- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
-
PROHARDVER!
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. március
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
guftabi96
addikt
Sziasztok!
Hamarosan bekötik a házba a gigabites Digit. Úgy döntöttem, hogy nem switchet veszek, hanem egy routert.
Eszközök, amik csatlakoznának rá:
-3 pc kábelen
-3 telefon + 1 tablet wifin
-illetve egy nyomtató, szintén wifin20000 Ft alatt ezt meg lehetne úszni? Nem igazán van semmilyen különleges elvárásom. Lan portok tudják a gigabitet és kb ennyi. Wifin igazából bőven elvagyok a mostani 50mbit-tel is.
Környezetről nem nagyon írok, mert akkora ház és udvar, hogy úgysem fogja tudni az egészet besugározni. Akkora hatótávot meg gondolom tudni fog, mint a sok éves, filléres kis TP-Link, ami most van.
Ha esetleg az Emag kínálatában kapható lenne (és ők lennének a forgalmazók is), az lenne a legjobb, mert van hozzájuk kuponom, amit 1 hónapon belül le kellene vásárolnom.
Választ előre is köszi. -
Toca22
csendes tag
Sziasztok.
Új házba néznék routert és kérnék kis segítséget ki mit mondana.■ Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok, szintek, szomszédok) lenne használva?
Családi ház 120 nm kicsit L alak. Ytong falak.
Ami fontos lenne, hogy a teraszra és onnan a kertbe (ami onnan még plusz 15 méter) elérjen.
Router és a terasz között, 2 db 10es és 2db 35ös ytong fal van.
Egy szint van.A terv: elég erős router ami ezt kiviszi
B terv: két közelebbi szobában is van UTP kivezetés szóval odatudok tenni repeater vagy másik routert.
■ Mennyi és milyen kliens eszköz/adapter használná? Ezek közül mennyi az AX (WiFi 6) szabványt ismerő telefon, tablet vagy laptop?
Nincs sok Wifi6 eszköz egyelőre, de mindenképpen Wifi6os készüléket néznék.
Most nagyjából 10 eszköz kapcsolódik (telefonok / babakamera, homepod, tv, notebookok,porszívó), de pár eszköz még érkezhet
■ Milyen net sebesség mellé kellene az eszköz?
1000mbit/s-es csomag.
■ Mennyi pénzt szánsz a beszerzésre? Lehetőleg pontos összeget írj!
50 alatt
■ Milyen egyéb igények vannak a routerrel szemben?
Nincs vagy nem tudok még róla.Asus és TPlinkeket néztem két árkategoriában de nem tudtam megfejteni melyik lenne jobb vagy hogy kell-e nekem a drága:
1. 30-45ig
TP-Link Archer AX50 AX3000 Router
TP-Link Archer AX55 AX3000 Router
ASUS RT-AX58U V2 Router
ASUS TUF-AX3000 V2 Router
2. 20-30 között:
ASUS RT-AX53U Router
ASUS RT-AX55 (90IG06C0-BO3100) Router
TP-Link Archer AX23 AX1800 RouterKi mit gondol?
Köszi -
Gombinyó
őstag
Sziasztok!
Digi 1000-hez, ha jól tudom nem ad a szolgáltató routert. Milyet lenne érdemes hozzá vásárolni, ami ki is tudja használni a net képességeit? Wifi nem szempont, ki van építve a wifi hálózat Unifi AC Pro access pointokkal. Vegyek Unifi routert? Van még egyáltalán olyna, ami nem wifis a soho kategóriában? A konfigurálás nem jelent gondot a mikrotiknél se.
-
RicsiSuly
aktív tag
Fő Routerem Xiaomi AX 3600 hetereg még 1 Xiaomi AX 3200as a szekrénybe kábelen összedugba ÉRTELMES mesh hálozatot össze lehet hozni vagy hagyni kell a xiomi mesht?
-
laskr99
addikt
sziasztok!
Sim-es routert milyet ajánlotok ami megbízható?
Mostani valami yetteles szolgáltatós, egy trágya hulladék, folyton net miatt ujra kell indítani, nem mellékesen amit tud fogni net is 20mbps alatt van..
-
TODI1111
veterán
-
Jaded
őstag
Sziasztok!
Nem tudom jó topikba írom-e (bár inkább a router a kérdés), ezért off-ba teszem.
Hamarosan Telekom 1000/1000 netünk lesz, jelenleg egy ASUS RT-AC65P routerünk van, 10 megás nettelKábellel van csatlakoztatva egy Apple TV, egy Pioneer erősítő, egy Samsung tv, egy Philips HUE hub és egy Synology DS118 NAS (ezzel el is fogytak a portok, lehet nem ártana egy pár plusz). Wifin csatlakozik 2 iPhone, egy Androidos telefon, egy régi Samsung tv, egy Linuxos tv, egy iPad, Macbook, Yamaha hangfal és egy Withings okosmérleg.
A kérdés az, hogy van-e értelme lecserélni a routert egy jobbra/újabbra így, hogy a net is erősebb lesz? Lehet pár eszköz lenne még csatlakoztatva (Playstation, esetleg másik laptop). Kábelek szempontjából a legtöbb Cat5E, de ha jól emlékszem van Cat6 is.szerk: a jelenleginek van, hogy két szobával arébb nincs jele (elég vastagok a falak - tégla családi ház, vidéken). Tehát nem sok hálózatot látok a környéken.
szerk2: a jelenlegi jó lenne-e AP-nek, hogy jobb legyen a lefedettség (esetleg az udvaron is)?
-
peu407
senior tag
Sziasztok, a 2 router közül melyiket vegyem otthoni használatra (játék pc-n, laptop 2db, 4 telefon)? ASUS TUF-AX5400 vs ASUS RT-AX86S AX5700? Később lesz még egy mesh kiépítése miatt.
-
TODI1111
veterán
Ilyen routert vettem : ASUS TUF-AX3000 V2
Ez például egy árukereső vélemény:
"A probléma, hogy az ax1800-as szolgáltatói router stabilan 700-800mbit-et tud a szomszéd szobából, ennél 300-400 a plafon 1 méterről. Szerencsés helyen lakok, nincs más wifi a közelben, amúgy is mindegy milyen csatornán van, 80/160mhz-n, baromi lassú. "
Én panelben lakom a router az előszobában van. Ott ilyen:
Beülve a nappaliba pedig ilyen:
Ennyit a véleményekről.
Ahogy Dr.NX is írja
"Ne foglalkozz az árukeresős véleményekkel.
Rendeld meg online és ha nem jön be, elállsz a vásárlástól." -
Mankó
veterán
Kicsit utánakerestem, hogy mivel problémáztak a vevők. 80%-ban az USB használatával volt gondjuk. Na én azt pont nem fogom használni, torrentezni cél eszközzel kell szerintem.
A szolgáltatói router mellé akarom tenni a falra (központi helyen van), miután azt bridge-be kapcsoltatom.
A cél az, hogy a Gaming Lan-jára akasztok egy Gigabites switch-et és a tv környékén osztom el a vezetékes eszközökre a netet. (Most is így van a digis routerrel.)
Ez a felállás jó ötlet és mindegyik eszközön hasít majd a net vagy inkább egy másik megoldást használjak? Minden eszközt a routerre kötni már sok macerával járna. -
Richvargas
tag
Sziasztok!
Az alábbi három (négy) verzió közül melyik ajánlott és miért?
Családi ház, két szint, két router kéne mesh-ben. Azért ezek a kiszemeltek, mert (amelyek elérhetőek/szimpatikusak, azok közül) csak ezek a gyártók tudnak kábeles Ethernet Backhaul-t:
- ASUS RT-AX???? (gyári fw)
- ASUS RT-AX58U (Merlin) - itt a topic leírásban miért a v2 jánlott? aV1-en megy a Melrin
- Huawei AX3
- TP-Link Deco X50Köszönöm!
-
Mankó
veterán
Már majdnem megrendeltem az Asus Gaming RT-AX3000-et, gondoltam előtte rápislogok a véleményekre. El is tántorított a vételtől, 5 szavazatból 3-an szidják. Hát kössz.
40 ezer Ft-ig melyik Wifi 6-os router az ajánlott? 50 nm panel lakás, jelenleg Digi 1000 mellett: mini PC, nas, laptop, PS5, Ipad pro, telefonok, robot porszívó, Alexa stb fogyasztók mellé? 2.5 Gbs Wan jó lenne, de nem feltétel, Mesh nem érdekel.
Köszi
-
Roxkex
senior tag
válasz
kpityu2 #99069 üzenetére
Nah az a lényeg akkor.
Jól sejtettem Én, mert találtam azért erre utaló jeleket
#99068: Ez az ami miatt kicsit megijedtem, hogy nehogy rosszat rendeljek
De akkor jó úton járok ! Köszi szépen ezt is, meg az U-ról való infót.
Továbbiakban, majd ha kell és custom firmwarezek (és lesz kérdés) akkor már az asus topikba megy. -
Roxkex
senior tag
válasz
kpityu2 #99066 üzenetére
Oh my f....god
Nah akk úgy teszem fel a kérdést, hogy a fentebbi linken megadott router ( [link] ) az openwrt kompatibilis ax1800u / ax53u jól gondolom ?mindig is rühelltem ezeket az ide oda brandelgetést, meg hogy sokszor a boltok nem írják ki hogy esetleg xyz néven is ismerheted.
-
kpityu2
őstag
válasz
Roxkex #99065 üzenetére
AX1800-as (574+1201) routere több gyártónak van, nyilván azért brandelte át az Asus. Openwrt esetén meg mindig ellenőrizni kell, hogy milyen chipset van a routerben, mert még azonos márkanévvel is változhat (V1,V2, stb). Azért szokott az Openwrt oldalon techdata lenni. Az RT-AX1800 (U nélkül) új nevén RT-AX55 : https://www.asus.com/me-en/networking-iot-servers/wifi-6/all-series/rt-ax1800/techspec/
De, hogy ne legyen egyszerű a felhasználó dolga, van egy másik RT-AX55 is: [link] -
Roxkex
senior tag
válasz
Roxkex #99063 üzenetére
Nah végül az ax1800u / ax53u lesz
Főleg az openWRT support miatt.
Mondjuk az a fura, hogy az open wrt oldalon írják hogy létezik ax1800 / ax53 (tehá U nélküli) verzió és nehogy arra flashelje az ember az U-sat.
Innen [link] veszem s itt a cimben benne van az ax1800u és az ax1800 is. Nah akkor most melyik ? (Arra tippelek, jogy itt az ax1800 az a technologiára utal, míg az az ax1800u pedig a konkrét modellre) -
Essejó
veterán
válasz
tasiadam #99061 üzenetére
Bocsi a következőket nem kioktatásnak szánom! Mondhatni én is ős vagyok a 62 évemmel, de ha routert kéne vennem AX alá nem mennék, már ami a wifit illeti. Bár a wifit csak bohóckodásra tartom (mobiltelefon és tablet) minden másnak kábelt húztam. Még a lányom céges netbookjának is, amin alapból nincs is lan csatlakozó, de kapott egy lan to usb3 adaptert. Azóta a HO alatt nincs feszkó, hogy szakad a wifi. Az a bizonyos vastag fal, finoman mondva, vegyes falazat? Mondhatnám vályog? Vagy csak egy 50es tégla? Mindkét esetben jobb lenne a kábeles kapcsolat. Sőt a vályog az kimondottan megeszi a wifit. Az hogy az internet 80/x mega az ne zavarjon, attól a belső lan simán lehet Gigabites, sőt.
-
Roxkex
senior tag
válasz
Tompika777 #99062 üzenetére
De ha van egy szolgáltatói router/modem, arra ráköthető ? Mármint, hogy annak a "netjét" vegye át (kábelen) és ossza meg.
Illetve ha azt szeretném .egcsinálni, hogy a szolg. router/modemjébe lenne kötve egy asztali és az onnan használná még a router is külön rajta lógna (kábelen) és osztaná tovább azt meg lehetne oldani a tplinkel ?
(Mert alapvetően ha ezek megoldhatóak akkor teljes jó, mert max a jövőben - bár vszeg nem lesz erre szükségem - one meshre kell figyelnem, na bumm ha főleg combibb hardwaret kapok csak picit többért) -
tasiadam
veterán
Udv
Tanacsot/velemenyt kernek leginkabb.
Oseimnek van egy fantasztikus 80/kitudja hany megabites internet, amivel csak neteznek, am a WiFi a gond. A haz egyik vegeben van 1 darab TPlink 841, amivel hat valamennyire van net, de szerintem 1 hulladek, ezert mobilneten vagyok. A problema az, hogy a nappaliban ami par meterre van egy jo vastag fallal arrebb, mar nincs WiFi, a mellekepuletbwn pedig egy extender van, ami miatt van WiFi jel, de ereje nincs
Gondoltam, felhuzok egy uj WiFi rendszert, ugy 1 router+2 AP, vagy egy Mesh configgal. Erre kene nekem tanacs.80megabit melle van ertelme 5g halozatot csinalni? Van ertelme N-esnel jobbat rakni? A Mesh mennyire toleralja a vastag falafat? Esetleg cat5 kabel es teton kivinni a mellekbe? Nekunk a lakasban 5G megy csak es sokkal gyorsabb meg stabilabb is, a TV okosito se dobalja a 2.4g-vel ellentetben.
-
Roxkex
senior tag
Sziasztok !
Remélem ilyen hajnali órákban, hozzáértő lelkekhet találok még.
Pár napja kérdeztem az asus routerek topikban, hogy mik a vélemények a "ASUS RT-AX1800U AX1800" routerről (ami ha nem tévedek az Asus RT AX53U néven is fut) ekkor még ezt szerettem volna venni, viszont itt is olvastam, meg másutt is, hogy azért ennek a hardware "nem túl combos". Tehát ha esetleg rá van rakva egy külső vinyó amire töltenék le akkor a gigabitből eshet le egy kicsike.
Egyébként ez elvileg: Dual-Core 880MHz Mediatek MT7621AT
Kicsit böngészgettem és rátaláltam a TP-LINK Archer AX 20-ra aminek a hardware már kicsit erősebb (quad-core 1,5ghz-es proci, Broadcom BCM6755) és még cserébe meg is maradna az USB 2.0 sőt még a 4 LAN is hozzá jönne (ami nem feltétlen létszüséglet [egyelőre ?] ) persze egy kicsit többe is kerülne de nem vészesen sok. Még a (számomra) lenyelhető kategória.
A kérdésem az az volna, hogy mi a véleményetek az említett TP-LINKről ?
Ez is tud a rádugott külső vinyóra (van külön tápja a vinyónak) letölteni vagy ehhez már esetleg más (nem gyári) firmware kéne ?
(Nekem alapvetően a "combosabb" hardware miatt jobban húz a szívem a TP-LINK felé)
Habár MÉG nem tervezem de ha esetleg igény lenne rá akkor ez a TP-LINK is köthető mesh-be ?aki olvassa az asus topikot is annak bocsi elsőre véletlen oda írtam
-
Móncsa
aktív tag
válasz
Essejó #99055 üzenetére
Okulásképpen írtam . Az okos más kárán tanul a hülye meg sajátján. Hirtelen kellett venni azért vettem. TL-WR841N illetve a Strong Dual Band 1200 2.4GHz-en el tudja tolni a jelét a 14m-re lévő jelerősítőhöz jeltovábbítóhoz WPS esetén is ez meg nem tudja.
Most ez marad majd ha elmegyek dolgozni oszt keresek pénzt akkor veszek egy komolyabb routert addig meg ez lesz. Ez sem annyira szar csak nem az igazi. -
osonte
őstag
válasz
bogabi #99057 üzenetére
Azt meg a WikiDevi oldala írja rosszul
, az RT-AX58U V2 WAN portja csak 1 Gbps sebességet tud. Utánaolvastam más a schematic diagram a két routernél, az AX3000 V2-nél van plusz alkatrész (talán egy chip), hogy tudja a 2.5 Gbps sebességet. Azért tudom, mert engem is piszkált a kérdés, de a lényeg, hogy hardveres különbség van a WAN portnál, szoftveresen nem lehet kihozni belőle...
-
Essejó
veterán
válasz
Móncsa #99048 üzenetére
És most tulajdonképpen mire vársz választ? Volt egy sz@r routered ami beadta a kulcsot, és vettél egy még sz@rabbat mi volt a terv? Az meg egy marketing bull shit hogy jelerősítő, olyant a wifi nem tud legalább is ebben az ársávban tuti nem.
Nálad a wifi sávszél lehet hatótávban kitolódik ha működik de a sávszél cirka feleződik. Az meg hogy egy 20 centis lyukon látják egymást, az borzasztóan kevés, semmi nem garantálja hogy a rádió hullám pont arra fog menni. Ha kábellel össze tudod kötni a két eszközt, akkor kösd össze és hagyd úgy. Akkor legalább a teljes sávszélt átviszi. -
vilmaboy
őstag
válasz
MaCS_70 #99046 üzenetére
Az OpenVpn-t tudja a router, csak ott akadtam el, hogy nem tudtam a certificate file-ba beleilleszteni, hogy minden adatforgalmat a saját vpn-en keresztül bonyolítson le. Próbáltam 2 parancsot, de nem akart az istenért sem az ip-m az otthoni routerével egyezni. Tehát valami nem volt oké a paranccsal amit beszúrtam.
A router egy tp-link archer 6 v2. Milyen parancsot fogadna el a tp-link certi file szerinted ?
DynDns-nel a tp-link sajátját használom. A dyndns vagy a No-ip amit tud még. Ezek fizetősek? Bár a tp-link sajátja is teszi a dolgát remekül... -
osonte
őstag
-
Móncsa
aktív tag
Kényszerűségből --TP-Link TL-WR841N routerem megállt--- tegnap kellett vennem egy routert de csak TL-WR840N volt a boltban. Ez hiába tolja el a jelet a 14 méterre lévő jelerősítőig-- a telefonon egyes jelerősség van és a net is megy --- az mégis kevés és nem tud hozzá kapcsolódni bekapcsolt WPS esetén. WPS -el csak kb 8 m-ig tolja el a jelet. A 14méterre lévő jelerősítő és az antennák között kb egy 20cm-es szélességben nincs semmi akadály sem mert egyiktől lehet látni a másikat. A régi routerrel ilyen gond nem volt. Ez azért lenne lényeges mert így nem kell 0-24-ben mennie a routernek . van olyan ,hogy 18 órától másnap 18 óráig nem kell a net de most minden lekapcsolás után vezetékkel kellene a jelerősítőt összepárosítani a routerrel.
-
válasz
vilmaboy #99044 üzenetére
A PPTP-t azért szűrik, mert híresen nem biztonságos. Az OpenVPN azonban hivatalosan is makulátlan -- csak egy kicsit túlsúlyos...
Ha a Mikrotik tudja azt, ami Neked kell, akkor hajrá! Én erről nem tudtam, bár éppen most töltöttem el egy telsej éjszakát egy Mikrotikkel, és Wireduardot láttam benne, SSTP-t nem -- igaz, erre nem is figyeltem oda, tehát Zsolt alapján nyilván benne van.
Az L2TP fut titkosítás nélkül, ezért párosítják IPSEC-kel. Az OpenVPN és a Wireguard biztonságos átvitelt nyújt.
Az Asus routerek az OpenVPN-t nagyon régen gyárilag tudják, a Wireguarddal nem tudom, hogy mi a helyzet, mivel nem gyári FW-rel, hanem Merlinnel használom az Asus routereimet, az pedig egy kicsit mindig le van maradva. Az éppen aktuális 388.1 verzióban már GUI-ra kihozva benne van a Wireguard, csak éppen kompatibilitási gondok miatt kikapcsolja a hardveres NAT-ot. A következő verzióban ez a korlátozás megszűnik, és valami olyasmi rémlik, hogy a gyári AsusWRT-ben nincs ilyen, tehát szabadon fut a Wireguard -- de erről másnak kell nyilatkoznia.
MaCS
-
zsolt008
tag
válasz
vilmaboy #99044 üzenetére
szerintem jó lesz a mikrotik. kicsit bonyolultabb, de nem annyira, és segítőkész a community, meg mindenre találsz a neten video-t.
sstp helyett tényleg lehet a wireguard is, udp és olyan portra rakod amira csak akarod.
100mb/s-ig egy mikrotik hex elég, felette már valami arm vagy intel procis cuccot javasolnék. -
vilmaboy
őstag
válasz
MaCS_70 #99043 üzenetére
A mikrotik routerek tudják az sstp-t, azt tudom. Ami miatt sstp-t gondoltam használni, az a titkosítása. Vannak hálózatok ahol ottani vpn mögül kell kapcsolódjak a saját vpnemhez, de a pptp-t egyes helyeken ki tudják szűrni. A routerem pedig csak OpenVpn-t és pptp-t tud. Ezért szerettem volna olyat ami sstp képes.
De ha nem sstp, akkor mit javasolsz, amit titkosított és nem szűrik ki talán? -
válasz
vilmaboy #99042 üzenetére
SSTP-s routerből nem mondhatni, hogy széles lenne a kínálat. Eléggé Microsoft-specifikus a dolog, a routerek pedig jellemzően Linux alapúak. Az OpenVPN és az L2TP/IPSEC a legelterjedtebb, és nagyon jön föl a Wireguard, mivel ott van a kernelben. Nem nem hogy routert, de SSTP-t használó embert sem ismerek.
MaCS
-
vilmaboy
őstag
Sziasztok!
Szeretnék a mostani tp-link routerem helyett vagy mellé egy olyan routert venni, ami tudja az sstp vpn-t és van beépítve valamilyen ingyenes dyndns szolgáltatás. Pptp nem elégséges. Mivel otthoni felhasználásra számom, az ár domináns, de nem mehet a minőség rovására.
-
Mankó
veterán
válasz
Multibit #99038 üzenetére
Az nem zavar, bőven elég ha max 1 Gbit-ig osztoznak az eszközök típusonként a nagyobb sávszélen. Pl. Lan - 1 Gbit, Wifi 6 - 1 Gbit, Wifi 2.4 - 500 Mbit, vagy más felállás mikor mi van használatban.
Ha már ez működik nekem elég, úgyse nagyon van otthoni hálózaton olyan eszköz, ami önmagában ki tudna használni 1 Gbitet. -
Mankó
veterán
Asus TUF GamingAX3000 V2 vagy Asus RT- AX55 1800?
Asus tuf a 2.5 Gbs wan miatt, ha majd jonnek a nagyobb vezetékes netek. -
válasz
kpityu2 #98995 üzenetére
Az a gond, hogy a botantennás mobolneteszközök eleve hatalmas kompromisszumot tartalmaznak, a mégpedig a szolgáltató érdekei miatt hoz áldozatot a felhasználó.
Az otthoni mobilnet esetében ugyanis elég jellemző, hogy sem a lakás, sem a torony nem szokott túl sűrűn elmozdulni, úgyhogy irányított antennával lehetne jó eredményeket elérni.
A másik probléma az eszközök kombináltságából ered. Hol jó a mobilnetvétel? Hát a toronyra néző ablakban. Hol lenne jó helye az AP-nak? Hát, minél inkább a lakás közepén.
Az én példám erre jó példa: egy Mikrotik SXT LTE-t használok, modemként. Még csak nem is kültéren, de az ablakban. A szomszédnak egy Huawei LTE routere van, szintén az ablakban. Jó időben, kis cellaterheltség mellett alig jobb a netem, mint az övé, amint azonban jön az eső, a pára vagy a sok csatlakozó, és romlik a helyzet, már többszörös a netsebességem. Emellett nálam az egész házban jó a wifi, mert középen, a födémáttörésnél van a router (AP), nála viszont egy fél szint a homályzónába esik.
MaCS
-
peu407
senior tag
Sziasztok, a 2 router közül melyiket vegyem? ASUS TUF-AX5400 vs ASUS RT-AX86S AX5700?
-
Alan[HUN]
senior tag
válasz
Patice #99019 üzenetére
És multibit! Köszi, ezek alapján meg is van a döntés, pláne, hogy ennyiért az ajánlóban is látok tételeket, amik simán hozzák azt, amire szükségem van
(Plafon nem gond, saját lakás, meg ha nagyon kell, akkor PoE-t is meg tudom oldani, de valóban 45nm-re vannak gazdaságosabb megoldások is ezek szerint
)
-
Essejó
veterán
válasz
baro32 #99022 üzenetére
Az egy jó strapa telefon, csak a wifijén spóroltak, max N-et tud. Az enyém mér tudna AX-et is (Galaxy S22+) de a T-s Sagem HGW csak AC wifit tud.
És igen a vályog a wifi legnagyobb ellensége. Gondolom a fagerendás menyezet a padlás felől is vályoggal van tapasztva. Az a router pedig vályog nélkül bőven tudna többet is, még wifin is. (Ide a pont helyére felkiáltójelet akartam tenni, de nem akarom hogy kioktatásnak vedd 😁) -
Bdanyy
addikt
válasz
Gubek-Einste #98429 üzenetére
Hello!
Sajnos még azóta sem jutottam el a vásárlásig, de az legalább kiderült hogy nagyon macera lenne elvinni a vezetéket, így mindenképp három rádiós kellene. Igaz elég csak egy szinten a nagy sebesség.
AX92U dupla pakk megéri erre a felhasználásra? Vagy van ami időtállóbb lenne és nem kerül annyival többe? -
Multibit
nagyúr
válasz
Alan[HUN] #99018 üzenetére
Aki manapság AC eszközt vesz, nem a jövőállóság miatt teszi, hanem mert nagyon jó áron jut hozzá. Van PoE switched? Adnak PoE tápfeladót az AC Pro-hoz? Én AC Lite-ot vettem tápfeladóval 15-ért. Neked kell döntened, nekem nem érne meg 30-at. Van hw kontrollered? Ha nincs, milyen gépen fut majd a kontroller szoftver?
Ja, igen. Mindenképpen plafonra kell tenni. Oldalfalon nem futja ki magát. -
woodworm
veterán
válasz
baro32 #99025 üzenetére
Nem tudjuk melyik routerről van szó!!!
A sima rt-ac1200-asban biztos nem volt rossz chipset, de ezen nem is tud senki 430Mbit/s-os sebességet mérni, mivel csal 10/100-as lan portjai vannak. Az ac1200-as megnevezés ritka kivételtől eltekintve egy sebességosztály, ezen kívül van egy típusszáma is, RT-AC1200, RT-AC1200G, ASUS RT-AC1200GP, ASUS RT-AC1200GU, ASUS RT-AC1200HP.
-
baro32
aktív tag
válasz
babosf #99023 üzenetére
Valami selejtes chip-ek kerültek a router-be amit később firmware frissítéssel próbáltak orvosolni , amit el tudtak vele érni az hogy random ne induljon újra az eszköz de szerintem ez okozhatja a sebesség csökkenést is a WIFI-résznél.
Tulajdon képen működik meg minden csak WIFI-n ~350 a vége ennyit tud mivel a benne lévő CPU csak 1.magos és az ilyenkor már 100%-os teljesítményen megy benne , magyarul elfogyott a szufla ez van sajnos
Én úgy tudom mikor ez kiderült akkor ezeket az eszközöket ha vissza vitték szó nélkül vissza fizették az árukat mivel a gyártó elismerte ezt a bakit. -
baro32
aktív tag
válasz
Essejó #99021 üzenetére
Igen egyet értek veled 100%-ban hogy a körülmények függvényében megy a wifi sebesség.
Jó telefonod lehet ha ilyen jó a sebesség még így is 2 falon át , hozzátenném én még személy szerint nem láttam olyan mobilt telefont ami tudja ezt a tempót lehet én vagyok lemaradva mivel a telefonokat nem követem azok nem nagyon érdekelnek.
Nekem van egy DOOGEE S80Lite amin 75 a maximum nekem az mindenre is elég a telón nem nagyon szoktam netezni .
Nálam egy parasztház vályog fa gerendás házban a szobám felett a padláson van a router mert én csak wifit használok csak a tv-box-ba jön le a kábel és az Asus TUF AX5400-as 5GHz-en 500-as netből 493-at a laptopomnak amibe egy intel AC 9560 160Hz es szolgál. -
Essejó
veterán
válasz
baro32 #99017 üzenetére
Kérlek bocsi meg! Tuti nem kioktatásnak szántam. Csak azt szerettem volna kihangsúlyozni, hogy a 400 megás előfizetéssel kábelen 430at mért, ami szvsz kihajtja az előfizetését. Az hogy a wifin mennyi jön össze a marketing szövegből az meg rengeteg dolog függvénye lehet. Én most a reggeli kv cigi mellett a teraszon mobilról fórumozok, és a T-s Sagem 3890v3 az 1000/25ös netből 2 falon át 5GHz-en ennyi wifit ad link
-
babosf
aktív tag
válasz
Essejó #99015 üzenetére
köszi
nálam a LAN nem játszikabban igazad lehet hogy mindenhol mások a körülmények
de nálam a routertől 3m-re ugyanabban a szobában nem tud levegőben csak 350-et.
gigabites routernél azt gondolnám hogy ilyen korülmények között a 400-at illene tudnia. Vki azt irja ez a 350 a max vki azt hogy 600-700-at illene tudnia...néztem a legújabb firmware van rajta. ezen kvül mit kellene még esetleg álltanom rajta? vagy vegyek ax-es routert? ahhhhhh -
Alan[HUN]
senior tag
Sziasztok,
30k környékén tudnék elhozni egy Ubiquiti AC Pro-t, ennyiért megér, vagy jövőtállóbb egy AX-es router az ajánlóból?
Nagy igények nincsenek, egy 45nm-es panelt kéne beszórni, mert a T-s gyári már az egy falnyira lévő fürdőben is köhög. Gigabites net van, de gyakorlatban wifin 50-80Mbps lenne jó legalább az egész lakásban, ahol fontos a gigabit ott úgyis kábelen lenne.
Előre is köszi, illetve tényleg csak annyi a kérdés, hogy az Ubiquiti erre a használatra megéri-e, ha nem, akkor a konkrét modellnek utánakeresek/olvasok úgyis
-
baro32
aktív tag
válasz
Essejó #99014 üzenetére
Igen én értem mit beszélsz de a wifi sebességre figyeltem vagy is reagáltam látod.
Azt is jól tudod vagy jól emlékszel hogy voltak hibás gyengébb darabok a router-ből.
Valószínűleg nekem pont sikerült anno aszt vásárolnom vagyis biztosanezért mikor olvastam a problémát segítőszándékkal próbáltam segíteni.
Én nem haragszom rád most félre ne értsd de ilyen esetekben én nem szeretem mikor kioktatnak a hozzászólásokat elfogadom de nem kioktatott hangnemben amit a !-jel a mondat végén jelzett ha . -ot raktál volna a mondtat végére most nem írnánk egymásnak...............................na béke veled.
-
makoss
veterán
válasz
Tompika777 #99013 üzenetére
Ez igaz, tegnap tapasztaltam is, 5-ből 4-esen volt a térerő de a sebesség a szokásosnál is rosszabb volt
-
Essejó
veterán
válasz
baro32 #99000 üzenetére
Én meg neked írtam ,hogy kábelen 430-at mért, 400-as nete van, tehát csutkára meg volt neki.
Az hogy adott helyen wifin mit produkál, na az rengeteg körülménytől függhet. Egyébként bő két éve volt téma, hogy valamelyik AC1200 hibás soc-ra épül, hugyszarért akciózták is őket. Azt viszont most meg nem mondom, hogy az adott példány is az, vagy egy másik. Egyébként sebességet mindig lanon mérünk, és nem böngészőben, hanem App-ban vagy parancssorban.
Az hogy te otthon hasonló routerral wifin mit mértél, az ő esetében nem mérvadó, mert biztos mások a körülmények. -
pdw_ph
tag
Van egy TP-Link MR600 routerem, par honapos Telekom "gigaeros" korlatlan SIM-el, de 4-5MB/sec-nel gyorsabban (de inkabb 2-3) sosem lattam mukodni, se a 9., se a 21. keruletben peldaul. A routeren a signal strength 75-100%-os.
Mit lehet ezzel kezdeni?
Sosem volt meg ilyen jellegu netem, ugyhogy tudnatok mondani par dolgot aminek utana olvashatnek hogy milyen beallitasokat lehetne megprobalni? -
-
makoss
veterán
válasz
Tompika777 #99003 üzenetére
Lehet az lesz legközelebb.
Ha a telóban jó, a telót routerként mennyire lehet használni?
Például laptophoz?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! MacBook PRO 13" 2020 4TB3 - i5 I 16GB I 512SSD I OS X Sequoia I Cam I Gari!
- Hibás! Dísznek, Porfogónak, tesztkártyának vagy böngészni! Asus Rog Strix RX 470 4GB Videokártya.
- Prémium PC házak akár 20-40% kedvezménnyel eladók garanciával, számlával!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest