- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Milyen egeret válasszak?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Kiszáll az optikai meghajtók piacáról a Pioneer
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Házimozi haladó szinten
-
PROHARDVER!
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)
Új hozzászólás Aktív témák
-
balint0509
csendes tag
válasz
Pro Koryak #20717 üzenetére
Koszonom! Ez tenyleg hasznos honlap. Azonban orommel vennem ha tudnatok ajanlani is ilyen tv-ket (10 bit, 49-55col, nem horror aron), tapasztalatok vagy olvasott tesztek nyoman. Koszonom!
-
Pro Koryak
addikt
válasz
balint0509 #20715 üzenetére
2-vel feletted írták!
-
balint0509
csendes tag
Sziasztok!
Tv vasarlas elott allok. Abban kernem segitsegeteket h milyent vegyek. Mar elolvastam csomo mindent es azt szurtem le hogy 10 bit es VA panel a legjobb valasztas de sajnos nem latom egyik gyarto honlapjan sem a tv leirasnal hogy melyik van ezzel a specifikacioval szerelve. Segitenektek ez ugyben? Van ra 200-250e ft-om, meret 49-55 col- ig, artol fuggoen. Elore is koszi!
-
-
alessandro9
csendes tag
Sziasztok!
A Samu 49’ ill. az 55’ mu6452 különbözik a paneleket tekintve? Mindkettő va panelt használ, vagy csak a kisebb esetleg va-val szerelt?!
Akinek ilyen tv-je van, írna róla pár sort, milyenek a tapasztalatai?🙂👍🏼
Néztem még a Sony Xe8505-öt, vagy a Samu 8002-est hasonló 55’ méretben, de azok árban sem egy liga... Megéri az árkülönbséget a jobb panel ill. a natív 10bites panel és 120hz-es képfrissítés, vagy a gyakorlatban bőven jó a 8bites ill. 50hz-es is?!👌🏼
Köszi -
concware
tag
válasz
Partizan182 #20705 üzenetére
Köszönöm a választ!
Tudsz esetleg konkrét LG készülékeket ajánlani?
-
Sir81
aktív tag
Sziasztok!
Két doogra szeretnék tévét 50-es méretben.
Konzolozás és filmezés.
Max limit 250e forint.Mit ajánlotok?
-
Partizan182
senior tag
válasz
concware #20698 üzenetére
Mérettől függ, ahogy írták a 43-masokban is kifoghatsz VA paneleset elvileg, panellottó van. Ha nem zavar az IPS akkor LG-t nézegetnék, smart rendszere jobb, panel meg ugyanaz.
Ha VA akkor az általad írt modellek 40 vagy 50 -es méretben. 6122/6102: asszem az egyikben van Bluetooth (másikban is, csak ki van kapcsolva szervizmenüben) meg jár hozzá Smart remote.
-
Partizan182
senior tag
Ja, zsákbamacska, de érdemes IPS-re számítani mert az egész VA/IPS panellottó mizéria onnan indult hogy a Sharp tavaly nyáron abbahagyta a VA panelek szállítását (meg jól beperelte a Hisense-et aki a Sharp nevet használta US-ben).
Samu erre elkezdte az LG-től (ja, elég lol) beszerezni az IPS paneleket helyetette.
-
mzso
veterán
Helló!
Azt szeretném megkérdezni, hogy egy LG 32LH510B és/vagy egy UE32C6000 mennyire összevethetőek-e képességben a mai IPS-ekkel kontrasztban, feketeszintben és "IPS GLOW"-ban.
Ezekhez van hozzáférésem otthoni körülmények között... -
mzso
veterán
válasz
Partizan182 #20697 üzenetére
Ezzel kapcsolatban: Pont most néztem az UE43MU6172 és a UE43MU6102 típusokat.
Viszont ennél VA(AMVA) és IPS is fel van tüntetve. Úgyhogy gondolom zsákbamacska...
-
marquuard
veterán
Sziasztok. TV vásárlás előtt állok, és 90e Ft-os tetővel szeretnék vásárolni. Most vettem egy Samsung V32F390 típusú monitor TV-t, de egyszerűen olyan szinten jelen van a backlight bleeding, hogy nagyon zavaró, így élnem kell a 14 napos elállással pedig nem szívesen teszem.
Spec alapján VA paneles, de a fekete szín nagyon gyatra, a színek fakók, élettelenek. Ahol rendeltem azt mondták, hogy visszaveszik viszont ilyen árban felejtsem el a bleeding mentességet és a hibás pixeleket (ugyanis a nagy fehér pacákat még egy állandóan világító fehér pixel is tetőzi). Minden esetre úgy gondoltam érdemes lenne megkérdezni titeket, hogy 100 alatt tudok-e venni egy olyan készüléket amin nincs ilyen/ekkora undorító bleeding.
Egyébként egy 22"-os Samsung TV-t vált, így az elvárásaim egyáltalán nem magasak. Konzolhoz kell játékra, smart funkció nem kell, 60FPS-nél magasabb képkockafrissítés meg nem lesz konzol végett, ha ez számít. Egyedül az USB bemenet a fontos, ezen kívül teljesen mindegy, csak ne szivárogjon át a háttérvilágítás. Mindenképp előrelépés lenne a jelenlegi TV-ről.
Amiket látatlanban találtam LG LJ500V, LJ610V. Mindent meghallgatok.
-
delon
tag
válasz
Én is hasonló TV szeretnék
50% pc 50% tv re lenne használva.
én is 43" néztem ki hogy ez elférne még de lehet hogy az ips/va panel miatt érdemesebb 40"-ban gondolkodni?
esetleg
Samsung UE40MU6472
jó vételnek számít? VA paneles?
-
concware
tag
válasz
TV nézésre használnám elsősorban minden napszakban.
Akkor a fenti listából a MU6102/6122 a legjobb választás. Miért kerül a 6122 20 ezer ft-al drágábba?
-
Partizan182
senior tag
válasz
concware #20696 üzenetére
43-masban kb csak IPS panel van a lenti Sony-k is azok, ráadásul Sony még IPS-en belül is gyengébb kontraszú paneleket használ.
Ezeket a képjavító marketingbullshiteket nyugodtan figyelmen kívül lehet hagyni, első dolgod lesz ezeket kikapcsolni mert csak elbarmolják a képet.
Samsung már csak a smart rendszere miatt jobb választás. Kérdés hogy mire / milyen körülmények között fogod használni (nappal/este. világosban/sötétben, PC-re, TV-re, játékra etc.)
-
concware
tag
válasz
Partizan182 #20695 üzenetére
Köszönöm a választ!
Esetleg jobb választás lenne a következő Sony TV-k?
Sony Bravia KD-43XE7005B
Sony Bravia KD-43XE7077S
Sony Bravia KD-43XE7096
Sony Bravia KD-43XE8005Leírásban még azt láttom hogy a MU6122 a következőkkel tud többet:
Képjavító elektronika UHD Felkonvertálás
PQI (Picture Quality Index) 1300
HDR (High Dynamic Range)
Mega Contrast
UHD Dimming
PurColor
Kontraszt fokozó
Auto Motion PlusEzek minden Samsung-ban megvannak?
-
Partizan182
senior tag
válasz
concware #20694 üzenetére
Ez mind IPS, kb ugyanaz a tv csak pepitában (talp, távirányító, blutooth csak a különbség). Kivéve az utolsót, az FHD, de abban is elég gagyi a panel.
Best buy az ársávodban most még (amíg lehet őket kapni) a 40"-os és az 50"-os MU6102/6122, azok VA panelesek. Ha nem zavar az IPS (gyenge fekete, gyenge kontraszt, komoly felhősödés/DSE; jó response time és betekintési szög) akkor a lentiekből szinte mindegy melyiket választod.
-
concware
tag
Sziasztok!
TV vásárlás előtt állok és a Samsung-ot preferálnám.
Meg tudjátok mondani mi a különbség a következő tv-k között és melyik a legjobb választás az 100-200 ezer forintos árkategóriában:
Samsung UE43MU6172
Samsung UE43MU6122
Samsung UE43MU6179
Samsung UE43MU6199
Samsung UE43MU6102
Samsung UE43M5502Előre is köszönöm!
-
mj1981
tag
válasz
Speedy0713 #20688 üzenetére
Ugyanezt a 2 tv-t néztem
A Samsung a nyerő
A Samsung va paneles szebb a feketélye talán nem jelentkezik felhősödés.
Hdr felejtős csak 8 bites a panel.
Élőben néztem a 65"-os 6102-tőt hdr 4k tartalommal de ez kevés volt ahoz hogy kuveséze az ember.Az Lg-t 55" ba néztem az sem volt csunya. -
Olderg
csendes tag
válasz
Speedy0713 #20688 üzenetére
lg fenyereje gyatra igy inkabb samsung szerintem
-
Olderg
csendes tag
sziasztok! sony vagy samsung ban esetleg tudtok ajánlani amiben szep a fekete 4k 49korul nem felhosodik es 200e bezarolag?
-
Speedy0713
csendes tag
Sziasztok!
Szeretném lecserélni a jelenlegi (LG 60pk250) tv-m.
A telekomnál lehetőségem van venni:
A két kiszemelt:Samsung UE65MU6102
LG 65UJ634VA fő szempont a film lenne.
A fentiek közül szerintetek melyik a jobb választás?Köszönöm!
-
mzso
veterán
HDMI 2.1 csak elméletben létezik? Esélytelen a jövőre gondolva UHD&120-as TV-t venni?
-
mj1981
tag
válasz
Partizan182 #20681 üzenetére
Amugy már előre herotom van hogy azon imádkozhatom hogy ne keljen visszaküldeni megfeleljen a kép.
A mostani emagon vásárolt 55" 4 k Philipsem is a sarkainál bevilágitás látszodik vissza kéne küldenem.Azt mondták a Philips szervizesek küldenek érte futárt, de mi van akkor ha 3 hét után is ugyanolyan lesz.
Már nem foglakozom vele csak full sötét képernyőnél látható főként, de ha meglesz az uj tv lehet elküldöm csak félő hogy sok hűhó semmiért lenne. -
mzso
veterán
válasz
Partizan182 #20681 üzenetére
Hát, elég lehangoló, hogy ez van a mai világban...
-
myk74
senior tag
Sziasztok!
Ez jó vételnek számít?
[link]
Kb 3 méterről nézném.
Playstation 3, és 4 lenne rákötve.
Max ebben az árban van jobb vétel?Köszönöm.
-
mutyi
senior tag
2-3 hét és el kell kezdeniük a nagyobb áruházaknak akciózni a tv-ket a foci vb miatt. Én azt várom.
-
Tengri
senior tag
A 2017-es LG OLED modelleknél nem láttam ezt a PLA végződést ami a 2018-as modelleknél van. Mit takar? Előre is köszönöm a választ!
Vagy inkább az OLED topikba tegyem fel a kérdést? -
Faith
aktív tag
Sziasztok
Sajnos megadta magát a régi tv-m így szeretnék beszerezni egy újat. A mai napon az egyik üzletben egy ilyen szúrt szemet nekem: [link]
Ismeri esetleg valaki ezt a márkát? Vagy ennyi pénzért van jobb TV hasonló paraméterekkel?
Köszönöm a választ.
-
stilo18
addikt
válasz
Pro Koryak #20671 üzenetére
Már az MU7 - es is ilyen talppal jött..
-
Spet
addikt
Samsungot élőben (kiállított darabként működés közben), már többször megnéztem. Érzésre akkor nem volt a betekintési szöggel/konraszttal problémám (főleg, hogy az alsó polcon "csücsült", én meg főlé tornyosultam). A Phillips-et csak példaként raktam be (ár, méret, tudás).
Smart TV opcióban nem is gondolkodtam, saját felhasználási szintremre felesleges (na meg nem fogok még mellé venni egy NAS-t, hogy akkor mehet a filmezés, jó erre a laptoppal való összekötés is)
-
mzso
veterán
A Samsung-ról nem tudok mit mondani, de a Philips-et kerülném. (Valaki tegnap épp azt kritizálta Samsung VA-knál, hogy a kontraszt remek, de a betekintési szög gyalázat)
Úgy látom, hogy ez nem AndroidTV-s és a Philips saját smart rendszere rendkívül gány. Pl az összes menüje és a műsorfüzet is egy akadozós vicc. Műsorfüzet alatt még hang sincs, nemhogy egy mini kép az aktuális/következő műsorok rendszeresen nem jelennek meg. Fagyások is előfordulhatnak (még mindig).
Max akkor ha nem akarod az Smart/TV funkciókat használni és csak HDMI-ről mutatná a képet. -
Spet
addikt
Sziasztok,
Nagyon erősen érzem a késztetést, hogy beszerezzek egy Samsung T32H390FEV típusú készüléket (a jelenleg még üzemképesnek mondható 8 éves LG flatron helyett).
Kérdésem az lenne, hogy a LED VA panel mennyire megbízható?
Vagy inkább érdemes lenne-e egy Philips 32PFS4132/12-en elgondolkodni? (több bemeneti illetve kimeneteli csatlakozó)
Válaszokat köszönöm.
-
concware
tag
Tudtok segíteni:
[link]Köszönöm!
-
Olderg
csendes tag
Sziasztok! Következő lenne a kérdés : szeretnék egy 4k szép képű tv-t a fő lényeg a képminőség 250e ig bezárolag konkrét márkára ki mit ajánlana , vagy márkákon belul miket erdemes 43-49 col ban ?
-
junior11
veterán
-
ricsi0307
senior tag
Még egy utolsó kérdésem lenne. A Samsung 40MU6452 miben különbözik a 6102-től? Megér 30000Ft felárat?
-
snake1977
őstag
Sziasztok, ezt a régebbi LG 42LM3450 3D-s tévét érdemes megvenni? A 3D miatt izgat a dolog csak, keveset használt készülék, a családban van ezért megbízható az infó róla. Árban sem tudom megérné e, 70-et szeretnének érte kérni. Köszönöm előre is a válaszokat.
Új hozzászólás Aktív témák
- Politika
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Automata kávégépek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Jövő tavaszig biztosan megjelenik a Prince of Persia: The Sands of Time Remake
- Megmutatta a Google az Android 16 Material 3 Expressive felületét
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Külpolitika
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASRock AB350 R5 1600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3050 6GB Rampage SHIVA Corsair 450W
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
- Telefon felvásárlás!! Honor Magic6 Lite, Honor Magic6 Pro, Honor Magic7 Lite, Honor Magic7 Pro
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest