- TCL LCD és LED TV-k
- Úgy tér vissza a Commodore 64, ahogy titkon mindenki várja
- Autós kamerák
- NVIDIA GeForce RTX 5060 Ti (GB206)
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Mini-ITX
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
-
PROHARDVER!
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. július
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fido01
aktív tag
Sziasztok!
Keresgéltem a topicban és láttam többször felmerülni ugyanazt a kérdést, viszont többségében régebben, illetve egyéb okokból mint az enyém, így hát felteszem ezredjére én is engedelmetekkel
Most költözök, a ház egy kb 180nm-es emeletes családi ház nagyjából négyzet alaprajzzal, beton födémmel, pórusbeton falazattal. Telekomos 1000-es net van, a bekötés, a modem az emelet egyik sarokpontjában van.
Jelenleg 2db alsó kategóriás router van a rendszeren (TP-Link Archer A5 talán) ami természetesen se nem praktikus se nem gyors se nem esztétikus megoldás.
A probléma az, hogy idén kezdem a felújítást, de anyagi okokból ez több lépcsős lesz, ezért a legfontosabb pont, az asztali gépem végleges helye még kb 1 év mire meglesz, viszont a villanyszerelés és az a szoba ahol a modem van felújításra kerül.Szeretném úgy kialakítani a rendszert, hogy utólag ne kelljen UTP-t húzni, mert minden vezetéket be akarok csövezni, utólag nem akarnám szétbarmolni emiatt a falat. Telekomnál azt mondták, hogy vegyek 3db okos wifi eszközt aminek a havidíja ~4ezer, amit én hosszútávon sokallok (aztán lehet nagyon el vagyok tévedve)
Szerintetek mi lenne az ideális megoldás? Húzzam be a kábelt a gép leendő helyéhez és 1 évig bírjam ki a gyenge wifit, vagy esetleg van észszerű megoldás (40-50ezres árkategóriában) ami kielégítő lenne, mivel az első megoldáshoz is kell mindenképp egy normális router.
Elképzelés szerint kb ezen eszközök lesznek a hálózaton:
3-4 telefon, 2 laptop, 1 asztali gép, nyomtató, porszívó, hűtő, mosógép meg kitudja mi még.ui: A háztól kb 15m-re lévő tégla garázsba gondolom célszerűbb kábelt húzni és routert rakni, mint akkora teljesítményű routert venni a lakásba.
Szerk: az asztali gép az megy 0-24ben, és az alkalmankénti online játék miatt lenne fontos a minél stabilabb hálózat.
Köszönöm
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- Azonnali készpénzes INTEL CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Gombászkönyvek egyben
- Bomba ár! HP ProBook 440 G6 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W10 I Gari!
- Fotó állvány eladó
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest