanulj meg alkalmazkodni a körülötted levő világhoz, mert a világ nem fog tehozzád! /boda
-
rainman72
Topikgazda
válasz CharlieDrop #71523 üzenetére
Samu+Lg+android.
Téged nem érint
"Majdnem" mert vannak kivételek pl az eddigi összes Hisense model,idén talán lesz változás[ Szerkesztve ]
-
rainman72
Topikgazda
válasz CharlieDrop #71491 üzenetére
Sztem lesz azon is,van app.az android tv-n.
-
rainman72
Topikgazda
válasz CharlieDrop #71465 üzenetére
Melyik méret 65"?
Dönthető vagy kihuzható?
Ár?
Van bőven[link]
Nekem ez van most[link]
Meg egy ilyen is van 65"-hoz jó[link][ Szerkesztve ]
-
rainman72
Topikgazda
-
rainman72
Topikgazda
válasz CharlieDrop #71456 üzenetére
Tudtommal a Q80A itthon VA
Nehéz ezt így össze hasonlítani.
Főleg így hogy nem egyforma panel.
Plus a Samu FALD a Sony meg csak normál direct led.
A Q80A párja a Sonynál az X90J.
Ha itt kellenne választani és a Samu még IPS is akkor biztos hogy a Sonyra voksolnék.[ Szerkesztve ]
-
HF77
őstag
válasz CharlieDrop #71458 üzenetére
na ugye...a rést meg kitöltöd valami frankó hangtechnikával
[ Szerkesztve ]
xiaomi, tcl...csakis eredeti kínait
-
HF77
őstag
válasz CharlieDrop #71451 üzenetére