-
PROHARDVER!
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)
Új hozzászólás Aktív témák
-
mák
tag
Nos, a mai napon bementem a médiába és megnéztem a tévéket, amiket kinéztem, vagy alternatíva ként ajánlottál. Próbáltam megnézni a betekintési szögből adódó eltéréseket, színeket, feketéket. Mondhatom, hogy a véleményem teljesen megváltozott és ugyan kicsit bizonytalan vagyok az android miatt, de rendeltem egy SONY 55XF9005 tévét. Egyszerűen szebb volt a képe mint az LG SM szériának és a Q70es samunak. Kicsit gyorsan döntöttem, de remélem nem bánom meg.
Még egyszer szeretném megköszönni a segítséget!
Szép estét nektek! -
AL
addikt
válasz
fjanni #37484 üzenetére
Szia ! Ha VA paneles ( ennek főleg szemből jó a képe, oldalról torzulnak a színek ),
100 Hz - es kell, akkor az Euronicsban most 213 ezer a Sony 49XG8396
Azt nem tudom, hogy meddig tart az akció, ilyen olcsó talán még nem volt.
Az LG sokkal gyengébb, de ha IPS kell, akkor nézd meg a 8500, 8600 - ast (az talán kicsit jobb) Üdv. -
AL
addikt
válasz
attis81 #37495 üzenetére
Szia ! Ha jó a VA panel ( ennek főleg szemből jó a képe, oldalról torzulnak a színek ), akkor jó ár érte. Itt láthatod az adatait : [link]
Eddig ettől olcsóbb még nem volt . Itt az árdiagramon láthatod : [link]
100 - 120 Hz, VA panel, a DTS - t nem továbbítja, nem valós 10 bit, de ezen az áron jelenleg szerintem csak sokkal rosszabbat találsz . Talán a Q60 - astól gyengébb, de még nem láttam a 2 készüléket együtt.
A 60 - asról itt olvashatsz : [link]
Üdv. -
AL
addikt
válasz
hahakocka #37470 üzenetére
Szia ! Nézd meg a leírásában, vagy a beállításoknál, hogy van e fényérzékelője. Ha van, akkor annak a kikapcsolásával egyforma lesz a fény. Vagy esetleg nem valami energiatakarékos, vagy éjszakai mód van bekapcsolva ? Érdemes a beállításokat végignézni, hátha csak az a probléma. Üdv.
-
attis81
csendes tag
Üdv
A mai nap még akcióba van euronicsnél https://euronics.hu/search?text=qe55q67ratxxh. 234000 ért van még egy itt a lakóhelyen belőle, ahogy hallottam elég jól elkapkodtak. Ezen az áron qled szerintem megéri a hasonló árú ledek képénél szebb volt sokkal. Velemenyetek ha ennél többet nem szánok rá, bemenjek érte még gyorsan ? :) -
cipofuzo87
tag
Hello, max 200eFt-ért milyen tévét vennétek?
- 4k
- 42 col, vagy kicsit nagyobb
- számítógépről, Androidos telóról könnyen tudjak filmet küldeni rá wifin keresztül
- lejátsszon kb mindent (mkv + feliratosat is), amit torrentről most le tudok tölteni
- hang nem számít, mert külső hangszóróra lesz kötve
- ha nem olyan jó a smart rendszere, és TV okosítóval jobban járok, az is játszik. -
stigma
addikt
válasz
Dreimus #37483 üzenetére
Köszi szépen.
Központi Sony oldalról : 200k + 35 a legfullosabb biztosítással, ha bármi baja is lenne.
viszont Euronicsban 180k + biztosítás, ami szerintem max 30-35k ott is, tehát árban még jóvagyok.Holnap beugrok mindkét boltba és szemügyre veszem őket.
-
zsocy
őstag
válasz
taranis #37482 üzenetére
Épp most akartam megkérdezni én is.
Nálam is ugyanebben a státuszban van, semmi változás csütörtök óta.
Van egy olyan érzésem hogy ebből nem lesz semmi, de ne legyen igazam. Túl jó volt ez az ár érte.
Nemsokára felhívom az ügyfélszolgálatot, majd beírom mit mondtak.Zroo a képe biztos szép, hiszen oled, lg paneles ez is mint az összes, de az oprendszer a Phillips sajátja, az esetleg fapadosabb mint az lg. Szerintem nem lehet rossz darab.
-
Zroo
csendes tag
Sziasztok!
Voltam az euronicsban és megnéztem ezt a tvt, elég szép képe van, valakinek van tapasztalata vele? Nem tudom h pl ez jó ár e érte[philips 55 oled 803/12]
Előre is köszi a segítséget -
fjanni
tag
49"-os TV-t szeretnék venni kábel TV, HBOGO és filmek nézéséhez (játék nem). Melyik típust ajánljátok?
Samsung Q60 (sötétben jobb fekete és színek de csak 60Hz (ez mennyire számít?) vagy
LG SM8200 (jobb betekintés, szoftver) -
Dreimus
senior tag
válasz
stigma #37481 üzenetére
Q67/5 szürke keretes ahogy nézem a képeket, illetve gyengébb paneleket kaptak és a fényerőben is gyengébbek mint a Q60-as széria. 49" sajna minden gyártónál fapadosabb mint a nagyobb testvérei, ez a Samsungnál is igaz, ha Q6FAM-hoz kéne hasonlítani akkor sok lenne a visszalépés, képminőség/fényerő tekintetében is. KS szériát nagyon jól csinálta a Samsung azóta csak mélyrepülés van náluk
Esetleg érdemes lenne megvárni a BF-t ha időben belefér, plusz még esetleg ez Sony oldalról
-
taranis
addikt
Aki rendelt itt még múlt hét csütörtökön az Euronicstól, nektek hogy áll a szállítás? Nekem azóta is megrendelés befogadása állapotban van. (65Q70)
-
stigma
addikt
Sziasztok,
4 éves Sony KDL42W815B-s TV-m szeretném lecserélni, 49-50"-os TV-re.
Átlag felhasználásra lenne, filmek/sorozatokat néznék rajta + focimeccs + HD adások, már amik azok
Árban max 220k.ig mennék el.Amiket kinéztem:
PANASONIC TX-50GX830E : 180k
Ha minden igaz erre most 5 év jótállás vanSamsung QE49Q67R : 214k
Samsung QE49Q60R : 200k
Amúgy a Q60 és Q67 között mi a különbség?
Sony-t igaz nem igazán találtam ilyesmi árban de többségében ezek VA panel Edge Led világítással és 60hz-el.
A Samu Q6-os széria mennyire Qled, mert ahogy néztem 49-ig 60hz-es panel megy bele, 55-nél már 120hz...
Ezt csak azért kérdezem mert tavaly sikerült egy jó 55-ös Samsung Q6FATM (2017)-es TV-t vennem melyet eléggé imádokVan még valami ajánlott?
Igaz karácsonyra akartam venni, de hát most ezek jó árban vannak és vétek lenne kihagyni.
Vagy várjak Black Friday/karácsonyi akcióra? -
Szancsó
aktív tag
válasz
Dreimus #37472 üzenetére
Ok, köszi: ahonnan lenne Sony -t nem igazán láttam, de ránézek még egyszer.
Az előbb voltam MM -ban szétnézni és ott pont a Philips képe tetszett, sokkal természetesebb volt, mint a Samsung / LG - bár tény, hogy nem kezdtem el átbabrálni mindegyiket.
Panel miatt az LG áll egyelőre nyerésre: lehet megrendelem és max. megy vissza, ha nem tetszik. Mit veszíthetek? -
montyx
aktív tag
válasz
Dreimus #37475 üzenetére
Most lehet n00b a kérdés, de nem látom az olcsóbbikban sehol feltüntetve, hogy lenne benne WebOS. Akkor mire jo benne az ethernet csatlakozó?
https://www.emag.hu/lg-28tl510v-pz-monitor-tv-27-5-1366x768-16-9-250-cd-m2-5ms-hdmi-usb-fekete-28tl510v-pz-aeu/pd/DK3H96BBM/
Ugye erről beszélek. -
Jakuskacsa
senior tag
Sziasztok! Aki jártas esetleg ebben a témában, az segíthetne. Adott egy kis lakás, ahol csak úgy tudom megoldani a pc-t, hogy a nappaliban a tv-re van kötve. 60hz... hát olyan amilyen. Viszont, az lg meglebegtette, h kapnának a tv-k g-sync támogatást. (vagyis kapnak) jelenlegi áruk elég magas, viszont idővel úgy is cserélném a tv-t, így gondolkoztam ebben is, ha jobb árasak lesznek. Kérdés: Ezek elérhetőek lesznek 100-108cm között? Ha igen, akkor milyen frissítést tesznek lehetővé? Próbáltam utána olvasni, a frissítésről még találtam is itt ott infót, viszont a méretezésben nem nagyon. Csak 108+ os tv-knél látom ezt a funkciót, ami nekem ár túl nagy...
-
Dreimus
senior tag
válasz
montyx #37471 üzenetére
Egyedül a válaszidőben jobb a v-s változat illetve fiatalabb 2 hónappal és ha szempont akkor ez a modell elérhető fehérben is
Luciferk: Jó dolog a garancia idő, de ha szar a képminőség az nem fog sokat érni
Szancsó: Amennyiben tényleg csak tv adás megy majd rajta és FHD tartalom akkor érdemes lenne ránézni erre a modellre is: Sony Bravia KDL-40WE665 , mert képminőségben sokkal jobb lesz mint a Philips. Boltban láttam egymás mellett őket és Philips esetén nagyon fakó volt a kép, beállításokkal sem sokat lehetet rajta javítani, esetleg 130ig még Samsung is beférhet BF alatt sztem, ha addig van időd érdemes kivárni.
-
montyx
aktív tag
válasz
Dreimus #37466 üzenetére
Köszi szépen, megerősítettél a gondolataimban.
Esetleg még abban tudsz segíteni, hogy e kettő között mi a különbség?
https://www.emag.hu/lg-28tl510v-pz-monitor-tv-27-5-1366x768-16-9-250-cd-m2-5ms-hdmi-usb-fekete-28tl510v-pz-aeu/pd/DK3H96BBM/
https://www.emag.hu/lg-28tl510s-pz-smart-monitor-tv-27-5-1366x768-16-9-250-cd-m2-8ms-hdmix2-usb-wifi-lan-webos-3-5-fekete-28tl510s-pz-aeu/pd/DH3H96BBM/ -
hahakocka
őstag
Sziasztok! Lenne egy kérdésem. Náluk egy 4-5 éves LG tv 100cm es 200hz es mintha jó ideje éjjel sokkal gyengébb fényerejű lenne mint nappal amikor nappali fény van ugyanazzal a beállítással. Ez miért s hogyan lehet és hogy lehet kiküszbölni? Előre is köszönöm!
-
torma99
aktív tag
válasz
Skorpio.59.j #37462 üzenetére
Az általam linkelt, ahogy nézem ugyanez, csak Ambilight nélkül, meg talán egyel kevesebb hdmi, ami nem nagy gond.
Nekem nincs szükségem erre a fény hókuszpókuszra, ugyanakkor abban a cipőben járok, mint te, hogy a márka ismeretlen.
-
Szancsó
aktív tag
válasz
Szancsó #37463 üzenetére
Nagyon visítva egy Philips 43PUS6503 még belefér, ha ez számít. ( Engem csak összezavar
) Elsődleges a szép kép lenne: csak az idő olyan 20-25% -ában menne rajta FHD filmnézés (illetve idővel 4K BD, de ez tényleg elvétve), mégis ez lenne a fő csapás. Legtöbbet SD adás menne rajta (kb. 70%), a maradékban pedig PS3 vagy egyéb.
-
Dreimus
senior tag
válasz
montyx #37464 üzenetére
LG-t válaszd, a többit nem nevezném tv-nek, van 1-2 jó kis gyártóktól, de ezeket élőben kell megnézni mindenféleképpen, mert valamikor jól eltalálják, valamikor nagyon szarok
Ezeknek amúgy sincs semmi közük a termékekhez csak a nevüket adták hozzá.
A két LG között pedig annyi a különbség hogy az MT49S 2017es modell, míg a másik idei. Az ideit vedd. -
montyx
aktív tag
válasz
montyx #37422 üzenetére
Szóval ahogy fentebb említettem, akarok venni egy TVnek hazudott szégyentömeget. Ami a lényeg h 50eHUF-nál többet egyszerűen nem vagyok hajlandó rá szánni. Főleg, hogy így is egy hulladékot tudok csak venni. Amint említettem, a dolgozóba fog kelleni, semmi extra nem kell bele, csak h karos tartót tudjak hozzá találni.
Ezeket gyűjtöttem ki. Mivel eddig TVket vettem, és nem ilyeneket, ezért kérnék segítséget, hogy melyiket érdemes ezek közül választani?https://edigital.hu/led-televizio/orion-t28d-led-dvb-tc-televizio-p517035
https://edigital.hu/led-televizio/orion-32or17rdl-dvb-tc-led-televizio-p476078
https://edigital.hu/led-televizio/sharp-lc-32hi3222e-led-televizio-p588232
https://www.mediamarkt.hu/hu/product/_gaba-glv-3205-32-full-hd-led-telev%C3%ADzi%C3%B3-1271091.html
https://www.mediamarkt.hu/hu/product/_hitachi-32he3000-full-hd-led-telev%C3%ADzi%C3%B3-1286329.htmlEsetleg ezekről még meggyőzhető az asszony
https://www.emag.hu/lg-smart-led-monitor-tv-27-5-1366x768-hd-ready-hdmi-ci-slot-usb-fekete-28mt49s-pz/pd/D9D04FBBM/
https://www.emag.hu/lg-28tl510s-pz-smart-monitor-tv-27-5-1366x768-16-9-250-cd-m2-8ms-hdmix2-usb-wifi-lan-webos-3-5-fekete-28tl510s-pz-aeu/pd/DH3H96BBM/
Viszont itt marhára szeretném tudni, hogy mi a különbség a két modell (illetve három, ha a fenti emagosat is nézzük) között, mert nem bírtam rájönni magamtól.
Előre is köszönök minden segítséget! -
Szancsó
aktív tag
Sziasztok!
Úgy néz ki egy TV cserét ejtenénk meg: fix helyről lenne így a válsztékot a méret, ár, stb. függvényében már leszűkítettem ezekre:
Samsung UE43RU7022KXXH és LG 43LM6300PLA. Előtte szintén LG volt, egy 32" -os régiség, de a képével alapvetően elégedettek voltunk (színek, betekintési szög, fényerő, stb.) - leszámítva a felhősödést, mert az a kezdetektől jelentkezett.
Speckókat és leírásokat/véleményeket olvasva talán az LG felé hajlanék, de tartok tőle annak is hasonló gondja lesz. Ill. nem nagyon találtam, hogy a Samsungban egyáltalán milyen panel / háttérvilágítás van? És annál előfordul egyenetlen háttérfény? (4K egyébként egyáltalán nem feltétel, de IPS panel előny.) -
Skorpio.59.j
tag
válasz
torma99 #37458 üzenetére
Philips 70PUS7304/12 4K Ultra HD Smart LED Ambilight Tv 70"
Ez már nézted?Euronics most 295 ezerért árulja.
Szemezgetek vele én is,de sajnos számomra teljesen ismeretlen a márka.Nem tudom milyen panelt használnak,mikori típus ,azt tudom,hogy az Euronicsban nagyon ajánlották.
Valaki aki ismeri a Philipset ,kérem világosítson fel.
Érdemes vele kezdeni egy hasonló áru akár LG akár Samsung ellenében?
Minden infót szívesen veszek.
köszönöm! -
hyppo!
aktív tag
Sziasztok
Melyik tv a jobb?Samsung 55q70
Lg 55M8600Válaszokat előre is köszi
-
Csaby25
őstag
Sziasztok!
Smart TV-n gondolkodom nappaliba, kb. 4m távolságból lesz nézve. A lényeg hogy megbízható legyen és olcsó. Nem akarok sokat költeni rá, épp csak annyit, hogy ne menjen nagyon a minőség rovására. Tudtok ajánlani konkrét modellt. Full HD és 4K változat is érdekelne. Köszi!
-
Gauguin
tag
válasz
Sötétló #37456 üzenetére
Üdv!
Jó összefoglaló, nem rosszak a videóik, de...
- sok terméket itthon nem forgalmaznak, náluk pedig pl. Panát nem,
- minden TV-nél érdemes a gyengeségeket, ismert hibákat is kiemelni, mert azokkal is együtt kell majd élni (pl. megemlíti a Sony XG950 klassz LD-jét, miközben általában a készülék egyik gyengéjének szokás tartani a túl kevés zóna miatt a bloomingot),
- majdnem mindig vásárlást eldöntő részlet az éppen aktuális árazás, ami hetente felkavarja a piacot,
- Rtings itt-ott nagyon furán értékel és pontoz, a teljes teszteket érdemes átböngészni (pl. többen felkapnák a fejüket arra, hogy a Samu Q80 tényleg világosabb alternatívája lenne mozizásban a C9 olednek)Kiindulási pontnak viszont tökéletes.
-
torma99
aktív tag
70 és 75-ös tv-k között nézegetem az olcsóbb példányokat.
PC-hez lenne hozzákötve monitorként, napi 5-8 óra üzemeléssel, általános használatban. (YT, Netflix, böngészés) Az okosrendszerét nem használnám sosem.
Egy 24 m2-es szobában mintegy 3 méterről lenne nézve a TV. Így a méret mindenképpen szükséges, a mostani 50-es FHD-ben is néha kicsinek bizonyult olvasás szempontjából, sokat kellett nagyítgatni weblapokat.
Három jelöltem van:
Philips 70PUS6504/12
Samsung UE70RU7022KXXH
Samsung UE75RU7022A Philipsről lehet olvasni jó dolgokat mondjuk német oldalon, itt a PH-n meg lehúzták a menüjét, viszont nagyon-nagyon baráti ára van. A Samsungokkal gondolom nem nyúlnék mellé egy magasabb összeg mellett.
Van esetleg olyan TV ami max 350 ezer, ebben a méretben van és érdemesebb, mint ezek? A mostani tv-m, sajnos cloudingol és egyik ledje időnként villog ezért a csere, persze gondolom nincs olyan technológia, amely jobban óvna a villogás ellen, ezért árban felesleges lenne feljebb mennem.
-
Sötétló
csendes tag
sziasztok
Bar tudom sokan megvettetek mar tv.
De aki meg nem annak ez nagy segitdeg lehet. A RTINGS csapata ossze szedte az idei best buy teveket [link]
Es a fiuk ertenek hozza ott:) -
t-joco
tag
Sziasztok! Hitachi 43HK6000 tv-ről valakinek tapasztalata,véleménye? kép minősége,és a hangzása érdekelne.
-
t-joco
tag
Sziasztok! Hitachi 43HK6000 tv-ről valakinek véleménye? kép,hangzás minősége érdekelne.
-
törölt tag
Van-e a TCL 43DP603-nél jobb ajánlat?
108Cm
4K
5 év gari
90k.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest