Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

törölt tag

válasz Gubek-Einste #64346 üzenetére

De erre is lenne megoldás, ha valaki nem ért hozzá, vagy csak egy bizonyos pontig jut el a beállításokban, még mindig ott a lehetőség hogy szakemberhez forduljon. Egy normálisan kezelhető, beállítható eszközökkel egy szakember is tud mit kezdeni. De az amiket nagy átlag használ, gyakorlatilag esélye sincs a szakembernek. Tulajdonképpen, pont ezért próbálom felhívni a figyelmet erre a megoldásra. Mert így van esély arra hogy ha probléma merül fel, azzal egy szakember tud mit kezdeni. Persze, nem csak ubi, és mikrotik van a világon, vannak más gyártók is, akik ezt az irányt képviselik. De gyakorlatilag a Magyar fórumokon, erről semmilyen információ nincs, se tájékoztatás. Csak úgy, mint pl a jelszókezelő programokról, vagy éppen a yubikey mint hardveres 2 faktoros azonosítás aminek némelyik darabja támogatja az nfc-t is. Persze lehet én keresek rosszul az interneten, de amiket találni leírást is elég szűkszavú. Persze azt értem, hogy Magyarországon ennek kevés a piaca, de akinek lenne rá igénye, az se talál semmit ezekről a megoldásokról.

• MaCS_70

félisten

válasz Gubek-Einste #64346 üzenetére

Azért ennek van némi alapja.

Legtöbben nem is értenek más beállításhoz, még azok sem, akik egyébként tudják is, hogy mit állítanak be.

Az ember szereti a kényelmet, különösen, ha egy folyamat eleve kívül esik a komfortzónáján. Az életünk tele van kényelmetlenséggel, nem csoda, ha ahol lehet, a kényelmet részesítjük előnyben, akár áldozatot is hozunk érte.

Én más területen épp a minap dobtam el egy elég jó megoldást, mert csak konfigurációs fájlokkal és parancssorból lehetett menedzselni. Úgy döntöttem, hogy ez nekem hosszú távon nem kell, egy csomószor ezért nem fogok vele foglalkozni, mert két kattintás helyett egy fárasztó nap végén éppen semmim nem fogja kívánni a másfél perccel hosszabb, odafigyelést igénylő, azonos eredményt hozó beállítást.
    Tudom, hogy ez nem hangzik szakmailag túl "geeken", ha valamit meg lehet oldani gyorsan és egyszerűen, akkor én inkább úgy...

MaCS

Új hozzászólás Aktív témák