Hirdetés
- Milyen videókártyát?
- Hardvervadászat november elején
- Philips LCD és LED TV-k
- Pánikban a világ a Radeon RX 5000 és 6000 sorozat támogatása miatt
- Olcsón hozhatod ki a maximumot régebbi Intel CPU-kból
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Samsung LCD és LED TV-k
- Azonnali alaplapos kérdések órája
-
PROHARDVER!
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. október
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
márkaspecifikus topikok: (Asus, TP-Link, Cudy, Xiaomi, Mikrotik stb.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
kpityu2
addikt
válasz
Plebi
üzenetére
Mindenképpen a kábeles kiépítés a javasolt. Onnantól kezdve kábé mindegy melyik márkát választod, lehet az olcsóbbat is választani. Legjobb ha minden kiálláshoz teszel egy node-ot. A fő egység/router legyen a legerősebb, mert az menedzseli a hálózatot, tűzfalat, miegymás, a node-ok lehetnek olcsóbb egységek.
-
válasz
Plebi
üzenetére
Ha még meg lehet oldani, hogy kerüljenek UTP kiállások két helyre a plafonra, akkor két Access Point-tal (AP) le lehetne fedni az egész házat.
Kameráknak is jó előre kivezetni minimum egy csövet, de legjobb vezetéket is a külső házfalakra. Sarkokra a legpraktikusabb, viszonylag magasra.
Kintre is lehet lesz idővel igény wifire, ezt kültéri AP-pal meg lehet oldani. -
Csixi68
tag
válasz
Plebi
üzenetére
Ha a felső rész az utcafront, akkor én a bal oldali konyha résznél nem oda tenném, hanem szembe, így a teraszra jobban szórná a netet. Amúgy meg a valós teszt fogja megmondani, hogy hol lesz a jobb helye a Deco-nak.
Ha lehet még választani vagy kialakítani a helyet akkor én a tervezett konyha és a tervezett előtér közös falára raknám (konyha felől) a Deco-t. Onnan is beszórná a konyhát és a teraszt, de közelebb volna a másik Deco-hoz így a folyamatos net elérés jobban garantálható az egész lakásban... szerintem.... -
válasz
Plebi
üzenetére
Sziasztok,
Gondoltam visszajelzést is adok a két darab 3-as szett TP-Link Deco PX50 beüzemelése utáni helyzetről.
Előzmény le van írva, a megválaszolt posztban, de röviden: vezetékezés nélkül mindegyik épület esetén 3-3 darab első szériást Ubiquiti AP és TP-Link AV500-as poweline adapterekkel összekötve adták a wifi-t, rákötve a szolgáltatói routerre. A házigazda már elégedetlen volt az állandóan hiányos, vagy teljesen megszűnő wifi-vel, egyedül a szolgáltatói router közelében maradt meg.
Összességében, eddig jó választásnak tűntek, könnyen ment a beüzemelés, miután már otthon a teszt alatt szétidegeskedtem magam, hogy nem megy a PowerLine (PLC) kapcsolat egyik eszköz között sem, pedig pont ez volt a lényeg. A TP-Link fórumát bújva, kiderült, hogy mindegyik ilyen, vagy valakinél, hol van PLC, hol nincs, szóval nem stabil, de a már kiépített hálózat esetén minden eszközt reseteled és újra megtalálják egymást, akkor jó eséllyes a PLC is menni fog, így is lett. 340e Ft-nál nem volt vicces. Azóta jött ki egy új firmware ami a PLC bugot hivatott javítani. Rosszabb nem lett tőle.
A net amit ki kell szolgálniuk nem egy szélvész, bárhol az épületekben megvan, az egyik telepítés estén 50/25-ös, a másiknál 25/10-es netnél.
A lényeg, hogy mindenki boldog, a wifi most mindenhol stabil, lassan 2 hete fagyás mentesen mennek. Egy dolgot hiányolok deco esetén, hogy nem lehet ütemezett újraindítást beállítani.

-
cs.zs.
veterán
válasz
Plebi
üzenetére
"...Kérdés az, hogy miben gondolkodjak, ha stabil wifit szeretnék. Kábelezés nem megoldható..."
Pedig abban kellene gondolkodni.
A wifis mesh akkor a tuti, ha az egységek falak (koszorúk, födémek) nélkül jól látják egymást, pl folyosókon, vagy nagy nappali 2 végében, stb.
Ha ez nincs, akkor kábel kell.Saját lakásomban is van egy 30cm vastag téglafal, a tetején pedig 20-25 cm magas vasbeton koszorú. A fő routerről egyik pillanatban 600megabit látható/mérhető, másik pillanatban meg át sem jön. Gondolom nem akarsz ilyen mesebeli lefedettséget (hol van - hol nincs). Én sem akartam, maradt a vezeték. Azóta szuper.
-
cs.zs.
veterán
válasz
Plebi
üzenetére
"...
de ha kiviszi az udvarra, hétvégi házba, stb, akkor átvált mobilnetre.
Tehát legyen egy akksis, hordozható AP, de ha nincs az otthoni wifi hatósugarában, akkor mobilinternetet osszon meg..."Szia,
lehet hogy azt hiszed hogy viccelek, de nem.
Ezt az eszközt úgy hívják hogy okostelefon, vagy laptop, vagy a 2 együtt. -
Nem kellett bekötni hozzá, a dobozán is rajta van, hogy 2x usb2.0 szal B0.... Ez van, attól még egy jobb eszköz lesz, mint a 1043ND v1.
Mire lehet kevés a B0 a B1-hez képest? Eddig sem torrenteztem routeren, csak egy vinyó volt rákötve megosztás miatt, illetve telefonok, tabletek lógtak rajta, meg két pc, konzol, tv. Ezekre volt plexen át streamelve vezetéken vagy wifin. Netem 240/20-as UPC és ehhez már kevés volt a 1043ND v1.
-
ASUS RT-AC66U
○ Broadcom BCM4706 @ 600MHz, 256MB RAM
○ Teljes értékű Dual Band AC WiFi szimultán 2.4GHz - 450Mbps & 5GHz - 1300Mbps, 3x3:3 MIMO
○ 3db külső antenna 2.4GHz és 5GHz részére
○ 2db USB2.0 port fájl, nyomtató, vagy 3G internetkapcsolat megosztásra, FTP vagy média szerver futtatásra, HTTP/FTP/Bittorrent/stb. letöltőkliens, ASUS Ai Cloud
○ Akár 800Mbps sávszélességű internetkapcsolat melléASUS RT-AC66U B1
○ Broadcom BCM4708C0 @ 800MHz kétmagos processzor, 256MB RAM
○ Teljes értékű Dual Band AC WiFi szimultán 2.4GHz - 450Mbps & 5GHz - 1300Mbps, 3x3:3 MIMO
○ 3db külső antenna 2.4GHz és 5GHz részére
○ 1db USB2.0, 1db USB3.0 port fájl, nyomtató, vagy 3G/4G internetkapcsolat megosztásra, FTP vagy média szerver futtatásra, HTTP/FTP/Bittorrent/stb. letöltőkliens, ASUS Ai Cloud
○ Akár 800Mbps sávszélességű internetkapcsolat mellé -
-
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- Eladó vadonatúj Huawei FreeBuds Pro 4 fülhallgatók! (Bontatlan 24 hónap garancia)
- HIHETETLEN! DE ÚJ DOBOZOS LAPTOPOK AKÁR FÉLPÉNZÉRT FÉLÁRON !!! ///////// FÉLPÉNZES LAPTOP //////////
- Szép HP EliteBook 840 G9 "Kis Tervező" Érintős Ultrabook Fémház 14"-40% i7-1265U 32/1TB Iris Xe FHD+
- Profi! HP EliteBook 840 G9 Hordozható Érintős Ultrabook Fémház 14"-40% i7-1265U 32/512 Iris Xe FHD+
- Villám! HP EliteBook 840 G9 Hordozható Érintős Ultrabook Fémház 14"-40% i7-1265U 16/512 Iris Xe FHD+
- ÚJ BONTATLAN Apple Macbook Air 15,3 M4 10C CPU/10C GPU/16GB/256GB - Égkék - HUN - mc7a4mg/a 3 év gar
- ÁRCSÖKKENTÉS Menő retró konfig: Q9550, Gigabyte P43, 4GB RAM, ASUS GT730
- Honor 200 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 9 285K 64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dell Precision 5560 i7-11850H FHD+ 100%sRGB 32GB 1000GB Nvidia Quadro T1200 1 év teljeskörű gar!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
a sebességben meg veri a Deco-t.

Gubek-Einste
Dr.NX