Hirdetés
- Riasztó topik
- Az Intel szerint a régebbi processzoraikat keresik az ügyfeleik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen videókártyát?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
-
PROHARDVER!
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)
Új hozzászólás Aktív témák
-
eastern
csendes tag
válasz
Quadgame94 #85595 üzenetére
Ezek férnek bele az anyagi keretébe.Ezeket nézte ki.
-
rainman72
Topikgazda
válasz
whitezo88 #85592 üzenetére
A másik oldala meg az hogy én saját költségen hobbiból szinte havonta cserélgetem a tv-ket,hogy minél jobb rálátásom legyen a dolgokra szinte minden kategóriában.
Erre le zsömléznek,mondjuk nem tudom mit jelent,de ez van
A Sony eddig csak az ára miatt maradt ki,de mivel a TCL tudja jóval olcsóbban ugyanazt,illetve többet is így már nem is érdekel,bárki ajánlja is. -
geri1111
tag
Aki ssd-t szeretne tv-re kötni külső házzal, és nem ismeri fel a tv-je, az iktasson be egy usb y kábelt a tv és a ssd közé, mert így megkapja azt az ampert a két usb portról amivel már működni fog. Cikrak 2 hét próbálkozás után kiderült, hogy ez volta a baja.
-
eastern
csendes tag
Sziasztok.Kellene egy kis segitség.Ismerösöm ebböl a 3 tv böl nem tud választani
1:LG50UR91003LA
2:TCL 58P635
3:LG 50NANO763
Köszönöm.előre is ha tud vki tanácsot adni. -
whitezo88
nagyúr
válasz
Quadgame94 #85583 üzenetére
az itteni ajánlások alapján néztem jobban körbe és fogadtam meg a tanácsokat a TCLel kapcsolatban. Ezek után, és a számokat látva én sem értem hogy lehet 300K az a Sony mikor annyival kevesebbet tud, rossz kontrasztarány és nit, és max 60as. 275ért a 65"ös 745 nagyon megérte, imádjuk. Valóban el kell engedni a régi berögződéseket a márka alapján, mert ezt ők is kihasználják.
-
rainman72
Topikgazda
válasz
-
_seth_
veterán
Ez a teljes 65" kínálat.
-
_seth_
veterán
válasz
Jelen esetben Digi lista, ez a választék mindössze 65"-ban, így a TLC és hasonlók kiesnek, kisebb méretben Sencor van de abba az irányba már tényleg nem indulnék el
Tehát a kérdés így is adott, hogy a konrét darabok közül melyiket érdemesebb megvenni. Anno egyébként amikor a Sonyt vettem pont LG és Sony volt a két esélyes, képre a sony volt jobb, rendszerre az LG, ennek megfelelően lett sony és a rajta lévő OS nem is vált be.
-
-
Quadgame94
őstag
válasz
TechN7ne #85582 üzenetére
Elnézést, hogy nem mindenki sony fanboy és ajánl 300 ezerért egy mezei IPS Direct LED TV-t, ha van annyiért és olcsóbban miniLED. Fejezd már be ezt a fanboykodást. Még OLED fronton elmegy, mert OLED az OLED. Az a Sony egy gyenge kontrasztos IPS Direct LED TV. Miről beszélsz ember? Egy C745 is agyonveri, nem hogy egy C805. Vagy te nem látsz 1000:1 kontraszt és 50,000:1 vagy 150,000:1-hez képest differenciát? Illetve 500 nit v 1500 nit között? lol
Elnézést továbbá, hogy objektíven és tesztek alapján ajánlunk nem csak márka alapján. Te nem való vagy ide, mert elfogult vagy. Képminőség alapján sem a Sony sem az LG nem ajánlott ebben a kategóriában, csak azok veszik ezeket akik elfogultak és nincs semmilyen hozzáértésük. Esetleg akik Telekom vagy más limitált listából kényszerülnek venni.
Nem fog hiányozni a hozzánemértésed és az elfogultságod.
Bárki aki idetéved nagyon nagy bajban van ,törlöm is a topik listát mert csak idegesít a sok badarság és én kerülök bajba mert nem bírom elviselni ezeket az akciós konzerves ár érték vadászos felhasználókat.
Aha, tehát nem te mész szembe az autópályán hanem mindenki más. Aki szerint egy X75L jobb mint egy C805 az jobb is ha nem ír ide többet.
-
TechN7ne
nagyúr
válasz
_seth_ #85574 üzenetére
Simán sokkal szebb képe lesz annak a Sony nak mint a régi példányodnak.
Nagyon gyors rendszer/menu van alatta és sokat fejlődtek led terén is ,gyönyörű képük van ,megkapod azt amit vársz egy Sony tol (még többet is).
Jobban jársz ha nem hallgatod az akciós zsemlék társaságát ,és ne vegyél semmi kínai neve nincs akciózott “le se írom a nevét”.Rendeld meg a Sony t ők tisztességes TV t árulnak ,ha nagyon elégedett akarsz lenni.
nokia123
Te sem vegyél semmi kínai fantázia nevet ,te meg maradj az LG nél.Más,
Bárki aki idetéved nagyon nagy bajban van ,törlöm is a topik listát mert csak idegesít a sok badarság és én kerülök bajba mert nem bírom elviselni ezeket az akciós konzerves ár érték vadászos felhasználókat. -
_seth_
veterán
válasz
Quadgame94 #85575 üzenetére
Csak ez a három választható sajnos. Az első LG és a Sony között árban van egy közel 1,5-es szorzó, ez csak a márnaévben merül ki?
Illetve elvileg ezek is bekerülnek a listába hamarosan:
LG 65NANO763QA UHD 4K SMART HDR NANOCELL TV 165CM
SAMSUNG QE65Q60CAUXXH 65" 4K UHD SMART TV
Ezek esetleg jobbak? -
nokia123
aktív tag
válasz
Quadgame94 #85577 üzenetére
Akkor ez jóbb választás lenne [link] csak azért kérdezem mert ez is Mini LED.
-
nokia123
aktív tag
-
_seth_
veterán
Sziasztok!
Az alábbi TV-k közül melyik a legjobb vétel?
LG 65UR73003LA UHD 4K SMART HDR LED TV 165CM
LG 65UR91003LA UHD 4K SMART HDR LED TV 165CM
SONY KD-65X75WL UHD 4K GOOGLE TV SMART LED 164 CM
Jelenleg Sony van, egy jópár éves (sony kd49xf8505), ennek a rendszere anno egész gyors volt, mára már inkább idegesítően lassú, így szempont lenne a stabil, gyors működésű OS a tv-n, képminőségben úgy gondolom egyik sem jobb mint a régi sony, de sebaj. -
Imi1981
veterán
válasz
Quadgame94 #85572 üzenetére
Ez nem igaz! Nekünk 2016-ban egy grundig 72 cm képátlójú 4:3-as képarányú crt tévénk volt és iszonyat jó képe volt! Felbontás kivételével mindenben verte az ugyan abban az évben vásárolt samsung 48 h6400 tévém! Jobb színek, tökéletes fekete és kontraszt, meg a fények / árnyék hatások egyszerűen nem olyan jó LCD tévén. Szóval le lehet nézni a crt tévét de egy jó crt tévén nagyon jó volt a kép! Persze amikor valaki már egy 20 éves crt tévére emlékszik aminek fakult fáradt a képe az más de nem olyanok voltak azok új korukban.
Ettől függetlenül már nem kéne mert kicsik, csúnyák és bazi nehezek 😄. -
Joe123
senior tag
Sziasztok,
Felmerült szüleim régi 32" CRT TV-jének cseréje. Csak TV nézésre lenne (esetleg később rá lesz kötve egy mini PC), okos funkciókra, streamingre semmi szükség. Nagyobbra nincs sem hely, sem igény, viszont ahogy olvasom a 32" méret eléggé kifutott, ahogy látom nagyjából egy LG és egy Samu alapmodell ami értelmesen szóba jöhetne. Gondolom ezek is PWM-esek mint mostanában kb. minden az OLED-eken és néhány nagyobb Sonyn kívül. Emiatt merült fel, hogy TV helyett 32" VA monitorral lenne megoldva a mutatvány. DVB-C box úgyis van a mostani CRT miatt, csak egy aktív hangfalpár kellene mellé.
A kérdés az lenne, hogy jár-e ez valamilyen hátránnyal? Arra gondolok, hogy mondjuk a TV-k jobban oldják meg a 1080i TV műsor konverzióját 1080p-re mint egy alap DVB-C box. Apám elég sokat néz focit, úgyhogy az nem ártana, ha az nem nézne ki ramatyul a box + monitor kombón. Előre is köszi! -
Nadec76
csendes tag
válasz
Quadgame94 #85555 üzenetére
Köszönöm!
-
pdave
aktív tag
200, max 250e ft
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)TV, külső diszkről filmek kb 40/60 arányban
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?Max 50 colos fér el, kb 3,5-4 m
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?Világos szoba, napközben és este is.
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?főleg szemből, többen is, de néha oldalról is (illetve földről is néha, szóval alulról is
)
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)lehetőleg minél több file formátumot játsszon le a gyári lejátszó, appokat nem használunk, max Youtube hébe-hóba
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)jack nem lenne rossz, mert azzal rá tudnám dugni az erősítőre, de ha válaszatnom kell két tv között, akkor a jobb képminőség fog dönteni
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?közép jobban tetszik, de ahogy nézem nem sok ilyen van
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)nincs
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)LG légegere tetszik, de nem szempont
új jöhet szóbaTaláltam a GRX oldalán egy ilyen tv-t, ami már 3 éves modell, de jó áron van, nem tudom, érdemes-e ilyet még megvenni (sajnos az aktuális széria nem fér bele a keretbe):
https://www.grx.hu/shop/televizio/lcd-tv/lg-oled48cx6lb-48-122-cm-4k-ultra-hd-smart-oled-tv
Illetve nem tudom, hogy ez hivatalos LG gari, vagy a bolt adja?
Néztem a TCL 50C805-öt is, sokan dicsérik, de nem ismerem őket.
Köszönöm!
-
nokia123
aktív tag
válasz
Quadgame94 #85559 üzenetére
Néztem ezt is [link]
-
Quadgame94
őstag
válasz
nokia123 #85557 üzenetére
Azt bizos ne. TCL 65C805 MiniLED ha már nem OLED, de visszalépés lesz némely szempontból. Mondjuk az is igaz, hogy az OLED sem való mindenkinek a használat miatt. A miniLED legalább jó világos lesz a kontrasztja is okés lesz, főleg ahhoz az LG-hez képest.
Vagy a Samsung 65QN85C. Az is miniLED.
-
nokia123
aktív tag
Sziasztok! Lecserélném a 2016/11/18 vásárolt LG 55 OLED55B6J tévét. 2018 volt már egy panel csere beégés miatt pont mielőtt lejárt volna a gari, de megint beéget a logoknál igaz sok ilyem műsort néz a párom igy ezáltal én is. Akkor zavaró nagyon ha piros háttér van a tv. Páromat nem zavarja engem annál jobban. Ezért gondoltam hogy oledet nem vennék oda hanem [link] ezt. Szerintetek jó választás vagy van jóbb alternatíva?
-
szenka
csendes tag
Sziasztok! Karácsony előtt vettem egy LG 65UR76003LL media marktban. A mobilról kivetés/képernyőmegosztással meggyűlt a bajom. Ugyanazon wifin van a mobil és a tévé is. Nekem Xiaomi 11lite 5G telefonom van, férjemnek Moto G31 telefonja van. Xiaomi megtalálja a tévét de ahogy rácsatlakozik le is dob. A férjem telója meg se találja. Csak mi ketten lakunk ebben a lakásban. egyszer jöttek több vendég: samsung telefonnal rögtön rá tudott csatlakozni, meg egy másik a Redmi telefonjával. Utána én is beprobálkoztam 1-2 szer sikerült is. Ahogy elmentek azóta sikertelen.....
Mi lehet a baj?
Ugyanugy ugyanabban a lépésben csináltam amikor a vendégek itt voltak.... sokszor próbálkoztam napok óta.... eredménytelenül....
Nekem ez nagyon fontos lenne hogy rá tudjuk csatlakozni, netán rossz tévé tipust sikerült választani?
Kérlek segítsetek. -
Nadec76
csendes tag
Sziasztok,
én is segítséget szeretnék kérni.
200-250e
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
Kábel tv és stream (Disney, Netflix)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
3 m, max 55" nagyobb nem fér el.
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
Általában világos
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
szemből
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
Disney+, Netflix), kábel tv
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
Bluetooth, HDMI.
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
középen
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
-
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
-
Új.Előre is köszönöm a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- World of Tanks - MMO
- Riasztó topik
- Milyen NAS-t vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Nintendo Switch 2
- Az Intel szerint a régebbi processzoraikat keresik az ügyfeleik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen videókártyát?
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- További aktív témák...
- 3db Dell PowerEdge R730XD és 3db Netapp RS-1401 NAS
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Álomsebesség elérhető áron - Fedezd fel a jövőt!
- Telefon Felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest