Új hozzászólás Aktív témák

• Fido01

aktív tag

Sziasztok!
    Keresgéltem a topicban és láttam többször felmerülni ugyanazt a kérdést, viszont többségében régebben, illetve egyéb okokból mint az enyém, így hát felteszem ezredjére én is engedelmetekkel :)
    Most költözök, a ház egy kb 180nm-es emeletes családi ház nagyjából négyzet alaprajzzal, beton födémmel, pórusbeton falazattal. Telekomos 1000-es net van, a bekötés, a modem az emelet egyik sarokpontjában van.
    Jelenleg 2db alsó kategóriás router van a rendszeren (TP-Link Archer A5 talán) ami természetesen se nem praktikus se nem gyors se nem esztétikus megoldás.
    A probléma az, hogy idén kezdem a felújítást, de anyagi okokból ez több lépcsős lesz, ezért a legfontosabb pont, az asztali gépem végleges helye még kb 1 év mire meglesz, viszont a villanyszerelés és az a szoba ahol a modem van felújításra kerül.

Szeretném úgy kialakítani a rendszert, hogy utólag ne kelljen UTP-t húzni, mert minden vezetéket be akarok csövezni, utólag nem akarnám szétbarmolni emiatt a falat. Telekomnál azt mondták, hogy vegyek 3db okos wifi eszközt aminek a havidíja ~4ezer, amit én hosszútávon sokallok (aztán lehet nagyon el vagyok tévedve)

Szerintetek mi lenne az ideális megoldás? Húzzam be a kábelt a gép leendő helyéhez és 1 évig bírjam ki a gyenge wifit, vagy esetleg van észszerű megoldás (40-50ezres árkategóriában) ami kielégítő lenne, mivel az első megoldáshoz is kell mindenképp egy normális router.
    Elképzelés szerint kb ezen eszközök lesznek a hálózaton:
    3-4 telefon, 2 laptop, 1 asztali gép, nyomtató, porszívó, hűtő, mosógép meg kitudja mi még.

ui: A háztól kb 15m-re lévő tégla garázsba gondolom célszerűbb kábelt húzni és routert rakni, mint akkora teljesítményű routert venni a lakásba.

Szerk: az asztali gép az megy 0-24ben, és az alkalmankénti online játék miatt lenne fontos a minél stabilabb hálózat.

Köszönöm

Új hozzászólás Aktív témák