Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
 - Androidos tablet topic
 - iPad topik
 - Soundbar, soundplate, hangprojektor
 - HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
 - Kormányok / autós szimulátorok topikja
 - Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
 - AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
 - LG LCD és LED TV-k
 - Vezeték nélküli fülhallgatók

- 

PROHARDVER!
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. október
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
márkaspecifikus topikok: (Asus, TP-Link, Cudy, Xiaomi, Mikrotik stb.) 
Új hozzászólás Aktív témák
- 

- 

válasz

Antilhu

üzenetére
						szia,
az ellenoldali wifi modulok pontos típusa alapján tudod csak kideríteni, hogy 5 GHz képes, vagy sem.
egy átlagos panel esetén jellemzően nem probléma a teljes lefedés 5 GHz sávon, ha minden feltétel adott.
amennyiben olcsóbb kell, úgy adott a tl-wdr3600 és tl-wdr4300, mind a kettő szimultán dual band, és a 2.4 és az 5 GHz sávon is külső antennásak.
amennyiben csak az 5 GHz szórás fontos, úgy jobb a tl-wdr4900, mivel annak 3 * 5 dBi 5 GHz külső antennája van.
amennyiben nem kell 5 GHz, úgy jó a tl-wr1043nd v2 is. - 

válasz

Antilhu

üzenetére
						Szia!
Amennyiben nem lesz nagyobb neted 7-800Mbps-től, úgy én az RT-N66U mellett szavazok! Bár kétségtelen, hogy az RT-N65U egészében átviszi a Gbit-es netet, ellenben csak belső antennás, és mint írod, a WiFi fontos tényező! Ezen kívül a 66-osnak jobb a third party fw támogatottsága is, és BroadCom alapú!
TP-LINK WDR4900 2.4GHz-en szintén csak belső antennás, a 3 külső antennája csak az 5GHz-hez van!
Three 5GHz 5dBi detachable antennas (RP-SMA)
Three 2.4GHz internal antennas - 

eami
veterán
válasz

Antilhu

üzenetére
						pont ugyanebbe a helyzetben voltam én is v1.8at váltottam és végül TP-LINK WR1043ND v2.1 -et vettem. 4300/4900 volt még a másik esélyes, de egyrészt annyira nem lenne használatban az 5GHz, másrészt szintén panelban a másik szobában nem is nagyon lenne belőle semmi. Ez a teszt segített még a döntésben, van a teszt mérés eredményeknél a 4300 / 1043 ki van emelve (és 4900 is ott van pár helyen), de még akad ott más router / wifi eredmény is (hátha segítenek). Szerintem a leírt körülményekhez jobb döntés a 1043 mint a 4900. Főleg hogy a 2.4Ghz antenna nem külső hanem belső.
 - 

- 

- 

Brogyi
őstag
 - 

Beri
addikt
válasz

Antilhu

üzenetére
						ezzel a routerrel megoldódna-e a megy a torrent meglassul a böngésző jelenség
Tessék szépen korlátozni a kapcsolatok számát és a sávszélességet. Mivel protokollszintű priorizálást nem tud gyári szoftver, NINCS olyan SOHO router, amivel egy csapásra megoldódna a "problémád".A #15581 többi része meg nem ide való.

Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- Milyen program, ami...?
 - NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
 - Ennyiért vehetjük meg az első vízhűtéses gaming mobilt az EU-ban
 - Androidos tablet topic
 - Tőzsde és gazdaság
 - Futás, futópályák
 - iPad topik
 - Soundbar, soundplate, hangprojektor
 - Kuponkunyeráló
 - HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
 - További aktív témák...

- LG 55" C5 OLED evo 4K AI Smart 144Hz Gaming TV
 - X1 Carbon 9th 14" 4K+ IPS i7-1185G7 32GB 512GB magyarított (lézerezett) vbill ujjlolv IR kam gar
 - OMEN ck2077ng 17.3" QHD IPS i7-13700HX RTX 4080 32GB 512GB NVMe gar
 - PlayStation 5 Digital Edition 825GB megkímélt állapotban eladó
 - Bomba áron dobozos új Hp Laptop! /AMD Ryzen 5-7520U/8 GB/256 SSD/FHD/Garancia/

- AKCIÓ! HP EliteBook x360 830 G7 i5-10210U 16GB 512GB 1 év garancia
 - Xbox Elite Series 2 Kontroller // Számla + garancia //
 - Bomba ár! Acer Aspire ES1 - AMD A8 I 8GB I 180GB SSD I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
 - Ultimate előfizetés akár 4166 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
 - MSI Katana GF76 - 17.3"FHD 144Hz - i5-11400H - 8GB - 512GB - Win11 - RTX 3050 Ti - MAGYAR

Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest

Gubek-Einste
 Dr.NX