-
PROHARDVER!
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Saccco
nagyúr
válasz
Hajas Mao #65549 üzenetére
Én ezek közül választanék:
Samsung UE43AU9082
TCL 43C725 - Az Auchan-ban pont akciós. -
Hajas Mao
tag
Sziasztok!
Keresek 4k felbontású 43" mértetű tévét. Szemből fogom nézni. Főként xbox játékok és netflix menne a tv-n. Összegben 100-150k között költenék.
Előre is köszönöm!
-
-
Miszter83
csendes tag
válasz
magellaner #65544 üzenetére
Volt egy ilyen megérzésem. Köszi
-
Miszter83
csendes tag
Üdv!
Minden este okosdugaljjal áramtalanítom az eszközeim. Az lenne a kérdésem, hogy ez okozhat-e problémát LG oled tvmnek. Köszi -
Kolnok
csendes újonc
Sziasztok!
Tv vásárlás előtt állok így kérném a segítségeteket, és megkérnélek titeket hogy ajánljatok/javasoljatok tv készüléket nekem.
250k körül (egy picit tudok feljebb menni, max vajas kenyeret eszek egy ideig)
Filmnézés, tv, illetve majd xbox
Legalább 43 colos
Többnyire este, inkább sötét szobában, de nyáron meló után világosban is (18-óra után)
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
Enyhén oldalról, de ha szükséges kisebb átrendezéssel lehet szemben is
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
HBO GO, youtube, Twitch (az utóbbi nagy előny lenne de nem muszáj)
Annyira nem értek hozzá, igazából szükség esetén a HDMI kábellel a laptopot hozzá tudjam kötni, pendrive-ot is be tudjam dugni, valamint xbox-ot csatlakoztatni.
Mind a kettő megfelel nekem.
Samsung, LG (Utóbbi van nekem 10 éve, és hibátlanul működött eddig. Most már a kép fényereje gyengébb ezért szeretnék váltani)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
Mind1, de ha standard távirányító lenne az lenne a legjobb, szülőknek, nagyszülőknek egyszerűbb lenne használni ha jönnek vendégségbe.
Csak új érdekelne garanciával (sajnos a modern technikával sokszor van probléma)
Nagyon köszönöm előre is! -
ribizly
veterán
válasz
pecccccccca #65533 üzenetére
Már igazából eldőlt, hogy ez lesz. Csak a honnan a kérdés. -
TechN7ne
nagyúr
-
rainman72
Topikgazda
válasz
fulton #65530 üzenetére
Idézek tőled
Még majdnem lecsesztél.
. "Volt akinek mindkettőből volt. Ips es va panel is
Abban a tévében állitólag teljesen mind1 mert jó."
Samu mini led ugye.
Ilyen árfekvésű tv-ket nem tudok fixre ajànlani,mert én is max bolti körülmények között látom őket olyan drágák.
Ajánlás szinten tudok/tudunk itt legtöbben segiteni.
Köztudott hogy az egyik legjobb oled jelenleg a G1 illetve a Sony A80J vagy A90J sztem.
Amugy [itt] a 8K-s tvd sokkal olcsobban
De sztem a délután ajánlott 4K Lg mini led,65QNED914 ips panellel és durva magas kontraszttal,6000:1-hez!! még mindig jobb választás,de ez az én privát véleményem -
fulton
addikt
válasz
rainman72 #65513 üzenetére
Na voltam a MM ben. Megnéztem a tv-ket, sok időt eltöltöttem, állítgattam szépen mindent és úgy teszteltem vitt anyaggal.
LG 65'G1, 75'A1,
Samsung 65QN90
LG 65 Nano963PAHát úgy mentem be hogy de jó esz a samsung képe, tesztek stb olvasása után.
Hát nem tetszett. Nagyon nem. Hiába állítgattam, nem volt szép képe. 720p 1080 és 2160 néztem. Na meg Avi filmel.Az Lg G1 - teljes szerelem. Annak apám olyan képe volt, pff. Mostmár értem miért mondjátok '"filmnézésre". De sajnos 75" kéne venni, és az kivül esik a kereten nagyon
1.5millát...ejjj így is kuszik fel a büdzse...sajna.
Ami legjobban hasonlított számomra rá, és kellemes tiszta élénk képe volt, az a Nano963. Érdekes hogy jobb volt rajta a felskálázott tartalom mint a QN90 en. Sokkal finomabb volt, jobban tetszett. A képi világa legjobban hasonlított az LG oledekre számomra. Pedig csak véletlen botlottam bele és ó mondom meglesem. De ez is húzós...basszus - 900e.
Nem tudom lehet azért volt ilyen szép képe, mert 8K -s? (mármint jobban mutat rajta a felskálázott 720 is?Mi lenne ami hasonlóan jó, de picit olcsóbb, mit tudom én...nem tudja pl a gamer dolgokat (az am sem kell nekem) de cserébe ugyan olyan jó és olcsóbb. Szívem szerint oled-et vennék de ..mégsem, leginkább az ára miatt nem megy.
-
bodo753
tag
válasz
ribizly #65520 üzenetére
Szia!
Nekem ez a sony 43" x85J-m van.
Tudja már a vrr-t,csak frissíteni kell hozzá.A hátulütője hogy nem tudja a 4k-t 120hz-en
Csak 60 hz-ig és csak Graphics módban tudja a 4k-t tökéletesen megjeleníteni.
120hz-en vrr nélkül egy homályossabb képet ad még szintén Graphics módban,a többiben pedig kikapcsol minden második pixelt,szóval full hd-ra vált.
Ennek szemléltetésére lefényképeztem egy fehér képet közelről.Viszont kb 1-1.5 méterről nem tűnik fel annyira.
Graphics módban [kép] ,Minden más [kép]
Még nekem negatív hogy ritkán újraindul ha átváltok 60hz-ről 120hz-re,ez 1 perc kb.
Amiért ezeket elnézem neki hogy:
-Gyárilag már majdnem teljesen kalibrált képe van,kicsit kellett csak állítani és JÓ!
-VA panel,Rtings mérése alapján több mint 6000-es kontraszt és 528 nites fényerő.
-Nem villog a háttérvilágítása semmilyen fényerőn.Sötét szobában ez is egy szempont.
-Valamint tudja (valahogy) a 120 hz-et,amin sokkal simábbak és reszponzívabbak a játékok. -
Kobe
veterán
LG C1 oledek amugy a gsync tamogatast hivatalosan HDMIn keresztul adjak?
Mert eddig ugy tudtam z display porton mukodik, legalabbis LG monitoromnal csak azon tudja -
Kapanyél
őstag
Bitang akció az Euronics-nál!
Samsung QE85QN95 most 350e-rel olcsóbb. -
juarez21
csendes tag
Üdv, segítsetek légy szíves!
Igazából már kutakodtam tv-k után, ezeket néztem ki, örülnék ha írnátok hogy érdemes e ezek közül valamelyiket, de lentebb kitöltöttem a listát is.
QE43Q60AAUXXH
UE43AU9002KXXH
UE43AU8002KXXH
UE43TU7022KXXH
200k körül de ha érdemes, akkor azért még dobok rá.
Filmnézés, tv, playstation4 , későbbiekben talán ps5 vagy xbox series x
Csak a 43' -as jöhet szóba, mert az fér el maximum és 4k
Többnyire este, inkább sötét szobában, de fényes nappal is van hogy nézem.
szemből és egyedül
smart legyen rajta, youtube stb, lejátszon
CI, HDMI legalább 3, hddusb, lan, optika, Kompatibilitás videokodekek terén, mkv, avi, stb anynet+
mindegy csak jól nézzen ki.
Samsung, LG, Sony de igazából meghallgatok bármit
Standard távirányítója legyen
csak új, garival
-
ribizly
veterán
-
ribizly
veterán
-
rainman72
Topikgazda
válasz
ribizly #65514 üzenetére
43"-os tv nem igazán van 2.1 hdmi-vel,
VRR-al
50" se sok,55"-tól lesznek inkább,de ott se nagy a választék.
[Lg 50Nano863PA]
Egy 43s-t találtam de az is brutál drága [Samsung mini led]
A 4 hdmi se lesz minden tvn,az alap Lg-k például csak 2-vel jönnek -
ribizly
veterán
Sziasztok!
250k alatt jó volna megúszni.
Filmezés és PS5.
43", ami még elfér és olyan 2.5m.
Mindenféle napszakban és ablak van mellette, ami nem teljesen besötétíthető.
Szemből, többen.
Igazából jelenleg is meg van oldva minden igény Chromecast és WD TV Live által.
Persze, ha van benne eleve HBOGO/Netflix, esetleg Chromecast funkció, akkor az még jobb.
4 HDMI és optikai kimenet.
Lényegtelen, mert falra kerül.
Nincs kitétel, de a menü ne legyen lassú.
120Hz és alacsony késleltetés jó volna.
Használt is szóba jöhet, ha van rá még garancia.Egy LG 37LH5000-et váltana.
-
fulton
addikt
válasz
DanielLong #64056 üzenetére
A 75 colos QN90 ben nem VA panel van? vagy rosszul értesült vagyok
-
fulton
addikt
Srácok mi van akkor ha én hitelre veszek egy tv-t de 14 napon belül visszaküldeném MM ből.
Hogy zajlik ilyenkor a visszaküldés visszatérítés, netán másikra cserélés? lehetséges ez hitel megléte esetén? -
fulton
addikt
Sziasztok
Nincs egy olyan oldal ahol össze van szedve hogy 75 colos tv-ben pl LG samsung... mi lenne ami VA panelel van szerelve? A betekintési szög nem játszik, mert csak szemből van nézve a tv. Ezért nézelődnék ilyen vonalon mint alternativa, mivel 75 colban az Oled húzós- -
csucsotke
aktív tag
válasz
TechN7ne #65495 üzenetére
Te se aggódsz a lábnyomod miatt, nálam 2,5 év csak mire eldöntöm hogy veszek tévét, most is itt morfondírozok hogy a 15 éves philips képcsöves tévémet lecseréljem-e, mivelhogy még szépen működik, csak már egy szatyornyi kütyü kell hogy használni tudjam. Egyrészt a bolygót szennyezem vele, másrészt szopatok vele valakit shegzenben, mert miattam kell a gyárban rohadnia, hogy már megint meggondolatlanul tévét vásárolok.
-
Héliosz
tag
Szerintem teljesen felesleges a "beégős, fakulós" oledezés, 2017 óta használok/használtam különböző OLED tv-ket, és nincs beégés, ellenben volt jópár csúnya felhős LCD tv-m
Nem véletlenül nyernek meg kb minden független tesztet évek óta. És nem véletlenül pártolok vissza én sem folyton. (igen néha rámjön egy kattanás és beszerzek valami LCD-t
) De persze akinek nem kell az OLED képminősége, az vegyen nyugodtan LCD-t, viszont valszeg okkal tarol a prémium szegmensben az OLED, ezt érdemes figyelembe venni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PlayStation 5
- alza vélemények - tapasztalatok
- Elder Scrolls IV - Oblivion - Olvasd el az összefoglalót, mielőtt írsz!
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Autós topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Google Pixel topik
- Nintendo Switch 2
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Eredeti játékok OFF topik
- További aktív témák...
- Xiaomi 10W töltő nem használt
- BESZÁMÍTÁS! 380GB Intel Optane 905P NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BANKMENTES , KAMATMENTES részletfizetés Laptopok
- Samsung Galaxy A33 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 10400F 32GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest