Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Urdaran

kezdő

Sziasztok!

Mivel már évek óta gondolkodom azon, hogy beruházom egy PS konzolra az exclusive tartalmak miatt, és az idei felhozatalnak már én sem tudtam ellenállni, ezért TV vásárlás előtt állok. Igazából a tévékkel eddig nem nagyon foglalkoztam, még valami ősi jura kori képcsöves rettenetem van elfekvőben, hisz nem igazán szoktam televíziót nézni. Ebből kifolyólag nem is igazán értek hozzá. Igyekeztem belemerülni a témába, de sok esetben csak több kérdésem lett. Ezért szeretnék a közösségtől tanácsot kérni, hogy jelenleg milyen tévét válasszak. Amit kapaszkodónak tudok mondani:

-Mindenképp 4k-s tévét szeretnék.
    -Nem feltétlenül gondolkodok OLED-ben, de nem zárkózom el, mondjuk az igazán fekete feketék miatt miatt azért nem feltétlen fizetnék horribilis felárat. Vagy van más releváns előnye is?
    -Mivel főként játékra lenne, ezért fontos az alacsony input lag (Amúgy ebben az esetben mi a jó? Egyik oldal 20-at ír, a másik 15-öt ideálisnak.)
    -Körülbelül két és fél méterre lenne a kanapétól így 55 colban gondolkodom. De nem tudom, hogy a távolság és a képátló tekintetében mi a tapasztalatotok.
    -Nincs szükségem 3D-re, nem igénylem a hajlított kialakítást.
    -HDR tekintetében nem igazán tudom, hogy mi a jó döntés, ha jól olvastam, abból is többfajta szabvány van érvényben? Az sem egységes? Melyik a jobb?
    -Csatlakozók tekintetében nincs kifejezett igényem, jelenleg nem szeretnék annyi mindent rákötni, de inkább legyen jól ellátva, minthogy kelljen egy év múlva, de ne legyen.
    -A hangminőségre nem vagyok kifejezetten érzékeny.
    -Árban olyan 300k körül húznám meg a plafont, persze, ha kompromisszumot kell kötni emiatt, akkor rugalmas tudok lenni, mert nem igazán tudom, hogy mi várható el ennyiért vagy kevesebbért. Viszont ha olcsóbban is belefér egy megfelelő tévé, akkor nem feltétlen mennék el a plafonig , ha van egy jó és olcsóbb alternatíva.
    -Szívesen veszek akár olcsóbb vagy kicsit drágább ajánlásokat is, ha ár-érték arányában jobbnak ítélitek, mert tényleg meggyőzhető vagyok, és szeretném meg is érteni, mit veszek, miért fizetek többet vagy kevesebbet.

Köszönöm előre is a tippeket, javaslatokat, magyarázatokat. Remélem nem voltam túl tolakodó, szólhatok, ha rosszul gondolok valamit.

Üdvözlettel:
    Tóth László

Új hozzászólás Aktív témák