- Azonnali VGA-s kérdések órája
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Bluetooth hangszórók
- Melyik tápegységet vegyem?
- Házimozi haladó szinten
- Pokoli lövölde pörgetné meg a GeForce-ok eladását
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen billentyűzetet vegyek?
-
PROHARDVER!
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Neo*
csendes tag
Sziasztok, tv vásárlás előtt állok, a 32"-os méret jöhet szóba. Eredetileg a Samsung ue32h6200 volt a kiszemelt, de ez az 50-100 hz mizéria elbizonytalanított. Méret ill. ár alapján még a Sony kdl32w705/6-ot találtam, ami hasonló specifikációkkal bír, mint a Samsung. Ti melyiket ajánlanátok 1-2 érvvel alátámasztva. Előre is köszi a válaszokat.
-
leroyclub
senior tag
ÜDv!
TV vásárlás előtt állok. Eddig csak plazmám volt, először egy panasonic most pedig egy 50"-es samsung amivel annyira nem voltam megelégedve. Néha piros pöttyök jelentek meg a képen. Valószínűleg újat vennék. A keret 200 ezer. A rosz tapasztalat miatt elkezdtem inkább megint Pana felé kacsingatni. Plazmát már nem is találok nagyon, de lehet hogy nem is baj.
A lényeg hogy 50-nél ne legyen kissebb és ha már lehet akkor legyen benne WLAN (lehet hogy soha nem fogom hasznáni, de nem baj
Ezeket néztem ki: TX-50AS520E illetve TX-50AS600E
Mi a véleményetek, vagy esetleg más márka? LG amin még agyaltam, de azt nem ismerem. -
net91
senior tag
Hagyományos tv-ről szeretnék váltani korszerűbbre.
Először alapfogalmak tisztázásában kérek segítséget.
3D
A 3D-s tv-t kizárólag szemüveggel lehet nézni, vagy csak azon adásokat és filmeket, melyek 3D technológia felhasználásával készültek?
Aki diopriás szemüveget használ az két szemüveget tesz fel? -
törölt tag
Én is néztem teszteket, és olvastam elég felhasználói véleményt is. Ismerem a két tévét. Nekem mindegy, hogy melyiket veszed. Válassz egyet, ha nem tetszik, akkor online rendelésnél 14 napig elállhatsz, és kéred a másikat. Eleve nem egy kategória, a 650V-nek a H6200 felel meg kb., a H6500-nak pedig a 730V.
-
törölt tag
válasz
#01349376 #542 üzenetére
CRT-ről váltanál? A plazma ma már kifutott dolog, ha látsz még üzletben, az a kevésbé jó minőségű, nehezebben eladható darabok közül van, inkább kerüld el azokat. Full HD-t érdemes venni, smartot pedig szükség szerint, ártól és igénytől függően, de sokan megvannak nélküle. Az is igaz, hogy a jobb minőségű tévéknek mindegyike okos tv.
Azért vannak a fórumok, hogy tájékozódjunk. Ezt így nem lehet kijelenteni, hogy mit éri megvenni most az MM-ből, mert lehet éppen egy akciós darabjuk drágább, mint bárhol máshol. Több szempont alapján kell mérlegelni, hogy melyiket vesszük. -
mobilizmo
addikt
válasz
#01349376 #542 üzenetére
Plazma az a technológia. Nem kell túlságosan foglalkozni vele. Régebben a plazmák sokkal többet fogyasztottak illetve hajlamosak voltak a beégésre, mostanában nincsenek ezek a problémák, de azt látni kell, hogy egy kifelé menő technológiáról van szó. Full HD a panel felbontására utal, konkrétan 1920x1080 sor (illetve a szorzatnak megfelelő pixel) megjelenítésére képes. Manapság nagyon nyomatják az UHD vagy 4K kijelzősöket, de szerény véleményem szerint nem érdemes ezekkel a trendekkel foglalkozni. Házimozira teljesen elegendő ez a felbontás, még a 720P (az nagyjából a fele) is, tévézésre meg végképp. Azok a filmek meg amelyeknél nagyon fontos a szép minél nagyobb kép, azt meg úgyis moziban kell megnézni (pl. Hobbit), a tévé már csak korlátozott méretei miatt sem fogja tudni soha ugyanazt az élményt nyújtani. SMART-nak nevezik az internet-képes készülékeket, de ez sajnos nagyon széles skálát jelent. Az újabbakkal valóban szabadon lehet szörfölni a weben, korlátozottan alkalmazásokat is lehet telepíteni (pl. skype és társai), de persze egy gyengébb számítógépéhez hasonló gyorsaságot, teljesítményt, funkcionalitást sem szabad ezektől sem elvárni. A régebbi típusoknál még ez sem jellemző, csak egy-két dedikált alkalmazás telepíthető, de pl. szabadon szörfölni sem lehet a weben.
Nem egyszerű manapság választani. -
Gaben92
őstag
válasz
#94529552 #538 üzenetére
Mindenképp Extreme Digitalból venném meg, szóval a 730V nem játszik, mert kívül esik a költségvetési kereten.
Az LG 42LB650V és a Samsung UE40H6500 közül melyiket ajánlanátok jobban?
Az eladónő nagyon ajánlgatta, de nekem valahogy túl élénknek tűnt a Samsung. Viszont ahhoz adnak Magic Remote-ot, az LG-hez pedig nem. -
törölt tag
Jó a H6500-as és az LG 730V is, utóbbihoz is van egy második, un Magic Remote távirányító. [link] A H6500-ashoz 3 év gyári garanciát kapsz, ha hivatalos kereskedésből veszed, és beregisztrálod a gyártó honlapján. Mondjuk innen is. [link]
Freezee Most itt van jó áron amit CrticalError ajánlott: W8 Hogy meddig, lesz akciós, azt nem tudom. Talán hétfőig. -
CrticalError
újonc
Nem rossz választás, de én a Sony 50W8-at venném (vettem). 50W805, 50W815 ha Media Markt, 50W828, 50W829, ha Center. Képélességben és SD/HD felkonvertálásban nincs párja, a mozgás is kiváló egy LCD-től. Harmadik tévém két és fél év alatt, de ezt jó sokáig megtartom.
Oled csak 55"-os és 800.000 Ft-tól van.
-
Gaben92
őstag
Sziasztok,
Kérdeztem régebben, de most lett aktuális a TV vásárlás. LG LB650V-t néztem ki/ajánlottátok. 671V nem játszik, mert középső talpas kell. Voltam ma MM-ben, és az eladó minden áron egy Samsung H6500-ast ajánlott helyette. Van ennek valami oka? (Leszámítva azt, hogy adnak hozzá mutogatós távirányítót)
-
Freezee
senior tag
Sziasztok.
Remélem tudtok segíteni
Gondolkozom új tv vásárlásán mert a jelenlegi kicsi lett (Lg 42" cinema 3d ).
Nem szánnék rá ha lehet 250.000 nél többet bár függ attól mennyiért lehetne eladni a jelenlegi LG-t.
ami elvárás lenne az hogy
- 47" Esetleg 50" méret márka nem számít, de magyaro. szervize legyen azért
- nagyon jó képminőség ( sok sportműsor NHL, és film gyors mozogások)
- min 2 hdmi,optikai hang kimenet ( hangrendszer van ),
- 3D is jól jönne. Aktiv vagy passzív mind1.
- usb minimum 1Ami nem számít nem kellene:
Smart funkciók. Mivel pc vel hdmi-n kötöm össze
kinézet /design (azért valami formája legyen)
hajlitott kijelző
kamera, mikrofon
StbKöszönöm előre is.
-
Emilchen
tag
Segítséget kérnék, melyik LG 32-es TV-t érdemes most venni, 3D nem kell, Led-Lcd jó lenne, Full hd Smart tv-k közül? Előre is köszönöm.
-
törölt tag
Ok, amit találtál a Philips, azt semmiképp nem venném meg. Minőség, funkcionalitás, szoftver, és a gyenge szervizháttér miatt, többek közt. A tapasztalatok sajnos nem jók a márkával.
Kerestem 42"-nél nagyobb, és vállalható minőségű tévéket. 47" LG 47LB5610 48" Samsung: UE48H5000 , 50" Pana: [link], ezek mind alap tévék. És a legjobbnak ezt tartom, 48"-os Toshiba, [link] , ez egy smart 3D-s tévé, ha ezek a funkciók nem is érdekelnek, de képminőség, színek, mozgásmegjelenítés, felszereltség stb., megérné azt a minimális felárat. -
mqm
senior tag
válasz
#94529552 #530 üzenetére
Hát annyira nem lényeges a hang, úgyis hangfalak lesznek rá kötve.
Viszont találtam még 1-et.. erről légyszíves mondj még véleményt!
PHILIPS 50 PFH 4309/88 LED -
mqm
senior tag
válasz
#94529552 #528 üzenetére
És ez a TV? LG 42LB5500
Közel nem az ár sáv amit leírtam, de már estére változott a helyzet! -
mqm
senior tag
Sziasztok!
150-170k lenne a keret, FHD ,minnél nagyobb képernyő, szép kép (elsősorban film nézésre lenne ,pc-vel összekötve). Ezek a jellemzők amire szükségem lenne. Smart funkció nem érdekes.
Köszönöm előre is a segítséget.U.i.: Egy házimozi rendszert is tervezünk mellé.
Üdv,
P. -
törölt tag
válasz
Csabesz06 #525 üzenetére
Igen: LG 47LB671V, vagy a kicsit dizájnosabb LG 47LB731V
-
törölt tag
válasz
Csabesz06 #523 üzenetére
Kis fogyasztás, alacsony input lag, szép kép: LG 50LB671V , de egy kicsit drágább.
-
Csabesz06
csendes tag
Sziasztok!
Új tv vásárlásában gondolkodok. Nézegettem már több félét, de talán ha az itteni hozzáértők tanácsára hallgatok, jobban járok.
Ami fontos lenne: 50",smart, fullhd, konzolhoz lenne + filmezéshez,~200Hz, 3d nem szükséges, wifi, a fogyasztása ne legyen az egekben, 200k a plafon
Előre is köszönöm a segítséget!
Üdv
-
törölt tag
válasz
Mulderpapa #518 üzenetére
155-ből egy jobb minőségű 47-est is lehet v enni. [link]
-
Mulderpapa
aktív tag
Sziasztok!
TV vásárlás előtt állok, a maximális keret ~150e Ft.
Mit érdemes venni ilyen árban?Kritériumok:
- FullHD
- minimum 42" de inkább nagyobb
- 3D nem kell
- Smart TV sem létfontosságú, bár ahogy nézem ebben az árkategóriában már alapT-Homenál ezzel szemezgetek, főleg a 24 havi kamatmentes miatt.
http://www.t-home.hu/lakossagi/keszulekek/tv-keszulekek/lg/lg_42lb5700 -
törölt tag
Ezt a nevet még soha nem hallottam. Az ismertebb noname kategória is kerülendő szerintem, és persze azt mondják rájuk legtöbbször, hogy LG panellel van, vagy Samsung belsővel van, mert így könnyebb eladni.
2 évnél kevesebb garanciával, és jó szervizháttér nélkül semmit nem mernék venni. Ha ez kisebb mint 32", akkor pedig a HD-Ready Monitor-TV-kre meg 3 év garit is adnak. De ez csak vélemény, te tudod mit vállalsz be. -
Bnorbu
tag
Sziasztok!
Egy Grandin TV-hez tudnék jutányos áron hozzájutni, lenne rá garancia, minden.
Tudomásom szerint Samsung "belsővel" rendelkeznek.
Tudnátok mondani véleményeket tapasztalatokat?Előre is köszi
-
törölt tag
válasz
mrbodriakos #507 üzenetére
Igen, HDMI-vel rendben lesz a filmezés, videózás.
-
mrbodriakos
csendes tag
válasz
#94529552 #505 üzenetére
Köszönöm csak most nézem, hogy írtál már előtte is!
Szimpatikus a tv, mindennel együtt, szép a képe, bőven úgy tűnik többet tud, mint amit én használni fogok. Még egy olyan kérdésem van, hogy a laptopot miként tudom rákötni? Egy sima HDMI kábellel ha összekötöm, akkor monitorként funkcionál? Mert akkor nem okozna gondot a netes közvetítés se, mert elindítom laptopon, és rádugom a tv-re!
Más mindent tud, ami nekem kellhet..Köszi előre is!
-
törölt tag
válasz
mrbodriakos #503 üzenetére
Jó minőségű tv az LB671V. Online videókat nem lehet nézni a böngészőben. Nincs benne Flash player. Sokan használják youtube-ra és filmezésre is, ismeri a szükséges formátumokat, és a feliratokat is kezeli, de vannak korlátai ... fentebb már leírtam a többit.
mobilizmo Érdekes üzlet, mert máskor még a távirányítót se adták oda.
Van a 3D nélküli Smart tv az LG 42LB630V, de ajánlottabb az LG 42LB671V [link]. Ehhez már egy Magic Remote nevű második távirányítót is adnak. Ez megkönnyíti a smart funkciók használatát is. De mindkettőhöz lehet használni usb-s bill+egeret is. Igen, Smart tv, lehet rajta netezni, elolvasni egy-két email-t, de nem helyettesít egy PC-t. -
mobilizmo
addikt
Sziasztok
Nem tudom most mi a helyzet, régebben a SMART TV nem jelentette azt hogy egy BT bill. és egérrel leülök elé és úgy használom, mint egy számítógépet internetezésre. Gondolkodom egy új TV beszerzésén és ha van már ilyen SMART TV akkor képben lenne esetleg. Egyéb paraméterekben nem vagyok túl követelőző, FHD 40" környékén, 3D nem érdekel, márka majdnem mindegy.
Előre is köszi.
ui.: aranyos kis intermezzo a magyar valóságról, múltkor várakozásképpen betértem a MM-ba gondoltam megnézem a választékot. rögtön az elején hirdettek egy szép, nagy, drága LG SMART-ot. Ott a távirányító, rögtön elkezdem kapcsolgatni, browser, de semmi. Épp jön arra egy MM-os eladó kérdezem, hogy lehetne internet elérést varázsolni a gépbe, hogy a SMART funkciókat kipróbáljam? Válasz: sehogy. Így akarják eladni.
-
mrbodriakos
csendes tag
válasz
mrbodriakos #502 üzenetére
Ezt néztem ki egyébként: LG 42LB671V
Szerintetek ez milyen?
Megfelel mindenre, lejátszik ez sok formátumot pl:avi, mkv, ilyesmi? -
jézusom
addikt
válasz
mrbodriakos #499 üzenetére
3D benne lesz. Nem fog jó pár évet bírni, viszont amikor még néztem panasonicra volt 5 év gari.
Nem tudom, hogy akarsz böngészőből videózni, de pl youtubhoz egész jó az alkalmazás (LG), nem kell böngésző.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- BestBuy topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Yettel topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Mobil flották
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Bluetooth hangszórók
- Titan Quest II - Később indul a korai hozzáférés
- További aktív témák...
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- MacBook, Apple M1 / M2 kompatibilis dokkolók, DisplayLink 4K, USB-C, Type-C
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest