- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- TCL LCD és LED TV-k
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- SSD kibeszélő
- Androidos tablet topic
- Samsung Galaxy Tab S10 FE - a szoftvertámogatás felára
- Azonnali informatikai kérdések órája
- OLED TV topic
- Apple iPad 11” (A16, 2025) - a táblagépek vanília fagylaltja
-
PROHARDVER!
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)
Új hozzászólás Aktív témák
-
balkoger
tag
válasz
Gabooor #16646 üzenetére
Szia, az egyik barátomnak Samuja van, nem tudom a tipusát, de nem ma vette (kb 4 éve) simán megy a nassal neki, igaz a menüje nem az igazi.
Az hogy a tv-n milyen rendszer fut szinte tök mindegy, ha DLNA protokollt használja, úgy meg kell , hogy jelenítse a NAS tartalmát.
Az persze más kérdés, hogy ezek a beépített rendszerek mennyire user barátok.
Én pl ha TV-n elérhető, akkor a plex-et ajánlom, de nem tudom, hogy ez samura elérhető-e.
Android tv-re pedig egyértelmű KODI. -
szimla65
aktív tag
Sziasztok!
Tudna valaki segíteni?
Szükségem lenne próbára 4k,Full hd-s anyagra.Ezen a Tv-n (LG 55UJ701V Smart LED Televízió, 4K Ultra HD, 139 cm)szeretném megnézni.
Előre is Köszönöm. -
Jamcsabi
tag
válasz
Piftuka #16690 üzenetére
A Hifi-Journal tesztjében igen részletes leírást adnak a Thomson UC6406-os sorozatáról.
Többek között könnyű és kényelmes használatról, nagyon szép képi megjelenítésről (mind HD-ben, mind 4K felbontásban), HDR10 és HLG támogatásról, illetve jó hangról írnak. Egyértelműen ajánlják ezeket a modelleket.Aki esetleg vásárolt a napokban Thomson 49UC6303 televíziót a Tescoban, tudna pár információt írni róla? A legjobb egy termék adatlap (esetleg egy energiatakarékossági címke) lenne, hogy össze tudjuk hasonlítani a tesztben szereplő modellel.
@ (#16696) Piercarlo
Black Friday akció alatt lehetett ennyiért kapni a MediaMarkt-ban. -
spileraaa
senior tag
Sziasztok!
Úgy általánosan, van valakinek tapasztalata a Horizon készülékekről? Elég jó áron van és nem rossz a tudása sem meg 36 hónap garanciával adják ma.
-
-
törölt tag
Sziasztok,
Samsung UE55JS8000 mennyire ajánlott készülék? Belefutottam egy oldalba, ahol most olcsón lehet megvenni.
-
Piftuka
veterán
válasz
Dani82 #16564 üzenetére
!!!Helyesbítés!!!
Amit a TCL/Thomson párosról Írtam az még helytálló.
Ám Te a 49UC6303 típusú tévéről kérdeztél, én viszont a 49UC6406-ról írtam!
Előbbiről egyébként vajmi kevés info érhető el... Könnyen lehet, hogy ugyanaz a tévé, csak a 6303 a "TESCO exkluzív" készülékeket jelöli...
Ám ezt megerősíteni nem tudom még.
-
gamegod
senior tag
aki vett a tescoban 620V-t az írjon már privátot hogy milyen ! köszi
-
Gulyopapa
addikt
Na megnéztem a PS4 pro-t egy Philips 9705 régen top Tv-n. Igazi hulladék az oledhez képest. Tiszta recés az egész. Feliratokat is mosottan látni. Felejtős. Filmnézésre persze még jó. Játékra kuka.
Valami 4k belépő lesz 200k-ig. Leszarom ha nem lesz pitch black a fekete...de legalább nem lesz recés... -
feroooo31
tag
Senki ne vegyen philips 55pus6162 tvt. Nem ismeri fel a merevlemezt. Nem tudom csatlakoztatni a telefont se. Xboxhoz nem jó, késik a kép. Ha usb hosszabbitót használok vagy usb elosztót akkor se látja a merevlemezt! A fejhallgató kimenetnél recseg a hang. Egy Sony gtk-x1bt hangfalam van. Holnap viszem is vissza nyitásra. Igaz részletre vettem de remélem lesz rá megoldás, hogy jól jöjjek ki.
-
Szajo
őstag
Tudtok ajánlani olyan tvt ami legalább HD, nem kell hogy nagy legyen (max 70cm) és legalább ips kijelzős a betekintési szög miatt. A smart csak opció az nem fontos, egyedül a hdmi lenne jó ha legalább egy van rajta.
Ja és az ár : 40 lenne a keret ha van ilyen áron egyáltalán. -
Tatopulos
csendes tag
válasz
Tatyla #16657 üzenetére
Játék közben, játék módban nekem nem tetszik, mert itt is érződik folyamatos mozgásnál, főleg ha körbefordul a táj Aloy körül például, ilyenkor nem tűnik folyamatosnak a kép, kicsit akad, de konnyebb az irányitás, mintha a true motion maxra van húzva (ilyenkor szebb, folyamatosabb a mozgás, de kicsit lomhább az irányítás).
-
Zοltta
senior tag
-
Tatopulos
csendes tag
Én úgy találtam, hogy van olyan beállítás amint a foci rendben van. Nem láttam ott semmilyen gondot a gyors mozgásnál, labda követésnél. Inkább filmeknél, gyors mozgásnál "látványos".
Alapból a filmeknél (tv, pc film) pattog a kép, nagyon pici ugrások vannak, de folyamatosan. Ez egy 38 colos tv-nél nem vészes, talán észre sem veszi az ember, de egy nagyobb tévén már szembetűnő sajnos. Engem zavar.
De engem minden zavar. A barátnőm aki mellettem ül miközben 2 hete állítgatom a tv-ét, hogy minél jobb legyen, ő nem sokat vesz észre belőle. Őt nem zavarja
-
vaksi8
senior tag
válasz
vaksi8 #16649 üzenetére
Erre senki?
Úgy látszik mindenki scartot meg rca-t használ -
adika4444
addikt
Sziasztok!
Mi most a bestbuy 80 cm alatti tv-ből?
Ami kell: DVBC és pendrive-ról tudjon lejátszani a lehető legtöbb formátumot.
Az ár az kb a 60--80k-t ne haladja meg.
Nem értek a tv-khez, úgyhogy ha valamit kihagytam akkor azt jelezzétek
Köszi! -
Darth_Revan
veterán
Sziasztok!
Van még valahol akcióban jó 10 bites 120 cm körüli 120 Hz-es TV ? -
Zοltta
senior tag
válasz
spileraaa #16666 üzenetére
Karácsony jön... még jó ,hogy mindenki tv-t vesz Kp-ra vagy Hitelre. 2016-os modellek ,meg, úgy eltünnek ,hogy csak lesel mint hal a pohárban .
Vagy keresel , egy idei modellt, vagy vársz,de azzal sokra úgysem mész. Pl :. Garancia nem annyi lesz amennyi ha outletben veszed pláne feloszlik a bolt stb..
Az árak azért mennek fel, minél öregebb annál több a rizikó vele és így az árán is látszik. -
jel1
aktív tag
Sziasztok!
Szeretném a segítségeteket kérni abban, hogy melyik tv-t válasszam
LG 49UJ6307
SAMSUNG UE50MU6122Alap adatok annyira hasonlóak, hogy nem tudok döntésre jutni, úgyhogy a neten fellelhető specifikációs adatokon kívül többre lenne szükségem
A szempontok amik számítanak:
-Képminőség (itt a VA-IPS különbségre gondolok elsősorban... üzletben nem láttam lényeges különbséget hasonló kategóriás samu és lg között, oldalról sem. 45°-os szög össze szokott jönni, ha konyhapult felől nézzük. Ha ez befolyásoló, akkor LG mindenképp)
-Hálózati filmezés lesz elsősorban, egyelőre a tv saját lejátszójával. Uhd mkv filmek. Árugereső szerint az LG nem tud dolby digital hangot, nem tudom, hogy ez számít nekem vagy sem.
-youtube-ot spotify-t és egyéb okos funkciókat gyakran használunk, szóval ha van különbség a kettő közt az számíthat.
-Tv-zés pedig kábeles digin jön, de azt asszem mindegyik tudja ci kártyával stb...Köszönöm a segítséget a választáshoz
-
Gulyopapa
addikt
válasz
Piftuka #16675 üzenetére
Izé, köszi !
55"-os OLED van a nappaliban, amin elvétve játszom csak. Tudom, agyhasadásos állapot
Van egy játszó szobám, oda kellene egy normális TV.
A Philipset megkapta a fiam a lakásába, nem adom el soha
Csak azért gondolkodtam, hogy visszahozzam-e azt és lemondjak a 4k HRD-ről, ami a belépő TV-ben úgysem lesz szép. El kell vinnem a konzolt és kipróbálni a Philipsen, nincs más hátra...
Mindenesetre köszi a gondoltaidat -
Piftuka
veterán
válasz
Gulyopapa #16672 üzenetére
Egy Ambilight-os, 3D-s Philips csúcsmodell, ráadásul 46 colos méretben? Én biztosan csak egy másik, jóval nagyobb méretű, prémium kategóriás tévére cserélném le.
A kérdésedre egyébként azért nem egyszerű válaszolni, mert ha az általános képminőséget nézzük, ennek a szintnek nehezen felel meg egy "belépő" szintű 4K HDR tévé, legyen szó bármelyik gyártó termékéről is.
Ám, ha ragaszkodsz a nagyobb felbontáshoz, és ahhoz, hogy HDR játékokat is képes legyél futtatni, akkor nincsen más választásod, mint a pénztárcád függvényében venni egy arra alkalmas tévét.
De ebben a kategóriában 3D nincsen, egyúttal a 120 Hz-es panelt is el lehet felejteni (az Ambilight-ot is), és nagy általánosságban a képminőség elmarad attól, amit a több évvel korábbi csúcsmodellek produkáltak.
A te tévéd a maga kategóriájában kiváló készülék, és még szép is. (Ráadásul - ha jól tudom - alumínium kávát és talpat kapott, ami manapság olyan ritka - sajnos -, mint a "fehér holló"...)
Eladnod viszont nem érdemes, mert nem kapsz érte annyi pénzt, amennyit a funkcionalitása, tudása és képminősége okán használati értékében megér.
Az a 46 colos képátló pedig még manapság is egészen korrekt.
-
xmad
őstag
streamelve a videókat is érezni némi lassúlást.. nem akadozik, de kissé mintha belassulna.
jobb gomb tulajdonságok - video - bitráta... ennek minnél magasabbnak kell lennie ? vagy minél magasabb annál nagyobb a valószinüsége hogy lesz lassulás streameléskor?
-
Piftuka
veterán
válasz
Dani82 #16564 üzenetére
Melyik Tesco-ban láttad?
Egyébként nem "gagyi" a szó klasszikus értelmében véve. A TCL nevű, kínai cég gyártja, csak Európában az - itt jól ismert - Thomson márkanéven hozza forgalomba. Az ő készülékeik rendre jól szerepelnek a "budget" kategóriában.
Fentebb írtam róla, hogy ha az elérhető információk, és a Youtube tesztvideók igazat állítanak, akkor ez egyike a jó vételeknek az olcsóbb kategóriában.
A 8000:1 kontraszt arány finoman szólva is rendhagyó az LCD televíziók között.
Ha a Tesco hivatalos forgalmazója a márkának, és 2 év jótállást adnak a készülékre, akkor ennyi pénz nem drága érte.
-
-
Piftuka
veterán
válasz
bigdady #16665 üzenetére
Az LG-ket illetően mindegy.
Különbség csak a dizájnban van, így az alapján kell döntened a 634/635, vagy 6307modellek között, hogy elég széles-e a tévé állványod, hogy utóbbit elhelyezd rajta. Illetve, hogy egyáltalán ez a megoldás, vagy a készülék közepén elhelyezett talp tetszik-e. (Egyébként általánosságban igaz, hogy az LG adott sorozatában - pl. 6xx/6xxx - mindig a lehető legmagasabb számozású készüléket érdemes megvásárolni. Ebben az esetben viszont teljes a "döntetlen" ilyen szempontból is.)
Ami a Philips-et illeti, csatlakozókban, és formátum támogatottságban elvileg egy fokkal jobb, viszont a támogatott hangszabványokat illetően az LG nyert.
A szervizháttere talán az LG-nek bizalomgerjesztőbb általánosságban, ha éppen olyan városban laksz, ahol az LG Magyarország valóban szakértőkkel szerződött le. (Mert én például olyan városban, ahol a Philips hivatalos szervize fényévekkel jobb.)
A képminőségét illetően nincsen szignifikáns különbség az említett LG és Philips tévék között, így a fentebb említett egyéb tényezők, és az ár alapján érdemes választanod. (Utóbbi esetében az 55 colos, tehát nagyobb méretet azért nem emeltem ki, mert jelenleg szignifikánsan drágább, tehát, ha ez a méret szimpatikus, akkor plusz költséggel LG-ből is vehetsz nagyobbat.)
-
SPeti1984
senior tag
Panasonic TX-49ex600e tv-hez milyen vezeték nélküli billentyűzet egér kombót ajánlanátok, ami jó lehet ehhez a tv-hez? úgy tudom bluetooth nincs a tv-ben így nem tudom milyen lehetőségek vannak.
-
DeFranco
nagyúr
válasz
spileraaa #16666 üzenetére
szerintem ha neked ráér, akkor nem kell elsietni. mindenki tud készletezni, online shopoknak gyakran nincs is árukészletük csak lekötött kapacitásuk egy disztribútornál szóval nincs már ilyen hogy elfogy nem fogy hosszabb távon úgy gondolom.
pár hetes átmenetek lehetnek, ha BF van (most) vagy az éves zárásnál hogy ne nyomja a leltárt meg az év végi számokat a készlet, de onnan egyrészt még messze vagyunk másrészt meg januárban újratöltenek mindent egy két hét alatt, nekik is kell a forgalom (akkor inkább a 14 napos elállások meg az esetleg gariban visszavittek miatt lesz para, nyilván te is olyat akarsz venni amit te kapcsolsz be először).
én is nézelődök tévé ügyben, de most szépen kivárok, nem kell kapkodni. karácsonyig meg 100% hogy lesz még vagy két akcióhullám szvsz.
-
spileraaa
senior tag
Amúgy most mindenki tv-t vásárol?
vagy mar nincs készleten vagy ha van nagyon felemeltek az arat
erdemes elhalasztani januárra de akora ugy kiurulnek a raktarak hogy szerintem egy hamar nem lesz uj aru keszlet vagy hamar feltoltik ujbol? pl amit kineztem mivel 2016 kiadas szerintem sehol nem lesz olcsobban
sot lehet nem lesz mar sehol semen ezt neztem ki de alig alig lehet mar valahol kapni es ha lehet is nagyon dragan
LG 32LH530V -
Gulyopapa
addikt
Amúgy mindenkinek azt ajánlom hogy nézze meg élőben a tv-ket, ne hagyatkozzunk más tanácsára. Elozetesen persze lehet tájékozódni, de vakon venni, na azt nem...
-
Gabooor
csendes újonc
válasz
Gsx-rr #16660 üzenetére
Ha sötétben nézed és "szemből" akkor szerintem mindenképp VA, mert elvileg jobb a feketéje és a kontrasztja. Ezért szeretnék most IPS-ről VA-ra váltani, mert szeretek sötétben filmet nézni, de ott már látszik hogy az IPS fekete "világít". Fény mellet viszont szerintem nincs baj az IPS-el, összes monitorom az.
-
goodwill
tag
válasz
Gsx-rr #16650 üzenetére
Ezt Pumma tudja jobban hogy melyik milyen, mert van kavalkád. Szerintem be kell menni egy euronicsbe (mert az nincs annyira szétvilágítva)és nyomkodni kell őket. sokan fikázzák most a samsungot hogy zsákutcában jár, meg ilyenek... nem tudom. én vittem 4k anyagot meg fhd-t is tesztelni, nekem tetszett a képe a samunak is, a Pana nem indult el pedig nagyon Panát akartam/akarok venni, az LG szép volt. A samu szipiszuper távirányítójától viszont a hideg kirázott. az LG magic remote itt is jobban működött szerintem.
szerintem.
-
Baritone
tag
Sziasztok!
Szerintetek Sony XE7096 vagy Lg uj670v/uj701v???Az lg-n van 5ghz wifi, de nincs usb3, mint a sony. Wifi hálózati megosztást tv-re még nem volt alkalmam kipróbálni.
Va-ips harc nem számít, mert hátsó led világítással nézném.
Ps4, stream és filmnézés a felhasználás.
Szerintetek melyik minőségibb? árban hasonlóak nagyjából.
-
feroooo31
tag
Érdeklődnék, hogy egy androidos tvre dugok egy külső merevelmezt amin van film akkor a tv gond nélkül felismeri és játsza le a filmeket? Mert a merevlemez Windowson lett formázva stb.
Van egy WD usb3 merevlemez amit meg akarok venni és ott azt írja, hogy kompatibilis win 7 8 10, egyéb operációs rendszerrel való használathoz újraformálást igényel. -
Motar
tag
válasz
goodwill #16641 üzenetére
Pontosan ezt kell tenni! Meg kell őket fenyegetni, hogy vagy odaadják annyiért amennyiért meghirdették, vagy feljelented őket csalásért, megtévesztésért! Mert ez az!
Amúgy az MM is rugalmas az árakban. Mikor nem volt akció, ismerős bement és 600.000es OLEDre azt mondta, hogy ad 500.000at érte és meg is kapta... Ne rugózzanak már 6000 forinton... -
xmad
őstag
most kipróbáltam. ha pc-n inditok el filmet akkor a TV-n laggol a kép.. valami nem teljesen oké..
mitől lehet ez?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- The First Descendant (PC, PS4, PS5, XO, XSX)
- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- OpenWRT topic
- Hálózati / IP kamera
- Nintendo Switch 2
- TCL LCD és LED TV-k
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- iPhone topik
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- Horgász topik
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
- Dell Latitude 5495 Full HD IPS Ryzen 5 pro 2500u Radeon Vega Mobile Gfx i5-8350u verő Bp MPL Foxpost
- AKCIÓ! ASUS B650M R5 7600X 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Be Quiet! Pure Base 500FX ASUS 1000W
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest